Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
miért írja mindenki, hogy a hexán 2 darab 6+2 tűs csati van? Jó reggelt! 1 6 tűs és 1 6+2 tűs van rajta!
[LINK] Hogy lehet ilyen határozottan rosszat állítani? De 7870 és r9 270 és r9 270x szempontjából tökmind1 mert annak csak 2 6 tűs kell.
0
0
0
0
no avatar
Bőven elég neki ez a táp és 500w hexan a gyárto szerint 2db PCI-E 6+2 pin csati van.
0
0
0
0
no avatar
Rendben van. Köszönöm a válaszod, még megfontolom.
Ha R9 270X lesz, akkor ezt a változatot szerzem be:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4795#sp
vélemények? FSP HEXA 500W elég lesz neki, remélem... + elvileg két hat pines csatlakozó kell, de én úgy tudom, hogy a HEXA-hoz csak egy darab van.
0
0
0
0
no avatar
Én nem csinálnék cf-t, nem sklázodik olyan jol minden játékban. r9 270x kb a 7950 szintjén van.

r9 270 egy asus oc verzoit találtam látszatra kb 5% különbség van közöttük, de ugye ez még nőhet a 270x sem ref példány
[url]
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_270_Direct_Cu_II_OC/26.html[/url]
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Segítségre volna szükségem, eddig úgy volt, hogy 7870-et veszek de találtam most 50.000-ért R9 270-et és 2.000FT-vel drágábban R9 270X-et... a R9 270-eshez adnak BF4-et a 270X-hez pedig nem adnak semmit. Nagy a két kártya közötti teljesítményeltérés? vagy inkább egy 7770 CF? Bár én úgy tudom, hogy hiába CF attól még csak 1GB videomemória lesz elérhető vagy ez nem így van?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nem kinézetre választok de az Asus meg a gigabyte is jó lényegében akármelyiket váalsztom mindeggyikel jóljárok.Csak a DCUII hűtése az ***án nézett ki olyan durvább vagy nem is tudom aztán Gigabyte lett.Eredetileg gtx 560 TI-t DCUII-eset akartam csak nem akptam sehol így hozzáraktam kicsit és lett gtx 660 oc. 😃
De ha neaggyisten kevés lesz a kártyám akkor húzhatok rajta valamennyit nem?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Zaktarada: Nyugodtan vegyél Sapphire-t, ha megfogadod a tanácsom sapphire hd7790 dual-x felé kacsingass. 7790 lett átkeresztelve r7 260x-re. Persze kapott néhány újítást aminek semmi értelme, kezdődik az értelmetlen +1Gb Vrammal, dx11.2 amihez kevés lesz a Gpu, és még ott az integrált TrueAudio aminél a 15 éve vásárolt SB hangkarim többet tud. Legnagyobb eltérés a színük, ja és az újabb 30w többet fogyaszt ami értelmetlen vramnak köszönhető.😆

bassus16: Nem akarok belepofázni, de te kinézet alapján választasz? Sapphire minőségibb, halkabb, hűvösebb, jobban bírja a tuningot, olyanra fested amilyenre akarod.😃
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Köszi srácok. Akkor még nem cserélem..
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én nem tudom nekem eddig sosem volt bajom a giga-val se sógoromnak és ezekután is nyugott szívvel veszeg gigabyte vga-t.Eredetileg Asus DCUII-es gtx 660-at akartam venni de nem azért mert jobbnak tartanám hanem mert piros meg a hűtése tetszett. 😃
De a Gigabyte sem csúnya.
0
0
0
0
niteforce avatar
Ez hülyeség hogy rossz a gigabyte meg a sapphire. Semmit nem jelent hogy 1-2 embernek volt vele baja. Nekem meg nem volt. Felesleges többet kiadni ugyanazért más köntösben. A garanciát meg nem azért találták ki, hogy egy plusz fecnit kelljen őrizgetni 😀
0
0
0
0
Zaktarada avatar
38ezer forintos extreme digital ajándék kártyám van és ott gondoltam hogy veszek kártyát. de ha így szidjátok a sapphire és a gigabite kártyát akkor veszek asus-t.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
azt hívják litenak ami 1gbos és alapórajeles r 260x a sapphirenél. Ne kérdezd miért kell lite-nak hívni a boltban. Valószínűleg azért, hogy a vásárló még inkább ne tudja mit árulnak a boltban ilyen néven.
0
0
0
0
ximo avatar
HAgyjuk már ezeket én a Saphire-ról hallottam, hogy ha tehetem kerüljem amilyen messze tudom, legutóbb az MSI 7970-eseiről írták fórumokon, hogy hulladék...
Amúgy a Gigabíte kártyáin a memóriák gyengébbek, így a tuningot nem nagyon tűrik, viszont 3 év garancia, az 3 év ha tönkremegy cserélik, ennyi. Amúgy ok, hogy egy árban vannak, de mennyi amit szánnál rá?
0
0
0
0
flormate avatar
TaylorXIII: ha 2gb az csak nem lehet hátrány
0
0
0
0
RedRabbit avatar
bassus16: 68**széria óta jobban hullanak, memória szokott tönkremenni, de érdekes módon a fekete nyákos kivitelek jobban bírják, aminek kék a nyákja kerülni kell.😃
0
0
0
0
Zaktarada avatar
http://www.***/AMD/SAPPHIRE_R7_260X_OC_VERSION_LITE_3G_videokartya-p373391.html
Szerintem elírták ezen az oldalon mert a sapphire oldalán nincsen lite verziós kártya ebből a fajtából.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sapphire nem lehet 2 gbos mert akkor nem lehet lite. Jól van én csak segíteni próbáltam. Az is hülyeség ám, hogy egyetlen ember kártyái alapján megcáfolod amit írtam. Na de hagyjuk inkább.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ez hülyeség. Eddig 1 kivételével csak gigabyte vga-m volt gigabyte 9500 gt oc, gigabyte 9800 gtx, gigabyte gtx 660 oc,.Soha semmi baja sem volt eggyiknek se a hűtésével megvagyok elégedve.Halk,és hűvös.Lite-ot meg ne ajálnd neki mert az jóval gyengébb mint az OC.
És Gaboo7 is leírta mennyi vga-ja volt gigabyte és semmi baja nem volt.

Idézem:"Gigabyteból volt már 2db GTX275, GTX295, HD5870, GTX470, 2db GTX480, 2db GTX570, 2db GTX660, 2db GTX660Ti, HD7950, HD7970, GTX760 kártyám. Egyikkel sem volt soha semmi gondom, ha valóban gond lenne a Gigabyte kártyákkal akkor ennyi kártya közül legalább 1-el nekem is találkoznom kellett volna. Ez a tipikus rémhír terjesztés, valamelyik okos kitalálta a többi meg terjeszti. Minden gyártónál hibásodik meg kártya, sajnos ez ilyen. Amire 3 év garanciát adnak attól szerintem nem kell félni. Az utolsó hibás széria pont az MSI-nél volt, a 7970 lightning be de ettől még nem rosz gyártó. 2 év múlva ha esetleg el akarja majd adni, sokkal nagyobb hátrány lesz a garancia hiánya mint az hogy Gigabyte."
0
0
0
0
Zaktarada avatar
Bocsánat a sapphire is 2Gb-os az lemaradt. És mind a 3 kártya egy árban van.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Gigabyte GV-R726XOC-2GD AMD R7 260X 2GB
Ezt vedd ez a 3 közül a legjobb. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gigabyte kártyáknál gyakrabbak a hibás termékek ahogy én látom. Viszont a sapphire az minden bizonnyal 1GB-os és alapórajeles. Azért lite gondolom én. 2GB-os sapphire-t vegyél szerintem. De ha gondolod veheted a Gigabyte kártyát is elvégre 1 évvel több rá a garancia. De inkább Sapphire.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
SAPPHIRE R7 260X OC VERSION LITE
0
0
0
0
Zaktarada avatar
Sziasztok ti melyiket vennétek meg:
Asus GTX650 TI-PH-1GD5
SAPPHIRE R7 260X OC VERSION LITE
Gigabyte GV-R726XOC-2GD AMD R7 260X 2GB
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ha ilyet akarsz venni akkor az 1gbosat vedd. 2gb-os felesleges.
0
0
0
0
flormate avatar
http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gt630-2gb-128bit-ddr3-pci-e-gv-n630-2gi-p98819747/ akinek van, vagy volt ilyen kártyája az meg tudná mondani, hogy mennyire vitte jól a játékokat.
0
0
0
0
ximo avatar
Szintetikus tesztek alatt sem volt látható, mondjuk a 7870-nél már vannak sokkal nagyobb teljesítményű kártyák, de ahhoz elég volt. Szerintem amúgy nem az a játékfüggő, hanem maga a CF vagy SLI hatásfoka.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Játékfüggő is, hogy mennyire érezhető az x4.
0
0
0
0
ximo avatar
Azért az nem igaz hogy semmi értelme nem lenne, talán nem ideális, de alig venne észre különbséget az SLI teljesítményében. Nekem is volt crossfire-öm, úgy hogy a második kártya x4-es PciE slot ban volt, túl van lihegve, úgy is ment és nem volt láthatóan gyengébb a rendszer mint ha mondjuk x8-x8 kiosztás lett volna...
0
0
0
0
Dani46 avatar
Sztem meg ne vegyél,az alaplapod több gpu-s rendszernél csak a CrossFire-t támogatja de ha támogatná is az sli-t akkorse lenne értelme mer a 2. PCI-E foglalatod csak 4x-es így semmi értelme!!!
Gondoltam szólok nehogy potyára vegyél még egy vga-t!
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Köszi Gaboo7. Akkor lehet lesz egy 670 SLI variáció..BUÉK am srácok 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Igen, a játékok nagy részében +70-90%-ot hoz a 2. kártya.
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Superlompos: A 660 SLI jól skálázódik játékokban?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem is full volt a feltétel, hanem az, hogy sokáig vigye a játékokat. Amúgy sincs értelme a full grafikának. 660 SLI-vel én se tolok fel mindent maxra. Inkább kikapcsolok 1-2 látványtalan "látványosságot", s élvezem a 100 fps nyújtotta élményt.
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Dani46:Watch Dogs-hoz tuti nem lesz elég fullon a 670 elfogadható fps számmal.
0
0
0
0
FREEQXQ avatar
Dani46: Kösz a tippeket
0
0
0
0
Dani46 avatar
gtx 760 770,de ezek mellé proci csere nem árt,akkor meg már alaplap stb...........
0
0
0
0
FREEQXQ avatar
80,000 forintért milyen kártyát érdemes venni a gépembe ami sokáig vinni foglya a játékokat?
0
0
0
0
Dani46 avatar
én biztos nem cserélném le...minek?eddigi játékokkal biztos nincs bajod,és mostanában nemnagyon jön játék max a Watch Dogs ami keményebb lesz de ahoz is bőven elég lesz sztem a 670!!
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Üdv. GTX 670-et érdemes cserélni 770 vagy 780ra? Kicsit sokallom a 140k-t a 780ért. Várjak míg lemegy az ára vagy 770-et vegyek 92ért?
0
0
0
0
Arbalest avatar
Köszönöm a válaszokat 😀
gyenesmartin: hát van ami eléggé laggol, ezért is szeretnék egy másikat venni, és ez "jónak" tűnik 😀
BukoTt: köszönöm 😀
0
0
0
0
Bukta avatar
Arbalest: Szerintem megéri, főleg hogy itt drágább [url]http://www.***/videokartya-c3142/sapphire/radeon-hd6570-1gb-128bit-ddr3-pci-e-sphehd6570hd1g-p47465547/termek-leiras.html[/url]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A tiédtől jóval erősebb. Egy 6570-es kb a 4670-es szintjén van.
6ezret szerintem megér. Bár te látod, hogy mennek azon a játékok, hogy neked megér-e annyit.
0
0
0
0
Arbalest avatar
Halli,

azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy haverom eladja videókártyálját, és hogy szerintetek meg e érné 6.000 Ft-ért?!
itt egy kép a GPU-Z ről az Ő és az Én VGA-nkról 😀
[LINK]
A Bal oldali lenne az övé (amit 6.000 Ft-ért eladna nekem) és a jobb oldali az enyém, a mostani!
Az övé 2 éves, az enyém asszem kb. 4. Szerintetek megérné? 😀
Azt mondta, h 60%-on pörgette a ventilátort az alap 20% helyet, hogy ez mit számítana ha megvenném...
Szerintetek? 😀
0
0
0
0
no avatar
Nem a kártya minőségére írtam, de én többre tartom a másik 2 gyártó által alkalmazott hűtést.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem is volt giga 6870,most meg giga gtx760,és egyikel sincs gond...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Gigabyteból volt már 2db GTX275, GTX295, HD5870, GTX470, 2db GTX480, 2db GTX570, 2db GTX660, 2db GTX660Ti, HD7950, HD7970, GTX760 kártyám. Egyikkel sem volt soha semmi gondom, ha valóban gond lenne a Gigabyte kártyákkal akkor ennyi kártya közül legalább 1-el nekem is találkoznom kellett volna. Ez a tipikus rémhír terjesztés, valamelyik okos kitalálta a többi meg terjeszti. Minden gyártónál hibásodik meg kártya, sajnos ez ilyen. Amire 3 év garanciát adnak attól szerintem nem kell félni. Az utolsó hibás széria pont az MSI-nél volt, a 7970 lightning be de ettől még nem rosz gyártó. 2 év múlva ha esetleg el akarja majd adni, sokkal nagyobb hátrány lesz a garancia hiánya mint az hogy Gigabyte.
0
0
0
0
no avatar
black screen tudtommal már nincs.

radeonból én Giga-t nem vennék hanem sapphire ha félsz a 2év garesztol akkor asus directCU II 7870-et vennék.
0
0
0
0
no avatar
ha félsz a black screen től akkor MSI GTX660 2GB DDR5 N660 GAMING 2GD5/OC videokártya
ha nem akkor
Gigabyte 7870 2GB DDR5 GV-R787OC-2GD
full hd ban nem is de hd ban tökéletes
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok! i5 4570 mellé keresek egy erős kártyát. Esetleg tudnátok ajánlani valamit? max 45-50 k
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció