Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bendeguz avatar
ez most komoly ? ah tudod mekkora kő esett le a mejjemről 😃 köszönöm szépen a lényegretőrő választ
0
0
0
0
no avatar
bendeguz: Lazán, procin még húzhatsz, Vga tuning is belefér.
0
0
0
0
bendeguz avatar
még egyszer felteszem egyértelműen a kérdésem mert szerintem nem kaptam egyértelmű választ az én tápom ( coolermaster GX 450 ) elbírja majd az msi gtx760 TF-es vagy talán HAWK-ot + az i5 2500K max 4,5ghz-re húzva ?
0
0
0
0
mathejocy avatar
RTMJozso :A 9300GE az nem dx11 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/28348_121812137842746_646493_n.jpg
0
0
0
0
Csatesz avatar
tucanagabor: Köszönöm válaszod! 😀 Remélhetőleg 1 hónapon belül már én is tulaja lehetek egy ilyen kártyának! 😃
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek jó kártyát vettem Nvidia GeForce 9300GE (512mb)???
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hát akkor így vagy a Giga lesz vagy a Sapphire (11196-19-40G) 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Csak a gari miatt, mert sajnos akármikor tönkremehetnek ezek a dolgok, és jól tud jönni az a +1 év.
Amúgy a 760 erősebb, és kevesebbet kajál, ráadásul az a GAMING sorozatos MSI hűtés brutál jó, de természetesen a 7950 is jó választás. 😀
0
0
0
0
Csatesz avatar
Mindenképp a HD 7950 lesz, Giga-án most elgondolkodtam! 😃 De am a Sapphire egyedül a garai miatt mondod h ne válasszam? 😀 Mert Nekem a 2 év gari is elég, nagyon vigyázok a dolgaimra húzni se nagyon húztam az eddigi karim bár az újat lehet húznám egy kicsit! 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Igen, az a 68 ezres MSI hangos. Szerintem a GIGABYTE GV-R795WF3-3GD-at válaszd, vagy ha belefér a keretbe az ASUS TOP, és nem gáz, hogy 3 slotos, akkor az legyen.
Vagy még tudnám ajánlani az MSI N760 TF 2GD5/OC-t. Én ennyiből biztosan ezt venném.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Cooley: Msi-t néztem én is de azt mondják h hangos, Giga-val is szemezgettem, am nekem nem a Sapphire a mindenem csak egyszerűen nem tudom h melyik miben jobb az árán kívül! 😃 Sok tesztet is néztem róluk de még így sem világos!
0
0
0
0
Cooley avatar
Badboylol: Valószínűleg csak frissebb bios van a 40G-n. Amúgy ragaszkodsz a Sapphire-hoz? Csak mert 2év garit adnak a kártyákra, míg az ASUS, MSI, Giga 3 évet. Én onnan az ASUS TOP-ot ajánlanám inkább vagy ha 2 slot-ost szeretnél akkor az MSI TF-et, esetleg a Gigát (ez a legolcsóbb).
0
0
0
0
Csatesz avatar
Sziasztok! Lassan elérkezik az az idő h le cserélem a mostani kártyámat, már ki is néztem a HD7950-et de annyi féle van belőle h nem tudok eligazodni rajtuk h most melyik miben jobb, I.p.o.n.-on nézegetem őket, pl a Vapor-x OC miben jobb a Flex Boost-tól? Aztán van ez a másik kettő, 11196-19-20G és a 11196-19-40G ezek miben különböznek? Egyik olcsóbb de a képen meg ugyan az a kari van, ha meg felmegyek a Sapphire oldalára ott nem is találok ilyen kódot csak más félét, akkor ez most hogy van?
0
0
0
0
bendeguz avatar
Elvileg az kicsit kevés nem kukacoskodni akarok csak az szar lenne ha még hónapokig várnom kéne egy tápra polcon a vadi új 70+os vidikártyával 😃
0
0
0
0
vkristof01 avatar
bendeguz Elvileg jó vagy a 450-el, de pl egy i7 3960x mellé már kevés lenne 😉
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali köszi a válaszokat még annyit h az MSI 760 HAWK-ot is elbírná vagy egy TF-es verziót az a coolermaster gx450 táp + az i5 2500K 4,2 vagy 4,5ghz-re húzva ?
0
0
0
0
kaizinger avatar
vagy használtan 460 at😀
0
0
0
0
PoPet avatar
AMD 7750-van 22-23 körül már.
DDR5-ös-et vegyél mindenképpen.
Vagy nVidia 640. Nagyjából egy szint, te tudod melyiket szereted jobban.
0
0
0
0
no avatar
Milyen videókártyát ajánlanátok 20000 Ft körül?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Superlompos: Ohh😞 Akkor inkább egy MSI-t vagy ASUSt kéne neki belőni vagy ha keret nem engedi akkor 650 Ti boost?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
TaylorXIII: Nekem pont Giga GTX660-am van, s pont egy olyan, ami idegesítően ciripel játékok alatt.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Érdekes. Még nem találkoztam RS-450-ACAA-E3-al. Eddig úgy tudtam GX450-ből nem gyártanak szemetet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja úgy értetted a többit, hogy többi(550,650,750) viszont tényleg van seventeam beles GX 450 aminek E3 a vége pl Romániában és simán lehet, hogy az illető szerezte valahonnan a GX 450 tápját. [LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Szöveg értelmezés, próbáld meg értelmezni a leírt szöveget... (RS-750-ACAA-D3 tápom van tehát GX750 Enhance béllel amit ugye megtalálsz a gépem adatlapjánál is ha nem tiszta valami) Mégegyszer elmondom: GX450 tápot nem gyártanak seventeam belsővel. Érted?

GX tápok Seventeam béllel:
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3

GX tápok Enhance béllel:
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gaboo7: Most akkor mit akartál írni, hogy készült vagy, hogy nem készült?😃 Mert a második mondatod ellentmond az elsőnek😃 CM oldalán meg azért nincs ott mert a szart nem rakják ki.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII: GX450-ből nem készült seventeam beles. A többi GX-nél D3-al jelölik az Enhance belet. (szerencsére nekem is D3-as jutott) 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Attól még lehet neki seventeam is de ha enhance akkor simán bírni fogja legfeljebb kell valamilyen átalakító. Kártyától függ. van 1 8tűs és 2 6 tűs GTX 760 is.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
bendeguz: Igen, bőven elég a GX450 még ha húzod a procit akkor is.
0
0
0
0
XHTX avatar
nankacu
HD8K OEM piacra volt csak HD7K-s átnevezésekből, a köv. gen. HD9K lesz.

TaylorXIII
Hogy milyen GX450? Abból csak enhance verzió van(lehetett olvasni seventeamról is, de sosem láttam közforgalomban/CM oldalán).
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen GX 450? Mi van ráírva a tápra típusnévként?
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali az lenne a kérdésem h egy gtx 760-at elbír egy coolermaster gx450-es táp 450w-os ?
0
0
0
0
PoPet avatar
nVidiából már piacon 3 piacon van.. 😃
AMD 8xxx meg Bf4 felé van tervezve.
Vagy 9xxx lesz nem tudom, nem követem az AMD-ket.
0
0
0
0
maniacc avatar
Sziasztok. Tudja valaki mikor lesznek piacon a következő generációs videokártyák? Leginkább az nvidia érdekel.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha most megrendelted a cuccokat akkor legalább azt veszed amit szeretnél és nem azt ami éppen akkor van😃
0
0
0
0
Th3KiD avatar
TaylorXIII Kukába. 😃 Régi DVD írom van IDE-n, de lecseréltem már egy másik SATA-sra mert a régibe belerúgtam miközben nyitva volt és már nem nyílik ki, csak ha van benne DVD. Vagy csavarhúzóval. 😂

Amúgy láttam oldalon, hogy az alaplapban nincs IDE, sokan panaszkodtak miatta, engem nem izgat. 😆

Van még egy tartalék táp, ház meg HDD raktáron, összerakok régi cuccokból egy másik gépet, oda megy majd az IDE-s DVD.

Gaboo7 Brutál gépek. 😆

szerk.: hát majd kiderül milyen lesz, CSÜTÖRTÖKÖN, mert feltettem a rendelést (türelem sose volt az erősségem 😃 )
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor túl fog lógni az alaplapon de el fog férni még de a karid nem szabvány hossz azaz rövidebb mivel az alaplap 218mm és a karid még ennél is rövidebb kb 20,5-21cm lehet. Viszont látom van IDE eszköz is bekötve. Az hová megy? Van ide eszközöd? Új alaplapra azok nem mennek rá.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GTX660 elég rövid kártya, nem lesz vele gond!
Nálam így fért el a 2db MSI 660:
https://www.kephost.com/images4/2013/8/17/a1_2013_8_17_y05o8s1ct4.jpg

Gigabyte-ból csak 660Ti SLI-m volt de az sem hosszabb, bár ott túllóg a nyákon pár centivel a hűtés:
https://www.kephost.com/images4/2013/8/17/a1_2013_8_17_c9potzjnbf.jpg
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Ja, 5 DVD, 2 floppy, ahol most a memókari olvasóm van, meg 3 HDDnek hely.

Mostani karim ott ér véget ahol a floppy és a HDD cucc talizik, de még bőven van hely úgy, hogy a 6 pin-es csatlakozó a végén van, 660-nál meg nem. Úgyhogy belefér. 😃

Itt egy régebbi kép, de most is így néz ki:

https://kepfeltoltes.hu/130910/SANY9855_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó hát egy 9cmes ventilátorral szerelt toronyhűtő még biztosan belefér a házba csak 12cm-es csendesebb lenne de azt így, hogy még azt sem tudni milyen széles a ház nehéz megmondani😃 3470-t nem is fogod te OCzni😃 Sem a lap sem a proci nem olyan😃 De 100Mhz-et ki tudnál belőle sajtolni😃 Mostani karid ilyen 246mm kb? techpoweren úgy láttam a ref kártya olyan hosszú és a gyártók is hasonló hosszúságú kártyákat gyártottak de speciel a sapphire 4850 1gb GDDR3 meg ugye egyébként kb egyik 4850nek sincsenek feltüntetve a méretei. De ahogy néztem a Saggita házban a kártyával egy szintben direkt beljebb van valami😃 Itt:
https://www.madtech.pl/pliki/raidmax/sagittarius_black/4.jpg
Bár az inkább floppy meghajtóé lehet meg ahogy nézem lejjebb van az első slot és a kijebb áló résszel ütközne a kártya ha üközik😃 Mennyire van most a kártya?😃 kb 246mm a kártyád? 1cm hely van még?😃
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Wow, tényleg mindent megnéztél. 😆 😆

A gyári hűtő elég kéne legyen, ha nem tervezek OCt. Amúgy meg belefér egy nagyobb is, csak akkor le kell szerelni a plexiről a ventit.

VGA vagy belefér vagy széjjelflexelek mindent. 😂

Remélem akkor ez a konfig marad, most már csak az árakat kell lessem, végösszeg kb. óránként változik, gondolom mert minden euróban van itt (mármint euróban szerzik be a cuccokat, az meg sűrűn változik, és így az átváltott ár is). 😕

Ha cserélek valamit akkor az készlethiány miatt lesz, és akkor majd megint itt fogok pislogni a fórumokon. 😂

Kössz szépen mindent, de tényleg. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Többi szerintem ok😀 Mostani karid kb 246mm hosszú lehet kb a leendő meg 256mm ez az 1 cm nem hiszem h gond lesz szóval a ház és a videokártya kompatibilitása oké. Memória alaplap és processzor kompatibilitása oké. Táp jó és elég. Vinyó és DVD író SATA szóval jó az alaplapra. Gyári processzorhűtő biztos befér a házba de, hogy a házba maximum milyen magas fér arról fogalmam sincs mert a gyártó oldalán a ház konkrétan már nincs is kinn mármint termékektől nem lehet odanavigálni hanem csak a google kiadja az oldalt ahol vannak a ház specifikációi de magán az oldalon már nincs ott a saggitarius ház.
0
0
0
0
Th3KiD avatar
TaylorXIII Óhogyaza ... 😂 Erről tényleg gőzöm sem volt. 😲 Kösz, hogy mondtad. 😆

Akkor Corsair marad.

Másra még oda kell figyeljek vagy már ok a konfig (Terv 2.0 - a profilomon 😆 )?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Érdemes odafigyelni arra, hogy LGA1155-ös processzorok esetében a memória maximális feszültség 1,57V lehet. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memória feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így LGA1155 esetében akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
A többi Inteles processzor illetve az összes AMD-s processzor esetében nyugodtan választhatunk magasabb feszültségű, akár 1,8V-os modulokat/Kit-eket is bárminemű káros következmény nélkül.

forrás:[LINK]

Akkor szerintem a korábban linkelt corsairt vedd.
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Tudom, hogy drágább mint kb. az összes szomszédos országban .. 😞 De evvan. Más oldalon/üzletben még drágább.

Memória dolog kiakaszt. 😆 Milyen bajok lehetnek 1.65Vos memóriákkal? Valamelyik Kingston HyperX-nék, asszem a Blu-nál, ami ugyancsak 1.65Vos, írja az XMP támogatást .. meg ha jól olvastam nem is megy 1600on másképp ... szal Intel mellé ajánlják. 😲

DC kéne .. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Drágább it minden 12-23%-kal mint nálunk. pl 64k nálatok egy msi 660 twinfroz nálunk meg 52k. giga 660 itt 48 ott meg 57k. Viszont nem jó a ram amit választottál mivel 1.65 Voltos. Maximum 1.5 lehet intelnél mert 1.65nél lehetnek problémák. Szóval ramból más kell pl ez: [LINK] Ha meg mindenképp Genesis kell akkor meg abból nincs DC 8GB kit csak 8GBos modul van azaz ez: [LINK]
0
0
0
0
Th3KiD avatar
TaylorXIII [LINK] - vásároltam már tőlük sok mindent, többek közt a mostani VGA-mat is ami kb 30 - 40%al olcsóbb volt mint az üzletekben.

Ugyanezen az oldalon valamelyik karinál írta valaki, hogy elszállt 6 hónap után, de kicserélték garanciával .. Nem tudom mennyi OC-t rakott bele, vagy hogy milyen tápja volt, de akkor se lehet egy leányálom füstölgő karit visszapostázni. 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Honnan veszed? MInd1 milyen nyelvű az oldal a google fordító megbirkózik vele😃 Ilyen, hogy kiég semmilyen karira sem jellemző. Azért ez nagyon durva dolog. Szar minőségű tápoknál lehet max ilyen😃
0
0
0
0
Th3KiD avatar
TaylorXIII a hang nem zavar, ha nincs a gigára semmilyen más panasz .. pl, hogy 2 hónap után kiég 😂 .. akkor maradok annál.

Nem vagyok magyarországi, szal egy "nem magyar oldalról" rendelem a cuccokat. 😆 Keret elvileg már megvan mindenre, szal akár most is rakhatnám fel a rendelést, de még várok szeptember második feléig/október elejéig, mert akkor frissítik az akciókat, hátha kifogok valamit. 😃 Másfél hónapi fizum összegéről lenne szó (kari mellé lesz egy alaplap, memória meg proci is), szal minden százalék számít.

Gondolkoztam nemzetközi oldalakon is, mint Amazon meg eBay, de .. inkább nem .. 😃

Amúgy meg kössz az infókat, sokat segítettetek. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ki😃 De most kicsit utánanéztem a gigabytenak és annyi baja van, hogy viszonylag hangos terhelt állapotban viszont majdnem leghűvösebb is😃 MSI GTX 660 Twin forzr halkabb nála szóval ha az belefér akkor szerintem azt vedd😃 Honnan veszed egyébként s mikor a cuccokat?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció