Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RedRabbit avatar
cadillacv8: Hőtermelésért leginkább a fogyasztás okolható, minél többet fogyaszt egy kártya annál több hőt termel. Pl Gtx 480 rendesen meghajtva 350w-ot fogyaszt, mellé rettent "forrófejű" gyári hűtéssel lazán hozza a 110c-t, de ennek ez a normális, meg sem kottyan neki. 😆 De mint írtad a súly sok mindent elárul. Gyári helyére illesztett "egyedi" hűtők súlya igenis fontos, nem mindegy milyen hőcsöveket, lamellákat használnak. Vannak full réz hűtők, ezek jóval nehezebbek mint az alu társaik, jobb hővezetők, viszont nehezebben adja le a hőt, ezekre érdemes nagy légszállítású ventit akasztani. Aztán a lamellák sűrűsége / mérete is meghatározó. Mint írtam ventilátor légszállítása is lényeges, főleg full réz hűtőnél, viszont, ha sűrűn lamellázott hűtőre nagy légszállítású ventit raksz süvíteni fog, és ez nem a venti hibája. Talp felülete úgyszintén fontos, amit érdemes tükörsimára polírozni. Végezetül a paszta, talán az egyik legfontosabb, itt akár 15-20c különbségek is kijöhetnek.

Ezért szoktam lebeszélni az embereket Corsair és társai "játék" vízhűtőkről, egy jó és nem feltétlenül drága léghűtés lazán hozza azt a szintet. Réz amivel kicsit törődtél, felszerelted brutális ventilátorral jobb hűtőteljesítményt nyújt, igaz ára "játék" vízhűtőével vetekszik.😃
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Köszi a segítséget!

Így nagyjából vágom a dolgot azt észrevettem hogy a kardozós-kurvás dobozon feltüntetett infók a leglényegtelenebbek..alapjában a gyártói oldalon lévő alap infók is csak a parasztvakítás részét képezik..valójában eléggé bele kell magát ásnia magát az embernek hogy próba nélkül jót válasszon:-)
Röhögni fogtok de eddig úgy választottam karit hogy bit: 256 ,minél magasabb gpu órajel,minimum 512 ram,és min ddr3..és SÚLY :-) amin ványadt volt a gyári hűtő az nem is érdekelt 😆,teljesítményhez szinte jár a hő és ahhoz a hűtés..másrészt a nehéz gyári hűtőt messzebbre lehet dobni és jobb a fogása is :-)
Utána nézek amit ajánlottatok és beleásom magam ,köszönöm !
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Alapórajelen 4870 és 6790 között max 15-20% lehet. Mivel 4870-ed nem alapórajeles így még talán ennyivel sem jobb egy ref 6790 nála. Legalább egy 6850/7770-et szerezz szerintem. Legjobb egy gtx 760/R9 270x lenne.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
cadillacv8:Leírtam a fontossági sorrendet egy másik témában, ide is beteszem.
Transistors, Shader, ROPs, Bit, Gpu órajel, memó órajel, memó méret. Első a legfontosabb.
Gyártástechnológia lényegtelen, ezt úgyis látod a lapka mérete és tranzisztorszámból. Ezt legjobban úgy tudnám leírni, hogy egy azonos méretű lapkán minél több a tranzisztor annál kisebb a gyártástechnológia(nm). Persze a lapkaméretek eltérőek, így csak azonos méretű chipeknél állja meg a helyét. De, hogy mondjak egy példát 6970/398mm² chip/ 2640 milliárd tarnzisztor_ 7970/365mm² chip/ 4313 milliárd tranzisztor, előbbi 40 utóbbi 28nm.😀
Használtan 5870 már előrelépés lenne, bő 50% gyorsulás. 6790 semmikép, kb 10% gyorsulást hozna.

kogeru: Drága, gyenge, 7770 olcsóbb, erősebb.
0
0
0
0
no avatar
Geforce GTX 650 vélemény?
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Én még mindig nem vágom ezt a videókártya témát..Van egy sapphire hd4870 toxic karim az alábbi paraméterekkel:
780 MHz Core Clock
55 nm Chip
800 x Stream Processors
1024 MB Size
256 -bit GDDR5
4000 MHz Effective

Néztem pl hd 6790-et..annyiba külömböznek hogy 40nm-es a chip és 840mhz-s a gpu..

magyarán érdemes egyeltalán lecserélni ezt az öregecske kártyát ? Azért a 60mHz többletért meg picit jobb fogyasztásárt ? marhára nem vágom én ezt..mondjuk az újabb kari támogatja a "szándékos iksz 11"-et..ha ez számít..
0
0
0
0
wolf12 avatar
Luiboy Köszönöm a választ 😀 !
Csak egy gond van nekem már 1.5 V van és próbáltam 1.65 el meg időzítést is állítani de nem jött össze sosem :/ Időzítést nem szeretnék állítani meg feszültségen vlmi más megoldása nincs ? Pl vlmi patch javítás az alaplaphoz valaki tud valamit ?
0
0
0
0
matyosowski avatar
vagy van még a HD7870 is 😃 de tán az R9-es gyorsabb nála tesztet meg kell nézni 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Vapor-X
GTX 660
0
0
0
0
K0WA avatar
50000 Ft körül milyen videokártyát ajánlanátok?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Hasonló problémám volt nekem is. Elsőre alaplap hibára gyanakodtam, a processzor kezeli, az alaplap szintén, két különböző memóriát is próbáltam, persze külön-külön. Végül a Gigabyte supportosok segítőkészek voltak és sikerült beállítani! Íme: (1) Please install both two memory modules on this motherboard. (2) Enter "BIOS", then load BIOS optimized setting first. (3) Then enter "MB Intelligent Tweaker (M.I.T.)", and set "DRAM E.O.C.P" to "DDR1866". (4) Please set "DRAM Voltage control" to "1.500V" manual. (5) Then, enter "DRAM Configuration" and enter "DDR3 Timing Items" to set the frequency and timings to its requirement (9-10-9-27).
0
0
0
0
wolf12 avatar
Bocsi tudom hogy nem ide kéne de nem tudom hova sorolni problémát 😀

GIGABYTE GA-990FXA-UD3 van egy kis gondom !
Ram csak 1333-mhz fut nem 1866-mhz ez vajon miért van ?
Próbáltam biosban felhúzni de nem lehet vissza állítsa 1333mhz-re
Feszültség 1.5 v van de vettem feljebb 1.65 is úgy sem lett jó legújabb bios van rajta !
Talán Cpu miatt de nem hiszem mert az is 1866mhz megy.
Időzítést is próbáltam állítani de meghalt a bios nem jött össze :6

Ötlet ? Smiley Smiley

Gép adatairocesszor: AMD FX 8150 processzor
Memória: Corsair 4x4GB 1866MHz DDR3 Vengeance
Videókártya: Sapphire 6970 2GB DDR5 FLEX 11187-40-50G videokártya
Alaplap: Gigabyte 990FXA-UD3 alaplap
Merevlemez: Samsung 500GB 16MB SATA3 merevlemez
Optikai meghajtó: Pioneer DVR-219LBK fekete OEM
Ház: LC Power Case-Pro-920BL Veritas 3000
Tápegység: Hipro Adrenalin 700W
Monitor: SyncMaster932MW
Billentyűzet: Dtk Computer
Egér: Glaser
Egyebek: windows 7 64-bit Corsair H80 vízhűtés, univerzális (CWCH80)
Előre is köszönöm 😀 !
0
0
0
0
frostwagen avatar
Koszi a valaszokat 😃 Egyekbkent valaki tud adni infot rola hogy a HD 7790 hogyan viszi a mostani jatekokat? Esetleg egy FX 6300 as procival jo paros lenne?
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Igen de nem kötötte ki,hogy használt kártya is játszik......... Gondolom újat akar venni.
0
0
0
0
deaths avatar
35e Ft, csak HD7790 és Sapphire vagy Gigabyte.
0
0
0
0
matyosowski avatar
érdemesebb lenne használtan HD7870 est nézni 😃 😀 igaz 35 be ritka minta fehér holló de 40 környékén már árulnak jó párat és az mérföldekkel jobb minta 7790 😃
0
0
0
0
Maci_91 avatar
frostwagen: Ebben a kategóriában a 7790 a legjobb választás. Nv oldalrol a 650 ti bár az egy kicsit lassabb.
0
0
0
0
frostwagen avatar
Üdv!

35 rugó környékén milyen videókártyát ajánlanátok?

Eddig Saphire Radeon HD7790 az ami tetszik, de ha tudtok ebben az árkategóriában jobbat mondani, azt megköszönném 😃
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Sziasztok !

A kérdésem a következő lenne :

van a gépemben egy Sapphire HD 4870 toxic..1gb ddr5 256 bit memsávszéllel
jelenleg is egy Artic s1 hűtő van rajta 2 db 12 cm-es ventivel...kb 600rpm-el forognak a ventik teljes terhelés mellet igy kb 60 fokos a vga..
Lényeges lenne azonban a teljesítmény növelése mivel 1980x1200-ban játszok..erre ez a kártya kezd kevés lenni..
Fő szempont még az hogy leadott hőteljesítmény ennél több ne legyen hogy normálissan tudjam hűteni...valami gyorsabb-jobb és korszerűbb (kevesebbet fogyasztó) kártyát keresnék.
SSd is azért került a rendszerbe mert a leghangosabb alkatrész a Hdd..(volt) 2 kártyás rendszert nem szeretnék mert az túl sok hőt termel amit csak zaj árán tudok normálissan kivezetni..

A cél 1980-1200-ban magas felbontás elérése Word of tanks-warthunder-ben..nem kell hogy full extrém beállitássokkal mindent vigyen ..kb 20-30 % növekedés már jó lenne.

Árat nem írok mert új vga-t soha nem veszek...ezt is ami van 20k-ért vettem 2 éve
0
0
0
0
Bronson avatar
annyira meg nem nagyon érdemes a jövőbe nézni szerintem 'öregebb' kártyákkal, nincs még olyan sok játék ami csak 11-essel fut,játék ami meg kihasználná a directx11es beállításokat valszeg meg nem menne szépen mert összességében gyenge a gép mai játékokhoz... szóval lehet szerintem bátrabban is nézelődni, de amiket ajánlottatok nem rosszak!De akkor bizony tényleg kéne egy tápcsere is...
0
0
0
0
matyosowski avatar
hát5770 az tán 4850 szint csak tud dx11 jövőre nézve jobb 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,ebben van valami,de másik kártyát venni értelmetlen.Már amiket isrtál is nem mai darabok,de még mindig mennek rajta játékok kompromisszumokkal.Az 5770 megnézném,még Dx11 támogatása is van,szal az érné meg legjobban.
0
0
0
0
matyosowski avatar
az a baj hogy elég gyengus az táp. 10-12 környékén HD5770 esek vannak. 10 ezernél HD4850 kicsit lejjebb HD4830. Az a probléma hogy ezeknek már agyártó oldalán is 500W-os tápot írnak minimum, ami szerintem túlzás de a 350 es gagyi tápra én nem kötném rá személy szerint 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Ebben az árban ujan erösebbet nemigen veszel,ugymond ami boldogul is a játékokkal,inkább használtan nézz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni, hogy a jelenlegi gépemhez milyen videokártyát lenne érdemes venni? Valami 1GB-osat gondoltam, de sajnos nem igazán értek hozzá, melyik a jó vagy melyik nem. Olyan 10-12 környékén keresek.
0
0
0
0
Hungarianication87 avatar
Szerintetek 1 FX 8320-hoz hogy menne 1 GIGABYTE GV-R929OC-4GD-GA R9 290 4GB GDDR5 BF4 Edition PCIE? Közel sem akartam ilyen rohadt drága gépet összerakni, de R9 280as videokártya megvételéhez kis túlzással, szabadságot kellene kivennem és percenként frissíteni az i p o n t hogy megtudjam szerezni 😃
Másik tervben Intel I5 4670K van, de az 1 20assal több fáj, és így is már olyan mintha a fogamat húznák 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
norbertoo: Gtx 770_85k Gtx 780_140k, utóbbi 20% gyorsabb, szerintem nem éri meg a különbözetet. SAPPHIRE R9 290 4 GB_99k, hogy hol azt nem írom le mert ez nem a reklám helye, de pü-ben szívesen elküldöm.😀
0
0
0
0
cseszka avatar
780 erösebb.de mindkettö eléglesz egy darabig,akármeiket is veszed.
0
0
0
0
norbertoo avatar
Szevasztok melyik videókártyát vegyem meg Asus GTX780-DC2OC-3GD5 - GTX780 3GB vagy Gigabyte GV-N770OC-4GD - GTX770 4GB szerintetek ? Melyik a jobb ?
0
0
0
0
matyosowski avatar
Én amiket néztem : HD7950, GTX770, meg R9 280x. szerintem az utolsóval járna a legjobban, de majd Taylor-ék megmondják a tutit 😃
0
0
0
0
no avatar
az említett ismerősöm lecserélné a gtx 650ti karit, és akkor adná el nekem 😃 Neki keresünk egy 100ezer forintos határon belüli, gamer kártyát. a gépéről csak annyit tud, hogy i5ös proci, 8giga ram, és 650ti. Milyen karit vegyen?
0
0
0
0
Bronson avatar
elnézést, még kómás vagyok, lusta voltam tovább visszaolvasni, csak láttam az uccsó 4 nem kapcsolódik ehhez, ne haragudj 😂 azt a Codegen tápot első körben cseréld le...😉
0
0
0
0
no avatar
én? 😃 hát lentebb leírtam mindent 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Most komolyan... egyetlen egy adatot sem adsz meg a gépedről és elvárod hogy segítsenek... 😜
0
0
0
0
no avatar
ööö az az igazság hogy tudok szerezni 30ezerért az egyik ismerősömtől, 1éves 650ti-t. Megérné nekem? És tutira jó lenne a gépembe? Egyáltalán honnan tudhatom, hogy jó-e bele? Annyi, hogy ezt valszeg ki is próbálhatom, csak a bökkenő az, hogy márciusban-áprilisban adja el. Várjak addig? Meg fogok veszni ezzel a 20fps-el lowon 😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
25-30 ba használtan is érdemes nézni karikat (múltkor 35 be ment e egy sima HD7870) valamivel drágább de na 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
7770 gyorsabb mint sima 650, 650Ti jobb nála, de olyan áron 7790 még jobb.😆
0
0
0
0
PoPet avatar
7770-ből 1GB DDR5 és márka igazából mindegy. 1GB-nél nagyobb nem kell, mert a GPU előbb "fogy el", mint a VRAM.
0
0
0
0
deaths avatar
"nankacu"-hoz csatlakozom: 7770 vagy 650
0
0
0
0
no avatar
na akkor 7770 lenne a barátom, viszont abból milyet? Hány gb-set vagy márkájút? bocs, csak tényleg nulla vagyok e téren
0
0
0
0
PoPet avatar
AMD oldalon 7770, nVidia oldalon pedig 650.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nem értek a dolgokhoz, viszont a Battlefield 4 nem igazán megy a gépemen (20fps low) szóval gondoltam vennék egy új vidikarit. Lenne rá 25-30 ezer forintom. A legjobb kellene ebből a pénzből ehhez a géphez:

-Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz
-VGA: ASUS EAH5570 series
-RAM: 8 GB DDR3
-Táp: Codegen 450W
-Alaplap: MSI H55M-E23

Csak új termék, ne használt legyen köszi!
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Rendben. Akkor marad minden igy ahogy van😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az lehet, hogy van olyan BIOS de a ha a hangja nem zavar az a 8 fok meg nem sok. BIOS flashelést meg ha nem muszáj akkor inkább ne.
0
0
0
0
Maci_91 avatar
RedRabbit: Jól lett bekötve a táp😃 Ennyire még értek a szereléshez😃
TaylorXIII: Akkor oké.. ha ez normális. De írták ph-n,hogyvan 1 "újabb" bios ami 6db-vel csökkenti a zajszintet, meg csak 72 fokig melegedik.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Így van Ph ház mellőzésével tesztel, házban nem lehet olyan értékeket elérni, hiába a ventik csak keveri a benti meleg levegőt.

Maci_91: Lehet buta kérdés, de a táp ventilátorral lefele néz, tehát kintről szívja a levegőt ?
Sokan "fordítva" szerelik be.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyébként teljesen jók a hőfokok szerintem. Ha jól tudom ph-n nem házban tesztelnek hanem asztalon. Ott természetesen alacsonyabb hőfokok lesznek.
0
0
0
0
Bronson avatar
msi afterburnerben be tudod állítani maxra a venti fordulatszámot, próbáld ki hűvösebb lesz e ... 😉
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Helosztok. Kedden vettem egy Asus 780 dc 2 oc videókártyát. Na már most nekem az lenne a problémám,hogy terhelésen egy idő után felmegy 75-80 fokra és 2008 rpm 62%-os venitire ami nekem ku**a magasnak tűnik.Idle állapotban oké 27-30 fok. Ph 65 fokot mért full terhelésen, az nvidia 95 fokot adott meg neki,de gondolom azt a referencia kártyáikra érti. Írták is,hogy van hozzá egy javított bios amitől csendes már a vga,de én nem tudom,hogykell cserélni. Válaszotokat,segítségeteket előre is köszönöm. Trollok kerüljenek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció