Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csabi0906 avatar
Mikor jön már az a Bulldozer?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem inkább a 6 magos
0
0
0
0
online22 avatar
természetesen játékra 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Attól függ mire, de én a 6 magosat venném 😀
0
0
0
0
online22 avatar
szerintetek egy erős 4 magos Phenom II vagy egy gyengébb 6 magos Phenom II éri meg jobban?
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Eldöntöttem hogy mi lesz ! egyelőre marad a 4 GB ram és egy phenom x4 955 B.E.
Már csak az alaplapon gondolkodok mert olyan kéne am3plusszos, amiben 4 memória foglalat van ! valaki tipp esetleg ? 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
matyosowski írta:
szerintem meg vegyél 4 giga memót többi mehet a CPU ra és akkor ott a 4 magos phenom II X4 955BE. Vagy használtan akkor keresel egy x2 es 560 at ami 4 magosítva van és akkor az gyorsabb is mint a 955.

Mivel gyorsabb? 200Mhz nem nagyon számít, azt 955-el is húzhatod simán.
Számítsd ki neked mi a legjobb, árilag és, hogy időben melyik éri meg jobban, sztem vedd meg a 8GB memóriát+Phenom II X2 560@ X4 B60 Pre-tested! vagy vehetsz 4 magosat AM3+-s lappal, és akkor nem lesz gondod a cserénél.
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem meg vegyél 4 giga memót többi mehet a CPU ra és akkor ott a 4 magos phenom II X4 955BE. Vagy használtan akkor keresel egy x2 es 560 at ami 4 magosítva van és akkor az gyorsabb is mint a 955.
0
0
0
0
aaron_ avatar
zsolti1515 írta:
Nem tudom hogy most Phenom II X2 560-at vegyek és ha sikerü, akkor azt négymagosítani vagy inkább Phenom II x4 955-öt :S mert ha már 6 ezret megspórolok a CPU-n akkor lehet 8 GB ram lenne a gépbe..

És minek neked 8 Gb ram?
0
0
0
0
Osynho avatar
Vegyél akkor előre tesztelt 4 magosíthatót a hardverapróról.
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Nem tudom hogy most Phenom II X2 560-at vegyek és ha sikerü, akkor azt négymagosítani vagy inkább Phenom II x4 955-öt :S mert ha már 6 ezret megspórolok a CPU-n akkor lehet 8 GB ram lenne a gépbe..
0
0
0
0
niteforce avatar
nem bonyolult. biosban a CPU konfigban a core unlockert enabledre kell tenni. ennyi 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
na utána olvasgattam, hát, nem fogom kipróbálni sose 😆
0
0
0
0
matyosowski avatar
őőŐ tudomásom szerint amely alaplapok rendelkeznek a megfelelő chippel (nem tudom mi a neve) akkor a biosban át kell állítani valamit és elinditani a gépet. Ha nem instabil akkor ott a 4 magos proci majdnem "fele annyiért". De majd a szakértők szerintem mindjárt leírják részletesen, vagy nézz utána GOOGLEban.

Szerintem meg inkább 4 mag mint a 2. A mai játékok jobban csipázzák a 4 et mint a 2 t ez bizonyított tény 😆. Hiába jó a 2 es akkor is inkább a 4. Jövőbiztosabb szerintem.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
pontosan mi ez a magósítósdi dolog ?
2-ből 4 magost csinálni ? valamit magában a hardverben kell barmolni, vagy szoftveresen működik ? mi ez az egész ? 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Lehet venni magánszemélytől 2-3000 el drágábbat ami tuti feloldható és akkor mindenki jóljár. Még miért dobna ki attól még ott lesz egy egész jó procija aztán ha majd már nagyon kevés lesz leváltja
0
0
0
0
matyosowski avatar
de ha nem sikerül a magosítás akkor meg ***tál egy halom lóvét az ablakon. szerintem csapj még hozzá ha van lehetőséged és vegyél egy 955 BE t. Természetesen ez magán vélemény te tudod te döntesz! 😉
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolti1515 írta:
Az lenne a kérdésem, hogy egy AMD Phenom II X2 560 Black Edition-t ha négymagosítok lesz-e olyan erős mint egy Phenom II X4 955 Black Edition ? 😀

Meg ti melyiket javasoljátok ? Már csak azért is kérdem mert kedden veszek gépet ! 😀

Ha sikerül a magfeloldás, akkor még erősebb is lesz, mivel 100MHz-cel magasabb órajelen megy.
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Az lenne a kérdésem, hogy egy AMD Phenom II X2 560 Black Edition-t ha négymagosítok lesz-e olyan erős mint egy Phenom II X4 955 Black Edition ? 😀

Meg ti melyiket javasoljátok ? Már csak azért is kérdem mert kedden veszek gépet ! 😀
0
0
0
0
no avatar
De a te alaplapodba sajnos nem megfelelő az a processzor.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
ajti:mennyit költenél rá??

AMD X4 955 BE 26k

Core i5 2500k 45k

Ezek talán a legjobbak az ár/érték kategóriában!
0
0
0
0
no avatar
tudtok egy jo olcso procit amelyiken futnak maxon a gamek?
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Ilyen az alaplap.

ASROCK N68-GE3 UCC

http://******/webshop/product/_asrock_n68_ge3_ucc/165525

csillag helyére ip on.hu
0
0
0
0
grafi97 avatar
ennyit valóban megér. és kis szerencsével feloldhatod a +2 magot, ha megfelelő alaplapod van.😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, főleg, ha fel tudod oldani a magokat. Az 555BE majdnem egy ezressel olcsóbb. 😃 Mivel gyak ugyanaz a 2 proci én az olcsóbbat venném.
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Osynho írta:
zsolti1515 írta:
Szerintetek ez jó processzor?

AMD Phenom II X2 560 Black Edition 3.3 GHz

Ár nélkül nem lehet eldönteni, hogy jó vétel-e.

http://*****/webshop/product/_amd_phenom_ii_x2_560_3.30ghz_am3_box_black_edition/160575

a csillag helyére i pon.hu
szerintem ennyit megér.
0
0
0
0
Osynho avatar
zsolti1515 írta:

Ár nélkül nem lehet eldönteni, hogy jó vétel-e.
0
0
0
0
no avatar
Jó processzor, ha van egy jó alaplap is akkor feloldhatod a 2 magot, és akkor már nagyon jó lesz 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
Ezt a hülyeséget foxbet. 😆 Kismillió oka lehet egy oprednszer leállásának, és ha egy azon fájl megnyitása okozta mindkét esetben az összeomlást, de a program jó, akkor a fájl szar. Arról nem is beszélve, hogy a catia-nak nem valami nagy az erőforrásigénye.

Én nem arra a kérdésre válaszoltam amire gondolsz hanem arra hogy kinek nem elég a 6 mag. Egyébként a saját szememmel láttam hogy amikor a programozo megnyitja a Catia modellező programnak az egyik fájlt ő mutatta is hogy 100%-os terhelés alatt van a az Intel xenon Quad-Core. utána a melletelévő másik gépen iy megmutatta amiben ugyan azok a hardverek voltak csak újab gép volt ott is 100%-os terhelésen ment.Az hogy olyan kicsia gépigénya az egy dolog itt minden attól függ hogy a modell amit megnyitól menyire bonyolult. Ha nem hiszed akkor majd ha nyilt nap lesz az audiban akkor menj be a szerszám gyárukba és ott nézd csak meg megálotd hogy megeszi azt a procit.
0
0
0
0
zsolti1515 avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
Ezt a hülyeséget foxbet. 😆 Kismillió oka lehet egy oprednszer leállásának, és ha egy azon fájl megnyitása okozta mindkét esetben az összeomlást, de a program jó, akkor a fájl szar. Arról nem is beszélve, hogy a catia-nak nem valami nagy az erőforrásigénye.
0
0
0
0
niteforce avatar
foxbet írta:
ricshard004 írta:
foxbet

Akkor ott valami gond van😃😃

itt nem lehet gopnd még az audiban használt Intel xenon Quad-Core-t is befagyasztotta ez a 2GB-os catia fájl windows xp 64 bit alatt.

mert Audiban V10-est kell használni, nem ilyen xenont! 😃😃
0
0
0
0
foxbet avatar
ricshard004 írta:
foxbet

itt nem lehet gopnd még az audiban használt Intel xenon Quad-Core-t is befagyasztotta ez a 2GB-os catia fájl windows xp 64 bit alatt.
0
0
0
0
niteforce avatar
foglalat szerint igen, de a gyártó honlapján nézd meg hogy támogatja -e.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
foxbet

0
0
0
0
RolloR avatar
köszi akkor marad a Intel Core 2 Duo E7600 3.00GHz BOX
az jóó?? bocs h ennyit kérdezek
0
0
0
0
RolloR avatar
és egy AMD Phenom-2 850 X4 BOX menne az alaplapomba????
0
0
0
0
niteforce avatar
Ez LGA 775-ös nem menne bele semmilyen i 3 sem az első gen sem a második. ebbe csak
Celeron/Pentium/Dual Core/Core 2 duo
esetleg: core 2 extreme és core 2 quad megy bele.
0
0
0
0
RolloR avatar
igen mer átírtam hogy hogy ennének vele a játékok
itt az alaplapom::https://remedial.pl/allegro/FS-D1931-A21-2.JPG
0
0
0
0
foxbet avatar
Zergi0 írta:
Kinek nem elég egy 6 magos processzor ? Ami még bele megy az am3as alaplapokba ?

Fateromnak megnyitott egy nagyobb 2Gb-os catia fájlt és befagyasztotta a procit .
egyébként faterom modellez.
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Kinek nem elég egy 6 magos processzor ? Ami még bele megy az am3as alaplapokba ?
0
0
0
0
niteforce avatar
milyen foglalata van?

amúgy amit én találtam az alapján nem. mert a scenic N egy PC típus nem egy alaplap típus.

amúgy a gépednél már most i3 van.....
0
0
0
0
RolloR avatar
azt szeretném kérdezni hogy egy fujitsu scenic N alaplapba belemenne-e egy intel core i3-as proci???? kép a gépemnél az alaplapról
0
0
0
0
foxbet avatar
matyosowski írta:
hát azért gyári hűtővel szerintem elég vicces lenne az 5Ghz. Tudomásom szerint sokan szidják az AMD gyári hűtőjét. De egy jobb hűtővel nem lehetetlen ha azt mondják hogy elérhető😃

8magos fx hez már vízhütést adnak
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció