Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vasziliy avatar
Cooley írta:
vasziliy írta:
Még annyi lenne a kérdésem hogy egy E6300 Core2duo cpu megér e 8500 forintot?:-)

10 +-2eFt-ért szokták dobálni, úgyhogy 8500Ft-ért jó vétel. 😀

De jó....akkor jó vételt csináltam😀
0
0
0
0
Cooley avatar
vasziliy írta:
Még annyi lenne a kérdésem hogy egy E6300 Core2duo cpu megér e 8500 forintot?:-)

10 +-2eFt-ért szokták dobálni, úgyhogy 8500Ft-ért jó vétel. 😀
0
0
0
0
vasziliy avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem is infó boltaban 4000 ret adtak volna 1,5GB ddr1 es ramért ha meg meghirdeti még többet kaphat
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Jah sry aszthittem venni akar!😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezért mondom.... Megéri eladni és fejleszteni. Pont ezt magyarázom. 😀
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Hát annyira nincs jó árban a ddr ram!!!
1gb ddr ram 6k , ennyiért 4gb ddr3-at kapsz!
0
0
0
0
Osynho avatar
A ddr1 ram igen jó áron megy, az új cuccok is viszonylag olcsók. Egy 2 magos, s939-es athlon viszont aránytalanul drága, tehát zsákutca azt a gépet fejleszteni. Annál is inkább, mert a vga-d gyenge. Persze az, hogy Ati, meg hogy 512-es önmagában semmit se jelent, de az, hogy ddr2, sajnos mindent elmond. 😞
0
0
0
0
ColgateXD avatar
De az a baj hogy ebben az alaplapban amim most van már van 2,5GB DDR ram és egy ATi 512 es GDDR2 Videokártya.Nincs annyi pénzem hogvy most uja alaplapot is vegyek meg minden *art bele
0
0
0
0
TomiMan avatar
Tesom régen küldte nekem ezt a cikket ámuljatok bámuljatok:

http://index.hu/tech/2010/05/26/het_atombol_epitettek_tranzisztort/

ha nem jó a link akk jó olvasást!😆(MEGÉRI)

Hét atomból építettek tranzisztort

* MTI

2010. május 26., szerda 10:04

Ausztrál tudósoknak mindössze hét atom felhasználásával sikerült megalkotniuk a világ legkisebb tranzisztorát, amelytől a méretcsökkenés mellett a mikrocsipek jelentős sebességnövelését is várják.

A szilíciumkristályba ágyazott négymilliomod miliméteres, azaz mindössze 4 nanométeres kapcsoló az első lépés a kvantumszámítógépek létrehozásához. A parányi alkatrészekkel ráadásul a mostani processzorok számítási teljesítményénél milliószor gyorsabb gépeket lehet alkotni.

Michelle Simmons, a tranzisztort fejlesztő csapat kutatási vezetője szerint az új technológia elsősorban az olyan processzorigényes területeken jelent áttörést, mint a kódfejtés, a pénzügyi tranzakciók, illetve az időjárás-előrejelzés, mert ezeken területeken roppant mennyiségű információt kell feldolgozni.

"Az új technológiával egy klasszikus asztali számítógép is képes lesz arra, hogy magyarázatot adjon az olyan problémákra, amelyek megfejtéséhez a jelenlegi gépekkel az univerzum koránál is hosszabb időre lenne szükség" - magyarázta Simmons.

A Új-dél-wales-i egyetem Kvantum Számítógép-technológiai Központja (CQCT) és az amerikai Wisconsin-Madison Egyetem kutatói egy különleges mikroszkóp segítségével hozták létre azt a parányi tranzisztort, amellyel a csipeket a jelenlegi lapkaméretek századrészére csökkenthetik, ezzel együtt a processzorok teljesítménye viszont exponenciálisan növekedne.

Simmons szerint az új technológia gyakorlati felhasználására várhatóan öt év múlva kerülhet sor. A kutatók most egy olyan kvantumszámítógép fejlesztésébe fogtak, amely a jelenleg használt mikrocsipek méretével egyezik meg.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Áhh nekem ahhoz az alaplaphoz van egy 3100+om 😂
látom a tied 3000+😃
0
0
0
0
foxbet avatar
Colgate😆 írta:
Van egy processorom AMD Sempron socket 939 foglalattal.És most szeretnék vásárolni egyet,csak nem tudom milyen való az alaplapomba.Attól hogy AMD nem vehetek Intel-t vagy AMD-t csak nem Socket 939-est?

abba már semmiylet nem tudsz venni abba az a foglalat már rég lejárt uj alaplap kéne venni.
0
0
0
0
ColgateXD avatar
Van egy processorom AMD Sempron socket 939 foglalattal.És most szeretnék vásárolni egyet,csak nem tudom milyen való az alaplapomba.Attól hogy AMD nem vehetek Intel-t vagy AMD-t csak nem Socket 939-est?
0
0
0
0
Patrik91 avatar
[LINK]
Mennyire hihető ez a teszt???
Mert ha semmi kamu akk megveszem az x3 455-öt!
0
0
0
0
niteforce avatar
en is 4 magositottam a Athlon X3-mat. (ASUS M4N68T-M LE V2)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is ezt akartam kérdezni de arra jutottam hogy egy X3 mas se rosz csak pár fps el gyengébb a phenom ii x2 től és még azok a játékok csak két magot használtak most meg már egyre jobban jön a 2+ magos korszak
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
foxbet írta:
Quadgame94 írta:
Szerintetek, jobban járnék egy Athlon II X3-al, mint egy Phenom II X2-vel? Hiszen ha nem lehet 4 magosítani, akkor a 3mag jobb, bár abban meg nincs L3.
ASRock N68 UCC-t akarok venni, ezzel mi a tapasztalat?
Az asrock N68 ucc nem jó választás ugyan is abban még a régi kondenzátorok vannak vagy 95W-nál többet nem bír.Meg ha ilyen olcsó aqlaplapban gondolkodsz akkor vegyél Inkább ASRoc760Gm-GS3-at(ezzel az alaplappal magfeloldás lehetséges) .Athlon II x3-al jobban jöszki mert ha nem sikerülne a mag feloldás az x2-ben akkor még van 3 magos procid.

Értem kösz, gondoltam én is csak jobb a megerősítés.
0
0
0
0
foxbet avatar
Quadgame94 írta:
Szerintetek, jobban járnék egy Athlon II X3-al, mint egy Phenom II X2-vel? Hiszen ha nem lehet 4 magosítani, akkor a 3mag jobb, bár abban meg nincs L3.
Az asrock N68 ucc nem jó választás ugyan is abban még a régi kondenzátorok vannak vagy 95W-nál többet nem bír.Meg ha ilyen olcsó aqlaplapban gondolkodsz akkor vegyél Inkább ASRoc760Gm-GS3-at(ezzel az alaplappal magfeloldás lehetséges) .Athlon II x3-al jobban jöszki mert ha nem sikerülne a mag feloldás az x2-ben akkor még van 3 magos procid.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
matyosowski írta:
szerintem is gyorsabb amikor neked a cél a játék akkor kell a nagy cache és a magas órajel ha jól tudom, de javítsatok ki ha tévedek 😃

Hát azért el gondolkodtati a nagy cache amit mondtál ugyanis a barátaimnak akinek Athlon II x4-e van azt mondják hogy az L3 cache hiányt meg se érzik a prociki használtság mutató a padlót súrolja.
0
0
0
0
Osynho avatar
A p4 azonos órajelen kb fele olyan gyors, mint egy core alapú processzor.
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem is gyorsabb amikor neked a cél a játék akkor kell a nagy cache és a magas órajel ha jól tudom, de javítsatok ki ha tévedek 😃
0
0
0
0
vasziliy avatar
Akkor holnap meg is rendelem..és cserélem a mostani:-)
Nem gyári hűtővel fog menni a proci:-)

Cooley:Köszi a választ és a tippet is:-)
0
0
0
0
Cooley avatar
+50%-ot(+930MHz) röhögve rálehet húzni a gyárival is egy C2D E6300-ra. ~2,8GHz-en meg már körberöhögi a P4-et.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
Már hogy a fenébe ne lenne gyorsabb a C2D E6300, mint a P4. 😃 Meg aztán lehet húzni azon a C2D-n bőven.

Ja csak éppen nem gyári hűtővel.
0
0
0
0
Cooley avatar
Már hogy a fenébe ne lenne gyorsabb a C2D E6300, mint a P4. 😃 Meg aztán lehet húzni azon a C2D-n bőven.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Synda írta:
vasziliy írta:
Csak virtuálisan két magos.
Ez egy mezei 541 es proci:-)

A kérdésem még mindig az lenne...hogy a másik processzorral
Hogy mennének a dolgok.Pl konvertálás,játékok..stb:-)

Azért írtam,hogy tapasztalat,mert van egy 3.6Ghz-es Ht-s P4.
Egyik közeli barátomnak olyan proci amit írtál,mégis az én régi gépem a gyorsabb 😀

Csak a másik proci gyorsabb fsb vel dolgozik és 2 mb a belső memója.Gondoltam hogy emiatt lehet erősebb..csak nem tudom mennyivel:-)
0
0
0
0
vasziliy avatar
Csak virtuálisan két magos.
Ez egy mezei 541 es proci:-)

A kérdésem még mindig az lenne...hogy a másik processzorral
Hogy mennének a dolgok.Pl konvertálás,játékok..stb:-)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
vasziliy írta:
Köszönöm a segítséget!

Majd érdeklődöm máshol,mert ebből nem tudtam meg semmit.
A másik meg nem azt jelenti hogy két mag 1.8+.1.8 egyenlő 3.6

Illetve az enyém csak virtuálisan 2 magos a másik meg fizikailag is az...és újabb típusú.

A tiéd 2x3200Mhz, az még mindig veri a 2x1800Mhz-t. Nem?
0
0
0
0
vasziliy avatar
Köszönöm a segítséget!

Majd érdeklődöm máshol,mert ebből nem tudtam meg semmit.
A másik meg nem azt jelenti hogy két mag 1.8+.1.8 egyenlő 3.6

Illetve az enyém csak virtuálisan 2 magos a másik meg fizikailag is az...és újabb típusú.
0
0
0
0
niteforce avatar
csak nem mindegy hogy celeron vagy Core 2 Quad...
0
0
0
0
vasziliy avatar
3200 mhz ht 1mb(Jelenleg:3.6Ghz) Egy ilyen van most benne,a többi alkatrész megtalálható a profilomban:-)
0
0
0
0
forestgreen avatar
vasziliy írta:
Jó reggelt:-)
Most találtam egy ilyen procit olcsón:E6300 Core2duo cpu ..

A gépemen jobban mennének a dolgok,mint a mostani procival?
Kb hány százalékos lenne a javulás?:-)

Ehhez le kellene írnod a jelenlegi processzorod típusát...
0
0
0
0
vasziliy avatar
Jó reggelt:-)
Most találtam egy ilyen procit olcsón:E6300 Core2duo cpu ..

A gépemen jobban mennének a dolgok,mint a mostani procival?
Kb hány százalékos lenne a javulás?:-)
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
szinte minden lappal lehet magot feloldani, meg ilyen olcso nvidia chipes alaplapokkal is

Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nvidia 720D-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.
csak a leírt kritériumokkal rendelkezőlapok képesek magot feloldani.
Nem ajánlott alaplap a magfeloldásra: ECS, JW, Zotac, Sapphire, Foxconn!
0
0
0
0
niteforce avatar
szinte minden lappal lehet magot feloldani, meg ilyen olcso nvidia chipes alaplapokkal is
0
0
0
0
foxbet avatar
aaron_ írta:
Nem lehet ezzel a lappal magot feloldani?

MSI 870 c45 van neki hogy ne lehetne. AMD 760G SB710 kell a magfeloldáshoz neki meg AMD 770 SB710-van szóval lehetséges.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Nem lehet ezzel a lappal magot feloldani?
0
0
0
0
no avatar
Hello!A DiRT 3,a legujabb Driver,asszem még a Dead Island is,a BF 3 szintén nem birja a mostani procimat,vagy sárga,vagy piros a gépigénynél és lehet karácsonyra cserélném,milyet tudtok?a Mostani Gépem nevű gépnek kéne(szoismetles)nvalami ajánlat,thx!előre is
0
0
0
0
Devis avatar
nem nem a phenomokra gondoltam hanem a bulldozerekre
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Devis írta:
bár jövöre már kint lesznek a bulldik és le is megy majd addigra az áruk

Ha a 955BE-re gondoltál akkor ez nem igazán valószínű.
Már nem lehet olcsóbban adni ezt a processzort. Inkább az lesz, hogy egyszer már nem lesz kapható.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Cooley írta:
hedzsooo írta:
...Akkor javitok a kerdesemen: 4, v. 4-nel tobbmagos Intel prociban van jobb a 2600K-nal, hasonlo aron ? 😆

Nincs. 😀

Pontosan 1 ilyen egyszeru es korrekt valaszt vartam, THX Cooley ! 😀

Quadgame94: Amugy persze mar 1-2 oldalon szetneztem, de azert en sem vok mindig kepben, h eppen melyik a legujabb es a legjobb aron kaphato proci...,. nem ez a szakmam, csak a hobbim. 😆 😀 A penzemert viszont nyilvan en is a legjobbat szeretnem kapni...,ezert batorkodtam itt is megkerdezni, h mi a velemenyetek rola, mielott vegleg belemennek a 2600K vasarlasaba. 😆 😉
0
0
0
0
aaron_ avatar
szerintem intel oldalról i3-2100 jó alternatíva, kevesebbet fogyaszt, viszont nem lehet jól húzni mint a BE procikat.

de amúgy meg hülyeség ennyire előre tervezni, már 1 hónap alatt sok minden változhat. jövőre már minden más lesz.
0
0
0
0
Devis avatar
bár jövöre már kint lesznek a bulldik és le is megy majd addigra az áruk
0
0
0
0
Cooley avatar
Reptile110 írta:
szerintetek milyen proceszort érdemesebb venni amd v intel ha játszásra használnám és nem túl drágám?😃..kb jövőre lenne meg a gép 😃

Az olcsóbb kategóriából az AMD most jobbakat kínál pl Phenom II X4 955.
0
0
0
0
Reptile110 avatar
szerintetek milyen proceszort érdemesebb venni amd v intel ha játszásra használnám és nem túl drágám?😃..kb jövőre lenne meg a gép 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
hedzsooo írta:
...Akkor javitok a kerdesemen: 4, v. 4-nel tobbmagos Intel prociban van jobb a 2600K-nal, hasonlo aron ? 😆

Nincs. 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hedzsooo írta:
Quadgame94 írta:
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
hedzsooo írta:
Devis írta:
hát sztem annyi pénzért vagy akár csak a környékén nem találsz jobbat

Akkor nem trafalok melle vele, kiraly ! 😆 THX, csak nem vtam biztos benne, ugy ereztem, h kellene 1-2 velemeny is elotte, mielott megveszem ! 😆 😉

Ja csak éppen semmi értelme, játékokban szinte nincs is különbség az i5 2500k és az i7 2600k között, azért meg hogy villogj, a tesztekben nincs értelme. Inkább jobb vga, mivel az i5 is minden VGA-hoz elég.

Te egyszerűen mester vagy 😃 😉
Ám én mind tudatlan,én is azt mondom I5 2500K 😀

óh köszönöm az elismerőszavakat. Amúgy egyszerű logika. De mosrt komolyan? megér +15 000Ft-ot?

[LINK]

Nem nagyon.

...Mar ez elozom is 4 magos. 😆 1ebkent nem csak jatekhoz lesz az i7, ahogyan a mostani C2 Quad-ot sem csak jatekra hasznalom, de koszi a valaszt azert neked is ! 😉

Nem nézted a PH! tesztet? Az i7 2600k a legerősebb 4/8 magos proci. Nála csak a 6/12 erősebb,. de sztem ezt te is pontosan tudod.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Quadgame94 írta:
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
hedzsooo írta:
Devis írta:

Akkor nem trafalok melle vele, kiraly ! 😆 THX, csak nem vtam biztos benne, ugy ereztem, h kellene 1-2 velemeny is elotte, mielott megveszem ! 😆 😉

Ja csak éppen semmi értelme, játékokban szinte nincs is különbség az i5 2500k és az i7 2600k között, azért meg hogy villogj, a tesztekben nincs értelme. Inkább jobb vga, mivel az i5 is minden VGA-hoz elég.

óh köszönöm az elismerőszavakat. Amúgy egyszerű logika. De mosrt komolyan? megér +15 000Ft-ot?

[LINK]

Nem nagyon.

...Mar ez elozom is 4 magos. 😆 1ebkent nem csak jatekhoz lesz az i7, ahogyan a mostani C2 Quad-ot sem csak jatekra hasznalom, de koszi a valaszt azert neked is ! 😉

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
hedzsooo írta:
Devis írta:

[LINK]

Nem nagyon.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció