Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
matyosowski avatar
hát skacok nem hallgattam rátok és csak megvettem a procit mondom üsse kő ha VGA limit is lesz akkor lesz, de tuti hogy javulást is fogok látni. Hát jó hogy magamra hallgattam :_D Kb 20-25 FPS-el van több GTA V alatt, NAGYOBB felbontáson. eEdig 1280-ban húztam most hogy vettem monitort is felraktam 1650-re és átlagosan 20 fps-el többet ad a game, mondjuk a VGA-t jobban is tekeri, itt ott 95% amúgy 100 : ) Jó kis processzor ez a fene egye meg :'D Jaaa és a házat is megvettem bronson, állat egy cucc az is nem gondoltam volna!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
csuz-li nem is gondoltam komolyan, csak egy megjegyzés volt 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Approx: Azonos árban az újabb a jobb... (Amúgy a sebesség önmagában nem számít. A 6300-nak nagyobb a teljesítménye is.)

Arnybiro: Az hogy az i5 felér egy jobb i7-hez, elég erős. Választásnál vedd figyelembe azt is, hogy a játékok 8 szálas processzort kérnek, szóval az i7 eleve előnyben van, még ha egy szálas teljesítménye el is marad az i5-től. Az egy szálas teljesítmény nagyjából a dx9-es játékoknál számított utoljára. Az új játékok közül egyedül a Rome II-nek feküdt jobban az i5 az i7-nél. A dx12 és az újabb konzol portok meg kifejezetten szeretik a 6-8 szálat.
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
Approx: [LINK]
helyedben i3-6100 vennék!
0
0
0
0
Silent Rain avatar
MA fogom megrendelni a párom gépét.
Szerintetek a 4170 vagy a 6100 as i3 legyen? Mert mind a kettő ugyan olyan sebességen megy. Egy árban van. Annyi hogy a 6100hoz már DDR4es ramot vennék és ez kb. 1800 ft többletköltség. de gondolom annyit azért érne ha a 6100 mellett döntünk?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Amolyan "készlet erejéig" 😆
GT210et most is kapsz újonnan
0
0
0
0
Bronson avatar
... ami azt jelenti, hogy kb még 1,5évig kapható lesz 😊
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Az hogy nem gyártják pár napja nem oszt nem szoroz igazából nekem 😀 Lényegében 3 éven keresztül egy olyan kártyát használtam nagy sikerrel amit már akkor se gyártottak mikor vettem és nem volt vele problémám 😀 És ha a 4690K fölér egy jobb I7-hez olcsóbban akkor már jól is jártam.
0
0
0
0
Murty avatar
Arnybiro: Szerintem akkor már skylake i5 6600 vagy i5 6600K+DDR4 ram. Érdemes úgy is venni gépet hogy utólag raksz bele vga-t, és eleinte csak IGP használod és úgy játszol pl.:FC4 1280x1024 med-high 40-60fps ha jól emlékszem. 😀
Szóval én a helyedben várnék az új kártyákkal,GTX 970 meg már nem gyártsák asszem minap állították le.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Értem 😀 Köszi mindkettőtöknek 😀 Májusig még megfontolom ezt a proci ügyet, mert FX-8350 és I5-4690K között 20 000 forint különbség van csak árban, ami még belefér a keretbe.
0
0
0
0
xsebix avatar
Nem tudom milyen az Fx 8350, de az I5 4690K jó kis proci nekem is az van és nagyon elégedett vagyok vele.. 😉
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Igazából már Január óta húzom az új gépet, és azóta haldoklik a mostani is 😀 Az elsődleges szempont nem az hogy minden menjen 4K-n mondjuk, hanem ha High-on 1080p-ben megy, az már jó 😀 R9 390 és GTX 970 között azért vacilálok nagyon mert mostanában R9-et magyar boltokban alig lehet elérni, úgymond normális áron. A bolt ahol néztem, és ahonnan a gépet is veszem majd, pár napig van majd nincs, majd megint van és így tovább. Másik boltban meg ugyan megtalálható, de drágább, plusz a szállítási költség is több. De mint mondtam, meglátom mi lesz még Május 10-ig 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Jah hogy még nincs meg az r9 390 értem akkor én várnék a helyedben még ezzel idén jönnek ki új amd procik (zen) meg ugye az új vga-k is érkeznek amik már teljesen dx12 readyk lesznek ha okos vagy vársz még picit és egy gtx 1070-et veszel majd 😀 de ha sürgős akkor jobb választás az r9 mint a 970 több vram és hát úgy néz ki dx12 és jobban kedvez neki mint a gtx970nek.

[url]
http://www.aqua.hu/hirek/gtx-1080-es-gtx-1070.html[/url]
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Pixx köszi, utánajárok ennek 😀 Igazából az R9 390 még nem 100% biztos, még májusig eldől, lehet hogy GTX 970 lesz, de mivel teljesítményben szinte ugyan ott vannak, így nem lesz nagy gond.
0
0
0
0
Pixx avatar
én a 4690k-t venném de ha nem tervezel tuningot elég ha simát veszel 😀 Az r9 390 mellé jobb választás mint az fx nem mondom hogy az fx nem elég alá de akadhat néha gond vele főleg régi játékoknál meg olyanoknál ami 1 szálra van optimalizálva
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FX-8350, bocsi elírtam 😃

Igazából azért érdekel a kettő közötti különbség, hogy megéri-e azt a +20 000 forintot ami a 2 proci között van, a gamer gépembe. Eddig az FX-8350-re építettem, és igazából Intelem nem is volt, így nem tudom mennyivel jobb egy Intel mint egy AMD, egy gamer gépbe.
0
0
0
0
xsebix avatar
Fx 8650? Szerintem olyan nem is létezik legalábbis most rákerestem, de nem találtam olyan nevezetű procit. 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
AMD FX-8650 és Intel Core i5-4690K között mekkora a teljesítménybeli különbség?
0
0
0
0
Bronson avatar
13ezer a különbség a 8300 és a 8350 között, és csupán annyi a valóságban, hogy a 8350-nek magasabb az órajele gyárilag, amit te is meg tudsz csinálni kb 3-4 kattintással a bios-ban. de megértem ha valaki elzárkózik ettől, csak jelzem, hogy nem egy nagy ördöngösség!
0
0
0
0
goya999 avatar
Bronson:annyira tuningolni nem szeretnék.És 8350 vagy 8370?Megéri az 5k pluszt a 8370?És tuning nélkül elég hozzá egy Arctic Freezer A32-es hűtő?
https://www.arctic.ac/eu_en/freezer-a32.html
0
0
0
0
Bronson avatar
nem éri meg, mivel azok a fogyasztáshatékony verziói az fx szériának, inkább 8320-at vagy 8300-at vegyél és tuningolj, ha azt szeretnéd versenyképes is maradjon...
0
0
0
0
goya999 avatar
Sziasztok! Egy FX6300-as procit érdemes lecserélni FX8320E-re vagy FX8370E-re?Egy GTX960-as videókártya mellé kellene.
0
0
0
0
Bronson avatar
a 8300 alapjáraton 95w tdp-s... nem tudom honnan jön ez a fűtési mánia, nem olyan sokkal több mint azt egyesek hangoztatják. persze most a 8xxx sorozatról beszélek. aki meg alulfeszel egy fx procit, az miért nem vett egymagos sempront, ha zavarja az a párszáz forint a villanyszámlában és ne játsszon akkor... 😊
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Arra meg már vannak kifinomultabb eszközök is 😊

FX8300 mennyit eszik? 140W plafon?
Inkább csak azzal van baj, hogy egy részét ennek elfűti
Spoiler!
Bár elvileg alulfeszeléssel meglehet ezt is oldani...na meg játékra jó proci olcsón azért nem rossz
0
0
0
0
Bronson avatar
hacsak nem renderelsz 24/7, miközben a háttérben megy az aida64 stress tesztje 7ghz-en, nem. 😊
0
0
0
0
no avatar
tehát nem lehetne érezni a villanyszámlán az fx8300-at?
0
0
0
0
csuz-li avatar
AbuTomi: A villanyszámla tényleg hülyeség. Egyszer kiszámoltam, hogy hány száz év alatt jönne össze a különbözet villanyszámlából...
0
0
0
0
Bronson avatar
ez az amd-s villanyszámlás dolog is egyike a legbutább tévhiteknek. ha fejlesztesz majd, akkor egyelőre elég lesz az i3
0
0
0
0
no avatar
csak az fx8300nak nem tudnám fizetni a villanyszámláját , akkora fogyasztása van😀
a következő egy évben akarok majd i7-et venni, ez csak ideiglenes megoldás. ahogy láttam ezzel is ellehet futtatni pl a GTA V-öt 50 fpsel😀
0
0
0
0
Bronson avatar
plusz hozzá egy jobb lap meg hűtés még lenne +32k kb...
0
0
0
0
Pixx avatar
i3 6100 34-36 ezer egy fx 8300 meg 36 ezer ha nem tervezed idővel bővíteni a gépen már mint az intelesen majd akkor inkább vennék egy fx8300-at jobban jársz vele főleg ha tuningolod majd.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! olyan dillemmába ütköztem hogy nem tudok dönteni 2 proci közt. AMD és Intel.
az AMD-től az AMD FX 6300, Intelből pedig az Intel i3 6100. a számok nyílván az amd-re hajtanak, de bármilyen benchmarkot néztem, az intel skylake mindig több fps-t mutatott a játékoknál. (igen játékra szeretném venni😀 ) tudnátok segíteni?
0
0
0
0
matyosowski avatar
le van szedve az oldala nem noname nem melegszik csak kicsi : ) ennyi a történet de akkor hagyom a fenébe nem akarok VGA-val is vesződni. köszi a válaszokat.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha már a ház sem stimmel, akkor szerintem alapjaiban kell felfrissítened a gépet... 30-35között szokott lenni i5 2500k, csak annyira népszerű, hogy el is kapkodják azonnal... ha meg komolyabb procit szeretnél, akkor jobb hűtés sem ártana, gondolom 0 airflow van abban a noname házban...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
i5 2500 [LINK]
i5 3470S [LINK]

39 ezerért persze, megéri az i7 de egy kártya csere nélkül, játékokban nem valószínű hogy sok különbség lesz az i3 2100-hoz képest.
0
0
0
0
matyosowski avatar
hát pont ez az 30-ba nem találok 2500-at se simát se K-t : ) Amik voltak ilyen árban 1 nap alatt elmentek, az összeset 40 környékén teszik fel. Azért kérdeztem hogy megéri e a 2600 ennyiért, de valószínűnek tartottam hogy igen. VGA-t nem igazán tudok cserélni mivel a mostani is éppen hogy befér a házba.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nekem volt GTX 580, azzal úgy ahogy elboldogult az i3 2100. Nem mondom, hogy az i5 nem hozott javulást de i3-mal is egészen jól futottak a játékok.
i5 2500(k) már van 28-30 ezerért. A maradék pénz amit i7-re költenél + eladod a HD6870-t és vennél egy erősebb kártyát. (Pl. HD7850, HD7870, GTX660)
0
0
0
0
matyosowski avatar
a helyzet az hogy a játékok amikkel játszok a VGA-t nem hajtják annyira a benchmark szerint mint a procit. A procit 100-ra tekeri végig a VGA 60-70% között szaladgál :'D ezért gondolkodom porci cserében. tudom hogy nem fogja kihajtani a VGA de csak előrébb lennék vele, főleg ha ilyen jó árban van a 2600, vagy nem?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Annyit megér az i7, szerintem inkább azt vedd. Bár egy HD6870 mellé teljesen felesleges.

Támogatom Bronson ötletét, egy VGA cserével tényleg többre mennél.
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából szerintem inkább vga-t cserélj először! procit is kéne, tény, de szerintem többre mennél, ha azzal kezdenéd. 2500k meg elég lesz, ha nem tervezel felső kategóriás vga-t...
0
0
0
0
matyosowski avatar
Halihó!

Skacok egy rövidke kérdéssel bombáználak meg titeket. Lenne egy eladó I7 2600 proci 39k+postában. Megérné beinvesztálni rá vagy felejtős? Jelenleg egy i3 2100-at hajtok amivel semmi bajom nincs de most már érezhetően kéne a 4 mag. Vagy inkább 2500k?
0
0
0
0
Pixx avatar
1.3-1.4vcore? biztos nem mivel így átlagban az fx-ek 1,470-1,550vcore mellett mennek 5ghz-t ez persze függ attól h milyen jó darabot fogtál ki nekem is a 8320 1,5vcore mellett ment kerek 5ghz-t.Alap feszen kb 4,4-4,5ghz-t mennek kb az fxek mikor nekem volt én utána jártam ennek rendesen.És én azt mondom az fx procik 4ghz felett körül nagyon jól produkálnak mintha ott kelnének életre szegénykék 4ghz alatt meg nagyon lomhák :S
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel nézted te ezt a voltokat...? szerintem sokkal többet ad, azért akar felforrni a vrm a lapodon... legbiztosabb ha saját magad lövöd be, ezért csinálja 'mindenki'... 😉
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
viszont azt nemirtam hogy a procinak nemadtam plusz áramot a lapom kezeli hogy menyi kell neki 5ghz alapon csak 1.2-1.3 voltot kap ha terhelem akkor max 1.3-1.4 között mozog

nemtudom minek kell emelni manuálissan youtubon mindenki emeli nekem nem kellet és nem melegszik ugy mint azoknak
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát abból kiindulva, hogy a 290-nek elég volt a 4, még a 4,5 is csak "biztonsági tartalékként" értelmezhető. Ráadásul az win7 volt, win10 alatt jobb a helyzet CPU fronton.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem ahhoz a vga-hoz 4-4,5ghz is elég lenne... és akkor nem lenne gond a vrm hűtéssel sem, főleg hogy lassan közeledik a nyár...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
lehet nekem elég az 5ghz is böven

az viszont igaz hogy a tunning hoz egy jó lap is kell
0
0
0
0
Bronson avatar
tuti nem menne. (az már extrém tuning, sem a lapod sem a hűtésed nem elég hozzá)
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sorry rosszul irtam 5ghz csak telorol irtam és nem figyeltem

amugy azerintem 6ghz is simán menne de nemtom lenne e értelme.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing 25: De legalább a te lapodnak van hűtőbordája. A lenti lap, amiről a beszélgetés indult, még erre sincs felkészítve rendesen. Mondjuk egyrészt a húzás, másrészt a vízhűtés pont nem az, ami segíti a passzív hűtés működését, erre viszont tényleg a legjobb megoldás aktívra cserélni, vagy épp kiterjeszteni a vízhűtést erre is. Egyszer volt szerencsém ilyet összerakni. Jó sokat szenvedtünk vele, mire összeállt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció