Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
falonpok avatar
Alapból 4Gb 1600Mhz ram járna mellé, de esetleg vennék még bele 4-et. Tegnap azt mondta a 7 éves laptopom hogy ő most befejezi a működését és hát kell most vennem egy másikat. Abban egy single celeron 2.1Ghz-es proci volt és tényleg csak ezekre használtam amire még az is elég volt. Sokat nem akarok rá költeni, csak annyira hogy még a következő windows el fusson rajta, azért ne akadozva 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát, nem a legcombosabb kétmagos, de amire használnád, arra elég kéne hogy legyen elegendő mennyiségű ram társaságában...
0
0
0
0
falonpok avatar
Sziasztok!
Kérdésem lenne hogy az intel 2127u processzora mennyire elegendő netezésre, youtube videók nézegetésere, streamelésre, stb, Tehát minden olyan dologra ami nem játék. Ha jól tudom integrált hd 2500 van mellette. Néha esetleg több program egyidejűleg futna. Ezt mennyire tudja kezelni?
0
0
0
0
marc188 avatar
Amd A6 6400K APU-s procim van. (AMD Radeon HD 8470D van benne.)
Bele akarok tenni mellé, egy HD 6450 1GB Drr3-as VGA-t, hogy a kettő egyszerre mennyen. (Ezzel kompatibilis.)
Kérdésem az lenne, hogy ha bele teszem a VGA-t a gépbe, akkor erre tegyem a monitort csatlakozóját, vagy maradjon az alaplapin? Másik kérdésem. Az apu-nak telepítve van a Catalystje, ha be raktam a hd 6450-et, akkor tegyem fel neki is a driver-ét?
Dualba akarom használni őket.
Nem csináltam még ilyent.

Választ előre is köszönöm.
0
0
0
0
toopa avatar
simon7109: Nem csak a gpu és memória órajeleken múlik egy adott kártya teljesítménye.
A referencia R9 270X esetén pl. a gpu lehet hogy 1050 MHz-en pörög, de "csak" 1280 számolóegységet, 32 ROP-ot, 80 textúracímzőt és -szűrőt, valamint 256 bites memóriavezérlőt tartalmaz ami 5600MHz-es modulokkal 179 200 MB/s maximális memória sávszélességet biztosít.
Ehhez képest a referencia R9 290X esetében a gpu hiába megy max. 1000 MHz-es órajelen, van benne 2816 számolóegység, 64 ROP, 176 textúracímző és -szűrő, a memóriavezérlője 512 bites, ami az 5000 MHz-es memóriák mellett is 320 000 MB/s-os sávszélességet nyújt.
Itt egy grafikon hogy nagyjából hogyan viszonyulnak egymáshoz az említett kártyák teljesítmény ügyileg:
https://tpucdn.com/reviews/Powercolor/R9_290X_PCS_Plus/images/perfrel_1920.gif
0
0
0
0
simon7109 avatar
VGA-val kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Elsőként, a Radeon R9 270X (4GB) kb melyik Nvidia karival van egyszinten?
A másik, hogy mi értelme van az R9 270X feletti drágább kártyáknak? Ahogy nézem a 280,280X,290 és 290X mind drágább a 270X-nél viszont mind memória sebességben mind a mag sebességben lassabbak mint a 270X-é.
Példának okáért a legdrágább 270X 4GB DDR5 RAM sebessége 5600 Mhz, mag sebessége 1050 Mhz és ez 220 €, míg a legdrágább 290X 4 GB DDR5 RAM sebessége 5200 Mhz, mag sebessége 1040 Mhz és 560 €. Mégis miért venném meg a 290X-et ha az olcsóbb 270X gyorsabb? Vagy van itt még más is?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
MLAA nincsen, max. MSAA. Az FXAA a modernebb, azt tanacsosabb hasznalni uj jatekok eseteben szerintem.
0
0
0
0
no avatar
melyik durvább élsímitás szerintetek mlaa vagy az fxaa?? nem értem azért kérdem...
0
0
0
0
RIbeni avatar
Honlapra csinálom, azt meg ide nem szabad belinkelni, max leírom, mire jutottam
meg persze kép mindjárt jön 😀

[LINK]
0
0
0
0
Dani46 avatar
aztán kérünk ám róla leírást mit megy😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
Köszönöm a válaszokat, a 290X már benn van, töltődik a driver 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Tápnál igazából a 12v-os terhelhetősége a fő lényeg,az én 500 asom pl csak 400-at tud,amíg abba a tartományba tartod addig nem lehet baj,550 es gold táp biztos tud 500w leadni,azt meg sose fogod elérni a 290x+i5 el!
0
0
0
0
Bronson avatar
Ribeni : az a teljes rendszerterhelésre vonatkozik nem a kártyára csak! szerintem.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Akkor mi a bánatért kell ilyen kártyáknak a 700 W-os táp? Az 550-es tápon elbírna akár 2 GTX 770-et is?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem max terhelésen 270-280w eszik az i7 4770+7950!
0
0
0
0
RIbeni avatar
Azért mértem le, mert van nálam egy Sapphire R9 290X Tri-X OC és egy 550W-os GOLD tépra akarom rákötni, de tesztekben olvastam, hogy a metro-ban max 350W-ot zabál csak a kártya, akkor most hogy van ez?
0
0
0
0
Bronson avatar
Én még nem használtam de megjegyezném ha nem bánod, hogy lehetséges... az a kártya a metro benchmarkban 197 wattot fogyaszt a proci meg 77-et max... a többi elenyésző... szóval kb ott vagyunk 😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
Olyanokat kérdezek, akik már használtak fogyasztásmérőt közvetlenül a gép tápjára kötve,

Az reális hogy egy GTX 770 + 3570K@4200 Mhz + 16 GB ram 276W felvételt produkál Metro Last Light Benchmark alatt?
0
0
0
0
srii avatar
looserking: így van lehet sli vagy cf, de régi kártyákból felesleges, mivel sokat esznek, sok hőt termelnek, és egy közép kategóriás mostani vga-val negyed fogyasztással, negyed hővel, halkan eléred azt a szintet! gondold át!

display port !
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Igen, a 2 GPU-s kártyák alapból CF/SLI-ként kezelik magukat 😉 Pl: GTX 590, HD 7990 stb. 😉
Ha mondjuk egy GTX 590-ből csinálsz fizikai SLI-t, akkor szoftveresen Quad SLI-ként fog működni!
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Ha olcsót és jót akarsz, akkor az Asus M5A97 alaplapot tudom ajánlani! 😉
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok mondanátok egy olcsóbb kategóriás AM3/AM3+ kompatibilis alaplapot? (a közel jövőben be szeretnék újítani egy FX-8320(AM3+) as procival a mosta Athlon II x3 460 (AM3) után) 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Igen támogatja. Akinek vinném a lemezt, neki sincs olyan régi lejátszója, de az sem olvassa be. Akkor megpróbálom lassabb írással megcsinálni, lehet ez a hiba, hogy nem 4x írással csináltam, nem tudom.. Azért köszönöm a választ!
0
0
0
0
Bronson avatar
Ferrari 056 : Ajánlom a Nero-t inkább... ott van egy olyan opció hogy burn without multisession. ez azt jelenti hogy több menet nélküli írás lesz, tehát lezárja a lemezt és már nem lehet többet írni rá. Viszont ha többmenetesen írsz (ami sokszor az alapértelmezett) akkor a nero figyelmeztet hogy nem fogja minden asztali és egyéb olvasó lejátszani a tartalmat róla, szerintem nálad ez lehet a probléma forrása...
0
0
0
0
cseszka avatar
A DVD támogatja az avi vagy mkv fájlokat?Én Neroval irom ki 4x vagy 6x sebességgel,és jó szokott lenni.A DVD lejátszóm még 2005-ben vettem,igen 9 éves,rengeteg filmet lenéztem rajta,gépem kb 6 éve van,szal zenéket is azonn halgattam vagy 3évig napi szinten,gyerekeim máinapig mesét néznek rajta.Szervizben még nemvolt.Minöségben top.WEG a márkája,mikor vettem soha nemhallotam rola,de mikor mondták az üzletben,h a Sony adja rá a gart,elszáltak a kételyek.Másik lemezt,régebbi ki irásokat lejátsza player?Lehet kezd halni a lézer benne.Esetleg piszkos.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

Nem tudom hova lehetne ezt írni, így inkább megírom ide.

Az lenne a gondom, hogy lenne egy film az Avatar. A dolog lényege röviden, hogy kiszeretném írni DVD lemezre. Csak van egy kis gond, 2 formátumban van lent a film, egy mkv és egy avi formátum. Majdnem ugyanakkora a kettő, az avi kisebb. És a lényeg, hogy ha kiírom lemezre egyszerűen sem az Xbox és sem a DVD-lejátszó nem tudja elindítani, beolvasni. Új lemezekre írtam ki őket, de semmi.. CDBurnerXp nevű programmal írtam ki 12x sebességgel. De semmi nem történik vele.. mintha nem is lenne. Ha pedig ráteszem usb-re akkor a tv-n lejátszható (a sajátomon). De a lemez igazából másnak kellene, csak itthon "tesztelem".

Valakinek valamilyen ötlet, tanács, segítség?? Egyszerűen röhej, hogy simán kiírok egy filmet, de nem lehet megnézni.. Üzenetbe is jöhetnek válaszok. Hálás köszönetem!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy ismerősöm vett egy 24"-os 1080p-s monitort és problémája, hogy bajlódik a képpel, lassú csíkozva hoz be mindent
integrált videókártyáról megy
win7 1gb ram x1 3800+ proci
engem kért meg kerítsek neki valamit hozzá, hogy jó legyen a gépe.
Én egy hd 5450 videókártyában gondolkozok szerintetek elég lenne? vagy még kell mellé 2 gb ram is?
0
0
0
0
Bronson avatar
gyenesmartin : nálam is produkál hasonlókat, (akadozik a hang amikor tabot váltok, videó elindul de csak a hang, ledobja a minőséget etc...) már nagyon pipa vagyok a youtube-ra... 😠
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Lenne egy érdekes bug a youtube-nál, nem tudom másnál is van-e. Elindítok egy videót, majd visszamegyek és elkezd elindulni a videó hangja, de nincs megnyitva egy videó sem, csak megy magától, és csak akkor múlik el, ha nyomok egy frissítés gombot.
Meg ha már több ideje be van kapcsolva a gép, mint 8 óra akkor valamiért nagyon belassul netezés közben (csak ott). Az egy dolog, hogy akad amikor tölti be az oldalakat, de ilyenkor a hang is elkezd akadni, ha hallgatok valamit közben. De csakis netezés közben, amikor megnyitok egy új oldalt.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Szia egy ötlet pl: nyiss meg egy paint-ot,vagy tölts le egy fehér és egy fekete képet esetleg DPT nem pixel hibát keresni csak kirakni mint ablakot,majd ezeket nyisd meg(1.teljes ablak nézet,2.másik amikor is te állítod be a méretet.)
Válaszd a másodikat, majd fogd meg a megnyitott színt és jobbra balra mozgasd a monitoron
ekkor láthatóvá vállik a felhősödés vagy a bevilágítás.....ha esetleg ez lenne a gond.
Első lépésben ennyi és várom az észrevételedet.
0
0
0
0
sudosu avatar
Athis18:
Húzd ki és dugd be újra a monitort (mármint gépbe) hátha segít.
0
0
0
0
Bronson avatar
én semmi ilyesmit nem veszek észre a képen, monitor hiba lesz, vagy driver, csak te látod... (vagy csak vak vagyok és nem látom 😆 )
0
0
0
0
Athis18 avatar
[LINK] A bekeretezett részen mások az árnyalatok, csak nem tudom miért. Ez tapasztalon játék közben is, és böngészö megnyitásakor. Régebben nem volt iylen, de most elég zavaro. Okozhatja esetelg driver hiba? 😃 Mert remélem nem a monitorral lehet a gond :\
0
0
0
0
Flash avatar
Én azért még egy elem cserével megpróbálkoznék, még akkor is ha nem logikus, hátha csak a gyengülő elem okoz hülyeségeket, főleg, hogyha a procihűtő biosban van leszabályozva...
ha ez sem segít, akkor lövésem sincs...
0
0
0
0
Flash avatar
A pci-e visszafelé kompatibilis, sztem nem az a baj...
Csak winfos alatt nincs kép, vagy már biosnál sem?
Bios reset, cmos elem csere, az is lehet, hogy nem érintkezik rendesen a kártya...
Nálam is volt ilyen, de én megoldottam valahogyan...
0
0
0
0
Flash avatar
Kicsit jobban körülírhatnád. Mi az, hogy nem megy? Nem ismeri föl a rendszer/lap, vagy nem megy föl a driver?
Új lap esetében a menet: Bios frissítés, tiszta rendszertelepítés, winfos driverek fölrakása, majd VGA driver telepítés.
Vagy előbb a rendszer, aztán bios, ki hogy csinálja...
0
0
0
0
sudosu avatar
Athis18:
Jó rég használtam már Winamp-ot, de szerintem ott Winampba be kell állítani hogy érzékelje a billentyűket. Ha automatikusan nem állította be neked kell megtenned , nem olyan bonyolult.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Hali. Lenne egy silvercrest stms a1 tipusu billentyuzetem, és valmiért winampnél nem akarja érzékelni a zenelejátszos gombok használatát. Ez miért lehet?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Még egy oylan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy uj sata2es hdd-t felrakom rá a rendszert mindent, akkor a régit azt másodlagosnak felismeri atto, hogy azon is van op rendszer meg minden? 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jónak jó sok kábel csak azt olvastam, hogy ezek külső tápellátás nélküli adapterek több áramot vehetnek fel a HDMI csatin mint a hivatalosan megengedett, így akár károsíthatja is HDMI kimenetét az eszköznek. Na és itt jönnek a képbe a boltok ahol szinte csak ilyen átalakítók vannak.
0
0
0
0
no avatar
Igen. Az árával tisztába vagyok csak en nem tudom melyik jó ezert kertem segitseget hogy linkeljetek.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak HDMI jó? Mert bizony egy VGA HDMI átalakító 5k kb.
0
0
0
0
no avatar
Segítség kellene nekem mégpedig ahhoz hogy a monitoromon csak VGA csatlakozó van és egy Vga &Hdmi átalakító kellene csak nem tudom hogy milyet meg hol mi a legolcsóbb stb.
Tudnatok linkelni mert ehhez nem ertek.
Egyébként AverMediahoz kell.
0
0
0
0
Bronson avatar
Az egyik a sata2 a másik a sata3.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Hali.
Sata 300 és Sata 600 között mi a kulonbseg?
0
0
0
0
Bronson avatar
Pendriveról próbáld meg!
0
0
0
0
cseszka avatar
Állitsd be,h mind, a First,Second,Third boot device is odd legyen.Ha lehuzod a HDD-t,akkor mit reagál?Akkor se akar bootolni ODD-röl?
0
0
0
0
lumosnina avatar
Sziasztok!

Adott egy Asus p4pe2-x alaplap egy ODD es egy HDD. Ujra akarom telepiteni a gepet, de sehogysem tudom rabirni, hogy CD-rol BOOT-oljon.
BIOS-ban beallitva a First Boot Device az ODD-nek. Ezer modon megprobaltam allitani a master es slave dolgokat, de egyszeruen nem bootol. A lemez termeszetesen bootolhato.

Most ott tartok, hogy win alol inditottam a telepitest. Viszont nem engedi leformazni igy a C-t es igy is egyszer mar lett Win alol telepitve tehat mar egy old version xp es a mostani is ott figyel rajta. Nem akarok egy harmadikat is.

Hogy lehet leformazni a C-t, ha win alol kezdek el telepiteni? Illetve hogy birom ra a gepet, hogy vegre bebootoljon???

Koszi elore is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció