Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MC MaRcI: Ezt is szerettem volna kideríteni... 😃 Gondolom azért pár új AAA cím már megfogja 😀
Nem akarok én új AAA-s játékokkal játszani, időm se lenne rájuk munka mellett. Sok Photoshop, film/sorozat nézés, meg pár régebbi játék. A VGA meg egy GTX950 2GB, plusz (egyenlőre) 8GB RAM.
S ha ez is kiszolgál 3 évig -mint azt az elődje, a Phenom II X4 965 tette-, akkor bőven jó nekem 😀
Az Intel i5-4460-ról mi a véleményetek? Meddig lehet még kihasználni az erejét, s meddig elég?
Köszönöm! 😀
Egyébként egyenlőre integrált VGA lenne. Sajnos most csak erre telik, de benne van a terveimben majd duálba bele rakni valamilyen videokártyát. Akkor ez esetben nyert a 7850k. Köszönet a gyors válaszért 😃
Az Én nagy dilemmám: A10 7800-ast vegyek avagy A10 7850K-t? Játékra használnám.
Max nagyon olcsón inkább valami xenont.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Olyan árban inkább:
Seasonic G550 (31k), G650(39k)
EVGA Supernova 550GS (29k) vagy G2 széria. (pl 750 G2 39k 10 év garival)
Mindenesetre ettől függetlenül én nem centizem ki a tápot soha, így megeshet hogy marad benne +100W amit nem használok ki, de így nem is kell aggódnom hogy egy esetleges jobb VGA-nak vajon elég lesz-e. Ezt persze fel lehet fogni úgy is hogy nem értek hozzá, de mint sok mindenben, ebben is eltér a véleményünk.
Tanáccsal meg nem kötelező egyetérteni és vakon elfogadni.
És most hogy vége a személyeskedésnek, a témához:
FSP AURUM 92+ 550 (PT-550M) 39k
FSP Aurum CM 650W 45k
500-550 watt bőven elég neki. EVGA, be queit, FSP valamelyike pl., és még azok se fognak 100% terheléssel üzemelni.
i7-et meg nem 1-2 évre veszed hanem hosszabbra. i5 hamarabb ki fog futni a szuflából, és hamarabb kényszerülsz majd kompromisszumra a játékok grafikai minőségét illetően. Persze kérdés az is hogy mikorra tervezed a következő konfigvásárlást. Így utólag nem gondoltam volna hogy kis i3asom kihúzza a 4. évét, de megtette, igaz nem vagyok maximalista a játékok grafikái terén.
Visszatérve az eredeti témára, szerintem egy jó i5-nek elégnek kell lennie max beállításokhoz is. Nem akarok én 4K-ban játszani meg ilyenek.
[LINK]
Alaplap ASUS B150M-A alaplap
Memória 16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2X8GB) (HX421C14FBK2/16)
Videókártya ASUS GeForce STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 4GB
Processzor Intel Core i5-6600K 3,5GHz Socket 1151 dobozos /BX80662I56600K/
SSD 250 GB Samsung 750 Evo SSD meghajtó (MZ-750250BW)
Ja és a monitorom csak 1440x900-as, tehát még full hd-ban sem kell mennie a játékoknak.
i5 sokmindenre elég, ha hozzávaló VGA van mellette. i7 mellé már eléggé erős VGA dukál, vagyis a 200e kategóriából, ha már a legmagasabb beállításokkal szeretnél játszani.
A kihasználás érdekes kérdés. Játéka válogatja, hogy mennyire terheli ki az adott processzort-VGA-t. Illetve ha kiterheli is, mennyire szép amit látsz. Mert lehet hogy csak rossz optimalizáció miatt terheli maxra 😞
Jelenleg számomra a legcsábítóbb az i7-6700K, egy Z170es ASUS vagy Gigabyte alaplapba, 16Gb DDR4, megfelelő tápegység, mondjuk egy FSP Aurum S Gold 700W, végül egy GTX980Ti. Más kérdés, hogy lehet VGA vásárlással érdemes várni az év második feléig az új nvidia kártyák miatt, vagy legalábbis a Computex kiállításig, ami máj31-jun4 között lesz.
Ha minden játékkal csak a legmagasabb beállításokon szeretnék játszani, akkor elég egy i5-ös processzor, vagy csak i7?
Köszi!
Nem is mondták neked hogy VGA limited lesz... csak azt hogy jobban járnál VGA cserével. Most nyertél 20-25 FPS-t. Ha VGA-t újítasz be meg lehet hogy 35-40-et (vagy még többet). Szerintem erre utaltak neked azzal hogy jobban járnál VGA-val...