AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ntgloc2 avatar
én jelenleg Inteles vagyok(mivel ilyen procim van😃😉,de az AMD mellett állok
Phenom II X6 1055T-t tervezek az új gépbe,egy ideig tuti nem kell majd cserélnem😃
igaz,jó lenne egy i7,de mi értelme olyan erős cpu-nak,meg amennyibe van egy olyan...
ez a 8 magos tökéletes lesz
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Havernak most vettünk procit 😃
Elöször Intel E7500 néztünk ki... de amikor megláttam hogy 30 ezer és amd X2 550 es csak 22 ezer 😃 és odaveri azt a procit akkor érdemes elgondolkodni alsó kategoriába nincs intelelnek annyira ütös cucca... és drága... de ha lenen pénzem persze i7 tet vennék.. de minek???? mi használja ki játék??? nem 😃 Konvertálás ??? igen.... és akkor mivan?
én AMD én is ugyan ugy konvetálok... persze nem HD filmeket 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
"sok hülyeséget is hordtam össze, elismerem, csakhogy szidhassam az AMD-t"

Folyamatosan ezt tapasztalom, de nem tudom, hogy mi az értelme? 😊 Főleg empírikus tapasztalat nélkül vicces néha...
0
0
0
0
akos328 avatar
Régebben, én is nagy Inteles voltam, sok hülyeséget is hordtam össze, elismerem, csakhogy szidhassam az AMD-t, de amikor új vas kellett, hirtelen tökéletes lett az AMD is😀 Még most is jobban szeretem az Intelt, de ha nincs rá pénz, akkor nincs rá pénz, de kezdem megszeretni az AMD-t is, főleg amíg nincs hibája... Amúgy rendszerstabilitás programokon az AMD-m sok Core2-est maga mögött hagyott, meg is lepett. ma pedig, hogy láttam hogy mind a 2 mag 100%on járt a ventilátor 1980-on pörgött, és csak 42 fokra tudtam feltornászni a hőmérsékletet, még inkább megkedveltem.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy egy i7-nek még nem nagyon van versenytársa, de ha kevés a pénzünk akkor AMD
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Akkor tobb mint valszonu, hogy az AMD Phenom II lessz, mert akkor valahogy feloldom majd azt a+2 magot is...😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
i7-s konfigot tervezek a jövőben én is, igazából nekem most még teljesen megfelel, csak akkor lesz más konfig ha már kevés lesz fullhd-ban, sak nem tudom, mert nekem összejönne egy gép, egy elég erős, csak nem tudom most csináljam és akor sokáig lesz, vagy majd picit késöbb mondjuk nyár vége...szerintetek?
0
0
0
0
pakai93 avatar
hát igen... nagyon a problémák 😃 i7 870-ről indultam de folyamatosan le kellett adnom az igényimből 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Jah bocs, elég egy nyamvadt 6 magos cpu, tényleg nehéz az élet! 😂
0
0
0
0
pakai93 avatar
jelenleg én is amd konfigot tervezek mert nincs keret egy i7-re 😊 amire használni fogom, elégnek kell lennie egy 1055T-nek is 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát csak nem érem. 😀 Egy AMD konfig is lehet betonstabil, még húzva is. Az i5 / i7 / Sandy Bridge valóban jó széria, de pl volt ez fordítva is, a Core2-es idők előtt... Remélem nagyot dobbant az AMD is, hogy faja árverseny legyen. Mondjuk 1-2 éven belül tuti nem cserélem a B45-ömet 😊
0
0
0
0
pakai93 avatar
jó, nem szó szerint kell érteni 😃 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Mi az hogy hibátlan minőség? 😀 Sorjás a proci kupakja, vagy mi? 😃 Vagy ez miben nyilvánul meg? És egy AMD cpu ebből a szempontból mivel gyengébb? 😀
0
0
0
0
pakai93 avatar
sztem nézőpont kérdése....
ha vkinek a nyers erő és a hibátlan minőség kell akk intel
de akinek nagyon fontos az ár/érték azány annik amd
ez az én véleményem 😊
0
0
0
0
Dection avatar
Szerrintem Intel én tapasztalaim szerint soknak nem jól müködöt amd attól füg!!!!
0
0
0
0
no avatar
Az intel és az AMD is csúcsminőséget állít elő. Nehéz dönteni .
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
az amd sokak szerint játszani jobb mint az intel de sztem az intel is király cuccosokat csin
0
0
0
0
almos avatar
SkyWolf írta:
HaLi!
Szerintetek melyiketvegyem meg?
AMD Phenom II x2 555 BE 3.2 Ghz
Intel Core 2 Duo E7500 2,93 Ghz

Phenom II fényévekkel jobb,sőt még megnyithatod a benne lévő +2 magot is,megfelelő, 7**chipsetű alplappal 😀
0
0
0
0
SkyWolf avatar
HaLi!
Szerintetek melyiketvegyem meg?
AMD Phenom II x2 555 BE 3.2 Ghz
Intel Core 2 Duo E7500 2,93 Ghz
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
oké, értem!
grat a géphez!
0
0
0
0
Dj Moon avatar
nem pénzt kaptam, ha nem ők vették nekem a procit,alaplapot,VGA-t! Bár így pont jól jött ki mert legalább nem kell a gépre pénzt költenem egy ideig ha nem fejleszthetem a Dj pultamat! (Igaz monitort akkor is kell majd vennem jövőre!)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
értem, bár én 6 magos amd-t vettem volna a helyedben! ha már kaptál ennyi pénzt, de ez így jó SŐT!
0
0
0
0
Dj Moon avatar
Hát eddig AMD Phenom II x4 925-öm volt de ma kaptam bátyáméktól előre a karácsonyi ajándékot az i5 750-et az új alaplapot és a HD 5870-et!
De nagyon tetszik az i5 eddig nagyon meg vagyok vele elégedve!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
de itt nem irtad a Intel Core i5 750-et, már ha azt kaptad, de szerintem a 965-jobb mint a 750, de nem sokkal, bár én amd párti vagyok
0
0
0
0
Dj Moon avatar
most már Intel, mert ma kaptam új procit😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mindkét verzió közül az AMD a jó választás.
A 2 magos Phenom II-t pedig megfelelő alaplappal és egy kis szerencsével még négymagosítani is tudod.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Melyik szerintetek a jobb?
Intel Core i3-530 vagy AMD Phenom II X2 560 Black Edition CPU (sAM3) BOX ?
Intel Core i5-650 ( 3,20GHz/4MB) (s1156) BOX vagy AMD Phenom II X4 965 Black Edition CPU (sAM3) BOX
Melyire lehet olcsóbb, de jobb gépet összerakni?
0
0
0
0
Osynho avatar
Enyém is C2-es, sokmindent nem jelent... Nem is kell feltétlenül + fesz, ki kell tapasztalni a határokat. Nekem pl gyárilag jó nagy a VID, így alulfeszelve is tudom húzni. Amúgy sem kell nagy fsb, mivel magas a szorzó.
0
0
0
0
Osynho avatar
Igen, ráadásul egy 1600as ram visszaosztva esetleg képes lehet jobb időzítésre, mint egy eleve 1333Mhz-es. Egyébként stabil lesz 1333 mellett is, csak vissza kell venni a ramszorzót, majd az fsb növelésével emelni 1333mhz köré.
0
0
0
0
Osynho avatar
A ram órajel = fsb x ramszorzó. Tuning mellett van értelme, a gyorsabb ramoknak, mivel az fsb-t emelve 1333 fölé emelkedik az órajel.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
kakas írta:
Tesla GoD írta:
kakas írta:
GokuTM írta:
Hali!
Nekem egy AMD Phenom II X! 965-öm van, egy perpill elég gagyi alaplappal és DDR2-es 800Mhz-s ramokkal.
Most karácsonyfelé újítanék deszkát és ramot.
A kérdésem az lenne hogy 1600Mhz-s ramokat tehetek be mellé, mert úgy tudom hogy 1333Mhzig kezeli vagy hogy van😃
Pls világosítson fel valaki hogy hogy megy ez...

Ha az alaplap, támogatja 1600MHz-et akkor beletudod rakni,de csak 1333MHZ-en fog üzemelni.
ha támogatja az 1600-at, akkor csak 1333-on fog menni?😊

A ram mindig azon az órajelen üzemel,amennyi a cpu FSB-je!
jah téll, 1333 az FSB-je, na már mind1😂
0
0
0
0
kakas avatar
Tesla GoD írta:
kakas írta:
GokuTM írta:
Hali!
Nekem egy AMD Phenom II X! 965-öm van, egy perpill elég gagyi alaplappal és DDR2-es 800Mhz-s ramokkal.
A kérdésem az lenne hogy 1600Mhz-s ramokat tehetek be mellé, mert úgy tudom hogy 1333Mhzig kezeli vagy hogy van😃

Ha az alaplap, támogatja 1600MHz-et akkor beletudod rakni,de csak 1333MHZ-en fog üzemelni.

A ram mindig azon az órajelen üzemel,amennyi a cpu FSB-je!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
kakas írta:
GokuTM írta:
Hali!

0
0
0
0
kakas avatar
GokuTM írta:
Hali!

0
0
0
0
Hitoshi avatar
Alaplap függő, hogy milyen gyorsaságú ramokat, tudsz bele rakni.
0
0
0
0
pomrum avatar
dave500 írta:
Azért tetszett meg nekem is, mert elérhető áron van. Én úgy gondolom, Win7, optimalizáló progik meg tisztítok, oc porgik, meg gamek. Semmi felesleges, hogy jó legyen. Tetszik nekem ez HD6870. Lehet h szülinapomra összenyögök 50k-t. 3 tesótol csak sikerül.
Szia Dave kis barátom! Jó a cucc amit kinéztél!
0
0
0
0
dave500 avatar
Azért tetszett meg nekem is, mert elérhető áron van. Én úgy gondolom, Win7, optimalizáló progik meg tisztítok, oc porgik, meg gamek. Semmi felesleges, hogy jó legyen. Tetszik nekem ez HD6870. Lehet h szülinapomra összenyögök 50k-t. 3 tesótol csak sikerül.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
dave500 írta:
Sziasztok! Mi a véleményetek az AMD Phenom II 955 Black Edition processzorról? Játékra szerintetek jó lenne? Mondjuk ha húzom 3.8Ghz-re? 4GB 1600Mhz-es ramokat gondoltam hozzá.
játékra nagyon jó választás, viszonylag olcsó, valahol 4-4,2 GHz körül van a vége
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok! Mi a véleményetek az AMD Phenom II 955 Black Edition processzorról? Játékra szerintetek jó lenne? Mondjuk ha húzom 3.8Ghz-re? 4GB 1600Mhz-es ramokat gondoltam hozzá.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Lizard írta:
AxlZoli írta:
Tesla GoD írta:
szerintem felesleges magukat a gyártókat nézni, inkább 1-1 hardver ár/érték arányát kell szemügyre venni, sokat bukhat az ember, ha rá van b**ulva valamelyikre

Teljesen egyetértek veled! Olyan nincs, hogy csak ez vagy csak az. Mindig egy adott terméket kell hasonlítani egy másikhoz, nem pedig a gyártót. Mind a 2 (4) gyártónak vannak jobb termékei a másiknál és vissza.

Ez teljesen így van, csak az a baj aki beszűkült látókörű, és isten tudja miért elkötelezett (intel,AMD) fanboy annak hiába magyaráz bárki is, soha nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről!
De ez legyen szerintem az Ő bajuk😀
nekem az elég hogy a gépem a lehető legjobb árán a lehető legjobban dolgozzon, ha valaki nem ért vmeik gyártóhoz segítek amennyit tudok, de hittéríteni nem fogok
0
0
0
0
Lizard avatar
AxlZoli írta:
Tesla GoD írta:
szerintem felesleges magukat a gyártókat nézni, inkább 1-1 hardver ár/érték arányát kell szemügyre venni, sokat bukhat az ember, ha rá van b**ulva valamelyikre

Teljesen egyetértek veled! Olyan nincs, hogy csak ez vagy csak az. Mindig egy adott terméket kell hasonlítani egy másikhoz, nem pedig a gyártót. Mind a 2 (4) gyártónak vannak jobb termékei a másiknál és vissza.

Ez teljesen így van, csak az a baj aki beszűkült látókörű, és isten tudja miért elkötelezett (intel,AMD) fanboy annak hiába magyaráz bárki is, soha nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről!
De ez legyen szerintem az Ő bajuk😀
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Tesla GoD írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Újfent atyaég... 😲 😂
0
0
0
0
chDavid avatar
Az nvidiának sokkal gyengébbek a kártyái mint az atinak viszont a hátrányát az illesztőprogijukkal hozzák be amit nagyon jól meg tudnak csinálni nem úgy mint az ati😞
0
0
0
0
villanyszamla avatar
Intel és Nvidia Más szoba se jöhet 😜 na jo ez tulzás de inkább megvárom míg az intel és az nvidia dob piacra valami faját és akkor veszek 😜
0
0
0
0
AxlZoli avatar
kakas írta:
Osynho írta:
Atyaég... 😀

Valóban hülye megfogalmazás😃

És nem csak a megfogalmazás az érdekes, hanem a tartalom is 😃
0
0
0
0
kakas avatar
Osynho írta:
Atyaég... 😀

Valóban hülye megfogalmazás😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
szeritnem:
AMD:
A teljesítménye jó de a cache memóriája elmarad a 4 magosoknak és a 3 magosoknak a 2 magostol
Intel:a cache memória magonként általába 1 mega, vagyis 2szer több átlagban mint az AMD és jobban is húzgató
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció