AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Azért tönkretenni nehéz volna 😀 Remélem jó lesz a zen, ha jó volna még kajak én is gondolkoznék a cserén 😀
Most azért a intel ellen az szól hogy tényleg árazásba eléggé ott van a szeren, 6700K elég drága mulatság. Ha 10-15E forintot engedne csak az intel már jó választás volna. Én csak akkor váltanék majd rá ha felül múlná mindenhol az I7-2600 procim 😀 Szóval feladat feladva neki 😃 Mert ha annyira váltani szeretnék ott van az OEM I5-6500 45E-be. Apron lehet kifogni egy MSI B150M Gaming lap is van kéz alól 20-22E környékén. Szóval jövőre meg látjuk mit hoz a zen, bár nincs tervbe váltás egyik platformra se.
0
0
0
0
gibdj avatar
Igazán jöhetne már, legyen választási lehetőség a felső kategóriában is. (Bár legalább addigra lesz időm játékra is...remélem.😆😉
0
0
0
0
Sztrelok avatar
carl18: oké már rendelem is elő a középkategóriás Zent. ZENdüljünk!!! 😃

Hidan88: Arról volt szó hogy még idén jön de én inkább 2017-re tippelnék. És az ára? Hát olyan 150-200-re tippelem 😆
0
0
0
0
TrapCard avatar
Legyen egy kis amd mánia is 😃 Nem tudjátok hogy az RX 490 mikorra várható? Ti milyen árat tippelnétek neki? Arra már szívesen cserélnék az rx 480-at nem érezném vmi nagy haladásnak
0
0
0
0
no avatar
Van itt már minden iluminati, isten goku,rambustibi. 😃 Jövőre zendülés lesz..😆 tegyük tönkre az intelt mindenki vegyen zent jövőre.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
gibdj: Legalább van mit olvasni 😆
0
0
0
0
no avatar
I7 6950x 32 gb ddr4 ram és titan x pascal sli. 😃 4k gaming és renderelő gép. 😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Azért az figyelemreméltó, hogy a semmin mennyit lehet vitatkozni. Régen se láttam értelmét az ilyen hosszas és értelmetlen vitáknak, így próbáltam/próbálok minél hamarabb kikeveredni az adott szituációból. Le a kalappal a türelmetek előtt. 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Slice012 A spolieredben leírt sok zagyvasságodat összehordva a jampit és a személyeskedést te akarod kedveményezni,előbb-utóbb rosszul fogsz járni.
Hidan88 Intel így amd úgy nekem tökmindegy ha az én gépemmel még a mostani játékokkal is tudok játszani akkor minek cseréljek? Meg amúgy sem vagyok fps huszár mint egyessek.
0
0
0
0
TrapCard avatar
Fölösleges hasonlítgatni az i7-el, i5-el az Fx 8xxx-eket amíg egy i3-6100 szintjén vannak játékoknál
Egyébként én annak örülnék a Zennel kapcsolatban ha kidobnának mondjuk egy i5-4460 szintű processzort olyan áron mint egy i3. Ha viszont megint csak drágábban lehet egy zenes konfigot össze rakni mint egy sky, kabyléket akkor bukta lesz.
Legalább most szerintem normális gyári hűtővel fognak jönni abból már tanultak legalább ezt láttuk az x4 880K és fx 8370 esetében.
0
0
0
0
no avatar
+1 Zolinak szerintem se egy szint.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Mi volt itt....hatalmas 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
De pont ez az, hogy egy I7 el nem lehet össze hasonlítani, mert nem egy kategória. Ez most nagyon sarkalatosan olyan mintha egy 20 éves sufnituningolt golfot, ami tud menni 250-el össze hasonlítasz egy bugatti -val nem egy kategória! Még ha a golf tud is menni 250-nel akkor sem.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Zoli73
Megnéznék egy olyan brutál tesztet úgy is hogy tudom a végkimenetet 😃 De itt most nem az volt a lényeg hogy mennyire lehet megfingatni egy FX-et, csak hogy az is eleget teljesít.

Amúgy nem értem miért hiszi azt mindenki hogy be akarom bizonyítani hogy az FX isten és ver mindent, amikor tisztába vagyok vele hogy nem és tudatom is ezt...
Szimplán csak azt állítottam hogy AMD oldal is tud eleget a kora ellenére mai játékokhoz, annak ellenére hogy sokan leszólják vagy egyenest beállítják használhatatlannak és ezzel megtévesztő információkat közölnek a kevésbé hozzáértő felhasználókkal.

Igen jobb az Intel, igen van konfig Intel-ből ami esetenként lehet hogy olcsóbb egy AMD-s konfignál. De amíg bizonygatni kell hogy így jobb úgy jobb egy 2-4 évvel fiatalabb Intel az AMD-től, addig az azt jelenti hogy a 4 éves AMD még mindig tud annyit hogy hasonlítható legyen egy fiatalabb erősebb ellenféllel. 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Csak ahogy leírtam az előbb is nem a CPU teljesít rosszul akkora felbontáson hanem a VGA. Rakj az FX melléegy 3 way sli 1070-et meg rakj az intel 5960X mellé is aztán úgy nézd meg hogy mi lesz. Megmondjam? Az FX semelyik felbontáson sem lesz az intel közelében sem. Azért, mert nem lesz VGA limit és a CPU fog lemenni limitbe, de nem az intel hanem az FX.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Ha lejjebb olvasod a tesztet 1070-el is elvégezték ahol jóval kevésbé lehet VGA limitről beszélni, a lényeg ott volt hogy annyira marginális a különbség egy normálisan optimalizált játékban a két versenyző között hogy nevetséges.

Persze hogy nincs az árnyékában se, de kiszolgálja mindkét VGA-t, és nem megy az élmény rovására. Meg valjuk be a tesztben megemlítik hogy az FX 200$ az i7 1200$, és ugyan azt nyújtották teljesítményben.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Annál a tesztnél meg már nagyon VGA limit van azért hozza az FX a 5960X szintet. Ez így nem igaz teljesen mert azért lássuk be még a legnagyobb FX sincs még az I7 5820K árnyékában sem nem hogy az I75960X-el lenne egy szinten. Mert ott egy RX 480-at hajtatnak meg mind a két CPU val és lássuk be 4K meg 5K ra még nem létezik VGA egyik oldalról sem és VGA teljesítmény terén is jócskán le van maradva az AMD. Tehát ez a teszt nem fedi a valóságot, mert az a VGA már 1044p-ben is majdhogynem kifullad nem hogy 4K-ban és pláne nem 5K-ban.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
czaki263
Mert jelenleg nincs mindegyik motor optimalizálva arra a több szálra, ugyanis a felhasználók többsége aki játszik nem rendelkezik 4-nél több szálas processzorral.
Szerk.:
Csak hogy kiegészítsem a gondolat menetet: Nincs optimalizálva rendesen 4-nél több szálra mert nincs rá égető szüksége a piacon, és általába ha lehet valahol spórolni egy fejlesztés során ott spórolni is fognak a cégek.

Ezért van az optimalizáláson a hangsúly, pont ide linkeltem a mai nap egy tesztet amin látszik hogy ha rendesen megvan írva a több szál használata akkor hogy teljesít egy 8350 az 5960X-el.

Zoli73
Igazat adtam egész végig Slice012 fórum társnak hogy jobb a gépe 😃 csak próbáltam vele megértetni hogy nem kell többet költeni egy AMDre se mint egy Intelre a cél elérése érdekében.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én már ide sem írom, hogy mennyiért játszok boldogan! 😃

Amit itt leműveltek jobb mint a kabaré esküszöm! 😀

Valahol mind a két nézőpontnak igaza van. Csak ezt egyikőtök sem látja be. 😉
0
0
0
0
czaki263 avatar
NSDarkness:
mert 25-tel drágábban hasonló konfig i5 6500-al DDR4es ramokkal többet tud nyújtani olyan játékokban (amiből jelenleg több van) ahol nincs több szálra optimalizálva a motor!
Értsd már meg, hogy a több szálat használó játékok is sokkal jobban futnak i5-ön! 😃 Rengetegszer kivolt már vesézve ez is és volt linkelve egy csomó videó.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
inkább vennék 6700K-t 😉 [LINK]
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Nem, csak szimplán jól szellőzik a gépem. Van egy 12cm-es beviteli forrás, egy ugyan ekkora kiviteli. Túlhúzás miatt Hyper EVO 212 van a procin két coolerrel, meg egy épkézláb hűtési házirend mind a VGA-ra mind a procira... 😃

Slice012
Én is kezdem kinőni, meglátszik azért rajta a kor... Ezért terveztem Intelre váltani de a türelem Zen-t terem 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
basszus, nekem 36 fokos az intel fel ora gepigeny.hu utan. megyek, cserelek amd-re 😃
levetted a gep oldalat es kint van az ablakparkanyon?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Akkor ezt is megbeszéltük 😃 én 110-ből játszok boldogan, te 280-290-ből.
Hallott amúgy valaki valami újat a 7.Gen Intelekről?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Általánosságba High beállítások 1080p 60FPS az élvezhető számomra +-10 FPS a tűrés határ 😀

Amúgy https://kepfeltoltes.hu/161104/screencapture-ipon-hu-site-builder_page2_mod-21-reset-1478264276185_www.kepfeltoltes.hu_.png
Nekem így sikerült, és ehhez a konfighoz odavághatsz mindent is elviszi szépen még egy darabig.

Hozzá kell tennem nem ruháznék be ennyiért AMD-re ma, mert 25-tel drágábban hasonló konfig i5 6500-al DDR4es ramokkal többet tud nyújtani olyan játékokban (amiből jelenleg több van) ahol nincs több szálra optimalizálva a motor!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Jelenleg 110k-ba fáj a konfigom (persze nem ma vettem, akkori áron), és élvezhetően futnak rajta a játékok 😀
De ha azt a Zen-re írtad, akkor nézzük meg hogy te mennyiért hozol ki egy konfigot Intelből amiről úgy gondolod hogy elég egy mai játékosnak és én is összeállítok egyet AMD-ből.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Nem csak arra, teljes konfigra, Ház, Táp, RAM, CPU, VGA, HDD (vagy SSD).
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Természetesen mivel játékokról beszéltünk, arra írtam és a keret még mindig a 130 ezer mivel ezt hoztad fel példának.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Elnézést, bocsáss meg a fogalmazásomért, nekem így jött le a dolog a két napja tartó eszmecserénkből 😃
Viszont ha meg volt és tudod, akkor nem értem mi a probléma azzal az állításommal hogy egy FX is nyújt annyi pénzért eleget ha nem is annyit mint egy Intel?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
Nem erőltetem rád az AMD-t, csak azt akarom megmutatni hogy bármennyire is régi szar a jelenlegi felhozatala attól még tudja azt amire valaki annó megvette, játékra! Te akarod minden áron bebizonyítani hogy semmire való a teljes FX felhozatal... vehetjük visszamenőleg a DOOM 2-ig is a játékokat ha ez minden vágyad, de ahogy az API-k fejlődnek és szépen elkezdik kihasználni a több mag több szálat az AMD 4 éves processzorai erősebbnek lásd időtállóbb vételnek bizonyultak, mint a korabeli Intelek amiket már mindenki cserélt 4. meg 6. generációsra, teljesen érthető módon.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
Elvesztél a sorokban, JELENLEG PIACON LÉVŐ AMD-s cuccokból is kilehet hozni 130.000 Ft ért játékra konfigot és nem rosszat.
Nem kell 9590 elég a 8350-70 is, hisz az se marad el ha hiszed ha nem egy ÚJ játékban (még ha ezer éves is a motor amire épül, mondjuk pont ezért kéne az Intelnek kedveznie) az i7 5960X-től [url]http://www.guru3d.com/articles_pages/call_of_duty_infinite_warfare_pc_graphics_benchmark_review,8.html[/url]

Az hogy a ZEN ettől drágább lesz az magától érthető, új technológiára épül, vissza kell jönnie a fejlesztés árának.
0
0
0
0
TrapCard avatar
Szerintem ezen már hülyeség gondolkodni majd ha kiadja akkor meglátjuk 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
ha azt veszük az fx alá 26-30 ezer egy induló ddr3-as normális lap

Nem mindig volt ez így. Az FX-em alá az Asus M5A99FX Pro lapot anno 31ezerért vettem.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
Nem is mondtam hogy olcsóbb lesz, és értem én hogy a játékteljesítmény az aduászod de jenleg egy jól összerakott AMDs konfig is nyújt elegendő játékteljesítményt 130k Ft-ért (minusz perifériák természetesen).

Szerintem ha már árazásról beszélünk a Zen kapcsán, és arról hogy az AMD hogyan kivitelezi azt, akkor várható hogy nem fogják 7.gen Intel árért dobálni ha a 4.gen szintjét hozza csak (ha hozza), mivel nem lenne verseny képes, és ahogy az az RX szériából is kiderült, pont tudják mennyit ér az amit el akarnak adni.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
Tudom hogy van benne erő, nekem nem volt, de találkoztam már vele közelről, tudom mit tud egy i7.
Attól még hogy te leszarod, én (és még jó pár ember aki mostanába vesz gépet) előre tervez és nem feltétlenül akar régi technológiával foglalkozni, főleg ha van rá keret... Különben is állítottam valaha hogy veri az FX bármelyik tagja az i7-et? 😃
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Slice012
De miért vennék egy 3-mal régebbi generációs Intelt ha vehetek egy új generációs AMD-t vagy Intelt, ugyan olyan marhaság lenne mint mostani (4 éves) AMD-t venni újabb Intellel szemben. Nem fejleszthető, nem tud annyit (legalábbis házon belül, konkurenst majd meglátjuk) és akkor máris nem 130-ról beszélgetünk!

kolbaszkarika
Pont a screenshot előtt futtatam le két Unigine tesztet 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
Miért kellene 50-től indulnia a lapnak?
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
NSD4rKn3SS, tudom hogy osszesegeben a konfigrol volt szo.
a 90 fokot nem bekapcsolas utan, 1 szazalekos hasznalat mellett ertettem 😃
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
tubatibi
Minden tiszteletem hogy részt veszel a kihívásban 😀 szerintem tökéletesen élvezhetően fut a játék nálad. Hétvégén nekem is lesz időm rá úgyhogy én is feltöltöm a saját benchemet!

Szerintem azért nem ekkora százaléka vesz a jelenlévőknek csak és kifejezetten játékra processzort, de ha mégis akkor azt a 10%-ot is figyelembe kéne venni szerintem akit érdekel egy esetleges render teszt, hiszen a téma körbe attól még az is beletartozik.

Hidan88 igazat adok abban hogy teljesen értelmetlen FX-et venni (már egy éve is az lett volna), minden tekintetből rossz vétel lenne egy idei konfigban.

Viszont szerencséjére annak aki annó beruházott rá az most élvezheti az új API-k nyújtotta lehetőségeket és ha nem is sokkal, de egy picit több teljesítményt kap az egyre jobban öregedő konfigjából.
0
0
0
0
no avatar
Hidan88 Igen új gépnél már nem annyira éri meg kivéve annak aki használtan veszi esetleg nagyon jó árban. 😀
Inkább I5-6500 már használtan van 45E forintba oem. Aki meg gép építés előtt van kibírja azt a pár hónapot főleg ha amd szeretne, mint Rambus Tibor majd úgy is linkeli a teszteket.
0
0
0
0
TrapCard avatar
FoLey miért is?
Nekem volt FX 6300am nagyon is szerettem de egy i3-4170 játékba jobb teljesítményt nyujtott.
De hagyjuk is Carl18-nak van igaza majd ha kijön a zen akkor meglátjuk mit tud egy mai intellel szemben.
De azt még mindig tartom hogy ma már hülyeség fx.et venni
0
0
0
0
tubatibi avatar
Sziasztok !

Most dobtam Nektek egy beállítás + benchmark-ot GTA V-ről.
A felbontást, és a beállításokat belőttem úgy, hogy még játszható szintet mutasson vissza a monitor játék közbe ( persze, a benchmark azért leugrik ez alá 😃 ) Nézzétek örömmel ( vagy alázzatok porrá, milyen gagyi 😞 )

https://www.youtube.com/watch?v=KgSvLghDZQ0

Üdv. Tubatibi
0
0
0
0
FoLey avatar
Én is ezzel a géppel csak jobb vga kell bele és kész,de leginkább munkára használom a gépet. 😃
0
0
0
0
no avatar
Most komolyan linkelitek egymásnak a videókat és itt veszekedtek 20-30-40 évesen? 😆 Van ahol jól teljesít az FX valóban és van ahol kritikán aluli, például Crysis 1 haveromnál nem volt túl nagy élmény. Mindenki vegyem olyan processzor amire telik és kielégíti igényét, nincs abba semmi meglepő hogy valaki FX 8350-et cserél le Mert kell neki a 60 fps és vesz egy I5-6600 cpu-t vagy akár egy I7 6700K-at. Csak hát más árkategória, aki meg nem nézi per pillanat az fps számot és beéri ha nincs meg a FIX 60 például jó oda az FX is! Nem azért de 10 éve meg a Crysis 1 idejében nem hiszem sok embernek meg volt a 60 fps és még is sokan eljátszottak rajta 30-40 fps-el is! 😃
Veszekedés helyet használni is kéne azt a gépet! Gép Megaisten vagy mi már ....
Nekem így fut a Crysis 3 jelenleg High-FXAA beállításon és teljesen elégedett vagyok vele.
0
0
0
0
FoLey avatar
csuz-li neked meg linkelhetek én is akár hány videót nem leszel képes elfogadni amit írok mert neked is fx-ed van.
Úgy mint te az intellel kapcsolatban. 😉

igen szart sem érnek azok a tesztek mert az oldal tagjainak kb 90%-a játékra vesz processzort...
Sajnálatos hír.

Slice012
Te tényleg egy visszatérő tag vagy az írásod is stimmel. 😊

Kérlek! Ne kelljen admint hívnom! 😀
Miért is,mert szépen leírta a véleményét és már sírva hívsz admint? Ne légy már gyerekes még az admin is röhögne rajtad.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
carl18
Teljesen igazad van, én is azért nem gondolkozok még Intelre váltásba mert meg akarom várni mit hoz a következő negyedév 😀
0
0
0
0
no avatar
Micsoda buli van. Nekem meg nem szólnátok nem győztem vissza olvasni. Amugy a fx 4 éves platform max az ivy ellenfele lehetne. Fölösleges a Skylake cpu val összemérni. Kaby Lake jön Januárba mikor a zen is. Na majd azt mérjétek össze. 😃 kijön a zen veszek chipset mert itt lincselés lesz ugy érzem 😃
Lesz itt olyan droid háború 😃
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
kolbaszkarika
Nem VGA párbajról volt szó hanem konfig párbajról, így ez a kérdés irreleváns.
Szerk.:
Jut eszembe akartam kérdezni valamit, milyen 90°C? https://kepfeltoltes.hu/161104/fok_www.kepfeltoltes.hu_.png

Szerintem egy ismert oldal tesztje amiről köztudott hogy nem elfogult többet ér mint bármilyen random youtube videó ahol semmit se tudsz a teljes konfigról, arról hogy kinek mi fut a háttérben, hogy ki mivel rögzít, milyen drivert használ és még ezer meg egy befolyásoló tényezőről... Ellenben a grafikonos ismert oldalak ezt részletesen megírják többnyire.
Olyanról meg még amúgy se hallottam hogy az AMD akiről köztudott hogy még mindig nem lábalt ki a pénzügyi gondjaiból lassan 10 éve, lefizetett volna bárkit is bármilyen formában, ellenben az Intellel 😃 😉
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
]"Egy ismert oldal tesztje nem olyan jó, mint egy random videó a youtubeon?"
Csuz-li, tudom hogy masodjara kezdek el ellentmondani neked, es rajtad kivul senki masnak, de ez a veletlen szulemenye, nem forumfightolni akarok.
Szoval, nem, egy ismert oldal tesztje nem olyan jo mint egy video a youtubeon. Koztudott hogy a legismertebb oldalak mogott mindig van valaki a ket marka kozul. Hogy ezert penzt kapnak vagy a franc se tudja, de vannak oldalak akik mindig az amd-nek billentenek, es vannak amik mindig a masik oldalnak. Nagy oldalbol nem letezik megbizhato, mert ami nagy, ott feluti a fejet a szponzoracio.
Ellenben a mezei jutub felhasznalokkal, akik belovik az afterburnert es levideozzak. Es igen, jobban hiszek egy erdektelen atlagembernek, mint azoknak akik rajzolnak rola egy grafikont. Penzert. Megelhetesert.
Ha en is mindig hittem volna a nagy oldalak grafikonjainak, akkor fx-re valtottam volna az X4-rol es most 90fok lenne a gepemben meg nem hallanam a jatekot a zugastol.
D4rkn3ss, hogy erted hogy a gtx 970 nem verne meg nagyon az r9 270-et?
0
0
0
0
Pixx avatar
Slice012: Elmondta már hogy nem vagyok amd fan de ha nem tudod felfogni sajnálom. El mondtam hogy i3 4130/2600k/ fx8320/ és most 2500k procim van ennyit az amd fanboyságomról 😉 És akkor is el mondtam hogy egy fx kb 4,5ghz környékén már hozza az i5 szintjét ( nem jobb nála de közel azonos a teljesítménye) de csak ott ahol jó a több szálas kezelése a játéknak ahol ez tré ott kb majd nem 2x olyan jó az i5.

De én nem fogok itt vitatkozni engem nem nagyon izgat a téma én nekem tudom mi a jobb további jó "harcokat" kívánok 😀

De még mielőtt kétséged támadna: https://kepfeltoltes.hu/161103/882028220asd_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció