AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Anno a P4 korszakban a lapok általában 70°C körül voltak belőve vészleállításra.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bassus16: Nekem is kb annyi. A kérdés viszont az volt, hogy mennyi a "még nem káros". Amit írtam hőmérsékletek, azok azok, aminél az adott processzorok már elkezdenek visszavenni a teljesítményből, hogy megelőzzék a károsodást.
0
0
0
0
bassus16 avatar
csuz-li:4.20GHz-re van húzva és maximum 49-50 fokos a proci.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Sztrelok
Maximum 1 magos teljesítményben, ahol 4 vagy több mag van használva ott erősebb lesz az FX-6300.

Ember2
Ettől függetlenül nem éri meg lecserélned, akkor már egy FX-8350, vagy várd meg a Zen-t ha mindenképp AMD-t szeretnél. 😃

Viszont ha megírod milyen alaplapod van meg tápod, akkor esetleg tudunk segíteni i5 vagy i7 választásban is, úgy nem kell a fél meglévő konfigodat lecserélned.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Ember2: Nem, nem éri meg. Az i3 4170-esed erősebb.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ember2: Attól függ mire, meg mihez. Mondjuk annyi pénzért jobbat nem nagyon kapni, ha a pénz miatt választod.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek egy AMD FX-6300 as jó lesz? 6 magos proci 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Épp ideje végre valami bemutatónak. Valami APU-t mutatnak 40eFT környékén, az nekem frankó is.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Roybertson:
Már a "szkájlék" is hatalmas léket kapott... 😃 A "kábszilék" fogyasztását/fűtését láttam 189W 😃 Nem akarok gyínteles fűtőtestet 😃 Maradok az AMD-nél. 😎
0
0
0
0
Funes avatar
Óóó Tibi pedig jön az új "gyíntel kábszy lék" 😆
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Dec. 13-án ZEN bemutató: [LINK] 😲
0
0
0
0
Underworld avatar
nekem még anno asus 6970 direct cu ii vgam játék közben 84fokot is produkált,sőt az volt ennél típusnál a normális,meg sokat is fogyasztott!
0
0
0
0
Hunork avatar
Schwin94: CPU ki lett tárgyalva. (bár itt is él a lentebb leírtak, hogy kell jó profil a CPU hűtőnek, és lehetőleg ne menjen soha 60 fok fölé. Ja, megy egy normális hűtő 😀 )

GPU esetében más a helyzet. AMD kártyáknál a max 100 fok teljesen gyári érték. Intel esetében a 80-90 fok is belefér még. Habár nyilván nem jó üzemszerűen sokáig így használni. Kell egy ventilátor profil, ha más nem, MSI AB programmal. Általánosságban elmondható, hogy a VGA akkor lesz hosszú élettartamú, ha Idle állapotban 30-50 fok, míg terhelt állapotban 60-80 fok a GPU hőfoka. Nyilván a sávban el kell helyezni az adott típust. (pl egy R7 nyilván alacsonyabb értékkel dolgozik, mint egy R9)

Ennek okán nem feltétlen jó a mostani trend, hogy 50 fok felett kapcsolnak be a VGA ventik, jobb, ha megy a hűtés terheletlen állapotban is, mondjuk 20-30%-os venti rpm-el. Utolsó mondat szigorúan szvsz.
0
0
0
0
no avatar
80 fok felé ne menj leolvadt a grafit és csernobilt csinálsz. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Schwin94: Processzora válogatja. Nagy átlagban AMD FX-nél ~60°C a normál hőmérséklet, Intelnél meg ~70 °C.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én majd valamilyen AMD APU-t fogok venni.
Olcsóbb, mintha költenék CPU VGA kombóra 100eFT-t.
0
0
0
0
no avatar
Az sr3 150 dollárba jó vételnek látszik majd i3 vagy i5 helyet. 😀
[LINK]
0
0
0
0
Hunork avatar
Kis olvasnivaló: [LINK] Zen élet kezdete.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Schwin94: Ameddig nem jön ki a füst belőle, jó vagy.
0
0
0
0
Dani46 avatar
AMD 60-65 fokig szokta írni,vga az meg 80 ig jónak mondható,ha az felett van érdemes ránézni.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
AMD gépeknél, mekkora a még nem káros processzor hőmérséklet? Terhelve, és Terhelés nélkül?
Ugyan a GPU-knál?
Nyilván valóan a minél kisebb annál jobb az érvényes, csak kiváncsiságból.
0
0
0
0
no avatar
Van egy érzèsem hogy az i7 6700k ugy is elveri majd. Esetleg egy 4770 amivel versenyezhet.
0
0
0
0
Funes avatar
Az újdonság hatása biztos megnyomja az árát, de én nem tudom elképzelni, hogy annyi lesz, viszont ami aggasztóbb, hogy elképesztően erősödött(erősödik) a dollár és az euró is megindult fölfele !
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Carl: Akkor az itt kis hazánkban lesz simán 120.000.
0
0
0
0
no avatar
Na kint a zen ára 300 dollár lesz minden igaz a legdrágább még olcsóbb lesz mint a I7-6700K! Na majd kíváncsi vagyok mit tud cserébe 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
ddkk22: igen, igazad van, ezt kifelejtettem! Teljesen jól leírtad!
0
0
0
0
no avatar
sziasztok egy beárazást szeretnék a gépemre kérni proci i5 4570 alaplap gigabyte B85M-D3H 8gb hynix ddr3 1600hmz ram GV-N670OC-2GD 2gb ddr5 256bit kártya cooler master 500w táp 2tb toshiba sata 3 vinyó Aerocool XPredator fehér házikó elöre is köszi
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Még egy dolgot figyelni kell, még pedig hogy a ramodnak milyen az időzítése, pl cl9 vagy cl10 vagy cl10, ddr4-es ramoknál magasabb pl cl13 és így tovább, minél kisebb az időzése egy ramnak annál gyorsabb. Szóval ha neked ddr3 1600mhz-es cl10-es ramod van, akkor legjobb ha ugyan olyan paraméterekkel rendelkező ramot választasz, a márka az mindegy szinte.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem azért kérdezte, mert az Intel - persze megint csak példa, mert processzora válogatja - 1333/1600-as ramokat kezel, míg az AMD 1866-ot, vagy épp 2133-at. Szóval emiatt és nem azért, mert van Intel, avgy AMD ram. (Mondjuk történetesen van AMD márkájú RAM is, de az is megy minden processzorral.) Ha összeraksz egy gépet, akkor ezekre is érdemes figyelni, persze azzal a kitétellel, amit Hunorok is ír, tehát, ha nem akarsz tuningolni. Mondjuk ami a fontosabb, az az alaplap, hogy az mit tud lekezelni.
0
0
0
0
Underworld avatar
értem,akkor nincs más kritérium,mert én is csak ezekről tudtam amit leírtál!

köszi a megerősítést! 😀 😉
0
0
0
0
Hunork avatar
RAM esetében csak annyi, hogy
1. típus: DDR3 / DDR3L / DDR4
2. Frekvencia: azaz hány MHz-es.
(van még sok tulajdonság, de ez a kettő a legfontosabb)
Fentieket nagyon figyelembe kell venni alaplap / CPU választásakor. Egyes tuning lapokat leszámítva teljesen felesleges pl X Mhz-el gyorsabb RAM-ot venni, ha a CPU csak pl 2133-at tud kommunikálni.
Aki azt mondta, hogy a RAM Intel vagy AMD-s, az botorságot írt.

mod: nyilván a mostani legismertebb RAM-okat említettem, van még egy halom DDR, DDR2, EDO...stb, de ezek már valóban nosztalgikusak.
0
0
0
0
Underworld avatar
Nemrég láttam egy olyan kiírást,hogy valaki keresett ramot,és megkérdezték tőle,hogy intel vagy amd,tudtommal ramnál nem kell figyelni az ilyesmire! Esetleg mind2 féle alaplapban másképp funkcionálnak a memóriák? lehet hülyeséget kérdeztem,de kíváncsi vagyok erre,mert ilyet még nem hallottam!
0
0
0
0
no avatar
Az én tabomba is atom van z3735f 2 gb rammal. 8 colos kijelzöje. Egész jó kis gép 😀 4 magos.
0
0
0
0
FoLey avatar
Én meg AMD Turion 64 X2 TK-55-öt hajtok. 😆
0
0
0
0
danee23 avatar
Sempron FTW! Asztalit használom mostanában főleg, Sempronok közül az egyik legutolsó 2 magos példányával 3.1-re túlhajtva 😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Sempron? Én Atomot hajtok 😊
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
Erre kíváncsi vagyok mi lesz belöle. Tuti hogy nem közel jövöbe dobják piacra ha egyáltalán piacra kerül.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Foley:
Lehet.. 😀 A tévém durvább, mint a laposom 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Az asztali csúcs Zent, inkább 100e vagy felettire tippelem... csak jöjjön már!!!! Picit döcögős a laptopom.. (AMD Sempron) 😃

Akkor az én laposom gyorsabb a tiédnél? 😆
0
0
0
0
no avatar
I7 6950x és 64gb ram akkor 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
rambustibi78: Én nem a Zen-nek hanem az RX 490-nek tippeltem az árát 😀 De a csúcs Zenre árára nem tippelnék mert még nem tudni mekkora lesz a teljesítménye 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Én is várom a zent meg a többi cpu-t is jövőre már gyűjtögetem a lóvét teljes platform csere lesz ddr4 meg valami új zen vagy kabylake de én kivárok egyrészt elején tuti irreálisan magas árak lesznek meg gondolom majd zenből is lesz refresh széria mint ahogyan volt phenom ii és az fx szériából is meg intel oldalon is haswellből. Aztán ha ezek megtörténnek akkor jöhet a váltás én addig nem várom ezeket a cuccokat megvárom hogy kiforrja magát a cucc szépen. Arra mindenképpen kíváncsi leszek hogy az am4-es lapok milyenek lesznek és milyen árban. Aztán remélem min 4 évig hozzá nem, kell nyúlnom a proci + alaplaphoz 😃
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
sztrelok:
Az asztali csúcs Zent, inkább 100e vagy felettire tippelem... csak jöjjön már!!!! Picit döcögős a laptopom.. (AMD Sempron) 😃
0
0
0
0
Schwin94 avatar
bszilvagyi, ugyan az a lapom van mint neked. Azt a lapot tényleg cseréld le ha teheted, az enyém is már folyamatba van. Esetleg
+Hűtés beszerelés javít a helyzeten(ez kipróbált), de akkor se lesz tökéletes a dolog. Sajna én is beleestem ebbe. De nemsokára kapja a másik lapot.
0
0
0
0
Pixx avatar
r9 280 mellé nem is igen kell tuningolnod. Az alap 4ghz jó neki már egy r9 290 mellé elkélne egy lightosabb 4,5 de abban az alaplapban felejtsed el annyit meg nem ér hogy ezért lapot cserélj.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Vissza is vettem alapra, a 60>30fps drop a melegedés miatt van, beállítás rohadt kevés van, kuka ez a lap 😂
0
0
0
0
Pixx avatar
Azért ír maximum sebességet végig mert kivan kapcsolva a Cool'n'Quiet másrészt a biosban a feszt ne fixel állítsad hanem offsetel mivel ha fixel állítod nem skálázza vissza az órajelet pl böngészés közben stb és feleslegesen van terhelve a proci feszültséggel.. Apm-et turbo boostot kapcsold ki ezek nem kellenek.

nekem a 8320 1.365v már 4,5ghz-en ment szóval 1.400v-on neked is kell annyit menni-e 4,2ghz az kevés annyit alapon is megy.Az hogy ugrál a fesz normális persze nem nagy mértékben de amit te írtál normális.

De a te alaplapodban én 100mhz tuningot se erőltetnék 😀 ne hogy szétpukkadjon a vrm 😃DD
0
0
0
0
hashimoto avatar
8350-nél 4,2Ghz-hez elég az 1,40V?
Update: https://kepkuldes.com/images/cbe0e499ee490826f128957abd2bf5c8.jpg 1,360 és 1,352 közt ugrál, pedig bios-ban 1,40-et állítottam be. Ez normális?
És lenne még egy kérdésem:
Miért van ez? https://kepkuldes.com/images/4ec1879c445946a6df915f0a04885c24.png
0-24-ben csak egy értéket ír a sebességhez, de az sohasem a maximum sebesség, tehát hogy van ez? 😃
Meg miért ír a 3GB-s kártyára ilyet a d😆iag? https://kepkuldes.com/images/1a167cf07e66f77b74d4c66f22666b4c.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
Nekem nincs nagy elvárásaim. Egy jobb vga meg talán Zero Infinity Shiva CPU hűtő rá,bár kétség,hogy az én Cooler Master Hyper TX2-nél erősebb lenne meg 2x8GB ram ennyi.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció