Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
30.000FT-om van rá.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a gigabyte hd 7850 2 gb dddr5 -ös videókártyáról?
Előre is köszi a segítséget. Üdv!
a másik 3db hd 7770/6850 gtx460 ugyan az, esetleg a 460 gyorabb az első 2nél mivel az msi Hawk de a másik 2ről nem írtad le milyenek pedig elvileg azok sem ref. modellek.
teljesítményben/melegedésben 470 nyerő főleg ha ref.
hd6870 nem ad kisebb teljesítményt mint a 470 de valószínű hűvösebben teszi azt illetve halkabban bár erre sem esküdnék meg ha ez is ref. hűtős.
hd7770 max a hardwares támogatással hódíthat dx11.2 mantle.
hd6850 hozza ugyan azt gyorsaságot teljesítményben azonban támogatás szinten nem de az ára szerintem mindeképp verseny lehet.
gtx460 hát msi hawk kiszerelés ezért teljesítményben a hd7770/6850 ref. modellek fölött lehet úgy 10% (de azokrol nem tudom hogy milyen modellek)
és persze nvidahoz írhatjuk a physx támogatást.
nem tudom neked milyen szempontok fontosak ár/fogyasztás/teljesítmény/hangerő/támogatottság de szerintem mindenre megtalálod a választ a válaszomban 😆
HD 7770
HD 6850
referencia HD 6870
GTX 460 1gb HAWK
referencia GTX 470
Szeretnék venni egy vga-t. 70.000 ft-ból.
Mit ajánlotok? Nvidia kell.
Én ezt néztem: GIGABYTE GV-N760OC-4GD GTX760 4GB GDDR5 OC PCIE
Ugyan ez 76 ezer, de addig talán megy lejjebb az ára.
Szeretném fejleszteni a gépemet egy videókártyával. 30.000FT-om van rá egy 2000ft plusz még belefér.
Én HD 7790-en gondolkodtam. De ha tudtok jobbat mondjátok a lényeg hogy az AC 4 szépen fusson rajta nem kell full-on de azért jól.
Intel I7-es proci mellé , ha írnátok konkrét márkát azt megköszönném.
(persze a hulladék gyári hibás, raktárról kisepert I.P.O.N- os MSI-ket nem számoltam bele)
[LINK]
"Ez remek, egy újabb változat! 😃 Ahány ember annyiféle kártya, lényeg hogy a többségnek sz@r....
Én már nem lepődök meg semmin, vicces ez az egész lightning by i p o n történet"
"1000Mhz Lightning sincs... :U 1050 a 2-es állásban, az 1-es meg 1150. Belenyúlnak valahol, aztán saját kényük kedvük szerint átnevezgetik, és átírják a BIOS-t. Kétlem, hogy erről az MSI tud.
Nem túl korrektek, már csak azért se, amit velem csináltak amikor leadtam a kártyát.
Bezzeg amikor leperkáltam év elején a 350k-t a konfigért, meg most a 120k-t, akkor nagyon nyájasak voltak."
"Hát ez az... Ha válogatott lenne, akkor nem lenne tömegével itt az olyan Lightning, ami nem bírja. 😃D
Erre rádobták a sima GPU-t, aztán vagy jó, vagy nem jó. 😃
Mondjuk az nem sok jót sejtet, hogy 1ghz-en is szemetel... 😞 "
"Nah, kipróbáltam az új drivert, fél óra masszív játék után ugyanúgy előjönnek a képhibák a lightning-el!"
"6850-et cseréltem i p o n féle MSI R7970 Lightning BE-re. Jöttek az anomáliák menetrend szerint. Ahogy javasoltátok, visszavettem 1000Mhz-re Biost és azóta BF4 tünet mentes (1-1,5 óra móka után)."
"Én egy hete vettem MSI R7970 Lightning BE-t ugyan ezt tapasztalom amit a képeken láttam.
Bios kapcsoló original állásban nekem így 1150/1500 és összevissza villog a kép, csíkozódik.
Nekem CoD Ghosts, Far Cry 3, NFS Most wanted, ezekben a játékokban produkálta.
Amikor a legújabb WHQL volt felrakva akkor ritkábban most a bétát kipróbáltam és állandóan, néha
nem is látom még a fegyveremet sem CoD ban...
melyik programmal érdemes csökkenteni az órajelet?"
"Na.....írtam az i p o n-nak, hogy megy vissza a lightning, mert egy nagy KAKA! Remélem nem problémáznak."
"Én elvittem a kártyámat egy barátomhoz, akinek szintén Lightningja van, a non-BE változat. Az még 80%+ ASIC-os, nem 60... az a kártya nem is hibázik. Beraktuk mellé az enyémet CF-be, jobb felső sarokban egyből villogott a kis diszkógömb... szerintem a BE kártyának túl magas órajeleket adtak, és nem válogatták (tesztelték ki) a GPU-kat hozzá. Maga a kártya nagyon jó, hűvös és halk is. De az hogy nem viszi az alapórajelet... nálam a végét jelentette a történetnek."
"Alap órajel+20% power limit.60 fok körüli hőmérséklet(gpu,memória,vrm).
Venti kb 70%-on pörgött játék közben.
Játék elején is észrevettem mintha lenne egy kis villogás ezért minimális plusz feszt adtam a kártyának.Bár nem javult tőle semmit.
1256-ról feltoltam 1272 mv-ra.De ennél résznél elég durván kijött a hiba.Próbáltam még +feszt adni a kártyának ill. gpu és memória órajelet vettem vissza de semmi hatása nem volt.
Driver a legutolsó whql.
Ja és ez is egy jófajta 80 ezres lightning az ***ból. 😃 "
"Nah a bf4 alatt villogó texturák vannak!!Szerintem küldhetem vissza jövő héten i p o n-nak a lightningot!!"
Mellé, hangosabb, jobban melegszik, bár tuningolva hoz +5Fps-t. 😆
a non k, alap i5 3570- es intel proci mit hajt még ki maximum nvidia kártyák terén, titánt gondolom nem, de egy gtx 780 vagy 770 az még belefér?
Procid X4 9600.😉
ASUS M2n SLI alaplap, AMD phenom 2.3 Ghz - 4 GB kingston RAM - tápom 500W os, jelenleg egy GT220 röcög benne.
A kérdésem az, hogy érdemes e megvennem a GTX660 kártyát, passzolni fog e a konfigba? magyarán egy ***a kártya menne egy kicsit régebbi gépbe! Nő e úgy a teljesítmény vagy halottnak a csók az egész? KÖSZÖNÖM!!
Köszi a tanácsot.
Bár 7870/270 nem biztos hogy kijönne a pénzemből.
Lehet veszek mégis egy 6850-et az csak egy 20-as és aztán tavasszal meg eladom a 2 vga-t hátha addigra összejön annyi "dugipénz hogy egy 7950 összejöjjön és akkor ara csere.