Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
LC Power LC600H-12 600W
Ez megtenné amit kellene? 😃
Jah még valami! Az a 4 giga ram elég lesz? 😲
NEm, LC Power tápot nem szabad venni,vegyél FSP Hexa 500W-ot! 13ezer körül van
Ez megtenné amit kellene? 😃
Jah még valami! Az a 4 giga ram elég lesz? 😲
Igen, a C3 az újabb. Mihez kell ekkora órajel? Csak mert játékokhoz felesleges. 😀
Értem. Hát ha majd jövőre vagy valamikor veszek még 1 GTX460at akkor jól jönne az a kis tuning hogy jobban ki hajtsa őket....bár tudom hogy így se hajtja ki 100%-osan de a semminél jobb😀
Hát, SLI-re nem igazán jó a 870A-G54, egyrészt mert ahogy nézem, csak CF ready, másrészt a második pci-e slot csak 4x-es 😀
Egyébként se érdemes 2 ilyen vga-val kínlódni, inkább vegyél helyette 1 erősebbet szvsz.
juuj ezt nem is tudtam hogy a második csak 4x-es😜 akkor biztos nem veszek bele még 1 VGA-t😀 majd ha kezd elavulni akkor veszek másikat😃 de mondjuk pár évig biztos nem cserélek VGA-t😜
Akkor kezdhetem összerakni megint 😀
Amúgy igazából innen szeretném összerakni, csak tápegységet nem, mert azt tudok "olcsón" szerezni ismerőstől 😀
Tápból akkor mekkora teljesítmény lenne elegendő? 450-500w?
Akkor ez így azt mondod hogy harapni fog 1 jó ideig játékok terén?
Vidikari: VTX3D Radeon HD5870 1GB PCIe
Proci: AMD Phenom II X4 955 Black Edition Boxed
Mellé akkor 4 giga RAM és egy Fsp Hexa 500-as táp?
Már csak 1 olyan alaplap kéne akkor, amiben van crossfire, és 4 hely ramnak.
Bocsi ha nagyon nagy lenne az igényem 😀
A 955 nagyon jó vétel, de pl egy 5870 mellé nem árt megcibálni, amihez nagy segítség, hogy szorzózár mentes, így csak rádobsz +2-3-at és kész is vagy. 😀
A CF lap drágább, nem fogsz beférni a keretbe. Egyébként miért kellene elölről kezdeni mindent? Eladod a vga-t és veszel erősebbet. Ugyanígy a procival. Mivel ez a lap am3+-os bele fognak menni az új amd procik is.
Igen, a játék lenne a fő célom!
Mindenképpen Crossfire-es alaplapot szeretnék, viszont azt mondták az ismerős körömben, hogy ha tehetem, akkor intelt válasszam, mert megbízhatóbb az AMD-nél.
Nos én ezt nem tudom, sajnos annyira nem vagyok otthon a témában 😀
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Boxed
Ezt a procit írtad, akkor most ez tökéletes lenne, vagy ezen kéne húznom még?
Igen, a C3 az újabb. Mihez kell ekkora órajel? Csak mert játékokhoz felesleges. 😀
Értem. Hát ha majd jövőre vagy valamikor veszek még 1 GTX460at akkor jól jönne az a kis tuning hogy jobban ki hajtsa őket....bár tudom hogy így se hajtja ki 100%-osan de a semminél jobb😀
Hát, SLI-re nem igazán jó a 870A-G54, egyrészt mert ahogy nézem, csak CF ready, másrészt a második pci-e slot csak 4x-es 😀
Egyébként se érdemes 2 ilyen vga-val kínlódni, inkább vegyél helyette 1 erősebbet szvsz.
tápból jó a Corsair, Chieftec, FSP, de elég ennek 550W is persze ha ccsak nem akarsz majd újítani benne
Egy új gépet szeretnék magamnak összerakni, ami a mai játékoknak megfelelő gépigénye van. 😀
Pl. GTA4, Assassin's Creed-ek, COD MW2, Leguljabb Crysis, Dirt2 esetleg 3
Nem feltétlenül kell full grafikán futniuk, de ha lehet, annál jobb 😜
Ezeket néztem ki magamnak:
Alaplap: Gigabyte GA-P55- UD3L
Proci: Intel Core i5-670 3.46GHz
Videókari: Gigabyte ATI HD 5770 1GB DDR5
RAM: Kingston DDR-3 4Gb /1600 KIT HyperX (KHX1600C9AD3B1K2/4G)
Tápegységet kéne még vennem, azt mondták ha nem akarok semmi semmi extra cuccot bele, csak 1-2 vinyót, 1 DVD-írót akkor egy 600w-osat vegyek. Azt szeretném többek között kérdezni, hogy szerintetek milyen teljesítményű tápegységet ajánlotok?
Jó-e ez az összeállítás, vagy miből mit ajánlanátok inkább?
Mint mondtam árban ez így kb egy 100-as lesz, kb ugyan így szeretnék maradni, ha lehetséges!
Előre is köszi! 😀
hpatya26:
Ha i5 kell, akkor vedd az újabb i5-öst (2500k). Illetve inkább Phenom 955 + egy erősebb vga, ha a játék a fő cél.
600-as tápegység nagy túlzás ehhez a géphez. XFX 450, Cooler Master GX450, Fsp Hexa 500, Aurum 500, Chieftec CTG 500, stb, ezek bőven kiszolgálnák a gépet, még komolyabb tuning mellett is.
PL:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
+ hozzá vmi 4gb-os ram kit és beleférsz a 100 ezerbe. Ez a gép szénnégyalázza az előzőt játékokban (procin azért nem árt húzni😀 )
az hogy hüvös maradjon az hütés kérdése 😃
jó akkor szerinted mit bírna ezzel a hűtővel?😜 3,8-4 Ghz bírná?
Mondjuk manapság már egyik gyártó sem gyárt selejt procit, csak azt kéne eldönteni hogy ki mire akarja használni. Szóval ez örök kérdés marad hogy Intel vagy AMD. Átlagfelhasználónak bármelyik elég lenne, csak kiadná már az AMD az új prociját, akkor talán nem lenne ilyen könnyű a verseny az Intel számára.
Mostmár, hiába nincs úgymond verseny a nagyobb régiókban, nem hajtja semmi az Intel felé, hiszen 25 000Ft-ért kapsz egy 4magos 6MB Cache-el el látotott CPU-t. Ami minden mai átlagfelhasználáshoz elegendő, sőt.
Na most ha játszani is akarunk, akkor, ne a CPU-t nézzük első sorban, hanem a VGA-t, Phenom II X4 955+GTX480+TX3=85-87 000Ft Egy Intel i5 2500k+GTX480=100 000Ft, és akkor még ki sem használtuk hogy a procink "k" jelzésű. Én csak azt mondom, hogy egy Phenom II 3700Mhz szerintem kb 3FPS-el adna kevesebbet, mint az i5, és spóroltam, 13 000Ft-t. Amiért vehetek nagyobb dolgokat a gépbe.
Nagyon jó proci a 955BE. Viszont nem hajt ki minden kártyát illetve minden SLI/CF rendszert. Viszont amiket nem hajt ki az nem az az árkategória ahol a procin fognak spórolni.
Az lenne a kérdésem hogy egy Corsair A50-el meddig lehetn húzni egy 955-ös Phenomot úgy hogy hűvös is maradjon? Ja és ezzel az alaplappal MSI 870A-G54
Mondjuk manapság már egyik gyártó sem gyárt selejt procit, csak azt kéne eldönteni hogy ki mire akarja használni. Szóval ez örök kérdés marad hogy Intel vagy AMD. Átlagfelhasználónak bármelyik elég lenne, csak kiadná már az AMD az új prociját, akkor talán nem lenne ilyen könnyű a verseny az Intel számára.
Mostmár, hiába nincs úgymond verseny a nagyobb régiókban, nem hajtja semmi az Intel felé, hiszen 25 000Ft-ért kapsz egy 4magos 6MB Cache-el el látotott CPU-t. Ami minden mai átlagfelhasználáshoz elegendő, sőt.
Na most ha játszani is akarunk, akkor, ne a CPU-t nézzük első sorban, hanem a VGA-t, Phenom II X4 955+GTX480+TX3=85-87 000Ft Egy Intel i5 2500k+GTX480=100 000Ft, és akkor még ki sem használtuk hogy a procink "k" jelzésű. Én csak azt mondom, hogy egy Phenom II 3700Mhz szerintem kb 3FPS-el adna kevesebbet, mint az i5, és spóroltam, 13 000Ft-t. Amiért vehetek nagyobb dolgokat a gépbe.
Ez így van csak sajnos az nem mind1 hogy menyire van megizzasztva az Intel.
Meg az a gond hogy kevés infót árulak el mivel azt mondják hogy van neki ennyi MB l3 és ennyi MB l2 cache van meg az hogy mekkora órajelen jár abból nem nagyon lehet semmire se következtetni.
Szóval még ne ítélkezzünk előre.
Az Intel-nek meg egy baja van hogy makacs nagyon makacs ragaszkodik mindig a saját Integrált vga-hoz holott az eléggé rossz minőségű.
Lehet buta az én logikám, de az AMD integrált GPU-ja előbb utóbb kevés lesz játékra, mert évről évre fejlődnek a játékok, és akkor ugyancsak kell a VGA. Ebből kiindulva, szerintem érdemesebb a Intelre alapozni, ha már egyszer úgyis kell a VGA (tudomásom szerint i5-2500 jeleneg kihajt minden vga-t emellett nem kevés cpu teljesítménnyel rendelkezik, szóval i5 + plusz egy jó VGA).
Jó a logikád de rosszul gondolod ugyan is ezzel párhuzamosan az AMD is fejlődik.
Ha az lenne amit mondasz akkor már csődbe jutna 1 év alatt.
Ebben is van igazság, de mint ahogy Cooley is írta fentebb, az Intel i5 CPU-ja még mindig jobb (számítási és több feladat egyidejű futtatásában), mint az AMD-jé.
Tudom hogy az AMD is fejlődik, de de szerintem más más szegmenst tartanak szem előtt, ami irányba fejlesztik a processzoraikat. Lehet hogy egy átlag felhasználó nem is nagyon venne észre különbséget a két proci közt.
Valóban jó a logikád, csak erősen pénztárcaterhelő logika. 😉 Itt azon van főként a hangsúly, hogy milyen olcsó. 70-ből(perifériákkal mondjuk 100, de akkor már tényleg teljesen komplett) már lehet egy komplett viszonylag jól bővíthető rendszert építeni, amivel azért minimumon eldöcögnek a mai komolyabb játékok is. Na most az intel megoldásnál csak a proci és az alaplap lenne annyi, és akkor a mellé kell egy videokártya is, mert az gyíkfing, ami az i5-ben van.
Ezzel egyetértek, de azért vagyok ennyire az Intel mellett mert, én elsősorban nem játékra venném a gépet, nekem sokkal fontosabb a processzor stabilitása, és megbízhatósága. Nem mondom hogy az AMD nem lenne stabil vagy megbízható.
Igen, szerintem többre mennél egy erősebb vga-val, a procit húzzad meg rendesen. A 6770-es árában 5830 Extreme-et kapsz, bestbuy jelenleg. Persze lesz egy kis cpu limited itt-ott (nem tudom milyen felbontásban játszol), de egy későbbi cpu erősítéssel megoldódik a dolog 😀 Nézz szét az aprókban, nagyon jó áron kapni 4 magosítható Phenomokat. 😀
Lehet buta az én logikám, de az AMD integrált GPU-ja előbb utóbb kevés lesz játékra, mert évről évre fejlődnek a játékok, és akkor ugyancsak kell a VGA. Ebből kiindulva, szerintem érdemesebb a Intelre alapozni, ha már egyszer úgyis kell a VGA (tudomásom szerint i5-2500 jeleneg kihajt minden vga-t emellett nem kevés cpu teljesítménnyel rendelkezik, szóval i5 + plusz egy jó VGA).
Jó a logikád de rosszul gondolod ugyan is ezzel párhuzamosan az AMD is fejlődik.
Ebben is van igazság, de mint ahogy Cooley is írta fentebb, az Intel i5 CPU-ja még mindig jobb (számítási és több feladat egyidejű futtatásában), mint az AMD-jé.
Tudom hogy az AMD is fejlődik, de de szerintem más más szegmenst tartanak szem előtt, ami irányba fejlesztik a processzoraikat. Lehet hogy egy átlag felhasználó nem is nagyon venne észre különbséget a két proci közt.
Valóban jó a logikád, csak erősen pénztárcaterhelő logika. 😉 Itt azon van főként a hangsúly, hogy milyen olcsó. 70-ből(perifériákkal mondjuk 100, de akkor már tényleg teljesen komplett) már lehet egy komplett viszonylag jól bővíthető rendszert építeni, amivel azért minimumon eldöcögnek a mai komolyabb játékok is. Na most az intel megoldásnál csak a proci és az alaplap lenne annyi, és akkor a mellé kell egy videokártya is, mert az gyíkfing, ami az i5-ben van.
Van egy Nvidia gt 240 1gb-os vidikarim, 4 gb ddr3 1600mhz-es ram, és egy amd athlon x2 245 2.9ghz procim.
Na most elhatároztam magam h veszek egy AMD Phenom- 2 955 X4 BOX Black procit.
A kérdésem az lenne h pl cod 4 ben eddig szinte mindehol megvolt a 250 fix kivétel 1-2 hely. Az új procival meglenne mindenhol a 250 fix?
És ha igen más játékokban is lenne számottevő gyorsulás és (vagy) fps növekedés?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Ez így is van, csak nem ugyanarról a pénzmennyiségről beszélünk. 😃
bendeguz:
És a 965 miért jobb, mint egy 4 magosított Phenom? 😊
GameMaster:
A GT240 elég harmatos vga, nem hiszem, hogy sokat segítene a 955, max extrém esetekben, ahol kell a 4 mag. 😕
hali az lenne a kérdésem h egy phenom ii x2 560 (négymagosítva ha sikerül)elbír egy evga gtx 460 SSC úgy h késöbb lehet h lezs mégegy tehát sliben? előre is köszi
A legtöbb újabb játékhoz már kevés a Phenom II még egy GTX460 mellett is, de ez erősen alkalmazásfüggő, nincs olyan, amit sokan emlegetni szoktak, hogy "kihatja e". Végül is 2 GTX460-nal is jól elfog döcögni, csak akkor érdemes lesz a procit terhelő beállításokat visszavenni, és minél jobban terhelni a videokártyákat, ezzel csökkenthető a proci limit. Meg persze egy komolyabb proci OC-vel is orvosolható valamilyen szinten a dolog, a videokártyákat meg akár vissza is lehet fogni, hogy kevesebbet zabáljanak. Csak akkor meg minek SLI? 😂 Nehéz téma ez.
Videó tömörítéssel ki lehet használni elég jól.
hali az lenne a kérdésem h egy phenom ii x2 560 (négymagosítva ha sikerül)elbír egy evga gtx 460 SSC úgy h késöbb lehet h lezs mégegy tehát sliben? előre is köszi
A legtöbb újabb játékhoz már kevés a Phenom II még egy GTX460 mellett is, de ez erősen alkalmazásfüggő, nincs olyan, amit sokan emlegetni szoktak, hogy "kihatja e". Végül is 2 GTX460-nal is jól elfog döcögni, csak akkor érdemes lesz a procit terhelő beállításokat visszavenni, és minél jobban terhelni a videokártyákat, ezzel csökkenthető a proci limit. Meg persze egy komolyabb proci OC-vel is orvosolható valamilyen szinten a dolog, a videokártyákat meg akár vissza is lehet fogni, hogy kevesebbet zabáljanak. Csak akkor meg minek SLI? 😂 Nehéz téma ez.
Cooley: Lehetséges hogy ez CPU felveszi a versenyt mondjuk az Intel i5-2500-as procijával?
CPU teljesítményben messze elmarad, de GPU teljesítményben körberöhögi. 😀 Ha nem akarsz videokártyát venni, de szeretnél játszani, akkor az A8-cal sokkal jobban jársz, mert jóval olcsóbb, de vagy 3x akkora a grafikus teljesítménye, és a mellé bőven elég az a CPU teljesítmény is.
Lehet azt tudni hogy a Intel integrált videochip-je mekkora VGA-val ér fel?
Pl HD5450.
Szerintem nem. Ahhoz kicsit kevés még
Lehet azt tudni hogy a Intel integrált videochip-je mekkora VGA-val ér fel?
El startolt a még csúcs kategóriás AMD Llano CPU-is Az A8-3850-es igen jó ára van ezt nézzétek 140$-ba kerül
Link= http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103942
Jól láttam hogy ebben is CPU-ba integrált VGA- van? Mégis milyen kártyával ér fel az integrált videóchip?
Jól láttad, és ha erős memóriát kap, akkor megközelíti az 5570-et. Viszont CF-be köthető a 480shaderes HD6000-es kártyákkal, úgy elvileg egy nagyon energiahatékony rendszert kapsz, amivel már azért ellehet játszani. 😀 Minden esetre integrált videovezérlőhöz és a fogyasztásához képest egy nagyon erős cucc.
Intel Pentium Dual Core 2,7 ghz E5400
El startolt a még csúcs kategóriás AMD Llano CPU-is Az A8-3850-es igen jó ára van ezt nézzétek 140$-ba kerül
Jól láttam hogy ebben is CPU-ba integrált VGA- van? Mégis milyen kártyával ér fel az integrált videóchip?
Egyik haverom Intel lga 1155-s foglalatú alaplapja van és szeretne hosszútávra procit. Azt kérdi hogy i7 vagy i5-őt vegyen.
Szerintem elég neki az I5.
Lehet hogy rosszul gondolom ezért kérdezlek titeket is hogy szerintetek melyik legyen?
Attól függ, hogy mire használná. Ha játékra, akkor az árát figyelembe véve jobban jár egy i5-2500K-val.
természetesen játékra de hosszútávra hogy hosszú ideig ne kell jen procit cserélnie.
Nem adna neki sokkal több FPS-t az i7. Max 5-7FPS-t, inkább VGA-ra költse azt a 20 000Ft-ot.
40%os felárért olyan 11% + teljesítményt kap az ember (szintetikus tesztekben 😀 )
Amikor a 2500K nem lesz elég akkor a 2600K sem.
Videokártyán viszont elég sok múlik én oda invesztálnék. (2500K kihajt minden piacon lévő videokártyát, illetve többet is belőlik (SLI/CF) )
Hamarabb ütközik az ember VGA limitbe játékoknál.