Hangtechnika

Szerző: Cooley, 2010. September 19., téma
Fórum » Periféria
Hangtechnikával kapcsolatos téma
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tibor560sec avatar
Semmiképp sem lehet egyenlő a hangja !
A 400w teljesen másképp hangzik mint a 2 x 200w :
alacsonyabb hangerőn a 2 x 200w a jobb mert tisztábban hallható , szebb a mély tartománya !
magasan megterhelve 2 x 200w pedig torzítást lehet tapasztalni a 400w hoz képest , kb ennyi szerintem !
0
0
0
0
Disco4ever avatar
Igen! egy 400-as mélyládának felel meg!
Én ha megoldom a 2 z-5500-at akkor lesz 400W a Mély + 600W a Center! Vagyis 1000W😀
[movie=youtube]HAle-JAyfeA&feature=related[/movie]
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Ha van 2db 200w-s mélynyomód az egyenlő az 1db 400w-sal?
Mármint az ereje.
0
0
0
0
Disco4ever avatar
20 000W 😆 te ur isten😃
én szívem szerinte így csinálnám😀
0
0
0
0
Disco4ever avatar
azbizony írta:
Nekem azt mondják hülye vok hogy 2db Z-2300 at össze akarok kötni de nem érdekel 😃 A mostani is proci helyett vettem pedig az már ráférne a gépre. A kövit is sztem proci helyett fogom venni, mert imádom a játékokban a proci limitet 😆 de legalább a zene normálisan szól 😃

szerintem ez nem hülyeség😀 Nagyobb hangteljesítményed lesz tőle bőven😀 Én is jövőre beszerzek még 1 Z-5500-at és én is 2-ővel fogom majd nyomni😃 A szomszédok nagy örömére😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Nekem azt mondják hülye vok hogy 2db Z-2300 at össze akarok kötni de nem érdekel 😃 A mostani is proci helyett vettem pedig az már ráférne a gépre. A kövit is sztem proci helyett fogom venni, mert imádom a játékokban a proci limitet 😆 de legalább a zene normálisan szól 😃
0
0
0
0
Disco4ever avatar
én már régóta akartam venni egyet csak nem jött össze soha, de most már összejött😀 A z-5500-am előtt egy Logitech Z-Cinema 2.1 180W RMS-em volt! De az is nagyon jól szólt! De most hogy már megvan a z-5500 a szomszédaim néha idegesek😀
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Én is vettem nyár elején majdnem egy Z-5500at, de inkább lett egy teló + Z-2300 helyette,amit megbántam,de amilyen hangok hiányoznak ebből a hangfalból azok hiányoznak a Z-5500ból is,de nagyon korrekt cucc.
0
0
0
0
Disco4ever avatar
én 90 000Ft-ért vettem 2010/10/29.-én a Media Markt-ban a Z-5500-amat! És nem bántam meg hogy megvettem😀 De jövő évben lehet hogy beszerzek még 1-et és 2-őt kötök a gépre Y kábellal😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem minden vágyam hogy egyszer olyan hangcuccot szerezzek ami szétrázza a házat😆 Kösz Gaboo a tippet. Egyenlőre maradok a logitech x-540 emnél!
0
0
0
0
Cooley avatar
Esetleg Z680 vagy Z-5300, de még ritkábbak. 😀 Viszont Z-5500-at 80eFt körül lehet újonnan kapni! 😀
0
0
0
0
no avatar
Én 40.000ftból kihoztam egy Solidaudio MS2-es 350-os autóserősítőt, egy 350w-os PCtápot és egy 1000w-os subcsövet. sztem fair összerakás...subcső egy Magnat streetracer 3000 XXL 😀
0
0
0
0
Tofy avatar
Hát az úgy van (nekem így mondták)hogy úgy jó ha az erősítőnél max 50%-al nagyobb hangszórót veszel.Én személy szerint 50.000-ből egy olyasmit hoznék ki ami nekem van hogy tápról egy autóerősítőt és arról egy mélyet.De ez csak akkor jó ha van mellette magas is.Ha nem így akkor meg venni egy végfokot és hozzá egy 3 vagy 2 utas hangszórót.
0
0
0
0
Cooley avatar
Az tényleg jó lenne ha valaki mondana egy oldalt, ahol leírnak részletesen és érthetően mindent a hangtechnikáról, amit csak tudni kell. 😀 Esetleg ha bemásolná ide vagy leírná, amit tud, ha profi a témában. 😃 Megköszönném/-nénk! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
És lehet hozzá külön mélynyomót venni vagy a hangfalak is tartalmazzák? Meg a wattok hogy vannak? egy 500w os erősítőre összesen 500w nyi cumót köthetek?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
Érdekelne hogy olyan 50K ból kb milyen hangcuccot lehetne kihozni?
Nem ilyen egybe izé érdekel amiket pl a logitech árul hanem olyan hogy külön erősítő hangfalak.. Nem is igazán tudom mi kell még az ilyenhez😆 Használt is jó!
Veszel olcsón egy jó Videoton/Orion végerősítőt.Meg hozzá való hangfalakat.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Érdekelne hogy olyan 50K ból kb milyen hangcuccot lehetne kihozni?
Nem ilyen egybe izé érdekel amiket pl a logitech árul hanem olyan hogy külön erősítő hangfalak.. Nem is igazán tudom mi kell még az ilyenhez😆 Használt is jó!
0
0
0
0
Cooley avatar
A Teufel Concept E300 rendszerről valakinek véleménye? Amennyire utána tudtam olvasni elég jó minőségű, de nem tudom, hogy jobban megérné e, mint egy Z-5500?!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Abban az esetben tudnál hallgatni sztereó zenét hallgatni 5.1-ben ha lenne erősítőd mely széttudná osztani a 2 sávot 6ra. De akkor sem 5.1-ben hallgatnád a zenét, hanem osztott sztereóban, vagyis inkább normál 2 hangszórós sztereó mint osztott 5.1es hangzás.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
hát eddig rendesen működött akárhánysávos volt a zene ez hülyeség akkoris.....
mind az 5 ment + mélynyomó is nagyon jol szolt.
Nem értem akkor...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Feki1991 írta:
De ha a zene csak 2 sávos (sztereó) akkor sosem fogod tudni 5.1 (6 sáv)ben hallgati!

Hagyd hiába magyarázom 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
De ha a zene csak 2 sávos (sztereó) akkor sosem fogod tudni 5.1 (6 sáv)ben hallgati!
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Mert 5.1 em van itthon akkor minek hallgassam sztereóban.
Mert akkor minek van mélynyomóm, meg többi 3 hangfal ha kettő megy csak?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Don Sajtos írta:
hát akkor mit csináljak vele?
Hát régen jol működött, minden zenét hallgattam 5.1 be .

Csak azt nem értem zenét miért akarsz "5.1"-ben hallgatni mikor stereo a forrás?
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
hát akkor mit csináljak vele?
Hát régen jol működött, minden zenét hallgattam 5.1 be .
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Don Sajtos írta:
Nem azt mondom.
Hanem 5.1 -ben akarok hallgatni, arra van beállitva, és mégis sztereóba hangzik tehát csak 2db hangfal többi nem:S

MERT STEREO A FORRÁS MINT MÁR EGYSZER LEIRTAM!!! 😀 Csak akkor szól 5.1-be ha a forrás is 5.1... Vannak külömböző áll 5.1, 6.1, 7.1 hangzások (Dolby Pro Logic, DTS Neo PC...stb) de gondolom ezeket az integrált Realtek nem ismeri.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Nem azt mondom.
Hanem 5.1 -ben akarok hallgatni, arra van beállitva, és mégis sztereóba hangzik tehát csak 2db hangfal többi nem:S
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Don Sajtos írta:
Sziasztok !
Segítséget szeretnétek kérni.
Mégpedig az a gondom hogy 5.1 nem működik rendesen:S
Realtek Audio Managerben minden az 5 +1 nagyon jól működik jol hangzik, tesztet is futtattam. Viszont ha media playerben akarok zenét hallgatni akkor csak kettő szólSadS
Mégpedig az a kettő amelyik sztereó beállításnál vannak beállitva.
Tehát zenét sztereóban tudok hallgatni két első hangfal szol csak, mikor nekem 5.1 re van állitva:S
Esetleg mikor átállítom 5.1 ujrainditom nem fogadja el gép 5.1-et????
kérlek segítsetek!Smiley
előre is köszönöm.

Miért akarsz stereo zenét 5.1-be hallgatni??? Mivel stereo a forrás ezért csak a két front szól. Tölts le 5.1 -ben felvett zenét és 5.1-be fog szólni bár Realtek integrált hangal nagyon nagy tulzás bármit is 5.1-nek nevezni...😆
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok !
Segítséget szeretnétek kérni.
Mégpedig az a gondom hogy 5.1 nem működik rendesen:S
Realtek Audio Managerben minden az 5 +1 nagyon jól működik jol hangzik, tesztet is futtattam. Viszont ha media playerben akarok zenét hallgatni akkor csak kettő szólSadS
Mégpedig az a kettő amelyik sztereó beállításnál vannak beállitva.
Tehát zenét sztereóban tudok hallgatni két első hangfal szol csak, mikor nekem 5.1 re van állitva:S
Esetleg mikor átállítom 5.1 ujrainditom nem fogadja el gép 5.1-et????
kérlek segítsetek!Smiley
előre is köszönöm.
0
0
0
0
azbizony avatar
Engem yugi jelölt be egyedül a többieket meg én jelöltem be 😃 persze csak azokat jelölöm akikkel már váltottam pár szót meg segítettek nekem vagy ilyesmi 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Vissza. 😀 Már van kemény 3 ismerősöm. 😆 Én még senkit sem jelöltem be, de szerintem nem is fogok. 😂 Van egyáltalán valami értelme? Igaz a szavazásnál én is arra szavaztam, hogy legyen, de akkor még értelmesebb dolognak tűnt. 😆 De legalább látszik, hogy foglalkoznak az oldallal. 😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
azbizony írta:
Cooley írta:
Na megvan a hangkártya és végül is Creative Sound Blaster X-Fi Titanium lett. 😀 Kib*szott gyönyörűen szól vele még az öreg hifim is, hát még ha meg lesz a hangfalrendszer is! 😃 Nem tudja valaki, hogy a Creative vagy a Logitech akar e mostanság kihozni új csúcskategóriás 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszert?

Grat a hangkarihoz!!! 😀 elárulnád menyiért vetted? Nekem is kellene vennem a Z-2300 hoz mert kíváncsi vok tényleg ég és föld e a különbség az alaplapi meg egy normális hangkártya közt. Én nem tok róla hogy a Creative meg a Logitech akar e kihozni új hangrendszert 😃 sztem a Logitech bebiztosította magát a Z-5500 al egy jó pár évre 😆

Köszi!
[LINK] Én is ezt rendeltem. Nem egészen 19eFt. 😀

Amúgy egyenlőre a pénzügyeket elnézve 'csak' Z506-os hangfalrendszerem lesz, de ha kihoznának egy új ütős THX minősítésű 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszert 100eFt alatt,akkor tuti összekaparnám rá a lóvét! 😃 Esetleg még egy használt G51-es hangfalrendszeren gondolkozom. Találtam is egyet, de a hülyegyerek 45eFt-ért akarja adni. Újonnan 40eFt, és nem érti meg... így használtan garancia nélkül 20eFt-nál többet nem ér. Na de ha annyiért találok egyet, tuti megveszem. 😀

Köszi a linket 😃 Mondjuk nekem kicsit rága 20 ezerért 😆 és látom visszaigazoltál mert benne vagy az ismerőseim közt köszi 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
azbizony írta:
Cooley írta:
Na megvan a hangkártya és végül is Creative Sound Blaster X-Fi Titanium lett. 😀 Kib*szott gyönyörűen szól vele még az öreg hifim is, hát még ha meg lesz a hangfalrendszer is! 😃 Nem tudja valaki, hogy a Creative vagy a Logitech akar e mostanság kihozni új csúcskategóriás 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszert?

Grat a hangkarihoz!!! 😀 elárulnád menyiért vetted? Nekem is kellene vennem a Z-2300 hoz mert kíváncsi vok tényleg ég és föld e a különbség az alaplapi meg egy normális hangkártya közt. Én nem tok róla hogy a Creative meg a Logitech akar e kihozni új hangrendszert 😃 sztem a Logitech bebiztosította magát a Z-5500 al egy jó pár évre 😆

Köszi!
[LINK] Én is ezt rendeltem. Nem egészen 19eFt. 😀

Amúgy egyenlőre a pénzügyeket elnézve 'csak' Z506-os hangfalrendszerem lesz, de ha kihoznának egy új ütős THX minősítésű 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszert 100eFt alatt,akkor tuti összekaparnám rá a lóvét! 😃 Esetleg még egy használt G51-es hangfalrendszeren gondolkozom. Találtam is egyet, de a hülyegyerek 45eFt-ért akarja adni. Újonnan 40eFt, és nem érti meg... így használtan garancia nélkül 20eFt-nál többet nem ér. Na de ha annyiért találok egyet, tuti megveszem. 😀
0
0
0
0
Step Up 3D avatar
Hát jó is a Z-2300😀 200W össz teljesítmény de nagyon jól szól😀 Bár aki Z-5500-at akar az mélyen a zsebbe kell nyúlni😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Majd egyszer a Z-2300 után Z-5500-at akarok beszerezni de egyenlőre még a mostanitól is el vok ájulva 😆
0
0
0
0
Step Up 3D avatar
Ja Ja a Z-5500 nem kispályás hangfal az 500W össz teljesítményével😀 Haveromnak az van és simán lehet hallani zárt ablaknál lent az utcán! Bent meg meg lehet örülni a hangnyomástól😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
azbizony avatar
Néztem bemutató videót a T3 ról 😃 és abban 3 hangszóró van 😃 nem is csodálom hogy jobb 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
A T3-at többen istenítik az biztos! 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
A T3 jobb, mint a Z2300. 😀 De nézz pár tesztet a neten.
Úgy tűnik, hogy most b tudok szerezni egy 2év újszerű állapotú Logitech G51-et 20eFt-ért. Szurkoljatok! 😃

Én szurkolok!!! 😃 Am meg úgy kérdezgetem hogy melyik a jobb, mintha nem lennék NAGYON megelégedve a Z-2300 al 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
A T3 jobb, mint a Z2300. 😀 De nézz pár tesztet a neten.
Úgy tűnik, hogy most b tudok szerezni egy 2év újszerű állapotú Logitech G51-et 20eFt-ért. Szurkoljatok! 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
A Creative GigaWorks T3 jobb mint a Z-2300?? Meg azt szertném kérdezni milyen hangfalak vannak 2.1 ben amik jobbak a Z-2300 tól?
0
0
0
0
Cooley avatar
Köszi a tippet, már írtam is neki. 😀
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Rontana az összhatáson, és nem olyan lenne a 7.1,mint azt te elképzeled😀
Esetleg:
[LINK]

Nagyon jó kis hangfal, igaz nem olcsó, de erőssebb sokkal,mint a másik 3
(Alkudd le 25re ha ráállsz,annyit megér)
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát nincs jobb a személyes tapasztalatnál, az biztos. 😃 Amúgy még arra gondoltam, hogy a Z506 mellé rákötném a hifimet is a hangkártyára, úgy működni fog a 7.1 nem? Persze ha az rontani fog a minőségen, tuti, hogy azonnal ki is kötöm, de ki akarom próbálni. 😂
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Hát szerintem nem vehető annyira észre, az X-ek a Z-2300hoz képest nagyon nem mennek le mélyre(tapasztalat). Pedig a Z-2300 is csak 35Hzig megy le. Ezt hallani kell,mert az adatok nem sokat mondanak.
0
0
0
0
Cooley avatar
Mondjuk elég egyértelmű volt, de gondoltam biztosra megyek. 😃 Amúgy a Z506 mélynyomója 'csak' 45Hz-et tud, míg az X-530/540 40Hz-et, ez vajon mennyire észrevehető különbség?
0
0
0
0
ricshard004 avatar
X-540 is 96db és a Z506é is😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció