@Athis18: Szerintem a 70 még nem sok,és ha már annyi ventid van a házban,legfeljebb a vga hűtőjét tekerheted még feljebb,bár szerintem felesleges azért a pár fok minuszért a hangosabb fordulatszám(persze kérdés,hogy alapból mennyit megy)
@Athis18: Ezt nevezik félpasszív hűtésnek. Ha nem ér el egy adott hőfokot, energiamegtakarítás céljából kikapcsolja a ventiket. Ez kb. 60+ foknál van. a 70 fok még bőven jó amúgy 😀
@Athis18: Igen, ha van rajta olyan csatlakozó. Szerintem majdnem mindegyiken van, de ezt nem mondom 100%-ra.
Asus Xonar DGX-re én például simán rátudtam kötni az előlapi hangkimenetet.
Üdv. Olyan kérdésem lenne ,hogy mit gondoltok a Malwarebytes Premiumról? Szerintetek mennyire effektív ? Egyik kedves ismerősöm megajándékozott egy kulccsal ami elvileg 1 évre szól be is aktiváltam de a programba meg azt írja örök licensz .. akkor ez ,hogy is van?
@Zora: Ha azt írja örök licenc akkor valószínű az is, de nem száz százalék. Én később, egy két hét eltelte után megnézném akkor mit ír, és ha nem változik akkor nem is igen fog majd. Amúgy nem rossz kis program, mert sokszor jól jön ha meg van.
sziasztok szerintetek ez a Toshiba KXG50ZNV256G NVMe M.2 2280 256GB SSD menyire jó ugy értem olvasási sebeség meg stb.. ezt érdemes e meg venni jelenleg sima hdd van a gépben menyivel lenne gyorsabb a gép? vagy jobb lenne e egy Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3 ,haver azt mondta hogy a 2 közt nem nagyon fogok észre venni jelentös gyorsaságot mindegy melyik ssd veszem meg
@armagedon32: SSD és SSD közt valóban nincs nagy különbség, M.2 előnye,hogy nem kell kábelezni és az elérési idő is jóval kisebb,mint a Sata társánál. Viszont HDD és SSD közt perces a különbség bootoláskor is.
A HDD-t tartsd meg háttértárnak (torrent 😃😉 az SD-re meg mehet az oprendszer és a játékok.
Nálam is ugyanez a felállás, csak még egy plusz SSD-m van a játékoknak.
@FaLchioN: ok köszi . ennek a Toshiba KXG50ZNV256G NVMe olvaási seb 2700m/ 1050 au irási sima ssd azért kisebb a sebeség akkor ez csak reklám fogás ha jelentös különbség nincs?
@armagedon32: M.2 egy újabb technológia, jobb az írási és olvasási sebessége,mint a simának(Sata). Nagyobb fájlok egyik helyről a másikra való pakolásánál jól jön az M.2 de bootoláskor aligha 2-4 másodperc a különbség.
Én a helyedben megvenném az M.2-eset ha az alaplapom és a pénztárcám támogatja.
Szevasztok ! Nekem kellene valami gyerekzar vagy valami ilyesmi a gepre,vagyis a bongeszore. Olyanra gondolok,hogy ha hozzaul a gyerek akkor ne engedje regisztralni oldalakra vagy email fiokot kesziteni,vagy sztremelni,youtube csatornat kesziteni,vagy lehuzni dolgokat. Hogy ha valami kulcs szot beirna (pl. email) akkor nem keresne ra a bongeszo. Letezik valami ilyesmi?
Sziasztok! Egy elég érdekes problémám akadt. A héten dobtam össze az új gépet. Minden működik ahogy kell de a proci hűtője (I7-8700k, Cryorig R1 Ultimate, Asus Maximus X Code) random felpörög terhelés nélkül. Ha játszom hűt és szabályoz rendesen de ha böngészek stb. akkor műveli ezt. Próbáltam UEFI-n belül szabályozni de semmi nem történik. Alapból olyan 29 fok körül vannak a hőmérsékletek és akkor kezdi ha eléri a 30 fokot a Cpu. Valaki valami ötlet? Köszi előre is! 😀
Szervusztok!
Szeretnék egy 2666Mhz-es DDR4-es RAM modult vásárolni hűtőborda nélkülit, a mostani árak mellett a legolcsóbbat körülbelül, ami 23K
Nekem egy másik gépembe van 2400Mhz-es DDr3-as de hűtőbordás. 1x-2x megérintettem a bordákat, és nagyon forrók. Kérdem én, nem okoz-e valami működésbeli hárányt, ha nincs rajta hűtőborda? Bátran megvehetem azt is, vagy nem érdemes? költsek 3-5 ezerrel többet bordásra? Megéri?
Köszi a válaszokat
Sziasztok!
Tudjátok, hogy az Assassin's creed origins, hogy tudnám elindítani directx 11-es módban?
A probléma a Sniper elite 4-nél is volt (másnál is aki rx szériás) ha kilépek a játékból, akkor a színeket "összekeveri" a windowsban, ha újraindítom helyreáll. Na most a sniper elitenél volt dx11-es indítófájl is és azzal nem volt gond viszont az assassinnál nincs ilyen.
A játékban nem találtam ilyen beállítást. Sajnos videót és fórumtémát sem találtam erről vagy nagyon hasonlóról 😞
Vagy a játékon belül kéne megnézni,launchere-nincs a játéknak? Ha nincs nézd meg a játékon belül.
Ha ott sem játék parancsikon>jobb egérgomb>vagy ott kihozza. Ha ott sem megnyitod steamon és a játékra rámész,(ugye ki van írva a neve)jobb egérgomb>és ott ki tudod választani(mellesleg ott a sok írás közt ki van írva hogy biztonsági mentés,ott azt is megtudod csinálni,tudom nem a kérdéshez kapcsolódik,de egy kis plusz info nem árt😉
@Athis18: Nagyon minimális bottleneck lenne a 1050Ti-vel. GTX 1050 100%,hogy bottleneck nélkül ki lenne hajtva.
Bottleneck calculatorral számoltam ki gyorsban gép adataid alapján a 4%-ot. Bár az megint más kérdés,hogy mennyire megbízható a kalkuláció...
@Athis18: Jó. Megéri 😀. r9 380x ugyanolyan erős kb, vagy hangyányit erősebb,mint a 280x. A 1050Ti meg a frissítéseknek hála már lenyomja az esetek 90%-ban mindenhol a r9 280x-et jóval alacsonyabb fogyasztás mellett. Inkább 1050Ti-t ajánlom.Kevesebb fogyasztás, jó teljesítmény+ tuning lehetőség.
Sziasztok!
Mostanában tervezek venni egy szünetmentes tápegységet. Tudnátok ajánlani egy jobb fajtát, 35ezer a max keret.
A számítógépem tápja 400W-os.
Válaszokat előre is köszi!
@Gyrger72: Nem a számítógéped tápja számít, hanem az alkatrészek összfogyasztása amik benne vannak.
i5 2400 - 95W TDP (eh, kétlem hogy 60-70W-nál többet enne 100%-ra terhelve is)
GTX 750Ti - 60W TDP
HDD - 5-10W
Alaplap, memória, miazmás - 20W
VG245H - 40W (max)
Ez összesen (max) 225W, nyilván nem lesz ennyi soha, de érdemes túltervezni. 210-220W körüli UPS elvileg elviszi max. terhelésen is. Akkor viszont eléggé ki vagy centizve, egy izmosabb (150-200W) videokártya már le fogja csapni.
Minőség? APC-kkel nem nagyon volt eddig baj, és mindenhol lehet hozzá akksit kapni elég olcsón.
Ez pl akár jó is lehet, a tipikus minimál UPS, buta mint a föld, de elnyűhetetlen.
https://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/apc/back-ups-cs-350va-bk350ei-p15197163/#termek-leiras
... pont van itt egy használt a polcon, új akksival ha érdekel 😀
Bármit is veszel, ha 5 kilónál könnyebb akkor az komolytalan. Ami feleannyiba kerül és feleannyi a súlya mint egy (papíron) hasonló teljesítményű APC-nek, azt inkább felejtsd el.
@cszolee79: Azért nem kellene kicentizni ennyire! Nyugodtan vehet egy nagyobb 900-1000VA-s szünetmentest. Gondolom nem baj ha esetleg tovább bírja akksiról. APC-ből is kapni, pl: [LINK]
@Gyrger72: Nekem ilyen védi a gépem, sőt vele együtt a TV-t is.
[LINK]
Ennek picit hosszabb az ára, de nekem nagyon is megérte. Többször védte már meg a gépem és a TV-m, és a leírása szerint csak túlfeszt véd, de nem igazán igaz, mert ha 200V alá esik a feszültség akkor rásegít és visszateszi 200 fölé, de 240 fölé nem engedi soha.
Sziasztok! nem mondanám magam kezdőnek, de most hálózati guruk segítségét kérném, a miérteket ne kérdezzétek, hosszú lenne leírni, de a kérdésem a következő lenne, adott egy számítógép, Win10 operációs rendszerrel, aminek az alaplapi hálókártyájába be van dugva a WAN, és van benne egy másik dedikált kártya, aminek az lenne a szerepe, hogy rádugok egy routert, innen kellene hogy ossza a netet, na most ez ugye NAT nélkül nem egyszerű, próbálkoztam bridge-eléssel, de szerintem azzal nem lehet megoldani, valakinek valami megoldása? 😀
@Black-Goku: Nemtudom most azon a havi kb. 400ft difin kéne hasra esni? 😆
Igen Ryzenre váltás megéri,főleg Ryzen 5-re. A rammal kapcsolatban az órajele legyen minium 3000Mhz-en,mert a Ryzen minél nagyobb órajelű ramot szereti a teljesítmény kiaknázással kapcsolatban.
Alaplap egy normális lappal minimális tuningal B350-es chipset kell,az X370 chipset az a csúcs.
Troll ON: HD 7970 is sokat fogyaszt ám. 😆 (bár én majd ilyet akarok beszerezni,engem nem izgat az a pár ft difi)
Adott egy laptop [LINK]
1 Miért van az hogy a windows store órákig gondolkozik mire behozza a letöltés gombot?
2 Illetve a már letöltött konkrétan [LINK] is elindulás után csak gondolkodik. Ötlet?
@TheXperia1: Elírná, de eléggé gagyi belsőleg az a táp, kettő osztott 12V-os ág, papíron max 408W terhelhetőség... Érdemes lenne elgondolkodni a cserén. Egy CX450M például már tökéletesen megfelelne helyette.
@Yezi_: Vagy Cooler Master G450M bár nekem azt írták,hogy CM halkabb mint a Corsair CX. Ezért vettem meg a Cooler Mastert csak 650W-os változatban és tényleg alig van hangja.
Esetleg ha halkságra megy akkor Bitnefix Formula 450W.
Üdv! Vettem egy LG UltraWide monitort no,de csomó játék nem támogatja így kb a képernyőszéleken csak fekete csík marad ami elég nagy , hogy tudnám megoldani? vagy Hogy kéne konvertálnom ? Mert ha lekonvertálom 16:9-re akkor is ott maradnak a szélén a fekete helyek:/
Előre is köszönöm!
lenne egy eléggé zavaró kérdésem a vga -ról. gtx 1070. van de egyes játékokban nem használja ki a videó kártya a meg felelő teljesítményét úgy értem hogy általában 99% kellene mennie a vga de leg több esetben csak 50- 60% használja és evel jóval kevesebb teljesítményre képes . pl ha nekem van 40 Fps em. . néztem youtubon videó teszteket ugyan azzal a játékkal ugyan olyan be állításokkal szintén laptop gtx 1070. i7 6700Hq processzorral több tesztet is néztem de ott 25 Fps több volt mint nekem de igaz hogy ott 99% ki használta a kártya a teljesítményét még nekem csak van hogy 60 - 70% használja de észre vettem hogy néha nekem is fel ugrik 90% a teljesítmény akkor viszont a fps számom is meg nöl. nem tudom mi lehet a probléma vagy kevés a 8gb vagy hogy nincs ssd -ém nem tudom kérném a segítséget hogy esetleg tudok e valamit csinálni vagy beállítás vagy hardveres probléma lehet nem tudom de csináltam egy tesztet azt be linkelem.
Ps store-bavettem egy játékot, és több pénzt vont le a kártyámról, mint amennyi a játék volt, majd a maradékot hozzáadta a pénztárcámhoz a ps storeba. Miért történt ez, mert eddig pontos összegeket vett le.
Mi a túrós van a géppel ha az egér+billentyűzet kombó magától behal. Eltűnik a portról totál. Ki, be dugdosom és semmi. Van hogy csak a reset segít, és utána megint ***a. Ha bedugom máshova vagy ugyanoda a billentyűzet felvillan és az egér lézerje is világít, de a kalviatúrán az állapotjelző ledek pislákolnak. Elképzelhető hogy valami zárlatos és letilt a lapom, vagy kiment a feszültség szabályozó? Vírus nincs a gépen, hardveres meghibásodás nem valószínű. Egyik napról a másikra elkezdte. Először játék közben utána már desktoppon is. Nem szívesen telepítenék újra windowst ha nem muszáj, és van rá megoldás, esetleg más is járt már így. Még az marad hogy másik gépen kipróbálom a perifériákat, ha ott nem csinálja akkor értelemszerű a gépemnél van gond. Kérdés hogy ha szoftveres a baj, akkor mi a gyakran előforduló probléma ami ilyet okoz? Ha hardveres akkor szintén mi lehet a szar? ha valaki tud segítsen légyszi. Nagyon megköszönném 😞
@Bronson: ha kifagynak a portok, másik gépen pöccre megy az egér és a klaviatúra is. PS2 port se megy ha lefagy az USB, próbáltam azt is. Eseménynaplóban semmit nem ír a windóz erről, pedig a billentyűzet ha eltűnik az kirtikus pont.... Ha minden kötél szakad meglesem egy friss windowssal, csak előtte próbálnék valamit sakkozni hogy ne azzal buziskodjak ha nem muszáj. A másik meg remélem nem hardveres hiba, rohadtul nem hiányzik egy alaplap csere.....
@reszler112233: Tegnap újra telepítettem a gépet kb 5 perc után csinálta a hülyeséget. Megnéztem a naplózást semmit nem találok róla. Másik billentyűzettel és egérrel is produkálja a gép. A poén az hogy ha bedugok egy pendrive-t akkor azt felismeri, de az egér+billt egyáltalán nem. Mi a tököm van?????? fúúú :@
@matyosowski: Nekem hasonlót csinált a laptopom. Külső egeret és bármilyen usb eszközt nem ismert föl. Újra telepítés sem segített vagyis jó volt újra indításig. Biosba felismerte tudtam is használni de windowsba csak felvillant az egér és ennyi. Energiaséma beállítás volt a ludas.....
Biosba felismeri nem dobálja el? Ha ott jó akkor windows beállitás gond van. Ha biosba is eldobálja akkor hardver gond. Nézd meg az usb részeket nem e egyik láb elvan hajolva és lehet az a gond.
Sziasztok
Hardveraprón láttam egy Xbox one gamepadot. A kèrdèsem az lenne, hogy hogyan tudnám csatlakoztatni pc hez. Csak a gamepad van más nincs hozzá. Kéne hozzá venni még egy adaptert is?
@xymano: Hat nem tudom, nalunk(Anglia) itt 7-15 fontig mennek a receiverek ebayen. 2-3 rongy,annyit azert csak meger 😜 (persze ha van xbox joyod alapbol) Ha meg nincs,akkor is megeri szerintem,mar csak a minosege miatt is. Pcs joyok valahogy sosem jottek be nekem😃
@MariusHuN: Ezen nincs mit segíteni : nincs olyan oldal(megszűnt,átnevezték,törölték,pillanatnyilag nem elérhető,bármi lehet,a lényeg,hogy a gond nem nálad van.)
Tudnátok ajánlani egy wi-fi repater-t vagy range extendert? Nem tudom mi a különbség. Vázolom a helyzetet; a switch és wi-fi jeladó egy készülékben van (innen veszi a wi-fi jelet a tv, a laptop, meg a telefonok, és innen mennek ki a gépekbe az utp kábelet) a lakás egyik sarkánál.
A másik átellenes sarkáig kéne, hogy szórja a jelet ez olyan 10-15 méter lenne.
( És mivel már így is megy két utp kábel tudom hogy lehetne valahol még egy switch és onnan egy wi-fi jeladó,)
de én azt szeretném ha a lákás két sarka között (ahol pont van konnektor) ott lenne egy ilyen jelerősség tunningoló szerkezet és ha lehet ne kelljen beledugni utp kábelt.
A net 30Mbps fel 5Mbps letöltésű, az ahonnan jön a net egy telekomos cisco epc3825-ös.
Nem tudom mennyire volt érthető ha nem akkor is válaszoljatok és megpróbálom jobban elmondani.
Tudnátok ajánlani alaplapot hozzá tartozó i5-ös processzorral? Játékra kellene. Lapban DDR4 csak legvégsöbb esetben, ha lehet szeretném használni a meglévö DDR3-asokat.
Kérdés: megéri egy intel i5 2500k + 2gb 256 bit vga 8gb ddr3 ram? Használt cpura úgy 100 euró körül költene rá egyik ismim.. Hű de drága gépet nem akar venni, nem cél a full grafikus beállítások egy játék során. Valami Intel® Core™2 Quad Processor egyik legerősebb volt benne 4 gb ram meg hd 7850 1 gigás vga az eladott gépben.
Meglett az új gép, itt a profilomon láthatjátok is, hogy mik vannak benne.
Olyat csinál a gép, hogy:
[list]- bekapcsolásnál a monitoron no video input, és entering sleep mode hibaüzenet
- amikor bekapcsolt, néha nincs kép, szintén a fenti hibákkal. Ha megmozgatom hátul a csatlakozót, akkor nagynehezen bejön.
- 2 felbontás közül választhatok, 800x600 és 1024c768
- néha a gép beáll magától az 1440x900-ra, de következő indításkor általában eltűnik, és marad a fentebb is írt 2 választható felbontás, tehát kicsit ilyen össze-vissza dolog[/list]
Nos a monitorom az 1440x900-a tud, ez egy philips brilliance 190cw. Ugyan a gyártó oldalán dvi csatlakozót is ír, de ez csak vga csatlakozós, ezért a kábelre kellett egy vga-ról hdmi-re átalakító, mert a gtx 1060-ba csak a hdmi megy be. Driverekből mindenből a legújabb van fent.
Hogy miért van ez az egész hiba, arra ezt a választ kaptam: Az a baj, hogy a videokártyád csak digitális jelet ad ki magából és az átalakítónak ez a maximálisa felbontása amit látsz. Nem a monitorral van gond és nem a videokártyával, hanem az átalakítóval. De nem érdemes jobbat venni, mert a monitorod mostani árával vetekszik.
Célszerűbb lenne egy új digitális bemenetű monitor vétele. Az újabb gamer videokártyák között úgysem fogsz már analóg kimenetűt találni.
Ti mit gondoltok, tényleg az a baj, hogy régi a monitorom, és ez okozza a fenti hibákat? Magyarul, túl erős a videókártya a monitorhoz?
@tibi222: Szia!
Nagyon valószínű hogy az átalakító miatt van és a többi válaszadóval is egyet értek.
A helyedben vennék egy használt 21-22˙ os monitort .
LG modelek már 10-15 ért vannak akár ips panelal is, és nem küszködnék az átalakítóval.
@tibi222: Nem erős a vga hanem nem ad ki magából már analog jelet...
Amúgy is egy olyan VGA-hoz már minimum egy FullHD monitort illik tenni...
És igen HDMI-s monitor az ajánlott de nem feltétlen új.
Néz szét a hardverapron , ott szinte dobálják a 21-22 colos hdmi-s monitorokat.
@tibi222: Kipróbáltad? Ha jól sejtem minden gond nélkül működik.
Amit korábban leírtak mind igaz, D-Sub -ra jelet vinni HDMI -ről nem valami nagyon jó, ahhoz az esetek zömében nem elég egy fizikai átalakító, kell hozzá egy jelkonvertáló, ami többet ér,m int a monitorod.
Vegyél egy olcsó használt HDMI -s FHD monitort (bár újonnan is bagóért kapsz ilyeneket).
Sziasztok az lenne a gondom hogy Hiába meg van az fps em ha le megy 60 ról mondjuk 40 fölé akkor olyan mintha akadna a játék de pedig 30 FPS fölött nem kellene neki akadozni
@MariusHuN: Az FPS ingadozását is akadásnak érzékeli az ember, emellett ha csak egy pillanatra esik le az FPS 24 alá már azt is érzékeled. Pl. az is akadozóan hat, ha 50 és 100 között ingadozik az FPS nagy esésekkel.
Sziasztok.Az lenne a problémám, hogy a gépem a 8gb rammból csak 6-ot ismer fel.(5,98 usable)
Szoftver szinten már mindent próbáltam.Új windows, msconfig-ba állÍtgattam, regeditbe is.1 hónapja sikerűlt megoldanom a problámám.A rammokat más slot-ba raktam át, és úgy működött.Ráfogtam , hogy a slot volt a hibás, de ma újra eléjött ez a probléma.
Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát, és hogy lehetne orvosolni?
Előre is köszi!
Az lenne a kérdésem hogy,letöltöttem egy programot(letöröltem,mert nem volt jó,de nem ez a lényeg)A maradék file-ja az avast mappájában is van,és nem lehet kitörölni a filet,és nekem engedélyt kell kérnem a magix-től hogy letöröljem,meg az én hozzáférésem a file-hoz megtagadva,és a file-nak minden hozzáférése megvan a géphez.
Most ez mi lehet? Meg a másik amit nem tudok hogy mért van a vírusirtó mappájában.
Nem befolyásol semmit hogy a mappájában van?
Vagy nem is kellene vele törődnöm?
De ugyan ez van egy másik file-nál is az is a vírusirtó mappájában van,és azt sem lehet ott kitörölni,hozzáférés megtagadva,kell engedélyt kérnem.
@Barni57: Azért van karanténban mert az avast belekötött szerinte vírus vagy hasonló.Karanténban lévő fájlok nem tudnak "kárt tenni" a gépen lévő adatokban.
A válasz egyszerű letörlöd az Avast sz@rt majd tudod törölni a fájlokat mert karanténban vannak. Az avast helyett meg használod a Kaspersky ingyenes verziót,[url]https://www.kaspersky.hu/free-antivirus?redef=1&THRU&reseller=hu_kfa-hu-17_pla_ona_smm__onl_b2c__fbpost503x503____kfa_2017__[/url] és nem lassítja a gépet de a legfontosabb nem kell 30 naponta újratenni.
@Zoli869: Nem úgy értem hogy megnyitom a programot,és ott van a karanténban,hanem valami mappában avast>és valami locatificons,ez bajt jelent,egyébként vírusirtóról szólva van még malwarebytes-om.
@Barni57: Nem feltétlenül baj ,de már írtam törlöd az avastot (saját véleményem egy hulladék) majd a "megmaradt"mappát is tudod törölni majd felteszed a Kasperskyt ami ingyenes ha feltetted akkor frissíted az adatbázist majd futatsz egy teljes keresést ennyi.
@Zoli869: Az avastot max évente kell újrarakni. És azért valamennyit ér. Bár a kasperky jobb a tesztek szerint, de van olyan minta amit az Avast észrevett, de a Kasperky és a Bitdefender nem!
Olyan probémám akadt (nem pc vel) hogy a fém számitogépasztalom folyamatosan berezonál... ami elég idegesitö egy idö utan. A gépházat nem szeretném lettenni a földre ez végett, ha nem muszály 😃
VAn ötletetek, hogy mivel lehetne csökkenteni az asztal rezgését?
Egy olyan videószerkesztő/videóvágó programot tudnátok ajánlani ami rendesen megvan csinálva,nem kell sokat bajlódni vele vagy ingyenes vagy fizetős,de akkor csak az hogy ingyenes próbaidőszak,megbízható jó program.
@Barni57: Azok a videószerkesztők / vágók, amik rendesen meg vannak csinálva, azokkal rendre "sokat kell bajlódni". Ami egyszerűen kezelhető, az legtöbbször csak a leg alapabb dolgokra képes.
A két legnépszerűbb és "legokosabb" program a speedi888 által említett Vegas és Premiere Pro, számtalan tutorial van hozzá a nete, ami segít belerázódni.
@etoms: Nem tudom mivel próbáltad eddig Gta 5 single lowon aztán The witcher 3 lowon Killing Floor 2, Sniper Elite 4 ez talán de nem biztos ha mind "megvolt" akkor talál más is hozzáír. 😀
@etoms: Nekem sincs atomerőművem de nálam elindult a single gta5 és a wicher 3-is. Azért írtam low beállítást azon talán elindul nálad is. A laptopodat már meg googliztam. 😀
Ha a PS4et egy ilyen TV-vel kötném össze : [LINK] tehát egy 1366 x 768 felbontásúval, akkor a képminőségem észrevehetően gyengébb és csúfabb lenne, mint egy 1920 x 1080 felbontású TV-n?
Tv vásárlása előtt állok, és nem tudom, hogy a fenti éri meg jobban, vagy inkább ez? :[LINK] ez FULL HD viszont sokkal kisebb.
@ors11: Nem ajánlom a sima HD felbontású TV-t, pláne PS4-hez. 80cm-es képernyőn eléggé rondán mutat.
50 ezerig én ezt venném, hiába kisebb, jobban megéri: [LINK]
Esetleg ha 54-60 ezerig feltornázható a keret akkor: [LINK]
[LINK]
@Yezi_: Az a helyzet, hogy keret van, de csak 5-6 hónapig kellene nekem,utánna el is adnám a TV-t, így szeretném minimalizálni az esetleges veszteséget.
Üdv!
Ha egy alaplap daasheetjében az áll, hogy 3200MHz(OC) RAM mehet bele, akkor ezt tulajdonképpen mi jelent? mehet bele a 3200MHz-es modul, de vannak megkötések? Vagy BIOS-ban kell valamit állítani, hogy 3200 Mhz-en járassa? vagy ilyenkor mi a különbség a 3200 (OC) és a 2400 között, amihez nincs odaírva hogy OC?
@tibi222: Dell, Lenovo, HP ilyesmi gépek 10-15-ért mennek ha egyáltalán elviszi valaki.
Nekem itt van 3 Dell Optiplex 380 a sarokban, C2D 2.93GHz, 4GB RAM, legális Win és Office, és a lőtéri döglött kutyának nem kell.
Szerinted? 😀
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=core%202%20duo
@cszolee79: Azért ez nem volt valami szép hasonlat, ugyanis szeretjük a kutyákat, de értem mit mondassz. Tudtam, hogy nem sokat érnek már ezek, de, hogy ennyire, az azért durva.
A napokban beszereztem egy olcsó gépet amiben Integrált Radeon HD 7560D VGA van, de viszont van nekem itthon egy Sapphire Radeon 6670 DDR3 2GB GPU.
Szóval kettő kérdésem lenne:
-Az elöbb említett GPU kompatibilis az alaplappal? (AMD A75 Chipset (FCH 6) )
-Jobb választás lenne a GPU-t bele pakolni ?
Köszönöm a válaszokat előre is és bocsanat ha orbitális hülyeséget írtam bárhogyan is, de nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
@rolee0522: Hogy megy-e az alaplappal, a processzortól függ. Abba van integrálva a 7560 VGA.
De ne azt használd, hanem tedd bele a Radeon HD 6670-et, az erősebb.
Sziasztok!
Beszéltem már ezen az oldalon pár hozzáértővel, de érdekelne más véleménye is.
Új alkatrészeket vettem a gépembe, amiket az adatlapomon láttok.
Kezdődött azzal, hogy indításnál 5-öt sípolt, kiderült, a Ram Mhz-e zavart be, mert csak 2133 Mhz-et ismert fel a gép, de amikor átírtam a Biosban 2400 Mhz -re, megszűnt a sípolás.
Viszont szinte minden játéknál azt látom, hogy vagy szaggatnak, vagy laggolnak időnként. Van olyan játék is, ami el sem akar indulni, hibaüzenetet ír ki indításnál és annyi. Korábbi gyengébb gépemen gond nélkül ment.
Tudok ezzel valamit csinálni?? Jövő héten boltba visszaviszem, de csak érdekelne, hogy mit gondoltok erről.
Köszönöm előre is!!
@cszolee79: Igen, a 2 szürke slotba van, bios frissítés nem volt, de azóta indítottam a gépet és folyamatosan ki-be kapcsol, úgyhogy vissza is vittem a boltba.
abban szeretnénk segitséget kérni hogy win 10 em van de bios-ban van a linc nincs lemezem . de szeretném egy másik gépre telepitenem hogy ez hogy lehetséges?
@armagedon32: Érthetőbben fogalmaznál? A válasz mert nincs lemezed pedig ez : [LINK] másik gépre meg úgy tudod átvinni hogy írsz a microsoft-nak pl új alaplap vétel miatt szeretnéd átvinni a kulcsot vagy hasonló.
@Zoli869: már ugy vettem a gépet hogy egy win 10 pro volt rajta csak nem kaptam lemezt meg semit . és szeretném egy másik gépre telepiteni ezt a saját win pro
Üdv 😀
Abban szeretnék segítséget kérni hogy melyik éri meg jobban az árát RX 560 2gb vagy RX550 4gb
Egy ryzen 3 1200 mellé menne az egyik, hétköznapi felhasználásra és pár játékra. 1280x1024 felbontásra lesz.
Pcx-en egy árban van a kettő (párszáz forint eltérés)
@akos328: Miket beszélsz? Nézd meg UserBenchmarkot és rájössz, hogy az 560 vagy 50%-al erősebb az 550-nél és játékteszteknél is kicsit jobb eredményeket ér el mint az 550. Az igaz, hogy az 550 4gb vramos ebben az esetben, de hidd el, ez pont olyan mint a 750 Ti 4gb esetében.. lehet h 4gb vramos, de olyan gyenge kártya, hogy soha a büdös életben nem fogja kihasználni.
Ha pedig párszáz forint eltérés van a kettő közt én azt mondom jobban megéri egy RX 560 2GB ra be ruházni.
Megtörtént az alaplap csere és van egy olyan ami nekem zavar és az,hogy ram usable 16gb-ból 15,9-et mutat. Igen nekem ez zavar,hogy lehet beállítani,hogy teljes mértékben mutassa?
Az új alaplap rezervál 103 MB-ot valamilyen hardvertevékenységre. Valójában teljesen jelentéktelen mennyiségről van szó. Abszolút figyelmen kívül hagyhatod.
@FoLey: Persze hogy nem csinálta, ez egy másik lap. Valami extra lehet rajta, aminek kell rezervált RAM. Nem tudom mi lehet egyébként. A legtöbb amit tehetsz, hogy utánanézel, és ha szükségtelen, ill. kikapcsolható, akkor a BIOS-ban kilövöd. Egyébként jelentéktelen mennyiségről van szó.
Esetleg írd le a lapod pontos tipusát, és ránézek.
Ha ez sem segít, akkor valószínűleg nem szoftveres dologról van szó. Esetleg nézz utána, hogy a legfrissebb BIOS van-e az alaplapodon, illetve (ha igen) én még egy BIOS resettel is bepróbálkoznék.
Egyébként nálam is van valamennyi rezerválva, csak nem éri el a 100 MB-ot, ezért nem látszik a memória kiírásnál.
@FoLey: Miért akarod annyira visszanyerni azt a pár MB-ot? Én a helyedben hagynám a hardvernek, fölöslegesen töltöd ezzel az idődet, az a pár MB már nem oszt nem szoroz. 😃 Engem az zavart csak, mikor rossz lapot vettem, és 4GB volt hardvereknek fenntartva, mert a lap ugyan látta a RAM-okat, csak épp használni nem tudta. Most is ez a lapom van, csak 4x2 helyett 2x4GB van benne, így nem probléma.😆
@FoLey: Szerintem is hanyagolható mennyiség. Ez olyasmi lehet, mint amikor az integrált grafikus chip különít el magának memóriát (tetszés szerint), mivel nincs saját memória egysége. Ez persze nem az, de az az igazság, hogy nem tudom definiálni a helyzetet. Az eddigi próbálkozásaim mind Google keresések eredményei. Konkrét indokot nem találtam erről. Velem nem történt még ilyen.
Sziasztok lelne 1 problémám i7 6700k- msi gtx 1070-16 GB ram és mégis laggol a játék illetve a videokártyám sem használja ki a játék csak 70 %-ha jön az fps dropp akkor meg leugrik a videókari használata 40%-is hőmérsékletek rendben vannak, köszönöm előre is a segítségeket.
@gigazte: Szia már azóta a gépet is újra raktam Win 10, a probléma ugyan úgy fent áll,Battlefield1 és Playerunknown's Battlegrounds-nál is hőfokok CPU max 60 fok GPU max 60 fok, ssd-n is próbáltam a játékokat de ott is ugyan úgy fent áll a hiba.
Üdvözletem!
Adott egy a gazdaságban fontos PDF formátumba mentett dokumentum. Na most megnyitja az Edge is, de abban csak olvasni tudom. Acrobat Reader DC-vel is megnyitom, ott bele tudok kattintani, és villog is a kurzor, de semmit sem írhatok bele. Ahogy néztem utóbbinál előfizetéssel lehetne szerkeszteni is. Na most van valami módja amivel beleírhatom a szükséges adatokat? Más program esetleg ami erre képes?
@reszler112233: A sima Acrobat Reader-ben is tudsz megjegyzéseket betenni, szöveget kiemelni és áthúzni értsd: áthúzás. Azonban az eredeti dokumentumtól is függ. A PDF létrehozásakor ezeket le is lehet tiltani, illetve, ha un. pdf nyomtatóval készült, akkor eleve nem is lehet, mert olyankor a pdf-ben valójában nem szöveg van, hanem kép.
Amúgy külső programról nem tudok. Kényszer helyzetben csináltam már én is olyat, hogy behúztam a pdf-et Publisher-be (Word-el nem próbálkoztam, lehet az is tudja), majd simán "fölé írogattam", végül simán kiexportáltam az egészet ismét pdf-be.
@csuz-li: Konkrétan egy formanyomtatvány, ami több lapból áll. Azóta megnyitottam Word-el amiben tudnék írni is, de az meg nem jeleníti meg helyesen. Minden meg van, de összehúzgálja, és nem meglelően jelennek meg a táblázatok benne. Valószínű úgy mentették el, hogy belepiszkálni nem lehet, mert egyszerűen az Adobe Readerrel sehogy sem tudok beleírni.
Publisher-es módszert is próbáltam, de nekem nem jött be.
@reszler112233: Van még egy megoldás/ötlet. Van a GIMP, ami ingyenes képszerkesztő. Tökéletesen kezeli a pdf állományokat. Abban megnyitod a PDF-et és egyszerűen szövegboxokat teszel az űrlap mezők fölé, amit kitöltesz. Jobb esetben simán bele is tudsz írni. A végén visszamented PDF-be.
(Vagy kinyomtatod a francba, keresel egy olyan embert, akinek ronda a kézírása, kitöltitek, visszaszkenneled és visszaküldöd annak a majomnak, aki iylen űrlapot küldött neked, hadd böngéssze, mi lehet odaírva...)
Amúgy üdvözlöm, aki így készít és küld el neked egy űrlapot...
@csuz-li: A GIMP-et még kipróbálom. Kinyomtatva már ki van. Ha más nem marad amit írtál is. Kézzel kitölt, majd szkennelem ha kell. Szerencsére ezt a nyomtatványt még csak kitölteni kötelező, de visszaküldeni "MÉG" nem kell.(Azért írtam nagy a még-et mert már egyre több olyan papír van amit elsőnek csak magunknak kell megtartani egy esetleges ellenőrzés céljából évekig,, de egyre többet már kérnek vizaküldésre. Egy időben azt mondták kevesebb lesz a pírmunka, de pont fordítva lett.)
@reszler112233: Együtt érzek. Amúgy lehet csinálni űrlapot simán Wordben is, amiben le lehet tiltani mindent, csak a mezők kitöltését meghagyva, de ugye gondolom, aki készíti, az nem valami hozzáértő ember. Mindig fel tud húzni az ilyen, aki a saját tudatlansága miatt egy öt perces munkából képes egy egész napos szívást generálni, csak mert nem olvassa el a Word / Adobe, stb súgóját, amiben ezek hibátlanul le vannak írva példákkal és képekkel illusztrálva a gyengébbek kedvéért...
Szóval fogadd együttérzésemet még egyszer.
@csuz-li: Közben én azért prohardveren is érdeklődtem. Ott egy Google keresést linkeltek be ahonnan több oldalt nézve, az egyiken meg tudom oldani, hogy kitöltöm majd a kitöltöttet le tudom szedni és ugyanúgy kitöltve hagyja. Én is kerestem amúgy ez ügyben Google-val is, de nem jól mert magamtól nem találtam rá az oldalra.
Van egy 100/100as digi netem. A wifi router 150mbps t tud. Az asztali gepen kabelal 60mb, mig laptopon wifin 20mb sebesseg jon át.
A maradek 20mbit az hol veszik el? Gyenge volna a router?
@Athis18: El kell hogy keserítselek. Az a router csak G-s tartományban működik ami max 54Mbit/s lenne, de egyik router sem adja vissza a teljes sebességet szinte sose. Ráadás kábelen is csak 100-as port-al rendelkezik, de wifin max 54. N szabványú routert kell venned minimum, ahhoz hogy wifin legalább 80-at kisajtolj. Max nem biztos, hogy menni fog. It viszont ha már váltasz érdemes gigabites portokkal szereltet nézni.Sajna sok olyan van a piacon ami nem gigabites portokkal szerelt. Ez a te routered, láthatod, hogy tényleg csak G-s.
[LINK]
@Barni57: Attól függ milyen fejhallgató és milyen konzol. PC -vel mindegyik kompatibilis (nagyon kevés a kivétel és azt is meg lehet oldani) legyen az USB -s vagy jack dugós. Konzolnál már érdekesebb a helyzet. X360, XBOne és PS4 esetén tudsz bedugni jack fejhallgatót a kontrollerbe, PS3 esetén már olyan fülest kell venni, ami támogatja a konzolt. Ezek zömében USB -n és a konzol AV kimenetének audió ágán csatlakoznak (nekem is ilyen van a PS3 -hoz).
A vezeték nélküli modellekkel pedig simán rá tudsz csatlakozni a konzolra, vagy van hozzá olyan adapter, ami elvégzi a munkát.
@Barni57: A konzolokon nincs jack kimenet, csak az említett konzolok gyári kontrollerein. A konzolokon inkább optikai audiokimenet szokott lenni, vagy a már említett AV kimenetről lehet lelopni a hangot.
Btw remélem nem kevered a konzolt a kontrollerrel. A kontroller az, amivel irányítod a játékot, a konzol pedig maga a doboz, amibe a lemezt rakod. Sokan otthon a kontrollert nevezik konzolnak, csak azért gondoltam, hogy megkérdezem.
Portalanításról (szétszereléssel) lenne szó, meg a processzor újrapasztázásról. De mivel nem értek hozzá és youtube videó alapján nincs merszem csinálni én inkább a profikra hagyatkozom akik kiszállnak házhoz és megcsinálják. Kérdéseim a következők:
1. A videókártyát is kérjem hogy újrakenjék? Azon még van garancia (25 hónap) és gondolom az megszűnik ha szétszerelik? ha igen megéri?
2. X. kerületi kiszállós céggel valakinek volt már dolga, vagy valamelyik ismerősötöknek? ebből a listából:
[LINK]
3. Az arctic mx-4 paszta meddig jó? Maradt még belőle, kb. 1 éves és fiókban volt tárolva.
1. Ez attól függ, Zotac referencia kártyákat pl. szét lehet szedni úgy is meg marad a garancia (ezért szeretik a Zotac kártyákat, ha le akarják vizezni őket.), de én azt javaslom inkább csak gari után legyen pasztázva, az előtt mondhatni fölösleges.
2. Nem volt.
3. 1 év után még bátra lehet használni 7-8 évig nem kell újat venni, ha csak el nem fogy. (Talán gyortók között van eltérés, de az MX-4 az 8 év.)
@Andris18: Ha megtörtént az akció majd jelentkezz már kérlek, kíváncsi lennék rá mennyit kérnek el portalanításért és újrapasztázásért.
Megértem, ha nem foglalkoztál még ilyesmivel, akkor nehéz rávenned magad (nagy a félsz), de ezek olyan dolgok, amikért jó vaskos számlát lehet írni, egyedül viszont pikk - pakk meg van. A procinál az sem lehet probléma, hogy lesarkazod (mint régen), mert mindegyiken van kupak. A gépedet sem kellene különösebben szétszedni, a procihűtő csak pöckökkel van felrakva, simán elforgatod és kihúzod mind a négyet, kicsit elforgatod a hűtőt és már ki is jön. Letörölgeted róla a pasztát valamilyen oldószerrel (alkohollal a legpraktikusabb), nyomsz egy kis gubicsot a procira, hűtő vissza és kész. Amúgy ha a hőmérsékleteiddel nincsenek bajok, akkor tök felesleges újrapasztázni a procit, annyira nem lehet öreg rajta a paszta. Az én C2Q Q9450 -em kb 2010 -ben volt utoljára pasztázva és nem melegszik jobban, mint előtte.
A portalanítás pedig még egyszerűbb. Ha van egy kompresszorod simán ki lehet fújni, de akár flakonos sűrített levegővel is. A lerakódott port szőrecsettel le lehet seperni úgy, hogy közben egy porszívóval elszívod.
@xCube: Nagyon jól meg lehet élni mások lehúzásából/tudatlanságából, lásd a nagy kompjúter "namajdénrakokösszenekedgépet" boltok, fingjuk nincs mit csinálnak, az emberek meg megbíznak bennük.. 😃
Üdv.
Olyan problémám van ,hogy uTorrentbe szépen felmegy a letöltési sebességem olyan 50-60mb/s-ra azután elkezd csökkenni majd alil írja ,hogy a lemez túlterhelt. Nos erre néztem megoldásokat... szép és jó már nem írja de ettől függetlenül 10-15mb/s-nál minden megrektel és ugrál 7-15 között. Launcheres letöltésekkel nincs semmi probléma sima stabil 50mb/s letöltési sebesség.
@Zora: Nekem ugyanez volt, állítgattam mindent, de a legjobb amit elértem, hogy 10 másodperccel tovább bírja gyorsan tölteni... Úgyhogy váltottam qBitorrent-re és ezzel nincs semmi problémám. Ajánlom neked is.
@Zora: Nem tudom, hogy mennyire ismered a torrentezés alapjait, de több dolog is beleszámít abba, hogy mennyi a maximális letöltési sebesség! Figyeld meg a letöltési és a feltöltési arányt is, mert nagyban befolyásolja a torrent sebességét.
@gigazte: Direkt olyan torrentet szedtem ahol szinte csak seederek voltak. (ncore ~130mb/s re becsülte a letöltési sebességet) + régebben mindig tudtam 40-50.. de volt ,hogy 60mb/s-el szedni.
Asus Xonar DGX-re én például simán rátudtam kötni az előlapi hangkimenetet.
A HDD-t tartsd meg háttértárnak (torrent 😃😉 az SD-re meg mehet az oprendszer és a játékok.
Nálam is ugyanez a felállás, csak még egy plusz SSD-m van a játékoknak.
Én a helyedben megvenném az M.2-eset ha az alaplapom és a pénztárcám támogatja.
Szeretnék egy 2666Mhz-es DDR4-es RAM modult vásárolni hűtőborda nélkülit, a mostani árak mellett a legolcsóbbat körülbelül, ami 23K
Nekem egy másik gépembe van 2400Mhz-es DDr3-as de hűtőbordás. 1x-2x megérintettem a bordákat, és nagyon forrók. Kérdem én, nem okoz-e valami működésbeli hárányt, ha nincs rajta hűtőborda? Bátran megvehetem azt is, vagy nem érdemes? költsek 3-5 ezerrel többet bordásra? Megéri?
Köszi a válaszokat
Tudjátok, hogy az Assassin's creed origins, hogy tudnám elindítani directx 11-es módban?
A probléma a Sniper elite 4-nél is volt (másnál is aki rx szériás) ha kilépek a játékból, akkor a színeket "összekeveri" a windowsban, ha újraindítom helyreáll. Na most a sniper elitenél volt dx11-es indítófájl is és azzal nem volt gond viszont az assassinnál nincs ilyen.
A játékban nem találtam ilyen beállítást. Sajnos videót és fórumtémát sem találtam erről vagy nagyon hasonlóról 😞
Vagy a játékon belül kéne megnézni,launchere-nincs a játéknak? Ha nincs nézd meg a játékon belül.
Ha ott sem játék parancsikon>jobb egérgomb>vagy ott kihozza. Ha ott sem megnyitod steamon és a játékra rámész,(ugye ki van írva a neve)jobb egérgomb>és ott ki tudod választani(mellesleg ott a sok írás közt ki van írva hogy biztonsági mentés,ott azt is megtudod csinálni,tudom nem a kérdéshez kapcsolódik,de egy kis plusz info nem árt😉
Tekintsétek tárgytalannak 😀
Bottleneck calculatorral számoltam ki gyorsban gép adataid alapján a 4%-ot. Bár az megint más kérdés,hogy mennyire megbízható a kalkuláció...
Mostanában tervezek venni egy szünetmentes tápegységet. Tudnátok ajánlani egy jobb fajtát, 35ezer a max keret.
A számítógépem tápja 400W-os.
Válaszokat előre is köszi!
i5 2400 - 95W TDP (eh, kétlem hogy 60-70W-nál többet enne 100%-ra terhelve is)
GTX 750Ti - 60W TDP
HDD - 5-10W
Alaplap, memória, miazmás - 20W
VG245H - 40W (max)
Ez összesen (max) 225W, nyilván nem lesz ennyi soha, de érdemes túltervezni. 210-220W körüli UPS elvileg elviszi max. terhelésen is. Akkor viszont eléggé ki vagy centizve, egy izmosabb (150-200W) videokártya már le fogja csapni.
Minőség? APC-kkel nem nagyon volt eddig baj, és mindenhol lehet hozzá akksit kapni elég olcsón.
Ez pl akár jó is lehet, a tipikus minimál UPS, buta mint a föld, de elnyűhetetlen.
https://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/apc/back-ups-cs-350va-bk350ei-p15197163/#termek-leiras
... pont van itt egy használt a polcon, új akksival ha érdekel 😀
Bármit is veszel, ha 5 kilónál könnyebb akkor az komolytalan. Ami feleannyiba kerül és feleannyi a súlya mint egy (papíron) hasonló teljesítményű APC-nek, azt inkább felejtsd el.
[LINK]
Ennek picit hosszabb az ára, de nekem nagyon is megérte. Többször védte már meg a gépem és a TV-m, és a leírása szerint csak túlfeszt véd, de nem igazán igaz, mert ha 200V alá esik a feszültség akkor rásegít és visszateszi 200 fölé, de 240 fölé nem engedi soha.
Gondolkodom kicsit.. megérné e esetleg villanyórát is nézve 😀
Igen Ryzenre váltás megéri,főleg Ryzen 5-re. A rammal kapcsolatban az órajele legyen minium 3000Mhz-en,mert a Ryzen minél nagyobb órajelű ramot szereti a teljesítmény kiaknázással kapcsolatban.
Alaplap egy normális lappal minimális tuningal B350-es chipset kell,az X370 chipset az a csúcs.
Troll ON: HD 7970 is sokat fogyaszt ám. 😆 (bár én majd ilyet akarok beszerezni,engem nem izgat az a pár ft difi)
1 Miért van az hogy a windows store órákig gondolkozik mire behozza a letöltés gombot?
2 Illetve a már letöltött konkrétan [LINK] is elindulás után csak gondolkodik. Ötlet?
Szerintetek egy Cooler Master RS600 ACABM4 elbír egy GTX1070 kártyát?? Gigabyte 1070 8GB-ot néztem. Asszem 6+2 pines a táp.
Előre is köszike 😉
Esetleg ha halkságra megy akkor Bitnefix Formula 450W.
Akkor kap egy GTX1070 kártyát a gép 😀
Előre is köszönöm!
http://www.userbenchmark.com/UserRun/7732064
Ps store-bavettem egy játékot, és több pénzt vont le a kártyámról, mint amennyi a játék volt, majd a maradékot hozzáadta a pénztárcámhoz a ps storeba. Miért történt ez, mert eddig pontos összegeket vett le.
Mi a túrós van a géppel ha az egér+billentyűzet kombó magától behal. Eltűnik a portról totál. Ki, be dugdosom és semmi. Van hogy csak a reset segít, és utána megint ***a. Ha bedugom máshova vagy ugyanoda a billentyűzet felvillan és az egér lézerje is világít, de a kalviatúrán az állapotjelző ledek pislákolnak. Elképzelhető hogy valami zárlatos és letilt a lapom, vagy kiment a feszültség szabályozó? Vírus nincs a gépen, hardveres meghibásodás nem valószínű. Egyik napról a másikra elkezdte. Először játék közben utána már desktoppon is. Nem szívesen telepítenék újra windowst ha nem muszáj, és van rá megoldás, esetleg más is járt már így. Még az marad hogy másik gépen kipróbálom a perifériákat, ha ott nem csinálja akkor értelemszerű a gépemnél van gond. Kérdés hogy ha szoftveres a baj, akkor mi a gyakran előforduló probléma ami ilyet okoz? Ha hardveres akkor szintén mi lehet a szar? ha valaki tud segítsen légyszi. Nagyon megköszönném 😞
Biosba felismeri nem dobálja el? Ha ott jó akkor windows beállitás gond van. Ha biosba is eldobálja akkor hardver gond. Nézd meg az usb részeket nem e egyik láb elvan hajolva és lehet az a gond.
Hardveraprón láttam egy Xbox one gamepadot. A kèrdèsem az lenne, hogy hogyan tudnám csatlakoztatni pc hez. Csak a gamepad van más nincs hozzá. Kéne hozzá venni még egy adaptert is?
404 not found nginx/1.10.3 (ubuntu)
Az is elég ha abban segítetek, hogy hány W-os kell.
https://gepigeny.hu/user/lmviktor/eszkozok/230263
Tudnátok ajánlani egy wi-fi repater-t vagy range extendert? Nem tudom mi a különbség. Vázolom a helyzetet; a switch és wi-fi jeladó egy készülékben van (innen veszi a wi-fi jelet a tv, a laptop, meg a telefonok, és innen mennek ki a gépekbe az utp kábelet) a lakás egyik sarkánál.
A másik átellenes sarkáig kéne, hogy szórja a jelet ez olyan 10-15 méter lenne.
( És mivel már így is megy két utp kábel tudom hogy lehetne valahol még egy switch és onnan egy wi-fi jeladó,)
de én azt szeretném ha a lákás két sarka között (ahol pont van konnektor) ott lenne egy ilyen jelerősség tunningoló szerkezet és ha lehet ne kelljen beledugni utp kábelt.
A net 30Mbps fel 5Mbps letöltésű, az ahonnan jön a net egy telekomos cisco epc3825-ös.
Nem tudom mennyire volt érthető ha nem akkor is válaszoljatok és megpróbálom jobban elmondani.
Nálunk [LINK] ilyen van használatban. Az emeleten van a router, és a földszinten a jelerösitő. Hibátlanul müködik.
Szerkesztés: ahogy látom ebbe kell kábel, mindegyikbe szükséges?
Tudnátok ajánlani alaplapot hozzá tartozó i5-ös processzorral? Játékra kellene. Lapban DDR4 csak legvégsöbb esetben, ha lehet szeretném használni a meglévö DDR3-asokat.
Köszönöm.
Meglett az új gép, itt a profilomon láthatjátok is, hogy mik vannak benne.
Olyat csinál a gép, hogy:
[list]- bekapcsolásnál a monitoron no video input, és entering sleep mode hibaüzenet
- amikor bekapcsolt, néha nincs kép, szintén a fenti hibákkal. Ha megmozgatom hátul a csatlakozót, akkor nagynehezen bejön.
- 2 felbontás közül választhatok, 800x600 és 1024c768
- néha a gép beáll magától az 1440x900-ra, de következő indításkor általában eltűnik, és marad a fentebb is írt 2 választható felbontás, tehát kicsit ilyen össze-vissza dolog[/list]
Nos a monitorom az 1440x900-a tud, ez egy philips brilliance 190cw. Ugyan a gyártó oldalán dvi csatlakozót is ír, de ez csak vga csatlakozós, ezért a kábelre kellett egy vga-ról hdmi-re átalakító, mert a gtx 1060-ba csak a hdmi megy be. Driverekből mindenből a legújabb van fent.
Hogy miért van ez az egész hiba, arra ezt a választ kaptam:
Az a baj, hogy a videokártyád csak digitális jelet ad ki magából és az átalakítónak ez a maximálisa felbontása amit látsz. Nem a monitorral van gond és nem a videokártyával, hanem az átalakítóval. De nem érdemes jobbat venni, mert a monitorod mostani árával vetekszik.
Célszerűbb lenne egy új digitális bemenetű monitor vétele. Az újabb gamer videokártyák között úgysem fogsz már analóg kimenetűt találni.
Ti mit gondoltok, tényleg az a baj, hogy régi a monitorom, és ez okozza a fenti hibákat? Magyarul, túl erős a videókártya a monitorhoz?
Nagyon valószínű hogy az átalakító miatt van és a többi válaszadóval is egyet értek.
A helyedben vennék egy használt 21-22˙ os monitort .
LG modelek már 10-15 ért vannak akár ips panelal is, és nem küszködnék az átalakítóval.
Új monitor kell, ami hdmi csatlakozós?
Amúgy is egy olyan VGA-hoz már minimum egy FullHD monitort illik tenni...
És igen HDMI-s monitor az ajánlott de nem feltétlen új.
Néz szét a hardverapron , ott szinte dobálják a 21-22 colos hdmi-s monitorokat.
Egyébként a smart tv-mmel ki tudom próbálni, ha szerzek egy elég hosszú hdmi kábelt? Mert ott akkor mehetne a 4k is egy teszt erejéig.
Amit korábban leírtak mind igaz, D-Sub -ra jelet vinni HDMI -ről nem valami nagyon jó, ahhoz az esetek zömében nem elég egy fizikai átalakító, kell hozzá egy jelkonvertáló, ami többet ér,m int a monitorod.
Vegyél egy olcsó használt HDMI -s FHD monitort (bár újonnan is bagóért kapsz ilyeneket).
Szoftver szinten már mindent próbáltam.Új windows, msconfig-ba állÍtgattam, regeditbe is.1 hónapja sikerűlt megoldanom a problámám.A rammokat más slot-ba raktam át, és úgy működött.Ráfogtam , hogy a slot volt a hibás, de ma újra eléjött ez a probléma.
Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát, és hogy lehetne orvosolni?
Előre is köszi!
Az lenne a kérdésem hogy,letöltöttem egy programot(letöröltem,mert nem volt jó,de nem ez a lényeg)A maradék file-ja az avast mappájában is van,és nem lehet kitörölni a filet,és nekem engedélyt kell kérnem a magix-től hogy letöröljem,meg az én hozzáférésem a file-hoz megtagadva,és a file-nak minden hozzáférése megvan a géphez.
Most ez mi lehet? Meg a másik amit nem tudok hogy mért van a vírusirtó mappájában.
Nem befolyásol semmit hogy a mappájában van?
Vagy nem is kellene vele törődnöm?
De ugyan ez van egy másik file-nál is az is a vírusirtó mappájában van,és azt sem lehet ott kitörölni,hozzáférés megtagadva,kell engedélyt kérnem.
A válaszokat előre köszönöm!
A válasz egyszerű letörlöd az Avast sz@rt majd tudod törölni a fájlokat mert karanténban vannak. Az avast helyett meg használod a Kaspersky ingyenes verziót,[url]https://www.kaspersky.hu/free-antivirus?redef=1&THRU&reseller=hu_kfa-hu-17_pla_ona_smm__onl_b2c__fbpost503x503____kfa_2017__[/url] és nem lassítja a gépet de a legfontosabb nem kell 30 naponta újratenni.
Olyan probémám akadt (nem pc vel) hogy a fém számitogépasztalom folyamatosan berezonál... ami elég idegesitö egy idö utan. A gépházat nem szeretném lettenni a földre ez végett, ha nem muszály 😃
VAn ötletetek, hogy mivel lehetne csökkenteni az asztal rezgését?
Köszi
Egy olyan videószerkesztő/videóvágó programot tudnátok ajánlani ami rendesen megvan csinálva,nem kell sokat bajlódni vele vagy ingyenes vagy fizetős,de akkor csak az hogy ingyenes próbaidőszak,megbízható jó program.
A válaszokat előre is köszönöm!
A két legnépszerűbb és "legokosabb" program a speedi888 által említett Vegas és Premiere Pro, számtalan tutorial van hozzá a nete, ami segít belerázódni.
YouTube csomó videó van pár perc után betelik a ram és szaggat
https://www.youtube.com/watch?v=IcyLwMVhr0w
Ezekben a videókban, a sima Lenovo z51-et tesztelik amiben egy i7-5500u,r9 m375 és 8 gb ram van és a witcher 3 720p,low 30fps-el ment 😀
https://www.youtube.com/watch?v=87APuJkWTiE
Ha a PS4et egy ilyen TV-vel kötném össze : [LINK] tehát egy 1366 x 768 felbontásúval, akkor a képminőségem észrevehetően gyengébb és csúfabb lenne, mint egy 1920 x 1080 felbontású TV-n?
Tv vásárlása előtt állok, és nem tudom, hogy a fenti éri meg jobban, vagy inkább ez? :[LINK] ez FULL HD viszont sokkal kisebb.
50 ezerig én ezt venném, hiába kisebb, jobban megéri: [LINK]
Esetleg ha 54-60 ezerig feltornázható a keret akkor: [LINK]
[LINK]
Ha egy alaplap daasheetjében az áll, hogy 3200MHz(OC) RAM mehet bele, akkor ezt tulajdonképpen mi jelent? mehet bele a 3200MHz-es modul, de vannak megkötések? Vagy BIOS-ban kell valamit állítani, hogy 3200 Mhz-en járassa? vagy ilyenkor mi a különbség a 3200 (OC) és a 2400 között, amihez nincs odaírva hogy OC?
Kb milyen áron lehetne eladni ezt a nem éppen mostani gépet?
Asus p5b se alaplap
Core2Duo 2,66 ghz
4 gb ddr2 ram 800 mhz
geforce 9600gt 512 mb
320 gb hdd
Köszi!
Nekem itt van 3 Dell Optiplex 380 a sarokban, C2D 2.93GHz, 4GB RAM, legális Win és Office, és a lőtéri döglött kutyának nem kell.
Szerinted? 😀
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=core%202%20duo
A napokban beszereztem egy olcsó gépet amiben Integrált Radeon HD 7560D VGA van, de viszont van nekem itthon egy Sapphire Radeon 6670 DDR3 2GB GPU.
Szóval kettő kérdésem lenne:
-Az elöbb említett GPU kompatibilis az alaplappal? (AMD A75 Chipset (FCH 6) )
-Jobb választás lenne a GPU-t bele pakolni ?
Köszönöm a válaszokat előre is és bocsanat ha orbitális hülyeséget írtam bárhogyan is, de nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
De ne azt használd, hanem tedd bele a Radeon HD 6670-et, az erősebb.
Beszéltem már ezen az oldalon pár hozzáértővel, de érdekelne más véleménye is.
Új alkatrészeket vettem a gépembe, amiket az adatlapomon láttok.
Kezdődött azzal, hogy indításnál 5-öt sípolt, kiderült, a Ram Mhz-e zavart be, mert csak 2133 Mhz-et ismert fel a gép, de amikor átírtam a Biosban 2400 Mhz -re, megszűnt a sípolás.
Viszont szinte minden játéknál azt látom, hogy vagy szaggatnak, vagy laggolnak időnként. Van olyan játék is, ami el sem akar indulni, hibaüzenetet ír ki indításnál és annyi. Korábbi gyengébb gépemen gond nélkül ment.
Tudok ezzel valamit csinálni?? Jövő héten boltba visszaviszem, de csak érdekelne, hogy mit gondoltok erről.
Köszönöm előre is!!
Gtx 1050 ti-hez szeretnék VGA-DVI-D/HDMI átalakítót.
https://muszakiwebbolt.hu/Gembird-HDMI-VGA-atalakito
Ez megfelelő lenne?
Abban szeretnék segítséget kérni hogy melyik éri meg jobban az árát RX 560 2gb vagy RX550 4gb
Egy ryzen 3 1200 mellé menne az egyik, hétköznapi felhasználásra és pár játékra. 1280x1024 felbontásra lesz.
Pcx-en egy árban van a kettő (párszáz forint eltérés)
Ha pedig párszáz forint eltérés van a kettő közt én azt mondom jobban megéri egy RX 560 2GB ra be ruházni.
Megtörtént az alaplap csere és van egy olyan ami nekem zavar és az,hogy ram usable 16gb-ból 15,9-et mutat. Igen nekem ez zavar,hogy lehet beállítani,hogy teljes mértékben mutassa?
Az új alaplap rezervál 103 MB-ot valamilyen hardvertevékenységre. Valójában teljesen jelentéktelen mennyiségről van szó. Abszolút figyelmen kívül hagyhatod.
Esetleg írd le a lapod pontos tipusát, és ránézek.
windows gomb (lenyomva tartva) + R, a felugró mezőbe beirod, hogy: msconfig
a megnyíló ablakban ellenőrízd a következőket:
A maximum memory-nál a checkbox üres kell, hogy legyen. Ha változtattál valamit, újra kell indítani a számítógépet.
Azóta újra lett rakva a windows és ugyan az.
Ha ez sem segít, akkor valószínűleg nem szoftveres dologról van szó. Esetleg nézz utána, hogy a legfrissebb BIOS van-e az alaplapodon, illetve (ha igen) én még egy BIOS resettel is bepróbálkoznék.
Egyébként nálam is van valamennyi rezerválva, csak nem éri el a 100 MB-ot, ezért nem látszik a memória kiírásnál.
Hátha valaki okosabb lesz...
ide irjatok:sztru88@gmail.com
Adott egy a gazdaságban fontos PDF formátumba mentett dokumentum. Na most megnyitja az Edge is, de abban csak olvasni tudom. Acrobat Reader DC-vel is megnyitom, ott bele tudok kattintani, és villog is a kurzor, de semmit sem írhatok bele. Ahogy néztem utóbbinál előfizetéssel lehetne szerkeszteni is. Na most van valami módja amivel beleírhatom a szükséges adatokat? Más program esetleg ami erre képes?
áthúzás. Azonban az eredeti dokumentumtól is függ. A PDF létrehozásakor ezeket le is lehet tiltani, illetve, ha un. pdf nyomtatóval készült, akkor eleve nem is lehet, mert olyankor a pdf-ben valójában nem szöveg van, hanem kép.Amúgy külső programról nem tudok. Kényszer helyzetben csináltam már én is olyat, hogy behúztam a pdf-et Publisher-be (Word-el nem próbálkoztam, lehet az is tudja), majd simán "fölé írogattam", végül simán kiexportáltam az egészet ismét pdf-be.
Publisher-es módszert is próbáltam, de nekem nem jött be.
(Vagy kinyomtatod a francba, keresel egy olyan embert, akinek ronda a kézírása, kitöltitek, visszaszkenneled és visszaküldöd annak a majomnak, aki iylen űrlapot küldött neked, hadd böngéssze, mi lehet odaírva...)
Amúgy üdvözlöm, aki így készít és küld el neked egy űrlapot...
Szóval fogadd együttérzésemet még egyszer.
Ezt próbáld meg, a legszopósabb pdf-et is tudtam vele szerkeszteni.
Van egy 100/100as digi netem. A wifi router 150mbps t tud. Az asztali gepen kabelal 60mb, mig laptopon wifin 20mb sebesseg jon át.
A maradek 20mbit az hol veszik el? Gyenge volna a router?
Köszönöm a válaszokat
Router: TP-LINK TL-WR340GD
LAptop: Integrált 802.11 b/g/n vagy 802.11 ac
[LINK]
Az lenne a kérdésem hogy bármilyen fejhallgató kompatibilis-e pc-hez,vagy konzolhoz?
Természetesen játékra.
A vezeték nélküli modellekkel pedig simán rá tudsz csatlakozni a konzolra, vagy van hozzá olyan adapter, ami elvégzi a munkát.
A kontrollerben is van olyan amibe be lehet dugni a jack csatlakozót de a konzolba is.
De ugye a konzolba is be lehet dugni ez esetben?
Btw remélem nem kevered a konzolt a kontrollerrel. A kontroller az, amivel irányítod a játékot, a konzol pedig maga a doboz, amibe a lemezt rakod. Sokan otthon a kontrollert nevezik konzolnak, csak azért gondoltam, hogy megkérdezem.
Nem keverem,tudom hogy melyik melyik,a csatlakozóval nem voltam tisztában.
Portalanításról (szétszereléssel) lenne szó, meg a processzor újrapasztázásról. De mivel nem értek hozzá és youtube videó alapján nincs merszem csinálni én inkább a profikra hagyatkozom akik kiszállnak házhoz és megcsinálják. Kérdéseim a következők:
1. A videókártyát is kérjem hogy újrakenjék? Azon még van garancia (25 hónap) és gondolom az megszűnik ha szétszerelik? ha igen megéri?
2. X. kerületi kiszállós céggel valakinek volt már dolga, vagy valamelyik ismerősötöknek? ebből a listából:
[LINK]
3. Az arctic mx-4 paszta meddig jó? Maradt még belőle, kb. 1 éves és fiókban volt tárolva.
1. Ez attól függ, Zotac referencia kártyákat pl. szét lehet szedni úgy is meg marad a garancia (ezért szeretik a Zotac kártyákat, ha le akarják vizezni őket.), de én azt javaslom inkább csak gari után legyen pasztázva, az előtt mondhatni fölösleges.
2. Nem volt.
3. 1 év után még bátra lehet használni 7-8 évig nem kell újat venni, ha csak el nem fogy. (Talán gyortók között van eltérés, de az MX-4 az 8 év.)
Szerk: akinek van pozitív élménye valamelyik szervizzel, írja le légy szíves a nevét.
Megértem, ha nem foglalkoztál még ilyesmivel, akkor nehéz rávenned magad (nagy a félsz), de ezek olyan dolgok, amikért jó vaskos számlát lehet írni, egyedül viszont pikk - pakk meg van. A procinál az sem lehet probléma, hogy lesarkazod (mint régen), mert mindegyiken van kupak. A gépedet sem kellene különösebben szétszedni, a procihűtő csak pöckökkel van felrakva, simán elforgatod és kihúzod mind a négyet, kicsit elforgatod a hűtőt és már ki is jön. Letörölgeted róla a pasztát valamilyen oldószerrel (alkohollal a legpraktikusabb), nyomsz egy kis gubicsot a procira, hűtő vissza és kész. Amúgy ha a hőmérsékleteiddel nincsenek bajok, akkor tök felesleges újrapasztázni a procit, annyira nem lehet öreg rajta a paszta. Az én C2Q Q9450 -em kb 2010 -ben volt utoljára pasztázva és nem melegszik jobban, mint előtte.
A portalanítás pedig még egyszerűbb. Ha van egy kompresszorod simán ki lehet fújni, de akár flakonos sűrített levegővel is. A lerakódott port szőrecsettel le lehet seperni úgy, hogy közben egy porszívóval elszívod.
Olyan problémám van ,hogy uTorrentbe szépen felmegy a letöltési sebességem olyan 50-60mb/s-ra azután elkezd csökkenni majd alil írja ,hogy a lemez túlterhelt. Nos erre néztem megoldásokat... szép és jó már nem írja de ettől függetlenül 10-15mb/s-nál minden megrektel és ugrál 7-15 között. Launcheres letöltésekkel nincs semmi probléma sima stabil 50mb/s letöltési sebesség.