Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Amúgy a 760 erősebb, és kevesebbet kajál, ráadásul az a GAMING sorozatos MSI hűtés brutál jó, de természetesen a 7950 is jó választás. 😀
Vagy még tudnám ajánlani az MSI N760 TF 2GD5/OC-t. Én ennyiből biztosan ezt venném.
DDR5-ös-et vegyél mindenképpen.
Vagy nVidia 640. Nagyjából egy szint, te tudod melyiket szereted jobban.
GX tápok Seventeam béllel:
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
GX tápok Enhance béllel:
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3
HD8K OEM piacra volt csak HD7K-s átnevezésekből, a köv. gen. HD9K lesz.
TaylorXIII
Hogy milyen GX450? Abból csak enhance verzió van(lehetett olvasni seventeamról is, de sosem láttam közforgalomban/CM oldalán).
AMD 8xxx meg Bf4 felé van tervezve.
Vagy 9xxx lesz nem tudom, nem követem az AMD-ket.
Amúgy láttam oldalon, hogy az alaplapban nincs IDE, sokan panaszkodtak miatta, engem nem izgat. 😆
Van még egy tartalék táp, ház meg HDD raktáron, összerakok régi cuccokból egy másik gépet, oda megy majd az IDE-s DVD.
Gaboo7 Brutál gépek. 😆
szerk.: hát majd kiderül milyen lesz, CSÜTÖRTÖKÖN, mert feltettem a rendelést (türelem sose volt az erősségem 😃 )
Nálam így fért el a 2db MSI 660:
Gigabyte-ból csak 660Ti SLI-m volt de az sem hosszabb, bár ott túllóg a nyákon pár centivel a hűtés:
Mostani karim ott ér véget ahol a floppy és a HDD cucc talizik, de még bőven van hely úgy, hogy a 6 pin-es csatlakozó a végén van, 660-nál meg nem. Úgyhogy belefér. 😃
Itt egy régebbi kép, de most is így néz ki:
Bár az inkább floppy meghajtóé lehet meg ahogy nézem lejjebb van az első slot és a kijebb áló résszel ütközne a kártya ha üközik😃 Mennyire van most a kártya?😃 kb 246mm a kártyád? 1cm hely van még?😃
A gyári hűtő elég kéne legyen, ha nem tervezek OCt. Amúgy meg belefér egy nagyobb is, csak akkor le kell szerelni a plexiről a ventit.
VGA vagy belefér vagy széjjelflexelek mindent. 😂
Remélem akkor ez a konfig marad, most már csak az árakat kell lessem, végösszeg kb. óránként változik, gondolom mert minden euróban van itt (mármint euróban szerzik be a cuccokat, az meg sűrűn változik, és így az átváltott ár is). 😕
Ha cserélek valamit akkor az készlethiány miatt lesz, és akkor majd megint itt fogok pislogni a fórumokon. 😂
Kössz szépen mindent, de tényleg. 😃
Akkor Corsair marad.
Másra még oda kell figyeljek vagy már ok a konfig (Terv 2.0 - a profilomon 😆 )?
A többi Inteles processzor illetve az összes AMD-s processzor esetében nyugodtan választhatunk magasabb feszültségű, akár 1,8V-os modulokat/Kit-eket is bárminemű káros következmény nélkül.
forrás:[LINK]
Akkor szerintem a korábban linkelt corsairt vedd.
Memória dolog kiakaszt. 😆 Milyen bajok lehetnek 1.65Vos memóriákkal? Valamelyik Kingston HyperX-nék, asszem a Blu-nál, ami ugyancsak 1.65Vos, írja az XMP támogatást .. meg ha jól olvastam nem is megy 1600on másképp ... szal Intel mellé ajánlják. 😲
DC kéne .. 😃
Ugyanezen az oldalon valamelyik karinál írta valaki, hogy elszállt 6 hónap után, de kicserélték garanciával .. Nem tudom mennyi OC-t rakott bele, vagy hogy milyen tápja volt, de akkor se lehet egy leányálom füstölgő karit visszapostázni. 😆
Nem vagyok magyarországi, szal egy "nem magyar oldalról" rendelem a cuccokat. 😆 Keret elvileg már megvan mindenre, szal akár most is rakhatnám fel a rendelést, de még várok szeptember második feléig/október elejéig, mert akkor frissítik az akciókat, hátha kifogok valamit. 😃 Másfél hónapi fizum összegéről lenne szó (kari mellé lesz egy alaplap, memória meg proci is), szal minden százalék számít.
Gondolkoztam nemzetközi oldalakon is, mint Amazon meg eBay, de .. inkább nem .. 😃
Amúgy meg kössz az infókat, sokat segítettetek. 😀