Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RedRabbit avatar
Aha értem, szóval ez pályafüggő, érdekes módon nálam mindegyik pálya hasonló értékeket mutat.
Ne akarják megmagyarázni, hogy i7 3970x + 290x Cf így teljesít, az megint csak hazudozás.

Tessék, jóval nagyobb felbontás, Multi ami jobban terheli a gépet, átlag 80...

Arról már nem is beszélek, hogy 10-15% gyorsulás mindig van az új driver javára.
Régen legalábbis volt, mantle sem kellett hozzá.😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ohh, én nem rád gondoltam ne aggódj. Direkt írtam, hogy a BF4 topicban. Egyébként úgy lehetséges, hogy tök más helyen lett csinálva a két teszt. Ezt gondolom neked sem kell kifejteni miért nem lehet FPSeket csak úgy összehasonlítani. Még direkt ki is rakták a videóba, hogy hol tesztelték.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
TaylorXIII: Ne ferdíts, ne akarj hülyének beállítani, egy szóval sem írtam, hogy Apu. Konkrétumokat írtam amiket próbálsz elferdíteni.

Kicsit kutattam, lenti képel próbálják villogtatni a + teljesítményt, holott ezeket az értékeket Mantle nélkül is hozza.

Mantle nélkül az ominózus i7 + 290x Cf _átlag 78Fps
https://kepfeltoltes.hu/140130/testcase3_dx6401_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mantle on. átlag 121
https://kepfeltoltes.hu/140130/testcase3_mantle1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Teszt : [url]http://www.guru3d.com/articles_pages/gtx_780_ti_sli_geforce_review,17.html[/url]
Ezek szerint 2 hónapja mantle nélkül jobb teljesítményt nyújtott mint ma támogatással. A számok nem hazudnak, tanulmányozd őket, aztán magyarázd meg, hogy lehetséges.😆
0
0
0
0
matyosowski avatar
ne 50 est akkor már inkább 7870 ... D:
0
0
0
0
MariusTitus avatar
ha nyárra lentebb mennek az árak akkor már mindenképpen egy 7850t vennék 😃
0
0
0
0
MariusTitus avatar
R7 240 4GB vagy HD 7790 2GB érné meg jobban? nyárra terveznék vgat venni.
0
0
0
0
matyosowski avatar
DE skacok .asdasd.asd.as.d _D most jött ki a cucc mit vártok tőle ?😃 az egy dolog hogy ígérték a 45% MAXIMUM gyorsulást az nem jelenti azt hogy ma kijön a cumó és egyből 45 asd amit reinc leírt szerintem teljesen igaz. Kell neki egy kis idő míg kiforr a dolog utána lehet hogy csak arra fog kijönni game ki tudja 😃 nem lesz ez rossz csak még várni kell vele. Példa a Catalystok is "általában" kijönnek letöltik sokan és szar az egész utána jönnek az up-ok és egyből javítva van. most hirtelen ez jutott eszembe 😃😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Persze, hogy lesz. Miért ne lenne? Attól még mert páran félreértették? battlelogon is már 7970-nel is volt teszt, nem? Na akkor vajon lesz vagy nem lesz rá?... Megint ment a félreértés ezerrel.
0
0
0
0
no avatar
RedRabbit: szinte mindenben igazad van, aláírom csusztatás megy csúsztatáson, de én azért tudom nekik elnézni mert, "ingyenes" gyorsulásról van szó.

és szerencsére csak kezdetben lesz csak 4db gpu támogatva ( az ami valóban új széria ) aztán a hd7xxx megkapja.

Az hogy meg átlagban 5-10% gyorsul hát kéremszépen nézz rá bármelyik nextgen konzolra, úgynéznek ki mint akik küzdenek jelennel, 1080p 30fps? valahol még 1080 sincs meg, persze valahol meg 60fps is van,
ebből látszik hogy ne várjuk el hogy már tudják programmozni a gcn-t mindezt mantel alatt ami most jelent meg, ráadásul 1 játék támogatja és még az is bugos, szerintem idő kell még felfutnak vele.

minden esetre aki cf 290x rendelkezik az most verh*ti rá.. 😆

amugy is lehetett várni hogy az alsó kategórián nem dob nagyot hisz akkor senki nem venné felső kategóriás kártyákat.

Szerk: AMD Catalyst 14.1 Beta will support ALL desktop GCN products, though we are working with EA to further optimize performance on 280X, 270X, HD 7000 and HD 8000. We have asked EA to update their blog to reflect this. [LINK]

Na akkor mégis csak lesz hd7xxx? 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez most, hogy jött ide, hogy AMD laptop GPU erősebb? Én csak az ígérgetésre írtam egy példát NVnél. Ott is írják pl GT 740Mnél, hogy up to 5.3x de hogy az hol volt mérve milyen konfigban milyen felbontásban arról szó sincs.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miért az NV nem sarkít annál, hogy hányszor gyorsabb a HD 4000nél egy adott mobil GPUjuk? Csak ott még azt sem írják le milyen géppel volt összehasonlítva milyen játékban. Á ők aztán nem😃 Mindkettő sarkítás.
szerk: Egyébként ki lett már javítva battelogon GCN-re, hogy az "okosok" ne értsék félre. Mert olyanok osztják az észt a BF4 topicban itt is akik azt írják Mantle APU. Az azért már konkrét.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen 58%, a Dice szerint, azt is írd le milyen géppel...Core i7-3960X + Radeon R9 290X CF... minden második ember ilyen konfigot birtokol. Kíváncsi leszek egy független tesztre, amit nem a Dice posztol.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jól van megértelek és nem akarlak meggyőzni. Értelmetlen lenne vitázni egy ma kijött dologról. Fog ez még szerintem változni. a 45%ról meg annyit, hogy megvan az 58% is. NVIDIA is azt írja laptop GPuknál, hogy hányszor erősebbek mint egy intel HD 4000. De az sehol sincs leírva, hogy milyen játékban milyen felbontáson milyen konfigurációban. AMD sem írt konfigurációt. Az up to meg tudod mit jelent? Akár 45% is lehet és nem azt, hogy 45%. Az 0 és 45% között bármint jelenthet. Szerintem nem volt itt félrevezetés és majd normális teszteket sem árt megvárni.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
TaylorXIII: Persze, hogy fikázom. +45% volt az ígéret, ehelyett lett átlagban 5-10%, de ezt már decemberben leírtam, akkor lehurrogtatok. Arra viszont nem emlékszem, hogy 4 támogatott Gpu-t ígértek. Azt mondták, az összes GCN GPU megkapja a támogatást, ebbe tartozik a Hd 7*** széria. Mindezt októberben ígérték, novemberi startal ! Ma január 30 van, és lényegében minden adatban hazudtak. Amit tettek azt vásárlók megtévesztésének hívják ! Ők meg mutogatnak a Dice-ra, az meg lapít mint szar a fűben. Erősebb kutya b@szik effektus.
0
0
0
0
no avatar
A Táp és a Ram azért nem számít a keretbe mert az ingyenes hozzáférést biztosít nekem ismerősömtől ha a TÁP ugyan nem is de a ram igen az +4Gb lesz Geil-ből

A keret pedig 37k-ra nőtt [url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1876&lid=1[/url] és ezt néztem ki. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Más memóriamenedzsmentet lát jónak a DICE azokhoz a karikhoz állítólag. Nektek minden átverés. Ingyen megkapod a szolgáltatást a kártya mellé de azért fikázzzátok. Arról nem is beszélve, hogy sokkal egyenletesebben is fut a játék amellett, hogy 53ról 67 fps lett. Szerintem várjátok ki a végét. Nem az AMD tököl hanem a DICE és a DICE dönt arról, hogy milyen kártyákon engedélyezi. Ezt kéne megérteni.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Ezzel a "majd kijön" kijelentéssel egy baj van. Konkurencia lassan, de hazug ígéretek mellőzésével piacra dobja a Maxwell-t. Ami mint mindig tönkre veri az aktuális AMD palettát.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Várjuk ki a végét😃 Még csak ma jött ki😀

orodreath: De, és fogja is csak később.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nem, azt kell venni ami a legjobb ár teljesítmény mutatóval bír. Mindkét oldalon vannak best buy vételek, 280x nem az... Viszont a tököm van tele az amd féle ígérgetésekkel, magyarázkodásokkal.
Mantle felhajtás az átnevezett HD széria jobb eladhatóságát segítette, aminek az "optimisták" be is dőltek.😂
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen szkeptikus vagyok, aki meg optimista volt most verheti a fejét a falba !
Ne legyél már ennyire szűk látókörű, azt mondták novemberben kész volt, erre eltelik lassan 4 hónap, és kiadják a semmit. Mi van a többi GPU-val, mi van az Intel procikkal, mi van azokkal aki erre vártak. Ezt magyarázd meg a csalódót vársárlóknak. Persze idővel kiadják a javításokat, de mikor ?
Nem mellékesen olyan címben hozza ezt a "bődületes gyorsulást" ami direkt rá lett optimizálva...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
RedRabbit hogy te milyen rohadt szkeptikus vagy. Szörnyű. Bakker most jött ki... Majd optimalizálják. Annyiban oké, hogy NV-t ajánlasz mert azt legalább lehet venni. 280x meg jó ritka. Kár, hogy ennyire benézte az AMD a piaci igényeket.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
asus1650: Egyértelműen Gtx 770, szerintem még támogatással sem éri utol a 280x. Lenti értékekből az is jól látszik, hogy Intel procival jóval kisebb az előrelépés.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
A mantle miatt érdemes lenne R9 280x-es kártya valamelyikét venni ha elérhető lesz , vagy inkább NV
Gainward GeForce® GTX 770 Phantom pl ? Melyik lesz időtállóbb ?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Szerintem meg nVidia, Mantle nem igazán azt hozza amit ígértek, várható volt...+45% helyett átlag 5-10%.😆
Ráadásul jelenleg 4 Gpu élvezi a támogatást, Hd széria kimaradt a szórásból hiába ígérgették.
Íme: R9 290X, R9 290 (non-X), R7 260X, and A-Series "Kaveri" APU-integrated R7 200 series.

Battlefield 4 + Mantle
AMD FX-8350 + R9 290X +23%
Core i5-4670k + R9 290X +7.5%

Core i7-4960X CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 9.2%
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 10%

Core i7-4960X CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 2.7%
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 1.4%

A10-7700K CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 40.9%
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 17.3%

A10-7700K CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 8.3%
1600p, Low Preset: 16.8%
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De elég neki mert azt is berakta választandónak csak 4gbost ami felesleges ha csak nem munkára is kell de azt kétlem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
koboldozat: Szerintem egyik sem éri meg az árát. 4gbos felesleges meg toxic is. dual-x oc 2gbos lehetne és a maradék összeghez hozzácsapva meg vegyél egy normális tápot. pl Chieftec CTG 500-80P. FSP Raider 550, Cooler Master G500, Seasonic S12 II 520W.

tola: Inkább ne próbáld ki😃
0
0
0
0
no avatar
Sapphire hd 4890 elmegy lc-power 500-as táppal?
0
0
0
0
koboldozat avatar
koszi hat en is a toxic-ba gondolkozom mert durvabb a kinézete. A hazba befer majd mert azt is cserélni akarom szal az nem gond.
0
0
0
0
cseszka avatar
A toxic-nak jobb a hütése,valamint gyárilag magasabb az órajele,kinézetre is durvább,ettöl eltekintve ugyan az,tehát a másikat is tudod ekkora órajeleken használni.azt vedd ameik olcsobb,vagy neked szimpatikus,teljesitmény növekedést mindenféleképp észreveszed majd a 6870-hez képest.
Ja....a toxic hossza 30.8cm,kérdés befér e a házadba.
0
0
0
0
koboldozat avatar
Üdv nektek.
Kérdésem az lenne hogy melyiket ajánlanátok inkább teljesitményt és hűtést is figyelembe véve???

[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2038&psn=&lid=1&leg=0[/url]

vagy

[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2043&psn=&lid=1&leg=0[/url]

Egy Sapphire 6870-t cserélne le. A konfigomat meg nézzétek meg az adatlapomon hogy elvinné-e az új kártyát.
0
0
0
0
matyosowski avatar
de nem akart tápot is venni 😃😆 amúgy vágtam eddig is hogy mire gondoltál csak kukacoskodok :_D
0
0
0
0
deaths avatar
30e alatt a legjobb ár/teljesítmény/fogasztás mutatóval a HD7770 rendelkezik (80W TDP). Nekemis ilyen van. A várakozásoknak megfelelően teljesít. FX-4100-al 4.2 Ghz-re húzva, jelenleg FullHD-ban High-on bármit elvisz 30-60fps-el, ez már játékfüggő. De kinek mik az igényeik. Szerintem egy "mezei" felhasználónak bőven jó.
0
0
0
0
Bronson avatar
Nem érted... 😃 ha jobb kártyát vesz az +10 meg az apró, az új táp meg minimum szintén 10+... 😉
0
0
0
0
matyosowski avatar
de ő írta hogy 25 a keret a VGA ra _D sőt 30 at írt nem is 25 öt 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
de minek jobb kari ha cpu limit lesz meg tápot is kell cserélni? az már bőven +25ezer, annyija meg nincs... 😊 plusz még ramot is akar bővíteni szóval kéne egy nagyobb keret először... 😀
0
0
0
0
matyosowski avatar
de azzal számolj hogy CPU limited megeshet. Amúgy én még ajánlom a HD6870 es karikat is. Amiket Bronson írta azok is "jó" karik. Esetleg egy 10 et hozzá csapva visítva de valahogy kijön egy HD7850 esetleg 7870 de ezek már 50 környékén vannak. ha az utóbbi 2t megveszed akkor tuti hogy kell táp szerintem CPU limit meg 100% hogy lesz DE ha megveszed akkor pár évre le van tudva bőven a VGA ügy lévén ezek már mantle-t is támogatják 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
a táp nem egy nagy durranás, az meg hogy 256bites legyen nem minden, sok más is befolyásolja egy kártya teljesítményét... abban az árban GTX650 HD7790 R7 260X HD7770 meg hasonlók vannak...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Elérkezett nálam is a kérdés mit vegyek?

Adott egy PC jelenleg

Q6600 van benne 3,0Ghz-en Hyper TX 3 hűtővel
2Gb Geil RAM (a jövőben ez bővítésre kerül)
Alaplap : P5QL/EPU
Táp: Xilence 500W
GPU:... hmm hát igen van benne egy Leadtek 9600GT 512MB 256bits amelyet szeretnék cserélni, de nem tudom milyenre. Igényeim játékterén egy ARMA III lehetőleg fullgrafon ha nem is maximális részletességgel, de szaggatás mentesen. (jelelneg 1280x1024 -et kellene ellátnia) Illetve BF4 stb és lehetőleg még egy 1-2 évet bírjon szépen! 😀

Ragaszkodom ahhoz, hogy egy 256bits-es kártya legyen legalább, azok elég komolyak, de tudom nem adják ingyen.

Jelenlegi keretem rá 30-35k

Várom mihamarabbi válaszotokat!
0
0
0
0
matyosowski avatar
tuti hogy CPU limites de a HD6870 pár évig még elég ha nem full HD ban játszik az illető 😃 én mondom olyat fogok venni és le van tudva a VGA probléma pár évre. Most is egy HD4830 ast használok és semmi probléma nincs vele csak kell a dx11 😃 ennyi a történet. amúgy meg ha meg is veszi utána ha újít platformot nem kell egyből VGa t is venni mert egy darabig el lesz vele 😃 am Dragan havernak van egy HD5770 Vapor X es karija eladó 15 be. Ha esetleg érdekel akkor írj (próba garit vállal rá, de nincs semmi baja a karinak én is láttam már menet közben)
0
0
0
0
RedRabbit avatar
matyosowski: 5770_7750 szint, túlhajtva 7770... Amúgy igazad van jobban jár az erős kártyával, igaz szart sem ér vele mert cpu limites lesz. 😜 Q6600 négy magos, mellé egy 5770, mindez 25k és minden mai címmel játszhat ! Táp bőven elég, ha valami hulladék akkor érdemes lecserélni.
0
0
0
0
matyosowski avatar
mennyi a keret? amúgy FSP Raider 550W vagy nekem van FSP Hexa 500W(szerintem jó táp semmipróbléma nem volt eddig) Chieftech CTG 500 is jó táp 😃
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a sok választ, procit nem fogok venni az biztos 😃 de milyen tápot ajánlanátok??
A pcland oldalon nézegetek, mi a véleményetek arról?
0
0
0
0
cseszka avatar
nemvalami erös,ha a 25k ár megfelel,akkor HD 7750 karit nézz,jóval erösseb mint a 6670.
0
0
0
0
no avatar
asus 6670 1gb gddr5-ös vga mire jó? legfőképpen játékra kéne.
0
0
0
0
matyosowski avatar
de ha van 20 ezer forintja VGA ra akkor minek vegyen kaki VGAt?😃 amúgy meg mind 1 mert 350 es a táp 😃 főleg ha noname akkor még rosszabb :_d szerintem marad a HD4830/4850 azzal járna legjobban :_D crysisok futkosnak vele nem is rosszul. 20 ezerbe meg 2 is benne van a táp meg talán elég neki bár a 4830 ra is már 500 ast írnak o.O de minek 😆
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Gyenge cpu mellé minek vegyen olyan kártyát, semmi értelme...

Dragan26: Cseréld le a procit Q 6600 már van 10K-ért, mellé egy 5770 15k.
0
0
0
0
SWfan avatar
matyosowski :Hát igen ha a használt is játszik akkor igen jobb egy hd6870-es kártya.
Viszont ha 30 ezer beleférne akkor egy hd7790/r7 260x jobb lenne.De ha nem a hd6870 is tökéletes.
0
0
0
0
matyosowski avatar
swfan szerintem 25 ér jobban megéri a HD6870 ha MANTLE-tól eltekintünk 😃 én is azt veszek a héten jön meg 😃
0
0
0
0
SWfan avatar
Dragan26:
Hát ha el tudsz menni 30 ezerig akkor r7 260x -et ajánlom 32.164 Ft a sapphire 1gb-os.
De ha 25 ezer a maximum akkor hd7750 DE CSAK GDDR5-et vegyél! Az xfx 23.875 Ft i-p-o-n-on.
0
0
0
0
cseszka avatar
25ig nem valami jó a választás,de ha tudsz menni mondjuk 30k-ig,akkor van 7770 ami jóval jobbmár.vagy használtan hvapron találsz 25-30k HD6870 vagy gtx 560Ti.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció