AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
Divi91 írta:
Körülbelül mikor érkeznek Magyarországra az AMD APU-k?
Már nagyon kíváncsi vagyok rájuk!😀

Ez attól függ milyen hamar érnek ide malaysia-ból

JackFeryll írta:
Az egyik legjobb ár-érték arányú processzor még mindig a 955BE.
A 2500K-nak meg nincs ellenfele, hiszen csak a régi Phenom II-esek vannak jelen AMD-nél. Sajnos most elég nagy lemaradásban van így az AMD.
Viszont az alaplapok tekintetében baromi drágák az LGA 1155-ös lapok az AM3+-osokhoz képest. Főleg ha 16x/16x -os SLI-t/CF-et épít az ember. AM3+-ban már 28k ért van lap...
Örülnék ha Bulldozert tudnék venni, mert sokat spórolnék a lapon viszont ha lesz pénzem augusztus előtt akkor minél hamarabb vennék gépet.

Hát nagyin is ugyanis a buldózereket már 2007 óta fejlesztikcsak akkor nem azon volt a figyelem és azért nem jött napvilágra a hír.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Divi91 írta:

2hét
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
JackFeryll avatar
zsolty87 írta:
JackFeryll, azért van olcsó lap is 1155-ös foglalattal. http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/8453_asrock_z68_pro3-m/

Persze, de általánosságban egy azonos felszereltségű AM3+-os lap olcsóbb.
Ahol pedig óriási árkülönbség van az a teljes sávszélességet támogató SLI/CF képes lapok. (16x/16x).
(ASrock mostani lapjai nem rosszak és jó áruk van, de nem vennék az USB3.0 vezérlője miatt, mert problémák vannak vele)
0
0
0
0
zsolty87 avatar
JackFeryll, azért van olcsó lap is 1155-ös foglalattal. http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/8453_asrock_z68_pro3-m/
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Az egyik legjobb ár-érték arányú processzor még mindig a 955BE.
A 2500K-nak meg nincs ellenfele, hiszen csak a régi Phenom II-esek vannak jelen AMD-nél. Sajnos most elég nagy lemaradásban van így az AMD.
Viszont az alaplapok tekintetében baromi drágák az LGA 1155-ös lapok az AM3+-osokhoz képest. Főleg ha 16x/16x -os SLI-t/CF-et épít az ember. AM3+-ban már 28k ért van lap...
Örülnék ha Bulldozert tudnék venni, mert sokat spórolnék a lapon viszont ha lesz pénzem augusztus előtt akkor minél hamarabb vennék gépet.
0
0
0
0
matyosowski avatar
cooley ez igaz 😃 az intel szerintem jobb és gyorsabb procókat gyárt átlagosan. Értem ezt úgy hogy pl 10 procitesztből az intel jön ki jobban de az AMD sokkal olcsóbb sőt a lapok is olcsóbbak ahogy mondtad szóval az ár - de a teljesítményt bizony meg kell fizetni 😃 ez egy ilyen sport 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
Mostanában nagyon erőltetik a Phenom II X6 procikat. Azt a gyerek be is veszi hogy "ez 6 magos biztos több FPS-sel fogja vinni a játékot mint a "kis gagyi" i5-2500k." HÁT NEM! Például: i5-2500k vs. Phenom II X6 1100T. Valahol 30-40 FPS különbség volt még 1680x1050 felbontáson is. Ja, és a 2500k csak 5000Ft-al drágább...

http://www.youtube.com/watch?v=cPw3gPpekxs

Ez játékfüggő. És akik ilyen kaliberű procikat vesznek, azok minimum fullhd-ben akarnak játszani, ott máris sokkal kisebb a különbség. Azoknál a játékoknál, ahol kihasználják a 6 magot, még kisebb a különbség. Ettől függetlenül az i5 egy újabb architektúra, újabb utasításkészletekkel, még szép, hogy jobban teljesít. Természetesen aki játékra vesz gépet, annak sokkal jobban megéri az i5, de azért azt tegyük hozzá, hogy maga a proci is drágább, és hozzá egy normálisabb p67-es alaplap minimum 30, míg az amd-hez már 20-ért is vannak jók. Vegyünk csak 10eFt-os különbséget, és máris egy kategóriával jobb videokártyát vehetünk, amivel sokkal jobban mennek a játékok. 😀 Minden nézőpont kérdése. Ja és persze nem csak játékok léteznek. ^^
0
0
0
0
Osynho avatar
És ugyan így, folytathatnánk, hogy "az intel i5 biztos több fps-sel fogja vinni a játékot, mint a kis gagyi 955-ös Phenom" Hát nem! 😆

Cooley: +1 😉

Megnéztem a videót. Vannak érdekes dolgok benne. Például: terhelve hogy enne már 215W-ot a Phenom? Érdekesen nézne ki a gyári kis fos hűtő ekkora melegedés közben. 😃
Aztán a memóriakezeléses tesztnél, az intel, hogy produkál többet írásban, mint olvasásban? 😊
A játékteszt meg ebben a formában teljesen irreleváns. Left 4 Dead medium settings 248 vs 196 fps. Nemár. 😀 Direkt persze, hogy lehet olyan beállítást találni, hogy a cpu-n legyen a teher. Quake 3-at nem nézték meg 640x480-on? 😆 Ezek a beállítások nem a valós felhasználást tükrözik, illetve lesz@rom, hogy 248, vagy 196fps-em van, mert folyik a játék, mind a kettővel. A Starcraft 2 már jó lenne, csak nem 1024-es felbontáson... A 3. játék is vicc egy mai, modern motorhoz képest. Crysis 1-2, Metro, stb. ilyenekkel kellene tesztelni, és nem 1024-en, mert aki ilyen procit vesz, az nem 15-ös monitoron fog játszani.
0
0
0
0
GTRAKY avatar
1. Intel Pentium
2.Amd Phenom
3.amd Sampron
4.amd athlon
5.Intel Celeron
6.Intel Centrino
7.Amd duron
0
0
0
0
mpow3r avatar
Megyek picit feszegetem a határait https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=21128 a vasnak, ha bírta rakom a nitrós képeket Rolleyes
0
0
0
0
Logan08 avatar
Ez időnként változik szerintem,pl. most nincs AMD ami veri az i7-et...Kitudja mi lesz a következő AMD...
0
0
0
0
foxbet avatar
Jó procikat gyárt az Intel csak az olcsóbb szegmensben nem versenyképes az AMD-vel
0
0
0
0
BRUgamer avatar
nekem Intel&Ati van habar edig amd-s voltam es szeretem de nekem az intel is nagyon tetszik szoval en nem igazan tudok valasztani 😃 ami a penzt ileti hat nem tudom en nem vagyok gazdag egyaltalan es megis intel em van szoval 😃
0
0
0
0
StYl3 avatar
kíváncsi leszek rájuk hogy milyenek lesznek.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Elvileg Augusztusban lép a porondra az első FX-es proci, majd jön a többi.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Csak azért tűnik most az AMD gyengébbnek az Intelnél mert jelenleg nincs az AMD-nek olyan procija amit össze lehetne mérni az Intek i5-2500K-s procijával. Ha kijön az AMD legújabb procija akkor talán már nehezebb lesz kimondani hogy az Intel jobb. Csak ne halasztanák már ilyen sokáig, az i5 lassan már több mint fél éve van a piacon.
0
0
0
0
no avatar
Az Intel drágább, de jobb. Azért az AMD is megállja a helyét.
0
0
0
0
foxbet avatar
Ez pont olyan mint ha egy Volvo FH 16-os 700 Le-s kamionnal akarnál elhúzni egy utánfutót.
0
0
0
0
Osynho avatar
De mégha erösek is... Intel mindig is stabilabb és jóbban támogatot lessz
LoL

mert biztos rájöttek az emberek hogy ha gyűjtenek egy kicsit akkor 2x-3x erősebb procit is tudnak venni.

Igen, ezért vesznek vérpistiék i7-es konfigot, amit ki se használnak... Szerintem az ilyen komoly procit használók töredékének van tényleg szüksége ekkora teljesítményre.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Az intel igen is jó! De majd ha lesz olyan árú Procija, akkor veszek. Nem az én pénztárcámnak van kitalálva. Bár relatíve nem drága, sőt az i5 2500k, a legjobb ár/értékű CPU az egész piacon. Minden VGA-t "kihajt" és a nála lassúbb variánsok (i7 870) még drágább is. Ha valakinek van 45, de ha 65 000Ft-ja akkor is simán az i5-t vegye. +20 000Ft VGA-ra!
0
0
0
0
0423mark avatar
Szerintem az Intel a jó 😃 nem tudom miért én azt szeretem persze nem azt mondom hogy az AMD rossz
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
foxbet írta:
nincs max ha szervergépet veszl opteronnal akkor igen.😃
Na de AMD-nél olcsóbban meg kapod a procit és ugyan azt a teljesítményt. Akkor még több pénz marad egy jó vga-ra.

pl.: Core 2 quad nagyából = Phenom II x4-el

Igen több pénz marad egy jó VGA ra amit az AMD proci kise hajt 😃
az i5 2500K jelenleg nagyon jó választás, majd a Bulldozerek megjelenése után derül ki, hogy az marad-e

Én nemhiszek a mesékben 😃 X4 nél is azvolt milyen kurva erösek 😃
De mégha erösek is... Intel mindig is stabilabb és jóbban támogatot lessz 😃

Jobban támogatott? Proci téren nincs ilyen, hogy támogatott, az a lényeg, hogy meglegyenek a kellő utasításkészletek...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
StYl3 írta:
mert biztos rájöttek az emberek hogy ha gyűjtenek egy kicsit akkor 2x-3x erősebb procit is tudnak venni.

ott a pont 😃
0
0
0
0
StYl3 avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
Csak az az érdekes ebben hogy az AMD-nek olcsóbb lettek a procijai még is csökken a részesedése pedig az elemzők azt várták hogy viszik majd mint a cukrot és mégse
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
foxbet írta:
Na de AMD-nél olcsóbban meg kapod a procit és ugyan azt a teljesítményt. Akkor még több pénz marad egy jó vga-ra.

az i5 2500K jelenleg nagyon jó választás, majd a Bulldozerek megjelenése után derül ki, hogy az marad-e

Én nemhiszek a mesékben 😃 X4 nél is azvolt milyen kurva erösek 😃
De mégha erösek is... Intel mindig is stabilabb és jóbban támogatot lessz 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
foxbet írta:

0
0
0
0
MaximumGame avatar
foxbet írta:

0
0
0
0
StYl3 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok. Van most olyan processzora az AMD-nek ami tudásban egy szinten van az Intel Core i5-2500-as procival?

Még nincs. Az AMD legerősebb procija az Opteron előtt az X6-1100/1090/1055 és az X4-980/975/
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:

ez így törvénybe van foglalva?
0
0
0
0
foxbet avatar

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Van most olyan processzora az AMD-nek ami tudásban egy szinten van az Intel Core i5-2500-as procival?
0
0
0
0
foxbet avatar
A Phenom II-es processzorok az AMD processzor szállítmányainak mindössze 3%-át teszik majd ki az idei év második negyedévében, de ez az érték a harmadik negyedév folyamán 1%-ra csökken. A negyedik negyedév folyamán ezek a termékek eltűnnek a piacról. Az Athlon II-es processzorok esetében a második negyedéves 70%-os részesedés a harmadik negyedév folyamán 40%-ra csökken, míg a negyedik negyedévben a processzor szállítmányok kevesebb, mint 30%-át teszik majd ki az Athlon II-es központi egységek. Ezek a processzorok 2012 első negyedévében tűnnek el végleg az AMD kínálatából.
2012 első negyedévében pedig felépül teljesen a 50%-ra a bulldozer 50%-ra a LLano-sok.
AMugy meg A legelső példányai AZ AMD Bulldozer 2110,4110,6110,8110-sorozet szmúak AM-asok lesznek nem am3+. De csak a legelső darabok utána már az összes többi am3+ lesz.

Én már felkészültem A bulldozer fogadására nézzétek csak meg a gémet.minden meg van már csak a cpu hiányzik.
0
0
0
0
no avatar
AMD Phenom II x4 955 ,szeptember-október környékén lehet ilyet kapni még??😕
0
0
0
0
foxbet avatar
ximo írta:
foxbet írta:
lapartman997 írta:
Brian94 írta:
hát,intel-amd...szerintem ugyanolyan teljesitményben,persze hasonló kaliberűek,de intel drágább.ha lesz elég pénzem akkor amd/ati vasam lesz,játékra jobb szerintem.de mindenki döntse el kinek mi a jó 😀

Prociból i5-2500k-t vegyél mert az a legjobb játékra. Vidikariból mindkettő jó! AMD meg nVIDIA is.

Én ugy gondolom hogy, az nem lesz jó választás ugyanis maga a proci 50000 Ft az meg sok egy 3.3 Ghz- procihoz és még nem vettél alaplapot m,eg vga-t. Enyi pénzből lehetne egy 6 magos Phenom II x6 + melléje egy AMD Raedon HD 6670.

én is tudom csak hasonlatnak szántam.

Egyes tesztek szerint az i5 2500k ár-érték arányban veri még az x4 965-öt is az x6-os phenomot meg szerintem felejtsd el, egy nagy rakás... itt is és nagyon sok helyen leírták már, hogy nem az igazi játékra

én is tudom csak hasonlatnak szántam hogy azért az amd-nél ugyan azt a teljesítményt olcsóbban is be lehet szerezni csak rossz példát hoztam fel.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Az X6 magjai egyenként azért gyengébbek mint a 2500K magjai.

Amúgy nem nagyon fognak lejjebb menni az árakkal az AMD-nél szerintem. Talán az X6-osokkal, de azt év végére már ki is akarják vonni a piacról.//és a Phenom II-esekből talán 32 típust// (a Bulldozert szeretnék eladni, mert ilyen áron a Phenom II inkább veszteséget termel [ugye az AMD-nek már egy ideje esik a részesedése a piacon] )
0
0
0
0
no avatar
lehet hogy teljesitménybe kicsit jobb,de nem vagyok miller...max 100-110k ért ,amibe alaplap,proci,videokártya,HDD, és táp kell,
i5ös prcival meg jóval feljebb kúszna ez az ár ....
0
0
0
0
ximo avatar
foxbet írta:
lapartman997 írta:
Brian94 írta:
hát,intel-amd...szerintem ugyanolyan teljesitményben,persze hasonló kaliberűek,de intel drágább.ha lesz elég pénzem akkor amd/ati vasam lesz,játékra jobb szerintem.de mindenki döntse el kinek mi a jó 😀

Prociból i5-2500k-t vegyél mert az a legjobb játékra. Vidikariból mindkettő jó! AMD meg nVIDIA is.

Én ugy gondolom hogy, az nem lesz jó választás ugyanis maga a proci 50000 Ft az meg sok egy 3.3 Ghz- procihoz és még nem vettél alaplapot m,eg vga-t. Enyi pénzből lehetne egy 6 magos Phenom II x6 + melléje egy AMD Raedon HD 6670.

Egyes tesztek szerint az i5 2500k ár-érték arányban veri még az x4 965-öt is az x6-os phenomot meg szerintem felejtsd el, egy nagy rakás... itt is és nagyon sok helyen leírták már, hogy nem az igazi játékra
0
0
0
0
foxbet avatar
A procik ár a még lejjebb is mehet?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
foxbet írta:
Na szevasztok azt írták hogy az AMD a 45 nm-es prociainak az utolsó rendelést szeptember végén veszi fel. Az lenne a kérdésem hogy ezek mikorra tűnek el a boltok polcain?
év végére a lényegesebb készletek gondolom elfogynak
0
0
0
0
foxbet avatar
Na szevasztok azt írták hogy az AMD a 45 nm-es prociainak az utolsó rendelést szeptember végén veszi fel. Az lenne a kérdésem hogy ezek mikorra tűnek el a boltok polcain?
0
0
0
0
Devis avatar
foxbet írta:
Intel Dual-Core G620 LGA 1155 milyen integrált vga van a cpu mellet?

[LINK]
nem tom pontosan a típust, de itt írnak róla
0
0
0
0
foxbet avatar
Intel Dual-Core G620 LGA 1155 milyen integrált vga van a cpu mellet?
0
0
0
0
Alvin001 avatar
Én az Intelre szavazok. Volt egy intel pentium 166Mhz es gépem semmi extra s3 videókártya (kb 3megás😃😉 96Mb RAM és teljesen jól futott a win xp. Ez azért érdekes. Az AMD lehet olcsóbb de hogy nem stabilabb az is biztos. Nekem volt mind a 2 és az Intel mindig tudott meglepetéseket okozni. Ja és ha már itt tartunk hogy melyik a jobb akkor persze hogy a MAC!!!! jaaaa de abba is INTEL van😉 hooopppssss
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
foxbet írta:
lapartman997 írta:
Brian94 írta:

45 ropi körül van, és tényleg marha jó kis proci, de ha nincs rá keret, az X4 955 is megteszi
0
0
0
0
foxbet avatar
lapartman997 írta:
Brian94 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Nekem mind1 milyen régi ha több az fps a játékban 😀 .
0
0
0
0
niteforce avatar
latom erosen nvidias a hardverteszt....
a tom clancyn meg a dirt2 meg nvidiara van optimalizalva. 3d mark meg vantage az tobbet adott sokkal a HD6850-nek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció