Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jó de ez már 1155 ös az már jóval újabb mint az 5300 as
Ezért is írtam azt, hogy azokat a játékokat tuti vinné, mert e5400 is viszi szinte simán, és ugyet a g620 meg erősebb annál, tehát az is vinni fogja. Sztem nem olvastad el figyelmesen azt, amit írtam😀
szerintetek ez a videókártya
Asus EAH6850 DirectCU 2DIS 1GB DDR5 EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2
Jó egy ilyen procihoz AMD Phenom II X4 955 3,2GHz Black Edition?
Csakmert tesztelték és abban az volt hogy azintel quad core-os mellé eléggé "rossz"(vagyis nem muzsikál annyira) mert eléggé proci igénylő egy kártya aztán az x6-os mellé jó volt de az x4 ről nem esett szó. 😆
Netre + kisebb gémekre jó
csak ?
de hát 2magos 2,7 ghz és 3mb os, ez ennyire gyenge lenne ?
De nekem is úgy mondták mikor vettem még azt az AMD-s gépem..hogy 60°C fölé ne menjen 😀
Mert hülyék. 100°C-ig nem szabad, hogy bármi baja is legyen, de szerintem 110-120 se kottyan meg neki különösen, bár hosszútávon az már tuti nem egészséges. 😆 Semmi olyan alkatrész nincs egy proci környékén vagy a prociban, ami ennyitől meglágyulhatna/megolvadhatna, a leégéshez meg jóval nagyobb hőmérséklet kell.
Értem 😀 Akk nem tudom honnan vették 😃 De nem is akartalak kérdőre vonni,csak gondoltam megosztom amit nekem mondtak 😃
De nekem is úgy mondták mikor vettem még azt az AMD-s gépem..hogy 60°C fölé ne menjen 😀
Mert hülyék. 100°C-ig nem szabad, hogy bármi baja is legyen, de szerintem 110-120 se kottyan meg neki különösen, bár hosszútávon az már tuti nem egészséges. 😆 Semmi olyan alkatrész nincs egy proci környékén vagy a prociban, ami ennyitől meglágyulhatna/megolvadhatna, a leégéshez meg jóval nagyobb hőmérséklet kell.
egy kis +órajelet gyárival is rápakolhatsz, neked kell kikísérletezni.
Úgy hogy max terhelésen ne nagyon legyen több 60 °C-nél a proci.
60°C? Ez most komoly? Gyári órajeleken is tovább melegszik a gyári hűtővel... 😆 A Pentium D925-öm játékok alatt 4,5GHz-en 95°C körül ment. Közel 2 évig használtam így, jelenleg úgy 6 éves lehet, és a jelenlegi tulajánál is még tökéletesen működik. 😀
Úgy hogy max terhelésen ne nagyon legyen több 60 °C-nél a proci.
Másrészről viszont nem kellene a felhuzás mellé egy jobb hűtő, mint a gyári?😃 azis + költség lenne akkor:S
de javítsatok ki, ha tévedek 😆
A véleményeteket szeretném kikérni, hogy szerintetek melyiket érdemesebb megvenni hosszabb távra?
AMD AM3 Phenom-II 1075T X6 3,0Ghz
vagy
AMD AM3 Phenom-II 975 X4 3.6Ghz Black Edition ?
(Inteleset nemakarok)
Én a 3-ast választanám, X4 955. 😀 Kb 10sec felhúzni a 975 szintjére, sőt még tovább is, viszont sokkal olcsóbb. A különbség meg mehet videokártyára, úgy sokkal jobb lesz, amennyiben játékra lesz a gép! 😀
A véleményeteket szeretném kikérni, hogy szerintetek melyiket érdemesebb megvenni hosszabb távra?
vagy
(Inteleset nemakarok)
Mire kellene az a 6 mag és erősebb lenne, addigra elavult lesz mind2.
Te legalább annyit mondtál, hogí elavult lesz mindkettő, de annyira bírom, amikor azt írják, hogy mire kelleni fog a 6 mag, addigra az X6 gyenge lesz. És? A 4 magos meg még gyengébb...
vagy
(Inteleset nemakarok)
Nagyon hosszú távra egyikkel se számolhatsz. Pillanatnyilag erősebb az X4 975. Mire kellene az a 6 mag és erősebb lenne, addigra elavult lesz mind2.
vagy
(Inteleset nemakarok)
Athlon II X2 255 el kb hogy mennek a mai játékok? vagy inkabb a vga határozza meg???
A játékok jól mennem és majdnem minden tökéletesen (CPU szögből) Nekem AMD athlon x2 270-lesz de azon is minden megy...és igen ha ez a procid akkor már a VGA számít..
Sziasztok! Egy kis off: Mennyire éri meg egy Phenom II x4 955 BE-re pasztát venni?
Minden processzorra érdemes venni, mivel a cpu kupakja, illetve a cooler felülete nem tökéletesen sima, egyenes, így az érintkezés sem tökéletes. Persze működik nélküle, de ezen nem érdemes spórolni. 😀
Üdv
Olyan processzor érdekelne ami bele illik az alaplapomba és jobb mint a mostani. Az ár 50.000-ig legyen ha lehetséges.
Phenon II X4 + LAP vagy várd meg a FX-4100at és + lap = 50000Ft
Pénz kidobás abba alapba fektetni, bár ha nem tudod hova rakni a pénzed akkor vedd, se semmi nem mutat arra h legalább 1 érv is szóljon mellette
ha már régóta meg van akkor vegyél rá...(2 évesnél régebbi akkor érdemes, de persze ha nem teszel rá akkor is működik)
Sajnos még meg sincs, de köszi a gyors választ! 😀
Olyan processzor érdekelne ami bele illik az alaplapomba és jobb mint a mostani. Az ár 50.000-ig legyen ha lehetséges.
Inkább a VGA...
azért kell proci, is, az Athlon II X2 már egy kicsit gyenge játékokhoz 😞
Persze,de nagyon sok játéknál a VGA dominál...Ám ezt te tudod 😀 Az nem tartalmaz L3-at?
Inkább a VGA...
azért kell proci, is, az Athlon II X2 már egy kicsit gyenge játékokhoz 😞
Intel Core i3-2120 3.3GHz LGA1156 - 29 025Ft
vagy
AMD Phenom II Quad-Core 955 3.2GHz - 28 825 Ft
edit: Játékra kell
Én a Phenomra szavazok
vagy
AMD Phenom II Quad-Core 955 3.2GHz - 28 825 Ft
edit: Játékra kell
de CPU-z vel meg tudod nézni, sőt még windowsban is.
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K
ezek i-ponról vannak, ha olcsóbban akarsz szerintem csak használtan tudsz 😀
Kössz . ez elvinné battlefield 3-at?
A Phenom x4 840-nél megpróbálhatod feloldani az L3 cachet és akkor kapsz egy x4 955-t.
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K
Inkább a vga a kérdés. 😀
Athlon II X4 645 27K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K
Athlon II X4 640 26K
AMD Phenom II X4 850 28K
randal
Teljesen mindegy,te is láthatod ha kikap max 5 Fps-el,magok száma ide-oda 😜
Sőt van ahol jobb 😆
Ahol kevés lenne az i3,ott hidd el az x4 is .😉
X4-et sima szorzóemeléssel húzod és akkor nem lesz kevés, az i3 meg továbbra is az marad. 😉
Jaja egy 955 3800Mhz-n már +5-10%, ami már nagy elég játékokban is, főleg, hogy egy árban adják a két CPU-t, és az AMD-nek alacsonyabb áron jobb lapjai vannak.
randal
Teljesen mindegy,te is láthatod ha kikap max 5 Fps-el,magok száma ide-oda 😜
Sőt van ahol jobb 😆
Ahol kevés lenne az i3,ott hidd el az x4 is .😉
X4-et sima szorzóemeléssel húzod és akkor nem lesz kevés, az i3 meg továbbra is az marad. 😉