Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ezért szoktam lebeszélni az embereket Corsair és társai "játék" vízhűtőkről, egy jó és nem feltétlenül drága léghűtés lazán hozza azt a szintet. Réz amivel kicsit törődtél, felszerelted brutális ventilátorral jobb hűtőteljesítményt nyújt, igaz ára "játék" vízhűtőével vetekszik.😃
Így nagyjából vágom a dolgot azt észrevettem hogy a kardozós-kurvás dobozon feltüntetett infók a leglényegtelenebbek..alapjában a gyártói oldalon lévő alap infók is csak a parasztvakítás részét képezik..valójában eléggé bele kell magát ásnia magát az embernek hogy próba nélkül jót válasszon:-)
Röhögni fogtok de eddig úgy választottam karit hogy bit: 256 ,minél magasabb gpu órajel,minimum 512 ram,és min ddr3..és SÚLY :-) amin ványadt volt a gyári hűtő az nem is érdekelt 😆,teljesítményhez szinte jár a hő és ahhoz a hűtés..másrészt a nehéz gyári hűtőt messzebbre lehet dobni és jobb a fogása is :-)
Utána nézek amit ajánlottatok és beleásom magam ,köszönöm !
Transistors, Shader, ROPs, Bit, Gpu órajel, memó órajel, memó méret. Első a legfontosabb.
Gyártástechnológia lényegtelen, ezt úgyis látod a lapka mérete és tranzisztorszámból. Ezt legjobban úgy tudnám leírni, hogy egy azonos méretű lapkán minél több a tranzisztor annál kisebb a gyártástechnológia(nm). Persze a lapkaméretek eltérőek, így csak azonos méretű chipeknél állja meg a helyét. De, hogy mondjak egy példát 6970/398mm² chip/ 2640 milliárd tarnzisztor_ 7970/365mm² chip/ 4313 milliárd tranzisztor, előbbi 40 utóbbi 28nm.😀
Használtan 5870 már előrelépés lenne, bő 50% gyorsulás. 6790 semmikép, kb 10% gyorsulást hozna.
kogeru: Drága, gyenge, 7770 olcsóbb, erősebb.
780 MHz Core Clock
55 nm Chip
800 x Stream Processors
1024 MB Size
256 -bit GDDR5
4000 MHz Effective
Néztem pl hd 6790-et..annyiba külömböznek hogy 40nm-es a chip és 840mhz-s a gpu..
magyarán érdemes egyeltalán lecserélni ezt az öregecske kártyát ? Azért a 60mHz többletért meg picit jobb fogyasztásárt ? marhára nem vágom én ezt..mondjuk az újabb kari támogatja a "szándékos iksz 11"-et..ha ez számít..
Csak egy gond van nekem már 1.5 V van és próbáltam 1.65 el meg időzítést is állítani de nem jött össze sosem :/ Időzítést nem szeretnék állítani meg feszültségen vlmi más megoldása nincs ? Pl vlmi patch javítás az alaplaphoz valaki tud valamit ?
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Vapor-X
GTX 660
GIGABYTE GA-990FXA-UD3 van egy kis gondom !
Ram csak 1333-mhz fut nem 1866-mhz ez vajon miért van ?
Próbáltam biosban felhúzni de nem lehet vissza állítsa 1333mhz-re
Feszültség 1.5 v van de vettem feljebb 1.65 is úgy sem lett jó legújabb bios van rajta !
Talán Cpu miatt de nem hiszem mert az is 1866mhz megy.
Időzítést is próbáltam állítani de meghalt a bios nem jött össze :6
Ötlet ? Smiley Smiley
Gép adatairocesszor: AMD FX 8150 processzor
Memória: Corsair 4x4GB 1866MHz DDR3 Vengeance
Videókártya: Sapphire 6970 2GB DDR5 FLEX 11187-40-50G videokártya
Alaplap: Gigabyte 990FXA-UD3 alaplap
Merevlemez: Samsung 500GB 16MB SATA3 merevlemez
Optikai meghajtó: Pioneer DVR-219LBK fekete OEM
Ház: LC Power Case-Pro-920BL Veritas 3000
Tápegység: Hipro Adrenalin 700W
Monitor: SyncMaster932MW
Billentyűzet: Dtk Computer
Egér: Glaser
Egyebek: windows 7 64-bit Corsair H80 vízhűtés, univerzális (CWCH80)
Előre is köszönöm 😀 !
35 rugó környékén milyen videókártyát ajánlanátok?
Eddig Saphire Radeon HD7790 az ami tetszik, de ha tudtok ebben az árkategóriában jobbat mondani, azt megköszönném 😃
A kérdésem a következő lenne :
van a gépemben egy Sapphire HD 4870 toxic..1gb ddr5 256 bit memsávszéllel
jelenleg is egy Artic s1 hűtő van rajta 2 db 12 cm-es ventivel...kb 600rpm-el forognak a ventik teljes terhelés mellet igy kb 60 fokos a vga..
Lényeges lenne azonban a teljesítmény növelése mivel 1980x1200-ban játszok..erre ez a kártya kezd kevés lenni..
Fő szempont még az hogy leadott hőteljesítmény ennél több ne legyen hogy normálissan tudjam hűteni...valami gyorsabb-jobb és korszerűbb (kevesebbet fogyasztó) kártyát keresnék.
SSd is azért került a rendszerbe mert a leghangosabb alkatrész a Hdd..(volt) 2 kártyás rendszert nem szeretnék mert az túl sok hőt termel amit csak zaj árán tudok normálissan kivezetni..
A cél 1980-1200-ban magas felbontás elérése Word of tanks-warthunder-ben..nem kell hogy full extrém beállitássokkal mindent vigyen ..kb 20-30 % növekedés már jó lenne.
Árat nem írok mert új vga-t soha nem veszek...ezt is ami van 20k-ért vettem 2 éve
Másik tervben Intel I5 4670K van, de az 1 20assal több fáj, és így is már olyan mintha a fogamat húznák 😃
-Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz
-VGA: ASUS EAH5570 series
-RAM: 8 GB DDR3
-Táp: Codegen 450W
-Alaplap: MSI H55M-E23
Csak új termék, ne használt legyen köszi!
TaylorXIII: Akkor oké.. ha ez normális. De írták ph-n,hogyvan 1 "újabb" bios ami 6db-vel csökkenti a zajszintet, meg csak 72 fokig melegedik.
Maci_91: Lehet buta kérdés, de a táp ventilátorral lefele néz, tehát kintről szívja a levegőt ?
Sokan "fordítva" szerelik be.😆