Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FoLey avatar
Sziasztok!

Gondolkoztam alaplapcserén így Asus Sabertooth 990fx r2.0 után leskelődtem,de sajnos jelenleg nincs eladó aki eladná csak az R1.0-ás van,de találtam másikat ASUS Crosshair V Formula(nem Z-s) alaplapot.
Valaki tud erről véleményt mondani?
0
0
0
0
💬 9
hashimoto avatar
@FoLey: A Crosshair mégjobb mint a Sabertooth. 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: Szolgáltatásban igen,de minőségben annyira nem mint Sabert ahogyan olvastam bár nem értem nem focizunk vele hanem a házban tartjuk a lapokat. 😆
Láttam aprón 30k-ért EK VRM vízes Blokkal,remélem ír erre. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@FoLey: Én is mindig úgy vagyok, hogy eladom ezt a szart, de aztán végül mégis marad. 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: És nem adod el nekem? 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@FoLey: Fingom nincs mennyit ér a cucc, viszont én játékokkal együtt tervezem eladni, na, az nem keveset ér 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: 30k alatt ér a Sabert R2.0-ás. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@FoLey: 60-ért vettem asszem, fillérekért meg nem fogom eladni ezt a gépet, akkor inkább megvárom míg megdöglik 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@hashimoto: A számteck ilyen......
Anno én 120 ért vettem a lapom de most max 40-45-öt ér......
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: Örülj,hogy a Sabert lap tartja az árat valahol tényleg fillérekért kéri meg más lapoknál.

akkor inkább megvárom míg megdöglik
Várhatsz 20 évet is,mert jó tartós alaplapot vettél. 😆
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Munka után hullafáradtan nem volt energiám se illetve kedvem sem keresni megfelelő topicot. Az lenen a kérdésem, hogy 60 ezer forint (+/- pár ezer ft) összegben milyen videokártyát ajánlotok? AMD Nvidia mindegy. Szeretnék venni egy új kártyát és ha már ennyit kiadok akkor olyanért adjam ki, amit nem bánok meg. Válaszokat előre köszönöm és mégegyszer bocsánat ha rossz topicba írtam.
0
0
0
0
💬 1
maestro86 avatar
@edvardbagany: Nézd meg én ezt találtam a pcx-en
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1050-ti-oc-4gb-gddr5-gv-n105twf2oc-4gd-videokartya-035119
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok! Lehet rossz topikba írok mert operációs rendszerről van szó,de a következő hardverekkel kapcsolatos.
Windows 10 van a gépemen SSD-n egy laptopon ami 5400rpm-es HDD-en az elég lassú és leterhelt. Kérdésem:
Windows 10 pro 64-bit vagy Windows 7 ultimate 64-bit menjen a következő asztalira?
CPU: Intel Celeron E3300 2,5GHz
Alaplap: Asus P5KPL-AM EPU
RAM: 4GB 400Mhz vagy 333Mhz (5-5-5-15) dual channel
VGA: Asus AMD Radeon HD 4350
HDD: Western Digital 250GB 7200rpm 16MB 3GB/s (wdc wd 2500aaks-00uu3a0)
Optikai meghajtó: optiarc dvd rw (ad-5240s)
Táp: Approx APP550PS 550W (nem valami jó de agép max internetezés, videonézéssel van leterhelve)
Egy monitor meg egy kis hangfal van rákötve.
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Andris18: Én Win 7 et tennék fel mert az alaplap gyártói oldalán csak 8.1-ig vannak driverek.[LINK]
Win 10-ben nem bízok annyira, hogy maga tegye fel a drivereket.
Viszont a tápot én lecserélném még akkor is ha csak netre van használva a gép. Ezzel már nem lenne gond.(Én ezt venném.)[LINK]
Vagy ha sok akkor ezzel sem lenne igen gond: [LINK]
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Akkor jó, én is inkább 7-re gondoltam, az alaplap támogatása meg se fordult a fejemben.
Bár ez már máshová tartozik de ilyen házba--> linket nem találtam külön a házhoz de pont ugyanilyen felső tápos ház:
[LINK]
[LINK]

Ezt a gépet a szüleim használják, nem költenének rá sokat ha cserélnénk. Látom fsp-ből van egy pár egész olcsón amiket linkeltél mind a kettő 3 év garanciás, és mása hatásfokuk. Ezen kívül különböznek valamiben felülre berakva is mehet vagy csak alulra?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andris18: Nyugodtan mehetnek felülre is, azzal nincs gond. Én mint írtam a Hydro Bronz verziót venném ha olcsó kéne, de a másik sem rossz, azért is linkeltem be. A Hyper-el szemben a Hydro-nak jobb a hatékonysága és hatásfoka is, de alap netezéshez Hyper széria is jó. És sokkal jobb minőség mint az az Approx.
Kábelei meg elvileg mindkettőnek elegendő hosszúak.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Köszönöm szépen 😀
0
0
0
0
Wihay avatar
Sziasztok
Valaki nekem el tudná magyarázni hogy a videó kártyáknál mit jelent a nm (nanometer)?
0
0
0
0
💬 2
Andris18 avatar
@Wihay: Ahogy a CPU-knál a gyártási technológiára utal. Minél újabb és fejletebb a technológia általában annál kisebb nanométerű szerintem. Ezeket a válaszokat találtam neked google-zva:
"Processzor mérete. Mostani CPU-k 22nm, az új Skylake processzorok azt hiszem 14nm. Ha kisebb, jobb. Kevesebb a fogyasztása, kevésbé melegszik, meg nyilván akkor fejlettebb / újabb is."
"nm az a "aramkorok" csikszelesege
vagyis hogy mennyire vastag a "drotozasa" a cpu nak
kisebb az mindeg modernebb
de ugyan ugy gyartanak gyenget mindbol meg eroset is"
0
0
0
0
Wihay avatar
@Andris18: Áh, most már minden világos. Köszi szépen!
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy olyan convertáló programot ami mondjuk 2-órányi filmet/videót le tud konvertálni rövid idő alatt,és szép,hd,tv minőségű, videóvá át tudja alakítani,és ingyenes?
Meg egy linket is beraknátok hozzá?

A válaszokat előre is köszi!
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Valamiket átállítottam (akumlátorkímélésről maximális erőkihasználásra) , majd vissza az alapbeállításoknál a radeon speciális beállításoknál és azóta se a CPU-Z se a [LINK] oldalán található benchamark program nem ismeri fel/ nem tud csatlakozni a laptop videókártyához, csak az alaplapit ismeri fel. Mi lehet a probléma? az amd radeon azt írja, hogy csatlakoztatva van...
0
0
0
0
maestro86 avatar
Remélem jó hekyre irok olyan gond lenne hogy a ryzen 1300x processzor szerintem nagyon melegszik játék alatt 75 fokot mutatott ami az én véleményem szerint sok. Arra gondoltam vennék rá valami komolyabb léghütött tudnátok nekem javasolni néhány példát. A gépházam szerint 155 magas cpu hütö fér bele. Az ár hát nagyjából 10000 ft-ra gondoltam.
0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
@maestro86: Be quiet pure rock épphogy beférne vagy egy pure rock slim 120W TDP ig lehűti elvileg a te 65W TDPs procidat. Azért várd meg a többiek válaszát, nem vagyok szakértő.
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok
szeretnék venni egy szünetmentes tápot a gépemhez csak nem nagyon értek hozzá melyik lenne a jó
milyen márkát érdemes és hány wattosat kellene vennem a géphez: i5-7500 gtx 1060 6gb 8 gb ram
egy 15-20 percig ha bírná áram nélkül az már bőven jó nekem és max 20 ezret szánnék rá.
tudna valaki segíteni, aki ért hozzá?
köszi előre is
0
0
0
0
💬 5
reszler112233 avatar
@barnav: Ha jól nézem a tápod aktív PFC-s tehát ahhoz tiszta szinusz hullámú szünetmenetes az ideális. Duplázd meg a keretet és vegyél egy ilyet: [LINK]
Nekem ilyen van és kisebb árkimaradásokat szépen áthidal. Megmondom őszintén nem tudom hány percet bír ki róla a gépem mert még nem teszteltem. Egyszer 10 percet lazán átvitt és még 61%-os volt benne az akku mikor visszajött az áram.(Nem terheltem közbe a gépet játékkal.)
Amúgy Puffin fórumtársnak is pont ilyenje van. Én is tőle érdeklődtem vásárláskor és sokat segített. Nem is bánom, hogy megvettem azóta sem.
0
0
0
0
barnav avatar
@reszler112233: köszi szépen 😀
azt kérdezném még hogy neked csak a gép van rákötve vagy a monitort is rá lehet mert képeken ahogy néztem nincs rajta sima konnektoros dugó csak ami a géphez kell?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@barnav: Nekem rá van kötve maga a gép, monitor, TV, 5.1-es Orion HT550 hangfalszett, egy 3,5-ös külső HDD, router és a netem modemje.
Amúgy rendes 220-as konnektor van már rajta 4 darab. Nekem amúgy az egyik duóba egy 6-os elosztó van bedugva amiben vannak a géphez kötött cuccok. Egy másikba a TV, és a harmadikba a net modemje, mert azon keresztül van házi telefonunk. negyedi csatlakozó így még nekem üres. Viszont nyomtatót nem szabad rákötni.(Túl hirtelen adhat neki nagy áramfelvételt. Tud ám rendesen sípolni ha nyomtató megy róla, ezt én tapasztaltam.)
0
0
0
0
barnav avatar
@reszler112233: Köszi 😀 akkor ez lesz
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@barnav: Nincs mit!
Egyébként nekem tegnap nagyon jól jött a szünetmenetes. Este 9 óra után 3 perc 51 másodpercre elment az áram. Amikor elment játszottam a Need for Speed Most Wanted-el (2005-össel.) Pont verseny közben de sprint verseny 68%-ánál. Először rögtön szüneteltetés és játék tálcára. Akor 52%-ot írt az akkura benne. Gyorsan végigvittem a versenyt, majd azonnal kiléptem a játékból. Ahogy kiléptem belőle az akkuban rögtön lett 55%. Kikapcsoltam a TV is mert ugye adás nem volt ezután felment 59%-ra.Tehát üresjáratban TV nélkül még több mint 13 percet bírt volna, legalábbis minden csipogás után kiírta mennyi ideig bírja még akkuról. De szerencsére mint írtam hamar visszajött az áram ami után 5 perccel már ismét 100%-on volt az akku benne.

Gondolom ez is hasznos lesz neked is. Nekem ez egy jó kis teszt volt. Így biztos vagyok benne, hogy a gépemet meg amiket leírtam simán elbírja ha a gép üresjáraton van.TV menése közben lehet nem bírná, de lehet azt is bírná, mert mint írtam először igaz csak kicsit, de terhelve volt a gép, és a TV is ment.
0
0
0
0
FoLey avatar
Van egy laptopom és két videokártya van az egyik hd 6320 a másik hd 7470m.
igen most hd 6320-at használ és szerintem játék alatt is ez normális jelenség?
https://www.kephost.com/images/2018/01/21/Nevtelen2.jpg
0
0
0
0
💬 2
gigazte avatar
@FoLey: Nagyobb terhelés alatt át kéne neki váltani az erősebb videókártyára. Próbáld meg terhelés közben megnézni, hogy melyiket terheli a gép.
0
0
0
0
FoLey avatar
@gigazte: Megpróbálom most windows updateről szedett driver van rajta azthiszem 15.7.1-es.

Update: Minecraft alatt meglestem és kiírta a 7400 series-t akkor nincs probléma csak grafikus gyenge 384MB van megadva. 😆
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem lenni, miszerint melyik laptop éri meg jobban az árát, vagy megéri-e most megvenni akármelyiket is? Mivel a mostani laptopom enyén szólva a youtube-facebook combót se tudja akadálymentesen futtatni és legalább még fél évig távol leszek a gépemtől, így a félre tett pénzt megéri-e beruházni ilyesmibe, vagy nem.

1. [LINK] 238k

2. [LINK] 244k

3. [LINK] 255k

4. [LINK] 264k

A 3-iknál 6gigás a videókártya,viszont gyengébb a proci.
0
0
0
0
💬 4
sisko avatar
@ors11: Hogy megéri e,neked kell eldönteni,nem rossz vasak,én az i7-est venném,méghozzá a 2. a listán,a 4.a következő,bár nem biztos,hogy megéri a felárát...utána az 1. majd a 3. a sorrend,a 6 gigás vga szerintem nem feltétlen szükséges.
0
0
0
0
ors11 avatar
@sisko: A testvérem volt szerencsés igazából, mert az elsőt megkapta 205k-ért 😃
Megnéztem, és az 1050Ti 4Gb és 1060 3Gb között csak 20k különbség van, viszont teljesítménybe is kijön azért az 1060 plusz ereje.
0
0
0
0
no avatar
@ors11: Csak ha olyan helyen akarsz játszani, ahol asztalin nem lehetséges!Sokat utazol, kollégista vagy és egyéb hasonló esetekben, csak azért mert én még nem láttam olyan laptopot, ami hosszú távon sok játékkal a háta mögött nem kezdene el nagyon melegedni, a majdani hűtésproblémái miatt .Persze itt nem a gyerekeknek való játékokról beszélek.Egyébként az árak barátiak, a gépek pedig erősek, de a proci és a videókari hűtésének hatásfoka rohamosan romlik, ha erősen használod őket , ezt vedd tudomásul.Nekem már voltak laptopjaim , bár még ennyire sem erősek mint ezek, de az asztalihoz nem foghatóak csak a milliós cuccok.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Dpoci: Lehet SSD-t rakni ezekbe a laptopokba? Mert az 5400rpm-es HDD-k szerintem lassúak kicsit...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Valaki felvilágosítana,hogy mi a különbség az amd black edition procik és a simák között? Van-e teljesítménybeli különbség?
0
0
0
0
💬 1
F4T4L 3RR0R avatar
@HUNe72: Régebben még a Phenom processzorok idején volt különösebb jelentősége ma már inkább csak marketing fogás. Régen így jelölték a szorzózár mentes CPU-kat, manapság az FX processzorok szorzózár mentesek.
0
0
0
0
marvel avatar
Sziasztok. Egy nagy keressel fordulok ide, hatha. Mar sok oldalon olvastam, de nem tudom, hogy mivan. Az a helyzet, hogy atpakoltam a gepet masik hazba, es azota boot device ledem van a lapon. Ami eddig soha nem volt. Olvastam, hogy rosszul van osszerakva, de mar vagy 100 felekeppen probaltam.. az van most, hogyha nincs boot device led, de a vizhutesen rohadt modon huteni akar, mivel a proci+lap 88 fokon van folyton. Elore is koszonom
0
0
0
0
💬 2
BenjaminHun avatar
@marvel: Jól fel raktad a hűtőt? Van alatta paszta?
0
0
0
0
marvel avatar
@BenjaminHun: A vizhutes fix a procin. Nem vettem le, miota felraktam, kb 1 eve. Ha jol halllom, a lap nem bootol be. Elsonek nem volt kep, ram megkergult, utana jott ez a boot device led. De jo volt a hutes, csak miota ez van, azota ir ilyen hofokot
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Sziasztok!

Kicserélem a leányom [LINK], [LINK].

A kérdésem az, hogy az övén 4 Pines a cpu aljzat, amit kap azon 8 Pines. A tápon is 4 Pin jön ki.
Át kell alakítani egy [LINK]8 pinesre, vagy elég, ha csak a 4 Pint dugom rá?

[url=http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X3%20450%20-%20ADX450WFK32GM%20(ADX450WFGMBOX).html]Proci [/url]
0
0
0
0
💬 6
SuperPuma avatar
@gyulazsolti: Az a proci megy 4 pinről is. Átalakító sem kell.
0
0
0
0
ssjgod10xkaioken avatar
@SuperPuma: Pedig vannak gondok ha nincs csatlakoztatva a 8pin.
Tapasztalat 😆 (gép terhelés alatt újraindul csak úgy néha, négy pinnel).
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@SuperPuma: Tehát, ha rádugom az is jó meg ha nem az is. Szabadon választott.

Értem.

ssjgod10xkaioken

Netezés, meg néha lányos játékok, nincs terhelve nagyon.
0
0
0
0
Kemy avatar
@SuperPuma: Javítsatok ha tévedek, de Én úgy tudom, hogy a 8pines csatira tuningnál, illetve nagy TDP-s Cpu esetén van szükség.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Kemy: az a cpu alig eszik valamit, bőven elég a 4pin is!
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@Bronson: Oké.

Köszönöm nektek, a segítséget.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Adott egy MSI HD 7870. Közel 100%os(99 nél megáll, Fx 6300 mellet) terhelés mellet iszonyú zajos. 2 ventilátoros.
Mi lehet az oka, hogyan lehet ezt orvosolni ? Kicsit felvilágosítanátok?
Elvileg tiszta, nem koszos, nem rég volt javítva. (javítás elött nem tudom milyen volt)
0
0
0
0
💬 3
NSD4rKn3SS avatar
@Schwin94: Hány fokra melegszik fel és hány %-on pörögnek a ventik? Használsz valamit a szabályzásukra?
0
0
0
0
Schwin94 avatar
@NSD4rKn3SS: Nem ellenöriztem még rá, de gondolom maxon ment (hangból itélve) Hőmérsékletre meg mindössze 55-60 fok.
Nincs használva szabályzó csak bele van téve.

Szerk1: Ugy néz ki ez a bizonyos PUGB game tényleg nagyon eszi a gépet, Kipróbáltuk GTA5-n semmi probléma nincs, mert hogy nem dolgozik fullon.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@Schwin94: Egy tippem van, GTA ban gondolom VSync be van kapcsolva, PUBG-be meg nincs, így az szárnyal FPSbe míg a GTA csak a frissítési rátáig dolgozik, ha lekorlátolod valahogy (FRTC, Chill, VSync stb...) az FPS-t számodra kellemes határig akkor ott se fogja magát fullra pörgetni a GPU.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Hello.
Állás a következő.
A videókártyám nem igazán úgy működik, ahogy kéne.. Illetve semmi bajom vele ugy alapjáraton.. (Sapphire HD6870)
Na a jelenség..
akármit csinálok vele, 15% a ventilátor sebessége.. ha nekiállok játszani, van, hogy felmegy 97 fokra, viszont ugyanúgy 15%al pörög.
nem kéne a BIOSának, vagy a radeon drivernek beleavatkoznia, hogy ne süljön meg?
CCCben manuálisan tudom állítani a sebességét, viszont az nem valami kézenfekvő, hogy minden játék előtt illetve után állítgatom magamnak h mit akarok..
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@NeTuddMeg: MSI afterburner. Abban be lehet állítani egyedi ventilátor vezérlést.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@reszler112233: tudom, használtam, de voltak vele bajok.. az utóbbi időben el sem indult magától..
meg nem is igazán hiszem hogy a gyártó úgy adta volna ki ezt a rohadt kártyát h másik kiadó szoftvere kellene hozzá
gyári, szoftveres megoldást keresek.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@NeTuddMeg: Azt a kártyát már szinte a kiadáskor hanyagolta a gyártó mivel az még nem a saját fejlesztésű architektúrájára épült.

Feleslegesen keresel gyári megoldást, csak harmadik fél által fejlesztettel fogsz eredményt elérni.

[LINK]
[url]http://www.sapphiretech.com/catapage_tech.asp?cataid=291&lang=eng[/url]
[LINK]

Ezeket használom/-tam én is, még újabb GPU-nál is elkél valamelyik.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@NeTuddMeg: Nem tudom nálad mi volt a baja, de nálam minden gond nélkül fut. Mielőtt írnád, hogy eleve MSI kártyám van és azért, akkor elárulom, hogy a laptopomon is fent van csak azért hogy ki írassam vele a hőfokokat játék közben. Pedig abban AMD Radeon HD8850M van.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Ahhoz hogy a winchester működjön a gépben kell valami különleges beállítás, vagy elegendő ha a tápkábelt es a Sata kábelt rácsatlakoztatom a megfelelő kivezetésekre?
0
0
0
0
💬 10
BenjaminHun avatar
@zsolty87: Elég ezek amiket csinaltal. Na nem latja a géped nezd meg bioszban latja e. Nekem is nehezen ismerte fel parszór be kellett mennem a bioszba meg újra indítani valamiért.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@BenjaminHun: Megvolt joparszor de meg mindig semmi. Ban ahhoz köze higy eddig kulso vinyokent volt hasznalva?
0
0
0
0
Puffin avatar
@zsolty87: Windows lemezkezelőben nézd meg látja-e. Ha igen és nincs betűjele, akkor adj neki egyet.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Puffin: Bioszban mar latszik viszont a sajatgep ablakban nem. Mit csinaljak?
0
0
0
0
Puffin avatar
@zsolty87: Egyel fentebb írtam. Ott nézd meg!
0
0
0
0
Kemy avatar
@zsolty87: Ez a gép / Sajátgép, jobb klikk -> Kezelés -> Lemezkezelés ... Puffin kolléga erre gondol. Itt nézd meg
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Kemy: Jobb klikkre megnyiló menu minden sora szürke igy nem tudok semmire kattintani.
0
0
0
0
Kemy avatar
@zsolty87: Jó, akkor csináljuk máshogy. Win 10 esetén, Start menü -> kezd el gépelni, hogy kezelés és beadja a Számítógép-kezelés lehetőséget, klikk rá -> itt Lemezkezelés menüpont
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Kemy: Eddig ez sikerült is, de megnyíló lemezkezelés menüpontban minden szürke. Hogy lehet ide képet feltölteni? Egyszerűűb lenne megmutatni mint leírni a problémát.
0
0
0
0
Kemy avatar
@zsolty87: Valami hasonlót kéne látnod. Középen alul látszik-e a szóban forgó vinyó ?
[LINK]
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Az a problémám van, hogy hiába váltottam le a 650Ti-met egy RX560D-re, így is akad a Leauge of Legends néha. Amit nem értek, hiszen gépigénye sincs annak a játéknak jóformán. Le töltöttem az amd 17.11.1 régebbi frissítést,hogy tudjak Witcher 1-ezni, erre fel az fps LoL-ba 60 köré esett, azelőtt meg 100-200 között ingázott. Amikor laggolt is, igazából 150-ről esett 50 köré, és mégis apró fagyások történtek, most meg ha az ellenféllel összecsapok 40 alá is esik. (a ping minidig alacsony, szóval az nem lehet)
Olyan érzésem van, mintha nem is fejlesztettem volna a videókártyámat.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Szerintetek egy Asus P8Z68 V-LX tipusú alaplap mekkora méretig ismeri fel a winchestereket. Gyártó oldalán nem találtam erről infót. (Az a terv hogy tennék bele 1-2 db 6 vagy 8 TB-s HDD-t.)
0
0
0
0
💬 4
BenjaminHun avatar
@zsolty87: Szerintem nincs megszabva!
0
0
0
0
hashimoto avatar
@zsolty87: Támogatja a 2.2TB-nál nagyobb merevlemezeket is.
[LINK]
https://image.prntscr.com/image/MhBPxIp9QFavEsaPmF02_g.jpeg
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@hashimoto: Tehát akkor 2,2 TB-től nincs felső határ?
0
0
0
0
hashimoto avatar
@zsolty87: Ez jó kérdés. 😃
Szerintem max a bukszád a felső határ 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Egy 4 magos procit szeretnék venni. Egy Acer RS880M05 alaplapom van a ((adatlapja [LINK] ))

Az alábbi 4 magos procikat támogatja: (socket AM3)
Phenom II X4 (Quad-Core) – 965, 955, 945, 925, 910, 910e
Athlon II X4 (Quad-Core) – 620, 630, 635, 640, 650

Kérem a nagy közönséget segítsen a választásban mert én nem igazán értek hozzá.
0
0
0
0
💬 9
xsebix avatar
@HUNe72: Hello! Azok közül a legerősebb a Phenom II x4 965 én azt venném, de majd valaki kijavít ha hülyeséget írtam... 😀
0
0
0
0
sisko avatar
@xsebix: Ez igaz,de jobban járnál,ha alaplapot is cserélnél,ezek már nagyon régi procik,néhány ujabb játék már nem fekszik neki.Legalábbis én már nem költenék ilyen régi (6 éves) platformra.
0
0
0
0
no avatar
@sisko: GTA 4, Mafia II, Black Ops ezeket a játékokat céloztam meg magamnak mert a régi gyenge gép miatt kimaradtak. Most sikerült szereznem egy gainward gtx 750 ti gs-t ez teszi is a dolgát de az athlon II x2 250 -es proci maximumon dolgozik nehezen bírkózik meg ezekkel a játékokokkal így élvezhetetlenek.
0
0
0
0
xsebix avatar
@HUNe72: Én is inkább újabb platformot vennék, de ugye ha nincs lehetőség akkor abból kell kihozni a maxot ami van... GTA 4-el nem játszottam anno de pl a Mafia II-t kivittem a régi Athlon II x4 640es procimmal és a tiednél gyengébb kártyával HD felbontásban gond nélkül... Azért az a 965os Phenom erősebb mint a 640es Athlon a te mostani procidnal meg főleg... Mennyi pénzed lenne a fejlesztésre amúgy?
0
0
0
0
no avatar
@xsebix: Nálam nem is a pénz a gond hanem hogy az új játékok közül csak a gta 5(igen nekem még ez új 😃😉 érdekel semmi egyéb más így nem is akartam nagyon költekezni.
0
0
0
0
xsebix avatar
@HUNe72: Akkor én is inkább vennék egy újabb konfigot mintsem egy olyan öreg gépbe öljek pénzt aztan pár évre megint nem kell hozzá nyúlni a géphez, meg kitudja lehet más játékhoz is megjön a kedved akkor meg megint ott leszel, hogy fejleszteni kell és abban az esetben úgy is újítani kell mivel abban a foglalatban kb az a 965os Phenom a plafon... Ha viszont semmi esetre se akarsz újítani annyit akkor mindenképp jobb azért az említett proci... 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
@sisko: Nekem 965BE van és nem mondanám, hogy rossz, de pénzt semmi képp se költenék rá most 😀 Mellesleg 9 éves, hiszen 2009-ben adták ki az enyémet, szóval nem...inkább ryzen felé mennék el
0
0
0
0
no avatar
@ors11: 12.000-ért találtam gyári hűtővel, még adok magamnak időt gondolkodni. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
@HUNe72: Nem is az lesz a legnagyobb gondod, hogy szarul fut majd az új játék, mert gyenge a processzor, hanem az, hogy már most is van olyan játék, mint pl az AC Origins, ami el sem indul az SSE utasításkészlet hiánya miatt. Később egyre több ilyen lesz. Szóval ha már pénzt adsz ki valamire, akkor az legyen olyan, ami legalább a mai kornak megfelel még akkor is, ha nem tervezel vele hosszú távra és nem a legújabb címeket tolod.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Ma rátaláltam két USB apa végű kábelre.
https://www.cablebuilders.com/images/products/detail/FoliumCEICableBuildersUSBAMaletoMaleCable.jpg
Ezeket mire használják?
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@KRZT963: Ritkán használják, viszont két gép közti adatátvitelre, és hubok közt használatos.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@hashimoto: Köszi.😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Egy ilyen problémám lenne. (NFS The Run 1.1)

FX-4300
HD7850 2GB
8GB RAM
W10 pro x64 1709
Relive 17.12.2 Adrenalin
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok! AM4-es alaplapot keresek, Ryzen 5 1600 vagy Ryzen 3 1200 mellé. 20-22k-m lenne az alaplapra. OC-ban nem gondolkodok. B350 vagy A320-as chipset lenne inkább a jobb ebben az árkategóriában?
0
0
0
0
💬 2
InfernoDante avatar
@gytomi: A B-set venném ha kb ugyanolyan árban vannak, kicsit jobb minőségű, és meglesz a lehetőség OC-ra is ha esetleg pár év múlva meggondolnád magad.
0
0
0
0
gytomi avatar
@InfernoDante: Köszi a gyors választ!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Külső hdd vásárlásán gondolkodok, 4k-s tartalmak tárolására. Seagate backup plus hub on 3db usb is található. A kérdésem az volna, hogy igy egyszerre a gépre és a tvre is rá lehet kötni a hdd-t. Ez azért volna jó, hogy másolás után ne kellene mindig kihúzni és rádugni a tv-re.
0
0
0
0
💬 1
cszolee79 avatar
@bzoltan84: Nem, amit te szeretnél az ez:
https://www.ebay.com/itm/2-Port-USB-3-0-Manual-Sharing-Switch-BOX-2-1-1A-2B-SELECTOR-Printer-Scanner-/290944070083
0
0
0
0
visor261 avatar
Ki hogyan kötne össze egy SA-AK410-et egy UE48H6400AW-el hogyha rákötöm a gépem hdmi-vel a 6400-ra akkor a 410-en jöjjön a hang.
0
0
0
0
💬 4
cseszka avatar
@visor261: Egyszerü.A gépböl bejátszod a jelet hdmi kábellel (kép + hang) a tv-be,a tv-böl meg a hifi -be a fülhalgató kimenetböl a hifi aux-bemenetelébe egy ilyen kábellel.
[LINK]
0
0
0
0
visor261 avatar
@cseszka: Nem Működik, egyéb ötlet?
0
0
0
0
cseszka avatar
@visor261: Müködnie kell,nálam is igy van megoldva,annyival hogy nem a pc van igy bekötve,hanem a dvd lejátszó.Viszont a sima tv adások is a hi-fi keresztül szólnak.A hi-fit kepcsold át auxra (vagy ahogy a bemenetelt jelöli az elölapon,pl CD,Tape,Tuner,Aux....) valamint a gépen állitsd be hogy a VGA HDMI kimenete legyen az alapértelmezett hanglejátszó eszköz,mert lehet hogy az alaplapi vagy ha van dedikált hang karid,az az alpértelmezett eszköz.
0
0
0
0
visor261 avatar
@cseszka: Gépről átmegy minden, de a tv-ről csak a tv adások mennek át hangal, mikor a tv-n átállítom a gépre a forrást akkor látom amit a gépen csinálok de ugyan úgy a tv műsor szól a hifin, ugyan ez ha pendrive-ról néznék egy filmet a képen azt látom hogy jönnek a terminátorok de csak azt hallom hogy milyen kenőcs jó hátfájásra...
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

Lassan alaplap cserét fogok végrehajtani és azt szeretném megkérdezni,hogy a windows 10-es kulcsot hogyan lehet a microsoftra feltölteni?
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Ps4re megvettem régebb a Witcher 3 GOTY editiont (lemezen,Romániában) és megtudtam, hogy van hozzá magyar felirat is. Le tudom tölteni hozzá valahogy?
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy a "turbó,, a gépen magától be van kapcsolva, vagy nekünk kell bekapcsolni?
A másik kérdésem az lenne hogy videokártya,és processzorra is szól ez a turbó?
Valamint a processzort lehet még frissíteni az alapfrissítés után?
A processzor grafikus vezérlőpultjában nem lehet valamit állítani/beállítani hogy jobb teljesítmény legyen? A videokártya menüjében is belehet állítani valamit,hogy annak is jobb teljesítménye legyen?

Nagy segítség lenne!

Proci.:Intel
Videokártya:Nvidia Geforce

Előre is köszi!
0
0
0
0
💬 2
BenjaminHun avatar
@Barni57: Turbo alapértelmezetten be van kapcsolva a bioszban és csak a procira szól.. videókártyát külön kell túlhajtani.. alaplap boisát tudod csak frissíteni a procit nem tudod. Ha van videó kártyád akkor a processzor grafikus magját hiaba piszkálod nem lesz több FPSed mivel azt a grafigus magot ami a prociba van azt nem használja semmi. Remélem jól el mondtam. 😀
0
0
0
0
Barni57 avatar
@BenjaminHun: Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok! Csak érdekelne hogy az alaplapon/ban lévő gombelem meddig működik általában? Mert nekem már lassan 3 éve ugyanaz van ha jól tudom. Köszi!
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@Andris18: Jó kérdés. Szerintem változó. Nekem a régi gépem 2009 decemberétől ment 2016 hatodik hónapjáig mikor leváltottam. Nem volt vele probléma, bár azóta azt se tudom mi van a géppel mert augusztusban azt hiszem elment. Viszont az egyik szomszédon minden bakpocsolásnál állítja a az időt. Ez ugye BIOS elemre utal. Mondtam neki, hogy csere, de ő elvan vele így is.(Csak netezésre használja a gépet.)
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Okés köszi a válaszokat!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Andris18: Azt kb soha nem kell cserélni... a régi gépem (mai napig üzemel) 2004-2005 ben lett véve, semmi baja 😆 csak ugyebár idejét múlt.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Üdv.
SpeedFan programmal lenne problémám.. Alap grafikont használva vagy 35%, vagy 100% a fordulatszám, amit a program állít, a köztes értékeket nem állítja automatikusan, csak én tudom manuálisan.
Tehát ha 40 foknál még 35%on pörög a VGAm, mert úgy van beállítva, 40 fok fölött föl kéne vinnie a programnak 40%ra, de ehelyett 100ra viszi, és ha 40 fok alá megy, akkor visszaállítja 35%ra.
PWM ház ventinél ugyanez.
ASRock 985GM-GS3 FX, illetve Sapphire Radeon HD 6870.
Windows 8.1
mit rontottam el?
0
0
0
0
💬 4
Yezi_ avatar
@NeTuddMeg: Hagyd a fenébe azt a programot. Videokártya ventilátorának vezérléséhez MSI Afterburner, a házventiket pedig BIOS-ban állítsd be.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Yezi_: BIOSban szintet tudok állítani, ami nem takarja a fordulatszámot, illetve ha nincs használva a gép akkor jó ha lassabban pörög, ha viszont terhelem akkor több levegő kell neki, ezért gondoltam speedfanra..
MSI afterburnerről annyit, hogy rengeteg negatív kommentet olvastam róla, illetve használtam egy ideig, de fordulatszámállításnál hülye hang jött a videókártyám felőle, ezért letettem róla.. speedfannál nincs ez a hang.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@NeTuddMeg: Évek óta használom az Afterburnert, sőt egyedi ventivezérléssel szinte a kezdetektől. Már a harmadik kártyámnál használom gond nélkül vele. Nem volt véletlen úgy beállítva nálad, hogy alacsony hőfokon is magas fordulaton ment a ventilátor a VGA-n és annak szélzaját hallottad?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@reszler112233: nem, direkt állítgattam a profilokat, illetve saját értékeket állítottam be.. de nem én vagyok az egyetlen, akinek volt baja ezekkel a "hangokkal", google alapján több ember is panaszkodott.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Vettem egy ps4et, és kéne hozzá fiókot csináljak. Viszont mivel amúgy Romániában élek, de az egyetem miatt nyárig Magyarországon leszek, így nem tudom ez gondot jelent-e. Mivel ha jól tudom ilyen dolgokat kell megadni, hogy hol lakom meg stb. És hogy a multiplayer meg a külfödön vásárolt játékoknál is lessze gond?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Szerintetek megoldható így a következő dolog?
Van egy FULL HD monitorom VGA kimenettel csatlakoztva. Van egy UHD-s tévém HDMI-vel csatlakoztatva a gépre, ami ugye nagyobb felbontást tud mint a monitor. Kérdés: Mekkora lesz a tévé felbontása, lebutul 1920x1080-ra vagy mivel HDMI-vel csatlakoztatom akkor megoldható hogy a tv maradjon UHD-s felbontáson?
0
0
0
0
💬 1
r2d2 avatar
@zsolty87: a válasz a kérdésedre igen mivel két külön eszköz két külön ki meneti jelen, kábelen van vga szoftverben be is állíthatod külön külön a felbontást de csak addig ameddig a vga képes!
0
0
0
0
shade0813 avatar
Hali

Van egy olyan problémám hogy az egyik ventilátorom a gépben elég hangos (szerintem haldoklik) elég hangos pl indításnál mint egy kávé daráló, ma elkezdett nyikorogni is mikor elmozdítottam a gépet a helyéről. A lényeg az lenne hogy hogyan tudnám leellenőrizni hogy melyik az? illetve én a tápra gyanakodnék, azt a ventilátort le lehet cserélni egyáltalán?
0
0
0
0
💬 1
rafferd avatar
@shade0813: Nekem is volt ilyen problémám, én megállítottam a ventiket egyenként kézzel 😆 Nálam is a táp volt a probléma, én vettem helyette újat, az a biztos. 😀
Szerk.: Most néztem csak, hogy FSP Hexád van, nekem is azzal volt ilyen gondom!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !
Poénból ránéztem a hőfokokra játék alatt és a következők voltak:
VGA ( gtx 1050 ti) 100%-on 70C
CPU ( G4600) 100% on 55C
CPU-n tervezem cserélni a hűtőt majd. Gyári valamiért úgy zúg mint az állat, havernak is ilyen van csak egy I5-ön de neki semmi extra hangja nincsen.
Ezek mennyire jók? Nem túl magasak?
0
0
0
0
💬 5
reszler112233 avatar
@Zora: Aránylag tűrhető, de egy tanács ha a úgy van a géped ahogy a profilodban van. Az elejébe tegyél legalább egy 120-as ventilátort, de kettőnek van helye, az még ideálisabb lenne. Garantálom, hogy lejjebb menne az alkatrészek hőfoka, ha 2 darab 120-as ventilátor lenne benne elől. Főleg úgy hogy az asztal alatt ha tényleg ott van mint azt adatlap alatt látható, akkor az olyan mintha téged is egy zsúfolt fal közé zárnának ahol egy irányból kapsz csak levegőt. Egy szóval úgy fojtva van a hűtés.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Köszönöm a választ !
Akkor előre veszek ventilátort, oda forditva tegyem fel nem? mármint ,hogy kifelé tolja a levegőt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Zora: Elől mindig befelé szívatjuk a levegőt, hátul pedig ki. Ha jól néztem a házadon nincs se felül, se alul ventilátor hely így neked ez a lényeges.

CPU hűtőnek meg ajánlom a Coolermaster Hyper 212EVO vagy 212X-et. Nekem EVO változat van mert mikor vettem még X-es nem volt a piacon. Mindkettő elég egy i5-höz is sőt sima i7-el is elbírna szerintem.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Azt nézem ,hogy ugyan annyiba kerülnek, mi a 2 között a különbség?
Alapjáraton akkor miért besziv a hátsó venti minden gépházba? ( nem kötekedés csak kérdés)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Zora: Hátul minden házban kifelé nyomja a levegőt nem befelé szívja. Ha neked befelé szív fordítsd meg. Biztosan állíthatom a házadba gyárilag úgy van betéve, hogy kifelé tolja a levegőt.

Amúgy a 2 hűtő közt annyi a különbség, hogy az EVO-n max 1600-at forog a ventilátor, míg az X-n 1700 a max fordulat. Más típusú ventilátor van rajta.
0
0
0
0
noname1622 avatar
Sziasztok 😀 Amd fx8350 procira milyen hűtőt tudnátok ajánlani?
CoolerMaster TX3 Evo van rajta de elengedi 65felé. 😞
max magassag 150mm és árban se legyen 30 ezer
Válaszotokat előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 6
Hunork avatar
@noname1622: Szia!

A maximális magasság eleve megszab egy lehetőséget, mely nálam a NOCTUA NH-U9B SE2 csúcsosodik ki, ára 16-17 ezer, nagyon remek, halk, Noctua!
0
0
0
0
noname1622 avatar
@Hunork: Köszi válaszodat 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
@noname1622: Ami nekem van, húzva tökéletesen megy 50-55fok körül, van még a Cooler Master Hyper 212X, az egy 10k körül van, én azt ajánlom. 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@hashimoto: Ott a bibi, hogy az 160 mm magas. Neki meg max 155 fér be a jelenlegi házába. Vagy oldallap nélkül használná vele, vagy az nem jó neki.

Hunork:
Azt a procihűtőt nem ismerem, de a TX3-at igen mert nekem is volt. Ahogy nézem a Noctua ugyan úgy 3 hőcsöves, és 9 cm-es venti van rajta. Amennyivel többe fáj, többet is tud tőle? Adatai alapján nem hiszem hogy hatékonyabb a Noctua a TX3-al szemben. Azt viszont elismerem, hogy halkabb lehet a TX3-tól a Noctua.
0
0
0
0
Hunork avatar
@reszler112233: Jól írtad, halkabb, de egyben hatékonyabb is (hogy hány %-al, az kérdés, kéne egy mérés), ugyanis a Noctua - a BQ-hoz hasonlóan - élen jár a ventilátor kialakítással, és hatékonyságban.
0
0
0
0
noname1622 avatar
@hashimoto: Köszi a segitsegedet 😀
Hát nem tudom nem nagyonszeretnek gephazat cserelni 😞
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Alaplapom VGA csatija 2.0-as. Ha veszek egy GTX 1050 ti szintű kártyát ami már 3.0x16 csatlakozós, akkor fog működni ez a kártya ebben az alaplapban?
0
0
0
0
💬 4
Hunork avatar
@zsolty87: Igen. A gondok általában az 1.0 vs 3.0 esetében szokott lenni, főleg, ha a kártya nem igényel külön tápellátást.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Hunork: Köszönöm a válaszokat. Lehet lassan kellene egy új gépet vennem, mert ez már elavultabb mint hittem.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@zsolty87: Nekem is 2.0-ás az alaplap a kártya meg 3.0 és simán megy 😀
0
0
0
0
Dooma avatar
Sziasztok.
Hol találom a TCP és az UDP számot ? (Unified Remote-hoz kellene nem tud csatlakozni a wifire és nem talál szervert sem)
0
0
0
0
shade0813 avatar
Hali

valaki megtudná mondani nekem hogy windows 10en mi az az előtöltés? egyik ismerősöm sem tudja illetve neten csak olyanokat találtam hirtelen hogy egyesek szerint jobb ha ki van kapcsolva mások szerint jobb ha nem. Szóval a lényeg az lenne hogy mi az az előtöltés? 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Lenne egy problémám,hogy a Twitch-ben nem tudja FullHD-be le bufferelni van olyan,hogy 180p,360p és 480p-re leesik és van olyan,hogy 1080p-be is megy pár másodpercig.
Youtuben simán tudom nézni a videókat meg a live adásokat.
Idáig nem volt probléma vele mostanában kezdte el ezt csinálni.
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@FoLey: Twitch-NÉL ELŐFORDUL...
0
0
0
0
FoLey avatar
@Puffin: De ennyire? 😆
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Sziasztok,
némi segítséget-tanácsot kérnék, történt hogy a régi jó Gigabyte alaplapom beadta a kulcsot procicsere után (nem szerette az i7-et, pedig támogatva van elvileg, de fagyott, kékhalálozott percenként) szvsz ennek nincs jelentősége, és mivel az LG 1555 deszkák mostanság a kereslet miatt nem/vagy csak aranyáron kaphatóak, a szervizben 18 e.-ért egy Acer Aspire M1935 volt csak, választék híján beszákoltam, viszont teszteket sehol nem találok róla, tudom, ez brand-gép, és amúgy atomstabil, Aida, Furmark, IntelBurnTest alatt az i7-el, de azért kicsit böki a csőröm a noname márka, szerintetek vegyek tartalékba egy minőségi Arockot vagy Gigát?-ha éppen horogra akadna egy?
0
0
0
0
💬 3
Hunork avatar
@Louis Cyphre: Apropó első Gigabyte lap. Végeztél BIOS frissítést? Mert sok esetben az kell egy újabb (tehát később kiadott) CPU install előtt. Különben gondok adódnak. Nálam még olyan sose volt, egy alaplap a támogatott procival ne indulna. Igaz, mindig naprakész volt a BIOS.
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@Hunork: Persze, természetesen az megvolt, akkor is szétfagyott, kékhalálozott, 1xuen lejárt az ideje, szervizben sem tudtak mit kezdeni vele. Az Acert kezdem megszokni, baromi elvarázsolt, de végül is tényleg stabil, csak az ember jobban bízik a bejáratott márkákban...
Máskülönben szerencsés vagy, nálam bizony volt, hogy nem csípte a deszkát, szakértő csinálta a Bios frissítést, szintén Giga volt csak AMD-és, garis volt szerencsére, a boltos srác magyarázott valamit a feszültségekről, mint a hiba okáról, de ott is szerepelt a proci a támogatási listán, de mégsem "kedvelték" egymást.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Louis Cyphre: Azèrt az Acer közel sem Noname, elég ismert és elèg sok termékük van.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Hello!
Az a kérdésem lenne, hogy az Én Microsoft Xbox One Wired Controller for PC (7MN-00002) -m miben különbözik a Microsoft Xbox One S Wireless Controller (TF5-00003) -től? Mármint azon kívül, hogy vezetéknélküli?
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@Gyrger72: Szerintem abban hogy vezeték nélküli... 😆 Azon kívül semmi különbség nincs.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Puffin: Én úgy olvastam ebben már van bluetooth.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Gyrger72: Az is vezeték nélküli...
0
0
0
0
FoLey avatar
Csak kíváncsiságból megkérdezem,hogy melyikkel jutnék előrébb fejlesztésben? 😃

AMD HD 7870 -> HD 7970
FX 6300 -> FX 8xxx
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@FoLey: Mennyi a keret...? azt a platformot nem igazán fejleszteném már a helyedben, inkább Ryzen, ha megengedi a büdzsé...
0
0
0
0
hashimoto avatar
@FoLey: FX-et már ne vegyél, vagy valami jobb i3-5-öt, vagy Ryzen-t, de szerintem egy i3-as konfigból olcsóbban kijössz 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: Nem érdekel se Ryzen se intel,de megválaszóltam magamnak.
0
0
0
0
Hunork avatar
@FoLey: Akkor minek kérdezted? 😆

Amúgy az erősebb VGA kb 30%-al tolja jobban. A proci ügyében mondjuk egy FX 8350 meg kb 15%-al nyújt többet a 6300-nál.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Szevasztok!
Lentebbi poszt miatt írok. Megvettem egy Kingmax DDR3 1600Mhz 8GB-os modult a Lenovo Z50-70 laptopomba. Az a probléma,hogy beletettem a memóriát,és nem kapcsol be. Mind a 2 Slottal kipróbáltam de ugyan ez jelentkezik. Esetleg a memória modul hibás,vagy a laptop nem támogatja és küldhetem vissza a cégnek?
0
0
0
0
💬 3
zelcsi avatar
@Sicu33: Szia! DDr3L-eset vettél vagy sima DDR3-ast? Mert abba a laptopba L-es kell! 😉
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@zelcsi: Simát és ez a baj,rájöttem én is 😞
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Sicu33: Szerintem visszacserélik a boltban! 😀 Pláne hogy kötelező nekik! 😉
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani mp3 lejátszót. Futáshoz akarom majd használni.Ár 10 ezer alatt jó lenne megúszni.
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@mareszinho95: Telefon és Bluetooth fülhallgató nem jobb?
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
@Puffin: gondolkoztam rajta csak szoktam esőbe is futni aztán azért gondolkoztam hátha jobb megoldás lenne egy lejátszó. Ráadásul az iphone (ami nekem van többiről nincs véleményem) nem annyira csipi a hideget huzamosabb ideig.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@mareszinho95: Nagyobb műszaki boltokban szokott lenni "kilós" mp3/4 lejátszó olcsóért, bőven megteszi, persze, attól függ mennyire nagy az elvárás.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Hali rendeltem egy [LINK] és nem tudom telepíteni rá a windows 7 64-et. Valakinek volt hasonló laptopja? Hogy rakott rá rendszert?
0
0
0
0
💬 8
reszler112233 avatar
@nemvagyokitt: Szerintem, ne is próbálkozz egy új laptopra Win 7-et rakni. Pont nekem is azt kellett volna keresztapáméknak nekem is feltenni egy Lenovo latpora, de nem lehetett.(Pontosabban felment, de semmilyen driver nem volt hozzá és nem is működött rendesen a gép. Win 10 oldotta meg.) Ajánlom a Win 10-et azzal menni kell. Ahogy nézem amit vettél gyárilag Linux van telepítve, de ha neked az nem jó akkor szerintem csak a Win 10 opció marad.

Szerk: Utánanéztem és a te laptopodhoz is gyártói oldalon Win 10-es driver van csak. Így a 7 kilőve szerintem.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
@reszler112233: "gyárilag Linux van telepítve" mondjuk úgy hogy valamit raktak rá de hogy eddig az összes laptopon a rábuherált bármi nem tudott se betölteni se a parancssorba belépni az biztos, szóval ezt haggyuk,

A problémám ott kezdődik hogy nem tudok bootolni se mint,lubuntu se win7 mert bejön a grub hogy válasszak linpus linuxot vagy CABUD és bármelyik opciót választom kaput...

Amit próbáltam: Legacy mode, secure boot: off

Valami ötlet hogy a boot-olásig eljussak?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@nemvagyokitt: Nekem ilyen gond nem volt vele. Amire nekem kellett volna 7-et rakni azon FreeDos volt, de elsőnek az se boot-olt lemezről. Be kellett állítanom hogy elsőnek az optikai megható legyen aztán a merevlemez. Innentől már ahogy benne volt a telepítő lemez, már induláskor ki is írta, hogy a telepítéshez nyomjon meg egy gombot. Megjegyzem, mint írtam a 7 is felment, de se USB se touchpad, csak billentyű játszott. Próbálkoztam a 7 alá 10-es driverrel, de ugye azzal meg állandóan befagyott az egész. Szenvedtem vele vagy 5 órát mikor is meguntam, és áthúztam 10-re. Azzal már alapból volt USB, így egérrel mentem tovább. Persze mivel volt USB az asztali gépemen leszedtem hozzá a drivereket majd azokat pendriveról feltettem a laptopra. Amint végzett és a laptop már üzemelt, a gyártói oldallal leellenőriztettem a drivereket, hogy nehogy valamit kihagytam, de mindent felettem. Már kb 2 hete csináltam, de azóta nem szóltak, hogy valami gond lenne vele.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@reszler112233: Ha linux van rajta az a legegyszerűbb ha egy másik géppel megformázod NTFS be és akkor már a telepítő is tud rá bootolni meg MBR-t írni mert ext4 re GRUB bol az nem fog menni 😃
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
@YoRHa 2B: Leformáztam, így már fel tudtam tenni rá a win10-et és működött... Tegnap viszont "feltettek rá egy winrart és neteztek rajta" és most 10 percenként bsod... Próbáltam visszaállítani de nem tud lefutni mert bsod, próbáltam alaphelyzetbe állítani bsod, nem csináltam rajta semmit még be se jelentkeztem az újraindítás után bsod.

Ilyenkor mit lehet tenni?
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@nemvagyokitt: Napló mit mutat márha eljut az asztalig, és meg lehet nézni vagy képernyőképet lehetne fotózni úgy könnyebben tudnánk segíteni. 😀

Meg winrar helyett Bandizip ingyenes magyarul tud és nem szórakozik 30 naponta hogy vedd meg!
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
@Zoli869: Az asztalig eljut csak mindig összeomlik és így elég nehéz bármit kezdeni vele. A hibaüzenetre rá kerestünk,qrt leolvastuk, a linkre felmentünk de ott is csak azt írta hogy állítsam alap állapotba.

Végül újra lett húzva külső telepítőből mert még szinte új volt és nem volt rajta sokmindent.

Én a 7zipet használom de azt mondta az "nem tudta megnyitn velei".
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@nemvagyokitt: Írtam privát üzit. 😀
0
0
0
0
Dooma avatar
Sziasztok. Valaki ismeri az Unidied Remote-t ? Eddig működött, de kb 1 hónapja azt írja ,hogy nem tud csatlakozni a wifire(nem találja) .Ötletem sincs mi a baja. Néztem videókat,hogy hogyan párosítják újra megcsináltam ugyan úgy de akkor se kapcsolódik , s szervert sem talál automatikusan .
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
van egy kis problémám és nem tudom eldönteni mi okozza és hogyan tudnám orvosolni. A billentyűzettel vannak bajok, mert néha ha mondjuk játékból Alt+Tab-al kilépek, vagy csak elindítok valamilyen alkalmazást nem érzékeli a billentyűzet leütéseit... konkrétan semmit. Eleinte csak újraindítottam és működött. Aztán rájöttem hogy ha kihúzom a billentyűt és bedugom vissza aztán megnyitom a képernyőbillentyűzetet akkor az mutatja hogy be vannak "ragadva" bizonyos gombok (Shift, Ctrl, főként Alt és Win gomb) de ha ezeket ezután lenyomom akkor megint működik egy darabig. Egyszer úgy gondoltam hogy a régi billentyűm visszadugom ha ilyen probléma merülne fel hátha a mostani a rossz, de amint visszadugtam azon is be voltak "ragadva" ugyan azon billentyűk. Nem tudok mire gondolni. Eddig nem jelentet problémát mert kb 2 naponta 2x történt ilyen, de most már van hogy óránként. Valakinek bármilyen ötlet? (Win 10, a cuccaim pedig a profilomon ott vannak 😃😉
Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
xymano avatar
sziasztok
Váltottunk upc ről digire eddig ha torrentenn letöltöttem 25 Mb környékén jött a cucc most a digivel max 11Mb vel jön.
Valaki nem tudja mit kéne beállítanom vagy mitől csinálhatja ezt? digi 1000 es a net
És a uplaynél is a max 11 mb

szerk
Netsebesség teszten 96mb le 94 fel
Addig eljutottam, hogy a ruter miatt ekkora a sebesség de ha modembe dugom be a netkábelt nem a ruterbe azt írja, hogy nincs csatlakoztatva kábel minden helyen meg próbáltam dugni a modemben amit a digitől kaptam de mindenhol azt írja nincs csatlakoztatva kábel. Csináltam egy PPPoE hálózatot de nem akarja az igazat csak ha a ruterbe dugom a kábelt akkor van netem ha a rutert kihúzom akkor is azt írja hogy nincs bedugva a k. kábel. A digi azt mondja hogy minden renben nálam van valami hiba. Googleban nem igazán találtam megoldást.

szerk
Kiszedtem a rutert és csak a modemet kötöttem rá a gépre akkor megvan a sebesség megy minden rendesen. Viszont ha most vissza dugom a rutert akkor meg wifi nincs. Valakinek erre valami ötlet?
0
0
0
0
xymano avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
KRZT963 avatar
@xymano: Talán a kábellel van a probléma. Milyen kábelt használsz, CAT5-ös kábelt? Az 1000-es nethez legalább CAT6 vagy CAT5e kábel szükséges.
0
0
0
0
xymano avatar
@KRZT963: ezt passzolom a modem hez kaptam
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

1.Az a problémám hogy a media pad-en nem lehet írni a keresőben,youtube-n,játékban,stb
Megjelenik a sáv amibe irom de a betük,számok nem jelennek meg,egyszerűen sehova nem tudok írni még a saját keresőjében sem.
Miért lehet ez?
2.Az lenne a kérdésem a media pad témában hogy androidra milyen jó vírusirtók vannak ami ingyenes a google play-ban?

A media pad: Huawei t1

A válaszokat előre is köszi!
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Ez a videókártya: [LINK] találna az alaplapomba? [LINK]
Mert ahogy nézem a PCI méret nem ugyanaz, ha lehet így fogalmazni.
0
0
0
0
💬 1

Elfelejtett jelszóRegisztráció