Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tihi1988 avatar
philips20 írta:
jó de ez már 1155 ös az már jóval újabb mint az 5300 as

Ezért is írtam azt, hogy azokat a játékokat tuti vinné, mert e5400 is viszi szinte simán, és ugyet a g620 meg erősebb annál, tehát az is vinni fogja. Sztem nem olvastad el figyelmesen azt, amit írtam😀
0
0
0
0
Sezx avatar
Tudom, hogy ez processzor rovat de részben ahhoz is kapcsolódik a kérdésem😃
szerintetek ez a videókártya
Asus EAH6850 DirectCU 2DIS 1GB DDR5 EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2
Jó egy ilyen procihoz AMD Phenom II X4 955 3,2GHz Black Edition?

Csakmert tesztelték és abban az volt hogy azintel quad core-os mellé eléggé "rossz"(vagyis nem muzsikál annyira) mert eléggé proci igénylő egy kártya aztán az x6-os mellé jó volt de az x4 ről nem esett szó. 😆
0
0
0
0
philips20 avatar
jó de ez már 1155 ös az már jóval újabb mint az 5300 as
0
0
0
0
tihi1988 avatar
nem annyira gyenge... Battlefield: Bad Company, CoD: Black Ops, F1 2011, NFS Hot Pursuit (2010), Crysis 2, FIFA 12, PES 12... hirtelen most ennyi jut eszembe, de ezekkel tuti elbír😀 Haverom E5400-al játsza ezeket (2.7ghz). Perxe itt-ott egy kis lag van - leginkább a Battlefieldnél - de azért elég szépen viszi őket.
0
0
0
0
philips20 avatar
hardX írta:
Netre + kisebb gémekre jó

csak ?

de hát 2magos 2,7 ghz és 3mb os, ez ennyire gyenge lenne ?
0
0
0
0
niteforce avatar
érdekes, nekem gyári hűtővel négymagosan sem meg 60 fölé 10 perc Prime 95 után
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Netre + kisebb gémekre jó
0
0
0
0
philips20 avatar
srácok erről INTEL Pentium G630 a procirol mi a véleményetek ?
0
0
0
0
Osynho avatar
A proci hőtermelése adott, a hűtéstől függetlenül. 😀 Attól, hogy egy jobb cooler elvezeti róla hőt, a környezetének átadja azt.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Azért némi igazság van benne, de inkább az öregebb lapokkal. Önmagában a procinak nem szabadna, hogy baja legyen, viszont a hő át terjedhet a közelben lévő alkatrészekre az alaplapon. Főleg a régebbi típusú elektrolit kondenzátorok utálják a forróságot, gyárilag 50 fok a hőtoleranciájuk. Ha egy proci huzamosabb ideig 100 fokos, a socketet közvetlenül ölelő kondik felmelegedhetnek 50 fok felé, amit már nem szeretnek és púposodhatnak.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Cooley írta:
Kornel77 írta:
De nekem is úgy mondták mikor vettem még azt az AMD-s gépem..hogy 60°C fölé ne menjen 😀

Mert hülyék. 100°C-ig nem szabad, hogy bármi baja is legyen, de szerintem 110-120 se kottyan meg neki különösen, bár hosszútávon az már tuti nem egészséges. 😆 Semmi olyan alkatrész nincs egy proci környékén vagy a prociban, ami ennyitől meglágyulhatna/megolvadhatna, a leégéshez meg jóval nagyobb hőmérséklet kell.

Értem 😀 Akk nem tudom honnan vették 😃 De nem is akartalak kérdőre vonni,csak gondoltam megosztom amit nekem mondtak 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Kornel77 írta:
De nekem is úgy mondták mikor vettem még azt az AMD-s gépem..hogy 60°C fölé ne menjen 😀

Mert hülyék. 100°C-ig nem szabad, hogy bármi baja is legyen, de szerintem 110-120 se kottyan meg neki különösen, bár hosszútávon az már tuti nem egészséges. 😆 Semmi olyan alkatrész nincs egy proci környékén vagy a prociban, ami ennyitől meglágyulhatna/megolvadhatna, a leégéshez meg jóval nagyobb hőmérséklet kell.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
egy kis +órajelet gyárival is rápakolhatsz, neked kell kikísérletezni.
Úgy hogy max terhelésen ne nagyon legyen több 60 °C-nél a proci.

60°C? Ez most komoly? Gyári órajeleken is tovább melegszik a gyári hűtővel... 😆 A Pentium D925-öm játékok alatt 4,5GHz-en 95°C körül ment. Közel 2 évig használtam így, jelenleg úgy 6 éves lehet, és a jelenlegi tulajánál is még tökéletesen működik. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Valaki ránézne a milyen monitort vegyek témára?
0
0
0
0
niteforce avatar
egy kis +órajelet gyárival is rápakolhatsz, neked kell kikísérletezni.
Úgy hogy max terhelésen ne nagyon legyen több 60 °C-nél a proci.
0
0
0
0
Sezx avatar
Értem, én is x4 mellett voksoltam magamban, de gondoltam jobb kikérni másnak is a véleményét ez ügyben!Szóval köszi szépen a tanácsokat 😃
Másrészről viszont nem kellene a felhuzás mellé egy jobb hűtő, mint a gyári?😃 azis + költség lenne akkor:S
de javítsatok ki, ha tévedek 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Sezx írta:
A véleményeteket szeretném kikérni, hogy szerintetek melyiket érdemesebb megvenni hosszabb távra?
AMD AM3 Phenom-II 1075T X6 3,0Ghz
vagy
AMD AM3 Phenom-II 975 X4 3.6Ghz Black Edition ?
(Inteleset nemakarok)

Én a 3-ast választanám, X4 955. 😀 Kb 10sec felhúzni a 975 szintjére, sőt még tovább is, viszont sokkal olcsóbb. A különbség meg mehet videokártyára, úgy sokkal jobb lesz, amennyiben játékra lesz a gép! 😀

jtrlvksz írta:
Sezx írta:
A véleményeteket szeretném kikérni, hogy szerintetek melyiket érdemesebb megvenni hosszabb távra?
vagy
(Inteleset nemakarok)

Mire kellene az a 6 mag és erősebb lenne, addigra elavult lesz mind2.

Te legalább annyit mondtál, hogí elavult lesz mindkettő, de annyira bírom, amikor azt írják, hogy mire kelleni fog a 6 mag, addigra az X6 gyenge lesz. És? A 4 magos meg még gyengébb...
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Sezx írta:
vagy
(Inteleset nemakarok)

Nagyon hosszú távra egyikkel se számolhatsz. Pillanatnyilag erősebb az X4 975. Mire kellene az a 6 mag és erősebb lenne, addigra elavult lesz mind2.
0
0
0
0
Sezx avatar
vagy
(Inteleset nemakarok)
0
0
0
0
no avatar
WackoSheep írta:
Athlon II X2 255 el kb hogy mennek a mai játékok? vagy inkabb a vga határozza meg???

A játékok jól mennem és majdnem minden tökéletesen (CPU szögből) Nekem AMD athlon x2 270-lesz de azon is minden megy...és igen ha ez a procid akkor már a VGA számít..
0
0
0
0
Logen33 avatar
én se cserélek most, pedig meg tudnék venni egy i5 2500k-t z68-as lappal, de most drága minden! majd jövőre cserélek!😃😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Én tuti nem vennék most procit, mert nincs is pénzem, de ha lenne sajnálnék ki adni érte annyit. Socket FM2-re leszek kíváncsi, addig nem nagyon foglalkozok vele, csak ismereteim fejlesztése, bővítése érdekébenm
0
0
0
0
Osynho avatar
WhiTP írta:
Sziasztok! Egy kis off: Mennyire éri meg egy Phenom II x4 955 BE-re pasztát venni?

Minden processzorra érdemes venni, mivel a cpu kupakja, illetve a cooler felülete nem tökéletesen sima, egyenes, így az érintkezés sem tökéletes. Persze működik nélküle, de ezen nem érdemes spórolni. 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
AMD-t csak a lap miatt éri meg MOST venni 😃 Mert a Bullok nem nagyon durranások....De ígérték,hogy még ebbe a platformba dobnak ígéretes procikat..Bár az AMD meg az ígéret 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Yusaris írta:
Üdv
Olyan processzor érdekelne ami bele illik az alaplapomba és jobb mint a mostani. Az ár 50.000-ig legyen ha lehetséges.

Phenon II X4 + LAP vagy várd meg a FX-4100at és + lap = 50000Ft
Pénz kidobás abba alapba fektetni, bár ha nem tudod hova rakni a pénzed akkor vedd, se semmi nem mutat arra h legalább 1 érv is szóljon mellette
0
0
0
0
ImAxRap avatar
twoKgames írta:
ha már régóta meg van akkor vegyél rá...(2 évesnél régebbi akkor érdemes, de persze ha nem teszel rá akkor is működik)

Sajnos még meg sincs, de köszi a gyors választ! 😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
ha már régóta meg van akkor vegyél rá...(2 évesnél régebbi akkor érdemes, de persze ha nem teszel rá akkor is működik)
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Egy kis off: Mennyire éri meg egy Phenom II x4 955 BE-re pasztát venni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
LGA775-ös processzort a helyedben nem vennék már, és a mostani procid ugyan csak két magos, de nagyon erős.
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Üdv
Olyan processzor érdekelne ami bele illik az alaplapomba és jobb mint a mostani. Az ár 50.000-ig legyen ha lehetséges.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Kornel77 írta:
Inkább a VGA...

azért kell proci, is, az Athlon II X2 már egy kicsit gyenge játékokhoz 😞

Persze,de nagyon sok játéknál a VGA dominál...Ám ezt te tudod 😀 Az nem tartalmaz L3-at?
0
0
0
0
niteforce avatar
Kornel77 írta:
Inkább a VGA...

azért kell proci, is, az Athlon II X2 már egy kicsit gyenge játékokhoz 😞
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Athlon II X2, vagy ha van annyiért X4 akkor az 😕
0
0
0
0
Lizard avatar
akos810 írta:
Intel Core i3-2120 3.3GHz LGA1156 - 29 025Ft
vagy
AMD Phenom II Quad-Core 955 3.2GHz - 28 825 Ft

edit: Játékra kell

Én a Phenomra szavazok
0
0
0
0
no avatar
Intel Core i3-2100 3.1GHz LGA1155 - 29 025Ft
vagy
AMD Phenom II Quad-Core 955 3.2GHz - 28 825 Ft

edit: Játékra kell
0
0
0
0
niteforce avatar
nevében benne van X3-vagyis 3 magos.
de CPU-z vel meg tudod nézni, sőt még windowsban is.
0
0
0
0
scrawzz avatar
sziasztok...lehet hogy hülye kérdés 😃 és igazából nem is ide tartozik, de az AMD Phenom X3 Mobile N870 processzor hány magos? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
és ezt az athlonnal is megteheti 😃
0
0
0
0
randal avatar
Toma97 írta:
wdavid írta:
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K

ezek i-ponról vannak, ha olcsóbban akarsz szerintem csak használtan tudsz 😀

Kössz . ez elvinné battlefield 3-at?

A Phenom x4 840-nél megpróbálhatod feloldani az L3 cachet és akkor kapsz egy x4 955-t.
0
0
0
0
wdavid avatar
igen, ha lesz mellé egy 6850/6870 meg 4 giga ram akkor úgy már menne 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Toma97 írta:
wdavid írta:
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K

Inkább a vga a kérdés. 😀
0
0
0
0
Toma97 avatar
wdavid írta:
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K

0
0
0
0
wdavid avatar
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K

0
0
0
0
Toma97 avatar
Nekem quad core kéne ami elviszi a mostlévő gameket max 25 ezerér
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Osynho írta:
Synda írta:
randal

Teljesen mindegy,te is láthatod ha kikap max 5 Fps-el,magok száma ide-oda 😜
Sőt van ahol jobb 😆

Ahol kevés lenne az i3,ott hidd el az x4 is .😉

X4-et sima szorzóemeléssel húzod és akkor nem lesz kevés, az i3 meg továbbra is az marad. 😉

Jaja egy 955 3800Mhz-n már +5-10%, ami már nagy elég játékokban is, főleg, hogy egy árban adják a két CPU-t, és az AMD-nek alacsonyabb áron jobb lapjai vannak.
0
0
0
0
Osynho avatar
Synda írta:
randal

Teljesen mindegy,te is láthatod ha kikap max 5 Fps-el,magok száma ide-oda 😜
Sőt van ahol jobb 😆

Ahol kevés lenne az i3,ott hidd el az x4 is .😉

X4-et sima szorzóemeléssel húzod és akkor nem lesz kevés, az i3 meg továbbra is az marad. 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció