Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
kisteker írta:
Oké,oké, most nem úgy viszonyítom a lassúságot, hogy egy celeronnal vetem össze, hanem hogy egy i5-2500 jobb nála. Asszem. Amúgy ha ennyi mindent tudsz a procikról, kicsit felvílágosíthatnál engem ebben a témában. Mondjuk írj egy üzit kérlek, ha van időd. Pl hogy mi az az architechtúra meg miben térnek el a cachék(L1 L2 L+) mennyire számít a frekvencia stb. Csak ha van időd. Megköszönném 😀

Olvass utána 😆

Amúgy meg ami program kihasználja a 6 magot az i5 egyáűltalán nem gyorsabb nála.
0
0
0
0
kisteker avatar
Oké,oké, most nem úgy viszonyítom a lassúságot, hogy egy celeronnal vetem össze, hanem hogy egy i5-2500 jobb nála. Asszem. Amúgy ha ennyi mindent tudsz a procikról, kicsit felvílágosíthatnál engem ebben a témában. Mondjuk írj egy üzit kérlek, ha van időd. Pl hogy mi az az architechtúra meg miben térnek el a cachék(L1 L2 L+) mennyire számít a frekvencia stb. Csak ha van időd. Megköszönném 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
kisteker írta:
Jó, csak szidni akartam egy kicsit az x6-ot mert lassúcska. 😃 Bocsi 😀

Lassúcska? 😲 Egy Phenom II X6 lassú? Azért itt még nem tartunk, talán. 😀 Nem kell bocsánatot kérned, nem a családtagom az amd, csak nem értettem az indokaidat. 😃

Cooley: 😆 Nekem is jöhetne a B45-höz. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
2mb lett, maradhat?

Maradhat köszönöm, és még kérnék mellé egy kiló frekvenciát is.
0
0
0
0
kisteker avatar
Jó, csak szidni akartam egy kicsit az x6-ot mert lassúcska. 😃 Bocsi 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
kisteker:
Nem tudom mi a baj azzal, hogy hozzátettek + 2 magot. Mindenki ezzel jön. 4+2 mag az 6mag. 😀 Az ára nem csúcskategóriás, tehát nem értem mi a gond. 😕

Halkan jegyzem meg, hogy a Core Quadok 2, egymáshoz "forrasztott" Core 2 Duo-ból állnak. Még se volt össznépi felháborodás belőle. Érdekes... A Phenom volt az első natív 4 magos cpu.

Jujj, alapvető ismeretbeli hiányaid vannak. A Phenomokban az L3 cache közös, tehát mindegyik mag eléri, ha 1 magot terhelsz, akkor is 6 mb-od van. A magonkénti L2 meg értelemszerűen több lett a + 2 maggal, tehát nem értem, mi a gondod. Egyébként ez nem úgy megy, h belelapátolnak + mb-okat. 2mb lett, maradhat? 😃

Ezt a cache mizériát se értem, túl van lihegve. Nem ez a legfontosabb egy procinál. Egy Core alapú, fél mb cache-el rendelkező Celeron azonos órajelen agyonveri a 2mb cache-ű Netburst architektúrás P4-eket. Tők más a 2 proci, kár hasonlítgatni.
Az i7 sem a cache miatt gyorsabb, tök más architektúra, miért hasonlítod a körtét az almához? Viszont az ára is más kategória...
0
0
0
0
kisteker avatar
Nem L3-ra gondoltam, hanem L2-re. Igazán beletehettek volna még 2 megát. Nézd meg pl mennyivel gyorsabb egy alap i7-es mint az x6 1100t
0
0
0
0
Cooley avatar
kisteker írta:
Osynho:
Én egy szóval nem mondtam, hogy rossz az a processzor, meg kevés a cachéje, de egy csúcskategóriába szánt proci nem úgy nézzen már ki h hozzáforrasztanak két magot a cachét meg hagyják oszt jóvan. Tessék belerakni 8 MB-t! Reméllem a Bullok megmutatják már hogy kell ezt csinálni.

Épp ezaz, hogy csak beletettek még 2 magot, akkor mit keresne benne még több L3? 😃 Az L3 megosztott cache. L2-ből jött +2x512KB...
0
0
0
0
matyosowski avatar
a 955 össel szerintem is jobban jársz 😃 vagy intel oldalról egy i3 2100
0
0
0
0
kisteker avatar
Osynho:
Én egy szóval nem mondtam, hogy rossz az a processzor, meg kevés a cachéje, de egy csúcskategóriába szánt proci nem úgy nézzen már ki h hozzáforrasztanak két magot a cachét meg hagyják oszt jóvan. Tessék belerakni 8 MB-t! Reméllem a Bullok megmutatják már hogy kell ezt csinálni.
0
0
0
0
ssime avatar
Rendben köszönöm 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Biztos. Ha 1 és 2 magos procik között kellene választani, akkor a 2 magos lenne a nyerő, de egyelőre a játékok nem igazán profitálnak a 4 fölötti magokból. Amennyiben ugyanannyiba fájna a 4 és a 6 magos, akkor értelemszerűen a 6-osat lenne érdemes megvenni, egyébként meg többet gyorsulnak a játékok, ha a két cpu közötti árkülönbséget a vga-ba fekteted.

kisteker:
Mi az hogy kevés a 6mb cache az X6-ban? 😕 A 4 magos Phenom 6mb cache mivel több, mint a 6 magosban található 6mb?
0
0
0
0
kisteker avatar
Igen, mivel a legtöbb játék még nem is használja ki a hat magot. Meg egy hatmagosba amúgy is kevés lenne 6MB L3 Cache...
0
0
0
0
ssime avatar
Biztos? Akkor a gamelésnél jobban számit inkább a Ghz mint a magok száma?
0
0
0
0
Cooley avatar
ssime írta:
Sziasztok!
2 processzor között gondolkozok és nem tudom melyiket vegyem. Szerintetek melyikkel járok jobban? ( gamelésre használnám, Battlefield 3-hoz!)
1.AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz AM3 Processzor
2.AMD Phenom II X4 955 3.2GHz AM3 BOX processzor Black Edition

Elöre is Köszönöm! 😀

955, a különbséget meg fordítsd videokártyára, sokkal jobban jársz. 😀
0
0
0
0
ssime avatar
Sziasztok!
2 processzor között gondolkozok és nem tudom melyiket vegyem. Szerintetek melyikkel járok jobban? ( gamelésre használnám, Battlefield 3-hoz!)
1.AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz AM3 Processzor
2.AMD Phenom II X4 955 3.2GHz AM3 BOX processzor Black Edition

Elöre is Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Olyan programoknál, amik nem használják ki a több magot, ott a magasabb órajel fog dönteni. Nem tudom mi ebben a meglepő. 😀
0
0
0
0
Patrik91 avatar
😆 Be se adta a linket!! 😆 Bocsi!
[LINK]
0
0
0
0
Patrik91 avatar
http://www.anandt...x6-1100t/5
Mennyire hihető ez a teszt???
Csak mert az x3 455 veri az X4 645-öt!😆
0
0
0
0
Devis avatar
sztem meg akkor ha kihozza bulldókat (feltéve ha hozza azt a teljesítményt amire mindenki számít)
0
0
0
0
foxbet avatar
szerintem az AMD majd csak akkor fogja fel venni a corei5 2500k-val a versenyt ha a CPU és PCI Express-vezérlő között található összeköttetés 25Gb/sec lesz ugyan is most 16GB/sec ami nagyon elmarad.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Szerintem X6-ot ne. Régi architektúra. Jönnek majd Bulldozerek is.
Az X6 egy olyan X4-es amihez hozzábarkácsoltak 2 magot és közben nem változtattak rajta szinte semmit.
Úgy értem, hogy mikor tényleg szükség lesz a 6 magra ez nem lesz elég ezzel az architektúrával.

Amúgy a 6 mag nem olyan butaság komolyabb játékok már kihasználják.
0
0
0
0
Cooley avatar
Attól függ, hogy mire használja az ember. Ha játékra, akkor sokkal jobb választás az i5-2500K még így drágábban is, mint az X6. Viszont nem csak játékok léteznek. Illetve már szállingóznak azok a játékok, amik képesek profitálni akár 6 magból is, ott fullhd felbontáson max graf beállításokkal már teljesítmény/ár arányban akár győzhet is egy X6.
0
0
0
0
Osynho avatar
foxbet írta:
Osynho írta:
Már hogyne végeztek volna teszteket. 😀 Egy tonnát találsz egy sima google kereséssel. Hogy érdemes-e venni azt az ára és a felhasználási terület dönti el. Minden információ adott, hogy valaki döntsön.

Akkor légyszíves mutass nekem egy olyan tesztet hogy Phenom II x6 vs core i5 2500K. De olyan prohardveres-et.
akkor le vagyok maradva mert én nem vettem észre csak egy tesztet láttam hogy a core i7 980x-hez képest menyir le van maradva.

[LINK] A 3. jó is 😆
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Már hogyne végeztek volna teszteket. 😀 Egy tonnát találsz egy sima google kereséssel. Hogy érdemes-e venni azt az ára és a felhasználási terület dönti el. Minden információ adott, hogy valaki döntsön.

Akkor légyszíves mutass nekem egy olyan tesztet hogy Phenom II x6 vs core i5 2500K. De olyan prohardveres-et.
akkor le vagyok maradva mert én nem vettem észre csak egy tesztet láttam hogy a core i7 980x-hez képest menyir le van maradva.
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
Devis írta:
foxbet írta:
ólcsó alaplapba nem érdeme x6-ot venni föleg nem olcsó ASRockba. Mert az olcsó asrocknál a kondenzátorok megolvadna mert azok csak 95W-t fogysztásra vannak tervezve.

x6-ot alapból nem érdemes venni

Tesztet még nem végeztek hogy érdemes e venni bár az i5 2500K erősebbnek is tűnik ha csak Phenom II x6 vs core i5 2500k. De mivel nem végeztünk tesztet ezért csak elméletben találgathatünk mivel lehet hogy a gyakorlat mást mutat vagy olyanra is felhívja a figyelmet amire elméletben nem is gondolnánk.
Szóval ez csak a gyakorlat dönti el.
0
0
0
0
Devis avatar
foxbet írta:
ólcsó alaplapba nem érdeme x6-ot venni föleg nem olcsó ASRockba. Mert az olcsó asrocknál a kondenzátorok megolvadna mert azok csak 95W-t fogysztásra vannak tervezve.

x6-ot alapból nem érdemes venni
0
0
0
0
TomiMan avatar
70-30 az intelnek😊

köszi a segítséget!!!😆😆
0
0
0
0
Cooley avatar
TomiMan írta:
Teljesen tanácstalan vagyok.. már az is megfordult a fejemben hogy veszek egy olcsó alaplapot 4gb ramot meg egy X6-os phenomot😠😕

X4 955 vagy i3-2100, ezek közül válassz. Ahogy Osynho is mondta, 1156-os rendszert már nem érdemes venni. Meg azt hozzátenném, hogy az 1155-ös foglalat nem csak a nagyobb i5/7-ekkel bővíthető a későbbiekben, hanem majd az ivy bridge procikkal is, amikor megjelennek. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
0
0
0
0
TomiMan avatar
Teljesen tanácstalan vagyok.. már az is megfordult a fejemben hogy veszek egy olcsó alaplapot 4gb ramot meg egy X6-os phenomot😠😕
0
0
0
0
Osynho avatar
1156-ot ne vegyél, mert nem tudod később bővíteni. Egy 1155-ös lap + Sandy i3-as simán fejleszthető i5-re, ahogy egy am3+-os lapba később belemegy egy Bulldozer.
Miért kellene új tápot venni? Nincs akkor difi a fogyasztásban, hogy csak a proci miatt kellene új tápot venni.

phenom 3,6ghz-en vs 550 3,6

Ha X4-es a Phenom, akkor nem kérdés. 😜
0
0
0
0
TomiMan avatar
http://www.overclockersclub.com/reviews/phenom2_955/

Itt egy link ebben egy alap illetve egy OC 955-öt hasonlítanak össze.. Hát az én szememnek nincs nagy külömbség a kettő közt. Ha valaki többet látna szóljon😕

Szerk:
Most nézem hogy az I3 550-et lehet OC-zni ha a 2100 nem is éri meg de erről azt olvastam hogy könnyen OC-olni lehet 3.6GHz-re. A phenomot se hajtanám tovább 3,6nál. A 2100 alapból gyorsabb az 550-nél de overcloakolva az 550-t (3,6)úgy szerintem bőven elverné. phenom 3,6ghz-en vs 550 3,6 ghz-en... mit mondtok?
(Azt azért vegyétek figyelembe hogy ha a phenomot venném ahhoz kéne új táp is +12k és most nem [meg amúgy se]akarok sokat költeni gépre max 50k ebbe lenne CPU RAM alaplap)
0
0
0
0
Osynho avatar
ÉS ezt ki cáfolta?

AMD Phenom II X4 955 vagy Intel Core I3 2100?

Ez volt a kérdés. Tudtommal az i3 2100 nem szorzózár mentes. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Azzal azért tisztában vagytok, hogy a BE-s Phenomokat 1 perc alatt lehet húzni a szorzó állításával, míg az i3 tuningja problémásabb. 😊 Épp ezért nálam nem is lenne alternatíva a kis Intel. Akkor inkább spórolnék, és i5 2500K. 😀

Az intel is készített szorzózár mentes procikat.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
[LINK]
Mennyire hihető ez a teszt???
Csak mert az x3 455 nagyon ott van az intel i3 környékén és az x4 645 minden helyzetben alulmarad az x3-hoz!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
Azzal azért tisztában vagytok, hogy a BE-s Phenomokat 1 perc alatt lehet húzni a szorzó állításával, míg az i3 tuningja problémásabb. 😊 Épp ezért nálam nem is lenne alternatíva a kis Intel. Akkor inkább spórolnék, és i5 2500K. 😀

Hát egyetértek veled 😃 Intelt nehezebb tuningolni 😃

AMD nél 1 perc alatt rájöttem mit hogy kell...
Intel nél meg 5nap volt kb
0
0
0
0
foxbet avatar
TomiMan a tömörítés gyorsasága nagyrészt a ram-tól nagyságától és minőségétől függ a proci ebbe nem nyúl bele anyira mint a játékoknál.
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
TomiMan avatar
A tömörítésnél nekem mind1 melyik a gyorsabb igazából lényegtelen ezt a gépet kifejezetten gamere venném szal az érdekelne hogy ott melyik a gyorsabb. Egy teszt szerint ha az I3 100% akk a phenom teljesítménye 100,02% de ebben volt tömörítés meg mem olvasás szal téll nem tom melyik lenne jobb.
0
0
0
0
matyosowski avatar
olyan teszteket néztem amikben játék alatt mérték a procó teljesítményét meg tömörítés stb ott a phenom jobb volt de nem tudom, nagy dilemma 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
matyosowski írta:
háát én néztem tesztet lehet hogy jobban megéri a phenom mert az tényleg 4 magos és a mai játékok jobban szeretik a több magos procikat. ahhoz hogy tényleges véleményt mondhasson valaki be kéne szereznie a mind2t és kipróbálni mert így tesztekből nem igazán derül ki szerintem.

Ha olyat tesztet láttál akkor igen mert más a gyakorlat és az elmélet. ,de általában ezt a tesztet gyakorlatban uis kiprobájlák hogy a helyét megálja -e.
0
0
0
0
matyosowski avatar
háát én néztem tesztet lehet hogy jobban megéri a phenom mert az tényleg 4 magos és a mai játékok jobban szeretik a több magos procikat. ahhoz hogy tényleges véleményt mondhasson valaki be kéne szereznie a mind2t és kipróbálni mert így tesztekből nem igazán derül ki szerintem.
0
0
0
0
Osynho avatar
2 fizikai mag, 4 szálon.
0
0
0
0
TomiMan avatar
okés köszi akkor inkább az intelt veszem meg, összességében azzal olcsóbban jövök ki.

Am ha van HyperTreading akkor mit írjak hány magos azt 2 vagy azt hogy 4?
0
0
0
0
Cooley avatar
TomiMan írta:
Hello

AMD Phenom II X4 955 vagy Intel Core I3 2100?😊
Játékra kéne, árban max 2k az eltérés. Melyik lenne jobb?

Játékokban valamivel jobb az i3, de a Phenomhoz olcsóbban lehet hasonló felszereltségű lapot venni, és komolyan tuningolható.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

AMD Phenom II X4 955 vagy Intel Core I3 2100?😊
Játékra kéne, árban max 2k az eltérés. Melyik lenne jobb?
0
0
0
0
vasziliy avatar
Már megrendeltem...csak nem tudtam hogy jó árban vettem e meg..vagy sem:-)

Azt nem tudom hogy bírja e majd a tuningot vagy sem:-)...de gondolom majd játékok közben kiderül hogy megérte nekem vagy nem :-)
0
0
0
0
Osynho avatar
Végül is megér ennyit (főleg, ha tuningos példány), de hasonló áron mennek az E5000-esek is használtan, inkább ilyesmit vennék.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció