Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
Uraim segítségre lenne szükségem.

Minap frissítette magát a Win 10-es rendszerem az asztali gépemen 1803-as verzióra. Itt semmi probléma mert működik rendesen. A probléma ott van, hogy előtte 1709-es rendszer mellett meg volt osztva jó pár mappa a laptoppal amin Win 7 van. Minden jó volt, laptopról elértem a gépen megosztott mappákat, és gépen a laptopon megosztott mappákat. Viszont ma veszem észre, hogy az asztali gépen a Win 10 továbbra is látja a laptopon megosztott mappákat, de a laptop nem látja az asztali gépen megosztott mappákat. Semmilyen beállítást nem állítottam át, így nem tudom hol is lehet a hiba. Az asztali gép amin Win 10 van madzagon kapja a netet, a laptopon Win-7 viszont wifin. Közvetítő router egy TP-Link TL-WR1043ND V4. Mint írtam eddig semmi probléma nem volt, és most is félig meddig megy, mert az asztali gépen látom a laptopon megosztott dolgokat.
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@reszler112233: Oszd meg újra az említett mappát. Lehet csak alaphelyzetbe van állva az érintett funkció.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@SuperPuma: Az volt az első lépés mikor rátaláltam a hibára, de ez nem segít sajnos. Ment már hibakereső is mindkét gépen, de semmi. Aztán kérdeztem PH-n is és ott jött is válasz mi lehet a gond, és nagy valószínűséggel ez is hiba forrása, ugyanis a leírás szerint kivették a 10-ből a HomeGroup funkciót. Ez viszont számomra nagyon rossz, mert mappákon kívül nyomtatókat is megosztottam, így laptopról tudtam nyomtani madzag nélkül.

[LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Sziasztok! Megszeretném kérdezni ,hogy mennyire baj az ha egy játéknál az alábbi videókártya Sapphire RX460 2gb OC 100% kihasználtságon van illetve ilyen kasználtság mellet normális e a 70c fok?
0
0
0
0
💬 2
ddkk22 avatar
@roba1996: Szia.
A kártyának pont az a lényege hogy maxon pörögjön, akkor hajtsa ki a proci a kártyát. A 70fok teljesen normális. Hűtés válogatja.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@ddkk22: Köszönöm szépen a segitséged
0
0
0
0
Athis18 avatar
Helotok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy megéri e lecserénli a Win 7-et Win10-re egykét játék érdekében?
0
0
0
0
💬 4
Andris18 avatar
@Athis18: Hát nem tudom, mennyire vagy átlagfelhasználó (én az vagyok) haladtam a korral és lecseréltem télen, mert már a win 10 sem most jött ki. Lényegesen nagy különbséget a designban tapasztaltam csak, illetve a tálcán a keresés és a feladatnézet gombok. Ram-ból mintha kicsit kevesebbet enne és a bootolás is gyorsabb. Szóbeszédből annyit tudok, hogy csak SSD-re érdemes rakni mert HDD-t leterheli. Nem tudom mennyire igaz. Alapjában véve szerintem jobban jársz (visszafelé ugye támogatni szokták a szoftvereket) ha ezt használod nem egy agyonfoltozott win 7-et.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Athis18: Szerintem megéri a 10-re váltás, mondom ezt úgy hogy a laptopomon nekem is 7 van csak, de annak meg is van az oka. Egyszerűen 10 alatt nem megy a Windows Mobile Eszközpont, amit ugye alapból tartalmazna, de nem működik megfelelően, és nekem az nagyon fontos program egy területmérő eszköz PC-re csatlakozásához, mert azon keresztül van aktiválva PC-n a kezelő szoftver. Ha nincs a PDA csatlakozva, akkor a program fut, de csak demo-ba. Tudom hogy 10-ben is van elméletileg megoldás, hogy menjen az eszközpont, de ahogy én utánaolvastam, bele kéne mókolni az oprendszerbe, amit én meg nem teszek az fix. Bár ha netalántán valami okból kifolyólag működésre bírnák az eszközpontot 10 alatt, akkor a laptopra is menne a 10. Volt már rajta, és azt kell mondjam jobban megy a laptop 10-el, de mint írtam nekem egy dolog miatt nem 10 van rajta.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@reszler112233: Vannak kétségeim, mert rohadtul idegesit az, hogy nem lehet kikapcsolni az automata frissitéseket... csak "elnapolni"
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Athis18: Nekem azokkal semmi bajom. Ha kel neki had tegye fel. Nem is értem sokakat ez miért zavar. Sokszor nem véletlenül jön az a frissítés. Jó azt aláírom, néha elszúrnak ezt azt, de az bármelyik rendszernél előfordulhat.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy van egy 3200mhz-es ramom, ami 2133mhz-en futott, de azt egyszerűen bebírtam állítani, de a másik probléma az hogy a ram cl16-os, de viszont cl17-en fut. Ezt hol tudnám beállítani a biosba? A választ előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@ddkk22: BIOS-ban beállítod az XMP profilt, és elvileg automatikusan beállítja az időzítést miután 3200Mhz-re felhúzod.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
@Puffin: Igen, már utána néztem 😀 De azért köszi 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Szevasztok.
Ugy 10-15.000 ft-ig tudnatok nekem SSD-t ajánlani? Kinéztem 2-t, de nem tudom melyik lenne jobb. Mire kell figyelni vásárláskor?

[LINK]
[LINK]

Köszöntem.
0
0
0
0
💬 1
Moon_Breaker avatar
@Athis18: Westend gyorsabban ír, logikus hogy az jobban megéri.

De én Samsung EVO -t vennék , amiknek 550MB/s körül van az írás és olvasása is + picit megbízhatóbb márka. Spoiler!
nekem eddig semmi gond nem volt egyik Samsungommal sem pedig használom már őket jó ideje. 😀

Szerintem inkább HardverAprón nézd, olcsóbb. [LINK]

Árulnak sok bontatlant is de használtat csak sok pozitív értékelésű eladótól vegyél !
0
0
0
0
roba1996 avatar
[LINK]
Normális a cpu hőmérséklete?
0
0
0
0
💬 9
ddkk22 avatar
@roba1996: Nekem játék közbe max 48-52fok, alapjáraton meg 30-32fok, szóval az 47fok sok 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@roba1996: Ha ez a hőmérséklet üresjáratnál van akkor sok, de ha terhelésnél akkor minden oké.
0
0
0
0
Puffin avatar
@roba1996: Ez egy BIOS fotó. Nézd meg Windowsban mennyi alapjáraton és terhelve!
0
0
0
0
roba1996 avatar
@Puffin: [LINK]
Alapjárton ilyen meg néztem msi afterburner játék közben (far cry5) ott a 54 és 67 fok között ingázott
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@roba1996: Még éppen belefér játék közben mert a CPU adatlapja szerint 72 fok a maximum. Persze ez lehet magasabb, de akkor valószínű teljesítmény csökkenés lesz vagy fagyások. Egy jófajta CPU léghűtő segíthet a dolgon egyébként.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@reszler112233: Köszönöm szépen a gyors vákaszokat és a segitséget.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@reszler112233: Egy jó hűtő, és/vagy egy újrapasztázás nem ártana.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@hashimoto: Pasztázva 1,5 hónapja volt hűtője az viszont gyári.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@roba1996: Érdemes kicserélni egy hőcsöves toronyhűtőre 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Szervusztok!
Ki tudnátok segíteni abban, hogy max. 25K-ig melyik AM4-es alaplap érné meg legjobban? Ryzen 5 2400G-t és egy 8GB 2400 MHz HyperX modult szeretnék beletenni, teljesen általános dolgokra használnám.
Elegendő a legolcsóbb A320 chipset, vagy maradjon a chipset de drágább lap, esetleg már térjek át B350-es chipsetre?
Köszi a helpet 😀
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@akos328: Szerintem vegyél egy kicsivel jobb lapot mint a legolcsóbb chipset, ez mondjuk tökéletes lenne! [LINK] (csak a boltban érdeklődd meg melyik bios van rajta, ha nincs a legfrissebb, akkor kérd meg őket hogy tegyék fel, mert nem fog működni a gép ha régebbi gyári bios van rajta! Memóriából mindenképp dual channelben gondolkodj, tehát ha 8gb a terv, akkor 2x4 gb és minél magasabb órajelű, ezekből mind kamatozik a ryzen 2400g! ez öt ezerrel több mint amit kinéztél de sokkal jobb performanszot fogsz kapni!

[LINK]

ha mindenképp egy modulra van csak pénzed akkor inkább ez, jóval magasabb órajelű mint a hyperx amit kinéztél...

[LINK]
0
0
0
0
akos328 avatar
@Bronson: Köszi a lap tippeket, memóriából nincs választásom, ez van és kész 😃 Újat venni nem szeretnék, egy darabig elzötyögne így a rendszer, majd utána jönnének a fejlesztések amikor kicsit visszamennek az árak
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Átlagos használatra teljesen mindegy, hogy 2400mhz vagy 3000...
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: Ha semmi játék nincs tervben,akkor meg a 2200g is elég...
0
0
0
0
Athis18 avatar
Udv.
Tervezek venni egy SSD-t. Olyanoakt hallok róla, hogy a torrent nem tesz neki jót... De ha pl a letöltések a HDD-re mennek, akkor is romli ka kondicioja? Vagy hofgy mukodik ez? 😀

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 3
sisko avatar
@Athis18: Az SSD-k adott számú írás-olvasási ciklust viselnek el,mielőtt elhasználódnak.Ha állandóan nagy méretű fájlokat mozgatsz rajta,akkor gyorsabban elhasználódik,márpedig az állandó torrentezés pont ilyen.Ha a hhd-re töltesz,akkor annak semmi köze az ssd-hez,viszont sosem szabad telepakolni az ssd-t,legalább 20-25% mindig maradjon üresen.
0
0
0
0
no avatar
@Athis18: Érdemes a torrentnek egy HDD-n lévő letöltési pontot megadni. De igen, a folyamatos írás olvasás, ha nagy számban történik valóban nem tesz jót az SSD-nek és, ha ez miatt romlik el akkor azt már garanciálisan nem fogják neked cserélni.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@LordSzalko: Tehat akkor maga a program mehet az SSD re, csak a letöltött adatokat rakjam a HDD re?
0
0
0
0
Dooma avatar
Hali, miért villog a kép(elmegy nagy feketeség majd vissza jön), mint játék közben mint azon kívül ? Van,hogy egymás után 2x is, de van hogy egy jó darabig nem, majd megint.
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Dooma: Ez lehet haldokló VGA is, sőt én szerintem biztos az a hiba forrása, vagy alaplap PCI-E foglalat rosszalkodik. Másik VGA tesztelésével kiszűrhető, ha van erre lehetőség.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Dooma: Próbáld meg az alaplapi videócsatlakozóra köt i a monitort. Ha ott nem villog,akkor meg is van a hiba. Vagy egy másik VGA-val ellenőrizheted,hogy nem az alaplap hibás-e,ahogy előttem reszler kolléga említette.
0
0
0
0
Dooma avatar
@FaLchioN: Köszi, köszi mindkettőtöknek. Előtte minden kábel ki, ház oldala le és azt a &#@!3!" mindenit neki 😃 😲. Pár képet csatolok. Szerencsére a sürített levegő megoldotta a gondot ! 😀
https://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/23/401por1.jpghttps://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/23/121por2.jpg
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Dooma: Ekkora por mellett nem csoda a kontakt hiba.Proci hűtő meg egyesen ordít a takarításért. Nem melegedett a processzor? Érdemes sűrűbben takarítani a gépet vagy egy jó porszűrős házat beszerezni, ha már az ember nem akar hetente takarítani. Porszűrős ház esetén sokszor a hei porszűrő kipucolása sokat segít és még sok esetben a gépet szinte meg sem kell mozdítani, hogy kivedd őket és takarítsd.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Üdv!
Gyors körkérdés: használ valaki processzormag parking programot? Amivel az összes magnak megtiltjuk,hogy a nem energiaigényes feladatoknál ''elaludjon''. Ha igen,tapasztalat teljesítmény téren?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@FaLchioN: Nem is tudtam, hogy van ilyen, de szerintem fölösleges.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Érdemes beruházni manapság egy Playstation Portable, azaz egy PSP-re? Tudom, hogy kicsit esetlen a kérdés, de mostanába elkezdtem érdeklődni utánuk, és szeretném hallani a nálam ebben a témában tapasztaltabbak véleményét, tapasztalatát.
Láttam 10k körül használt (elméletileg) jó állapotú PSP-ket a neten, ami nem egy egetverő ár.
0
0
0
0
💬 2
FaLchioN avatar
@ors11: Talán egy Vitával jobban jársz,bár egy középkategóriás okostelefon már szerintem képes emulátor futtatására.
0
0
0
0
ors11 avatar
@FaLchioN: A baj csak az, hogy a Ps vita újan 75k-ba kerül, de még használtan is 30k-nál kezdődik, ami azért jóval több, mint tízezer forint. A mostani Xiaomi redmi 3S-t meg valószínüleg le fogom váltani amúgy is egy újabb telefonra majd.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Van egy samsung 960 evo 250 gb ssd-m, amiből most a gta 5 elfoglal vagy 80 gb-ot.

Kérdésem: még gyorsabb lenne a gép, ha kevesebb lenne a foglalt terület, főleg 80 gb-al? Vagy ennek nincs köze a gép sebességéhez? Ha 5 gb lenne a szabad helyem, akkor is ugyan olyan gyors lenne?

Köszi!
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@tibi222: Azért nem árt ha van pár giga lemezterület. De nem kell azért annyira spórolni.
0
0
0
0
Kelori avatar
@tibi222: Igen, be tud lassulni az SSD, de csak abban az esetben ha nagyon tele van.
Sőt, ilyenkor nem csak lassul, de az élettartama is sokat csökkenhet. Az általános mondás úgy tartja hogy 30% üres helyet érdemes tartani SSD-k esetében.
0
0
0
0
Devis avatar
@tibi222: Ez nem hdd, itt nincs lassulás a hely függvényében.
Ahogy Kelori is mondta, minél több hely van szabadon annál jobb. Legalább 10%-ot hagyj szabadon, habár a mai ssd-ket már úgy kapod hogy ez a 10% már alapból elvan különítve, oda már nem tudsz semmit se rakni.
0
0
0
0
no avatar
@tibi222: 20%-ot általában szabadon kell hagyni. Anno gyártók ezt javasolták, újabb modelleknél már nem tudom biztosra.
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@LordSzalko: 6-7 éve használok SSD-t, mindig tele voltak (120GB-s Adata SP900, Kingston V300, most 240-es HyperX Savage) és semmi bajuk. Ha meg mégis tényleg számítana ez, és 10 év helyett 5 év alatt romlik el, hát b@ssza ég, majd veszek másikat 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Ez mitöl lehet? A legfrissebb driver lett telepitve, miutan az elözö verziokat töröltem. Csak WoT-nál jelentkezik HD csomagnál.

[LINK]
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@Athis18: driver sweeper - törölj minden vga drivert. telepítsd a legfrissebbet. ha továbbra is gáz, akkor eggyel régebbit tegyél fel!
0
0
0
0
Athis18 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
sisko avatar
@Athis18: Szerintem a 70 még nem sok,és ha már annyi ventid van a házban,legfeljebb a vga hűtőjét tekerheted még feljebb,bár szerintem felesleges azért a pár fok minuszért a hangosabb fordulatszám(persze kérdés,hogy alapból mennyit megy)
0
0
0
0
Athis18 avatar
@sisko: Ha nincs használatban, be sem kapcsol.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Athis18: Ezt nevezik félpasszív hűtésnek. Ha nem ér el egy adott hőfokot, energiamegtakarítás céljából kikapcsolja a ventiket. Ez kb. 60+ foknál van. a 70 fok még bőven jó amúgy 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
Devis avatar
@Athis18: Igen, ha van rajta olyan csatlakozó. Szerintem majdnem mindegyiken van, de ezt nem mondom 100%-ra.
Asus Xonar DGX-re én például simán rátudtam kötni az előlapi hangkimenetet.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Devis: Nekem egy sound blaster audigy se uzemel benne, de nem talaltam ra csatit. Azert kerdeztem hatha van átalakítás esetleg
0
0
0
0
no avatar
Üdv. Olyan kérdésem lenne ,hogy mit gondoltok a Malwarebytes Premiumról? Szerintetek mennyire effektív ? Egyik kedves ismerősöm megajándékozott egy kulccsal ami elvileg 1 évre szól be is aktiváltam de a programba meg azt írja örök licensz .. akkor ez ,hogy is van?
0
0
0
0
💬 5
KRZT963 avatar
@Zora: Újraindítottad már a programot/számítógépet?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Zora: Ha azt írja örök licenc akkor valószínű az is, de nem száz százalék. Én később, egy két hét eltelte után megnézném akkor mit ír, és ha nem változik akkor nem is igen fog majd. Amúgy nem rossz kis program, mert sokszor jól jön ha meg van.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Zora: Régebben volt örök licensz de azt már beszüntették, én igy tudom. Egyébként nagyon jó program, a dolgok 99, 99999%át megfogja nálam.
0
0
0
0
szilver avatar
@Zora: Én is ezt használom.Csak ajánlani tudom,számomra a létező legjobb ,,féreg-hajtó,,😆😎
0
0
0
0
armagedon32 avatar
sziasztok szerintetek ez a Toshiba KXG50ZNV256G NVMe M.2 2280 256GB SSD menyire jó ugy értem olvasási sebeség meg stb.. ezt érdemes e meg venni jelenleg sima hdd van a gépben menyivel lenne gyorsabb a gép? vagy jobb lenne e egy Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3 ,haver azt mondta hogy a 2 közt nem nagyon fogok észre venni jelentös gyorsaságot mindegy melyik ssd veszem meg
0
0
0
0
💬 4
FaLchioN avatar
@armagedon32: SSD és SSD közt valóban nincs nagy különbség, M.2 előnye,hogy nem kell kábelezni és az elérési idő is jóval kisebb,mint a Sata társánál. Viszont HDD és SSD közt perces a különbség bootoláskor is.

A HDD-t tartsd meg háttértárnak (torrent 😃😉 az SD-re meg mehet az oprendszer és a játékok.
Nálam is ugyanez a felállás, csak még egy plusz SSD-m van a játékoknak.
0
0
0
0
armagedon32 avatar
@FaLchioN: ok köszi . ennek a Toshiba KXG50ZNV256G NVMe olvaási seb 2700m/ 1050 au irási sima ssd azért kisebb a sebeség akkor ez csak reklám fogás ha jelentös különbség nincs?
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@armagedon32: M.2 egy újabb technológia, jobb az írási és olvasási sebessége,mint a simának(Sata). Nagyobb fájlok egyik helyről a másikra való pakolásánál jól jön az M.2 de bootoláskor aligha 2-4 másodperc a különbség.

Én a helyedben megvenném az M.2-eset ha az alaplapom és a pénztárcám támogatja.
0
0
0
0
rollo avatar
Szevasztok ! Nekem kellene valami gyerekzar vagy valami ilyesmi a gepre,vagyis a bongeszore. Olyanra gondolok,hogy ha hozzaul a gyerek akkor ne engedje regisztralni oldalakra vagy email fiokot kesziteni,vagy sztremelni,youtube csatornat kesziteni,vagy lehuzni dolgokat. Hogy ha valami kulcs szot beirna (pl. email) akkor nem keresne ra a bongeszo. Letezik valami ilyesmi?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Sziasztok! Egy elég érdekes problémám akadt. A héten dobtam össze az új gépet. Minden működik ahogy kell de a proci hűtője (I7-8700k, Cryorig R1 Ultimate, Asus Maximus X Code) random felpörög terhelés nélkül. Ha játszom hűt és szabályoz rendesen de ha böngészek stb. akkor műveli ezt. Próbáltam UEFI-n belül szabályozni de semmi nem történik. Alapból olyan 29 fok körül vannak a hőmérsékletek és akkor kezdi ha eléri a 30 fokot a Cpu. Valaki valami ötlet? Köszi előre is! 😀
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@kistiko07a: Tedd fel az alaplaphoz az Asus AI Suite progit és állíts egyedi görbét a proci hűtőhöz.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
@Puffin: Köszi szépen, egyenlőre okésnak tűnik. Mostmár csak játék indításnál pörög fel maxra néhány másodpercre de annyi baj legyen 😃
0
0
0
0
no avatar
@kistiko07a: Az alap CPU hűtő nekem is full felpörög ha indítok valamit... sajnos ez ilyen.
0
0
0
0
akos328 avatar
Szervusztok!
Szeretnék egy 2666Mhz-es DDR4-es RAM modult vásárolni hűtőborda nélkülit, a mostani árak mellett a legolcsóbbat körülbelül, ami 23K
Nekem egy másik gépembe van 2400Mhz-es DDr3-as de hűtőbordás. 1x-2x megérintettem a bordákat, és nagyon forrók. Kérdem én, nem okoz-e valami működésbeli hárányt, ha nincs rajta hűtőborda? Bátran megvehetem azt is, vagy nem érdemes? költsek 3-5 ezerrel többet bordásra? Megéri?
Köszi a válaszokat
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!
Tudjátok, hogy az Assassin's creed origins, hogy tudnám elindítani directx 11-es módban?
A probléma a Sniper elite 4-nél is volt (másnál is aki rx szériás) ha kilépek a játékból, akkor a színeket "összekeveri" a windowsban, ha újraindítom helyreáll. Na most a sniper elitenél volt dx11-es indítófájl is és azzal nem volt gond viszont az assassinnál nincs ilyen.
A játékban nem találtam ilyen beállítást. Sajnos videót és fórumtémát sem találtam erről vagy nagyon hasonlóról 😞
0
0
0
0
💬 3
sisko avatar
@Andris18: Azért valamit nem értek.A játék alapból dx 11-ben fut...
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Andris18: Szia!

Vagy a játékon belül kéne megnézni,launchere-nincs a játéknak? Ha nincs nézd meg a játékon belül.
Ha ott sem játék parancsikon>jobb egérgomb>vagy ott kihozza. Ha ott sem megnyitod steamon és a játékra rámész,(ugye ki van írva a neve)jobb egérgomb>és ott ki tudod választani(mellesleg ott a sok írás közt ki van írva hogy biztonsági mentés,ott azt is megtudod csinálni,tudom nem a kérdéshez kapcsolódik,de egy kis plusz info nem árt😉
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Barni57: Oké, köszönöm mindkettőtöknek!
Tekintsétek tárgytalannak 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
HAli. FX 6350 es processzor megtud birkozni egy gtx 1050/1050 Ti - vel, vagy éppen egy kategoriában hasonló radeonnal?
0
0
0
0
💬 5
V1VOnX avatar
@Athis18: Nagyon minimális bottleneck lenne a 1050Ti-vel. GTX 1050 100%,hogy bottleneck nélkül ki lenne hajtva.
Bottleneck calculatorral számoltam ki gyorsban gép adataid alapján a 4%-ot. Bár az megint más kérdés,hogy mennyire megbízható a kalkuláció...
0
0
0
0
Athis18 avatar
@V1VOnX: Ezt most tudnád ugy irni, hogy én is értsem? 😃
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Athis18: Kb 4%-ban fogná vissza maximum a processzorod a 1050 Ti maximális teljesítményét anélkül,hogy tuningolnád a processzorod.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@V1VOnX: És az jű, vagy rossz? Megéri ettöl fuggetlenul ilyet választani, avgy érdemes egy régebbi peldanyt? 😀 (Ajanlottak egy r9 380x-et)
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Athis18: Jó. Megéri 😀. r9 380x ugyanolyan erős kb, vagy hangyányit erősebb,mint a 280x. A 1050Ti meg a frissítéseknek hála már lenyomja az esetek 90%-ban mindenhol a r9 280x-et jóval alacsonyabb fogyasztás mellett. Inkább 1050Ti-t ajánlom.Kevesebb fogyasztás, jó teljesítmény+ tuning lehetőség.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Mostanában tervezek venni egy szünetmentes tápegységet. Tudnátok ajánlani egy jobb fajtát, 35ezer a max keret.
A számítógépem tápja 400W-os.
Válaszokat előre is köszi!
0
0
0
0
💬 5
cszolee79 avatar
@Gyrger72: Nem a számítógéped tápja számít, hanem az alkatrészek összfogyasztása amik benne vannak.
i5 2400 - 95W TDP (eh, kétlem hogy 60-70W-nál többet enne 100%-ra terhelve is)
GTX 750Ti - 60W TDP
HDD - 5-10W
Alaplap, memória, miazmás - 20W
VG245H - 40W (max)
Ez összesen (max) 225W, nyilván nem lesz ennyi soha, de érdemes túltervezni. 210-220W körüli UPS elvileg elviszi max. terhelésen is. Akkor viszont eléggé ki vagy centizve, egy izmosabb (150-200W) videokártya már le fogja csapni.
Minőség? APC-kkel nem nagyon volt eddig baj, és mindenhol lehet hozzá akksit kapni elég olcsón.
Ez pl akár jó is lehet, a tipikus minimál UPS, buta mint a föld, de elnyűhetetlen.
https://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/apc/back-ups-cs-350va-bk350ei-p15197163/#termek-leiras
... pont van itt egy használt a polcon, új akksival ha érdekel 😀

Bármit is veszel, ha 5 kilónál könnyebb akkor az komolytalan. Ami feleannyiba kerül és feleannyi a súlya mint egy (papíron) hasonló teljesítményű APC-nek, azt inkább felejtsd el.
0
0
0
0
Puffin avatar
@cszolee79: Azért nem kellene kicentizni ennyire! Nyugodtan vehet egy nagyobb 900-1000VA-s szünetmentest. Gondolom nem baj ha esetleg tovább bírja akksiról. APC-ből is kapni, pl: [LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Gyrger72: Nekem ilyen védi a gépem, sőt vele együtt a TV-t is.
[LINK]

Ennek picit hosszabb az ára, de nekem nagyon is megérte. Többször védte már meg a gépem és a TV-m, és a leírása szerint csak túlfeszt véd, de nem igazán igaz, mert ha 200V alá esik a feszültség akkor rásegít és visszateszi 200 fölé, de 240 fölé nem engedi soha.
0
0
0
0
Puffin avatar
@reszler112233: Ajánlottam volna én is azt, de nem kapni már sehol.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Puffin: Amit linkeltem elvileg rendelésre még van, de ugye kérdéses hogy így van-e.
0
0
0
0
neuroflex avatar
sziasztok volna kis gondom smiley billentyűzetnél téglalap ad valamiért miért van ez és mindegyiknél igy van:C
0
0
0
0
LightLeach avatar
Sziasztok! nem mondanám magam kezdőnek, de most hálózati guruk segítségét kérném, a miérteket ne kérdezzétek, hosszú lenne leírni, de a kérdésem a következő lenne, adott egy számítógép, Win10 operációs rendszerrel, aminek az alaplapi hálókártyájába be van dugva a WAN, és van benne egy másik dedikált kártya, aminek az lenne a szerepe, hogy rádugok egy routert, innen kellene hogy ossza a netet, na most ez ugye NAT nélkül nem egyszerű, próbálkoztam bridge-eléssel, de szerintem azzal nem lehet megoldani, valakinek valami megoldása? 😀
0
0
0
0
no avatar
Valaki FX ről váltott át ryzenre és ha igen, mit mire cserélt proc, vélemény tapasztalat lap/proc ram váltásról? 😀

Gondolkodom kicsit.. megérné e esetleg villanyórát is nézve 😀
0
0
0
0
💬 1
FoLey avatar
@Black-Goku: Nemtudom most azon a havi kb. 400ft difin kéne hasra esni? 😆

Igen Ryzenre váltás megéri,főleg Ryzen 5-re. A rammal kapcsolatban az órajele legyen minium 3000Mhz-en,mert a Ryzen minél nagyobb órajelű ramot szereti a teljesítmény kiaknázással kapcsolatban.
Alaplap egy normális lappal minimális tuningal B350-es chipset kell,az X370 chipset az a csúcs.

Troll ON: HD 7970 is sokat fogyaszt ám. 😆 (bár én majd ilyet akarok beszerezni,engem nem izgat az a pár ft difi)
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Adott egy laptop [LINK]
1 Miért van az hogy a windows store órákig gondolkozik mire behozza a letöltés gombot?
2 Illetve a már letöltött konkrétan [LINK] is elindulás után csak gondolkodik. Ötlet?
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Sziasztok 😀

Szerintetek egy Cooler Master RS600 ACABM4 elbír egy GTX1070 kártyát?? Gigabyte 1070 8GB-ot néztem. Asszem 6+2 pines a táp.

Előre is köszike 😉
0
0
0
0
💬 5
Benee72 avatar
@TheXperia1: Szerintem igen 😀 Kisebb táppal ment a 1080 nekem
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@TheXperia1: Elírná, de eléggé gagyi belsőleg az a táp, kettő osztott 12V-os ág, papíron max 408W terhelhetőség... Érdemes lenne elgondolkodni a cserén. Egy CX450M például már tökéletesen megfelelne helyette.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Yezi_: Vagy Cooler Master G450M bár nekem azt írták,hogy CM halkabb mint a Corsair CX. Ezért vettem meg a Cooler Mastert csak 650W-os változatban és tényleg alig van hangja.

Esetleg ha halkságra megy akkor Bitnefix Formula 450W.
0
0
0
0
Puffin avatar
@TheXperia1: Nem erőltetném azzal a táppal!!! Haveromnak huzamosabb ideig a HD7870-et nem bírta.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Puffin: 3 éve viszi szépen az R9 270 OC karit semmi hang semmi probléma idáig
Akkor kap egy GTX1070 kártyát a gép 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
Üdv! Vettem egy LG UltraWide monitort no,de csomó játék nem támogatja így kb a képernyőszéleken csak fekete csík marad ami elég nagy , hogy tudnám megoldani? vagy Hogy kéne konvertálnom ? Mert ha lekonvertálom 16:9-re akkor is ott maradnak a szélén a fekete helyek:/
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@GodSie: Ha a játék nem támogatja, akkor nem igazán tudsz mit tenni. Ez a hátránya a kevésbé népszerű képarányoknak.
0
0
0
0
armagedon32 avatar
lenne egy eléggé zavaró kérdésem a vga -ról. gtx 1070. van de egyes játékokban nem használja ki a videó kártya a meg felelő teljesítményét úgy értem hogy általában 99% kellene mennie a vga de leg több esetben csak 50- 60% használja és evel jóval kevesebb teljesítményre képes . pl ha nekem van 40 Fps em. . néztem youtubon videó teszteket ugyan azzal a játékkal ugyan olyan be állításokkal szintén laptop gtx 1070. i7 6700Hq processzorral több tesztet is néztem de ott 25 Fps több volt mint nekem de igaz hogy ott 99% ki használta a kártya a teljesítményét még nekem csak van hogy 60 - 70% használja de észre vettem hogy néha nekem is fel ugrik 90% a teljesítmény akkor viszont a fps számom is meg nöl. nem tudom mi lehet a probléma vagy kevés a 8gb vagy hogy nincs ssd -ém nem tudom kérném a segítséget hogy esetleg tudok e valamit csinálni vagy beállítás vagy hardveres probléma lehet nem tudom de csináltam egy tesztet azt be linkelem.

http://www.userbenchmark.com/UserRun/7732064
0
0
0
0
💬 1
Benee72 avatar
@armagedon32: Meg kell nézni az energiaséma beállításokat mi mire van állítva.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Ps store-bavettem egy játékot, és több pénzt vont le a kártyámról, mint amennyi a játék volt, majd a maradékot hozzáadta a pénztárcámhoz a ps storeba. Miért történt ez, mert eddig pontos összegeket vett le.
0
0
0
0
matyosowski avatar
skacok!

Mi a túrós van a géppel ha az egér+billentyűzet kombó magától behal. Eltűnik a portról totál. Ki, be dugdosom és semmi. Van hogy csak a reset segít, és utána megint ***a. Ha bedugom máshova vagy ugyanoda a billentyűzet felvillan és az egér lézerje is világít, de a kalviatúrán az állapotjelző ledek pislákolnak. Elképzelhető hogy valami zárlatos és letilt a lapom, vagy kiment a feszültség szabályozó? Vírus nincs a gépen, hardveres meghibásodás nem valószínű. Egyik napról a másikra elkezdte. Először játék közben utána már desktoppon is. Nem szívesen telepítenék újra windowst ha nem muszáj, és van rá megoldás, esetleg más is járt már így. Még az marad hogy másik gépen kipróbálom a perifériákat, ha ott nem csinálja akkor értelemszerű a gépemnél van gond. Kérdés hogy ha szoftveres a baj, akkor mi a gyakran előforduló probléma ami ilyet okoz? Ha hardveres akkor szintén mi lehet a szar? ha valaki tud segítsen légyszi. Nagyon megköszönném 😞
0
0
0
0
💬 5
Bronson avatar
@matyosowski: Első körben próbáld ki másik gépen a cuccost, bár kétlem hogy egy időben romlott el minden...
0
0
0
0
matyosowski avatar
@Bronson: ha kifagynak a portok, másik gépen pöccre megy az egér és a klaviatúra is. PS2 port se megy ha lefagy az USB, próbáltam azt is. Eseménynaplóban semmit nem ír a windóz erről, pedig a billentyűzet ha eltűnik az kirtikus pont.... Ha minden kötél szakad meglesem egy friss windowssal, csak előtte próbálnék valamit sakkozni hogy ne azzal buziskodjak ha nem muszáj. A másik meg remélem nem hardveres hiba, rohadtul nem hiányzik egy alaplap csere.....
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@matyosowski: Próbáld meg csökkentett módban. Ha ott is előfordul akkor egy win reinstall, de lehet alaplap hiba is.
0
0
0
0
matyosowski avatar
@reszler112233: Tegnap újra telepítettem a gépet kb 5 perc után csinálta a hülyeséget. Megnéztem a naplózást semmit nem találok róla. Másik billentyűzettel és egérrel is produkálja a gép. A poén az hogy ha bedugok egy pendrive-t akkor azt felismeri, de az egér+billt egyáltalán nem. Mi a tököm van?????? fúúú :@
0
0
0
0
Benee72 avatar
@matyosowski: Nekem hasonlót csinált a laptopom. Külső egeret és bármilyen usb eszközt nem ismert föl. Újra telepítés sem segített vagyis jó volt újra indításig. Biosba felismerte tudtam is használni de windowsba csak felvillant az egér és ennyi. Energiaséma beállítás volt a ludas.....
Biosba felismeri nem dobálja el? Ha ott jó akkor windows beállitás gond van. Ha biosba is eldobálja akkor hardver gond. Nézd meg az usb részeket nem e egyik láb elvan hajolva és lehet az a gond.
0
0
0
0
xymano avatar
Sziasztok
Hardveraprón láttam egy Xbox one gamepadot. A kèrdèsem az lenne, hogy hogyan tudnám csatlakoztatni pc hez. Csak a gamepad van más nincs hozzá. Kéne hozzá venni még egy adaptert is?
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@xymano: Ha vezeték nélküli akkor kell hozzá egy USB vevő egység, de olyat nem fogy külön kapni szerintem.
0
0
0
0
vyne avatar
@Puffin: Lehet hozza venni receivert ugyan ugy,mint a vezetek nelkuli billhez/egerhez. Ha rendes gepes szakboltokban nem talalsz akkor ott az ebay 😀
0
0
0
0
xymano avatar
@vyne: Köszönöm. Már néztem őket de annyiba kerülne a joy+receivert mintha vennék egy komplett joyt újonnan pc hez.
0
0
0
0
vyne avatar
@xymano: Hat nem tudom, nalunk(Anglia) itt 7-15 fontig mennek a receiverek ebayen. 2-3 rongy,annyit azert csak meger 😜 (persze ha van xbox joyod alapbol) Ha meg nincs,akkor is megeri szerintem,mar csak a minosege miatt is. Pcs joyok valahogy sosem jottek be nekem😃
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Valaki segítsen ezt írja amikor a Mozillával egy oldalt akarok meg nyitni de a Telefonomnál is ez a helyzet Wi fi csatlakozás

404 not found nginx/1.10.3 (ubuntu)
0
0
0
0
💬 2
sisko avatar
@MariusHuN: Ezen nincs mit segíteni : nincs olyan oldal(megszűnt,átnevezték,törölték,pillanatnyilag nem elérhető,bármi lehet,a lényeg,hogy a gond nem nálad van.)
0
0
0
0
LMViktor avatar
Sziasztok! Tudnátok ehhez a konfighoz ajánlani egy tápot?
Az is elég ha abban segítetek, hogy hány W-os kell.
https://gepigeny.hu/user/lmviktor/eszkozok/230263
0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy wi-fi repater-t vagy range extendert? Nem tudom mi a különbség. Vázolom a helyzetet; a switch és wi-fi jeladó egy készülékben van (innen veszi a wi-fi jelet a tv, a laptop, meg a telefonok, és innen mennek ki a gépekbe az utp kábelet) a lakás egyik sarkánál.
A másik átellenes sarkáig kéne, hogy szórja a jelet ez olyan 10-15 méter lenne.
( És mivel már így is megy két utp kábel tudom hogy lehetne valahol még egy switch és onnan egy wi-fi jeladó,)
de én azt szeretném ha a lákás két sarka között (ahol pont van konnektor) ott lenne egy ilyen jelerősség tunningoló szerkezet és ha lehet ne kelljen beledugni utp kábelt.
A net 30Mbps fel 5Mbps letöltésű, az ahonnan jön a net egy telekomos cisco epc3825-ös.
Nem tudom mennyire volt érthető ha nem akkor is válaszoljatok és megpróbálom jobban elmondani.
0
0
0
0
💬 2
Athis18 avatar
@Andris18: SZia!

Nálunk [LINK] ilyen van használatban. Az emeleten van a router, és a földszinten a jelerösitő. Hibátlanul müködik.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Athis18: Akkor gondolom egy range extender kell nekem, köszi a linket az asusban eddig nem csalódtam lehet akkor ez lesz az! 😀

Szerkesztés: ahogy látom ebbe kell kábel, mindegyikbe szükséges?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Helosztok!

Tudnátok ajánlani alaplapot hozzá tartozó i5-ös processzorral? Játékra kellene. Lapban DDR4 csak legvégsöbb esetben, ha lehet szeretném használni a meglévö DDR3-asokat.

Köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Kérdés: megéri egy intel i5 2500k + 2gb 256 bit vga 8gb ddr3 ram? Használt cpura úgy 100 euró körül költene rá egyik ismim.. Hű de drága gépet nem akar venni, nem cél a full grafikus beállítások egy játék során. Valami Intel® Core™2 Quad Processor egyik legerősebb volt benne 4 gb ram meg hd 7850 1 gigás vga az eladott gépben.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Meglett az új gép, itt a profilomon láthatjátok is, hogy mik vannak benne.

Olyat csinál a gép, hogy:

[list]- bekapcsolásnál a monitoron no video input, és entering sleep mode hibaüzenet
- amikor bekapcsolt, néha nincs kép, szintén a fenti hibákkal. Ha megmozgatom hátul a csatlakozót, akkor nagynehezen bejön.
- 2 felbontás közül választhatok, 800x600 és 1024c768
- néha a gép beáll magától az 1440x900-ra, de következő indításkor általában eltűnik, és marad a fentebb is írt 2 választható felbontás, tehát kicsit ilyen össze-vissza dolog[/list]

Nos a monitorom az 1440x900-a tud, ez egy philips brilliance 190cw. Ugyan a gyártó oldalán dvi csatlakozót is ír, de ez csak vga csatlakozós, ezért a kábelre kellett egy vga-ról hdmi-re átalakító, mert a gtx 1060-ba csak a hdmi megy be. Driverekből mindenből a legújabb van fent.

Hogy miért van ez az egész hiba, arra ezt a választ kaptam:
Az a baj, hogy a videokártyád csak digitális jelet ad ki magából és az átalakítónak ez a maximálisa felbontása amit látsz. Nem a monitorral van gond és nem a videokártyával, hanem az átalakítóval. De nem érdemes jobbat venni, mert a monitorod mostani árával vetekszik.

Célszerűbb lenne egy új digitális bemenetű monitor vétele. Az újabb gamer videokártyák között úgysem fogsz már analóg kimenetűt találni.

Ti mit gondoltok, tényleg az a baj, hogy régi a monitorom, és ez okozza a fenti hibákat? Magyarul, túl erős a videókártya a monitorhoz?
0
0
0
0
💬 6
Manyik75 avatar
@tibi222: Szia!
Nagyon valószínű hogy az átalakító miatt van és a többi válaszadóval is egyet értek.
A helyedben vennék egy használt 21-22˙ os monitort .
LG modelek már 10-15 ért vannak akár ips panelal is, és nem küszködnék az átalakítóval.
0
0
0
0
no avatar
@Manyik75: De jól gondolom, túl erős hozzá a vga? Persze nem szó szeirnt, de értitek mire gondolok. 😀

Új monitor kell, ami hdmi csatlakozós?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@tibi222: Nem erős a vga hanem nem ad ki magából már analog jelet...
Amúgy is egy olyan VGA-hoz már minimum egy FullHD monitort illik tenni...
És igen HDMI-s monitor az ajánlott de nem feltétlen új.
Néz szét a hardverapron , ott szinte dobálják a 21-22 colos hdmi-s monitorokat.
0
0
0
0
no avatar
@Manyik75: Köszönöm.

Egyébként a smart tv-mmel ki tudom próbálni, ha szerzek egy elég hosszú hdmi kábelt? Mert ott akkor mehetne a 4k is egy teszt erejéig.
0
0
0
0
THEMAX avatar
@tibi222: Megengedem, szóval kipróbálhatod. 😉😆
0
0
0
0
xCube avatar
@tibi222: Kipróbáltad? Ha jól sejtem minden gond nélkül működik.

Amit korábban leírtak mind igaz, D-Sub -ra jelet vinni HDMI -ről nem valami nagyon jó, ahhoz az esetek zömében nem elég egy fizikai átalakító, kell hozzá egy jelkonvertáló, ami többet ér,m int a monitorod.

Vegyél egy olcsó használt HDMI -s FHD monitort (bár újonnan is bagóért kapsz ilyeneket).
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Sziasztok az lenne a gondom hogy Hiába meg van az fps em ha le megy 60 ról mondjuk 40 fölé akkor olyan mintha akadna a játék de pedig 30 FPS fölött nem kellene neki akadozni
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@MariusHuN: Az FPS ingadozását is akadásnak érzékeli az ember, emellett ha csak egy pillanatra esik le az FPS 24 alá már azt is érzékeled. Pl. az is akadozóan hat, ha 50 és 100 között ingadozik az FPS nagy esésekkel.
0
0
0
0
MariusHuN avatar
@xCube: köszönöm a választ és mit lehet tenni ellene hogy ne ingadozzon annyira az FPS
0
0
0
0
xCube avatar
@MariusHuN: Erősebb hardver vagy alacsonyabb beállítások. Speciálisan nálad a proci és a kevés RAM lehet az első ok, majd aztán a VGA is.
0
0
0
0
sachme avatar
Sziasztok.Az lenne a problémám, hogy a gépem a 8gb rammból csak 6-ot ismer fel.(5,98 usable)
Szoftver szinten már mindent próbáltam.Új windows, msconfig-ba állÍtgattam, regeditbe is.1 hónapja sikerűlt megoldanom a problámám.A rammokat más slot-ba raktam át, és úgy működött.Ráfogtam , hogy a slot volt a hibás, de ma újra eléjött ez a probléma.
Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát, és hogy lehetne orvosolni?
Előre is köszi!
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy,letöltöttem egy programot(letöröltem,mert nem volt jó,de nem ez a lényeg)A maradék file-ja az avast mappájában is van,és nem lehet kitörölni a filet,és nekem engedélyt kell kérnem a magix-től hogy letöröljem,meg az én hozzáférésem a file-hoz megtagadva,és a file-nak minden hozzáférése megvan a géphez.
Most ez mi lehet? Meg a másik amit nem tudok hogy mért van a vírusirtó mappájában.
Nem befolyásol semmit hogy a mappájában van?
Vagy nem is kellene vele törődnöm?
De ugyan ez van egy másik file-nál is az is a vírusirtó mappájában van,és azt sem lehet ott kitörölni,hozzáférés megtagadva,kell engedélyt kérnem.

A válaszokat előre köszönöm!
0
0
0
0
💬 8
Zoli869 avatar
@Barni57: Azért van karanténban mert az avast belekötött szerinte vírus vagy hasonló.Karanténban lévő fájlok nem tudnak "kárt tenni" a gépen lévő adatokban.

A válasz egyszerű letörlöd az Avast sz@rt majd tudod törölni a fájlokat mert karanténban vannak. Az avast helyett meg használod a Kaspersky ingyenes verziót,[url]https://www.kaspersky.hu/free-antivirus?redef=1&THRU&reseller=hu_kfa-hu-17_pla_ona_smm__onl_b2c__fbpost503x503____kfa_2017__[/url] és nem lassítja a gépet de a legfontosabb nem kell 30 naponta újratenni.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Zoli869: Nem úgy értem hogy megnyitom a programot,és ott van a karanténban,hanem valami mappában avast>és valami locatificons,ez bajt jelent,egyébként vírusirtóról szólva van még malwarebytes-om.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Barni57: Nem feltétlenül baj ,de már írtam törlöd az avastot (saját véleményem egy hulladék) majd a "megmaradt"mappát is tudod törölni majd felteszed a Kasperskyt ami ingyenes ha feltetted akkor frissíted az adatbázist majd futatsz egy teljes keresést ennyi.
0
0
0
0
xCube avatar
@Barni57: A karantén az egy fizikai mappa a gépen, jelen esetben az Avast mappájában. Ez a mappa zárolva van.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Zoli869: Az avastot max évente kell újrarakni. És azért valamennyit ér. Bár a kasperky jobb a tesztek szerint, de van olyan minta amit az Avast észrevett, de a Kasperky és a Bitdefender nem!
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Andris18: Nézd meg hol van az "védett avastod". 😀

https://techkalauz.hu/app/uploads/2018/01/Virusirto-altalanos-vedelem-2017-07-11-768x567.jpg
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Zoli869: Köszönöm a segítségeteket.
0
0
0
0
xCube avatar
@Zoli869: Nem tudom, ez alapján nem rossz az Avast.
0
0
0
0
Athis18 avatar
SZiasztok!

Olyan probémám akadt (nem pc vel) hogy a fém számitogépasztalom folyamatosan berezonál... ami elég idegesitö egy idö utan. A gépházat nem szeretném lettenni a földre ez végett, ha nem muszály 😃

VAn ötletetek, hogy mivel lehetne csökkenteni az asztal rezgését?

Köszi
0
0
0
0
💬 1
Manyik75 avatar
@Athis18: A számítógép hazad gumitalpát nézd meg, vagy az asztal lábára rakj gumit.
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Egy olyan videószerkesztő/videóvágó programot tudnátok ajánlani ami rendesen megvan csinálva,nem kell sokat bajlódni vele vagy ingyenes vagy fizetős,de akkor csak az hogy ingyenes próbaidőszak,megbízható jó program.

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 3
speedi888 avatar
@Barni57: Sony Vegas,Adobe Premiere
0
0
0
0
xCube avatar
@Barni57: Azok a videószerkesztők / vágók, amik rendesen meg vannak csinálva, azokkal rendre "sokat kell bajlódni". Ami egyszerűen kezelhető, az legtöbbször csak a leg alapabb dolgokra képes.

A két legnépszerűbb és "legokosabb" program a speedi888 által említett Vegas és Premiere Pro, számtalan tutorial van hozzá a nete, ami segít belerázódni.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@xCube: Köszönöm a segítségeteket😀
0
0
0
0
etoms avatar
Hali i5-5200u 4 gb ram AMD radeon r9 m375 milyen kora beli játékok mennének el?
0
0
0
0
💬 13
no avatar
@etoms: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
etoms avatar
@leone777: Értelmes 9 éves 😂
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@etoms: Az nem is értem minek engednek be ilyeneket. Milyen játékokra gondolsz konkrétan? Fps,Rpg,stb...
0
0
0
0
etoms avatar
@Zoli869: Bármi jöhet 😆
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@etoms: Nem tudom mivel próbáltad eddig Gta 5 single lowon aztán The witcher 3 lowon Killing Floor 2, Sniper Elite 4 ez talán de nem biztos ha mind "megvolt" akkor talál más is hozzáír. 😀
0
0
0
0
etoms avatar
@Zoli869: A gta 5 höz és a witcher 3 nál nem lesznek szagatások? Egyébként Lenovo z51-70 laptopról van szó
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@etoms: Nekem sincs atomerőművem de nálam elindult a single gta5 és a wicher 3-is. Azért írtam low beállítást azon talán elindul nálad is. A laptopodat már meg googliztam. 😀
0
0
0
0
etoms avatar
@Zoli869: Régen gta 5 t probáltam és akkor nagyon szakadozott a game
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@etoms: Mennyire régen a virágbolti verzióhoz azóta adtak ki "javításokat". 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@etoms: 4gb ram kevés a gta5 höz lowon is
YouTube csomó videó van pár perc után betelik a ram és szaggat
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@MC MaRcI: Volt szaggatás nálam is de nem volt vészes, ahogy visszaemlékszem egy két helyen történt nem folyamatosan.
0
0
0
0
etoms avatar
@Zoli869: Fél éve volt ez 😠 A játék első küldetésnél jól ment de amikor bekerültem LS -be akkor szakadt
0
0
0
0
speedi888 avatar
@etoms: https://www.youtube.com/watch?v=qP6k5FTWE_s
https://www.youtube.com/watch?v=IcyLwMVhr0w

Ezekben a videókban, a sima Lenovo z51-et tesztelik amiben egy i7-5500u,r9 m375 és 8 gb ram van és a witcher 3 720p,low 30fps-el ment 😀
0
0
0
0
speedi888 avatar
@etoms: Találtam GTA 5 ről is tesztet a te laptopoddal:

https://www.youtube.com/watch?v=87APuJkWTiE
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Ha a PS4et egy ilyen TV-vel kötném össze : [LINK] tehát egy 1366 x 768 felbontásúval, akkor a képminőségem észrevehetően gyengébb és csúfabb lenne, mint egy 1920 x 1080 felbontású TV-n?
Tv vásárlása előtt állok, és nem tudom, hogy a fenti éri meg jobban, vagy inkább ez? :[LINK] ez FULL HD viszont sokkal kisebb.
0
0
0
0
💬 4
Yezi_ avatar
@ors11: Nem ajánlom a sima HD felbontású TV-t, pláne PS4-hez. 80cm-es képernyőn eléggé rondán mutat.
50 ezerig én ezt venném, hiába kisebb, jobban megéri: [LINK]

Esetleg ha 54-60 ezerig feltornázható a keret akkor: [LINK]
[LINK]
0
0
0
0
ors11 avatar
@Yezi_: Az a helyzet, hogy keret van, de csak 5-6 hónapig kellene nekem,utánna el is adnám a TV-t, így szeretném minimalizálni az esetleges veszteséget.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@ors11: Ez esetben az általad linkelt 30 ezres, FullHD-s TV is megfelel szerintem.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Yezi_: Pár napon belül vélményt is tudok mondani, hogy milyen egy 80cm+ TVhez képest egy ilyen monitornagyságú tv-n játszani 😃
0
0
0
0
neuroflex avatar
Üdv volna kis gondom geforce experience Hozzá adtam ahol vannak játékok de sikertelen keresés miért van ez ???
0
0
0
0
akos328 avatar
Üdv!
Ha egy alaplap daasheetjében az áll, hogy 3200MHz(OC) RAM mehet bele, akkor ezt tulajdonképpen mi jelent? mehet bele a 3200MHz-es modul, de vannak megkötések? Vagy BIOS-ban kell valamit állítani, hogy 3200 Mhz-en járassa? vagy ilyenkor mi a különbség a 3200 (OC) és a 2400 között, amihez nincs odaírva hogy OC?
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Kb milyen áron lehetne eladni ezt a nem éppen mostani gépet?

Asus p5b se alaplap
Core2Duo 2,66 ghz
4 gb ddr2 ram 800 mhz
geforce 9600gt 512 mb
320 gb hdd

Köszi!
0
0
0
0
💬 4
cszolee79 avatar
@tibi222: 10-15e talán ha szerencséd van.
0
0
0
0
no avatar
@cszolee79: Annyira nem ér már semmit?
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@tibi222: Dell, Lenovo, HP ilyesmi gépek 10-15-ért mennek ha egyáltalán elviszi valaki.
Nekem itt van 3 Dell Optiplex 380 a sarokban, C2D 2.93GHz, 4GB RAM, legális Win és Office, és a lőtéri döglött kutyának nem kell.
Szerinted? 😀
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=core%202%20duo
0
0
0
0
no avatar
@cszolee79: Azért ez nem volt valami szép hasonlat, ugyanis szeretjük a kutyákat, de értem mit mondassz. Tudtam, hogy nem sokat érnek már ezek, de, hogy ennyire, az azért durva.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció