minek? elég eldönteni,hogy amd-set akarok-e vagy inteleset,onnantól kezdve meg csak újítani amd-s vagy intel-es procira ennyi.. 😃 teljesen felesleges,h 2 féle menjen bele,nincs olyan kategóriájú proci ami ne hajtana ki egy játékot is és az amd még olcsóbb is 😃
Szerintem meg alaplapra érdemes költeni.
Pláne meg ha szeretnéd húzni a procit vagy a RAM-ot. Én kiadnék egy lapért akár 60 000-t is.
Bár nekem az lenne fontos, hogy s1155 és 1600 Mhz-s ramokat elbírja tuning nélkül és támogassa a PCI-E 3.0-t. Eddig ilyen szempontból egy Asus P8Z68-V/Gen 3 nevű alaplapot találtam olyan 35-ért. De valamelyik shopban már 25. Azért is tetszik a lap, mert kék ^^. Viszont láttam lapot 15-ért is ami kb ennyit tud csak nem tuning alaplap. Csak az Asrock..és nem sok jót hallottam róla.
kisbence: Hát ezt vitatnám nem feltétlenül a high tech dolgokra hanem pl: egy kis közepes intel procira gondoltam. Némelyik egész jó ár érték arányban van. persze az Amd-nél több az ilyen.
nincs azokkal baj, ami most van gépem abban is a legolcsóbb van, semmi baja, már 3 éve lassan, de eddig minden gépbe olcsót raktam, egyik gépbe 1800-ért vettem alaplapot, máig megy 😃
nem ér többet 5-6 ezernél egy alaplap szerintem,
De videókártyák ugyanazt a technológiát alkalmazzák. A processzorok különböznek, és ha tudnának is csinálni, biztoss tudnának, de az nagyon drága lenne, és én nem adnék érte biztos pénzt, amúgy sem vennék intelt, mert túl drága, em adok annyit érte.
Aki a NEM-re szavazott, az gondoljon bele abba mi lenne ha külön AMD (ATI) és Nvidia alaplapok lennének. Nem váltogathatnád kedved szerint a VGA-kat. Én például imádom az ATI-t de még is Nvidia kártyát vettem a napokban. Azért mert egy elég erős vga-t vettem közel egy 10-essel olcsóbban... 😀
Tehát milyen jó lenne ha AMD / Intel procikat váltogatni lehetne...😀
Szerintem jó lenne egy ilyen kétoldalú alaplap, mert netán ha új CPU -t szeretnél venni és kipróbálnád a másik fajtát, akkor nem kell új alaplapot venni.
Itt úgy látszik mindenki AMD fan.
Hát én inkább az Intelre szavazok. Elismerem hogy az AMD CPU bőven elég játékra de többre nem. Komolyabb Renderelésekhez és programkódok fordításához kell az Intel CPU. Mivel programozó leszek ezért inkább Intel párti vagyok 😀. Igaz hogy sokkal többe kerül egy Intel CPU de a teljesítményen meg is látszik. Ahogy említettem játékoknál teljesen lényegtelen. Amikor kérdezik tőlem mindig AMD-t javaslok otthoni használatra vagy játékhoz.
Én a nemre szavaztam, egyrészt azért mert még jó sokáig nem fogok venni alaplapot, a másik meg az, hogy én a legolcsóbb alaplapot veszem meg, ez a kettős dolog meg gondolom nagyon drága lenne.
473#: Talán azért mert ha valami balul sül el akkor jó bele az intel is vagy ha meglátsz egy jobb intelest és intelre akarsz váltani nem kell az alaplapot is cserélni...... talán ezért
Így van Lompi, sőt, még nevük is néha ugyanaz volt a prociknak (pl AMD 486, Intel 486), aztán, a pentium megjelenésével a hisztit az intel, eredeti neve 586 lett volna, de mivel az AMD is ráállt a gyártásukra, átnevezték Pentiumra a procit. Pedig az első Pentiumok hulladék procik voltak. Ezután meg már az AMD is elkezdte nevekkel ellátni a procikat, nem csak kódszámokkal. K6, K6-II, Duron, Sempron, stb...
én is nem-re szavaztam, amd-s vagyok de nem azért met olyan a lapom, hanem mert most így alakult. az alaplap szerintem elhanyagolható tényező (anyagilag) gépfejlesztéskor, nem biztos h a következő procim is amd lesz, csak mertolyan a lap
Hát ilyen nem lesz, főleg azért mert nem lehet. Nagyon más irányba ment el a 2 gyártó processzor felépítés szempontjából, a foglalat még egy dolog, de egy csomó processzor vezérléshez tartozó dolog is más. Meg tök megéri neki, mert aki egyszer Inteles/AMD-s, az utána évekig az marad mivel, alaplapot nem cserél olyan sűrűn az ember, mivel játék bármi egyéb szempontjából nem annyira lényeges mint más alkatrészek. Egyszer veszel egy jót és kész. Csak nehogy kitalálják, hogy videokártya foglaltnak is másmilyen kell...
Jó lenne, mivel hamarosan új processzort veszek, és az alaplamon miatt Intelt kell, pedig szívesen váltanék AMD-re, tekintve, hogy 2 ugyanakkora teljesítményű proci közt több tízezer forint különbség is van. És hát sajnos az Intel a drágább. :S
Ez ami sose következhet be 😀. Mármint az hogy a két cég megtudna egyezni. Így az alaplap gyártók is buknak a 2 CPU gyártó mellett. Mivel minden cég a bevételre megy ezért tartom lehetetlennek ezt.
Egyébként abszolút nem tartom rossz ötletnek.
Na ez kifejezetten jó lenne mert így ha valami miatt Intelről AMDre vagy AMDről Intelre váltana valki akkor nem kéne hozzá új alaplapot venni 😃 De a két márkának nem különböző foglalata van?
Nem vennék ilyesfajta lapot, ugyanis már megszoktam az Intelt, nem szeretnék AMD-be átmenni, persze jó 5letnek tűnik egy ilyen átmenet lap, ugyanis ha valaki váltani szeretne, annak nem kell új lapot venni.
Én egy olyan lapnak örülnék, amibe lehet tenni 1156-os, 1155-ős stb. procikat, meg DDR2-es, DDR3-mas RAM-ot, de ez kicsit hülyén hangzik 😆
Ghosts írta:
Az EA-re mennyibe, hogy csak az szavaz aki BF fan, mert, hogy az ő showjuk egyébként ritka gyenge volt, az is biztos.
Ubisoftra szavaztam Assassin's Creed IV: Black Flag és Watch Dogs miatt, de ha lehetne akkor EA lenne a másik. Egyáltalán nem volt unalmas, és nem csak olyanok szavaznak rá akik Battlefield 4-et várják. Tavalyihoz képest nagyon jó címeket mutattak. Ami unalmas volt náluk az EA sports. Nagyon erőltették de semmi értelme nem volt ennyire elhúzni. Fifat nagyon erőltették hogy így meg úgy új, de még a felénél se tartottak és azon gondolkoztam, hogy elalszok. Jó volt mind a kettő, hoztak jó címeket mind a ketten.
Ezen most szakadtam egy picit x"D
Pláne meg ha szeretnéd húzni a procit vagy a RAM-ot. Én kiadnék egy lapért akár 60 000-t is.
Bár nekem az lenne fontos, hogy s1155 és 1600 Mhz-s ramokat elbírja tuning nélkül és támogassa a PCI-E 3.0-t. Eddig ilyen szempontból egy Asus P8Z68-V/Gen 3 nevű alaplapot találtam olyan 35-ért. De valamelyik shopban már 25. Azért is tetszik a lap, mert kék ^^. Viszont láttam lapot 15-ért is ami kb ennyit tud csak nem tuning alaplap. Csak az Asrock..és nem sok jót hallottam róla.
nem ér többet 5-6 ezernél egy alaplap szerintem,
Nem lenne annyi macera 😃
Tehát milyen jó lenne ha AMD / Intel procikat váltogatni lehetne...😀
Hát én inkább az Intelre szavazok. Elismerem hogy az AMD CPU bőven elég játékra de többre nem. Komolyabb Renderelésekhez és programkódok fordításához kell az Intel CPU. Mivel programozó leszek ezért inkább Intel párti vagyok 😀. Igaz hogy sokkal többe kerül egy Intel CPU de a teljesítményen meg is látszik. Ahogy említettem játékoknál teljesen lényegtelen. Amikor kérdezik tőlem mindig AMD-t javaslok otthoni használatra vagy játékhoz.
De amúgy egyik gyártó se menne szerintem bele..
2. marha drága lenne egy 2 foglalatos alaplap
Persze tudom,hogy az intel és az amd nem egyezne meg ebben.,de jó lenne.
Egyébként abszolút nem tartom rossz ötletnek.
Én egy olyan lapnak örülnék, amibe lehet tenni 1156-os, 1155-ős stb. procikat, meg DDR2-es, DDR3-mas RAM-ot, de ez kicsit hülyén hangzik 😆
SW: Battlefront, Battlefield 4, Mirror's Edge 2, Plants vs. Zombies😂
Watch Dogs, The Division, Assassin's Creed....
amúgy a 2. a Ubisoft lett volna az assassins creed miatt 😃
Nagyon bejön ez a kalóz téma 😉 ...
olyan lehetőség is lehetne hogy nem érdekel, nem néztem
Akkor nyomj a Nem tudomra. Szerintem az is tökéletes erre a célra 😀
Az EA-re mennyibe, hogy csak az szavaz aki BF fan, mert, hogy az ő showjuk egyébként ritka gyenge volt, az is biztos.
Ubisoftra szavaztam Assassin's Creed IV: Black Flag és Watch Dogs miatt, de ha lehetne akkor EA lenne a másik. Egyáltalán nem volt unalmas, és nem csak olyanok szavaznak rá akik Battlefield 4-et várják. Tavalyihoz képest nagyon jó címeket mutattak. Ami unalmas volt náluk az EA sports. Nagyon erőltették de semmi értelme nem volt ennyire elhúzni. Fifat nagyon erőltették hogy így meg úgy új, de még a felénél se tartottak és azon gondolkoztam, hogy elalszok. Jó volt mind a kettő, hoztak jó címeket mind a ketten.