A win kb 15 perc a játékok meg gondolom a másik meghajtón vannak azt nem kel újra rakni akkor 😀
Legalább is én mindent a 2. meghajtóra rakok a 3. a torrenteké és a filmeké.
Az ssd-n amúgy sincs sok hely igaz most a forza 6 azon van de az nem sok.
Tehát win+ progik max fél óra frissítéssel együtt sincs több egy óránál.
A helyedben én újra raknám mint inkább szívni vele már több napja 😀
van egy PCI eszköz de az le van tiltva
ma bekacsoltam az alaplapi hangot is a biosban hátha elmúlik feltettem a driver mindent
és még mindig ezt csinálja a TETVES 10 winfos.......
a gpu néha felmegy 90% is a cpu 50 körül,nem merem itt hagyni a gépem már úgy hogy ne kapcsolnám ki mert félek hogy megfőzi.
ez tuti valami jól rejtőző vírus .
Dolgozik ezerrel a Vga,cpu, ssd,
Omis: Van olyan eszköz az eszközkezelődben, hogy "ismeretlen eszköz"? Ha nincs, akkor fent van a Realtek HD Audio, mert az az alaplapi hangkártya driver.
Nincs fent semmiféle realtek sem vezérlőpultban,sem a programoknál😃
teljesen mindegy hogy épp meg van e nyitva valami vagy csak itt megy a gép a falnak akkor is megnyílik az a realtek fos....
ja meg az is érdekes hogy van random szerű folyamatom:Realtek HD audio,nem tudom honnnét jött bezárni betudom,nem vírus nod 32 malwarebytes végig ment semmit nem talált,eredeti a rendszer ,asus hangkártyám van,az alaplapi fos nincs is feltelepítve,
ami megtekeri a vgt-kb 70-80% a cpu meg 60% ra
pár napja jött elő rámegyek hogy fájl helyének megnyitása semmit nem csinál
mit lehet tenni?
8.1 nél nem volt ilyen.új driver nincs fent .segítség
jmarcell: Ha nekem elég hozzá a processzor, akkor neked is... (Nem mondom, 8 szál az 8 szál, de kettő kell csak az oprendszernek, abból meg a tied erősebb...)
Ez első sorban a win "hibája", illetve abból adódik, hogy win10 alá máshogy kel programozni, mint az előzők alá és hát ezt még a böngészők fejlesztőinek és a driverek készítőinek is tanulni kell, szerintem idővel majd javítják.
csuz-li: Valamiért nálam a Chrome, meg az Edge mellett is ugyanezt csinálja, marad akkor még az, hogy ránézek a driverekre, ha az sem, akkor meg talán egy újratelepítés lesz belőle, hátha az segít valamennyit.
(Az is felmerült már bennem, hogy a processzorral lehet valami gond, régebben nem tapasztaltam ilyeneket.)
jmarcell: A régebbi win-ek, ha kifogytak a memóriából, akkor a lapozófájlt (vinyón lévő területet) kezdték használni, oda tették az aktuálisan nem használt adatokat a RAM-ból, ha újra kellettek, akkor visszaírta a RAM-ba. A win 10 az épp nem használt fájlokat, amik a memóriában vannak, de aktuálisan nem kellenek, nem a lapozófájlba írja ki, hanem tömöríti őket. A tömörítés és kitömörítés pedig értelem szerűen processzorhasználattal jár.
Szerk.: Azt is nézd meg, hogy a rendszerfájlok nincsenek-e tömörítve. A win telepítéskor megnézi a rendszert és, ha megfelelőnek találja a processzort, alapértelmezetten képes tömöríteni a rendszerfájlokat.
Plusz okozhatja a problémát az is, ha nem frissek a driverek (ezalatt minden drivert értek, nem csak a VGA-t, hanem például a hálózati eszközöket is) Másik, hogy a böngésző eszi a cuccot, amire elsősorban a Firefox képes mostanában.
Sziasztok!
A "rendszer és tömörített memória" az mit takarna a feladatkezelőben? Mert elég rendesen igénybe tudja venni esetenként a processzort, talán túlságosan is.
Úgy értve törődne, hogy a gépről csak. Mert amúgy nem lehet törölni külön. Azt tudom meg marad de azt nem tudom, hogy automatikusan nem teszi vissza a gépre csak ha újra be írom az adataim?
Már nem tudod lecserélni Pro-ra, mivel az alaplapodhoz Enterprise van kötve. Nekem még a Pro N-t se aktiválta, mert Pro van az alaplapomhoz regisztrálva. A Microsoft fiókod pedig miért törlődne, az megmarad.
Ha újra telepítem a win-t akkor a fiók törlődik ugye? A rendszert ugyan úgy eredetinek fogja érzékelni továbbra is? Mert csak frissiteni akarom. Érdemes az enterprisot le cserélno a pro-ra vagy ugyan azt tegyem vissza?
köszi a válaszokat
Pls valaki help. Amióta win 10 haszalom fura dolgok jönnek eló. Usb wifi-t használom a pc-n. Nem lan kabel. és ecer csak fogja magát és elmegy a net, de 2-3 másotperce és vissza jön, a usb wifi olyat csinál mith ha ki be hűznam. Mi lehet ez?
reszler112233.
Termékkulccsal nincs gond. Ha most a Win7-en aktiválva van, akkor a Win10-en is aktiválva lesz.
Szerintem úgy próbáld meg felrakni vagy frissíteni hogy előtte csinálj egy Win7 reinstallt hogy minden szutyokmentes legyen.
Félreértés ne essék, nekem is tetszik a 10, csak ment volna normálisan a laptopomon.Később lehet vissza fog még kerülni, mivel azon már volt és a termékkulcs-al nem lesz gond.
krizsa66.
Szerintem is érezhetően sokkal gyorsabb, jobb a Win10-es a játékok terén. Bár mondjuk, eddig se volt gondom a játékokkal, de mintha gyorsabbak lennének. Az a helyzet hogy fps-t egyáltalán nem szoktam mérni, de szemmel láthatóan felfrissült tőle minden game. Persze hozzátesz nekem még az új videókártya driver is.
Eddig a rendszer, baromi gyors és stabil, hála az égnek. Az elején még óckodtam tőle nagyon, sokat vaciláltam hogy frissítsek-e vagy ne. Nem bántam meg.
Magával a rendszerrel nekem sincs semmi bajom, sőt... Érezhetően gyorsabb lett, a játékok nem sokkal, de azért azok is jobban futnak. Nekem minden szempontból jobban bejön a win10, mint a 7.
Ha csak nekem is annyi lett volna a gond hogy nem teljesen kapcsol ki (Bár lehet a laptopon nekem is csak led maradt égve.) akkor hagytam volna, de mint írtam lassú is volt, pedig a legújabb verzióra már le frissítette magát. Pont azt vártam hogy frissüljön, és az hátha segít rajta, de nem így volt sajnos.
reszler112233.
Nálam jól megy, elég gyors. Egy hibája van, amit még nem orvosoltam. Leállítás után a ledek bekapcsolva maradnak, Így az elosztó főkapcsolóját kapcsolom le. 😃
Nem tudom kinek hogy megy, de én a laptopom után egy darabig hanyagolom a 10-es rendszert.
Egyszerűen bűn lassú volt a gép mióta az volt fent.Sőt mi több hiába kattintottam a leállításra sose kapcsolt ki teljesen a gép, csak úgy ha hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot.Programra kattintva gondolkodott míg elindította. Játszani se igazán lehetett vele.(Driverek a Win 10-hez fel voltak téve.) A 2005-ös Most Wantedet hálózatról nem bírta rendesen, szaggatott.Most hogy vissza tettem a Win 7-et már simán akkuról is szépen viszi nemhogy hálózatról.
Melyik win10 verziód van? Van akinek még mindig 10240-es. Ez lehet a baja, ugyanis a legfrissebb a 10586-os. Ezt a gépház -> rendszer -> névjegy fülön tudod megnézni.
Ha 10240-esen vagy, akkor a WU nem fog téged felfrissíteni, Media Creation Tool-al kell frissíteni.
Sziasztok! Először a Forza 6-ot próbáltam meg letölteni, majd a Killer Instict-et. Viszont a Microsoft áruház azt írja, hogy frissítenem kell a Windows-omat. Manuális frissítésnél azt írja, hogy napra kész, ha pedig arra a linkre megyek, amit az áruház megad a frissítéshez, akkor a már meglévő Win10-emet akarja Win10-re frissíteni... Valaki volt már ilyen helyzetben és sikerült neki megoldani, vagy tud valaki megoldást erre a problémára? Előre s köszi! 😀
phoenixfire: Jobb gomb a tálcára és alulról a második "A tálca zárolása". Nézd meg, hogy az be van-e jelölve. 😀
Van egy furcsa problémám, nem tudom rendezni a Start menün belül az ikonokat, akármit csinálok nem mozdulnak el azok a négyzetek. Találkozott már valaki ilyen problémával?
"Felkerült az alaplap ID-je a Microsoft feketelistájára?"
tud erről valaki valamit ?
a alaplap ,is telhessen új. 😀/bár erre is próbáltam win10-et tenni SIKERTELENÜL !
viszont ,hol tudom azt le ellenőrizni .illetve jóvá tenni ? hogyan tudom le venni onnan ?többe már nem tudok sehogy win10et fel tenni ? 😀
mbalazs81: ha esetleg kellene:
[url]https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjs0qud2s3MAhVHQpoKHREFCHMQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.microsoft.com%2Fen-us%2Fdownload%2Fconfirmation.aspx%253Fid%253D35&usg=AFQjCNEToQXy_ZRWfqQ-Bg1oJiGwsX9Tvw&sig2=L-5h9bn8lyeMWxao8tZCKA[/url]
Én úgy tudom, hogy ha fölrakod DX12-t, amit Win10 is kér, azzal automatikusan fölkerül a régebbi is. De ha nem akkor Microsoft oldalán keresd meg külön DX9 telepítőjét, vagy a játék mappájában keress egy redist vagy hasonló nevű mappát. Abban szoktak lenni a különböző keretprogramok stb...
jmarcell: A processzorzabálás az esetek 95%-ban vírus miatt van. Fel kell tenni az Avast vírusirtót és futtatni a boot előtti tisztítást. Az rendbe teszi. Utána le is lehet szedni, ha nem kedveled.
csuz-li: Olyan problémám volt, hogy valami nagyon zabálta folyamatosan a processzort, és az egyik fórumon olvastam, hogy elvileg ez segít rajta (igazából úgy tűnik, hogy eddig segített is, csak megvolt az ára...). De nyilván részletesebben utána kellett volna nézni.
jmarcell: Valószínűleg elbúcsúzhatsz a doksiktól, bár nem értem, mert ez a parancs elvileg csak az oprendszer által foglalt helyet csökkenti tömörítéssel. (Nem volt helyed, vagy miért futtattad?)
lehet ez lesz délután,
csak most megyek a mamához ebédelni😃
Legalább is én mindent a 2. meghajtóra rakok a 3. a torrenteké és a filmeké.
Az ssd-n amúgy sincs sok hely igaz most a forza 6 azon van de az nem sok.
Tehát win+ progik max fél óra frissítéssel együtt sincs több egy óránál.
A helyedben én újra raknám mint inkább szívni vele már több napja 😀
ma bekacsoltam az alaplapi hangot is a biosban hátha elmúlik feltettem a driver mindent
és még mindig ezt csinálja a TETVES 10 winfos.......
a gpu néha felmegy 90% is a cpu 50 körül,nem merem itt hagyni a gépem már úgy hogy ne kapcsolnám ki mert félek hogy megfőzi.
ez tuti valami jól rejtőző vírus .
Dolgozik ezerrel a Vga,cpu, ssd,
teljesen mindegy hogy épp meg van e nyitva valami vagy csak itt megy a gép a falnak akkor is megnyílik az a realtek fos....
ami megtekeri a vgt-kb 70-80% a cpu meg 60% ra
pár napja jött elő rámegyek hogy fájl helyének megnyitása semmit nem csinál
mit lehet tenni?
8.1 nél nem volt ilyen.új driver nincs fent .segítség
[LINK]
Ez első sorban a win "hibája", illetve abból adódik, hogy win10 alá máshogy kel programozni, mint az előzők alá és hát ezt még a böngészők fejlesztőinek és a driverek készítőinek is tanulni kell, szerintem idővel majd javítják.
(Az is felmerült már bennem, hogy a processzorral lehet valami gond, régebben nem tapasztaltam ilyeneket.)
Szerk.: Azt is nézd meg, hogy a rendszerfájlok nincsenek-e tömörítve. A win telepítéskor megnézi a rendszert és, ha megfelelőnek találja a processzort, alapértelmezetten képes tömöríteni a rendszerfájlokat.
Plusz okozhatja a problémát az is, ha nem frissek a driverek (ezalatt minden drivert értek, nem csak a VGA-t, hanem például a hálózati eszközöket is) Másik, hogy a böngésző eszi a cuccot, amire elsősorban a Firefox képes mostanában.
A "rendszer és tömörített memória" az mit takarna a feladatkezelőben? Mert elég rendesen igénybe tudja venni esetenként a processzort, talán túlságosan is.
Már nem tudod lecserélni Pro-ra, mivel az alaplapodhoz Enterprise van kötve. Nekem még a Pro N-t se aktiválta, mert Pro van az alaplapomhoz regisztrálva. A Microsoft fiókod pedig miért törlődne, az megmarad.
Ha újra telepítem a win-t akkor a fiók törlődik ugye? A rendszert ugyan úgy eredetinek fogja érzékelni továbbra is? Mert csak frissiteni akarom. Érdemes az enterprisot le cserélno a pro-ra vagy ugyan azt tegyem vissza?
köszi a válaszokat
Ilyen. Megnezem a driver friss-e, max win8.1 drive létezik
Termékkulccsal nincs gond. Ha most a Win7-en aktiválva van, akkor a Win10-en is aktiválva lesz.
Szerintem úgy próbáld meg felrakni vagy frissíteni hogy előtte csinálj egy Win7 reinstallt hogy minden szutyokmentes legyen.
Asztalin még gondolkodok megpróbáljam-e vagy sem.
Szerintem is érezhetően sokkal gyorsabb, jobb a Win10-es a játékok terén. Bár mondjuk, eddig se volt gondom a játékokkal, de mintha gyorsabbak lennének. Az a helyzet hogy fps-t egyáltalán nem szoktam mérni, de szemmel láthatóan felfrissült tőle minden game. Persze hozzátesz nekem még az új videókártya driver is.
Eddig a rendszer, baromi gyors és stabil, hála az égnek. Az elején még óckodtam tőle nagyon, sokat vaciláltam hogy frissítsek-e vagy ne. Nem bántam meg.
Nálam jól megy, elég gyors. Egy hibája van, amit még nem orvosoltam. Leállítás után a ledek bekapcsolva maradnak, Így az elosztó főkapcsolóját kapcsolom le. 😃
Egyszerűen bűn lassú volt a gép mióta az volt fent.Sőt mi több hiába kattintottam a leállításra sose kapcsolt ki teljesen a gép, csak úgy ha hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot.Programra kattintva gondolkodott míg elindította. Játszani se igazán lehetett vele.(Driverek a Win 10-hez fel voltak téve.) A 2005-ös Most Wantedet hálózatról nem bírta rendesen, szaggatott.Most hogy vissza tettem a Win 7-et már simán akkuról is szépen viszi nemhogy hálózatról.
Ha 10240-esen vagy, akkor a WU nem fog téged felfrissíteni, Media Creation Tool-al kell frissíteni.
phoenixfire: Jobb gomb a tálcára és alulról a második "A tálca zárolása". Nézd meg, hogy az be van-e jelölve. 😀
Win 10 Enterprisra fel lehet tenni úgy a Pro-t, hogy utána is úgy érzékelje magát, hogy eredeti?
tud erről valaki valamit ?
a alaplap ,is telhessen új. 😀/bár erre is próbáltam win10-et tenni SIKERTELENÜL !
viszont ,hol tudom azt le ellenőrizni .illetve jóvá tenni ? hogyan tudom le venni onnan ?többe már nem tudok sehogy win10et fel tenni ? 😀
valaki tud erről ?
[url]https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjs0qud2s3MAhVHQpoKHREFCHMQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.microsoft.com%2Fen-us%2Fdownload%2Fconfirmation.aspx%253Fid%253D35&usg=AFQjCNEToQXy_ZRWfqQ-Bg1oJiGwsX9Tvw&sig2=L-5h9bn8lyeMWxao8tZCKA[/url]