Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy tegnap lefutattam parancssorban a "Compact.exe /CompactOS:never" parancsot, amikor újraindítottam a gépet eltűntek a dokumentumaim és minden beállításom kb. a gépen, de egy mappában külön megvoltak, így vissza tudtam húzogatni őket. Viszont ma reggel az újbóli bekapcsoláskor visszakaptam a régi beállításaimat és a dokumentumok megint eltűntek, de most úgy néz ki véglegesen. Nem tudnám őket valahogy visszahozni ismét? Vagy ez elúszott?
Előre is köszönöm a segítséget!
Az új gépemre most telepítettem win10-et. Most először használom. Az első lépésem az volt, hogy levettem az UAC-ot, mert egyes programok teljesen feleslegesen telepakolnák a C-met mindenféle baromsággal, miközben erre ott van a másik SSD-m, amit munkára használok.
Így pedig nem enged meg nekem szinte semmitse megnyitni, pl képek, vagy edge, vagy bármi egyebet. Azt az üzit kapom, hogy:
" XY nem nyitható meg beépített rendszergazdai fiók használatával. Jelentkezzen be másik fiókkal és próbálkozzon újra"
Hogy lehetne ezt megoldani ahelyett, hogy feltoljam az UAC_ot?
Egy windows store-os letöltésem hirtelen megszakadt 90%nál és újra kezdte az egészet. 25GB mezei internet mellett ez nagyon idegesítő dolog. Hogyan lehet ezt orvosolni?
vladtepes2: Hát az ember nem szívesen mond le a jól belakott, megismert rendszeréről. Mondjuk én úgy kezelem az otthoni gépet, hogy bármikor újratelepíthessem, nem tartok rajt semmi fontosat, nem "lakom be", nem szabom különösebben testre, csak játékra, meg netezésre használom. Ha dolgozok is rajta - mert néha muszáj - akkor azt felhőben, on-line szövegszerkesztővel és táblázatkezelővel teszem, így nekem nem volt egy másodpopércig sem kérdés, hogy váltsak-e.
csuz-li: Ez némiképpen megmagyarázná ezt az "anomáliát". Amúgy azt örömmel vettem, hogy rettentően rugalmasan kezeli a "komolyabb" hardver változásokat. Sokkal gördülékenyebben megy a munka/játék vele. Amennyire idegenkedtem tőle anno, most annyira elképzelhetetlennek tartom, hogy ne használjam. Mondjuk régen a Win 7-el voltam ugyan így mikor XP-ről váltottam rá.
vladtepes2: Mert hivatalosan OEM, azaz hardverre van korlátozva. Azonban a Microsoft üzletpolitikája jelenleg az, hogy minél több gépen legyen Win10, így aztán elképzelhető, hogy engedékenyek, hiszen a fő bevételük az oprendszerből amúgy is az előre telepített gépekből (laptop, stb.) van, amit a partnerek fizetnek licencdíjként. Azt ugyanis megtehetik, hogy többet adnak, mint amit ígérnek, mert ez minden vállalat szíve joga. Persze azt is kinézem a Microsoftból, hogy egyszerűen nem tudja rendesen kezelni a rendszerük ezt a korlátozást, így elképzelhető, hogy valakinek mákja van, valakinek meg nincs.
Érdekes... Én szűz Win 7-ről frissítettem (nem volt Win 10 telepítőm), és proci+alaplapcsere után újra húzni sem kellett a rendszert, de ráadásul aktívált maradt a Win 10. Akkor most hogy is van ez? Minap kérdezte tőlem valaki priviben, hogy alaplap csere után aktívált marad e? Én is olvastam pár helyen, hogy némely usernek ez a nyűgje.
Szerk: Vagy ez arra az esetre vonatkozik, ha újrahúzzuk a Wint?
tibi458: De kapsz egy full win10-et, mintha megvetted volna. Annyi a megkötés, hogy bármilyen (és itt a bármilyent tényleg szélesen lehet értelmezni, lásd még: virágbolti) is volt az eredeti Windows, az új win10 OEM-es lesz, azaz az alaplaphoz lesz kötve, tehát nem tudod másik gépre feltelepíteni és nem jár hozzá support, viszont arra, amire eredetileg feltetted frissítéssel, bármikor újrarakhatod tiszta telepítéssel is.
Köszi! És most hogy van pontosan ez a windows 10-re frissítés dolog? Ugye a tálcán jobb oldalon mindig feljön a kék-fehér ablak, hogy ingyenes frissítés stb...Mit jelent ez az ingyenes? Gondolom azért nem kapok egy full windows 10-et mintha megvettem volna. 1 hónapos?
Sziasztok, a képen látható adatok alapján futni fog a Windows10 illetve ha frissítem a gépet Win10-re akkor a programok sérülés nélkül megmaradnak? válaszotokat előre is köszi! 😀
csuz-li : úgy értem hogy tényleg lassabban megy, a másodperc számláló is...és ha a pontos idő automatikus beállítása fülre gondolsz, akkor be van kapcsolva.
Charma: Ilyen programról nem tudok, ami persze nem jelenti azt, hogy nincs. Kézi megoldás van, egyszerűen kimásolod a mentési fájlokat, azután visszarakosgatod és, ha mákod van, akkor működik is.
Castiel21: Nem a win10-el lesz a gondod, hanem a játékkal. Ráadásul a Microsoftnak joga van büntetni ha az áruházban kapható játékok helyett törtet használsz, akkor letilthatja a játékot, de akár az oprendszerhez tartozó kulcsodat is visszavonhatja. Mondjuk arról még nem olvastam, hogy ezzel élt volna valaha is. Az Microsoft fiók más kérdés. Alapértelmezetten, ha az oprendszert összekapcsolod egy Microsoft fiókkal, akkor ahhoz köti a kulcsot és a hardverkulcsot is. Ha újratelepíted a gépet win10-el, ugyan arra az alaplapra, amire eredetileg is telepítve volt, akkor újra összekötve a Microsoft fiókkal, visszakapod a legális kulcsodat. Az áruházba alapértelmezetten azzal a fiókkal léptet be, ami az oprendszerhez van kötve, de ott lehetőséged van más fiókról is belépni. Viszont a fentiek miatt nem javasolnám, hogy ezzel szórakozz, hiszen nincs még tapasztalat arról, hogy a Microsoft hogyan kezeli ezt a kérdést a gyakorlatban.
Charma ha támogatja a steam felhő mentést akkor oda eltudod menteni illetve a dokumentumokból ki lehet halászni általában(mert a többsége oda menti ha nem akkor vagy a saját könyvtárán belül vagy pedig az appdatába) és az új rendeszeren csak bemásolod oda ahol találtad őket, illetve a programok is egy config file-ba mentik általában a beállításokat amiket ha egy újjonnal feltett de azonos verziójú programmal használsz elméletileg nincs baj, a verziószám néha bekavar neki...
ha biztosabra akarsz menni akkor csinálsz 1 win10-es rendszert virualboxban és feltelepítgeted a dolgokat rá és megnézed hogy működnének e így.
Sziasztok 😀 Azt szeretném megkérdezni,hogy most Windows 10-em van, frissítettem,és a kérdésem az lenne,ha letöltöm a Quantum Break játékot,és belépek egy fake Accounttal,akkor lesz e valami bajom belőle,mert nem eredeti a Win 10,és a Quantum Break sem. És ha egyszer bejelentkezek egy fake Accounttal,akkor kilehet jelentkezni az Áruházból ? 😀 Mert csak úgy engedi elindítani a játékot,ha a rendszert is bejelentkeztetem a Microsoft fiókba. 😀 Köszi a válaszokat előre is. 😀
Charma: Win 10-er váltás mindenképpen megéri, főleg a sok szálas processzoroknál. Nekem például jelentős teljesítménynövekedést hozott a 7-hez képest.
Ha 7-ről frissítesz 10-re, akkor a frissítéskor meg tudod tartani a programokat is, de én ezt nem ajánlom. Tapasztalatom szerint az esetek legalább felében valami akadás következik be és nem működik a rendszer. 8-ról frissítve nincs ilyen gond általában, de 7-ről frissítve rendszeresen, pedig elég sok gépet frissítettem.
Ugye írtad, hogy elég kínos újra belőni a szoftvereket, azt meg is értem. Én a helyedben azt tenném, hogy bepróbálkozok a teljes frissítéssel, ami a szoftvereket is viszi. Ha befejeződött, mielőtt bármit is tennék, legyalulnám a drivereket és újra raknám őket, mert legtöbbször úgy is itt van a gond. Ha mégsem jött be és akad, még mindig visszaállhatsz egy hónapig a régi rendszeredre Van egy külön ilyen pont a gépházban. Azután meg el lehet gondolkodni, hogy megéri-e szoftverek továbbvitele nélkül frissíteni és újra telepíteni az összes szoftvert, de ezt csak te tudod eldönteni..
Lenne egy kérdésem és kérem hozzáértő adjon tanácsot 😀
Ma reggel érkezett meg az új gépem:
Intel 1150 alaplap: MSI Z97 GAM 5 alaplap
Intel 1150 processzor: Intel Core i7-4790K processzor
DDR3 memória: Kingston HyperX 32GB (4x8GB) DDR3 1600MHz HX316C9SRK4/32
GPU: nVidia: Gigabyte GTX980Ti 6GB DDR5 GV-N98TWF3OC-6GD
SSD 2,5": Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Merevlemez 3,5": Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001
Tápegység: Corsair 850W CX850M CP-9020099-EU
Ház: Cooler Master Silencio 652S SIL-652-KKN2
Az előző gépemet a profilomon láthatjátok.
A jelenlegi gépemből csak a vinyót és az SSD-ket tartom meg.
Na most itt a helyzet!
A régi kettő SSD-met összeakarom kötni raid-0-val és arra akarom felrakni a windows 10-et. Egyáltalán ajánljátok-e a win10-et a win 7 helyett?
Ami talán a legfontosabb, hogy van valami olyasmi mentés, ami a jelenlegi programokat továbbviszi a következő telepítésre? Rengeteg munkámhoz szükséges szoftver leledzik a gépemen és ezeket újratelepítgetni, újra beállítani nagyon kínos. Illetve vannak különféle játékmentések. Tudunk ezekkel kezdeni valami valamit, hogy ne vesszenek el, ne kelljen újra telepítgetni?
ridertom2: Én amd-ről váltottam intelre. A Win 10 gyönyörűen vette az akadályt, simán beindult, telepíteni tudtam az új lap drivereit, hangeszközt stb... Ami pedig feleslegessé vált vagy eltűnt az eszközkezelőből, vagy sárga felkiáltójel jelezte. Azokat kilőttem és ennyi. Azóta is fut mint az álom. Semmilyen újratelepítés nem kellett.
A fene egye meg, csak fölraktam a gépemre is..😆 Most tesztelgetem mennyivel jobb a teljesítménye, hát a rendszerbetöltés az klasszisokkal jobb az biztos. 😀
Masterthief köszi az ajánlást kipróbáltam nem rossz, nyújt pár extrát !
Sziasztok! Hol lehet megnézni azt, hogy milyen programok lettek telepítve a gépre? Ez alatt arra gondolok, hogy pl egyszer fel volt téve az uTorrent új verziója, de le lett törölve. Ezt meg lehet valahol nézni?
Bud-Fckn-Spencer.
Próbáld ki a Torch böngészőt. Chrome alapú, igen gyors, stabil, torrentkliens beépítve, és sok hasznos beállítás, funkciók. 2 éve ezt használom, messzemenően a legjobb böngésző amivel dolgom volt.
NA fölraktam próbaképpen a laposomra és meglepően jobb lett a teljesítménye az edge böngészővel szinte megtáltosodott még az 1080p-s youtube videókat is simán megeszi ! Pedig win 7-en és 8.1-en is csak a 720p-s videókkal erőlködött, 1080p-ben meg egyenesen élvezhetetlen volt a lejátszás.
Egy bajom van, hogy kellene nekem valami reklám blokkolló az edge-re, ha tudtok valamit az jó lenne, mert borzalmas mennyi reklám van...
OK köszi
De viszont ha rányomok lent a tálcán, hogy frissítsen akkor csak annyit ír, hogy letöltés kezdése de 30 perc után sem történik semmi. Mit kéne csinálni, hogy csináljon is valamit?
zsoca: Elvileg rendszerpartíciót nem lehet ilyenekkel kotorászni.
Esetleg próbáld ki az AOEMI Partition Assistant progit. Lehet megcsinálja, viszont megeshet, hogy ezt azzal fogja a rendszer meghálálni, hogy nem fog bebootolni
hello
A kérdésem az lenne, hogy a tört aktivált win 7 et frissítek win10 re akkor a win 10 em aktiválva lesz vagy le kell aktiválni?
És még azt szeretném kérdezni, hogy miért éri meg a win 10 re frissíteni és miért nem?
Bocs ha hülye a kérdés.
Olyan problémám lenne, hogy tegnap lefutattam parancssorban a "Compact.exe /CompactOS:never" parancsot, amikor újraindítottam a gépet eltűntek a dokumentumaim és minden beállításom kb. a gépen, de egy mappában külön megvoltak, így vissza tudtam húzogatni őket. Viszont ma reggel az újbóli bekapcsoláskor visszakaptam a régi beállításaimat és a dokumentumok megint eltűntek, de most úgy néz ki véglegesen. Nem tudnám őket valahogy visszahozni ismét? Vagy ez elúszott?
Előre is köszönöm a segítséget!
gépház-rendszer-tárterület-új alkalmazások mentési helye!!
Van egy kis bibim.
Az új gépemre most telepítettem win10-et. Most először használom. Az első lépésem az volt, hogy levettem az UAC-ot, mert egyes programok teljesen feleslegesen telepakolnák a C-met mindenféle baromsággal, miközben erre ott van a másik SSD-m, amit munkára használok.
Így pedig nem enged meg nekem szinte semmitse megnyitni, pl képek, vagy edge, vagy bármi egyebet. Azt az üzit kapom, hogy:
" XY nem nyitható meg beépített rendszergazdai fiók használatával. Jelentkezzen be másik fiókkal és próbálkozzon újra"
Hogy lehetne ezt megoldani ahelyett, hogy feltoljam az UAC_ot?
Köszönöm a választ,
Üdv,
Charma
Szerk: Vagy ez arra az esetre vonatkozik, ha újrahúzzuk a Wint?
Ha windows 7-ről 10-re váltok, azon is fog menni minden program és játék?
http://kepfeltoltes.hu/160501/Windows_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valaki nem tud magyarázatot arra, hogy néha miért "lassul le" az idő win10 alatt?
Bios elem már vagy 2-3szor is volt cserélve....
[LINK]
Castiel21: Nem a win10-el lesz a gondod, hanem a játékkal. Ráadásul a Microsoftnak joga van büntetni ha az áruházban kapható játékok helyett törtet használsz, akkor letilthatja a játékot, de akár az oprendszerhez tartozó kulcsodat is visszavonhatja. Mondjuk arról még nem olvastam, hogy ezzel élt volna valaha is. Az Microsoft fiók más kérdés. Alapértelmezetten, ha az oprendszert összekapcsolod egy Microsoft fiókkal, akkor ahhoz köti a kulcsot és a hardverkulcsot is. Ha újratelepíted a gépet win10-el, ugyan arra az alaplapra, amire eredetileg is telepítve volt, akkor újra összekötve a Microsoft fiókkal, visszakapod a legális kulcsodat. Az áruházba alapértelmezetten azzal a fiókkal léptet be, ami az oprendszerhez van kötve, de ott lehetőséged van más fiókról is belépni. Viszont a fentiek miatt nem javasolnám, hogy ezzel szórakozz, hiszen nincs még tapasztalat arról, hogy a Microsoft hogyan kezeli ezt a kérdést a gyakorlatban.
ha biztosabra akarsz menni akkor csinálsz 1 win10-es rendszert virualboxban és feltelepítgeted a dolgokat rá és megnézed hogy működnének e így.
Viszont a két 128 gigás SSD-t raid 0-ba akarom kötni. Így végülis elengedhetetlen a formázás. Így a win 10-et rakom fel.
Van valami program arra, hogy később visszaszerezzem ezeket a mentéseket stb?
Ha 7-ről frissítesz 10-re, akkor a frissítéskor meg tudod tartani a programokat is, de én ezt nem ajánlom. Tapasztalatom szerint az esetek legalább felében valami akadás következik be és nem működik a rendszer. 8-ról frissítve nincs ilyen gond általában, de 7-ről frissítve rendszeresen, pedig elég sok gépet frissítettem.
Ugye írtad, hogy elég kínos újra belőni a szoftvereket, azt meg is értem. Én a helyedben azt tenném, hogy bepróbálkozok a teljes frissítéssel, ami a szoftvereket is viszi. Ha befejeződött, mielőtt bármit is tennék, legyalulnám a drivereket és újra raknám őket, mert legtöbbször úgy is itt van a gond. Ha mégsem jött be és akad, még mindig visszaállhatsz egy hónapig a régi rendszeredre Van egy külön ilyen pont a gépházban. Azután meg el lehet gondolkodni, hogy megéri-e szoftverek továbbvitele nélkül frissíteni és újra telepíteni az összes szoftvert, de ezt csak te tudod eldönteni..
Lenne egy kérdésem és kérem hozzáértő adjon tanácsot 😀
Ma reggel érkezett meg az új gépem:
Intel 1150 alaplap: MSI Z97 GAM 5 alaplap
Intel 1150 processzor: Intel Core i7-4790K processzor
DDR3 memória: Kingston HyperX 32GB (4x8GB) DDR3 1600MHz HX316C9SRK4/32
GPU: nVidia: Gigabyte GTX980Ti 6GB DDR5 GV-N98TWF3OC-6GD
SSD 2,5": Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Merevlemez 3,5": Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001
Tápegység: Corsair 850W CX850M CP-9020099-EU
Ház: Cooler Master Silencio 652S SIL-652-KKN2
Az előző gépemet a profilomon láthatjátok.
A jelenlegi gépemből csak a vinyót és az SSD-ket tartom meg.
Na most itt a helyzet!
A régi kettő SSD-met összeakarom kötni raid-0-val és arra akarom felrakni a windows 10-et. Egyáltalán ajánljátok-e a win10-et a win 7 helyett?
Ami talán a legfontosabb, hogy van valami olyasmi mentés, ami a jelenlegi programokat továbbviszi a következő telepítésre? Rengeteg munkámhoz szükséges szoftver leledzik a gépemen és ezeket újratelepítgetni, újra beállítani nagyon kínos. Illetve vannak különféle játékmentések. Tudunk ezekkel kezdeni valami valamit, hogy ne vesszenek el, ne kelljen újra telepítgetni?
Köszönöm a választ,
Szabolcs
Masterthief köszi az ajánlást kipróbáltam nem rossz, nyújt pár extrát !
Próbáld ki a Torch böngészőt. Chrome alapú, igen gyors, stabil, torrentkliens beépítve, és sok hasznos beállítás, funkciók. 2 éve ezt használom, messzemenően a legjobb böngésző amivel dolgom volt.
Egy bajom van, hogy kellene nekem valami reklám blokkolló az edge-re, ha tudtok valamit az jó lenne, mert borzalmas mennyi reklám van...
De viszont ha rányomok lent a tálcán, hogy frissítsen akkor csak annyit ír, hogy letöltés kezdése de 30 perc után sem történik semmi. Mit kéne csinálni, hogy csináljon is valamit?
Esetleg próbáld ki az AOEMI Partition Assistant progit. Lehet megcsinálja, viszont megeshet, hogy ezt azzal fogja a rendszer meghálálni, hogy nem fog bebootolni
A kérdésem az lenne, hogy a tört aktivált win 7 et frissítek win10 re akkor a win 10 em aktiválva lesz vagy le kell aktiválni?
És még azt szeretném kérdezni, hogy miért éri meg a win 10 re frissíteni és miért nem?
Bocs ha hülye a kérdés.