Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sszemtelen avatar
csuz-li: Köszönöm! 😀

MC MaRcI: Ezt is szerettem volna kideríteni... 😃 Gondolom azért pár új AAA cím már megfogja 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
sszemtelen: Tökéletes lesz ehhez.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
csuz-li: Köszönöm!
Nem akarok én új AAA-s játékokkal játszani, időm se lenne rájuk munka mellett. Sok Photoshop, film/sorozat nézés, meg pár régebbi játék. A VGA meg egy GTX950 2GB, plusz (egyenlőre) 8GB RAM.

S ha ez is kiszolgál 3 évig -mint azt az elődje, a Phenom II X4 965 tette-, akkor bőven jó nekem 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
sszemtelen: Ugyan már ma is van egy két játék, ahol már kevés, ha egyébként komolyabb VGA mellett van, de alapvetően elég. Ez ugye attól függ, hogy mire kell, mire használod, és ha játékra, akkor az is, hogy milyen VGA mellett van.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

Az Intel i5-4460-ról mi a véleményetek? Meddig lehet még kihasználni az erejét, s meddig elég?
Köszönöm! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Cursed: A processzor lekezel bármit, csak az én általam javasolt paraméterekkel optimális a dolog.
0
0
0
0
Dermedor avatar
Bronson: Köszönöm a válaszod. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
annyival javítanám, hogy az nem IGP, hanem APU... 😊 és igen, minél gyorsabb ramokat teszel mellé, annál jobb teljesítményt tudsz belőle kicsikarni!
0
0
0
0
Dermedor avatar
csuz-li: Köszönöm az észrevételed. Ezt nem is figyeltem. Érdemes lesz ezt átgondolni... 😃 Mondjuk Én ennyire nem értettem volna hozzá. Ha azt a RAM-ot teszem bele amit Én írtam akkor lehet lassabb lesz vagy nem használja ki?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Cursed: Amit én vennék mellé, az egy 2133-as CL9-es RAM. A 2133-at tudja kezelni rendesen a proceszor memóriavezérlője , a CL9-es késleltetés meg értelem szerűen előny a CL11-hez képest és itt minden kis apróság fontos lehet. például: [LINK]
0
0
0
0
Dermedor avatar
csuz-li: Ők lesznek duálba: Kingston DDR3 2400 8GB HyperX Savage CL11 KIT (2x4GB)
Egyébként egyenlőre integrált VGA lenne. Sajnos most csak erre telik, de benne van a terveimben majd duálba bele rakni valamilyen videokártyát. Akkor ez esetben nyert a 7850k. Köszönet a gyors válaszért 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Cursed: IGP-t használnál, tehát processzorba integrált VGA-t, vagy külön dedikált videokártyával. mert ha dedikált, akkor inkább athlon x4 860K. Ha IGP-s, akkor a 7850K. Utóbbi esetben fontos a jó és gyors RAM, azt ne feledd!
0
0
0
0
Dermedor avatar
Sziasztok!

Az Én nagy dilemmám: A10 7800-ast vegyek avagy A10 7850K-t? Játékra használnám.
0
0
0
0
no avatar
Nagyon jó lehet igen 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Dzsozi ez jó vétel szerintem: [LINK]
0
0
0
0
Manyik75 avatar
30k-ért már kisebb i5-őt kap (de i3-at tuti ) lappal együtt, én nem vennék már quadot annyiért.
Max nagyon olcsón inkább valami xenont.

[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Dzsozi93: Q9450, Q9550, Q9650.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
De még lehet hogy alaplapot is cserél 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Mivel a mostani procija socket775 így eléggé valószínű mire gondolt...😊
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Mondjuk ha a tokozást leírod az előny... így kapásból Core 2 Quad-tól AMD-ken át i7-ig bármi lehet...
0
0
0
0
Dzsozi93 avatar
Sziasztok,milyen quad-core processzort tudnátok nekem ajánlani max 30000ft-ért?
0
0
0
0
no avatar
Piero: semmi gond, legalább látunk több alternatívát is.
0
0
0
0
Bronson avatar
+az xfx gold szériájáról még meg se feledkezzünk... 😊 nem vagyok látnok, de a technológia fejlődik és az évek során a fogyasztás folyamatosan csökken minden hardvernél, szóval annak az esélye, hogy egy minőségi 550-es táp nem lesz elég bármilyen egykártyás rendszerhez évek múlva is, nem sok esélyt látok.
0
0
0
0
Puffin avatar
Palanova: Ajánlottál 2 tápot, amelyek közül én nem venném egyiket sem!
Olyan árban inkább:
Seasonic G550 (31k), G650(39k)
EVGA Supernova 550GS (29k) vagy G2 széria. (pl 750 G2 39k 10 év garival)
0
0
0
0
no avatar
Bronson: akkor te nyilván előre látod hogy a következő 3-5 évben a vga-k milyen fogyasztással érkeznek és ő milyen fogyasztásút szeretne és milyet is fog vásárolni. És ha már i7 körül variál, tippre nem 2 évre tervezi.
Mindenesetre ettől függetlenül én nem centizem ki a tápot soha, így megeshet hogy marad benne +100W amit nem használok ki, de így nem is kell aggódnom hogy egy esetleges jobb VGA-nak vajon elég lesz-e. Ezt persze fel lehet fogni úgy is hogy nem értek hozzá, de mint sok mindenben, ebben is eltér a véleményünk.

Tanáccsal meg nem kötelező egyetérteni és vakon elfogadni.

És most hogy vége a személyeskedésnek, a témához:
FSP AURUM 92+ 550 (PT-550M) 39k
FSP Aurum CM 650W 45k
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
650 -es FSP (úgy hiszem a raiderre gondoltál) két db GTX970-et elvisz SLI-ben...
500-550 watt bőven elég neki. EVGA, be queit, FSP valamelyike pl., és még azok se fognak 100% terheléssel üzemelni.
0
0
0
0
Bronson avatar
650-es táp? következő cserénél legyen észen...? inkább ne adj tanácsokat ha nem értesz hozzá 😉
0
0
0
0
no avatar
tibi458: 600-650 elég, ha márkás (FSP) és nem vargáné és tsa bt-s. Mehetsz alá is, de akkor a köv VGA cserénél kell észnél lenni.
i7-et meg nem 1-2 évre veszed hanem hosszabbra. i5 hamarabb ki fog futni a szuflából, és hamarabb kényszerülsz majd kompromisszumra a játékok grafikai minőségét illetően. Persze kérdés az is hogy mikorra tervezed a következő konfigvásárlást. Így utólag nem gondoltam volna hogy kis i3asom kihúzza a 4. évét, de megtette, igaz nem vagyok maximalista a játékok grafikái terén.
0
0
0
0
no avatar
Ja és ehhez a konfighoz mekkora táp kellene?
0
0
0
0
Bronson avatar
miért ne lenne? olcsóbban megkapod, a gyári hűtő kb dísznek van, a doboz meg minek? hogy kirakd a polcra?
0
0
0
0
no avatar
Jaaa értem. Az nem olyan jó akkor. 😀

Visszatérve az eredeti témára, szerintem egy jó i5-nek elégnek kell lennie max beállításokhoz is. Nem akarok én 4K-ban játszani meg ilyenek.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Csak magát a procid kapod, doboz és hűtő nélkül.
0
0
0
0
no avatar
OEM az mit jelent? Ezt írják a windows-oknál is de sose tudtam. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
1 év garival már lehet kapni OEM i7 6700-at is.

[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
tibi458: H.aprón kicsit többért i7 6700 van újan 3 év garival.
0
0
0
0
no avatar
Piero: 70.000 az aqua-nál, eddig csak ott néztem a cuccokat.
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Üdv, melyik a jelenleg kapható legjobb i5-CPU a piacon? Vagy ha az már ár-ban nagyon közelít Valamilyen i7-hez akkor inkább azt lenne érdemes venni?
0
0
0
0
Puffin avatar
tibi458: mennyiért vennéd a 6600K-t?
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibi458: A "K"-s processzorhoz "Z"-s alaplap kellene, vagy felesleges a K, úgy elég lenne egy "H"-s alaplap is ehhez a konfighoz.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a válaszokat, bemásolom ide, milyen konfigra gondoltam:

Alaplap ASUS B150M-A alaplap
Memória 16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2X8GB) (HX421C14FBK2/16)
Videókártya ASUS GeForce STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 4GB 
Processzor Intel Core i5-6600K 3,5GHz Socket 1151 dobozos /BX80662I56600K/
SSD 250 GB Samsung 750 Evo SSD meghajtó (MZ-750250BW)

Ja és a monitorom csak 1440x900-as, tehát még full hd-ban sem kell mennie a játékoknak.
0
0
0
0
no avatar
tibi458: nagyban függ hogy rendelkezésre áll-e a megfelelő VGA, alaplap, táp, memóriamennyiség, SSD.
i5 sokmindenre elég, ha hozzávaló VGA van mellette. i7 mellé már eléggé erős VGA dukál, vagyis a 200e kategóriából, ha már a legmagasabb beállításokkal szeretnél játszani.
A kihasználás érdekes kérdés. Játéka válogatja, hogy mennyire terheli ki az adott processzort-VGA-t. Illetve ha kiterheli is, mennyire szép amit látsz. Mert lehet hogy csak rossz optimalizáció miatt terheli maxra 😞

Jelenleg számomra a legcsábítóbb az i7-6700K, egy Z170es ASUS vagy Gigabyte alaplapba, 16Gb DDR4, megfelelő tápegység, mondjuk egy FSP Aurum S Gold 700W, végül egy GTX980Ti. Más kérdés, hogy lehet VGA vásárlással érdemes várni az év második feléig az új nvidia kártyák miatt, vagy legalábbis a Computex kiállításig, ami máj31-jun4 között lesz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibi458: Ha minden játéknál maxot akarsz, akkor i7. Van már egy rakat olyan játék, ahol ehhez kevés az i5. Ha viszont legfeljebb olyan játékkal játszol, mint a GTA V, ami csak négy szálat használ, akkor az i5 is elég. (Persze a "maxot akarok" a VGA-n bukik először és csak másodszor a processzoron)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jelenleg én is úgy tudom hogy egy erős i5 elég mindenhez.De ha nekem lenne pénzem i7-re azt venném a göbőre való tekintettel.Előbb utóbb el fog kélni az i7 teljesítménye is.Bár ha most kéne gépet vennem én, se vennék egyből i7-et csak i5-t aztán mikor már kevés lenne vennék bele i7-et.(Ha újonnan nem is de használtan biztos lesz pár év múlva is még abba tokozásba való amilyen adott.)
0
0
0
0
no avatar
De kihasználják az i7-et? Rengeteg videót megnéztem, i5-el sincs semmi gondja egy játéknak se.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
tibi458: Ha megvan az embernek a pénze egy i7-re és a hozzá megfelelő alaplapra akkor az jobb választás.Viszont a jelenlegi gépednél még egy i5 is jóval izmosabb.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Ha minden játékkal csak a legmagasabb beállításokon szeretnék játszani, akkor elég egy i5-ös processzor, vagy csak i7?

Köszi!
0
0
0
0
matyosowski avatar
Troll én nem is írtam hogy ők ezt állították volna : ) Viszont tuti hogy van VGA limit, mert a benchmark is írja de érezhető is. Igazából szerintem ezért az összegért ez a proci nagyon jó árban volt, és nem is jártam rosszul. Lehet hogy igazad van és több FPS lenne egy erősebb VGA-val de nem gamelek annyit amiért megérné egy csúcs karit venni.
0
0
0
0
Puffin avatar
matyosowski: mégiscsak i7! 😃 Már csak egy jó VGA kell mellé!
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
matyosowski:
Nem is mondták neked hogy VGA limited lesz... csak azt hogy jobban járnál VGA cserével. Most nyertél 20-25 FPS-t. Ha VGA-t újítasz be meg lehet hogy 35-40-et (vagy még többet). Szerintem erre utaltak neked azzal hogy jobban járnál VGA-val...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció