Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK] Hogy lehet ilyen határozottan rosszat állítani? De 7870 és r9 270 és r9 270x szempontjából tökmind1 mert annak csak 2 6 tűs kell.
Ha R9 270X lesz, akkor ezt a változatot szerzem be:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4795#sp
vélemények? FSP HEXA 500W elég lesz neki, remélem... + elvileg két hat pines csatlakozó kell, de én úgy tudom, hogy a HEXA-hoz csak egy darab van.
r9 270 egy asus oc verzoit találtam látszatra kb 5% különbség van közöttük, de ugye ez még nőhet a 270x sem ref példány
[url]
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_270_Direct_Cu_II_OC/26.html[/url]
Segítségre volna szükségem, eddig úgy volt, hogy 7870-et veszek de találtam most 50.000-ért R9 270-et és 2.000FT-vel drágábban R9 270X-et... a R9 270-eshez adnak BF4-et a 270X-hez pedig nem adnak semmit. Nagy a két kártya közötti teljesítményeltérés? vagy inkább egy 7770 CF? Bár én úgy tudom, hogy hiába CF attól még csak 1GB videomemória lesz elérhető vagy ez nem így van?
De ha neaggyisten kevés lesz a kártyám akkor húzhatok rajta valamennyit nem?
bassus16: Nem akarok belepofázni, de te kinézet alapján választasz? Sapphire minőségibb, halkabb, hűvösebb, jobban bírja a tuningot, olyanra fested amilyenre akarod.😃
De a Gigabyte sem csúnya.
Amúgy a Gigabíte kártyáin a memóriák gyengébbek, így a tuningot nem nagyon tűrik, viszont 3 év garancia, az 3 év ha tönkremegy cserélik, ennyi. Amúgy ok, hogy egy árban vannak, de mennyi amit szánnál rá?
Szerintem elírták ezen az oldalon mert a sapphire oldalán nincsen lite verziós kártya ebből a fajtából.
És Gaboo7 is leírta mennyi vga-ja volt gigabyte és semmi baja nem volt.
Idézem:"Gigabyteból volt már 2db GTX275, GTX295, HD5870, GTX470, 2db GTX480, 2db GTX570, 2db GTX660, 2db GTX660Ti, HD7950, HD7970, GTX760 kártyám. Egyikkel sem volt soha semmi gondom, ha valóban gond lenne a Gigabyte kártyákkal akkor ennyi kártya közül legalább 1-el nekem is találkoznom kellett volna. Ez a tipikus rémhír terjesztés, valamelyik okos kitalálta a többi meg terjeszti. Minden gyártónál hibásodik meg kártya, sajnos ez ilyen. Amire 3 év garanciát adnak attól szerintem nem kell félni. Az utolsó hibás széria pont az MSI-nél volt, a 7970 lightning be de ettől még nem rosz gyártó. 2 év múlva ha esetleg el akarja majd adni, sokkal nagyobb hátrány lesz a garancia hiánya mint az hogy Gigabyte."
Ezt vedd ez a 3 közül a legjobb. 😃
Asus GTX650 TI-PH-1GD5
SAPPHIRE R7 260X OC VERSION LITE
Gigabyte GV-R726XOC-2GD AMD R7 260X 2GB
Gondoltam szólok nehogy potyára vegyél még egy vga-t!
gyenesmartin: hát van ami eléggé laggol, ezért is szeretnék egy másikat venni, és ez "jónak" tűnik 😀
BukoTt: köszönöm 😀
6ezret szerintem megér. Bár te látod, hogy mennek azon a játékok, hogy neked megér-e annyit.
azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy haverom eladja videókártyálját, és hogy szerintetek meg e érné 6.000 Ft-ért?!
itt egy kép a GPU-Z ről az Ő és az Én VGA-nkról 😀
[LINK]
A Bal oldali lenne az övé (amit 6.000 Ft-ért eladna nekem) és a jobb oldali az enyém, a mostani!
Az övé 2 éves, az enyém asszem kb. 4. Szerintetek megérné? 😀
Azt mondta, h 60%-on pörgette a ventilátort az alap 20% helyet, hogy ez mit számítana ha megvenném...
Szerintetek? 😀
radeonból én Giga-t nem vennék hanem sapphire ha félsz a 2év garesztol akkor asus directCU II 7870-et vennék.
ha nem akkor
Gigabyte 7870 2GB DDR5 GV-R787OC-2GD
full hd ban nem is de hd ban tökéletes