Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DDarkness avatar
Hello. Windows 10 en hogyan tudom a C rendszerpartíciót kiterjeszteni, mert a kiterjesztésre nem enged rámenni pedig a D-t zsugorítottam és most van 100gb particionálatlan terület. Valaki tud segíteni? Köszi. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Kipróbáltam már pár hónapja, de nem győzött meg.
Egyelőre marad a jól bevált hetes.
0
0
0
0
no avatar
Tölthető a TH .218 verzió számmal ellátott frissítés a gépház/telefon frissítés menü pontnál. Nem szükséges hozzá semmilyen program.
Valamint az insider programon belül már slow ringen is elérhető a 10.0.14295.1000 rs preview. Ha van akit érdekel a Windows 10 Mobile, rajtam kívül. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Rammstein32: Szerintem is sokkal jobb, mint a 7. Mondjuk nekem a processzorkezelés megváltozása miatt eleve nagyot dobott a teljesítményen. (A 7-es minden második magot kapcsolt ki, azaz modulonként egy magot, míg a 10-es komplett modulokat kapcsol le, ami ugye ég és föld)
0
0
0
0
showtekk avatar
Ez egyénfüggő, személyes tapasztalatom az, hogy sokkal jobb mint a win7, abszolút érdemes váltani.
0
0
0
0
no avatar
sokkal jobb mint a 7?? érdemes váltani?
0
0
0
0
skindzso avatar
Rammstein32

Persze minden megy rajta ugyan úgy mint a Win 7 en 😀
0
0
0
0
no avatar
nekem a driverem a hd 4600-as kártyához 8.0-ás driver van.
0
0
0
0
no avatar
ezen is megy minden ami win 7-en? törtre gondolva...
0
0
0
0
skindzso avatar
Windows 10 black screen FIXÁLVA 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na most tettem újra egy masik win 10 et ami alap plus a 1511-es javítást mindent feltettem amit szoktam de a vga drivert csak a 15.7.1-es verziót és a division a witcher 3 tôkéletessen müködik nem fagy le a win es a vga se kapcsol ki vagy a winem volt rossz vagy a driver vagy a 2ö együtt de legalább mostmár nemkell agodnom hogy lefagy vagy kilèp egy csata közepette.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akkor "beteg " az a win szerintem tedd ujra 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na megnéztem jóbban a windows naplót

amiket találtam

figyelmeztetés ACPI
: A beágyazott vezérlő (EC) adatot küldött, mikor arra nem volt szükség. Ez arra utal, hogy a BIOS helytelenül, az operációs rendszerrel való szinkronizálás nélkül próbálja meg elérni a beágyazott vezérlőt. Az adatot figyelmen kívül hagyja a rendszer. Nincs szükség további műveletekre, ugyanakkor ellenőrizheti, hogy a számítógép gyártójánál elérhető-e BIOS-frissítés.

Hiba Kernel-Power 137
A rendszer belső vezérlőprogramja módosította a processzor MTRR regisztereit alvó állapotra váltáson keresztül (S5). Ez csökkentheti az ébresztési teljesítményt.

hiba Service Control Manager 7031
A(z) Névjegyadatok_30626 szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő. 10000 milliszekundumon belül a következő ellenintézkedés történik: A szolgáltatás újraindítása.

hiba DistributedCOM 10016
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM, SID: S-1-5-18, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.

Hiba Kernel-Power 41 (63)
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

ezeket irja
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akkor tuti valami driver lesz.
Esetleg a tápon dugd másik slotba a vga kábelét.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
a vga az nincs oc-zva mert gyárilag az 970 helyett 985 ön megy egyedül a proci van csak 10%-kall huzva 4000 helyett 4400 on megy de enyi ha azt visszateszem alapra akkor ia csinálja
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A driver lesz, régebben nekem is vacakolt + nekem is felmelegedett a vga és drobbolt (mert tiltott ).
De rájöttem hogy csak ujrainditásnál van és az msi afterburner miatt, az msi-t továbbra is használom ( az oc miatt) de ha restartolok mindig ellenőrzöm nem e lőtte ki a ventiprofilom a chrimson 😀

Esetleg annyi hogy ha nem oc-zol akkor ne ragd fel a trixx-et,mert a chrimson nem nagyon szereti ezeket a "segéd" progikat.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
oksa megprobálom

lehetséges hogy a driver rossz vagy a legrosszabb esetben a vga a ludas?

csak mert ha a vga ugye ez a jelenség hol rögtön elöjön hol kell neki pár óra mire elöjön
a boltban a furmark al tesztelik nekem is fentvan de azzal nemcsinálja caak játèkok nàl van ez
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akkor szerintem a Win jó, ha nem régi.
A 16.3.2-es nek jónak kel lenni az már whql-es is.
Szerintem töröld az amd-s drivereket teljesen és jó lesz 😀

Ja és előbb az amd drivert ragd újra a trixxet töröld és csak aztán tedd fel.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
oksa amint hazamentem nekiállok a windows kb 1 hete raktam ujra hatha megoldja a gobdot de nem
edig a 16.3.2 eset próbáltam a 16.3 mas bétát és a 16.1 eset is de mindel előjön ez a gond probáljam meg régebbivel is?

trixx böl az 5.2.1 a legújabb
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Szerintem a wined beteg.
Probáld még meg azt hogy teljesen leszeded az összes ati drivert az amdcleanuputility-vel.

[LINK]

És aztán ragd vissza a 16.3.2-őt , ja és ragd újra a trixx-et is szerintem.
Annyi még hogy én a rapt nevű segédprogit tiltani szoktam. ( a feladatkezelőben hogy ne induljon automatikusan a winnel)
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na felvettem a 16.3.2 es drivert és egy darabig jóvolt aztán a driver lefagyott és a jatekot bezárja a vga ventit lekapcsolja en bekapcsolom a sapphire saját progijával inditom a játékot erre megáll a játék megint kb fél percel később es kikapcsol a vga es enyi restart es a hibakod csak anyi hogy összeomlott a win vagy áramellatas miatt ilyenkor mivan?

az aida nem mutatot bajt nincs túlhevűlés se semmi gond csak ugy leáll
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ránézésre minden rendben van.
A 16.3.2-es driverrel is csinálja ?
Egyedül a PCI-e Sebességet nem értem, ha játékban vagy és a vga terhelt akkor annak 2.0-án kellene állnia csak energiatakarékosságból kellene visszavenni 1.1-re
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Van Helsing 25

Menet közben csinálj egy cpu-z és egy gpu-z képet és azt is töltsd fel légyszíi.
Hátha akkor okosabbak leszünk.

Ja és a 16.3.2-es driverrel is ez van ?
Mert nekem azzal nincs bajom.
Ja és mind a két bios állásban csinálja ?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
igen a 15.7.1 et is de ott ugrál a vga nak a gpu ja és ezért rosszul teljesit kijavították a 16.3 ban ezt valami power effinici vagy mi a szösz azt kel lkikapcsolni és máris megy ahogy kell
0
0
0
0
Bronson avatar
érdekes látvány

hát az nem kifejezés... 😊 igazából nem kéne hogy annyira felforrjon az alaplap, nem egy gagyi deszka az... másik drivert próbáltál...?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Omis az változó van hogy pár perc de van hogy órákig tudok játszani és egyszer csak megakad a kép a monitor kikapcsol mint amikor a gép nem megy és a vidkari hűtése leáll de minden más megy.

u.i: töltöttem fel 3 képek a gépről érdekes látvány
0
0
0
0
Omis avatar
hülyeségnek tartom
(ha lenne egy felesleges gépem adnék neki hőlégfúvóval)
0
0
0
0
Bronson avatar
már miért ne állna le...?
0
0
0
0
Omis avatar
de az alaplap miatt sem állna le😃hülyeség
0
0
0
0
Bronson avatar
vízhűtéssel (ha jól fel van szerelve), kétlem hogy túlmelegedne... szerintem csinálj egy aida64 stabilitástesztet és közben nézd hogy az alkaplapi hőfokok hogy állnak...
0
0
0
0
Omis avatar
az áramellátási hiba akkor is kijönne hiba ként ha játszanál és hosszan kikapcsoló gomb,
nem táp bajod van.
Mennyi idő után?csak játékoknál?(inkább a vga ami kifagy először aztán lehet hogy cpu melegszik túl)
0
0
0
0
Bronson avatar
Egyrészt maga a túl nagy táp is okozhat rendszer-stabilitási gondokat

ezt kifejtenéd?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing 25: Egyrészt maga a túl nagy táp is okozhat rendszer-stabilitási gondokat, de annak ellenére, hogy jó nagy a tápod, szerintem annyira nem nagy, hogy ez legyen a gond. Ettől függetlenül lehet táp hiba: öreg, nem hűt rendesen, stb.
Ahogy nézem amúgy is van hűtés problémád. A vízhűtéssel az a baj, hogy az alaplapon nem jár rendesen a levegő. Ilyenkor azért a ház szellőzésére is érdemes külön odafigyelni. A házadnak milyen a hűtése, milyen ventik vannak benne és hol? Nem dolgoznak egymás ellen a ventilátorok? Csak mert maga a ház alapból egy jó ház.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
szuasztok nemtom hogy ide kell e irni vagy az alaplap topikba a problémát

win 10 em van fent asus m5a97 evo r2.0 fx 8350 sapphire r9 380 as és ha játszok pl witcher 3 vagy a division es akkor egy idő után megáll a kép es kikapcsol a vga kiirja a monitor hogy hdmi es enyi utána fekete a gép megy ettől még ha resetelek es megnézem a hiba üzenetett ott azt irja a rendszer összeomlott vagy áramellátasi hiba a tápom 700w os fsp hyper m

a division alatt sűrű csinálja

u.i: a lap vrm jére tettem egy 9,2cm es ventitt mert eléggé meleg a chipset az meg megfoghatatlan anyira Forró
0
0
0
0
Bronson avatar
Zoli73: szerintem valami driver gebasz lesz...
0
0
0
0
winrar avatar
Rammstein32: Igen, minden úgy megy, mint a régebbi rendszereken.
0
0
0
0
no avatar
win 10-en is mennek ugyan ugy a tört game cuccok mint 7-8an??
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Srácok! Találkozott már valaki olyannal, hogy Win7 alatt a VGA-m 38-42 c fok a tálcán Win 10 alatt meg 58-60 c fok na ez miért van?😲
0
0
0
0
no avatar
Most próbáltam ki frissített egyet a windows és újra jó lett a tálca.
0
0
0
0
skindzso avatar
asusmlx
Az audió drivert a netről szedd le a legujjabbat az alaplapodhoz illően persze ilyet nemhallotam hogy 50% ba eszi a CPU esetleg még úgy csináld meg hogy rakd újra a géped másik win10 el szóval nem azt amit most felraktál hanem egy másikat tölts le és úgy majd töltsd le a drivert a netről és próbáld meg(Próba SZERENCSE)

Vass Gabor
Talán a videókártya drivered a ludas régebbi verzió vidikari drivert próbáld meg hogy avval is csinálja e ha nem akkor ott a gond.az meg érdekes hogy nembirod megnyitni a tálcán lévő start menut.én mikor ilyennel találkozom valakinél akinek próbálok segiteni gépet csinálni vagy valami akkor mindig újrateszem a gépét és úgy tökéletes minden.de a vidikari driverjét próbáld először és utána a gépujrarakást.

Az meg roppantul érdekes hogy a Windows 10 ben ennyi hibát lehet találni ottvolt nekem a fekete képernyő is azis honnan a fenéből jött na mind 1 az a lényeg hogy mindig van vele valami probléma és mindig megoldást kell rá találni.
0
0
0
0
no avatar
A tálcán lévő startot nem tudom megnyitni.
Meg ha idejövök a gépigényre akkor fekete kép lesz azt villog össze vissza, frissítés után meg bejön rendesen.
0
0
0
0
JOC22O avatar
Helló mindenki azt szeretném kérdezni hogy valaki találkozott olyan hibával hogy a Realtek HD Audio driver 50 % osan eszi a CPU t egy idő után ? Valami 32 bites része !
http://kepfeltoltes.hu/view/160331/12901209_1062897897114174_4146582443850681939_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
zsolo avatar
2GB rendszermemória elég hozzá, hogy csak netezéshez használjam?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
yugiohyugiohzebuyug: Ja, valóban nem 100%-os még, mint ahogyan megjelenés után egyetlen Windows sem volt sosem, de az az előbb-utóbb már itt is van a nyakunkon, ha jogtisztán és ingyen szereznénk még beszerezni... Azt hiszem erre csak már pár hónapunk van mindössze. Én szerintem feldobom a napokban az asztali vasamra, 2 laptopunkra (enyém+barátnőmé) feltettem még január elején és működik hibátlanul. Igaz, a laptopok nálunk csak böngészésre + filmezésre vannak használva javarészt.
0
0
0
0
skindzso avatar
köszönöm mindjárt megnézem hogy mit tehetek! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
skindzso: szívesen, bár nem hiszem, hogy sokat segítettem.
Próbáld meg csökkentett módban elindítani. Elvileg két, vagy három sikertelen betöltés után automatikusan elindul a Recovery mód. Ha nem indul el magtól, akkor itt egy leírás, hogy hgyan kell elindítani csökkentett módban a win10-et: [LINK]
Ha elindul csökkentet módban, akkor nagy valószínűséggel valamelyik driver a hibás. Leszeded az összes drivert még itt a csökkentett módban és megoldódik a gond.
Ha csökkentett módban sem indul, akkor újratelepítés, de előtte még megnézheted a hardvereket (HDD, RAM, hátha ott a hiba) Ezeket tesztelheted Linux Live cd-ről is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció