AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vin Diesel avatar
én azért nem alacsonyítanám le az AMD-t ennyire. Az AMD mindig is olcsó volt és az olcsóságához hozzá járult a kis méretű cache, de viszont MHz-be mindig is kemény volt az AMD. Meg az AMD-ket is simán lehet olyan MHZ-re húzni mint az Inteleket csak egy magasabb fokú processzorhűtő kell hozzá.
A Phenom II X4 965-ről meg annyit hogy a Phenom II X6 1055T-t csak MHZ-be veri meg. Mert csak Turbo Boost-al éri el a 3,3Ghz-et és a 965meg az alap 3,4Ghz-ével keményebb. A Többi tulajdonságában viszont az 1055T vagy keményebb vagy ugyan olyanok.
0
0
0
0
no avatar
Tök mindegy, szakértők is megmondták, hogy az INTEL a legjobb, nem tudom, mit kell itt AMD VS INTEL-ezni, AMD mindig is gyengébb volt, az 1055T-ről ne is beszéljünk, 6 magos, semmi, egy 965 jobb nála...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
Osynho írta:
Remélem érzed, hogy elég - hogy is mondjam finoman - érdekes, amit állítasz 😃 A sok vinyó, illetve töredezettség, öreg windows, sok telepített program önmagában lassítja a rendszert, semmi köze a procihoz. Főleg nem jelenti annak instabilitását 😉

Új rendszer van fent 😃 és alig van fent program 😲
az X2 nálam teljesen az elvárt módon reagál a különböző műveletekre, igaz nem tartom rajta a szemem folyamatosan h éppen mit is csinál mekkora terhelésnél

jóó de én mindig itt ülök, kivéve ha melozok, sulizok vagy kondizok 😃
én is mindig itt ülök, és egészen meg vagyok elégedve az árához képesti desktop teljesítményében, csak a játékoknál, amikre nagyrészt használnám kevés a 2 mag, magamtól az életbe nem vettem volna ilyent, de legalább elsőkézből tapasztalok 1 szaftos procilimitet
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
Osynho írta:
Remélem érzed, hogy elég - hogy is mondjam finoman - érdekes, amit állítasz 😃 A sok vinyó, illetve töredezettség, öreg windows, sok telepített program önmagában lassítja a rendszert, semmi köze a procihoz. Főleg nem jelenti annak instabilitását 😉

az X2 nálam teljesen az elvárt módon reagál a különböző műveletekre, igaz nem tartom rajta a szemem folyamatosan h éppen mit is csinál mekkora terhelésnél

jóó de én mindig itt ülök, kivéve ha melozok, sulizok vagy kondizok 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
Osynho írta:

0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tesla GoD írta:
Osynho írta:
Mi az hogy stabilabb? 😕
ha a billegő szék lába alá raksz 1 Intel procit, stabilabb lesz, mintha AMD-t raknál alá

Hát ez vicces 😂 😂 😂
De érzed a Winfosba hogy a folyamatokra hogy reagál...
bár E8200 alatt nem is volt ennyi vinyom... lehet AMD nek kicsit sok...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Mi az hogy stabilabb? 😕
ha a billegő szék lába alá raksz 1 Intel procit, stabilabb lesz, mintha AMD-t raknál alá
0
0
0
0
Osynho avatar
Mi az hogy stabilabb? 😕

Tesla GoD: Én is valami hasonlóra gondolok. 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
tasiadam írta:
Pedig hülyeség, mert egy E8400 vagy Q8300 feletti intelek ritkajók, GTX460at kihajtja ugyan úgy mint egy i3, az AMD-nek nem tudok olyan 2 magos procit ami ilyet tudna

Az i3 HT-s és sokkal újabb fejlesztésű, mint egy Athlon II. Egy E5000-essel, vagy E6000-essel hasonlítsad a 2 magos AMD-ket...

Most ha azt nézem nekem volt intlem is meg AMD én is!
E8200 intelem sokkal stabilabb proci volt mint az AMD 965 ös 😀 szóval azóta rájöttem hogy inkább dupláját is kiadom, minthogy instabil legyen...
0
0
0
0
Osynho avatar
tasiadam írta:
Pedig hülyeség, mert egy E8400 vagy Q8300 feletti intelek ritkajók, GTX460at kihajtja ugyan úgy mint egy i3, az AMD-nek nem tudok olyan 2 magos procit ami ilyet tudna

Az i3 HT-s és sokkal újabb fejlesztésű, mint egy Athlon II. Egy E5000-essel, vagy E6000-essel hasonlítsad a 2 magos AMD-ket...
0
0
0
0
no avatar
A Celeron-ról inkább ne is beszéljünk 😂
A Sempron veri! 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
van benne valami, de mutass egy olyan 2 magos AMD procit, ami annyiba kerül, mint ezek a C2-k, ezen az áron 955-öst lehet venni, az LGA775 már lefutott foglalat, de használtan még lehet jó vétel
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CoRe írta:
És egy 13k-s Intel?

az celeron
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CoRe írta:
Az AMD-nek vannak a legjobb ár/érték arányú processzorai! 😎

egy 245-ös nem tud kihajtani egy 5750et.. látszik hogy 13 ezer ft
0
0
0
0
no avatar
Az AMD-nek vannak a legjobb ár/érték arányú processzorai! 😎
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
no avatar
Veszik az olcsó AMD-t, és leócsárolják az Intelt, mert sokaknak nincs rá pénz... egyszóval: szánalom a köbön.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Most a procim, néha ugy bevan lassulva és mint a dög olyan lassu 😃
Minnél jobban tele a sok vinyó annál lasabb... egyszerüen nem szereti 😃
0
0
0
0
no avatar
Szerintem AMD.Ár/érték arányban jobb mint az intel, de ha valakinek az ár mindegy akkor INTEL
0
0
0
0
wdavid avatar
Köszi 😃 Azért írtam, hogy később még lesz bele, mert ez csak azért kell h egyenlőre menjen, mert most nemigen lesz pénzem többre 😀 4 Giga a minimum amit szeretnék 😃
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
wdavid írta:
Én AMD párti vagyok és a kiszemelt gépem is talán az év végéig megtudom venni 😃

- AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 Black Edition
- GIGABYTE GA-880GM-UD2H
- KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blue
(aztán később majd még 1 ilyen megy bele)
- SAPPHIRE 11163-05-20R HD5770 1GB GDDR5 HDMI VAPOR-X PCIE

mit szóltok? 😃 Egy ilyennel el tudnék lenni hosszab ideig nagyon komolyabb fejlesztés nélkül? 😃 (az az érzésem igen)

Jó kis terv, bár ha ilyen komoly proci meg VGA-d lesz akkor több ramot érdemelne a gép. Mert így nem nagyon fogod tudni kiélvezni a játékélményt mert csak olyan játékokkal fogsz tudni menni ami nem fog menni jól, mint mondjuk ha 4Gb ram lenne benne. (de úgy összességében jó)
0
0
0
0
wdavid avatar
Én AMD párti vagyok és a kiszemelt gépem is talán az év végéig megtudom venni 😃

- AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 Black Edition
- GIGABYTE GA-880GM-UD2H
- KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blue
(aztán később majd még 1 ilyen megy bele)
- SAPPHIRE 11163-05-20R HD5770 1GB GDDR5 HDMI VAPOR-X PCIE

mit szóltok? 😃 Egy ilyennel el tudnék lenni hosszab ideig nagyon komolyabb fejlesztés nélkül? 😃 (az az érzésem igen)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
zsolty87 írta:
joci002 írta:
rendben. és az core i5 az jó választás?😃

i5-760 jó választás. Nekem is ezt ajánlották. Láttam az erre a processzora épülő terveidet. Elég jók.

Lehet már tudni arról valamit hogy az AMD új processzora milyen foglalattal fog rendelkezni? Erre is kiadnak új alaplapot mint az Intel a Sandy Bridge-re, vagy jó lesz a mostani sAM3-as alaplap.
alapvetően AM3+os foglalatú lesz, de elvileg vmilyen szinten tán működni fog a sima AM3-al is
0
0
0
0
niteforce avatar
........AMD.............AMD.............AMD......AMDAMD
......AMDAMD.........AMDAMD AMDAMD......AMD...AMD
....AMD...AMD........AMD...AMD....AMD......AMD....AMD
..AMD......AMD.......AMD...AMD....AMD......AMD....AMD
.AMD.........AMD.....AMD.............AMD......AMD...AMD
AMD...........AMD....AMD.............AMD......AMDAMD

😆 szoval az AMD-t szeretem😀
AMD+ATI a legjobbak😀

1ik haverommal a suliban egesz nap ezen vitazunk, en amd+ati o meg intel+nvidia "parti" 😆DDD
0
0
0
0
zsolty87 avatar
joci002 írta:

i5-760 jó választás. Nekem is ezt ajánlották. Láttam az erre a processzora épülő terveidet. Elég jók.

Lehet már tudni arról valamit hogy az AMD új processzora milyen foglalattal fog rendelkezni? Erre is kiadnak új alaplapot mint az Intel a Sandy Bridge-re, vagy jó lesz a mostani sAM3-as alaplap.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
joci002 írta:
Intel core 2 duo E7500 milyen elégjó játékra Márciusba Q9650 veszek ez már jobb nem😆

Az írásjelek használata nagyban elősegítené, hogy megértsük a mondanivalódat. 😀
Ha ez így akar kinézni: Intel core 2 duo E7500 milyen? elégjó játékra? Márciusba Q9650 veszek, ez már jobb, nem?😆
Akkor az a válaszom, hogy a C2D procik kezdenek gyengék lenni, de még mindig jók játékra. 😀 A Q9650 meg lényegesen jobb, de nem ajánlom. Annyiért már i7-et kapni... Mondjuk használtan belehet szerezni jó áron, de akkor már inkább Q9450, és adsz neki egy kis OC-t. 😀
0
0
0
0
no avatar
Intel core 2 duo E7500 milyen elégjó játékra Márciusba Q9650 veszek ez már jobb nem😆
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:
😃 csak kéne bisztatás hogy nem pénzkidobás hanem hoszabb távon jobb 😆 az legalább 1-2 év 😃

Egyenlőre alapórajelen bőven tökéletes, aztán ha kezdene gyengülni adsz a képének némi OC-t. Egy jó táppal, deszkával meg hűtővel a legtöbb példány simán használható 5GHz-en 24/7 használatra, az meg egy jó darabig tuti elég mindenre. 😃 Amúgy alaplap ~40+proci ~80+memó ha 8 gigát akarsz komolyabb modulokból ~40+lefelé kerekítettem, szóval legyen még +5 😃 = 165eFt-ból tutira kijössz, és legalább 3 évig nem kell nyúlnod azokhoz az alkatrészekhez! 😀 Legközelebbi fejlesztés mondjuk még egy 5870(50-ből már lehet venni használtan, és még legalább fél évig garanciás mind), aztán azzal sem lesz gondod egy jó ideig. 😜
0
0
0
0
MaximumGame avatar
😃 csak kéne bisztatás hogy nem pénzkidobás hanem hoszabb távon jobb 😆 az legalább 1-2 év 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:
Cooley : tudom hogy várnom kell , még nemjöttek meg a javitott lapok 😃 ugy 190 ezret költenék lapra procira meg memoriára 😃 max...
mert másra is kell a pénz 😂

Hát annyiból bőségesen kijön. 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Cooley : tudom hogy várnom kell , még nemjöttek meg a javitott lapok 😃 ugy 190 ezret költenék lapra procira meg memoriára 😃 max...
mert másra is kell a pénz 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:
De most minden szempontból jobb egy i7 2600k mint a X4 965 öm... akkor érdemes cserélni? elég sokat csomagolok meg konverálok is 😃
meg Bulldozerre meg az új 12 magos i7 ugyseveszem meg 😆
most halottam Bulldozer elég szépen átveszi a piacot 16szálas Bulldozerel...
szerintem lessz vagy 150 ezer a leglasabb is 😞 de játékoknak elég lessz még 2év mulva is 8szál... szerintem..

Ha van rá lóvéd. 😃 De alaplapra még várnod kell egy kicsit.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
De most minden szempontból jobb egy i7 2600k mint a X4 965 öm... akkor érdemes cserélni? elég sokat csomagolok meg konverálok is 😃
meg Bulldozerre meg az új 12 magos i7 ugyseveszem meg 😆
most halottam Bulldozer elég szépen átveszi a piacot 16szálas Bulldozerel...
szerintem lessz vagy 150 ezer a leglasabb is 😞 de játékoknak elég lessz még 2év mulva is 8szál... szerintem..
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Értem, hogy mit mondasz, de akkor is más a TDP besorolás a két gyártónál 😀

"A két új X4-es 125 wattos TDP-vel rendelkezik, ami elsőre soknak tűnik, de a tesztek már jó párszor bebizonyították, hogy ezek az értékek a két processzorgyártó esetében másként kerülnek megállapításra, ráadásul sokszor inkább csak amolyan kategorizálásra használhatók, és nem feltétlenül a valós fogyasztást reprezentálják."

[LINK]

Egyébként is csak iránymutató érték a megadott tdp, egy adott osztályba sorol be több, különböző órajelű, így nyilván eltérő fogyasztású cpu-t.

Mondjuk a tranzisztorok kapacitásának kiszámításában lehet eltérés(pl kerekítés, ami biztos van, különben nem kapnának állandóan 5-tel osztható számokat 😃 már ami az újabb asztali gépekbe szánt, nagyobb teljesítményű procikat illeti). Egyébként a tesztek sokszor azért csalókák, mert pl az én deszkám is automatikus beállításon 1,4V körüli feszt adott a procinak, holott gyárilag 1,4V-os(amúgy működik a gyári órajelen 1,2V-on is ez a vicces). Legegyszerűbb, ha pár megbízható oldal tesztjeit megnézzük, abból pontosan megtudjuk, hogy mi mennyit eszik. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Értem, hogy mit mondasz, de akkor is más a TDP besorolás a két gyártónál 😀

"A két új X4-es 125 wattos TDP-vel rendelkezik, ami elsőre soknak tűnik, de a tesztek már jó párszor bebizonyították, hogy ezek az értékek a két processzorgyártó esetében másként kerülnek megállapításra, ráadásul sokszor inkább csak amolyan kategorizálásra használhatók, és nem feltétlenül a valós fogyasztást reprezentálják."

[LINK]

Egyébként is csak iránymutató érték a megadott tdp, egy adott osztályba sorol be több, különböző órajelű, így nyilván eltérő fogyasztású cpu-t.
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
AMD a max fogyit adja meg, Intel a tipikus fogyit

Látom nem érted. 😀 A TDP-t csak egyféleképpen lehet kiszámolni(P = C*V2*f azaz kapacitás*feszültség négyzet*órajel), és amikor megadják a TDP-t mindig a processzor maximális órajelével és az ahhoz beállított működési feszültségével számolják, a kapacitás meg már a felhasznált tranzisztoroktól függ.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hogyne. Pontosabban a prociban és az alaplapban. 😀 Az Intelnél is van ilyen funkció.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Ezek után már végképp tanácstalan vagyok. Mindkét gyártó mellett vannak érvek és ellenérvek. Nem tudok kompromisszumot kötni.
Osynho: ez a C&Q funkció benne van minden amd processzorban? Konkrétan ebben: AMD Phenom II X4 955 C3 Black Edition Box.
0
0
0
0
Osynho avatar
AMD a max fogyit adja meg, Intel a tipikus fogyit
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Az AMD és Intel féle TDP-t kár összehasonlítani, mert máshogy méri a 2 cég.

Hogyan lehetne máshogy mérni? A TDP-nek egy képlete van.
0
0
0
0
Osynho avatar
Az AMD és Intel féle TDP-t kár összehasonlítani, mert máshogy méri a 2 cég.
Amúgy a max fogyit normál terhelés alatt sose éred el. Üresjáratban meg ott a C&Q (AMD-nél), ami 4-re veszi vissza a szorzót + a feszültséget is redukálja, így az én gépem pl 76-78W-ot eszik. Szerintem ez vállalható. Hogy egy Intel proci 8-10W-al kevesebbet eszik üresjáratban, nem hat meg, csak ezért nem cserélnék (persze az új Szandik igen jó kis procik 😀 ). Terhelés alatt nagyobb a difi, de ez is inkább a hűtés miatt kérdés, villanyszámlában nem hagy jelentős nyomot.
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
szerintem érthető😂 bár a mai durva izomkariknál, és bika tápoknál ritkán jelenti a proci fogyasztása a fő gondot, max HTPC-knél számíthat, de azokba meg úgyse tesznek durva modelleket

Na ha te megértetted, akkor már csak akos328-nál lehet probléma. 😆😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem érthető😂 bár a mai durva izomkariknál, és bika tápoknál ritkán jelenti a proci fogyasztása a fő gondot, max HTPC-knél számíthat, de azokba meg úgyse tesznek durva modelleket
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Intellel csak az a baj hogy majdnem minden procihoz más más foglalatot adnak ki, míg egy sAM3-as foglalatra Semprontól a Phenom II-g minden proci rátehető. Tehát hosszútávon kifizetődőbb mint az Intel. Fejlesztésnél nem kell alaplapot is cserélni ha gyorsabb processzort akarok. Egyedül ami az AMD ellen szól én szerintem a fogyasztása, Intel 95 W, AMD 125 W. (bár én nem tudom hogy ez a fogyasztás árban mekkora különbséget jelent a két proci közt)

Az Intelnek is vannak magasabb fogyasztású procijai, illetve az AMD-nek kisebbek. A teljesítmény/fogyasztás arány inkább az érdekes. 😀

Én csak a 4 magos procikat hasonlítottam össze, i5-760, i5-750, X4 955, X4 965, X4 970. és ezekre írta a 95 illetve a 125 W-s fogyastást. Kifejtenéd bővebben ezt a teljesítmény / fogyasztás arányt. Amúgy ez a fogyasztás gondolom csak terhelés alatt éri el ezt a értéket, gondolom alapjárton kevesebb is elég neki.

A magok száma nem befolyásolja a fogyasztást. Inkább a tranzisztorok száma(igaz általában minél több mag, annál nagyobb mennyiségű tranzisztor, de nem feltétlenül igaz, mert ugye a gyártástechnológia méretének csökkenésével egyre több tranyó tuszkolható egy magba), bár a tranzisztor sem fogyasztó, de az elfolyó áramból keletkezik a fogyasztás, ami hőként távozik, ezért is hívják TDP-nek(Thermal Design Power) a processzorok fogyasztását. 😀 Amúgy igen, csak terhelés alatt éri el a teljes fogyasztást. A teljesítmény/fogyasztás arány meg szimplán annyit jelent, hogy adott fogyasztással mekkora teljesítményt képes kifacsarni magából. 😀 Egy szembetűnő példa: Intel P4 HT 660-as proci 115W-os, de ma már nem egy atomerőmű. 😀 Míg pl az i7 990X 130W-os, de a legerősebb asztali gépbe szánt processzor, vagy hogy hozzak AMD példát is, az 1055T-ből van 95W-os verzió ugyan azzal a teljesítménnyel, mint a 125W-os darab. 😀 Lényeg, hogy minél jobb ez az arány, annál jobb.

Visszaolvasva kicsit kusza, de remélem érthető, amit írtam. 😂

Szerk.: Ja és azt elfelejtettem, hogy a tranzisztorok száma sem feltétlenül arányos a fogyasztással, mert ugye egyre újabb technológiák, egyre kisebb méretek, egyre kisebb mennyiségű elfolyó áram. 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Intellel csak az a baj hogy majdnem minden procihoz más más foglalatot adnak ki, míg egy sAM3-as foglalatra Semprontól a Phenom II-g minden proci rátehető. Tehát hosszútávon kifizetődőbb mint az Intel. Fejlesztésnél nem kell alaplapot is cserélni ha gyorsabb processzort akarok. Egyedül ami az AMD ellen szól én szerintem a fogyasztása, Intel 95 W, AMD 125 W. (bár én nem tudom hogy ez a fogyasztás árban mekkora különbséget jelent a két proci közt)

Az Intelnek is vannak magasabb fogyasztású procijai, illetve az AMD-nek kisebbek. A teljesítmény/fogyasztás arány inkább az érdekes. 😀

Én csak a 4 magos procikat hasonlítottam össze, i5-760, i5-750, X4 955, X4 965, X4 970. és ezekre írta a 95 illetve a 125 W-s fogyastást. Kifejtenéd bővebben ezt a teljesítmény / fogyasztás arányt. Amúgy ez a fogyasztás gondolom csak terhelés alatt éri el ezt a értéket, gondolom alapjárton kevesebb is elég neki.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a Bulldozer-re én is kíváncsi leszek, ha valóban jó teljesítményt hoznak reális ár mellett, akkor év vége/jövő év eleje felé váltok majd 1 olyan rendszerre, bár ez még attól is függ, mennyire érzem majd szükségét
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció