Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
de azt athlonba nincs l3
0
0
0
0
foxbet avatar
na megnéztem és az AMD erősebb 5%-al 3d-s modellezésben ez lesz megvásárolva köszi a válaszokat de ha valakinek van ellenvetése azt is szívesen elfogadom és szívesen változtatok rajta.

ORS117 Szerintem pentium g850 megveri az Athlon II x3-at ,de az athlon II x3 uncok-olható vagyis egy athlon II x4-re esetleg egy pehnom II x4-re is és szerintem jobban jársz az athlonnal mert ott legalább van lehetőséged tuningra. De itt intel-nél annyi Ghz-és késsz kiszolgálja az idejét és eldobhatod de de az amd-nél még fel is húzhatod és tovább is tudod használni.
0
0
0
0
ors11 avatar
Szerintetek egy Athlon II X3 455 3.3 Ghz
vagy egy
Intel Pentium G850?
0
0
0
0
twoKgames avatar
én meg intelre főleg hogy modellezésre kell 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
na szevasztok faterom gépébe vásárolnék új processzort mert meg nőt az igény a nagyon bonyolult tárgyak modellezésére. Nem tudom eldönteni hogy Core i7 2600K-t vagy AMD FX 8150-et vásároljunk?
0
0
0
0
wdavid avatar
az új gépembe egy core i5-2500K procit szeretnék ami 51 ezer, de láttam i7-2600 OEM-et 57 ezerért...

szerintetek megéri inkább a 2600at venni? mert tudom h azt nem lehet húzni, de a 2600K-ra nem hiszem h lenne pénzem (az is OEM és 69 ezerért van) 😜
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Köszi.

Ha furcsa hangokat ad ki a processzor hűtője , érdemes vissza vinni??? (Már nem csinálja de kb 1 napig csinálta)
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Gta4vevo írta:
Hol lehet azokat a dolgokat megnézni hogy mennyi %on megy a ventillátorom , vagy mennyi MHz-en van , valami intel-es emlékszem meg mutatja azt is hány %os , gyors help kéne.

CPU-Z = kiír mindent a processzorról
SpeedFan = állítani tudod vele a ventilátorok gyorsaságát
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hol lehet azokat a dolgokat megnézni hogy mennyi %on megy a ventillátorom , vagy mennyi MHz-en van , valami intel-es emlékszem meg mutatja azt is hány %os , gyors help kéne.
0
0
0
0
niteforce avatar
tgabika969 írta:
Szerintetek mennyit fognak esni a 6 magos processzorok ára fél év alatt?

a Phenom II X6 el fog tűnni, de az 1366-osok sem új darabok.
az FX meg lehet hogy olcsóbb lesz, de ki tudja milyen lesz a pénzügyi helyzet fél év múlva.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Szerintetek mennyit fognak esni a 6 magos processzorok ára fél év alatt?
0
0
0
0
madchief avatar
madchief írta:
ors11 írta:
Procesor Intel� Pentium� Dual Core G850, 2.9GHz, socket 1155, Box
335 lei
Csak még egy kérdés ez a proci az AMD Radeon HD 6750, 512MB, GDDR5-ös videókártyával vinné-e a Battlefield 3 és az MW3 meg az ilyen játékokat legalább high-t gafon 30 Fps-el?

Hát az a proci már kevés Battlefield 3 max-hoz 😕

Viszont MW3 simán menne maxon Full HD-be😃
0
0
0
0
madchief avatar
ors11 írta:
Procesor Intel� Pentium� Dual Core G850, 2.9GHz, socket 1155, Box
335 lei
Csak még egy kérdés ez a proci az AMD Radeon HD 6750, 512MB, GDDR5-ös videókártyával vinné-e a Battlefield 3 és az MW3 meg az ilyen játékokat legalább high-t gafon 30 Fps-el?

Hát az a proci már kevés Battlefield 3 max-hoz 😕
0
0
0
0
ors11 avatar
Procesor IntelŸ PentiumŸ Dual Core G850, 2.9GHz, socket 1155, Box
335 lei
0
0
0
0
ors11 avatar
Ezek a procik jók-e a mostani játékokra?
1.Procesor IntelŸ PentiumŸ Dual Core G840, 2800MHz, socket 1155, box
335 lei

2.Procesor IntelŸ PentiumŸ Dual Core G850, 2.9GHz, socket 1155, Box
335 lei

3.Procesor AMD Athlon II X4 631 Quad Core, 2600MHz, socket FM1, Box
350 lei

4.Procesor IntelŸ PentiumŸ Dual Core G860 SandyBridge, 3000MHz, Bus 1333, 3MB, socket 1155, Box
380 lei
0
0
0
0
randal avatar
Akkor itt van egy ungine heaven comperasion

http://www.youtube.com/watch?v=PWy1WAe8p7U
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Az a szép hogy a crysis 2 nek csak dx9 és dx11 beálításai vannak dx10 nincs
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
randal írta:
Azért van:

http://www.youtube.com/watch?v=Sf-TFkHGZPg

De szerintem dx 10-n is élvezhető.

Na ebből már látszódik , köszi😀
0
0
0
0
randal avatar
Azért van:

http://www.youtube.com/watch?v=Sf-TFkHGZPg

De szerintem dx 10-n is élvezhető.
0
0
0
0
Devis avatar
nem sok a különbség, de azért ha azt nézed h ilyen kicsiből sok van egy játékban azért az is terheli a vga-t:
[LINK]
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
De komolyan én dx10 vs dx11 képeknél nem láttam semmi különbséget még ha egymás mellett is vannak...
0
0
0
0
Devis avatar
hát igen mert az még nem annyira "idős".idővel az is lefog csúszni arra a szintre. én nyáron 28-ért vettem vadi újan az aquában
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
De sokkal ritkább is , főleg 20-22 ezres árban amiben a hd 4870/90 ek mozognak.
0
0
0
0
Devis avatar
ja. 5830-nak csak egy "hátránya" van a maga kategóriájában: baromi nagy a tdp-je ahhoz képest h mennyit nyújt. egy 5850-et "butítottak" le úgy h közbe növekedett az étvágya... ezt nem tom h h hozták össze 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Ja...Dx11,újabb architektúra..kevesebb fogyasztás...
0
0
0
0
Devis avatar
hát ha azt nézzük igen 😃 de az 5830 több szempontból jobban megéri 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
HD 4870\90 azt is ha azt nézed 😃
0
0
0
0
Devis avatar
bár azt már csak használtan éri meg venni :S
0
0
0
0
Kornel77 avatar
HD 5830-at is kereshetsz 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Megvárom inkább az ár esést , már ha lesz ilyen , ha nem veszek egy kisebb kategóriájú VGA-t mint például a hd 4870,90.
0
0
0
0
Devis avatar
azért 7870 mellé egy i5 vagy vmi 4 magos proci már kell. azaz i3 a 6850 mellé tökéletes
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Akkor fölösleges lenne az i3 2100 mellé egy hd 7870 ?? (mert gondolom valamennyivel erősebb lesz de drágább is)
0
0
0
0
randal avatar
Gta4vevo írta:
magas grafikán nem annyira hagyatkozik a cpu a VGAra ott elég egy i3 2100 is nem??

Mert emlékszem amikor még én akartam venni és mondtam egy nagy összeget valaki ajánlott egy i3 2100at + valami 50-60 ezres VGAt (mivel akkor még úgy volt több lesz a gépre költve).

Ez igaz. De nem érsz sokat a vga-val hogy ha a proci nem tudja kihozni a lehető legtöbbet belőle.
Pl.: Van egy celeron D procim, ha belerakok egy 6770-t vagy 6850-t , sz*rt se fogok érni a vga-val., mert a proci baromi lassú és nem bírja kihajtani.

Szvsz az i3-2100 maximum HD6850-t képes kihajtani, ami 40 ezres.
0
0
0
0
Devis avatar
igen magas grafon a vga számít inkább
0
0
0
0
RLXUSD avatar
randal írta:
RLXUSD írta:
Támogatja. Remélem jót fogok ki. 😃

Igen, egy kis szerencse is kell hozzá. 😀

Remélem, a szerencse mellém szegődik, arra a pár pillanatra.😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
magas grafikán nem annyira hagyatkozik a cpu a VGAra ott elég egy i3 2100 is nem??

Mert emlékszem amikor még én akartam venni és mondtam egy nagy összeget valaki ajánlott egy i3 2100at + valami 50-60 ezres VGAt (mivel akkor még úgy volt több lesz a gépre költve).
0
0
0
0
randal avatar
RLXUSD írta:

Igen, egy kis szerencse is kell hozzá. 😀
0
0
0
0
RLXUSD avatar
0
0
0
0
randal avatar
A fogyasztás más tészta, eddig a teljesítményről volt szó.
Ott valóban jobb az i3-2100, mivel csak két magja és kevesebb benne a cache, ami nagyban befolyásolja a fogyasztást is. A gyártástechnológia se mindegy. i3-2100: 32 nm. Phenom: 45 nm. Na meg a 3 év különbség...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Igen, de ha valaki nem ért hozzá?? D 😃 Én értek, nézd meg a profilomnál, +1Ghz, de ha valaki nem ért? + ha a fogyasztás is szempont akkor már eláshatod a phenom-odat 😜
0
0
0
0
randal avatar
hardX írta:
randal: Aki nem szeret/tud tuningolni annak jobb az i3 mert nem kene elrontani procit egy kis emelessel 😀

Ha épp ésszel csinálod akkor nem lehet. Továbbá, szerinted miért szorzózármentes???? Ez black edition, direkt olyan amit nyugodtan lehet húzni.
0
0
0
0
randal avatar
RLXUSD írta:
Phenom II X4 B55
---
Ugye, ez lesz az 555-ből ha négy magosítjuk, na már ezt a négy magosítást nem nagyon értem, amit feloldok + 2 magot, az rendesen + 2 mag vagy csak egy bizonyos százalékkal lesz több az eredeti 2 magnál ?
Ezzel azt akarom "megtudni" kérdezni, hogy egy négy magosított processzor is van-e olyan erős mint egy alapból négy magos processzor?

Persze. Olyan lesz mint a x4 955, a két fizikai magot oldod fel. Ez nem olyan mint a Hyper Threading... Ez valóban két mag.

De jó lenne tudni hogy milyen alaplapod van, hogy támogatja-e az unlockolást.
0
0
0
0
niteforce avatar
amúgy nem lehet elrontani manapság a procit, leáll ha valami baja van, és újra tudod állítani. persze ha csak nem adsz neki túl magas feszültséget, mert attól kisülhet, de sztem azt sem engedi
0
0
0
0
_AsheXp avatar
randal: Aki nem szeret/tud tuningolni annak jobb az i3 mert nem kene elrontani procit egy kis emelessel 😀
0
0
0
0
RLXUSD avatar
Phenom II X4 B55
---
Ugye, ez lesz az 555-ből ha négy magosítjuk, na már ezt a négy magosítást nem nagyon értem, amit feloldok + 2 magot, az rendesen + 2 mag vagy csak egy bizonyos százalékkal lesz több az eredeti 2 magnál ?
Ezzel azt akarom "megtudni" kérdezni, hogy egy négy magosított processzor is van-e olyan erős mint egy alapból négy magos processzor?
0
0
0
0
randal avatar
hardX írta:
i3 az 2 magos de van benne HT szal mint egy 4 magos olyan 😀

lapartman: Tudod hova menjél te a Pentium-oddal 😆 😆

Tévedés. Az a két virtuális szál, nem olyan mint 2 fizikai. Átlagosan +25%-ot tud hozni a két mag mellé. Mondjuk a két magja valóban jobb mint a phenomé. Ezért is jobb a max kétmagot igénylő játékokban. Még szép hogy hozza a phenom II x4 955 szintjét, hiszen ez a proci 3 éves, ez el is várható.Az is pozitívum hogy sokkal kevesebbet fogyaszt.
DE. Az a baj, hogy a phenom alapórajeles szintjét hozza.
https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-05/72877/results/rel_teljesitmeny.png
A phenom II x4 955 legnagyobb előnye az i3-sal szemben hogy szorzózármentes, ha megemeljük az órajelét, akkor az i3-2100 rég levan maradva.
A másik dolog, hogy az i3-2100 a HD6850 szintű kártyáig bezárólag képes kihajtani, a fölöttieket nem nagyon (max 6870 , de ez is kétséges). Ezzel szemben a x4 955 akár a HD6970-t is, sőt még fölötte is, emelt órajellel.

De jelenleg mindig az új,friss hardverbe érdemes befektetni, jobb eladni és valamivel időtállóbb.
Az i3-2100 valóban újabb,de nem feltétlenül jobb......De jelenleg talán az i3-2100 jobb vétel, azoknak akik neteznek, flmeznek. De játszani is akar , de a fogyaszáts is számít.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció