Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Omis avatar
Az aux nálam -63😃
0
0
0
0
no avatar
Ezek jó statisztikák? Az AUX az mi? Amúgy azért kérdem mert szeretném húzni..
prime95 torture test:
https://i.imgur.com/IjQ7Brb.png

prime95 benchmark:
https://i.imgur.com/in6ZMt7.png

Mi az az AUX? Lángoló képet rakott ki oda benchmarknál..
0
0
0
0
Bronson avatar
gyárilag a hátsó mindig kifelé fújja, nem kell semmit fordítanod...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
spleenszuru:
Egy kis segítség.Ez ugyan nem olyan ház mint amit te akarsz venni de a szellőzése szinte ugyan az. Nekem ilyen van és itt ha le görgetsz ott ki lesz írva hogy AIRFLOW és ott mutatja kék illetve piros nyíllal a levegő útját.[LINK]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
értem, köszönöm. akkor a hátsót még összeszerelés előtt kifordítom, ha gyárilag befelé nyomatja.
0
0
0
0
Bronson avatar
a hátsó meg a felső kifelé fújja, az első meg befelé. mivel csak egy első van, ezért oda vegyél olyat aminek magas a légszállítása és elég lesz. én nem igazán vagyok híve az oldalsó ventiknek...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
akkor ha meglesz a 2, később ez emelkedhet 4re is, tegyek egyet pl a tetejére kifelé fújni, meg az oldalára is kifelé ?
a 2 alapból felszerelt szerintem befelé fújnak..
0
0
0
0
Bronson avatar
nekem az a tapasztalatom, hogy ha lehet, kb ugyanannyi fújja ki a meleget, mint ami be... ha bent reked a meleg levegő, akkor hiába a sok intake venti... főleg nyáron gond ez...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
A tetején inkább kifelé fújja.Befelé nem igazán jó mivel a meleg levegő így is úgyis felfelé megy és ha befele fújná a felső akkor csak bent tartaná a meleget.
0
0
0
0
danee23 avatar
A tetején így is úgy is jön ki a meleg levegő, de jobb ha a házban pozitiv a nyomás, tehát több levegő megy be mind jön ki, szóval inkább befelé fújjon a +1 venti.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A tetejére hogy szívja ki a meleg levegőt a házból.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok !
ilyen házam lesz pár nap múlva:
[LINK]

alapból van benne 2 beépített venti, elől egy, hátul egy. rendeltem hozzá plusz 2 ugyanolyat, azonban nincs készleten csak 1, így míg nem lesz készletükön, egy lesz pluszba.
látszik a képeken hova lehet rakosgatni ventiket.
véleményeket kérnék, szerintetek a plusz 1 ventit hova a legcélszerűbb felszerelnem ?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ez megnyugtató 😀 akkor csak a kártya melegít ... na mindegy köszi mégegyszer 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Szerintem felesleges annál jobb hűtő a mostani procidra.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok 😀 tudnátok ajánlani a mostani cpu hűtőm helyett DeepColl Gammax 300 egy jobbat?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
világos, köszönöm mindenkinek 😀
napokban érkezik a házikó, remlhetőleg a kábelekkel nem lesz sok gondom.
0
0
0
0
csuz-li avatar
spleenszuru: A rendszered még a legvadabb kedvében is kb 300W-ot fogyaszthat. Szóval van ott elég még akárhány ventinek is...
A gyártó a VGA-hoz 500w-os tápot javasol, ami annyit tesz, hogy egy gépben, amiben senki nem figyel a fogyasztásra (pl 125w-os AMD fx-8350-et használ, mint én, vagy akár egy 220w-os fx-9590-et) elég egy, akár gyengébb minőségű 500w-os táp is..
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ő a konkrét terv, örülnék ha megfelelne a paraméterekhez. fogyasztást nem számlára értem, hanem arra, hogy úgy is elég lenne-e a tápom.

[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
spleenszuru:
Keret mennyi lenne a házra? A kábelek közül a 4 tűs tápkábel ami nem biztos hogy felér egy adott házban.Azt viszont könnyedén lehet toldani és már oda is ér.A többi kábel általában elér oda ahova kell.
Nekem is toldva van a Cooler Master CM 690III házamban a 4 tűs tápkábel mert csak úgy ér fel.Nekem nagyon bevált a ház.Gyárilag elől benne van egy 200-as hátul pedig egy 120-as venti.Ezen felül rendesen tele lehet még szórni ventikkel.Igaz a CM 690III ház nem olcsó, de nem is kis példány.
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyit szánnál rá? a ventik fogyasztása elenyésző, attól nem kell tartanod! ctg 500 kábelei elég rövidek, ezt vedd figyelembe vásárláskor...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
venni akarok új házat a cuccoknak, alapból 2-3 beépített ventiset, a jobb hűtés érdekében.
olyan kérdésem lenne, hogy a jelenlegi berendezésemnek a fogyasztása + 2-3 hűtőventi mennyit enne kb. ?
egyáltalán milyen mennyiségű teljesítményt kér a tápegységből pár hűtőventi ?

még valami: ha alsó tápos ház lesz, előre azt tudni lehet, hogy a táp kábelei "elérnek-e" majd az adott cuccokhoz ?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
csupaki:
Nekem a 212 EVO-hoz ugyan ilyen hátlap lemez van. A rajzot tény hogy át kell nézni rendesen.Nekem is első nekifutásra bonyolultnak tűnt, de aztán rájöttem hogy pofon egyszerű a dolog, már ha a házad olyan aminek alaplap tartó lemezén van lyuk az ilyen tartó konzolok felszereléséhez.Ha nincs mint nekem az előző házamnál volt akkor ebben az esetben ki kell venni érte az alaplapot is.Azt meg hogy hova és milyen csavarral kell feltenni a rajzon megadja szépen mutatva is milyen betű illetve számmal jelölt csavarok/ anyák hova mennek.
0
0
0
0
Bronson avatar
az intel felirat kell hogy legyen a látható.
0
0
0
0
csupaki avatar
CM Hyper 103 lett végül és az a helyzet, hogy a foglalatot nem értem. Az illusztrációk Intelnél és AMD nél csak AMD oldalt mutat (nem tudom mennyire látszik), azt írja hogy Intel oldalt kell Intelhez. Elbizonytalanodtam. Mi a véleményetek? Sikerült 775 -s foglalatra állítanom csak nem tudom melyik oldalt kell használni... Úgy értem hogy melyik oldalt, hogy melyik feliratot lássam mikor az alaplap hátuljára rakom.
Több videón úgy láttam, hogy amikor az alaplapot megfordította akkor az Intel feliratot lehetett látni...
https://abload.de/img/gopr1926nxqvd.jpghttps://abload.de/img/gopr1927oeocc.jpghttps://abload.de/img/gopr1928opp9x.jpghttps://abload.de/img/gopr192991prh.jpghttps://abload.de/img/gopr1930hfpfp.jpghttps://abload.de/img/gopr1931wopy3.jpghttps://abload.de/img/gopr1932zqr4s.jpg
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Kb ugyanazt tudja. TX3 utódja elvégre.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
csupaki:
Nekem E7400-on ami 3,5 GHz-n ment egy TX3 volt és szépen elboldogult vele.Max 60 fokig engedte.Akkoriban még nem volt 103-as hűtő, így azt nem tudom milyen, de az adatai szerint kb ugyan az mint a TX3.
0
0
0
0
csupaki avatar
Melyik éri meg jobban? CM TX3 vagy CM Hyper 103?
E7500 -t húztam 3,67GHz -ig és gyárival 60 és 70 között mozog.

Spoiler!
((4444 hozzászólás 😃 ))
0
0
0
0
mihione avatar
RIbeni:igen tudom én is hogy egy dupla radival vagy vastagabbal jobb lenne de mivel zárt rendszer (legalábbis amíg a gari le nem jár) addig csak venti cserével tudok variálni.Később gondoltam rá hogy kap normális vastagabb csöveket,illetve egy 240 vagy egy vastagabb 120-as radit.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Értem, köszi a segítséget mindenkinek! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én azért inkább még mindig a CM 212 EVO-t venném.Jó kicsivel drágább, de nem 3 hanem 4 hőcsöves ezáltal szerintem jobban teljesít.Méretre meg egyforma szinte.Annyi különbség hogy a CM 159 míg a Raijintek pedig 158 mm.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Zeroxx: Egyetértek Zoli73-al. A Raijintek hűtők ár /érték arányban nagyon ott vannak. Ez nem a minőség miatt van, hanem új névként máshogy nem nagyon tudnának érvényesülni...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Zeroxx Én ezt ajánlanám rá!

[LINK]
0
0
0
0
RIbeni avatar
mihione: Az én tapasztalatom az, hogy vízhűtéseknél a radiátorok mérete, mint inkább a ventilátorok típusa az elsődleges. Jó, az arctic 1350-e és a Corsair 2500 RPM-je között biztosal lesz 3-4 fok difi, de a Corsair ventik azért már tudnak zajt csapni akkora fordulatszámon.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Hali

Milyen hűtőt ajánlanátok ehhez a procihoz: AMD phenom ii 965 BE. 4ghz-ig húznám.
0
0
0
0
mihione avatar
Szerintetek mennyivel lesz hűvösebb a procim ha lecserélem a radin a 2 ventit?Jelenleg Artic F12 van rajta push pull-ba.Hamarosan elvileg megérkezik 2 gyári corsair h80 venti.Tesztek alapján a corsair ventiknél semmi se tudta jobban lehűteni a kompakt vizet (a hang az már más kérdés).Van valakinek tapasztalata hogy mennyit számít a magasabb statikus nyomásra képes venti?Így sem melegszik annyira amúgy.prime 95 alatt i5 2500k@4,5 Ghz 1,35 volton max 72 fok maghő,de meg akarom nézni mit tud a kicsike 😆 Játékok alatt 60 fokot se éri el ugyanekkora fesszel 4,7 Ghz-en.
0
0
0
0
xsebix avatar
Akkor jó , még tesztelgetem a gépet pár játékkal hogy megy így alap óra jelen aztán egy kis tuningot adok a procinak mondjuk 4ghz-4,5ghz-ig remélem annyin még nem lesz nagyon meleg a proci.. 😀

Köszi 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
xsebix Teljesen jó értékek! 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Épp most tesztelem a hűtőm, egy 30 perces stressz teszt Aida64-el reális értéket kaphatok? Már 30 perce megy és 48-56 fokosak a magok ez jó eredmény igaz? I5 4690K alap óra jelen ... Most állt össze a konfig fel pakoltam a rendszert stb... Úgyhogy gamekkel még nem próbáltam de gondolom azoknál kevesebb lesz a hőmérséklet..
0
0
0
0
Bronson avatar
szó se róla, csak mondom, nekem furcsa volt hogy nálad 10fokkal jobbak az eredmények mint tesztekben... 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bronson:Szerintem még az is teljesen jó érték 15 perc 100%-os terhelés után. A játékok 10-30% között terhelik a processzort szerinted akkor mennyi a hőmérséklete?😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Ezért volt nekem fura, mivel a valódi hőmérséklete 54, nem 45... 😊 bár ha nem takartad volna ki az aida pontosabb értékeit, akkor több mindent látnánk 😀 az az asus program nem tudom mit mér neked (kupak hőfok...?) de nem azt kell alapul venni. Mindenesetre nem kötekedni akarok, csak gondoltam ezt tisztázzuk le...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bronson: Tessék ez a vizes így hűt! 😀

https://www.kephost.com/images/2016/01/16/stressteszt.jpg

Szerintem meg nagyon megéri ez a vizes 18.000-ért 25-30 a levegős ami így hűt és ráadásul elfoglalja a fél gépet!
0
0
0
0
Bronson avatar
zoli73 : dobnál ide nekünk egy 15perces aida 64 stress tesztet? 😊 elég hihetetlen ez nekem, akárhány oldalon néztem teszteket, nem volt sehol ilyen jó eredmény azzal a hűtővel...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Dumbest:Jó az a hűtő is amit én vettem DeepCool Maelstrom 120K vízhűtő.Nagyon halk és nagyon jól teszi a dogát!

https://www.kephost.com/images/2016/01/16/Hofok.jpg

Alapjáraton ennyi a proci stress tesztel kb 45-50 fokig megy el.
0
0
0
0
winrar avatar
Twist: Alap órajelre elég a gyári. Nekem is az van a 4460-on már több, mint másfél éve és ahogy írtad is, ilyen 45-50 fokos. Ha tuningolsz, akkor kell egy jobb hűtő.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, ugyanazok a méretek, szóval ami 1150-re jó, az jó 1151-re is!
0
0
0
0
no avatar
Bronson : úúhh, az nem lett volna valami jó.. köszönöm!
viszont arra nem találtam választ, hogy ha egy hűtő jó lga1150 akkor az lga1151-es procimra is rámegy? Gyártó oldala csak a 1150et tünteti fel mindenhol, de olvastam pár helyen, hogy hogy ami rámegy 1150re az 1151-re is, igaz ez?
0
0
0
0
Twist avatar
Zoli73: csinálok majd akkor egy stressz tesztet és megnézem. Hardveres oldalról elég kezdő vagyok még.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Twist:Ha 60 fok fölé nem megy a proci semijen körülmény között, akkor teljesen felesleges másik hűtő rá.😉
0
0
0
0
Bronson avatar
dumbest : raijintek triton kerülendő!! sokan rákattannak, mert jajj, de jó átlátszó meg szines, de már itt is lehetett olvasni hogy valakinek kinyírt valamit a gépében (nem emléxem már hogy mit, proci vagy lap, vagy mindkettő...) mert szivárgott, és nem az egyedüli eset hogy erről érkeznek beszámolók, vagy hogy DOA már szállításkor... lehet szerencséd van és kifogsz egy jó darabot, de összességében nem ajánlott hűtő! inkább alphacool, nzxt, corsair...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció