Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dzsanni94 avatar
tucanagabor írta:
dzsanni94 írta:
Menyire lenne jó a GTX650 mai játékokhoz?

A 2giga ram jó de csak 128bit jó lenne... de nem tudnál maxra állítani mindent hogy ne akadjon!

Nemis akarok.
Köszönöm a választ.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Menyire lenne jó a GTX650 mai játékokhoz?
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
akkor marad a gt 440 😃 már nem adok pénzt gépre 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát annál már csak egy 1 fokkal jobbat lehetne sajnos mivel a felbontásod sem túl nagy. Kéne a 3 vagy 4 magos processzor de ugye intelről beszélve itt csak 2 vagy 4 jöhet szóba😃 Egyébként én legfeljebb egy HD 7750 1GB GDDR5 kártyát mondok és lesznek játékok ahol szépen is tudod használni elvileg. De kéne 4 magos processzor tényleg.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Most milyen kártyád van?
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
Intel Pentium E6700 hoz milyen vgat lehetne még venni?
0
0
0
0
no avatar
Jelenleg fullhd-ra elég high beállítások mellett szépen futnak rajta a dolgok de azért ultrához több kell, szerintem nem egy rossz vétel és még jó ideig elég lehet.
0
0
0
0
Katona avatar
Hali.
Érdekelne a véleményetek.
Mit gondoltok az ASUS Radeon HD7850 -ról? (2gb)
Elég-e a mai játékokra,esetleg a közeljövőben érkezőkre?
0
0
0
0
no avatar
henrYGameplaYHD írta:
hali. milyen progival lehet kihajtani a vga-t??

Heaven 4.0. Valley 1.0 ezek szintetikus tesztek de érdemes megézni őket.

100% terhelést ahogy írták furmarkal és szerintem aida64el is meg lehet názni.
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
köszi 😃
hmm. 99 fokos :|
az már nem egészséges, igaz? 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Furmark.Ez egy vga stabilitás teszt.
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
hali. milyen progival lehet kihajtani a vga-t??
0
0
0
0
cseszka avatar
Én ezt nem értem.Van bank kártyád ugye,aminn van x összeg.Ha fizetsz vele,akkor nincs kamat,de ha veszel fel vele (róla) pénzt,akkor meg van rá kamat?Nekem bank kártyára megy a fizu,+ létezik egy megengedett minusz,amivel minuszba birok menni,ami a 3havi átlagfizum.erre sincs kamat,ha felveszem,ha nem,csak annyi h egy évig érvényes a minusz,utánna hosszabitani kell,és akkor amikor hosszabitod,v mielött lejárna +ban kell h legyen az egyenleged.Mondanom se kell h mindig - ba vagyok.😆
0
0
0
0
GodSie avatar
de nekem csak kártyás lenne jó :/
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem igazán van olyan bolt ahol ésszerű árakon kapsz kártyát. Ott van a hardverapró. Olcsó és jó hely csak megbízható embertől kell venni. Sokan árulnak garis kártyákat. Én most vettem 2 év 10 hónap garis Asus GTX660 at 50 000 ért.
0
0
0
0
GodSie avatar
nem akarok kivenni sok a kamat stb olyan bolt érdekel amit írtam😀
0
0
0
0
niteforce avatar
GodSie írta:
Tud valaki boltot ahol hazsnált kártyákat lehet venni bank kártyával?😃

És mondjuk ha kivennél pénzt? 😃
0
0
0
0
GodSie avatar
Tud valaki boltot ahol hazsnált kártyákat lehet venni bank kártyával?😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Vagy a refet felnyomod OC órajeleire. Elég kbra😃 Aztán így amelyiknek van picit több az lebutul a másik szintjére.
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
Ja csak az OC miatt kérdeztem! Mert mindenkinek ref-ek vannak összekötve!!!
azt hittem az OC-s verziokat nem lehet!
Na köszi a választ! 😃

össze lehet de az oc verzió felveszi a ref. órajelét magyarul fölös oc-t venni belőle.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Ja csak az OC miatt kérdeztem! Mert mindenkinek ref-ek vannak összekötve!!!
azt hittem az OC-s verziokat nem lehet!
Na köszi a választ! 😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
nlacka13 írta:
Hali!!! lenne egy kérdésem (bocsi de hülye kérdés) nem értek ehhez!!!
Gigabyte GTX 780OC-t és EVGA GTX 780 SC ACX-et
SLI-be belehet öket kötni???

Természetesen össze lehet őket kötni... Nem kell hogy azonos gyártó kártyája legyen.
0
0
0
0
zsivko avatar
Synda Rebirth írta:
Attól függ melyik gépe, 955 megeszi reggelire a hd 5850 videjókártyát ! 😆

Hogy miért nem terhelődnek jobban a vga-k?
Ezzel a géppel vannak gondjaim: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23036&sub=usercomp&comp=69070[/url]

https://kepfeltoltes.hu/130608/UT3_2013_06_08_16_39_38_315_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
nlacka13 avatar
V csak ref-eket lehet összekötni! 😃
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Hali!!! lenne egy kérdésem (bocsi de hülye kérdés) nem értek ehhez!!!
Gigabyte GTX 780OC-t és EVGA GTX 780 SC ACX-et
SLI-be belehet öket kötni???
0
0
0
0
sudosu avatar
Szerintem a HD4870 jobban megéri
0
0
0
0
bybeni avatar
Help Me kollégák!!!
Csak egy tapasztalati kérdés!
HD 4870 1Gb Toxic vagy BFG GTX 260 216 SP?
NAGYON alkalmi vétel lenne (mármint az ára)
0
0
0
0
bybeni avatar
originalmartin97 írta:
Helósztok lenne egy kérdésem: Toshiba Tecra M5 be lehet videokártyát cserélni?

ha foglalatban van (mini PCIExpress) akkor bárhol találsz hozzá M-es azaz MOBILITY videókártyát!
nekem is van egy Nvidia 9300M Golden Sample, laptopomból lett kivéve...
0
0
0
0
cey85 avatar
originalmartin97@ Tudtommal laptopba nem lehet vga-át cserélni mert az alaplapra van integrálva.
0
0
0
0
originalmartin97 avatar
Helósztok lenne egy kérdésem: Toshiba Tecra M5 be lehet videokártyát cserélni?
0
0
0
0
niteforce avatar
mathejocy írta:
És akkor mi lesz belőle GT210?? 😀

lassabb lesz egy kicsit de hát ilyen erős kártyáknál 2-300 MHz nem számít
0
0
0
0
mathejocy avatar
És akkor mi lesz belőle GT210?? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
mathejocy írta:
Nem szoftveres a hiba,abban biztos lehetsz.Vagy a mem vagy a GPU órajelet nem bírja,amikor felvált 3D módba.

és mittudomén ha leveszem felére akkor is ? 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem szoftveres a hiba,abban biztos lehetsz.Vagy a mem vagy a GPU órajelet nem bírja,amikor felvált 3D módba.
0
0
0
0
niteforce avatar
Ennek mi baja lehet?
Szerintem csak szoftveres a gond

Adott egy Gigabyte GT640 2GB hibás videokártya. Olyan hibajelenséget produkál, hogy randomra fekete képernyő, majd kb 1-2 másodperc után vissza is jön a kép és ezt az üzenetet írja ki: „A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.” Játéknál pedig állandó jelleggel akadozik. Ezen kívül szép képet ad, nem csíkoz, netezni és filmet nézni tudok vele, garanciám már nincs rá így nem tudtam szervízbe vinni.

Pár ezer forintot kérnék érte, megegyezés szerint.

ha tényleg akkor lecserélem rá a mostanit
0
0
0
0
bybeni avatar
alex1997 írta:
bybeni írta:
Sziasztok!
volna az én előző VGA-m egy GTX 260...
most vagy bedöglött a hőmérő vagy nemtudom de az új tulaja írja hogy 192 fok a GPU a PCB meg -93 fok...
sokan azt javasolják neki hogy frissítsen biost, elvileg az helyrerakja....
minden gondd nélkül kijátszotta a Metro 2033, Skyrim stb... csak Afterburnerrel feljebbhúzta a ventit, de ez így akkorsem maradhat..
Ötletek?

És úgy halottam hogy ilyen fokon már rég megfőne úgyhogy SZERINTEM ténleg vége a hőmérőnek.

beszarás...
BIOS update után frankón megy 😃
hőmérő működött csak "hülyén", most minden frankó
0
0
0
0
PoPet avatar
Frissíts drivert, ha nem jó akkor próbálj meg visszavenni pár Mhz.et..
Ha semmi nem segít akkor halálán van a kártya...
0
0
0
0
tomturkey avatar
RIbeni írta:
Annak a kártyának 200W TDP-je van tehát 2x az már 400 W, Ha a procidat is belevesszük, már el is fogyott a szufla, nem hinném, hogy az a táp 500 W-nál többet tud...

Nagyon pengeélen menne a dolog...

Ha van keret 2 ilyen VGA-ra , akkor inkább vegyél egy jobb minőségű, erős tápot...

jahh gondoltam..így akkor egy CORSAIR Enthusiast Series TX850W v2-ben gondolkodom. az szerintem megfelelne erre a célra.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Annak a kártyának 200W TDP-je van tehát 2x az már 400 W, Ha a procidat is belevesszük, már el is fogyott a szufla, nem hinném, hogy az a táp 500 W-nál többet tud...

Nagyon pengeélen menne a dolog...

Ha van keret 2 ilyen VGA-ra , akkor inkább vegyél egy jobb minőségű, erős tápot...
0
0
0
0
tomturkey avatar
szerintetek egy gigabyte superb 570-es táp elvinne még egy ugyanolyan videokarit mint amilyen most van? tehát 2db hd7950 cf-ben. ata tápkábelekkel meg tudom oldani a +2db 6pines csatlakozót de nem vagyok benne biztos, hogy elég lenne neki.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Ott már megolvad a forrasztás is szal hőmérő fail
0
0
0
0
The Emptiness avatar
bybeni írta:
Sziasztok!
most vagy bedöglött a hőmérő vagy nemtudom de az új tulaja írja hogy 192 fok a GPU a PCB meg -93 fok...
minden gondd nélkül kijátszotta a Metro 2033, Skyrim stb... csak Afterburnerrel feljebbhúzta a ventit, de ez így akkorsem maradhat..
Ötletek?

És úgy halottam hogy ilyen fokon már rég megfőne úgyhogy SZERINTEM ténleg vége a hőmérőnek.
0
0
0
0
bybeni avatar
Sziasztok!
Ötletek?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akármelyik core 2 quad vagy a legerősebb core 2 duo procik de ma már a 4 mag bizony kell szóval core 2 duot inkább hagyjad.
0
0
0
0
hakidani avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy melyik fajta 775-ös proci tudná legjobban kihajatni az ASUS AMD 6670 1GDDR5-ös videókártyámat mert most egy pentium D820-al fut?

Választ előre is köszi 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció