Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nyozo avatar
Üdv! miért van az hogy dirt3-ban 1920x1080-ban 8xaa dx11 minden maxon külső nézetben meg van az 50-60 fps de ha belsőnézetből tolom akkor 30-38fps-em van?

https://kepfeltoltes.hu/130909/dirt3_game_2013-09-09_18-26-09-19_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/130909/dirt3_game_2013-09-09_18-26-03-34_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Végülis igen mivel a játékba ha nem rakod be az AF vagy AA-t akkor is benn lesz és ugye azokkal kevesebb FPS lesz. Jó lesz az kiegyensúlyozottan szerintem és ha kell valami akkor rápakolod a játékból.
0
0
0
0
no avatar
és ez teljesitménycsökkenést okozhat valaminél??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az nem lehet. Optimális minőségnél rárakja az élsimítást és anizotrópikus szűrőt is meg még ami van gondolom😃
0
0
0
0
no avatar
aha, épp optimális minőségben vok mert gyári tényleg a kiegyens.. de ahogy néztem beálitása tök egyformák kiegyensulyozottal...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok amd karinál catalysben lényegten hogy milyen 3d beálitásnál van a gépem? több féle van, kiegynesulyozott, optimális minőség stb.. melyiknél érdemes??
0
0
0
0
alex13 avatar
kung,looserking: köszi a segítségeteket, amit tudom kipróbálom 😃
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! miért van az hogy dirt3-ban 1920x1080-ban 8xaa dx11 minden maxon külső nézetben meg van az 50-60 fps de ha belsőnézetből tolom akkor 30-38fps-em van?

https://kepfeltoltes.hu/130909/dirt3_game_2013-09-09_18-26-03-34_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/130909/dirt3_game_2013-09-09_18-26-09-19_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
kung avatar
alex13: arra még figyelned kell (Crosslink UTP kábel bekötése más mint a hálózati UTP kábel bekötése), hogy Crosslink UTP kábellel kel összekötni a két gépet.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
niteforce:

Ha garis mennyen vissza gariba😀, ha azt mondod bekapcsolás után működik jól aztán nem akkor lehet valami szoftveres hiba, rakd újra rajta az androidot az lg honlapján biztos fent hozzá a legális program ami nem jár garancia vesztéssel.
0
0
0
0
kung avatar
alex13: talán ez segíthet.

[LINK]
0
0
0
0
alex13 avatar
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy LAN kábellel (ez az UTP kábel asszem), szeretném a laptopom és a gépem összekötni, hogy egyik gépről a másikra fájlokat tudjak másolni. Ez lehetséges? Én olyat olvastam, hogy csinálni kell valami megosztott mappát vagy mit és abba kell pakolni a cuccokat amit át akarunk juttatni a másik gépre, de nem nagyon értettem, aki tudna ebben segíteni azt megköszönném. 😀 Laptop-on Windows 8 64bit az operációs rendszer, gépen meg Windows XP 32bit.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

Az a gond, hogy a telefonom mobilneten alig tölt be valamit. Pedig van még netem, nincs lelassítva, de szinte semmit nem tölt be. rámegyek egy oldalra, de el sem kezdi betölteni. Ha újraindítom a telefont, akkor működik egy ideig jól, de utána semmi. Van a telefonon egy chrome böngésző és egy sima, mindkettő alapból rajta volt, mindkettővel ezt csinálja, bár a chrome szinte soha nem tölt be semmit.
Más netes dolgok sem működnek, fb, instagram, még az időjárás app sem frissül.
Nyáron volt szervizben a telefon, azóta van ez. Nem tudjátok mit tudok csinálni?
köszi előre is

Telefon LG Optimus L5 2 android 4.1.2
0
0
0
0
no avatar
looserking: Szerintem AM3-ban Chipset is jóval fejlettem, de majd felvilágosít akinek volt Amd.😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Rendben hiszek,de még itt ott kérdezgetek,keddig ráérek,mert nem rövid távra akarom a rendszert hanem hosszabbra köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
Friss tesztet nem találok, régiekben minimálisak a különbségek igaz 8 javára, de azt olvasom más fórumokon, hogy jelentősen javult.
Ezután már csak jobb lesz.😀
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth Valóban van valami igazságalapja mondandódnak, de nem akarom elhinni. (😃D)

Nem játék összehasonlítás, de.. [LINK]
0
0
0
0
boxxerhun avatar
Én Win8 at ajánlom a gyorsasága miatt bár nekem vissza kellet állnom Win7 re mert az új füles drivere nem volt kompatibilis Win8 al :/
0
0
0
0
FoLey avatar
sznyoky Kingmax-om 1333Mhz-es,de 1600-on üzemeltetem,ami most jön meg Kingston az már 1600Mhz-es
2x2GB lesz

Synda Rebirth Pontosan márcsak oprendszer kérdéses nálam,de teszteknek örülnék ha látnám win 7 vs. 8
0
0
0
0
no avatar
sznyoky: Mostani ramja effektív 1600Mhz, DC-be nem fog a Mhz változni, CPU Bus Speed‎ (FSB) nem fog megemelkedni, annyi hogy 2 csatornán "kommunikálnak"...
Ez gyakorlatban kb 5-10% gyorsulást jelent, ami megint csak nem játék, hanem töltési időkben fog megmutatkozni.
Amit látsz értékeket szorozd meg kettővel, annyi az effektív érték.
667Mhz =Effektív 1333Mhz.😉
0
0
0
0
no avatar
Nekem is 2x2GB Ram van. Elfut minden gond nélkül, de amint lehetőségem lesz rá, inkább 1600Mhz-s 2x2GB-t tennék bele, vagy 2x4 1333-at. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Énis úgytudom,hogy win 8 kevesebbet eszik,de gyorsabb is vagyis a mostani frissítésekkel?

sznyoky Már megrendeltem 2x2GB-om lesz és elleszek nemvagyok játékos megszállott 😃
0
0
0
0
boxxerhun avatar
Most nézzetek hülyének de nem a Win 8 az ami kevesebb RAM ot eszik ? :d
0
0
0
0
no avatar
Nem zöldség, szubjektív vélemény, mely tapasztalaton alapul. 😀 Azt értem, hogy nem lesz kétszer gyorsabb, de az a pár százalék plusz amit ad a Dual, elenyésző. Inkább 1333-on menjen Singlebe, mint 667-en dualban, révén, hogy APU mellett dolgozik. 😀

Gyorsabb a win 8, de meg is eszi a memóriát, ami véges.
0
0
0
0
FoLey avatar
Ram kérdést megoldottam megrendeltem a 2GB-ot,ígyis felemelték az árat a 4GB-os 11k lett volna én meg nemadok ki már annyit érte,maradt 2GB és 2x2GB elleszek vele.

[Synda Rebirth] Még mindig azon agyalok,hogy most win 7 vagy 8,mert az egyik 7-et ajánl a másik meg 8-at,de driver problémám nincs,mert van 8-hoz is.Esetleg kaphatnák tesztet vagy valaki win 7 vs. 8 játékok alatt?
0
0
0
0
no avatar
sznyoky: Ne beszélj zöldségeket ! 😆 Honnan jött a 667Mhz ? Dual channelbe a sávszélesség 64 Bit helyett 128, de ez közel sem azt jeleni, hogy 2 x gyorsabb lesz.

Win 8 meg jobb játékra, újabb címeknél akár +10% gyorsulást is hozhat...
0
0
0
0
no avatar
FoLey-v: Akkor a 2+4Gb ram jobb lenne szerintem, mert dual-channelben a sebességük 667Mhz. A windows miatt is érdemes akkor a 6Gb mint a 4 Gb dualban.
A win 7 a legjobb játékra. A win 8 nem asztali gépre szánt rendszer, főleg nem játékra szánt. A win7hez meg a támogatás még egy ideig nem fog megszűnni ebből kifolyólag mindenhez lehet találni win 7 drivert. (Akkor is ha az van feltüntetve, hogy csak win 8, vagy win 8 ready.) És az APU-k ban sincs még olyan brutál Dx11,1. Szóval játékra jobb a win 7. Meg amúgy is. 😀
0
0
0
0
Denk95 avatar
Hansen
Nézd meg, hogy valamelyik vicces kedvű nem állította át az alapértelmezett egeret a folyamatos töltés egérre.
0
0
0
0
Hansen avatar
üdv
win7-en az egér folyamatosan töltést jelez, hiába nem megy semmilyen folyamat és semmilyen program a háttérben
újraindítás nem segített
tippek?
0
0
0
0
no avatar
Kiki007: Mennyit költenél, írj egy max árat ?
0
0
0
0
no avatar
SZiasztok
Nem tudtok Nekem olyan számitógépet
ajánlani
ami viszi ezeket a játékokat:
Fifa13
Sleeping Dogs
Hitman Absolution (ez nem an nyira fontos)
És mennyiért kapnák?
házhoz szálitással jobban tetszene 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
sznyoky Tudom,hogy többletért sokkal jobb teljesítményre lenne képes,de én max 10k alatt akarok venni ramot,ígyis singleben játszok pl. BF3,Fear 3 és GTA4 2GB rammal,most szeretnék bővíteni legalább minium 4GB-ra

Másik kérdésem mostmár,hogy 64 bit oprendszerre fogok váltani melyik lenne a legjobb játékok terén Windows 7 vagy a Windows 8? a cuccaim win 8 ready
0
0
0
0
andreew avatar
Szerintem is elég neki 1600Mhz-es Memória bőven elég 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Bőven jó az 1600Mhz-es.. Annál erősebb csak APU alá kell, bár ilyen AMD-be integrált dolgokban nem vagyok otthon.. De neked van külön karid, szóval ez nem érint.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Egy ilyen RAM jó lenne a gépembe? DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX Beast CL9 Vagy inkább a CL11-es 2400 MHz-s?
0
0
0
0
no avatar
64 bites rendszerhez nem árt minimum 4 gb ram. 😀 2+4GB ram nem menne dualban, legalábbis erre az esély nagyon csekély. Ha IGP-vel akarsz játszani, vagy esetleg crossfireben mennek akkor ajánlott a 2*4GB és minimum 1866Mhz-s ramok. Jobb lesz a teljesítmnye. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
hát 2 és 4gb között gondolkodok ha 6gb hozza a 4gb dual chanel sebességet vagyis IGP-vel akkor megveszem ha nem akkor marad a 2 és 4GB össz. 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Akkor felesleges 4GB-ot venni? 64 bit oprendszerhez+játékra elég a 4GB is?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mikor semmi sincs megnyitva akkor jó ha 50-60 wattot fogyaszthat a gép monitor nélkül. De mikor játszol akkor is max 150-160 wattot fogyaszthat monitor nélkül.
0
0
0
0
Bicike avatar
Tippre mondtam, lehet, több.
Amikor semmi nincs megnyitva.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bicike: ALapjáraton 200-230 Watt azt, hogy? Egyáltalán te most alapjárat alatt mit akartál érteni?

Foley-v: Szerintem tudna Dualban menni.
0
0
0
0
Bicike avatar
Szerintem nem menne dualban, a 6GB az általában már triple channel, talán 3x2GB, de nem vagyok RAM szakértő.

Ha egy 300 Wattos táp üzemeltet egy gépet, akkor ugye többet nem fogyaszthat? Azt tippelem, hogy alapjáraton 200-230 Wattot eszik a gépem, plusz a monitor, amire nincs ráírva. De egy LG Flatron 22"-os van, tipust nem tudok fejből. Gondolom az sem ehet sokat, plusz hangfal, ami 0.5Wx2. Ha jól számolom, akkor óránként 13-15 forintot fogyaszt a gépem. Ez lehetséges?
0
0
0
0
FoLey avatar
Hali tervezek ram-ot bővíteni jelenleg 2GB-os DDR3-as 1333Mhz-es ramom van amin 1600-on megy,aztszeretném megkérdezni,hogy ha vennék 4GB-ot akkor dualban menne?.
Másik kérdés,hogy ha nemsikerülne és 2GB-ot vennék lenne 2x2GB-om vagyis 4GB akkor erre mehet rá a 64 bit-es oprendszer?
0
0
0
0
Thomech avatar
Na be adtam ide a városban van egy Samsung szerviz azt mondta a szerelő kér engedélyt a monitor javítására és nekiállnak de nagy valószínűséggel cserélni kell az egész kijelző panelt!
0
0
0
0
Nitram1 avatar
köszönöm a választ kung!
0
0
0
0
kung avatar
Nitram1: talán ez a Partition Wizard segíthet.

[LINK]

[LINK]

http:// hvg.hu/tudomany / 20090817_partmagic
0
0
0
0
Nitram1 avatar
sziasztok !
hogyan kell particionálni egy bionyos mennyiségü területet a windows telepítése után? már régóta fennt van a windows, és néha elég lassu ujra szeretném tenni de nem akarom hogy elvesszenek az adataim mert egybe van az egész 500gb os vinyóm, tehát igy utólag hogyan particionáljak?
0
0
0
0
FoLey avatar
Sima 8-at rakd fel,ha azzal még nem próbálkoztál
0
0
0
0
no avatar
Nem mérvadó, itt egy frissebb teszt.😜