Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
És teljesitményben még 1-2évig tök jó lessz! én VGA miatt vettem új procit hogy tutira kihajtson bármit amit veszek majd hozzá közeljövöben!
én már csak azért is megvárom a június közepét, hogy pár ezerrel olcsóbbak legyenek a processzorok az újak miatt 😃
addig meg úgyse tudok sokat játszani suli miatt 😀
remélem gyorsan leviszik majd az árakat és nem kell várni júliusig
AMD nek csak 6magosoknak megy le majd az ára 😃
intelnek meg marad ahol van, nemlessz nekik semmi kiessés 😃
Bírnám ha
X4 955 18ezer lenne
X4 965 20 ezer
X4 970 22ezer
X6 T1055 24ezer
X6 T1100 30ezer
azt bulldozerek már 40 ezer 😃 8magos... azt senki semmit nemtudna eladni olyan csödlenne...
MaximumGame: Nem hogy örülnél, hogy olcsón hozzá lehet jutni az AMD procikhoz! A "legtöbb" Intel proci nem is ér annyit amennyiért adják! pl: i7-980x EE a tesztek 70%-ába megveri az i5-2500k, i7-980X-et ha milliomos lennék se vennék.
én már csak azért is megvárom a június közepét, hogy pár ezerrel olcsóbbak legyenek a processzorok az újak miatt 😃
AMD nek csak 6magosoknak megy le majd az ára 😃
intelnek meg marad ahol van, nemlessz nekik semmi kiessés 😃
Bírnám ha
X4 955 18ezer lenne
X4 965 20 ezer
X4 970 22ezer
X6 T1055 24ezer
X6 T1100 30ezer
azt bulldozerek már 40 ezer 😃 8magos... azt senki semmit nemtudna eladni olyan csödlenne...
Q9550 ben is az a 12MB cash piszok erössé teszi.. de elöállitása mennyivel többe volt már 😃
E8400 se véletlen 36ezer sok az elöállitása 😃
és még mindig lehet kapni..
Core 2 Duo ,Quad Core, i3 , i5 , i7 , és jön az i9 is
AMD nél meg van Phenom II
Teljesen mindegy hogy megveri vagy sem,ha úgy is lesz,nem sokáig fog tartani az öröm,átfordul majd ürömbe😂ha év végén kijön az Ivy Bridge.A másik fele meg szerintem,annyival nem fog többet tudni egy Pl i7 2600k nál hogy minden tulaj fejvesztve rohan Bulldozert venni,főleg ha árba is azonosak lesznek.
Amíg csak cikkeket olvasunk persze bárki-bármire gondolhat,csak nehogy nagy pofára esés legyen a vége😉
Az a poén sok hülye megy majd és jajj 8 magosom van 😃
de AMD nél nincs HT 😀 az a pár % ék meg semmiben sem fog meglátszani ha egyáltalán veri... max Vantage ben... a sok kukabuvár majd locsoghat rá 😀
és ha már játékoknál van a szó.
intelnek sokkal több a pénze és játékokat is lazán lefizethetné 😃
ha 920 hoz mérjük bulldozert egy 3évet elkéstek sajnos 😃 elég gáz 😀
Az első bekezdésedet nem értem. Tudjuk, hogy AMD-nél nincs HT, pont te írtad az előbb, hogy 8 mag 16szál. A teljesítményről meg felesleges vitázni, mert fogalmunk sincs, hogy mire lesz képes, csak sejtések vannak. Azt meg számítsd bele, ha már ennyire előre kalkulálsz, hogy a hírek szerinte olcsóbb lesz az i7-2600K-t verő Bull, mint az i5-2500K... A "8 mag" dolog meg ahogy már sokszor írtam, csak marketing fogás, és pontosan azért van, hogy a hozzá nem értő hülyegyerekek azonnal rohanjanak érte a boltba, még mielőtt utánanéznének, hogy az mit is tud, és hogy nekik arra van e szükségük.
Második bekezdés: Ráadásul mi isszuk meg a levét, mert nincs árverseny.
nem is lessz amig az intel a vezetö a piacon 😃
azért akinek volt intel meg AMD az tudja melyik miért jobb 😃
AMD szerintem azért se vennék mert árakat direkt versenyszerüen leviszik utána, hugyért szarért se tudok eladni semmit 😃
T1100 ami 65-ezer körül volt az már 40 ezer... ez mi már ? 😃
Bulldozert is megveszed.. és miért adod el? 10 ezerért?
ha tényleg ilyen olcso lessz annak valahol hátülütöje is lessz 😀 kiwi vagyok hogy mi 😃
2009 be i7 920 80-85 ezer volt.. most 55-65ezer...
AMD 965 nek is volt akkor nem kicsi ára 60 körül és most 25-28 ba kapod meg...
Teljesen mindegy hogy megveri vagy sem,ha úgy is lesz,nem sokáig fog tartani az öröm,átfordul majd ürömbe😂ha év végén kijön az Ivy Bridge.A másik fele meg szerintem,annyival nem fog többet tudni egy Pl i7 2600k nál hogy minden tulaj fejvesztve rohan Bulldozert venni,főleg ha árba is azonosak lesznek.
Amíg csak cikkeket olvasunk persze bárki-bármire gondolhat,csak nehogy nagy pofára esés legyen a vége😉
de AMD nél nincs HT 😀 az a pár % ék meg semmiben sem fog meglátszani ha egyáltalán veri... max Vantage ben... a sok kukabuvár majd locsoghat rá 😀
Az első bekezdésedet nem értem. Tudjuk, hogy AMD-nél nincs HT, pont te írtad az előbb, hogy 8 mag 16szál. A teljesítményről meg felesleges vitázni, mert fogalmunk sincs, hogy mire lesz képes, csak sejtések vannak. Azt meg számítsd bele, ha már ennyire előre kalkulálsz, hogy a hírek szerinte olcsóbb lesz az i7-2600K-t verő Bull, mint az i5-2500K... A "8 mag" dolog meg ahogy már sokszor írtam, csak marketing fogás, és pontosan azért van, hogy a hozzá nem értő hülyegyerekek azonnal rohanjanak érte a boltba, még mielőtt utánanéznének, hogy az mit is tud, és hogy nekik arra van e szükségük.
Második bekezdés: Ráadásul mi isszuk meg a levét, mert nincs árverseny.
Nem teljesen mindegy, ha az AMD procit az Intel árának töredékéért megkapjuk. 😉
Cooley-nak abban van igaza h "majd meglátjuk ha kijön" 😃
Azt h maximumgame elég sookáig tart leirni ha nem baj ezntúl csak MG nek szólitalak jó? 😂
Nem lesz semmiféle 8 magos,csak 8 szálon fog dolgozni,a 4 mag,elvileg vagy mi😂Valahogy úgy képzelem el mint Intelnél a Ht-t.
Igen csak a HT-nél elvileg jobb megoldás.
Viszont melyik barom marketinges nevezte 8 magosnak? Hype generálás oké, először én is felkaptam a fejem, hogy 8 ???
Mikor meg kijön akkor lehet magyarázkodni, hogy miért nem alázta porba a 2500K-t hiszen az csak 4 magos.
Ami nem 8 azt ne hirdessék 8nak 😃
Mennyivel jobb lett volna, ha ugyanúgy 4 magosként meghirdetve (ezúttal bemutathatták volna, hogyan is épül fel egy Bulldozer mag) megveri az intel procikat.
Mert az AMD nem a dicsőségre hajt, hanem a lóvéra. 😀 És hidd el sok olyan lesz, hogy "fú 8 magos, veszek egyet". 😉 Egyébként abban biztos vagyok, hogy olyan alkalmazásoknál, ahol rendesen ki lehet használni a 8 szálat, ott verni fogja az i7-2600K-t, és alázni fogja az i5-2500K-t(főleg ha számításba vesszük a jelenleg várható árakat). Viszont nagy kérdés, hogy mi lesz a játékokban! 😀 De megint csak azt mondom, majd meglátjuk. 😃
Nem lesz semmiféle 8 magos,csak 8 szálon fog dolgozni,a 4 mag,elvileg vagy mi😂Valahogy úgy képzelem el mint Intelnél a Ht-t.
Igen csak a HT-nél elvileg jobb megoldás.
Viszont melyik barom marketinges nevezte 8 magosnak? Hype generálás oké, először én is felkaptam a fejem, hogy 8 ???
Mikor meg kijön akkor lehet magyarázkodni, hogy miért nem alázta porba a 2500K-t hiszen az csak 4 magos.
Ami nem 8 azt ne hirdessék 8nak 😃
Mennyivel jobb lett volna, ha ugyanúgy 4 magosként meghirdetve (ezúttal bemutathatták volna, hogyan is épül fel egy Bulldozer mag) megveri az intel procikat.
Synda . ha ugysehasználja ki semmi a procikat felölem jöhet a 20 magos is 😃 ez ami nekem van böven jó lessz egy ideig 😃
amugy meg lessz a 4magos amd amit 8magosan adnak ki ugye átbaxásból 😃
intel legalább ráírja hogy 4magos AMD meg ugyan azt 8magnak eladja majd..
és hiszem ha látom hogy 40-45 ezer lessz a 4magos 4 szálas...
a 8magos 16 szálas meg 200 ezer körül lessz...
és azért kiváncsi leszek i7 920 hoz képest is hol lessz a bull 😃
Mivel 4.4Ghz en teljesit 920 annyit mint 2600k 3.4Ghz en... 5.0Ghz en már jócskán 25-30% ver rá
8mag 16szál? 😃 Nem lesz semmiféle 16szálon dolgozó. A legnagyobb a 4modulos 8magos lesz, ami 8 szálon dolgozik. És szerintem a kisebbik, azaz az FX-8110 lesz 40-45eFt, de a nagytesó sem lesz 60 fölött.
Jól képzeled el. A HT-nél olyan hardveres módosítás van, hogy egy mag képes legyen az üresjárati állapotokat is kitölteni számításokkal, ezt hívják Simultaneous Multi Threadinnek aka Hyper Threading, ennek hatásfoka a legjobb esetben is ~20%. Míg a Bulldozerekben magukat a számítást végző elemeket duplázták meg egy modulban, azonban a többi alkatrészt közösen használják egy modulon belül, ezt hívják Cluster Based Multi Threadingnek, ehhez lényegesen több tranzisztort kell felhasználni, de ennek ~80%-os hatásfoka van. Nagyon leegyszerűsítve(csak szemléltetésképpen) mondhatjuk, hogy az a "8 magos" 7,2magos, az Intel 4 magos i7-ei meg 4,8magosak. 😆
amugy meg lessz a 4magos amd amit 8magosan adnak ki ugye átbaxásból 😃
intel legalább ráírja hogy 4magos AMD meg ugyan azt 8magnak eladja majd..
és hiszem ha látom hogy 40-45 ezer lessz a 4magos 4 szálas...
a 8magos 16 szálas meg 200 ezer körül lessz...
és azért kiváncsi leszek i7 920 hoz képest is hol lessz a bull 😃
Mivel 4.4Ghz en teljesit 920 annyit mint 2600k 3.4Ghz en... 5.0Ghz en már jócskán 25-30% ver rá
Ezt írták ebből következtettem.😀
"A Socket AM3+ másik számottevő jellemzője, hogy a lábakon maximum 145 A-es áramerősség is átereszthető, miközben a korábbi foglalat maximum 110 A-t támogat. Ez alapvetően egy kényes terület lehet, hiszen ha az alaplap nem képes kielégíteni a processzor igényét, akkor az instabil működéshez vezethet."
Az, hogy 145A is átereszthető, nem azt jelenti, hogy annyi kell majd a procinak. 😀 Mondjuk ha már egy 30%-kal nagyon fesz kell majd nekik am3-as deszkában,az már tényleg jelenthet gondot, de csak ismételni tudom, attól még nem biztos, hogy kell a procinak a nagyobb áramerősség, hogy a foglalat többre képes. 😉 És ismét csak ismételni tudom magamat, majd meglátjuk, ha hivatalosan is megjelennek. 😃
Nem-nem,ha lehet hinni a híreknek 200K+ lesz a "8 magos",mivel nem az i7 2600k ellenfelének szánják,hanem az X990-nek.
"Az árazásról nincsenek adatok, ám valószínű, hogy visszatér a jól ismert FX jelző, amit feltételezhetően az 1000 dolláros csúcsmodell kap majd meg."
Am3 lapot meg b@szhatjátok,driverfissítéssel,ha nem tudtok elég feszt adni neki,akkor nem lesz semmi tuning azzal a lappal,ha nem lehet húzni,esélye sincs az Intel-el szemben,mivel kisebb órajelen fog ketyegni,(húzott Intelhez képest)de ne legyen igazam😀
Azok nem hírek, hanem pletykák voltak, de azóta az AMD már pontosított, hogy ezekkel a procikkal a Sandy Bridget akarják lenyomni. 😀 És elvileg az a Bulldozer proci, ami nagyjából egy szinten van az i7-2600K-val, kerül majd ~20-25eFt-tal kevesebbe, mint az ellenfele. 😀 Tehát egy 40-45eFt-ból elvileg megúszunk majd egy 8 magos Bulldozert, persze ez valószínűleg nem a csúcsmodell, de semmi sem biztos, amíg hivatalosan meg nem jelennek. 😀
Am3-as lappal meg miért ne tudnánk neki elég feszt adni? Az összes hátrány az lesz, hogy 1-2 apróbb energiagazdálkodási cuccot nem tudunk kihasználni, meg 1-2 olyan dolgot módosítottak a foglalaton, hogy kisebb elektromos zajjal működjön, és nagyobb áramerősséget bírjon(amiket maga az am3+ foglalat nyújt, nem pedig a proci). Egyetlen kérdés, hogy a HyperTransporttal mi lesz, milyen órajelen megy majd.
Nem-nem,ha lehet hinni a híreknek 200K+ lesz a "8 magos",mivel nem az i7 2600k ellenfelének szánják,hanem az X990-nek.
"Az árazásról nincsenek adatok, ám valószínű, hogy visszatér a jól ismert FX jelző, amit feltételezhetően az 1000 dolláros csúcsmodell kap majd meg."
Am3 lapot meg b@szhatjátok,driverfissítéssel,ha nem tudtok elég feszt adni neki,akkor nem lesz semmi tuning azzal a lappal,ha nem lehet húzni,esélye sincs az Intel-el szemben,mivel kisebb órajelen fog ketyegni,(húzott Intelhez képest)de ne legyen igazam😀
Ez a "8 mag" meg csak Amd féle nagyítás Cooley leírta de idézek.
"Azt már tudjuk, hogy magok száma a radikálisan újfajta megközelítés miatt nem egyértelmű. Technikailag az érkező lapka négy darab úgynevezett Bulldozer modulból áll, ami nyolc darab dedikált integer magot eredményez, ebből adódóan az AMD nyolcmagos processzorként tekint rá, de más megközelítésből lehet egy nyolc feldolgozási szálat támogató négymagos CPU-nak is nevezni."
itt jön az hogy milyen jó is a 2600k 😃 és bulldozer még csak most rukkol elö vele.. kiváncsi vagyok AMD proci viszi e majd a 5.0Ghz + ot 😀 szerintem nem.
Azt azért vegyétek figyelembe, hogy azok nem teljes értékű magok. Ez inkább amolyan 2-3-4 mag ~80%-os hatásfokú HT-vel. Egyébként egyáltalán nem felesleges, mert nem csak játékok léteznek. 😉 Sőt a közeljövőben már a komolyabb játékoknál is pozitív hatása lesz a 4-nél több magnak(PC-n is).
Vajon hány szálon fognak futni?
Szerintem teljes értékű magok lesznek, amúgy meg van az AMD-nek a HT-hez hasonló technológiája?
Természetesen 4, 6 és 8.
Majdnem ugyan az a technológia, mint a HT, csak nagyobb hatásfokú. Ugyan úgy megduplázzák a processzor egyes elemeit(csak ez többet 😃😉. A Bulldozer procikban is igazából 4 mag van, amiket moduloknak hívnak, amikben a processzor magok fő elemeit megduplázták, így képes egy modul 2 szálon dolgozni. És mivel ez közel áll ahhoz, mintha valóban 8 magos lenne(értelem szerűen a 4 modulosról beszélek), ezért hívják őket 8 magosnak, illetve nyilván marketing okokból. 😀 Nagyvonalakban ennyi a történet, kicsit részletesebben meg többek között itt olvashatsz róla: [LINK]
Azt azért vegyétek figyelembe, hogy azok nem teljes értékű magok. Ez inkább amolyan 2-3-4 mag ~80%-os hatásfokú HT-vel. Egyébként egyáltalán nem felesleges, mert nem csak játékok léteznek. 😉 Sőt a közeljövőben már a komolyabb játékoknál is pozitív hatása lesz a 4-nél több magnak(PC-n is).
Vajon hány szálon fognak futni?
Szerintem teljes értékű magok lesznek, amúgy meg van az AMD-nek a HT-hez hasonló technológiája?
Core: olvastam, és senki 😃
Volt egy cikk, amiben szerepelt egy teszt, amiben egy 8 magos Bulldozer szerepelt, ami állítólag egy 6670-nel együtt kerül majd annyiba, mint egy i7-2600K. gondolom arra utaltál. 😀 Gondolom volt annyi esze az AMD-nek, hogy a zászlóhajót küldje tesztbe, akkor viszont a cikk alapján a csúcsmodell kerül majd ~40-45eFt-ba, amit abszolút baromságnak vélek. 😀 Mondjuk ha egy FX-8110 szerepelt a tesztben, az már hihetőbb, csak értelmetlen. 😃
Igazad van bocs, csak beleolvastam...
Cooley na azt én sem értem, de amúgy amit mondtál h nem lesz elérthető a régi lapokban, az sokat fog számítani? gondolom ha egy bios frissitéssel meglehetne oldani akkor elvileg mindenki megcsinálhatná
Amit CoRe linkelt, abból kiderül, hogy milyen előnyöket nyújt az am3+. 😀
CoRe: Olvasd el még egyszer azt a cikket. 😉
"Ezt az [LINK] és az [LINK] azonban nem vette komolyan, és számos jelenleg kapható Socket AM3-as alaplaphoz kínálnak majd egy friss BIOS-t, ami a hírek szerint kezeli majd az új processzorokat." Nyilván nem csinálnák ezt, ha nem működne a dolog. 😃 Csak gondolom az AMD azt akarja, hogy új alaplapokat vegyünk.
Egy 8 magos bulldózerrel És egy hd6670-nel ellátott számitogép kerül najd minimum 140 -ezerbe
Ezt miből gondolod?
Am meg ki akar HD 6670-et venni?
http://prohardver.hu/hir/socket_am3_am3b_kozotti_kulonbseg_asrock.html
De valamelyik AM3-mast bios frissitéssel am3+-á lehet tenni.
Amógy a 8 magos bülldózer és egy HD6670 plusz még körélyük a rendszer többi része olyan 16ezer fölött van szóval nem lesz valami drága 😀
Nem am3+-á teszed, hanem kompatibilisak lesznek a Bulldozer procik az am3-as foglalattal is, csak a megfelelő működéshez kell a biosfrissítés. Nem mindegy. 😃 Viszont így is lesz 1-2 főként energiagazdálkodási és tuning fícsör, amiket nem tudunk majd kihasználni am3-as alaplapokkal.
A második mondatodat meg úgy ahogy van nem értem. 😂
Amógy a 8 magos bülldózer és egy HD6670 plusz még körélyük a rendszer többi része olyan 16ezer fölött van szóval nem lesz valami drága 😀
Nem lesznek jók a Bulldozerek AM3-as deszkákba csak AM3+-osba. 😕
http://prohardver.hu/teszt/intel_sandy_bridge_teszt/amit_tudni_erdemes.html
verhetetlen,egyszerűen isteni 😜
Teszteket nem nagyon találtam.
[LINK]
AMD Phenom II X4 975 Black Edition
Én ezt néztem ki magamnak, vélemény?
Az van róla írva hogy ddr3 1333, ez azt jelenti hogy csakis 1333mhz-vel fognak a ramok dolgozni ezzel a procival?Mert néztem ramokat
CORSAIR 8GB KIT DDR3 2000MHz CL9 XMS3 XMP
de ez fog nekem dolgozni azzal a 2000mhzvel???