Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Serious91 avatar
A catalyston belül hol találom nem tudod?
0
0
0
0
no avatar
catalystban a vsyncet kapcsold be hátha segít
0
0
0
0
Serious91 avatar
Hát nem Én szereltem be hanem ott a boltba. 😆 Szóval biztos jolvan😃 de megpróbálom az átalakítót a másikba átrakni. köszi a segítséget.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csatlakozót😃 Videokártyát biztos jó helyre csatlakoztattad😃
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Integrált videókártyára milyen hűtőt tudtok ajánlani? Gondolom ezekre nincs nagyon, de valahogy muszáj lesz lehűtenem.
0
0
0
0
Serious91 avatar
Mármint a videókártyát rossz helyre vagy a csatlakozót?Hátha hibás lesz igyis visszaviszem😀 De olvastam más fórumokon,hogy srácnak hd 7870-ese volt és ő is panaszkodott a csíkos képernyőre. Nem értem :S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
https://eu2.sapphiretech.com/mc/images/prods/1672/11200-14_HD7850DUAL-X_OC_2GGDDR5_DP_HDMI_2DVI_PCIE_C03_634769043893060486_600_600.jpg

ELképzelhető, hogy rosszba dugtad egy próbát megér.
A képen a balra lévőbe dugjad ha nem abba van de ha abban van akkor meg próbáld meg másikat. Ha úgy nézed ahogy kártyát csatlakoztatod az alaplapra akkor a bal oldali felül van és jobb oldali meg alatta.
0
0
0
0
Serious91 avatar
Hát sztem nem lett húzva, mert teljesen új.Egy átalakítót vettem hozzá DVI-st. Lehet nem a megfelelő helyre tettem be? mert 2 dvi portom van 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Serious91 írta:
Sziasztok! Vettem tegnap egy Sapphire HD 7850 oc videókártyát 56 ezerért 2év garival és a következő a probléma: minden egyes játéknál vibrál a képernyő, ilyen csík formájában.Far cry 3-nál a legészrevehetőbb ha az eget nézem. Monitorra gyanakodtam,megnéztem egy másikon is de ugyanazt csinálja. Valaki valami ötlet? :S Segítsetek!

Nincs O.C-zva a kártya, akkor szokott ilyet csinálni ha túl van húzva ?

Esetleg nézd meg a tápcsatlakozókat, rajta vannak e rendesen, kap e elég "kaját" vagy dugj rá egy másikat ha több csatlakozod van és nézd meg úgy is. 😀
0
0
0
0
Serious91 avatar
Sziasztok! Vettem tegnap egy Sapphire HD 7850 oc videókártyát 56 ezerért 2év garival és a következő a probléma: minden egyes játéknál vibrál a képernyő, ilyen csík formájában.Far cry 3-nál a legészrevehetőbb ha az eget nézem. Monitorra gyanakodtam,megnéztem egy másikon is de ugyanazt csinálja. Valaki valami ötlet? :S Segítsetek!
0
0
0
0
Osynho avatar
Azért nem olyan rossz az a CF:
[LINK]
😉

ricsko1234: Semmi értelme, az X2 butulna 4870 szintre, magyarul lenne 3 gpu-d 2 teljesítményével és jó nagy fogyasztással, hanggal, melegedéssel, dx11 nélkül. Inkább cseréld az X2-t. Bár, ha romantikus szálak kötnek hozzá, akkor tartsd meg. 😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Devis írta:
a CF amúgy sem skálázódik vmi jól (SLIhez képest)

szokás szerint játék válogatja. van egy jó pár (főleg a mostaniak) amik jobban szeretik a cf-et mint az sli-t

alap kérdéshez visszatérve tényleg nincs értelme

annyira nem is játék hanem a driver folyásolja be a skálázódást s az nV nem ül a babérjain már ami az SLI profilokat illeti...nagyobb játékok megjelenése előtt pár nappal szokásuk egy béta drivert kiadni amiben benne van az SLI profil...

míg a 2 GTX550esem volt, egy új játékkal sem találkoztam ami nem használta volna ki mind a 2 karit...márha fent volt a legújabb driver...
0
0
0
0
Devis avatar
a CF amúgy sem skálázódik vmi jól (SLIhez képest)

szokás szerint játék válogatja. van egy jó pár (főleg a mostaniak) amik jobban szeretik a cf-et mint az sli-t

alap kérdéshez visszatérve tényleg nincs értelme
0
0
0
0
Feki1991 avatar
ricsko1234 írta:
Üdv all!!!
Mi a véleményetek arról, megérné egy HD4870X2 mellé berakni egy szimpla HD4870 1GB-ot?
Ragaszkodom a HD4870X2-höz, tehát nem váltom le...

nem, mivel a játékok nem igazán vannak 3GPU-ra optimalizálva...s a CF amúgy sem skálázódik vmi jól (SLIhez képest)
[LINK]
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Üdv all!!!
Mi a véleményetek arról, megérné egy HD4870X2 mellé berakni egy szimpla HD4870 1GB-ot?
Ragaszkodom a HD4870X2-höz, tehát nem váltom le...
0
0
0
0
alex13 avatar
Feki1991 írta:
alex13 írta:
Atiból a 8000-es laptop széria mióta van?

https://kepfeltoltes.hu/130310/ati_vga_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a januári CES-en mutatták be őket...

Fura, de nem hallottam róla :/ köszi 😃
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Sziasztok!
Kérem jelentkezzen privátba akinek HD7770 vapor x videokarija van mert kiváncsi vagyok hogy mennyin megy alapbol a GPU orajel és a RAM orajel.
És hogy mien eredmény ért el a windows élmény indexbe!
Elöre is köszi a jelentkezésed.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Köszönöm😃 De a miért nem megy a játék és miért szaggat a játék kérdésekhez már nekem sincs türelmem😃 Régebben még volt, de túl sok idő kideríteni fórumokból meg általában nincs elég infó kérdésben.

Ezt én is szeretem mert sokan mondják hogy jaj fos a szerver mert laggol a játék meg akad....... Igen ha Celeronnal akar MW3 azni multin akkor ne várjon 100FPS ja de azt se tudja hogy az mi tehát..... az az x y ember

Ezzel kellenek akkor kezdeni amikor fellépsz az oldalra hogy ha szaggat a játék akkor gyenege hozzá a hardver. Ki kellene irni a főoldalra akkor felfogja az az x y ember :-) Ha meg nem ott nagyon nagy gond van.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
alex13 írta:

a januári CES-en mutatták be őket...
0
0
0
0
alex13 avatar

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Köszönöm😃 De a miért nem megy a játék és miért szaggat a játék kérdésekhez már nekem sincs türelmem😃 Régebben még volt, de túl sok idő kideríteni fórumokból meg általában nincs elég infó kérdésben.
0
0
0
0
-Norbi- avatar
TaylorXIII-nak minden elismerésem 😃
Azért nem sokaknak van türelme az agyhalottakhoz.
Mert itt nem arról van szó, hogy valaki nem ért hozzá, ezzel nem lehet takarózni.
Alapvető szellemi képességekkel van baj, ha leírják hatszor, hogy: "A Kacsának két lába van!"...erre hetedjére is bekérdez onnan, hogy: "Mi az a Kacsa??".

TaylorXIII Respect 😎
0
0
0
0
no avatar
alex1997 írta:
TaylorXIII írta:
htcevo3d írta:
ja,azert irtam,h.csak onnan,mert pont a 7770-es majdnem egy arban volt barmelyik oldalon.na de a 660,na ott mar van kulonbseg.ha mar ilyen 10ezer forintrol van szo,akkor inkabb a neten megrendelnem.na majd meglatjuk,mi lesz a vegeredmeny

Én simán kinézem belőlük, hogy elírták. Láttam egy kártyát ahová Vapor-X volt írva de más kép volt bár pontos adatokat nem néztem. Na mind1 majd csak lesz valami😃 Ennyi infó már csak elég😃

Jaj Taylor nem unod a gyereket? Enyire....
Mondjuk ilyet én is lenyomtam amikor beregeltem 😆
Nem értettem semmit. Még a VGA teljes nev ét se hogy Ati Radeon HD ****

talan ezek a forumok arra vannak,h.az emberek segitsenek egymasnak.mivel nem annyira ertek a kartyakhoz,ezert kerdezek.es taylor pedig buszke lehet magara,h.ilyen sokat ert hozza,es nem csak a kartyakhoz,mert masban is mar segitett.es ezert ezer hala neki
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Bocs, de nem😀

:-C Akkor nem c(:
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Az mind1😀 Hagyjuk a múltat😃

Na de ténleg érdekel mknd el :-)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az mind1😀 Hagyjuk a múltat😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Nem unom én😃 Lassan kezdek hozzászokni, hogy mindent többször el kell mondani😃 De a legnagyobb tapasztalatom az volt az oldalon, hogy Rolimoval nem érdemes vitázni mert nem jó vitapartner😀

Bocs de ezt most hogy nem volt jk vita partmer hogy kell érteni?? (Eléggé érdekel.)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem unom én😃 Lassan kezdek hozzászokni, hogy mindent többször el kell mondani😃 De a legnagyobb tapasztalatom az volt az oldalon, hogy Rolimoval nem érdemes vitázni mert nem jó vitapartner😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
htcevo3d írta:
ja,azert irtam,h.csak onnan,mert pont a 7770-es majdnem egy arban volt barmelyik oldalon.na de a 660,na ott mar van kulonbseg.ha mar ilyen 10ezer forintrol van szo,akkor inkabb a neten megrendelnem.na majd meglatjuk,mi lesz a vegeredmeny

Én simán kinézem belőlük, hogy elírták. Láttam egy kártyát ahová Vapor-X volt írva de más kép volt bár pontos adatokat nem néztem. Na mind1 majd csak lesz valami😃 Ennyi infó már csak elég😃

Jaj Taylor nem unod a gyereket? Enyire....
Mondjuk ilyet én is lenyomtam amikor beregeltem 😆
Nem értettem semmit. Még a VGA teljes nev ét se hogy Ati Radeon HD ****
0
0
0
0
zoleyfox avatar
Akkor már tápot is cserélnék,egyértelműen.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hogy a fenébe ne érné meg? Ez kérdés?...😆
https://tpucdn.com/reviews/Sapphire/HD_7770_Vapor-X/images/perfrel_1920.gif

ha probléma lenne százalélok értelmezésével.
Ahol HD 7770 30 FPS ott HD 7870 56.4 FPS. Remélem érthető.
Csak milyen az 450-es táp? Ugye nem silány? Mert akkor a HD 7870-t abban a pillanatban felejtsd el😃
0
0
0
0
zoleyfox avatar
Szerintetek érdemes leváltani egy Hd 7770-est egy hd 7870-esre?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Figyelj. Játsszál😀 S majd meglátod mennyivel jobb😀 A memória meg 4000. Ne aggódjál.
0
0
0
0
Dani234 avatar
Sima DDR3 asom volt és nagyobb Órajelekkel Töredékével jobb ez a Mostani igy.... Azt szeretném megtudni hogy miért igy van...
0
0
0
0
Dani234 avatar
Szevasztok valaki eltudná nekem magyarázni hogy Az én Videókártyámnak a Memória órajele Mennyi valójában mert akárhány oldalon nézem mindenhol azt irják hogy 4000 Mhz De
A programba ami van a VGA m hoz ott 1000 ir és max 1100 ig lehet húzni.... o.O ezt nem értem direkt azért vettem meg mert elég jónak tűnt De igy kb olyan mint a Volt GT 220 am -.- Valaki valami tipp? 😀 köszi.
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
Hansen írta:
hey
a gtx 670 (nem oc) üti játékokban (full hd) a 7950 flex-et???

FullHD-n 10%al erősebb a 670...
https://tpucdn.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Flex/images/perfrel_1920.gif

20k a difi, annyiért van 7970.😜
Túlhajtva gyorsabb mint a túlhajtott 680. 😊
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
htcevo3d írta:

hat ja,eleg.mar tudok mik kozott donteni.ez pedig igaz.en mar rendeltem ugy,h.kep az volt,amit akartam,de csak kesobb jottem ra,h.nem azt rendelem,ami a kepen van.ra is faztam,de nem tudtam mit csinalni.koszi szepen a sog segitseget.rettento sogat segitettel nekem
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hansen írta:
hey

FullHD-n 10%al erősebb a 670...
https://tpucdn.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Flex/images/perfrel_1920.gif
0
0
0
0
Hansen avatar
hey
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Aha. Azért linkeltem azt mert te onnan szoktál rendelni és múltkor ki is kijelentetted, hogy csak onnan akarsz rendelni. Na rajtad is aztán ki lehet aztán igazodni....... Nem tudom mit akarsz rendelni de lehet az GTX 660 az erősebb mint a HD 7850 viszont HD 7850 jól tuningolható bár nem hiszem, hogy fogsz. HD 7870 erősebb mint GTX 660. GTX 660 Ti erősebb mint HD 7870 és igazából a HD 7950 ellenfele. A Sapphire HD 7870XT amit írtam, hogy nagyon megéri az egy GTX 660 Ti szintű kártya legalábbis az előző boltban nagyon megérte de itt meg nincs.
0
0
0
0
no avatar
igen,az igaz.de ha már erről van szó,akkor van másik oldal,amit rendelnem kell messzebbről,és olyan árkülönbség van,h.hihetetlen.arról az oldalról,amit most küldtél,ami 200-ért van,én maásikról 160-ért meg tudom rendelni.azért az már átszámolva 12ezer forint.
http://www.samezlavy.sk/vga-asus-nvidia-gtx660-dc2-2gd5-2😆vi-hdmi-dp/d-124864/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Millió? Ahol te veszed alig van ember😃
AM ez jó lenne: [LINK]
De ami rohadtul megéri az ez😃
[LINK]
és ez is jó😃
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
az a baj,h.az asus gtx 660--bol millió féle van😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Annyit kombinálhatsz, hogy ha lesz több pénzed egy HD 7850 lehetőleg 2GB mert ennél a kártyánál már van értelme vagy GTX 660 felé elmozdulni😃 A táp oké lesz akkor is bőven😃
0
0
0
0
no avatar
ja,tudom.és nem is fogok már kombinálni,h.másik kártya vagy bármi más.kártya,a táp,és egyenlőre befejezem a számítógép invesztálást
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció