Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
10et szerintem megér a cx600 ha megbízható eladótól van!
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Oké srácok. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget. Akkor FSP Raider lesz. Minimum egy 550es, de inkább nagyobb.
0
0
0
0
Puffin avatar
Nálam a húzott fx8320 meg a 280x toxic mellé elég volt a Raider 550
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nálam a Raider 550W bírja az i5 2500 + HD7970-et, szóval szerintem neked is elég lenne. FX 8350 végül is nem sokkal fogyaszt többet mint az én i5-öm.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
zsoltdeak17 7970/R9280x és egy FX8350 mellé szeretnék tápot venni. (A vga még nem döntöttem el)
Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Eléggé alsó kategóriás belsővel rendelkezik ami nem feltétlen rossz de egy komolyabb fogyasztású gép alá én már nem raknám. Mindenesetre 10 ezret éppenséggel megér.
Raider 550/650W-ot próbálj meg inkább keresni.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Köszönöm a választ!
Én egy használt corsairt néztem ki 10e plusz postába.....
Akkor maga a táp, mint márka nem rossz?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Szabad, de nem érdemes mert van tőle jobb vétel.

20 ezerért FSP Raider 550W, Seasonic S12II 520W sokkal jobb vétel, vagy esetleg 23-24 ezerért az előbb említett tápok 650/620W-os változata.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Corsair CX600-at szabad vásárolni? 😀
Köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Corsairnál mi a különbség az AX,HX és RM között? Melyik a legjobb?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Persze, a szín is egy szempont.
Viszont még VGA-t is cserélni akarok Spoiler!
750Ti vagy 760 de itt a Gigabyte és a kék NYÁK fő szempontok. Ezekből nem engedek. Processzort pedig csak később cserélek ha cserélek

Szóval annyira bőre nem is ereszthetem (Mivel nem ártana autóra is félre tenni)
0
0
0
0
Bronson avatar
winrar : miért baj az osztott ág...? a ctg másik hiányossága a már említett külső mellett is, hogy nagyon rövidek a kábelei... igazából nem rossz táp, de ezek miatt nem is ajánlom.
0
0
0
0
Puffin avatar
HakuDragon: 20ezerből már a Raider 550 is megvan.
0
0
0
0
winrar avatar
HakuDragon: Annyiért egy XFX TS/PRO 450 lenne a legjobb. Nem mondom, hogy a CTG-500 rossz lenne, de a sajátomat 12 117Ft-ért vettem (megnéztem a számlát 😃😉 2 éve PCX-en, annál többet nem ér az a táp. Halk és megbízható, de az osztott ág nekem nagyon nem jön be, illetve feketében szebb lenne.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Most kicsit odébb lesz, mert elkezdem nyáron a kresszt.
A jelenlegi konfigot pedig a 300as FSP is gond nélkül veszi.
Amúgy 15-18 közti összegre gondoltam ilyen téren, 450-550W közti teljesítménnyel.
FSP-re gondoltam mint alternatíva, illetve még kapni a CTG-500at a helyi boltban.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor vegye meg a 600-ast! 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
az a vicc, hogy jelenleg pcx-en olcsóbb az evga 600w modellje ugyanabból a szériából, mint az 500-as... 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Haku:Vegyél egy 500 -as EVGA-t azzal nem lesz gondod az biztos! És nem kell azon aggódni,hogy éppen milyen belet sikerült bele tenni! 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
táp ami cm és nyugodt szivvel ajánlanék, az 19ezertől kezdődik, az alsó szériájukat nem igazán... ilyen szempontból szerintem hülyeség ezen a szinten a márkahűség. ha valami olcsót akarsz gépedhez ami kibír egy upgrade-et is, akkor evga 430, hexa 400+ vagy corsair vs450... de mennyit szánnál rá?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Érdekelne a véleményetek.
Gondolkozom tápcserén, mert erősebb kártyához kevés lesz a jelenlegi Spoiler!
és azért mégis csak elüt a színe

Ugyan más gyártó is szóba jöhet, de azért inkább a Cooler Master-t részesíteném előnyben Spoiler!
Minél egységesebb legyen a gép

Minőséggel szoktak lenni komolyabb gondok, vagy egy közepes gépig vállalhatóak az 500W-os változatok?
0
0
0
0
Bronson avatar
a hkc-tól jobb, az tuti 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Nyílván... nem is egy R9 390-hez gondoltam. 😀
Na mind1, amit zsoltdeak linkelt arról mit gondolsz ? Utána olvasgattam egész jónak tűnik. 9500-ért ingyen házhoz szállítással.
0
0
0
0
Bronson avatar
gtx 650 meg hd7770 volt a legkomolyabb kártya amit tapasztalatoknál leírtak... 😊 azok alig fogyasztanak... nem azt mondom hogy ezekhez nem jó, csak kíváncsi lennék mennyi idő alatt vérezne el egy tényleg komolyabban fogyasztó rendszer alatt. az ilyen alap cuccokhoz mint említettem elmegy ez is, csak azért ajánlottam mást, hogy ne kelljen megint mások tápot venned ha újítasz...
0
0
0
0
Funes avatar
Nem vág földhöz, csak kíváncsi voltam mi a véleményetek vagy 30 értékelést olvastam el és senki nem panaszkodott rá "erősebb" rendszerekkel sem ! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
gondolom akinél semmi baja nincs és remekül működik, az olyan rendszer mellett használja, ami totál alap, mint a tiéd. ha már költesz rá, akkor olyat vegyél, ami időtállóbb és egy jobb vga mellett is megállja a helyét. ezért ajánlottam mást, az a +2ezer nehogy már földhöz vágjon... 😊
0
0
0
0
Funes avatar
Mindjárt gondoltam, hogy egyből le hulladékozzátok. 😀
Csak fura, hogy másnak remekül működik semmi gondja vele, ti meg egyből azt mondjátok, hogy hulladék...
De én is tisztában vagyok vele, hogy nem "szipiszupi" márka, de szinte egytől egyig mindenki meg volt vele elégedve.

Na de sebaj lehet rá áldozok annyit és veszek egy Corsair VS450-et!
Szerk: Zsolt az nem tűnik rossz opciónak ennyiért, a mostani gépemhez kellene, de az se bánnám, ha már az újhoz is elég lenne. 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Esetleg ez
[LINK]

Utánanéztem, CWT beles de még a vállalható kategória.
De akár az is jó amit Bronson linkelt. HKC-tól legalábbis sokkal jobb vétel...
0
0
0
0
Bronson avatar
ez tényleg az 😆 nem fér bele jobb a keretbe? 11-12k körül van evga 430w, az ha újítasz is, maradhat... ha nem, akkor inkább ez, mint a HKC. bőven elég lesz.

[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Srácok mi a véleményetek erről a tápról ? Sok jót olvasni róla !
[LINK]

Lényegében érne már egy tápcsere és ezt találtam a legolcsóbb opciónak, mert kiszállítással és utánvéttel együtt 10 ropiból kijönnék és őszintén szólva ez a max, amit áldoznék rá.. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ugyanaz. Annyi, hogy a 6+2-es használható 6 tűs kártyához is (Ha nagyon erős vagy, akkor a 8as is belemegy 😊 )
0
0
0
0
no avatar
Tehát akkor a 8-ból 6 simán belemegy a vga foglalatába?
0
0
0
0
Puffin avatar
6+2-es vagy 8-as ugyanaz.
0
0
0
0
no avatar
Zalman 500W ZM500-GV-re ráköthető egy gigabyte gv-n960wf2oc 4gd? Úgy értem, a tápon van 2 8 pines csatlakozó, de ezek 6+2-esek, vagy komplett 8-asok?
0
0
0
0
Hexney avatar
450W már elég lesz neki?
0
0
0
0
Hexney avatar
Sziasztok, ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlotok?

AMD Athlon II X3 450BOX 3.2Ghz
MSI GTX 560 TI OC 2GB 256bit
4GB DDR2 Ram.
0
0
0
0
Bronson avatar
miért is? a corsair-nek jobb a hatásfoka, nagyobb a teljesítménye. egyedül ami az fsp mellett szól, az az 5 év garancia, ami valóban megfontolandó.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
darkstreet89: Inkább egy FSP Hyper 500W, pár száz forinttal drágább mint amit te néztél.

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
persze. annyi pénzért az egyik legjobb választás!
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Elfogja bírni,mert nem akarok újítani ha mondjuk más kártya kerül bele idővel. ??
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Intel Core i5 3570K [~4.3GHz] + Cooler Master Hyper TX3 EVO
AMD Radeon R5 ES ~ 8GB (2x4GB) DDR3-1600 MHz CL9
SAPPHIRE R9 280X Dual-X OC 3GB GDDR5 384bit
Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)

Ehhez keresek valami jó tápot. Ami legalább normál keretek között marad (max 15 rugó), mert van most egy régebbi táp,de elég hülye hangot kezd adni és olyan nagy,hogy nehezéknek jó lenne a méhbe..

Egynlőre ezt néztem: [LINK]
0
0
0
0
Recon934 avatar
Egy 500W-sat szeretnék minimum, hogy jó legyen későbbre is. 😀 Még ezt néztem még, kicsit nagyobb a hatásfoka: Enermax 500W NAXN Basic
Vagy maradjon a Corsair ? Köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Recon934: Egy Corsair CX430 is elég, abból van moduláris is.
0
0
0
0
Puffin avatar
Recon934: elég hozzá. Abban az árban jó, amennyiért néztem (14ezer körül).
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció