Hello. Windows 10 en hogyan tudom a C rendszerpartíciót kiterjeszteni, mert a kiterjesztésre nem enged rámenni pedig a D-t zsugorítottam és most van 100gb particionálatlan terület. Valaki tud segíteni? Köszi. 😃
Tölthető a TH .218 verzió számmal ellátott frissítés a gépház/telefon frissítés menü pontnál. Nem szükséges hozzá semmilyen program.
Valamint az insider programon belül már slow ringen is elérhető a 10.0.14295.1000 rs preview. Ha van akit érdekel a Windows 10 Mobile, rajtam kívül. 😃
Rammstein32: Szerintem is sokkal jobb, mint a 7. Mondjuk nekem a processzorkezelés megváltozása miatt eleve nagyot dobott a teljesítményen. (A 7-es minden második magot kapcsolt ki, azaz modulonként egy magot, míg a 10-es komplett modulokat kapcsol le, ami ugye ég és föld)
na most tettem újra egy masik win 10 et ami alap plus a 1511-es javítást mindent feltettem amit szoktam de a vga drivert csak a 15.7.1-es verziót és a division a witcher 3 tôkéletessen müködik nem fagy le a win es a vga se kapcsol ki vagy a winem volt rossz vagy a driver vagy a 2ö együtt de legalább mostmár nemkell agodnom hogy lefagy vagy kilèp egy csata közepette.
figyelmeztetés ACPI
: A beágyazott vezérlő (EC) adatot küldött, mikor arra nem volt szükség. Ez arra utal, hogy a BIOS helytelenül, az operációs rendszerrel való szinkronizálás nélkül próbálja meg elérni a beágyazott vezérlőt. Az adatot figyelmen kívül hagyja a rendszer. Nincs szükség további műveletekre, ugyanakkor ellenőrizheti, hogy a számítógép gyártójánál elérhető-e BIOS-frissítés.
Hiba Kernel-Power 137
A rendszer belső vezérlőprogramja módosította a processzor MTRR regisztereit alvó állapotra váltáson keresztül (S5). Ez csökkentheti az ébresztési teljesítményt.
hiba Service Control Manager 7031
A(z) Névjegyadatok_30626 szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő. 10000 milliszekundumon belül a következő ellenintézkedés történik: A szolgáltatás újraindítása.
hiba DistributedCOM 10016
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM, SID: S-1-5-18, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.
Hiba Kernel-Power 41 (63)
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
a vga az nincs oc-zva mert gyárilag az 970 helyett 985 ön megy egyedül a proci van csak 10%-kall huzva 4000 helyett 4400 on megy de enyi ha azt visszateszem alapra akkor ia csinálja
A driver lesz, régebben nekem is vacakolt + nekem is felmelegedett a vga és drobbolt (mert tiltott ).
De rájöttem hogy csak ujrainditásnál van és az msi afterburner miatt, az msi-t továbbra is használom ( az oc miatt) de ha restartolok mindig ellenőrzöm nem e lőtte ki a ventiprofilom a chrimson 😀
Esetleg annyi hogy ha nem oc-zol akkor ne ragd fel a trixx-et,mert a chrimson nem nagyon szereti ezeket a "segéd" progikat.
lehetséges hogy a driver rossz vagy a legrosszabb esetben a vga a ludas?
csak mert ha a vga ugye ez a jelenség hol rögtön elöjön hol kell neki pár óra mire elöjön
a boltban a furmark al tesztelik nekem is fentvan de azzal nemcsinálja caak játèkok nàl van ez
oksa amint hazamentem nekiállok a windows kb 1 hete raktam ujra hatha megoldja a gobdot de nem
edig a 16.3.2 eset próbáltam a 16.3 mas bétát és a 16.1 eset is de mindel előjön ez a gond probáljam meg régebbivel is?
Szerintem a wined beteg.
Probáld még meg azt hogy teljesen leszeded az összes ati drivert az amdcleanuputility-vel.
[LINK]
És aztán ragd vissza a 16.3.2-őt , ja és ragd újra a trixx-et is szerintem.
Annyi még hogy én a rapt nevű segédprogit tiltani szoktam. ( a feladatkezelőben hogy ne induljon automatikusan a winnel)
na felvettem a 16.3.2 es drivert és egy darabig jóvolt aztán a driver lefagyott és a jatekot bezárja a vga ventit lekapcsolja en bekapcsolom a sapphire saját progijával inditom a játékot erre megáll a játék megint kb fél percel később es kikapcsol a vga es enyi restart es a hibakod csak anyi hogy összeomlott a win vagy áramellatas miatt ilyenkor mivan?
az aida nem mutatot bajt nincs túlhevűlés se semmi gond csak ugy leáll
Ránézésre minden rendben van.
A 16.3.2-es driverrel is csinálja ?
Egyedül a PCI-e Sebességet nem értem, ha játékban vagy és a vga terhelt akkor annak 2.0-án kellene állnia csak energiatakarékosságból kellene visszavenni 1.1-re
igen a 15.7.1 et is de ott ugrál a vga nak a gpu ja és ezért rosszul teljesit kijavították a 16.3 ban ezt valami power effinici vagy mi a szösz azt kel lkikapcsolni és máris megy ahogy kell
Omis az változó van hogy pár perc de van hogy órákig tudok játszani és egyszer csak megakad a kép a monitor kikapcsol mint amikor a gép nem megy és a vidkari hűtése leáll de minden más megy.
u.i: töltöttem fel 3 képek a gépről érdekes látvány
vízhűtéssel (ha jól fel van szerelve), kétlem hogy túlmelegedne... szerintem csinálj egy aida64 stabilitástesztet és közben nézd hogy az alkaplapi hőfokok hogy állnak...
az áramellátási hiba akkor is kijönne hiba ként ha játszanál és hosszan kikapcsoló gomb,
nem táp bajod van.
Mennyi idő után?csak játékoknál?(inkább a vga ami kifagy először aztán lehet hogy cpu melegszik túl)
Van Helsing 25: Egyrészt maga a túl nagy táp is okozhat rendszer-stabilitási gondokat, de annak ellenére, hogy jó nagy a tápod, szerintem annyira nem nagy, hogy ez legyen a gond. Ettől függetlenül lehet táp hiba: öreg, nem hűt rendesen, stb.
Ahogy nézem amúgy is van hűtés problémád. A vízhűtéssel az a baj, hogy az alaplapon nem jár rendesen a levegő. Ilyenkor azért a ház szellőzésére is érdemes külön odafigyelni. A házadnak milyen a hűtése, milyen ventik vannak benne és hol? Nem dolgoznak egymás ellen a ventilátorok? Csak mert maga a ház alapból egy jó ház.
szuasztok nemtom hogy ide kell e irni vagy az alaplap topikba a problémát
win 10 em van fent asus m5a97 evo r2.0 fx 8350 sapphire r9 380 as és ha játszok pl witcher 3 vagy a division es akkor egy idő után megáll a kép es kikapcsol a vga kiirja a monitor hogy hdmi es enyi utána fekete a gép megy ettől még ha resetelek es megnézem a hiba üzenetett ott azt irja a rendszer összeomlott vagy áramellátasi hiba a tápom 700w os fsp hyper m
a division alatt sűrű csinálja
u.i: a lap vrm jére tettem egy 9,2cm es ventitt mert eléggé meleg a chipset az meg megfoghatatlan anyira Forró
asusmlx
Az audió drivert a netről szedd le a legujjabbat az alaplapodhoz illően persze ilyet nemhallotam hogy 50% ba eszi a CPU esetleg még úgy csináld meg hogy rakd újra a géped másik win10 el szóval nem azt amit most felraktál hanem egy másikat tölts le és úgy majd töltsd le a drivert a netről és próbáld meg(Próba SZERENCSE)
Vass Gabor
Talán a videókártya drivered a ludas régebbi verzió vidikari drivert próbáld meg hogy avval is csinálja e ha nem akkor ott a gond.az meg érdekes hogy nembirod megnyitni a tálcán lévő start menut.én mikor ilyennel találkozom valakinél akinek próbálok segiteni gépet csinálni vagy valami akkor mindig újrateszem a gépét és úgy tökéletes minden.de a vidikari driverjét próbáld először és utána a gépujrarakást.
Az meg roppantul érdekes hogy a Windows 10 ben ennyi hibát lehet találni ottvolt nekem a fekete képernyő is azis honnan a fenéből jött na mind 1 az a lényeg hogy mindig van vele valami probléma és mindig megoldást kell rá találni.
A tálcán lévő startot nem tudom megnyitni.
Meg ha idejövök a gépigényre akkor fekete kép lesz azt villog össze vissza, frissítés után meg bejön rendesen.
Helló mindenki azt szeretném kérdezni hogy valaki találkozott olyan hibával hogy a Realtek HD Audio driver 50 % osan eszi a CPU t egy idő után ? Valami 32 bites része !
http://kepfeltoltes.hu/view/160331/12901209_1062897897114174_4146582443850681939_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
yugiohyugiohzebuyug: Ja, valóban nem 100%-os még, mint ahogyan megjelenés után egyetlen Windows sem volt sosem, de az az előbb-utóbb már itt is van a nyakunkon, ha jogtisztán és ingyen szereznénk még beszerezni... Azt hiszem erre csak már pár hónapunk van mindössze. Én szerintem feldobom a napokban az asztali vasamra, 2 laptopunkra (enyém+barátnőmé) feltettem még január elején és működik hibátlanul. Igaz, a laptopok nálunk csak böngészésre + filmezésre vannak használva javarészt.
skindzso: szívesen, bár nem hiszem, hogy sokat segítettem.
Próbáld meg csökkentett módban elindítani. Elvileg két, vagy három sikertelen betöltés után automatikusan elindul a Recovery mód. Ha nem indul el magtól, akkor itt egy leírás, hogy hgyan kell elindítani csökkentett módban a win10-et: [LINK]
Ha elindul csökkentet módban, akkor nagy valószínűséggel valamelyik driver a hibás. Leszeded az összes drivert még itt a csökkentett módban és megoldódik a gond.
Ha csökkentett módban sem indul, akkor újratelepítés, de előtte még megnézheted a hardvereket (HDD, RAM, hátha ott a hiba) Ezeket tesztelheted Linux Live cd-ről is.
Egyelőre marad a jól bevált hetes.
Valamint az insider programon belül már slow ringen is elérhető a 10.0.14295.1000 rs preview. Ha van akit érdekel a Windows 10 Mobile, rajtam kívül. 😃
Persze minden megy rajta ugyan úgy mint a Win 7 en 😀
amiket találtam
figyelmeztetés ACPI
: A beágyazott vezérlő (EC) adatot küldött, mikor arra nem volt szükség. Ez arra utal, hogy a BIOS helytelenül, az operációs rendszerrel való szinkronizálás nélkül próbálja meg elérni a beágyazott vezérlőt. Az adatot figyelmen kívül hagyja a rendszer. Nincs szükség további műveletekre, ugyanakkor ellenőrizheti, hogy a számítógép gyártójánál elérhető-e BIOS-frissítés.
Hiba Kernel-Power 137
A rendszer belső vezérlőprogramja módosította a processzor MTRR regisztereit alvó állapotra váltáson keresztül (S5). Ez csökkentheti az ébresztési teljesítményt.
hiba Service Control Manager 7031
A(z) Névjegyadatok_30626 szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő. 10000 milliszekundumon belül a következő ellenintézkedés történik: A szolgáltatás újraindítása.
hiba DistributedCOM 10016
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM, SID: S-1-5-18, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.
Hiba Kernel-Power 41 (63)
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
ezeket irja
Esetleg a tápon dugd másik slotba a vga kábelét.
De rájöttem hogy csak ujrainditásnál van és az msi afterburner miatt, az msi-t továbbra is használom ( az oc miatt) de ha restartolok mindig ellenőrzöm nem e lőtte ki a ventiprofilom a chrimson 😀
Esetleg annyi hogy ha nem oc-zol akkor ne ragd fel a trixx-et,mert a chrimson nem nagyon szereti ezeket a "segéd" progikat.
lehetséges hogy a driver rossz vagy a legrosszabb esetben a vga a ludas?
csak mert ha a vga ugye ez a jelenség hol rögtön elöjön hol kell neki pár óra mire elöjön
a boltban a furmark al tesztelik nekem is fentvan de azzal nemcsinálja caak játèkok nàl van ez
A 16.3.2-es nek jónak kel lenni az már whql-es is.
Szerintem töröld az amd-s drivereket teljesen és jó lesz 😀
Ja és előbb az amd drivert ragd újra a trixxet töröld és csak aztán tedd fel.
edig a 16.3.2 eset próbáltam a 16.3 mas bétát és a 16.1 eset is de mindel előjön ez a gond probáljam meg régebbivel is?
trixx böl az 5.2.1 a legújabb
Probáld még meg azt hogy teljesen leszeded az összes ati drivert az amdcleanuputility-vel.
[LINK]
És aztán ragd vissza a 16.3.2-őt , ja és ragd újra a trixx-et is szerintem.
Annyi még hogy én a rapt nevű segédprogit tiltani szoktam. ( a feladatkezelőben hogy ne induljon automatikusan a winnel)
az aida nem mutatot bajt nincs túlhevűlés se semmi gond csak ugy leáll
A 16.3.2-es driverrel is csinálja ?
Egyedül a PCI-e Sebességet nem értem, ha játékban vagy és a vga terhelt akkor annak 2.0-án kellene állnia csak energiatakarékosságból kellene visszavenni 1.1-re
Menet közben csinálj egy cpu-z és egy gpu-z képet és azt is töltsd fel légyszíi.
Hátha akkor okosabbak leszünk.
Ja és a 16.3.2-es driverrel is ez van ?
Mert nekem azzal nincs bajom.
Ja és mind a két bios állásban csinálja ?
hát az nem kifejezés... 😊 igazából nem kéne hogy annyira felforrjon az alaplap, nem egy gagyi deszka az... másik drivert próbáltál...?
u.i: töltöttem fel 3 képek a gépről érdekes látvány
(ha lenne egy felesleges gépem adnék neki hőlégfúvóval)
nem táp bajod van.
Mennyi idő után?csak játékoknál?(inkább a vga ami kifagy először aztán lehet hogy cpu melegszik túl)
ezt kifejtenéd?
Ahogy nézem amúgy is van hűtés problémád. A vízhűtéssel az a baj, hogy az alaplapon nem jár rendesen a levegő. Ilyenkor azért a ház szellőzésére is érdemes külön odafigyelni. A házadnak milyen a hűtése, milyen ventik vannak benne és hol? Nem dolgoznak egymás ellen a ventilátorok? Csak mert maga a ház alapból egy jó ház.
win 10 em van fent asus m5a97 evo r2.0 fx 8350 sapphire r9 380 as és ha játszok pl witcher 3 vagy a division es akkor egy idő után megáll a kép es kikapcsol a vga kiirja a monitor hogy hdmi es enyi utána fekete a gép megy ettől még ha resetelek es megnézem a hiba üzenetett ott azt irja a rendszer összeomlott vagy áramellátasi hiba a tápom 700w os fsp hyper m
a division alatt sűrű csinálja
u.i: a lap vrm jére tettem egy 9,2cm es ventitt mert eléggé meleg a chipset az meg megfoghatatlan anyira Forró
Az audió drivert a netről szedd le a legujjabbat az alaplapodhoz illően persze ilyet nemhallotam hogy 50% ba eszi a CPU esetleg még úgy csináld meg hogy rakd újra a géped másik win10 el szóval nem azt amit most felraktál hanem egy másikat tölts le és úgy majd töltsd le a drivert a netről és próbáld meg(Próba SZERENCSE)
Vass Gabor
Talán a videókártya drivered a ludas régebbi verzió vidikari drivert próbáld meg hogy avval is csinálja e ha nem akkor ott a gond.az meg érdekes hogy nembirod megnyitni a tálcán lévő start menut.én mikor ilyennel találkozom valakinél akinek próbálok segiteni gépet csinálni vagy valami akkor mindig újrateszem a gépét és úgy tökéletes minden.de a vidikari driverjét próbáld először és utána a gépujrarakást.
Az meg roppantul érdekes hogy a Windows 10 ben ennyi hibát lehet találni ottvolt nekem a fekete képernyő is azis honnan a fenéből jött na mind 1 az a lényeg hogy mindig van vele valami probléma és mindig megoldást kell rá találni.
Meg ha idejövök a gépigényre akkor fekete kép lesz azt villog össze vissza, frissítés után meg bejön rendesen.
http://kepfeltoltes.hu/view/160331/12901209_1062897897114174_4146582443850681939_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Próbáld meg csökkentett módban elindítani. Elvileg két, vagy három sikertelen betöltés után automatikusan elindul a Recovery mód. Ha nem indul el magtól, akkor itt egy leírás, hogy hgyan kell elindítani csökkentett módban a win10-et: [LINK]
Ha elindul csökkentet módban, akkor nagy valószínűséggel valamelyik driver a hibás. Leszeded az összes drivert még itt a csökkentett módban és megoldódik a gond.
Ha csökkentett módban sem indul, akkor újratelepítés, de előtte még megnézheted a hardvereket (HDD, RAM, hátha ott a hiba) Ezeket tesztelheted Linux Live cd-ről is.