AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
Nem ugyan az, ez tény különben ugyan az lenne a gyártó 😃 és igen, hülyeség mert kilehet hozni olcsóbban egy AMDs konfigot olcsóbban ami elég 1080p 60FPS játékra mint Intelt ugyan erre a célra.

Hidan88
Kérlek mutass egy 16k-s alaplapot ami felér egy rendesen felszerelt AMD-s változattal és elhiszem 😀

czaki263
Ha nem verné a 2012-ben kiadott processzort a 2016-ban kiadott konkurens az lenne az igazán vicces.
0
0
0
0
TrapCard avatar
Gondolom bekeverik a videókártyákat is meg a dx 12-t. Tény hogy a videókártyáknál ez így van de nem keverendő ide a processzor is.
Nincs bajom az amd-vel videókártyában kifejezetten szeretem őket de nem értem miért nem lehet elviselni hogy ha van jobb a piacon 😃
0
0
0
0
czaki263 avatar
Mi már megint ez az "új játékokban az fx a jobb?" 😃 Vegyünk egy kimondottan prociigényes vadiúj játékot, ami egymilliószálathasznál, pl. a híres BF1, már többször volt linkelve a teszt: konkrétan 20 fps-szel veri agyon az i5 6500(leggyengébb új i5) az fx 8350-et. Van még kérdés?
0
0
0
0
TrapCard avatar
Az amd-sek nyilván védik az amd-t 😃 Játékokban akkor sem éri be egyik fx-se az i5öket.

FX 8350 43ezer
egy normális 970es alaplap 22ezer.
Hűtő ami lehűti mert a gyári nem elég 6ezer.

i5-6400 53k
alaplap 16k
gyári hűtő 0k

olcsóbban kijössz és erősebb konfigod lesz. Játékra.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Tulajdonság alatt nem a magok számát értettem... de ha így nézzük:

Az FX 8370 egy unlockolt (húzható a végtelenségig megfelelő hűtéssel) 8mag 8szálas processzor, 4.0Ghz-en.
Míg a 4460 egy szorzó záras 4mag 4szálas processzor 3.2Ghz-en.

Ezért írtam a 4690K-t ami szintén unlockolt (szorzózár mentes) processzor 3.9Ghz-en ugyan úgy 4mag 4szállal, mert mint látod jobban egyeznek az FX-el a tulajdonságai. Semmi jobb/rosszabb a játékokra alapozva írtam 😃 . Szín tiszta hasonlóságra.

Ha technikai adatokat nézzük még így is elmarad a 4690K az FX-83xx ekhez képest, de nem teljesítményre, ott ég és föld és veri az Intel.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
De ha meghúzod akkor viszont nem egyenrangú a processzorok tulajdonsága, mivel az inteled nem K-s így technológiailag nem egyenlő egy FX-el, ezért a drágább Intel.

Ezzel megint nem azt mondom hogy a tiéd rosszabb lenne, persze hogy jobb és veri, csak ez olyan mint egy 8320E-t össze hasonlítani egy i7 6700K-val... nonszensz

Szerk:
De ez az hogy nem olcsóbb ha játékra veszed és mindkettőhöz mérten jól felszerelt lapot veszel 😃 Intellel van 10 ezer Ft buktád (persze jobb teljesítményed, amíg nem új játékokról van szó) amit ráfordíthatnál egy jobb VGA-ra
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Azt nem mondtam hogy jobb is 😃 de akinek szűkös a keret annak jobban megéri. Biztos találsz olcsóbban 8370 is kapható 30-35ért ha nem félsz használtat venni.

Nem feltétlenül kell torony hűtő a 8350-hez ha gyári wraith coolerrel veszed bőven megoldja a problémát ha nem húzod a procit és úgy már nem kerül annyiba mintha külön vennél egyet.

Nem feltétlenül kell a 8350hez se 15k feletti lap, de ha már játékról beszélünk illik bele egy normális hangzást biztosító alaplapi hang, meg preferálok mellé minőségi lan portot és késleltetés mentes USB csatlakozót legalább kettőt. Na meg normális chipset/vrm stb hűtést mert bármilyen jó is az intel azok a komponensek melegszenek terhelés alatt.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
Dehogy olcsób...
Egyenlő tulajdonságú/felszereltségű lapokat használva, és ha már az FX Unlockolt húzható verzió, akkor az Intel kínálatából is ajánlatos a hasonló felszereltségüt nézni.

AMD:
81.874 Ft

[LINK] - MSI 970 GAMING - 28.103Ft
[LINK] - AMD FX-8370 4.00GHz AM3+ BOX - 53 771 Ft

Intel:
109.916 Ft

[LINK] - MSI Z97 GAMING 3 - 36 345 Ft
[LINK] - INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX - 73 571 Ft

De ha már a 4460-nál tartunk
[LINK] - INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX - 54 116 Ft

Így 'csak' 90.461 Ft de még mindig majd egy 10-essel drágább
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
jó túloztam én is kicsit ezért elnézést is kérek de én nem is szaporítom tovább itt a szót sok értelme nincs
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Ha a Zen ennyivel lesz az i7-6950x felett, akkor az amd talalt egy repulo cseszealjat es kiloptak a technologiat.
Ebbe az orokos vitaba nem is erdemes belemenni, de nezzuk a legerosebb amd-t a leerosebb intellel szemben. Ugye. Na, az a kulonbseg azert van mert az amd le van maradva tehnologiailag. Ennyivel. Ennyit meg nem 1db generaciovaltassal lehet behozni.
De kit erdekel, mikor egy 40k-s amd-n is minden fut. Render eredmenyeket meg nem ertem hogy minek hoztok fel, azok a kulonbsegek nem akkor jonnek am ki amikor 4 perces gameplayt rendereltek youtubera. Az nem munka.
0
0
0
0
FoLey avatar
Kihozható az fx árából egy inteles config játékra simán.
Mutasd már egy példát,hogy annyi árból kilehet-e hozni i5 vagy i7-et,mert i3-at elhiszem,de francnak kell nekem a 2 magja ha már munkára is használnám.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
csuz-li
Nagyon remélem hogy ha nem is sokkal de alá lőnek az intelnek, meg hogy nem csak renderbe lesz a toppon az új generáció

Szerk: De megelőzött valaki 😃

MC MaRcI
Azért a sehol nincs túlzás, engem tökéletesen kiszolgált (és még talán fog is a ZEN-ig) az FX 6300-am.
Meg ez a téma a két gyártó processzorairól, annak tulajdonságairól, teljesítményéről és ezek megvitatásáról szól, így szerintem belefér a render teljesítmény is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Slice012: Azért nem csak rendérélesnél van mind a 8 szál használva. Talán a GTAV volt az utolsó, ami csak 4 szálat használt az AAA kategóriában.

carl18: Attól függ. [LINK]
Ha megnézed, akkor a "Avg. Multi Core Mixed Speed" látszik, hogy miről írtam. Egy illetve 4 szálon sehol sincs. Sőt a technológia különbsége is jól látszik a "Multi Core Integer Speed" illetve a "Multi Core Floating Point Speed" részeknél.

NSD4rKn3SS: Remélem azért az ára nem ott lesz...

MC MaRcI: Az, hogy "sehol sincs", azért elég erős. Játéktól függ. Valahol az i5 jobb, van ahol meg az fx teljesít jobban. Ahol 8 szál kell ott szépen teljesít, ahol 4, ott meg rosszul. Nálam elég jól látszik: pl GTAV-ben nem valami jól muzsikál, viszont máshol, az újabb játékoknál már egész jól teljesít. Mondjuk nem egy i7, az biztos, de nem is kerül annyiba.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
gyerekek az oldal címe gépigény és itt soha nem láttam még olyant hogy valaki renderelésre stb... akar procit venni játékok alatt sehol nincs az fx és itt erről van szó
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Új infó a zenről!

Reddit postba felkerült egy újabb AMD mérnöki darab tesztjéről egy cikk össze vágtam pár procit gyorsaságát az AMD-hez képest annak aki nem akar olvasni

https://kepfeltoltes.hu/161103/amdengsamp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Forrás:
[LINK]
0
0
0
0
Floriian avatar
Egy kis olvasni való:
https://community.amd.com/community/gaming/blog/2016/11/02/directx-12-unleashes-amd-fx-processors-in-battlefield-1?sf40817229=1
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Slice012 nem is neked szólt
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
gyerekek nem már pár hete még csak az i5-öt verte az fx (egyesek szerint) mostmár i7 szintű
most ez komoly?
0
0
0
0
no avatar
1+ Pixx Igen valóban elmarad vagy legjobb esetbe is csak egyenrangú nagy néha pár játék alatt az FX 8350 egy I7-2600-al. Ahol tudom hogy jól bírja a FX 8350 az a Crysis 3 ott valóban jól szerepel. Hát kevés játék van ami hasonló módon rágja meg a 8 szálat mint ez! 😃
https://cdn.overclock.net/7/7d/500x1000px-LL-7d31c35c_proz.jpeg

Mi durva kínzás ez ? 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Srácok ez már nem megint azaz "okos" tag lesz aki szokásához híven 1 hónapban 1x feltéved ide trollkodni én már jelentem is 😀 Szerintem kövessétek a jó példát 😜
0
0
0
0
Pixx avatar
Nem neked írtam.........Hanem csuz-li-nak 😊
0
0
0
0
Pixx avatar
Maradjunk annyiban hogy egy 4,5re hajtott "8 magos" fx se hozza az alap 2600k szintjét és igen nekem mind 2 volt szóval innentől én el se olvasom azokat a hozzászólásokat akik egy haswell i7-hez hasonlítják.De nem is egy tragédia a processzor ahogy sokan hiszik.nem haltam meg hogy 2600k után fx-em lett.
de tény mostanában jó áron kapni fx-et ami igen is mellette szólhat 😀 aki nem fps hunter nyugodtan vehet fx-et aki meg az fps mérőt lesi egész nap az ne ilyen árkategóriába nézzen cpu-t hanem 100k felett. 6700k és 5820k és még barátait keresse 😃
0
0
0
0
nesh019 avatar
Hi.
Nekem FX8350 van és tökéletes a teljesítménye, ki sem tudtam még használni teljesen, kb a első és a második generációs i7-es procikkal van egy szinten, habár van olyan első genes ami megveri a 8350-t pl a Core i7 990X,
de amúgy játékra tökéletes az AMD, FX 6300-tól felfelé minden szóba jöhet, a VGA fontosabb, nézzetek benchmarkokat.

Jövőre tervezem hogy veszek egy i7 4790k-t GTX 1060-al az asztalimba, mert még sosem volt intel+nvidia az asztali gépemben, kivétel a laptopomban amit most vettem és i7 4700MQ-s és elég meggyőző teljesítménye van.

pl:
https://www.youtube.com/watch?v=9lCq8Qk9wjY
0
0
0
0
no avatar
Voltam havernàl fx 8350 6.5 pontot kapott cinebench 11.5 be sz èn i7 2600 cpum meg 6.86 tunning nèlkül. Nem értek egyet azzal hogy a 8350 a i7 3770el van egy sztinten több szállon...
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: mikor volt értelme egy PC vs Mac, egy konzol vs PC, vagy épp egy AMD vs Nvidia vitának?
Viszont az ember így utánanéz egy csomó olyan dolognak, amit amúgy nem tenne meg és hasznos lehet később, ha találkozik az adott problémával. (Már ha nem csak vagdalkozik.. 😃 )
Szerk: Csak, hogy a hasznosságára hozzak példát. Például egy ilyen fórumon láttam először, hogy egy i7 3770 többszálas teljesítménye megegyezik egy fx-8350-el, ami azért egy VGA árát jelentette, mikor összeraktam a gépet. Addig ezt nem nagyon figyeltem, mivel csak Intel processzoraim voltak és csak Inteleket raktam össze másnak is. Fel sem merült bennem, hogy lenne olcsóbban is alternatíva némi kompromisszummal.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Intel vs Intel vs AMD

Hogy ezzel mit akarok?

Teljesen mindegy. Itt a legtöbbünk számára egy AMD FX 8320- I7 6700K-ig bőven elég még egy pár évig. Van aki komolyabb munkára is használja, de ott sűrűbben találkozok inkább Xeonnal. Górcső alá vettük az enyémet I7 6700 és a barátom 6700K-ját. Én úgy tippeltem, hogy 5-8 FPS különbség lesz CPU intenzív játékoknál. Hogy hitelesebb legyen a teszt mind a 2 processzor az én gépemben volt. 2-3 FPS volt maximum az eltérés a kettő között. Ő 4,4 GHZ-en hajtja a cuccot. Videókártyák hamarabb elavulnak, mint ezek. Sajnos képeket nem csináltam, de majd a következőnél fogok. Teljesen felesleges megpróbálni meggyőzni a másikat, hogy melyik miért is jobb. Mások az igényeink. Ameddig elviszi a rendszer az adott játékot élvezhető minőségben, élvezhető szinten(itt az igények eltérhetnek) ,addig az úgy tökéletes, ahogy van.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tubatibi: Olyan sok köze nincs az AMD-hez... 😀 A freesync szoftveres megoldás. Némi ügyeskedéssel még olyan monitoron is működik, amiben eredetileg nincs bent.
0
0
0
0
tubatibi avatar
Én még egy kérdést szeretnék feltenni.

Van valakinek véleménye az Lg 34UM68-p-ről ? Ezt szeretném megvenni, de szeretném tudni, hátha van valakinek ilyen monitora, illetve a Freesync működik benne rendesen ?

Azért teszem fel itt, mert köze van az AMD-hez 😃
0
0
0
0
no avatar
Hát azért a régi gépen 2008-2010 örültem ha valami új játékot vitt 800X600 felbontásba! 😃
2000 mhz nortwood celeron, 512 mb ram és egy HD 2400PRO 256 mb. 😃 Na akkor igazán idegbe voltam sokszor mert a gépem túl lassú volt! 😃 Bár jobb mint a pentium III 550 mhz 128 mb sd rammal és 8 megás integrált kártyával. 😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ott az összesített cpu használat is,meg a magonkénti,50% a teljes használat.
0
0
0
0
Pixx avatar
tubatibi: ha win7-ed van akkor valamilyen szinten észre fogod venni a váltás fxnél mivel a win7 nem kezeli rendesen ezt a modulos felépítést így csökken az 1 szálás teljesítmény + a win7 nem kezeli jól a szálakat 4 felett.

Piero: az a bench nem valami jó mert néha nekem is a 2600k ment benne 80-90%-on in game meg 30-40%-ot verdeste a cpu szóval ez nem valami hiteles bench 😃 és ez úgy írom hogy kivittem a játékot és végig be volt nyomva az msi kb
0
0
0
0
tubatibi avatar
Dani46: Én még win7-et használok ( a héten lesz meg a Win10 Pro ). Akkor lehet nálam is fog változni a mag kihasználtság ?
Én nem így használtam, hanem az összesített CPU használatot, és az mindig 50-60%-on mozgott, illetve mellette egy ctrl+alt+del-nél pedig néztem a teljesítmény fület, és ott mindig csak 4 mag ment 100%-on, a többi meg "pihent".

De igazából a Free/G - sync meg fogja oldani, hogy a gyengébb géppel rendelkezők is megkapják az élményt 😀

Szerk: Win10 alatt jobban teljesít az AMD játékok alatt ? 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Olyat csak akkor láttam hogy konkrétan 4 mag ment többi 0% on volt amikor win7-et használtam.Win 8 8.1 óta használják szépen a 8 szálat.
0
0
0
0
Puffin avatar
A Rise of TR Benchmark alatt láttam mind a 8 szálamat 100%-on
0
0
0
0
Schwin94 avatar
tubatibi: Egyet kell értsek, én most újítottam be, és raktam össze egy komplett gépet.

De akkor már kifejtem én is a véleményem.
Igen ez igaz, AMD fronton döntöttem (lehet hülyeség volt) pont így a ZEN érkezte elött egy ilyen gépet vennem. DE nézzük azt, hogy mint én is mezei felhasználó, nem azt nézem hogy mit tudok fejleszteni rajta. Engem szolgáljon ki a következő pár évre. (És itt nem azt értem hogy a most megjelenő játékok fussanak rajta)
Elözőleg egy Intel Core 2 duóm volt, (saccra 10 év körüli) Szóval ebből lehet következtetni hogy én mikor fogok fejleszteni következőnek. Akkor is és most is tudtam kompromisszumot kötni játékok terén.
Most hiába írom le miért amd mellet döntöttem mert mindenbe bele lehet kötni. Azért mert... ;-)

És engem nem fog érdekelni ha az elkövetkezendő 1-2-3 évben érkező játékok már nem nagyon fognak futni rajta(amit nem gondolnák) . Ha pedig azt akarja a felhasználó hogy a következő teszem azt 5 évre is elég legyen a gépe és magas élmény index mellet játszon stb, annak komolyan a zsebébe kell nyúlnia.
Abba az árban amit én kiszabtam magamnak az AMD jobb választásnak tűnt, ennyi és slusz. És szerintem nem nyúltam mellé.

Nincs baj az amd-vel attól hogy nem napra kész, és régebbi, tegye a dolgát és kész. Ez csak azoknak fontos akik számára fontos hogy naprakész gépük legyen.
Az meg hogy az intel procik kialakítása modernebb és jobb, játékok alá jobban fekszik, erősebb stb, a kutyát nem fogja érdekelni ha olyan felhasználó mint én.
0
0
0
0
Dani46 avatar
https://kepfeltoltes.hu/161101/GTA5_2016_11_01_13_14_51_251_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem nem csak 4 magot használ.
0
0
0
0
tubatibi avatar
Sziasztok 😀

Én is szeretnék hozzászólni a sok beszélgetésbe 😀
Igazából mindenki meg akarja győzni a másikat a saját igazáról. Azért vegyél AMD-t, mert az olcsó. Azért vegyél Intelt, mert az erősebb. Én mint full vörös báró ( adatlapomon nézhető ) elismerem, hogy az Intel igenis ( sajnos ) játékok alatt jobban teljesít, viszont azonos áron szerintem az AMD jobb. Igazából mindenki azt veszi meg, ami neki szimpatikus, illetve van rá pénze.

Meg aki azt hiszi, hogy erős az FX csak azért, mert játékokba 50-60%-on teker, az téved. Sajnos a mai játékok NEM használnak ki 4 magnál többet. Nekem csak úgy sikerül 90%-ra hajtanom a processzort, hogy megy az OBS ( felvétel + stream ) illetve a GTA V, vagy az F1.

Akkor ott az alaplap kérdés. Intel alá nem kell óriásian komoly teljesítménnyel bíró alaplap, mert a legtöbb már 95W-nál megáll, míg az FX-et megesznek 125W-ot ( plusz az én esetemben még többet ). Ebben is jobbnak tekinthető az Intel, hogy nem kell olyan óriási alaplap alá, mint annak, aki húzni akarja a processzorát.

Sajnálom, ha sok marhaságot írtam, de megpróbáltam pár értelmes dolgot írni, de lehet nem sikerült -.-" 😃

Mindenkinek szép napot 😀

Szerk: Aki meg nem FPS huszár, az vesz egy Freesync vagy egy Gsync-es monitort, és akár 40 fps is, élvezhető és folyamatos játékélményt kap 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
zsoltdeak17 : legalább valaki érti is amit olvas 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Amúgy ti csak egy i5 ről beszéltek meg egy felső kategóriás i7 ről,közöttük van ám sok proci ami mai napig bőven elég,és jó ideig így is fog maradni.i7 2600k-3770k-4770k-4790k-6700k vagy ugyan ezek non-k ba.További előnyük bele lehet rakni őket akár 20-25 ezres lapba is.Nem hiszem hogy ezeknek szégyenkezniük kéne akár munka feladatnál,és elég jó áron vannak mostanában használtan.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Zoli73: Senki sem hasonlította az FX-et az i7-es procidhoz, megnyugodhatsz. Pixx csak egy példát hozott fel a CPU használatból való 'erő' megítéléséhez.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Pixx:
Zoli73 ha te erre alapozod processzorod erejét a kihasználtsági %-ra nagyon értesz hozzá 😀 egy amd fx-et soha nem látsz 60% felett még is elveri egy i5 ami pl gta5ben 100-on teker

Látom te értesz hozzá nagyon. Hogy lehet össze hasonlítani egy AMD FX-et egy felsőkategóriás I7-el?
0
0
0
0
Pixx avatar
Pont ez mondtam én is hogy általában ez a benne van a +craft mindig úgy van mire az majd ki kezdene aknázódni már elavult lesz és semmit nem segít az rajta. Lehet nincs igazam de szerintem nem sokkal lesz tovább elég egy 5820k mint egy 6700k. Elég ha megnézed az említett 980x-et vagy egy phenom ii x6 vs phenom ii x4 belerakták + 2 magot hogy az majd milyen bika meg stb... mire bejött egy párjáték pl gtav vagy bf4 ami talán profitálna is belőle hogy kéne az a +2 mag se segített már kevés volt maga a cpu 😃

gtx 980 ti-t is kihatja sandy i7 szóval elég lenne.bár 1 kis tuning biztos nem ártana neki 😃

sandy i7 ről max i7 6700k-ra lenne értelme váltani de talán még arra se nagyon majd kabylake
0
0
0
0
no avatar
Pixx ja igen, I7 980X sincs sok embernek, amúgy a I7-5820K ellen szól jelenleg hogy az intel a Kaby Lake után jön elérhető áron sima nem extrém foglalatba a 6 magos cpu a coffee lake. Mondjuk az se most lesz, de azért kíváncsi vagyok hogy változik-e a név. Például az I5 6 mag lesz? Az I7 meg gondolom akkor 6 meg + HT. Nagyon erős cpu a 5820K de ahogy zoli mondta jelenleg semmi se használja ki, mire elkéne az ereje addigra lehet elavult lesz játékok szempontjából, Sajnos ilyen ez a informatika. Bár ez a elavultság is relatív dolog, például játszani jó lesz akár 6-8 évig is szerintem. Legfeljebb nem fog 100%-on járni a GTX 2080TI Sli. Ami nekem van I7-2600 minden játékra tökéletes volt idáig, és nem mai darab, ez a egész nagyon bonyolult. Csak azért mert valami nem a legújabb még nem jelenti azt hogy a teljesítménye kevés volna. 😃 Most a Generáció váltásnál elő jövő 5-6% szerintem nem túl sok, bár azért megnézném az I7 Sandym hogy végezné a dolgát egy GTX 1060 mellet! 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
Most néztem a cpu támogatást és tényleg nincs ott.
Pedig úgy emlékeztem.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Aki megteheti, úgy is megveszi.
0
0
0
0
Pixx avatar
Az a lap LGA1150-es procikhoz való azokból is inkább a K-s

Ezt kb így számold.

i7 5820k 113 ezer
alaplap hozzá egy x99-es kb 60 ezer
ddr4 16 gb min dukál mellé 25-30 ezer

kb 200 rugó
0
0
0
0
Yezi_ avatar
bassus16: Az 5820K 2011-v3 foglalatú. Legolcsóbb deszka cirka 60 ezerbe fáj.
[LINK]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció