Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Döbbenet: októberre halasztották a Bulldozer rajtot
Az X-bit Labs munkatársai piaci forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy az AMD szeptember 19-ről októberre halasztotta el a Bulldozer processzorok megjelenésének tervezett időpontját, de hogy októberben pontosan mikor találkozhatunk a friss központi egységekkel, az egyelőre rejtély. Sajnos azzal kapcsolatban sem érkeztek információk, hogy mi indokolja a rajt későbbre halasztását.
A lenti táblázat alapján most úgy néz ki, hogy a Zambezi családban a rajt alkalmával nem kevesebb, mint hét modell lesz jelen: ezek közül négy darab nyolcmagos példány az FX-8000-es sorozatot, egy hatmagos az FX-6000-es szériát, két négymagos pedig az FX-4000-es sorozatot erősíti majd. Az első hullámban tehát elérhetővé válik a 3,6 GHz-en ketyegő FX-8150-es és a 3,1 GHz-es FX-8120-as modell – utóbbiból 95W-os és 125W-os TDP-vel rendelkező példány is érkezik. A nyolcmagosok között a negyedik újdonság a 2,8 GHz-en ketyegő FX-8100-as processzor lesz.A hatmagos példány 3,3 GHz-en üzemel majd és az FX-6100-as típusjelzést viseli, míg a négymagosok között a 4,2 GHz-en ketyegő FX-4170-es modell, valamint a 3,6 GHz-es FX-4100-as modell lesz jelen. Ahogy az a fenti táblázatban is látszik, egyes modelleknél még nem szerepelnek végleges órajelek. Nincs kizárva, hogy azért, mert a korábbi információkhoz képest ezek változni fognak.
A következő év első negyedévében aztán már érkezhet is a második Zambezi hullám, így még gyorsabb processzorokkal gazdagodhat a kínálat. Reméljük, hogy október folyamán végre tényleg elrajtol a Zambezi processzorcsalád és nem lesz több késés. Úgy tűnik egyébként, hogy ezúttal a legpesszimistább pletykák jóslatai válnak valóra.
Forrás:I p o n
Nem is késik, először a szerver procik fognak jönni, hiszen eredetileg arra van kitalálva a Bulldozer, és mivel ez fontosabb az AMD-nek mint az asztali ezért később jön. De a szerver procikat már meg kezdte küldeni az AMD és valszeg egy-két héten belül már forgalomba is lehet
Sziasztok mi a külömbség az i5-2500 és 2500k között a grafikus magon kívűl ? Milyen alaplap kel hozzájuk hogy érdemes párosítani őket?
A "K" jelzáső procik szorzózármentesek,tehát tuningolhatók,még a sima procik nem. 2500K mellé mindenféleképpen P67/Z68-as lap kötelező,még 2500 mellé H61/H67,de azt a plusz 2-3ezer FT-t nagyon megéri a 2500K,persze az alaplap is dárga,de 30-ért már lehet venni normális P67-es deszkát.
Az X-bit Labs munkatársai piaci forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy az AMD szeptember 19-ről októberre halasztotta el a Bulldozer processzorok megjelenésének tervezett időpontját, de hogy októberben pontosan mikor találkozhatunk a friss központi egységekkel, az egyelőre rejtély. Sajnos azzal kapcsolatban sem érkeztek információk, hogy mi indokolja a rajt későbbre halasztását.
A lenti táblázat alapján most úgy néz ki, hogy a Zambezi családban a rajt alkalmával nem kevesebb, mint hét modell lesz jelen: ezek közül négy darab nyolcmagos példány az FX-8000-es sorozatot, egy hatmagos az FX-6000-es szériát, két négymagos pedig az FX-4000-es sorozatot erősíti majd. Az első hullámban tehát elérhetővé válik a 3,6 GHz-en ketyegő FX-8150-es és a 3,1 GHz-es FX-8120-as modell – utóbbiból 95W-os és 125W-os TDP-vel rendelkező példány is érkezik. A nyolcmagosok között a negyedik újdonság a 2,8 GHz-en ketyegő FX-8100-as processzor lesz.A hatmagos példány 3,3 GHz-en üzemel majd és az FX-6100-as típusjelzést viseli, míg a négymagosok között a 4,2 GHz-en ketyegő FX-4170-es modell, valamint a 3,6 GHz-es FX-4100-as modell lesz jelen. Ahogy az a fenti táblázatban is látszik, egyes modelleknél még nem szerepelnek végleges órajelek. Nincs kizárva, hogy azért, mert a korábbi információkhoz képest ezek változni fognak.
A következő év első negyedévében aztán már érkezhet is a második Zambezi hullám, így még gyorsabb processzorokkal gazdagodhat a kínálat. Reméljük, hogy október folyamán végre tényleg elrajtol a Zambezi processzorcsalád és nem lesz több késés. Úgy tűnik egyébként, hogy ezúttal a legpesszimistább pletykák jóslatai válnak valóra.
Forrás:I p o n
nem akarok semmit lecserélni, az a gép még nincs meg 😀
Nincs jobb alternatíva ennyiért. Esetleg vehesz használtan Phenom II X4 955-t, abban van L3 Cache.
Foxbet köszönöm a választ. Azt hittem csak 2 szálon futt mint a
Intel Pentium 4-es processzor.
Valódi kétmagos, cégnél egyik gépben ilyen muzsikál, annyiira nem is rossz, de azért nem egy sandy 😀
Intel Pentium 4-es processzor.
francnak kell celeron 😃😃
de nm értem minek celeron oda hát 16 ért is van már pentium G620 2,6 GHz és olyan Athlon II x3-as szintjét hozza.
Még nem kaptam választ a kérdésemre felteszem ujbol ha nem gond.
az Intel Pentium D 925 3.0GHz az egy magos vagy kettő ?
2 mag,2 szál 800MHz FSB,L2 cache: 4MB, órajel 3 GHz,65nm,95W fogyasztás, LGA775 tokozás.
Egy nullával több lett,csak 800Mhz 😜
már kijavitottamazért az érdekes lenne 8000Mhz (8GHz )FSB😂
Ha jol látom oda van irva " Ha jol tudom " magyarul nem biztos.
Nyelvtan!!!!
Nyelvtan!!!!
Hali az Intel Pentium D 925 3.0GHz az egy magos vagy kettő ? választ előre is köszi
2,ha jól tudom az Celeron,felejtsd el,de remélem nem is gondoltál rá.Laughing ani
Szemüveg !!! Laughing ani
francnak kell celeron 😃😃
de nm értem minek celeron oda hát 16 ért is van már pentium G620 2,6 GHz és olyan Athlon II x3-as szintjét hozza.
2 mag,2 szál 800MHz FSB,L2 cache: 4MB, órajel 3 GHz,65nm,95W fogyasztás, LGA775 tokozás.
Lesz új Celeron Sandy alapokon. 😃 (Intel Celeron B840)
Celeron g540,g530,g440,g530t-ezek is lga 1155-el jönnek?
Hali az Intel Pentium D 925 3.0GHz az egy magos vagy kettő ? választ előre is köszi
2,ha jól tudom az Celeron,felejtsd el,de remélem nem is gondoltál rá.😂
Benne van a nevében is, hogy Pentium, nem Celeron... 😃 Meg Celeronokba nem pakolnak 2x2MB L2 cache-t, pláne ha egy ilyen régi modellről van szó. ^^ Nem volt olyan rossz cucc az régen, de egy HD3870 OC mellett már 4,5GHz-en is sokszor kemény CPU limit volt.
Akkor tévedtem 😊
Régen volt Celeronom,aztán mikor Intelre váltottam megfogadtam,soha még rá sem nézek.😜
Hát akkor most sikerült. Mikor kimennek a 775-ösök addigra már úgy is elfelejted😉
2,ha jól tudom az Celeron,felejtsd el,de remélem nem is gondoltál rá.😂
Benne van a nevében is, hogy Pentium, nem Celeron... 😃 Meg Celeronokba nem pakolnak 2x2MB L2 cache-t, pláne ha egy ilyen régi modellről van szó. ^^ Nem volt olyan rossz cucc az régen, de egy HD3870 OC mellett már 4,5GHz-en is sokszor kemény CPU limit volt.
Ha érdekel a véleményem, én a 2500K-t venném.
Egy Phenom 2 X6 110T Black Edition mennyivel gyengébb mint 1 i5 2500k.Százalékba fps eltérés meg ilyesmi
Játékra kéne
Ilyen formában értelmetlen a kérdés.
Egy Phenom 2 X6 110T Black Edition mennyivel gyengébb mint 1 i5 2500k.Százalékba fps eltérés meg ilyesmi
Játékra kéne
Szerintem i5 2500k olyan 80% al erösebb.... 2600k meg 100% al 😀
Játékra kéne
Ami most a legjobban megéri, megvárni a Bulldozereket, mert attól más procik ára lejjebb megy nagy valószínűséggel, és elvileg még 15 nap, és hivatalosan is elrajtolnak. 😀
Remélem jó kis procikat kapunk az AMD-től 😀
De hiába jobb az Intel,ha a játékok alá még elég az AMD Phenom X4 955...
Jah, de a jövőre nézve jobb az Intel,mert később lehet nem lesz elég a Phenom II,de az i5 már most erősebb,akkor valószinűleg időtállóbb is,de adom, elég játékok alá egy 4GHZ-s Phenom II x4 is.
Ez igaz 😀
De hiába jobb az Intel,ha a játékok alá még elég az AMD Phenom X4 955...
Jah, de a jövőre nézve jobb az Intel,mert később lehet nem lesz elég a Phenom II,de az i5 már most erősebb,akkor valószinűleg időtállóbb is,de adom, elég játékok alá egy 4GHZ-s Phenom II x4 is.
i5 2400 box +
asus p8h67 alaplapot veszek !
Én uhyse tunongolok anyival meg nem tudom hogy megeri e?
ha nem tuningolsz akkor jó választás
Mi a véleményetek az i5 2400 procirol megéri?
Jó választás,bár én úgy vagyok vele, hogy inkább 2500K,vagy megvárnék egy szorzózármentes i3-at,de nem járnál rosszul avval a procival,jó pár évig nem kellene cserélned 😀
Sziasztok!
Valaki tudna véleményt mondani a Phenom II X6 1055T-ről? Olyan ember akinek van. Akinek nincs az ne sz@rozza légyszíves.
A core i5 2500K veri a pehnom II x6-ot játékban kb a core i7 920 felett van de neked nem tűnne fel hogy 56 mag mert az átlagfelhasználói igényekre egy 4 magos is elég és még aztt se lehet kihasználni. Szoval csak olyanoknak kell mint faterom aki modellez vagy aki adobe-val dolgozik vagy renderel olyan progiakkal ami cpu gyorsítást használ.
itt egy teszt
[LINK]
Valaki tudna véleményt mondani a Phenom II X6 1055T-ről? Olyan ember akinek van. Akinek nincs az ne sz@rozza légyszíves.
foxbet ez így nem pontos mivel pl: Intel Pentium D 331, ott van a D de csak egy magos 😀
bocs azt kihagytam igazad van.