Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
matyosowski avatar
hát azért gyári hűtővel szerintem elég vicces lenne az 5Ghz. Tudomásom szerint sokan szidják az AMD gyári hűtőjét. De egy jobb hűtővel nem lehetetlen ha azt mondják hogy elérhető😃
0
0
0
0
TomiMan avatar
http://lenzfire.com/2011/07/amd-bulldozer-processor-overclocking-record-easy-to-reach-5-1ghz/

AMD Bulldozer processor overclocking Record, easy to reach 5.1GHz
Nem rossz!
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Am3+-os lap kell,vagy Bios frissítés.😀

AM3-ba nem ajánlatos bulldozert rakni ezt megmondta az AMD is hisz instabill lesz vagy nem úgy működik ahogy kell majd.Ezért nem válall felelőséget az AMD
0
0
0
0
JackFeryll avatar
foxbet írta:
JackFeryll írta:
Nagyon jó áron vannak az AM3+-os lapok. 25ezerért olyan lapot lehet venni ami LGA1155-ben 35-40 ezer és vannak olcsó 16x/16x-os SLI/CF képes lapok.
Ha jól tudom akkor ebbe a lapba viszont már nem fog új proci belemenni csak amik jönnek Bulldozerek.

am3+-ba is belemennek a régi 45 nm-es am3 foglalatba illeszkedő AMD procik(Phenom II x4,x2, Athlon II x2.x3,x4).
De az am3-ba is belemennek majd a bulldozerek csak éppen nem fognak tökéletesen működni vagyis instabilak lesznek és ezért az AMD nem válall felelőséget.

Úgy gondoltam hogy a Bulldozer család lesz az utolsó ami belemegy a lapba. utána talán már az FM2-es lapok jönnek. 1155-be meg még jön az Ivy.
0
0
0
0
foxbet avatar
JackFeryll írta:
Nagyon jó áron vannak az AM3+-os lapok. 25ezerért olyan lapot lehet venni ami LGA1155-ben 35-40 ezer és vannak olcsó 16x/16x-os SLI/CF képes lapok.
Ha jól tudom akkor ebbe a lapba viszont már nem fog új proci belemenni csak amik jönnek Bulldozerek.

am3+-ba is belemennek a régi 45 nm-es am3 foglalatba illeszkedő AMD procik(Phenom II x4,x2, Athlon II x2.x3,x4).
De az am3-ba is belemennek majd a bulldozerek csak éppen nem fognak tökéletesen működni vagyis instabilak lesznek és ezért az AMD nem válall felelőséget.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
és egy bulldozer alapú géphez akkor szinte az egész gépet újra kell építeni gondolom.
Olvasgatok majd utána, van időm 😃😃
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
DarthRoni írta:
Srácok, valaki aki érti ezt a témát, az új Buldozer processzorok miben fognak különbözni a mostani Phenom-okhoz képest? Mivel lesznek jobbak?
Érdekel a téma 😀

Nem sok részlet látott napvilágot
annyi hogy a turbo core -t támogatja és az összes típusa szorzózár mentes lesz.
32nm gyártás technologia a 8 magos 300$ az ajánlott ár amire még itthon rámegy az adó meg a bolti haszon és egy kiadások.
első körben négy modell lesz jelen: két nyolcmagos processzor (FX-8130P és FX-8110), egy hatmagos modell (FX-6110) és egy négymagos példány (FX-4110).
8 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral bírnak és processzormagonként 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat kínálnak (4/6/8MB-nyi L2 Cache a négy-, hat- és nyolcmagos egységeknél). DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást kínáló beépített memóriavezérlővel kerülnek forgalomba és rendelkeznek majd a TurboCore technológia támogatásával is. Az FX-8130P modell 125W-os TDP keretbe illeszkedik, a másik három modell azonban már csak 95W-os TDP-vel érkezik.

Kicsit pontatlanok az információid. A T végződésű Phenom II X4 és X6-okban már van Turbo Core, a Bulldozerekben csak egy új verzió kap helyet, és eleinte az FX8150, 8100, 6100, 4100 procik jönnek forgalomba szeptember 19-én, és a 8170, 8120, 6120, 4120 a második körben 2012 első negyedévében.
Egyébként DarthRoni, ez egy teljesen új architektúra, szóval gyakorlatilag mindenben különböznek, de beírod a gugliba, hogy amd bulldozer, és rengeteg cikket találsz róla. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
DarthRoni írta:
Srácok, valaki aki érti ezt a témát, az új Buldozer processzorok miben fognak különbözni a mostani Phenom-okhoz képest? Mivel lesznek jobbak?
Érdekel a téma 😀

Nem sok részlet látott napvilágot
annyi hogy a turbo core -t támogatja és az összes típusa szorzózár mentes lesz.
32nm gyártás technologia a 8 magos 300$ az ajánlott ár amire még itthon rámegy az adó meg a bolti haszon és egy kiadások.
első körben négy modell lesz jelen: két nyolcmagos processzor (FX-8130P és FX-8110), egy hatmagos modell (FX-6110) és egy négymagos példány (FX-4110).
8 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral bírnak és processzormagonként 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat kínálnak (4/6/8MB-nyi L2 Cache a négy-, hat- és nyolcmagos egységeknél). DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást kínáló beépített memóriavezérlővel kerülnek forgalomba és rendelkeznek majd a TurboCore technológia támogatásával is. Az FX-8130P modell 125W-os TDP keretbe illeszkedik, a másik három modell azonban már csak 95W-os TDP-vel érkezik.
0
0
0
0
niteforce avatar
DarthRoni írta:
Érdekel a téma 😀

más a foglalatuk mint a phenomoknak, és a bulldozerből lesz 8 magos is, és állítólag SOKKAL erősebbek lesznek az új procik mint a phenomok, de előzetesek alapján az inteleket is verik.

zsolti1515 írta:
Sok különbség van egy AMD Phenom-II X4 AM3 (955) box (Black Edition) processzor és egy AMD Athlon-II X3 AM3 (455) box processzor felmagosított Phenom X4 között?
Előre is kösz a válaszokat !

nem nem sok különbség van, nem minden esetben sikerül feloldani az L3-cachet.
nekem is 4 magosított athlon van
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Érdekel a téma 😀
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Sok különbség van egy AMD Phenom-II X4 AM3 (955) box (Black Edition) processzor és egy AMD Athlon-II X3 AM3 (455) box processzor felmagosított Phenom X4 között?
Előre is kösz a válaszokat !
0
0
0
0
Cooley avatar
peti95 írta:
ilyen provit szeretnék venni :AMD Phenom II X4 955 Socket AM3
és ilyen procim van: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180
a gépem 34 bites meg tudnátok mondani hogy ezt érdemes e megvenni?

Gondolom azt akartad mondani, hogy az oprendszered 32bites. És igen, most nagyon megéri az a proci, de ahhoz új alaplapot is venned kell, mert a mostani foglalatba nem passzol. Azt mondjuk nem tudom, milyen felbontáson játszol, de az biztos, hogy minden komolyabb grafikájú játékban vga limited lesz. Aztán nem ártana 4GB memó sem, viszont akkor már 64bites oprendszer kell.
0
0
0
0
peti95 avatar
ilyen provit szeretnék venni :AMD Phenom II X4 955 Socket AM3
és ilyen procim van: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180
a gépem 34 bites meg tudnátok mondani hogy ezt érdemes e megvenni?
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor biztos más szövegkörnyezetben lehetett a mondat, mivel 3D-ben is dolgozik a proci + 2D-ben a vga (pl filmek) így ez az állítás így sántít. Lehet, hogy más kitételekkel megállja a helyét de így elég durva általánosítás. 😀
0
0
0
0
nagytommy76 avatar
Foxbet: valóban a film is 2D-s és a vga is le tud játszani egy filmet!!!
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Ez ebben a formában nem igaz. 😀 Már hogy ne terhelné a procit egy 3d-s játék? A flash gyorsítás valóban programozás kérdése, de ettől még a vga-nak kellene gyorsítania azokat is, ahogy teszik azt a filmekkel is, ami szintén 2D. 😀

Azt én nem cáfoltam hogy a 3d-játék leterheli.Ott általános számítási teljesítményt végez na de itt 2d-ben meg ugyan azt számolja mint 3d ben a vga.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez ebben a formában nem igaz. 😀 Már hogy ne terhelné a procit egy 3d-s játék? A flash gyorsítás valóban programozás kérdése, de ettől még a vga-nak kellene gyorsítania azokat is, ahogy teszik azt a filmekkel is, ami szintén 2D. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
egyébként 2D-ben a proci 3d-ben a vga számol.

Akkor miért kell erős proci a játékokhoz? 😃

Így olvastam a chipland ujságban hogy a mérnökök igy osztották fel.
probáld csak ki mikor egy internetes 2d-játékkal játszol a vga nem számol csak a proci.

De azért kell mert a vga nem támogatja az openclt amivel a vga is kiveszi a részét az általános számításokból így a procinak anyival kevesebet kell számolnia. De ha nem támogtja akkor kell mert az a rentgeteg adatot amit a vga-tól kap nem tudja feldolgozni.
0
0
0
0
Osynho avatar
egyébként 2D-ben a proci 3d-ben a vga számol.

Akkor miért kell erős proci a játékokhoz? 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
peti95 írta:
sszóval ha megveszem a processzort ami 64 bit-es akkor nem lesz gond mer akkor a gép is 64 bites lessz igaz?

Nem ahhoz 64 bites windowst kell telepíteni fel.
0
0
0
0
peti95 avatar
sszóval ha megveszem a processzort ami 64 bit-es akkor nem lesz gond mer akkor a gép is 64 bites lessz igaz?
0
0
0
0
foxbet avatar
peti95 írta:
mi határozza meg a bitet a gépbe?? mert venni akarok egy másik processzort de ki van írva hogy 64 bit az én gépemnél meg ki van írva hogy 32 bit max.? légyszi segítsetek üzenetben válaszoljatok legyetek szivesek

Vegyük a te esetedet ahol a te processzorod 32 bit-es.
Ez azt jelenti, hogy a számítógép mikroprocesszora egyszerre 32 bit információ feldolgozására képes. Ez 65536x65536 különböző kombináció feldolgozási egységenként. Ez több mint 4 milliárd. 32 bites rendszerekkel már hangot és videó anyagokat is fel lehet dolgozni, ennek a használata ma hétköznapi területnek számít. Persze nem csak az egyszerre feldolgozható bitek száma nőtt, hanem ezzel együtt a feldolgozás sebessége is. Hatalmas számítási teljesítmény szükséges pl. a divx kódolású filmek kezeléséhez, mégis egy mai átlagos géppel ez nem jelent problémát.

A 32 bites rendszereknél van egy alapvető probléma. A 32 bites mikroprocesszornak mindene 32 bites. Tehát nem csak az egy egységben kezelhető információ mennyisége 32 bit, hanem a memóriát is 32 bites egységben kezeli (ezt a műveletet címzésnek nevezzük).
A 32 bites processzor maximum 4 GB memóriát képes megcímezni az előbb említett 4 milliárdnál valamivel több kombinációs lehetőség miatt. és mivel ma már aki játszik a gépén annak tényleg kell a 64 bit es rendszer mert az több memoriát tud megcímezni de viszafele kompatibilisek a 32 bitel. Ezzel csökken a memóriában a lapváltási folyamatokkal töltött idő, mivel több ilyen folyamat tárolódik a merevlemez helyett a memoriában. Vagyis a 64 bites rendszer esetén nő a teljesítmény és a skálázhatóság, mivel órajelenként több adatot képesek feldolgozni, több memóriát tudnak megcímezni, és gyorsabban futnak rajtuk a numerikus számítások.

A nagy memória- vagy feldolgozásigényű felhasználási területeken nem egyszer drámai mértékű javulás jelentkezik a teljesítményben és a skálázhatóságban. Hatalmas adathalmaz tölthető be egyszerre a memóriába, így kevesebbszer kell a lassabban elérhető lemezhez fordulni; a 32 bites rendszereken órákig eltartó számítások percek alatt elvégezhetők; a régen hatalmas kiszolgálófarmokat megkövetelő komplex kalkulációk egyetlen kiszolgálón lefolytathatók.
Remélem érthető volt. Megprobáltam nem túl szakszerű lenni.
0
0
0
0
peti95 avatar
mi határozza meg a bitet a gépbe?? mert venni akarok egy másik processzort de ki van írva hogy 64 bit az én gépemnél meg ki van írva hogy 32 bit max.? légyszi segítsetek üzenetben válaszoljatok legyetek szivesek
0
0
0
0
niteforce avatar
NagyZ írta:
foxbet írta:
nem érdemes 2 magos procit venni mert már olyan játékokvannak aminek ez kevés na meg a vga-k is ugyan ez van.Inkább vegyél Athlon II x3 vagy x4-et

Hát más nem nagyon fér már bele a keretbe.
Maximum még ez: Athlon II X4 645+ . szerinted jó proci ?

jó proci, nekem is ilyesmi van 😆
0
0
0
0
NagyZ avatar
foxbet írta:
nem érdemes 2 magos procit venni mert már olyan játékokvannak aminek ez kevés na meg a vga-k is ugyan ez van.Inkább vegyél Athlon II x3 vagy x4-et

Hát más nem nagyon fér már bele a keretbe.
Maximum még ez: Athlon II X4 645+ . szerinted jó proci ?
0
0
0
0
foxbet avatar
NagyZ írta:
laci503 írta:
aaron_ írta:
NagyZ írta:
Szerintetek melyik a jobb proci ? (játékra)

Intel DualCore E5700
Athlon II X2 250+

[LINK]

de én inkább az Athlont venném, LGA775 nagyon kiöregedett.

Hiába erősebb az Athalon II (elvileg) ha neki a terv gépénél inteles alaplap van. Ebből kifolyólag csak az Inteles jöhet szóba neki most. (persze csak akkor ha ahhoz a géphez akarta kérdezni)

Igen inteles alaplapom van egy másik alaplapom is (Asus M4N68T)
Ami meg Athlont támogat. És ezért kérdezem, hogy melyik való inkább játékra.

0
0
0
0
NagyZ avatar
laci503 írta:
aaron_ írta:
NagyZ írta:

Intel DualCore E5700
Athlon II X2 250+

[LINK]

Hiába erősebb az Athalon II (elvileg) ha neki a terv gépénél inteles alaplap van. Ebből kifolyólag csak az Inteles jöhet szóba neki most. (persze csak akkor ha ahhoz a géphez akarta kérdezni)

Igen inteles alaplapom van egy másik alaplapom is (Asus M4N68T)
Ami meg Athlont támogat. És ezért kérdezem, hogy melyik való inkább játékra.
0
0
0
0
aaron_ avatar
laci503 írta:
aaron_ írta:
NagyZ írta:

Intel DualCore E5700
Athlon II X2 250+

[LINK]

De ez az, az még csak "terv". 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
aaron_ írta:
NagyZ írta:

Intel DualCore E5700
Athlon II X2 250+

[LINK]

0
0
0
0
aaron_ avatar
NagyZ írta:

Intel DualCore E5700
Athlon II X2 250+

[LINK]

0
0
0
0
aaron_ avatar
gumi

szerintem a legjobban akk járnál, ha mostmár kivárnád a bull-t, utána sokkal tisztább lesz h mit éri meg venni

de ha sürgős akkor pedig jó lesz a 955 is
0
0
0
0
NagyZ avatar

Intel DualCore E5700
Athlon II X2 250+
0
0
0
0
foxbet avatar
ximo írta:
Foxbet szívemből szólt, és a sandi bár drága ár érték arányban ugyan ott van mint egy AMD x4 965be.
Jelenleg játékos gépbe azt kell eldönteni az ember mennyit tud száni rá, ha van pénze a sandí bridge-nek nincs alternatívája, ha nincs rá keret (ivel drága az i5 2500K+ a jó lapok is) akkor nincs miről beszélni az X6 nem éri meg (játékra)

Én csak folytattam a felsorolást.
Osynho szeretném megjegyezni hogy, egyébként 2D-ben a proci 3d-ben a vga számol.
0
0
0
0
Osynho avatar
Azt azért látni kell, hogy a cpu másodlagos egy játékos gépben. Egy bizonyos szint után egy 2x erősebb cpu sem hoz + fps-t, ellenben egy erősebb vga egyből gyorsít a dolgokon.
0
0
0
0
ximo avatar
Foxbet szívemből szólt, és a sandi bár drága ár érték arányban ugyan ott van mint egy AMD x4 965be.
Jelenleg játékos gépbe azt kell eldönteni az ember mennyit tud száni rá, ha van pénze a sandí bridge-nek nincs alternatívája, ha nincs rá keret (ivel drága az i5 2500K+ a jó lapok is) akkor nincs miről beszélni az X6 nem éri meg (játékra)
0
0
0
0
foxbet avatar
gumi írta:
bocs a sok nagybetű és kérdőjel miatt, csak meg vagyok örülve a proci miatt, róhat nagy dilemma számomra a proci kérdése, gondolom mindenki így van ezzel, szóval ezzel nem vagyok egyedül, de pont ezért nagy kérdés mindig a proci, három csoport van közöttünk.
Az első azt mondja: ved meg inkább a nagyobbat! a 6 vagy több magosat mert sokáig nem kell majd cserélni.
A második: ellenérvként fel hozza! minek akarod meg venni 6 magosat? amikor nem tudod, szinte lehetetlen ki használni azt a 6-ot.
A harmadik pedig azt feleli! minek vennéd meg a 6-ost? minek költenél rá annyit? amikor meg veheted olcsóbban a 4-est (és itt ugye bár a magokról beszélünk) és az ugyan azt a teljesítményt hozza, nyúltja neked mint a 6-os, és ezekre most egy példát is mondok, vegyük az AMD-t!
Az elsőnek a válasza: AMD Phenom II X6 1100T Black Edition vagy bulldozer
második véleménye AMD Phenom II X4 955 Black Edition
a harmadik: AMD Phenom II X6 1055T helyet AMD Phenom II X4 965 Black Edition mert ugyan azt hozza, de akkor jön még közbe! minek 965-ös mikor itt van 955 Black Edition és az csak 0,2Ghz-cel kisebb és ugyan azt viszi mint a 965-ös.

szerintem ebbe a három csoportba tartozunk itt valamennyien, és az a helyzet hogy mind háromban van igazság és ellen érv, és itt van a kutya el ásva! itt a nagy kérdés! a három közül melyiknek higgyen az ember?

A 4. csoport aki meg azt mondja minek veszel Phenom II x6-ot ott van a core i5 2500k ami architekturája fényévekkel elötte van meg az AMD-ét és ahoz képest hogy 4 magos még nagyon erös teljesítményt tud leadni.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
gumi írta:
aaron_

nem még nem vettem meg, az amibe x6-van az egy el képzelés, csak arra a célra, hogy megnézzem mi futna rajta, és mi nem! a másik gépem az ami most van! abba is csak az a változtatás hogy x4 eset írtam bele hogy a gép mit adna ki a játékmellé hogy hogy fut mert még athlon II x2-em van hétfön fogom meg venni ezt AMD Phenom II X4 955 Black Edition úgy döntöttem! olvastam róla több helyen is, és úgy döntöttem, elég egyenlőre ezt meg venni, mert egyenlőre eszt az x4-eset sem lehet még teljesen ki használni az erő forrásait már ami a játékokat illeti, 6 mag igazán meg annak kell aki konvertálni, tömöríteni, és egyéb feladatokat szeretne csinálni, mert ugye ezek azok a feladatok amik nagyon proci igényesek mert ugye film konvertálásnál is a kép kockákat pixeleket szín, hang kódokat is át kell szerkeszteni hogy más formátumba tud menteni, nézni és ugye ezeknek a ki számolásához kel a nagy proci, játékoknál pedig nem is annyira a procin hanem a videokártyán memórián van a hang súly, igaz a proci is jócskán számít de nem olyan mértékben mint konvertálásnál, tömörítésnél és stb-re, az is igaz hogy a játékoknál is kikel számolni a pixel kockák helyét, fényeket és sok mást de ezt igazából a videó kari procia végzi szóval ez az érv miatt döntöttem az x4 955 BE mellet, meg később úgyis tudok nagyobbat, erősebbet venni így hogy melózom úgy meg főleg pénz az nem akadály szóval egyenlőre az X4-es az bőven elég lesz játékokra hétfőn megyek érte, meg aztán lehet hogy karácsonyra meg meg lepem magam egy x6-al, vagy ha úgy adódik meg veszem a legeslegerősebb amd-t ami létezik, ha van az embernek jól kereső munkája akkor a pénz úgysem fog számítani neki úgy mint nekem sem, igaz egyszerűbb lenne konzolt venni, de annak meg sosem lesz olyan grafikája mint egy pc-nek, pl az új xbox360 slim az is csak dx 10-zel meg shader 4.0-val műkszik meg csak 512 ramon közösködik az xbox

Jelenleg a legjobb ár-érték arányú processzor a piacon a 955BE. (most nem számoltam azzal, hogy valaki esetleg szeret nem stabil vagy időnként számolási hibát vétő vagy túlmelegedő, vagy legjobb esetben TDP-t átlépő magokat feloldozgatni) Nagyon kompromisszumot sem kell kötni, mert minden mai játékot elvisz maxon.
Hátránya, hogy egy 3 éves leköszönő félben lévő architektúra és például egy Bulldozer-ben/Sandy-ben bőven van tartalék a jövőre nézve is(de nem ilyen áron!)

Most csak azért bizonytalanabb a helyzet, mert jön a Bulldozer és nem tudjuk , hogy pontosan milyen lesz meg mikorra ér ide (hétre pontosan),meg hogy a bevezető árak milyenek lesznek stb...
Eredetileg én is Bulldozert akartam venni aztán amikor Júliusban másodszorra halasztották el a megjelenést akkor kicsit meguntam. (mondjuk én gép nélkül voltam, szóval sürgős volt)

Szóval 25ezerért egy szorzózármentes (kb 4GHz-en járatható) 4magos processzor ami minden játékot elvisz maxon elég jó vételnek mondható.

----------------------------------------------------------------------------------
Az X6-al egy bajom van. Régi architektúra és a 6magos processzorok közt gyenge. (igaz hogy ilyen áron nincs más 6magos proci) Ez tulajdonképpen egy olyan X4-es amihez hozzábarkácsoltak 2 magot, de kb semmin nem változtattak. Ha valaki az AMD vonalt választja, vagy azért mert fan, vagy azért mert már megvan hozzá az alaplapja akkor biztos vagyok benne, hogyha beáll a Bullok ára fog találni magának közel azonos áron erősebb procit.
Ezzel nem azt mondom, hogy rossz processzor az X6, csak azt, hogy nem biztos, hogy a legjobb választás.
0
0
0
0
gumi avatar
aaron_

nem még nem vettem meg, az amibe x6-van az egy el képzelés, csak arra a célra, hogy megnézzem mi futna rajta, és mi nem! a másik gépem az ami most van! abba is csak az a változtatás hogy x4 eset írtam bele hogy a gép mit adna ki a játékmellé hogy hogy fut mert még athlon II x2-em van hétfön fogom meg venni ezt AMD Phenom II X4 955 Black Edition úgy döntöttem! olvastam róla több helyen is, és úgy döntöttem, elég egyenlőre ezt meg venni, mert egyenlőre eszt az x4-eset sem lehet még teljesen ki használni az erő forrásait már ami a játékokat illeti, 6 mag igazán meg annak kell aki konvertálni, tömöríteni, és egyéb feladatokat szeretne csinálni, mert ugye ezek azok a feladatok amik nagyon proci igényesek mert ugye film konvertálásnál is a kép kockákat pixeleket szín, hang kódokat is át kell szerkeszteni hogy más formátumba tud menteni, nézni és ugye ezeknek a ki számolásához kel a nagy proci, játékoknál pedig nem is annyira a procin hanem a videokártyán memórián van a hang súly, igaz a proci is jócskán számít de nem olyan mértékben mint konvertálásnál, tömörítésnél és stb-re, az is igaz hogy a játékoknál is kikel számolni a pixel kockák helyét, fényeket és sok mást de ezt igazából a videó kari procia végzi szóval ez az érv miatt döntöttem az x4 955 BE mellet, meg később úgyis tudok nagyobbat, erősebbet venni így hogy melózom úgy meg főleg pénz az nem akadály szóval egyenlőre az X4-es az bőven elég lesz játékokra hétfőn megyek érte, meg aztán lehet hogy karácsonyra meg meg lepem magam egy x6-al, vagy ha úgy adódik meg veszem a legeslegerősebb amd-t ami létezik, ha van az embernek jól kereső munkája akkor a pénz úgysem fog számítani neki úgy mint nekem sem, igaz egyszerűbb lenne konzolt venni, de annak meg sosem lesz olyan grafikája mint egy pc-nek, pl az új xbox360 slim az is csak dx 10-zel meg shader 4.0-val műkszik meg csak 512 ramon közösködik az xbox
0
0
0
0
aaron_ avatar
Az biztos, hogy fórumon az ember nem tudja ki ért hozzá és ki az aki csak trollkodik. Én azt ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt bármit is venne olvasson róla teszteket. Valamint inkább úgy tegye fel a kérdést, hogy van X ft-om és egy olyan gépet/procit akarok venni ami erre és arra kell.

Am tényleg megvetted már?
0
0
0
0
gumi avatar
bocs a sok nagybetű és kérdőjel miatt, csak meg vagyok örülve a proci miatt, róhat nagy dilemma számomra a proci kérdése, gondolom mindenki így van ezzel, szóval ezzel nem vagyok egyedül, de pont ezért nagy kérdés mindig a proci, három csoport van közöttünk.
Az első azt mondja: ved meg inkább a nagyobbat! a 6 vagy több magosat mert sokáig nem kell majd cserélni.
A második: ellenérvként fel hozza! minek akarod meg venni 6 magosat? amikor nem tudod, szinte lehetetlen ki használni azt a 6-ot.
A harmadik pedig azt feleli! minek vennéd meg a 6-ost? minek költenél rá annyit? amikor meg veheted olcsóbban a 4-est (és itt ugye bár a magokról beszélünk) és az ugyan azt a teljesítményt hozza, nyúltja neked mint a 6-os, és ezekre most egy példát is mondok, vegyük az AMD-t!
Az elsőnek a válasza: AMD Phenom II X6 1100T Black Edition vagy bulldozer
második véleménye AMD Phenom II X4 955 Black Edition
a harmadik: AMD Phenom II X6 1055T helyet AMD Phenom II X4 965 Black Edition mert ugyan azt hozza, de akkor jön még közbe! minek 965-ös mikor itt van 955 Black Edition és az csak 0,2Ghz-cel kisebb és ugyan azt viszi mint a 965-ös.

szerintem ebbe a három csoportba tartozunk itt valamennyien, és az a helyzet hogy mind háromban van igazság és ellen érv, és itt van a kutya el ásva! itt a nagy kérdés! a három közül melyiknek higgyen az ember?
0
0
0
0
foxbet avatar
aaron:
Most már mind1 mert már megvette az x6-ot.
0
0
0
0
aaron_ avatar
gumi írta:
MOST OLVASTAM EGY TESZTET http://prohardver.hu/dl/cnt/2010-05/60111/results/rel_telj.png ÉS X4-ET PICIVEL JOBB A JÁTÉKNÁL DE AZ X6 ALKALMAZÁSOK ÉS MUNKA TERÉN JOBB ENNEK ÁRNYÉKÁBAN MELYIK A VÁLASZOTOK !!!!???????????????????????????

Minek ez a sok kérdőjel?????????????????????

am x6-ot neméri megvenni, inkább várd ki a bulldozert, v sandybridge
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ne irj csupa nagybetűvel, én nekem x6-om van megvagyojk vele elégedva, és szerintem most vegyél, x6-ot mintsem most x4-et aztán ha az kevés később kelljen x6-ot venni 😀 Szóval inkább x6
0
0
0
0
gumi avatar
MOST OLVASTAM EGY TESZTET http://prohardver.hu/dl/cnt/2010-05/60111/results/rel_telj.png ÉS X4-ET PICIVEL JOBB A JÁTÉKNÁL DE AZ X6 ALKALMAZÁSOK ÉS MUNKA TERÉN JOBB ENNEK ÁRNYÉKÁBAN MELYIK A VÁLASZOTOK !!!!???????????????????????????
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem az X4 is elég, jobban megéri, szerintem inkább azt vedd
0
0
0
0
GTRAKY avatar
gumi írta:
HELP HELP HELP HELP HELP HELP!
MIT VEGYEK!!!??

AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition 24 500 FT

VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Boxed 36 EZER FT

SÜRGŐS VÁLASZT KÉRNÉK TŐLETEK EGY ÖNTETŰ VÁLASZT KÉREK MELYIK PROCIT VEGYEM MEG SZERINTETEK??

FŐLEG JÁTÉK, ÉS MÁSODSORBAN 3D TERVEZÉSHEZ

phenom x6
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció