Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arnybiro: Az hogy az i5 felér egy jobb i7-hez, elég erős. Választásnál vedd figyelembe azt is, hogy a játékok 8 szálas processzort kérnek, szóval az i7 eleve előnyben van, még ha egy szálas teljesítménye el is marad az i5-től. Az egy szálas teljesítmény nagyjából a dx9-es játékoknál számított utoljára. Az új játékok közül egyedül a Rome II-nek feküdt jobban az i5 az i7-nél. A dx12 és az újabb konzol portok meg kifejezetten szeretik a 6-8 szálat.
helyedben i3-6100 vennék!
Szerintetek a 4170 vagy a 6100 as i3 legyen? Mert mind a kettő ugyan olyan sebességen megy. Egy árban van. Annyi hogy a 6100hoz már DDR4es ramot vennék és ez kb. 1800 ft többletköltség. de gondolom annyit azért érne ha a 6100 mellett döntünk?
GT210et most is kapsz újonnan
Szóval én a helyedben várnék az új kártyákkal,GTX 970 meg már nem gyártsák asszem minap állították le.
[url]
http://www.aqua.hu/hirek/gtx-1080-es-gtx-1070.html[/url]
Igazából azért érdekel a kettő közötti különbség, hogy megéri-e azt a +20 000 forintot ami a 2 proci között van, a gamer gépembe. Eddig az FX-8350-re építettem, és igazából Intelem nem is volt, így nem tudom mennyivel jobb egy Intel mint egy AMD, egy gamer gépbe.
AMD FX-8650 és Intel Core i5-4690K között mekkora a teljesítménybeli különbség?
https://www.arctic.ac/eu_en/freezer-a32.html
FX8300 mennyit eszik? 140W plafon?
Inkább csak azzal van baj, hogy egy részét ennek elfűti
Spoiler!
a következő egy évben akarok majd i7-et venni, ez csak ideiglenes megoldás. ahogy láttam ezzel is ellehet futtatni pl a GTA V-öt 50 fpsel😀
az AMD-től az AMD FX 6300, Intelből pedig az Intel i3 6100. a számok nyílván az amd-re hajtanak, de bármilyen benchmarkot néztem, az intel skylake mindig több fps-t mutatott a játékoknál. (igen játékra szeretném venni😀 ) tudnátok segíteni?
i5 3470S [LINK]
39 ezerért persze, megéri az i7 de egy kártya csere nélkül, játékokban nem valószínű hogy sok különbség lesz az i3 2100-hoz képest.
i5 2500(k) már van 28-30 ezerért. A maradék pénz amit i7-re költenél + eladod a HD6870-t és vennél egy erősebb kártyát. (Pl. HD7850, HD7870, GTX660)
Támogatom Bronson ötletét, egy VGA cserével tényleg többre mennél.
Skacok egy rövidke kérdéssel bombáználak meg titeket. Lenne egy eladó I7 2600 proci 39k+postában. Megérné beinvesztálni rá vagy felejtős? Jelenleg egy i3 2100-at hajtok amivel semmi bajom nincs de most már érezhetően kéne a 4 mag. Vagy inkább 2500k?
nemtudom minek kell emelni manuálissan youtubon mindenki emeli nekem nem kellet és nem melegszik ugy mint azoknak
az viszont igaz hogy a tunning hoz egy jó lap is kell
amugy azerintem 6ghz is simán menne de nemtom lenne e értelme.