Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
persze! ha a gépen is van 3.0, meg a pendrive is az, értelemszerűen...
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali! A pendrive-val 3.0 val gyorsaban tudok ujra rakni a gépemet?
0
0
0
0
Omis avatar
Ebben 100%-ig igazad van
lehet ez lesz délután,
csak most megyek a mamához ebédelni😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A win kb 15 perc a játékok meg gondolom a másik meghajtón vannak azt nem kel újra rakni akkor 😀
Legalább is én mindent a 2. meghajtóra rakok a 3. a torrenteké és a filmeké.
Az ssd-n amúgy sincs sok hely igaz most a forza 6 azon van de az nem sok.
Tehát win+ progik max fél óra frissítéssel együtt sincs több egy óránál.
A helyedben én újra raknám mint inkább szívni vele már több napja 😀
0
0
0
0
Omis avatar
igen nekem is megszüntetné de marhára nincs kedvem vissza tenni mindent😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Az egyik ismerősöm laposa csinált ilyet, nála csak úgy szűnt meg hogy teljesen újra raktam a gépét.
0
0
0
0
Omis avatar
Megpróbáltam nem múlt el.
0
0
0
0
JOC22O avatar
Omis ÉN tudom mi a probléma nekem is ez állt fent ! Ha érdekel a dolog akkor írj rám és leírom hogy szüntesd meg !
0
0
0
0
Omis avatar
van egy PCI eszköz de az le van tiltva
ma bekacsoltam az alaplapi hangot is a biosban hátha elmúlik feltettem a driver mindent
és még mindig ezt csinálja a TETVES 10 winfos.......
https://kepkezelo.com/images/czar20lf8i2lwmkli05y.jpg

a gpu néha felmegy 90% is a cpu 50 körül,nem merem itt hagyni a gépem már úgy hogy ne kapcsolnám ki mert félek hogy megfőzi.

ez tuti valami jól rejtőző vírus .
Dolgozik ezerrel a Vga,cpu, ssd,
0
0
0
0
csuz-li avatar
Omis: Van olyan eszköz az eszközkezelődben, hogy "ismeretlen eszköz"? Ha nincs, akkor fent van a Realtek HD Audio, mert az az alaplapi hangkártya driver.
0
0
0
0
Omis avatar
Nincs fent semmiféle realtek sem vezérlőpultban,sem a programoknál😃
teljesen mindegy hogy épp meg van e nyitva valami vagy csak itt megy a gép a falnak akkor is megnyílik az a realtek fos....
0
0
0
0
csuz-li avatar
Omis: A win viszont feltelepíti az alaplapit is, szóval attól, mert te nem tetted fel, még felteszi. Jobb, ha magad telepíted a jó verziót belőle.
0
0
0
0
Omis avatar
ja meg az is érdekes hogy van random szerű folyamatom:Realtek HD audio,nem tudom honnnét jött bezárni betudom,nem vírus nod 32 malwarebytes végig ment semmit nem talált,eredeti a rendszer ,asus hangkártyám van,az alaplapi fos nincs is feltelepítve,
ami megtekeri a vgt-kb 70-80% a cpu meg 60% ra
pár napja jött elő rámegyek hogy fájl helyének megnyitása semmit nem csinál
mit lehet tenni?

8.1 nél nem volt ilyen.új driver nincs fent .segítség
0
0
0
0
csuz-li avatar
jmarcell: Ha nekem elég hozzá a processzor, akkor neked is... (Nem mondom, 8 szál az 8 szál, de kettő kell csak az oprendszernek, abból meg a tied erősebb...)
Ez első sorban a win "hibája", illetve abból adódik, hogy win10 alá máshogy kel programozni, mint az előzők alá és hát ezt még a böngészők fejlesztőinek és a driverek készítőinek is tanulni kell, szerintem idővel majd javítják.
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: Valamiért nálam a Chrome, meg az Edge mellett is ugyanezt csinálja, marad akkor még az, hogy ránézek a driverekre, ha az sem, akkor meg talán egy újratelepítés lesz belőle, hátha az segít valamennyit.
(Az is felmerült már bennem, hogy a processzorral lehet valami gond, régebben nem tapasztaltam ilyeneket.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
jmarcell: Én chrome-ot használok win10 alatt. Az jobb egy fokkal, de az sem a legjobb. Terhelés szempontjából az Edge a legjobb.
0
0
0
0
no avatar
Köszi, igazából pont a Firefox-szal vállvetve jelenik ez meg. Amint megnyitok egy oldalt (mindegy, hogy mi az) rögtön jönnek a mikroszaggatások.
0
0
0
0
csuz-li avatar
jmarcell: A régebbi win-ek, ha kifogytak a memóriából, akkor a lapozófájlt (vinyón lévő területet) kezdték használni, oda tették az aktuálisan nem használt adatokat a RAM-ból, ha újra kellettek, akkor visszaírta a RAM-ba. A win 10 az épp nem használt fájlokat, amik a memóriában vannak, de aktuálisan nem kellenek, nem a lapozófájlba írja ki, hanem tömöríti őket. A tömörítés és kitömörítés pedig értelem szerűen processzorhasználattal jár.
Szerk.: Azt is nézd meg, hogy a rendszerfájlok nincsenek-e tömörítve. A win telepítéskor megnézi a rendszert és, ha megfelelőnek találja a processzort, alapértelmezetten képes tömöríteni a rendszerfájlokat.
Plusz okozhatja a problémát az is, ha nem frissek a driverek (ezalatt minden drivert értek, nem csak a VGA-t, hanem például a hálózati eszközöket is) Másik, hogy a böngésző eszi a cuccot, amire elsősorban a Firefox képes mostanában.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
A "rendszer és tömörített memória" az mit takarna a feladatkezelőben? Mert elég rendesen igénybe tudja venni esetenként a processzort, talán túlságosan is.
0
0
0
0
cey85 avatar
Úgy értve törődne, hogy a gépről csak. Mert amúgy nem lehet törölni külön. Azt tudom meg marad de azt nem tudom, hogy automatikusan nem teszi vissza a gépre csak ha újra be írom az adataim?
0
0
0
0
gibdj avatar
cey85

Már nem tudod lecserélni Pro-ra, mivel az alaplapodhoz Enterprise van kötve. Nekem még a Pro N-t se aktiválta, mert Pro van az alaplapomhoz regisztrálva. A Microsoft fiókod pedig miért törlődne, az megmarad.
0
0
0
0
cey85 avatar
Sziasztok!

Ha újra telepítem a win-t akkor a fiók törlődik ugye? A rendszert ugyan úgy eredetinek fogja érzékelni továbbra is? Mert csak frissiteni akarom. Érdemes az enterprisot le cserélno a pro-ra vagy ugyan azt tegyem vissza?
köszi a válaszokat
0
0
0
0
ogre077 avatar
https://www.google.hu/search?q=usb+wifi+adapter&biw=1920&bih=970&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiDsayio93MAhVqMZoKHbW6BzEQ_AUIBigB#imgrc=4Lo3MKeUSx86AM%3A

Ilyen. Megnezem a driver friss-e, max win8.1 drive létezik
0
0
0
0
Puffin avatar
ogre077: milyen Wifi adapter? a driver friss?
0
0
0
0
ogre077 avatar
Pls valaki help. Amióta win 10 haszalom fura dolgok jönnek eló. Usb wifi-t használom a pc-n. Nem lan kabel. és ecer csak fogja magát és elmegy a net, de 2-3 másotperce és vissza jön, a usb wifi olyat csinál mith ha ki be hűznam. Mi lehet ez?
0
0
0
0
Masterthief avatar
reszler112233.
Termékkulccsal nincs gond. Ha most a Win7-en aktiválva van, akkor a Win10-en is aktiválva lesz.
Szerintem úgy próbáld meg felrakni vagy frissíteni hogy előtte csinálj egy Win7 reinstallt hogy minden szutyokmentes legyen.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Félreértés ne essék, nekem is tetszik a 10, csak ment volna normálisan a laptopomon.Később lehet vissza fog még kerülni, mivel azon már volt és a termékkulcs-al nem lesz gond.

Asztalin még gondolkodok megpróbáljam-e vagy sem.
0
0
0
0
Masterthief avatar
krizsa66.
Szerintem is érezhetően sokkal gyorsabb, jobb a Win10-es a játékok terén. Bár mondjuk, eddig se volt gondom a játékokkal, de mintha gyorsabbak lennének. Az a helyzet hogy fps-t egyáltalán nem szoktam mérni, de szemmel láthatóan felfrissült tőle minden game. Persze hozzátesz nekem még az új videókártya driver is.
Eddig a rendszer, baromi gyors és stabil, hála az égnek. Az elején még óckodtam tőle nagyon, sokat vaciláltam hogy frissítsek-e vagy ne. Nem bántam meg.
0
0
0
0
krizsa66 avatar
Magával a rendszerrel nekem sincs semmi bajom, sőt... Érezhetően gyorsabb lett, a játékok nem sokkal, de azért azok is jobban futnak. Nekem minden szempontból jobban bejön a win10, mint a 7.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha csak nekem is annyi lett volna a gond hogy nem teljesen kapcsol ki (Bár lehet a laptopon nekem is csak led maradt égve.) akkor hagytam volna, de mint írtam lassú is volt, pedig a legújabb verzióra már le frissítette magát. Pont azt vártam hogy frissüljön, és az hátha segít rajta, de nem így volt sajnos.
0
0
0
0
Masterthief avatar
reszler112233.
Nálam jól megy, elég gyors. Egy hibája van, amit még nem orvosoltam. Leállítás után a ledek bekapcsolva maradnak, Így az elosztó főkapcsolóját kapcsolom le. 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem tudom kinek hogy megy, de én a laptopom után egy darabig hanyagolom a 10-es rendszert.
Egyszerűen bűn lassú volt a gép mióta az volt fent.Sőt mi több hiába kattintottam a leállításra sose kapcsolt ki teljesen a gép, csak úgy ha hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot.Programra kattintva gondolkodott míg elindította. Játszani se igazán lehetett vele.(Driverek a Win 10-hez fel voltak téve.) A 2005-ös Most Wantedet hálózatról nem bírta rendesen, szaggatott.Most hogy vissza tettem a Win 7-et már simán akkuról is szépen viszi nemhogy hálózatról.
0
0
0
0
krizsa66 avatar
10586.318-as, sikerült megoldanom, de azért köszi. 😀
0
0
0
0
Devis avatar
Melyik win10 verziód van? Van akinek még mindig 10240-es. Ez lehet a baja, ugyanis a legfrissebb a 10586-os. Ezt a gépház -> rendszer -> névjegy fülön tudod megnézni.
Ha 10240-esen vagy, akkor a WU nem fog téged felfrissíteni, Media Creation Tool-al kell frissíteni.
0
0
0
0
krizsa66 avatar
Sziasztok! Először a Forza 6-ot próbáltam meg letölteni, majd a Killer Instict-et. Viszont a Microsoft áruház azt írja, hogy frissítenem kell a Windows-omat. Manuális frissítésnél azt írja, hogy napra kész, ha pedig arra a linkre megyek, amit az áruház megad a frissítéshez, akkor a már meglévő Win10-emet akarja Win10-re frissíteni... Valaki volt már ilyen helyzetben és sikerült neki megoldani, vagy tud valaki megoldást erre a problémára? Előre s köszi! 😀

phoenixfire: Jobb gomb a tálcára és alulról a második "A tálca zárolása". Nézd meg, hogy az be van-e jelölve. 😀
0
0
0
0
cey85 avatar
Sziasztok!

Win 10 Enterprisra fel lehet tenni úgy a Pro-t, hogy utána is úgy érzékelje magát, hogy eredeti?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Nem találtam rá semmi beállítást sajnos...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nincs valami olyasmi a felugró menüben, hogy tálca, ikonok vagy valami hasonlónak a zárolása mint régebben?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Van egy furcsa problémám, nem tudom rendezni a Start menün belül az ikonokat, akármit csinálok nem mozdulnak el azok a négyzetek. Találkozott már valaki ilyen problémával?
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Piero: Köszi, sajna a telepítő is a végén sikertelen-t ír ki (dx9/dx10) 😞
0
0
0
0
csuz-li avatar
Felhívod a supportot és kézzel aktiváltatod, vagy beírsz a Microsoft hivatalos fórumára.
0
0
0
0
assassinangel avatar
"Felkerült az alaplap ID-je a Microsoft feketelistájára?"
tud erről valaki valamit ?
a alaplap ,is telhessen új. 😀/bár erre is próbáltam win10-et tenni SIKERTELENÜL !
viszont ,hol tudom azt le ellenőrizni .illetve jóvá tenni ? hogyan tudom le venni onnan ?többe már nem tudok sehogy win10et fel tenni ? 😀

valaki tud erről ?
0
0
0
0
Puffin avatar
mbalazs81: ha esetleg kellene:
[url]https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjs0qud2s3MAhVHQpoKHREFCHMQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.microsoft.com%2Fen-us%2Fdownload%2Fconfirmation.aspx%253Fid%253D35&usg=AFQjCNEToQXy_ZRWfqQ-Bg1oJiGwsX9Tvw&sig2=L-5h9bn8lyeMWxao8tZCKA[/url]
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én úgy tudom, hogy ha fölrakod DX12-t, amit Win10 is kér, azzal automatikusan fölkerül a régebbi is. De ha nem akkor Microsoft oldalán keresd meg külön DX9 telepítőjét, vagy a játék mappájában keress egy redist vagy hasonló nevű mappát. Abban szoktak lenni a különböző keretprogramok stb...
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Valaki nem tudja véletlenül, hogy lehet DirectX 9-et Win10 alá telepíteni? több játék hiányolja (Az Alpha Protocol is telepíteni ha tudná)
0
0
0
0
csuz-li avatar
jmarcell: A processzorzabálás az esetek 95%-ban vírus miatt van. Fel kell tenni az Avast vírusirtót és futtatni a boot előtti tisztítást. Az rendbe teszi. Utána le is lehet szedni, ha nem kedveled.
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: Olyan problémám volt, hogy valami nagyon zabálta folyamatosan a processzort, és az egyik fórumon olvastam, hogy elvileg ez segít rajta (igazából úgy tűnik, hogy eddig segített is, csak megvolt az ára...). De nyilván részletesebben utána kellett volna nézni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
jmarcell: Valószínűleg elbúcsúzhatsz a doksiktól, bár nem értem, mert ez a parancs elvileg csak az oprendszer által foglalt helyet csökkenti tömörítéssel. (Nem volt helyed, vagy miért futtattad?)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció