Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ha szakmailag kell nézni, akkor azt lehet mondani, hogy az NV a jelenre koncentrál, és ha valamit nem tud a GPU, utólag szoftveresen oldja meg. Az AMD pedig mindig előrébb tekint hardver szinten, ezért jobbak most is DX12 / Vulkan alatt a kártyáik. A héten amúgy jön egy hatalmas AMD driver csomag, benne minden földi jóval, amivel talán először megelőzik ezen a téren is a vetélytársat.
Plusz szakma: az is fontos, hogy ki, milyen felbontáson, milyen monitoron játszik. Mert ez is befolyásolja a kártya vásárlását.
És akkor összegezve: nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy az egyik vagy másik ebben vagy abban 100%-ban erősebb, vagy gyengébb. Más elmélet, más technológia. A valódi erőt úgyis a játékok alatt mért tesztek adják. Ma az NV vezet csúcskártya fronton (GTX1080), az AMD meg a középszintet viszi. De piacilag, tőke terén, és a birtokban lévő szabadalmaknak köszönhetően az NV mindig népszerűbb lesz, ez meg már a piac törvénye. (sajnos) Jó lett volna, ha marad még egy vagy két VGA gyártó, akik mernek, fejlesztenek, és a piacot nem engedik ennyire eltorzulni. (S3, Matrox - utóbbi él, de nem a játékos fronton)
Tehát AMD vs NVidia
And mellet szólnak
Olcsóbb
Jobb directx támogatás
Jobb VRAM
Nvidia mellett
Kevesebbet fogyaszt
Kevesebb hőt ad le
Magasabb processzor órajel
Arra lennék kíváncsi persze csak általánosságban a mostani videókártyákat nézve hogy miért van ez az AMD nél a memória a jobb az NVidiánál meg a processzor. Bármilyen hosszú is legyen a válasz elolvasom. Persze más tulajdonságra is kíváncsi vagyok.
Mintha gyorsan fogyna a c meghajtón a szabad hely 😃
TheXperia: Hát köszi.. 😃 A Te AMD-d is jó erős 😆
VeresAdam: Amúgy meg mondtam én. Nem kell parázni, főleg, ha virágboltban jártál. 😃
SZERK: Na emberek. Felraktam a 10 pro-t. Egyből telepítés közben az összes eddig update települt, tehát naprakész a rendszer. A GPU 6770 lett magától. Azt írja megfelelően működik. Nem is piszkálom.. Itt egyből tölt le az áruház 😂😂😂😂😂😂
Jelenleg 8.1 van rajta. Működő hd 5770 driverrel.
Egyszer már raktam fel win 10-et és automatikusan 6770 lett a neve. Sehogy nem tudtam HD 5770-re varázsolni, ezért visszaraktam a win 8.1-et. Megint próbálkoznék a win 10 telepítésével, hátha szerzek megfelelő drivert az 5770-hez. Azért maradok távol a win 7-től, mert nekem fontos az áruház.
Én a suite verziót próbálnám, utána, ha nem menne a beta verziót. ilyenkor sajnos előjön az a fajta ténykedés, hogy ki kell próbálni mindent. vagy maradsz a WIN7-nél, mert a hardveredhez az passzol leginkább.
Áruház: állítsd le, gép restart, a windefend-et kapcsold ki, és ha megy a frissítés (Gépház), akkor szüneteld. (eredeti a W10?)
Ha win 10-et rakok a gépre más drivert telepít mint az én kártyám, és az enyémre nincs is win10 driver (5770) és 6770-et telepít. Baj ez? Lehet így használni? /játékokra, amik a rendes driverrel win8-on futnak/
Neki is állok böngészni a kártyákat. 😀
Így azt hiszem egyértelmű, hogy akár 750Ti, GTX 960 akár RX 460/470 mellett döntesz (utóbbiak jobbak az új fejlesztéseknek és a DX12 támogatásnak köszönhetően!), mindenképpen előrelépés lesz. Én anno a 660-ról váltottam 960-ra, és egy másvilágba kerültem.
Köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget!!
Szerintem is VGA lenne az elsődleges. Volt nekem is 660 kártyám, sajnos csak 1,5 GB-os, hiába van rajta 2GB...
Ennyi pénzért, vagy picit többért ezek lennének jók: GTX 1050Ti, vagy használtan GTX 960, AMD oldalról használtan R9 380, vagy újonnan RX 460 4GB verzió.
Majd mehet bele még memória később.
Intel i5 3,1 Ghz, 4 magos
8 Gb ram
Geforce Gtx 660 2 Gb kártya
1 Tb vinyó
Alaplapot nem tudom pontosan, valamilyen ASUS 😀
Kb 50-60 ezer forint értékben gondoltam a kártyát, de ha kicsit több, még az is belefér. Elég a kártyát újítani, vagy mást is kellene?? Milyen kártya érné meg??
Választ előre is köszönöm!!
Aztán, ha külön hűtőre gondoltál, akkor a legjobbak az AC termékei: [LINK]
Kis szerelés, csavarozás, és sokkal halkabb, időtállóbb hűtést kaphatunk. Fontos tájékozódni a támogatott VGA típusokról! nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk.
Tudom nem hajtja ki úgy mint pl egy i7-6700, de azért ha jól sejtem még elbír vele.
Persze megvagyok vele elégedve, nagyon jó kis kártya.
Erre gondolsz?
[LINK]
Úgy gondoltam, hogy DVI-HDMI, vagy DP-HDMI.
Ennél: [LINK]
Itt még olcsóbb: [LINK]