Bronson: Játékra maximum nagyritkán' a "nagyot" (19" már nem olyan nagy 😃😉. Az úgy megoldható nem, hogy a nagy monitoron teljesben fut egy játék, míg a kicsin például egy böngésző? Azt tudom hogy kiterjesztettbe hülyén nézne ki hogy a játék egyik oldala összeszűkül 17"-ra 😃
Amúgy nem, eddig nem használtam, most tervezem beszerezni, egy LG TFT monitor, igen jutányos áron 😀 😃
akkor elnézést,azt hittem játékra akarod használni mindkettőt... 😊 szerintem semmiféle hátrányod nem fog származni belőle ha eddig mondjuk win7-el használtad és tökéletesen működött...
Bronson: Az oprendszerhez annyi köze van hogy megemlítettem, de mondhattam volna akár linuxot is. Jelen esetben a kisebb monitor arra kell hogy ha a nagyon dolgozom, a kicsin tudjak kommunikálni a megrendelővel.
lehet én vagyok a hülye de mi köze ennek az oprendszerhez?én tutira nem raknék egymás mellé két nem azonos méretű monitort,az elég bénán néz ki szerintem...
alex1997: Igen a programozók mindig az Intel-t javasolják 😀! Ezt magamról is tudom. Szóval szerintem csak akkor vegyél i5-öt ha komolyabb programokat akarsz fordítani, videókat felvenni, vágni, renderelni. Ezeket az utasításkészleteket mindig jobban tudta az Intel.
Játékra szerintem egy FX 6 magos bőven elég, inkább vegyél a FX mellé egy tervezettnél erősebb VGA-t, vagy SSD-t!
Helló!!! Na lassan itt az idő hogy alaplapot vegyek.
De most ismerősöm aki programozó azt mondta hogy egy 6Magos FX helyett vegyek egy olcsó I5 -öt Mert az nahyobb teljesítményt is ad le (játszani + ilyen Modolt Minecraft szervereket FTB stb szeretnék futtatni)
Na és így menyik lenne jobb mert ugye ahoz kell venni.a deszkát. A magy kérdés ezeknek az igényeknek INTEL VAGY AMD
azt szeretném kérdezni hogy az alaplapomba - http://www.asus.com/Motherboards/M4N68TM_LE_V2/
jó e ez a ram - Corsair Dominator 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz vagy ez Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz igazábol csak az 1600-as MHz miatt kérdem hogy jó-e?
Hozzá volt téve? Nem igazán értem. Egyébként szerintem szimplán bedugod a rózsaszín csatiba a mikid csatiját a zöldbe meg a hangszóródét vagy fejhallgatódét vagy amid van és ennyi. Letiltani szerintem nem kell az alaplapit. Nem működik a hangkártya vagy miért kérded? De a driver az majd kéne a hangkártyához.
@TaylorXIII
Szerintem nem kell hozzá kábel, most nézem hogy csak hozzá volt téve 4 pines kábel.
Valami C3DX HSP56 van rajta, nem egy mai darab lehet.
Az alaplapit le kell tiltani?
Nem, nem baj, hogy fekete. De tényleg RCA csatlakozó legyen. valszeg az de a kézikönyvben sincs leírva konkrétan, hogy rca csatlakozó. Bár az ábrákból ítélve annak kell lennie. Nem tudom mi számít jó házimozinak szal nem. Azt hittem ez neked már megvan és azért kérdezted...
TheAdakinHUN: Elvileg igen. A házimozidon hátul van 2 rca csatlakozó. Azt kell használod. Nem tudom lesz-e térhangzás de elvileg egy ilyen kábel kell neked:
Bedugod a géped zöld jackjébe hátul mint hangfalat vagy bármit és a másik végén lévő két csatlakozót meg az audion inbe hátul a házimozin a 2 rca csatlakozóba.
sziasztok azt szeretnem kerdezni h egy http://www.sony.hu/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-tz140/kezelesi-utmutatok#tab tipusu hazimozit ralehet-e kotni gepre? hogyan? lenne e terhangzas? hangkartyam alaplapi:ALC887 (ekezetert bocsi:c)
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy amikor beszélek a mikrofonba, akkor a beszéd alatt erős zúgást lehet hallani, kipróbáltam 3 mikrofont is. Gondolom, rossz az integrált hangkari. A helyzet, hogy találtam itthon egy hangkarit és annyiban kérnék segítséget, hogy hova kell bekötni (2 kábellel csatlakozik) és ezután hol kellene letiltani az integrált hangkarit? Vagy nem tudom, hogy működik ez.
Előre is köszönöm.
Xavi001: A csíkozás lehet túlmelegedés miatt is. Próbáld meg jobban hűteni a karit, magasabb ventifordulattal, plusz ventivel, vagy ha rossz a házad szellőzése, akkor oldallap levesz stb.
Az én 5870-em is csak 50 fok körül hajlandó normálisan működni, fölötte csíkoz, fagy, feketehalál stb...
Xavi001: Nem akarom az ördögöt a falra festeni de a csíkozódó kép általában vga hibára utal.
Ha nem fagy tőle a gép akkor még pont a határon vagy hogy beszerezhess egy másikat. Azért gondolom hogy az mert 1x nekem is ez volt a jelenség amikor kártyát kellett cserélnem. A windows még elvolt vele de mikor a játékoknál komoly számolást kellett végeznie akkor sajnos hibázott és csíkozta a képernyőt. Hogy javítható e azt sajnos nem tudom annyira nem értek hozzá csak mint írtam nekem is volt már csíkozódás és sajnos az EZT jelentette. Mindenesetre drukkolok hogy ne az legyen! Üdv!
Hali.
Olyan kérdésem lenne , hogy ha játék közben elkezd becsíkozni a kép, az mitől lehet?
Ilyen vízszintes csíkok, de nem fagy tőle a gép se semmi egyéb, a csíkok megmaradnak, de restart után nincs gond vele, nos 3 dolog okozhatja elméletileg szerintem:
- Kicsi a táp ( kb csak fél óra játék után csinálja ezt )
- Túlmelegszik
- Rossz a driver
Illetve amire nem nagyon akarok gondolni az a VGA hiba.
szerintetek ? Ha esetleg hibás, akkor javítható?
khaled98: Passzívban megy az 1080p60 is. 😀 Filmekhez csak akkor kell nagyobb teljesítmény, ha Full-SBS vagy MVC forrású anyagot nézel, de azzal nem lesz gondja. Viszont játékhoz elég nagy teljesítménytöbblet kell 3D-ben, de gondolom nem is azon van a hangsúly. 😀
Cooley: Nem természetesen passzívra gondoltam, ezt elfelejtettem közölni még. Azt viszont még nem tudnom mmilyen projektor, nem nagy teljesítményt várok el azért. FHD-s lesz igen, és akkor szóval ha jól értettem egy HDMI-vel 1080x120 nem, de x48 megy passzívban, és ha jól tudom akkor a notebookban van hdmi, már csak az a kérdés hogy ezt hogyan fogja bírni a gép? Kell ehez Hardveres támasz is vagy csak egy szoftver az egész? Mármint a 3d kép összeállítása?
khaled98: Attól függ, milyen lesz a projektor. Gondolok itt felbontásra, és arra, hogy aktív vagy passzív 3D-s lesz-e. Gondolom FHD. A HDMI 1.4a nem elég 1080p120-ra, szóval remélem egy passzív 3D-s megoldást néztél ki magadnak. 😀 Az aktív 3D-s projektor a HDMI-vel csak 1080p24(össz. 48Hz)-ben tud menni. Az 1080p120-hoz DL DVI-D kell vagy DP. A D-sub pedig analóg, azt nem igazán ajánlom, mert sokkal szarabb lenne a minőség, mint 1080p24-ben.
Sziasztok!
Van egy DELL Inspiron 7520 SE notebookom, amivel egy projektor segítségével szeretnék 3D animációkat és filmeket vetíteni. Kérdésem az lenne, hogy hardverileg az i7-3632QM proci mennyire fog megizzadni a 2.2 Ghz-ével, illetve hogy ATI vga van benne, pontosabban 7730-as. RAM-ból nincs para, 8Gb ddr3-as, és tárhellyel sincs gondom.
Meg még annyit kérdeznék hogy a projektornak milyen vezetés szokott kelleni 3D-ben? (Gondolok itt sima VGA-ra vagy HDMI-re stbstb..)És hogy ez megtalálható-e a laptopban? Tudom elég nehéz dolgot akarok megvalósítani, de sajnos csak ez van most.
Köszönöm előre is!
És bocsi, hogy hosszú lett 😀
Én meg úgyhallottam,hogy csak MSI-nél lehet visszafrissíteni a BIOS-t,de lehet,hogy tévedek 😃
Amúgy a 11.4-es BIOS-nál fps csökkenést tapasztaltam,sőt memória olvasása is kevesebb volt.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanák, hogy Windows DOS. Fogalmam sincs, azok miért nevezik így, talán akartak oda valami ismerőset, vagy még mindig csak hibrid megoldásaik vannak, nem tudom. De az UEFI az UEFI, nem BIOS.
De mi lett megoldva a vga ram méretének változtatásával? Egy szóval nem írtad, hogy az a bajod a frissítés után. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát😀
Nem feltétlen. Talán emiatt nem megy:There is no way to reflash back to BIOS version Bxx if you already updated to version Axx. Bár nem mondom, hogy perfekt angolos vagyok de nálad pont a fordítva van mivel Bről A-ra nem tudsz és nem Aról B-re.
Amúgy nem, eddig nem használtam, most tervezem beszerezni, egy LG TFT monitor, igen jutányos áron 😀 😃
Játékra szerintem egy FX 6 magos bőven elég, inkább vegyél a FX mellé egy tervezettnél erősebb VGA-t, vagy SSD-t!
De most ismerősöm aki programozó azt mondta hogy egy 6Magos FX helyett vegyek egy olcsó I5 -öt Mert az nahyobb teljesítményt is ad le (játszani + ilyen Modolt Minecraft szervereket FTB stb szeretnék futtatni)
Na és így menyik lenne jobb mert ugye ahoz kell venni.a deszkát. A magy kérdés ezeknek az igényeknek INTEL VAGY AMD
Kösz elöre is!!!
jó e ez a ram - Corsair Dominator 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz vagy ez Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz igazábol csak az 1600-as MHz miatt kérdem hogy jó-e?
DDR slotba sajnos nem lehet DDR2 RAM-ot tenni, ahhoz új lap kell.
This world ain't big enough for you and your ego
Így találtam, de szerintem csak valaki rátette, semmi köze a kábelnek a karihoz szerintem.
Értem, majd akkor kipróbálom.
Szerintem nem kell hozzá kábel, most nézem hogy csak hozzá volt téve 4 pines kábel.
Valami C3DX HSP56 van rajta, nem egy mai darab lehet.
Az alaplapit le kell tiltani?
jah ez a kabel jo? http://www.edigita l.hu/RCA_kabel_csatlakozo/Hama_ECO_2xRCA_apa_-_35mm_jack_apa_osszekoto_kabel_5m-p45917.html
csak ez fekete-piros. nem feher az baj?
TheAdakinHUN: Elvileg igen. A házimozidon hátul van 2 rca csatlakozó. Azt kell használod. Nem tudom lesz-e térhangzás de elvileg egy ilyen kábel kell neked:
Bedugod a géped zöld jackjébe hátul mint hangfalat vagy bármit és a másik végén lévő két csatlakozót meg az audion inbe hátul a házimozin a 2 rca csatlakozóba.
Olyan problémám lenne, hogy amikor beszélek a mikrofonba, akkor a beszéd alatt erős zúgást lehet hallani, kipróbáltam 3 mikrofont is. Gondolom, rossz az integrált hangkari. A helyzet, hogy találtam itthon egy hangkarit és annyiban kérnék segítséget, hogy hova kell bekötni (2 kábellel csatlakozik) és ezután hol kellene letiltani az integrált hangkarit? Vagy nem tudom, hogy működik ez.
Előre is köszönöm.
HDMI kimeneten sajna nem tudom megnézni.
De nem mindig csinálja ezt, csak hébe hóba, de aggasztó :/
dvi->vga átalakítot használsz? mert ha igen attól van, nézd meg hogy hdmi-n iy csikoz mert ha, igen akkor lesz vga hiba.
Az én 5870-em is csak 50 fok körül hajlandó normálisan működni, fölötte csíkoz, fagy, feketehalál stb...
Ha nem fagy tőle a gép akkor még pont a határon vagy hogy beszerezhess egy másikat. Azért gondolom hogy az mert 1x nekem is ez volt a jelenség amikor kártyát kellett cserélnem. A windows még elvolt vele de mikor a játékoknál komoly számolást kellett végeznie akkor sajnos hibázott és csíkozta a képernyőt. Hogy javítható e azt sajnos nem tudom annyira nem értek hozzá csak mint írtam nekem is volt már csíkozódás és sajnos az EZT jelentette. Mindenesetre drukkolok hogy ne az legyen! Üdv!
Olyan kérdésem lenne , hogy ha játék közben elkezd becsíkozni a kép, az mitől lehet?
Ilyen vízszintes csíkok, de nem fagy tőle a gép se semmi egyéb, a csíkok megmaradnak, de restart után nincs gond vele, nos 3 dolog okozhatja elméletileg szerintem:
- Kicsi a táp ( kb csak fél óra játék után csinálja ezt )
- Túlmelegszik
- Rossz a driver
Illetve amire nem nagyon akarok gondolni az a VGA hiba.
szerintetek ? Ha esetleg hibás, akkor javítható?
Van egy DELL Inspiron 7520 SE notebookom, amivel egy projektor segítségével szeretnék 3D animációkat és filmeket vetíteni. Kérdésem az lenne, hogy hardverileg az i7-3632QM proci mennyire fog megizzadni a 2.2 Ghz-ével, illetve hogy ATI vga van benne, pontosabban 7730-as. RAM-ból nincs para, 8Gb ddr3-as, és tárhellyel sincs gondom.
Meg még annyit kérdeznék hogy a projektornak milyen vezetés szokott kelleni 3D-ben? (Gondolok itt sima VGA-ra vagy HDMI-re stbstb..)És hogy ez megtalálható-e a laptopban? Tudom elég nehéz dolgot akarok megvalósítani, de sajnos csak ez van most.
Köszönöm előre is!
És bocsi, hogy hosszú lett 😀
Amúgy a 11.4-es BIOS-nál fps csökkenést tapasztaltam,sőt memória olvasása is kevesebb volt.
Bootolható Pendrivet kellett készítenem és úgy be bootolni pendriveről.
Igen elsőnek 10.5-ről 11.4-re frissítettem,de 11.1-es csak maga az exe-vel ami nem dos-os féle bios updatevel tudtam úgy visszafrissíteni