AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
Synda írta:
Tudom,én is csak vicceltem.
De ha vaki vesz Bulldozert szívesen szétflexezem neki.😊

tasiadam írta:
Na akkor most valaki mondja meg nekem kerek perec hogy a 8 magos, a 6 magos és a 4 magos FX mennyire jó? mi igaz a mondákbol hogy a 8 magos elveri a 990x-et meg stb.

Na szóval írjátok le kérlek hogy mi a jelenlegi sorrend

köszi értettem a viccet😆
Egyébként Battlefield 3 béta-ban kell tesztelni álitolag az a bulldozert normálisan kitudja használni minden porcikáját ott kéne megnézni hogy hogyan állunk az intel-el szemben. Végülis a Battlefield 3 készítői ezt írták le hogy erre is gondolnak majd egy interjúban mikor kiderült hogy lessz folytatás is. Tehát meg kell várni még lessz szofveres frissítés a windows 7-ben vagy a BF3-ban letesztelik

én úgy értem pl van egy gép egy mezei GTX580 + egy 4-6-8megos FX + i5 2500 i7 2600 i7 920 i7 990X
na ezek után egy sorrendet
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Tudom,én is csak vicceltem.
De ha vaki vesz Bulldozert szívesen szétflexezem neki.😊

tasiadam írta:
Na akkor most valaki mondja meg nekem kerek perec hogy a 8 magos, a 6 magos és a 4 magos FX mennyire jó? mi igaz a mondákbol hogy a 8 magos elveri a 990x-et meg stb.

köszi értettem a viccet😆
Egyébként Battlefield 3 béta-ban kell tesztelni álitolag az a bulldozert normálisan kitudja használni minden porcikáját ott kéne megnézni hogy hogyan állunk az intel-el szemben. Végülis a Battlefield 3 készítői ezt írták le hogy erre is gondolnak majd egy interjúban mikor kiderült hogy lessz folytatás is. Tehát meg kell várni még lessz szofveres frissítés a windows 7-ben vagy a BF3-ban letesztelik
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar

0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Ha ez igaz foxbet , akkor koránt sem értük el a buldozerek teljesítményét...😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Szoftveresen szokták orvosolni a hibákat,nem fogják szétflexezni...😆

jól van nem is úgy gondoltam de ha mondjuk a kingston készit egy pendrive-t ami teljesen eltérő a többitől azaz uj fejlesztés akkor ha ahhoz a win7 nem is meri fel ugy ahogy kell vagyis nincs hozzá megfgelelő driver akkor hiába irja rá a kingston hogy 50 MB/s-el olvas és ír az soha a büdös életben nem fog annyival menni.
EZ CSAK PÉLDA!
0
0
0
0
foxbet avatar
jtrlvksz írta:
Igen, de ettől még tény, hogy nem azt hozzák, amit vártak tőle. Lehet szoftveres támogatás, de szerintem akkor se fog sokat javulni a dolog. Sokkal akkor se lesz jobb, ha egyáltalán jobb lesz (márpedig szerintem nem).

na most akkor a Az AMD féle HT azaz a CMT(Cluster-based multi threaadyng) ki esik mert nem ismeri fel a cpu-t ugy ahogy kell. A külső cégek tesztjei alapján a CMT akár 80 %-os teljesítmény növekedést eredményez vagy rosszabb esetban 20-25%-ot az Intelhez hasonlóan akkor én ezeken nem csodálkoznék hogy így jött ki.
De majd megoldják és akkor más jól is megy minden.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Igen, de ettől még tény, hogy nem azt hozzák, amit vártak tőle. Lehet szoftveres támogatás, de szerintem akkor se fog sokat javulni a dolog. Sokkal akkor se lesz jobb, ha egyáltalán jobb lesz (márpedig szerintem nem).
0
0
0
0
foxbet avatar
lapartman997 írta:
Pedig miket ígért az AMD! Hogy elveri meg minden! Egy nagy szart!

nem olvastad el figyelmesen a cikket mondjuk a prohardver-nál idézem:
"A Windows 7 ütemezője nem ismeri a Bulldozert, így előfordulhat olyan szituáció, amikor a rendszer a feladatokat rossz erőforrásokon futtatja. Ez a Hyper-Threading esetében is lehetséges, de ott nem beszélhetünk szálakhoz rendelt dedikált feldolgozókról, a Bulldozer esetében azonban igen."De a Microsoft softwaremérnőkei már dolgoznak az ügyön. kis idő letelése utőán majd valami win7 frisitéssel megcsinálják ugy is ezen a microsoft sem enged hogy egy gép azért nem megy jól mert a win7 nem támogat valamit ez nagyon visszavetné a keresletet a win7 után. Szóval nincs mit agodni.

Ez az egyik dolog másik meg olt már olyan az intel-el is pár este hogy, szerver procikat kellet visszahívni mert olyan hibát vétettek benne ami pc-nél még talán tűrhető de szervernél nem sóval még ez is benne lehet a dologban.
0
0
0
0
Devis avatar
hát igen, gondolom azokat butították le, elég bénán
0
0
0
0
Devis avatar
mondjuk ezeket az fx procikat szerver gépekbe csinálták eredetileg, nem játékra. ezért erősebbek csomagolásba, konvertálásba meg ilyenekbe.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Sokkal többre számítottam a Buldóktól...

Spoiler!
Synda:Arra várhat Pistike!xÐ
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Játékokban néhol az i3 2100 is jobb ahogy néztem azt az oldalt amit küldtél philips20😀
0
0
0
0
philips20 avatar
azt írták hogy egy i5 ös is leveri gondolom nem mindenhol de megveri
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát ja még az én majd 3 éves i7 920 amat is csak néhol tudja megverni
0
0
0
0
Devis avatar
ennyi igazságot gaboo 😃😃😃
0
0
0
0
philips20 avatar
hát srácok az új AMD buldózerek sehol sincsenek

[LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ez sem rossz: [url]http://www.youtube.com/watch?v=SArxcnpXStE&feature=youtu.be[/url] 😆
0
0
0
0
Devis avatar
hát sztem most az intel jót röhög a markába 😃
0
0
0
0
Devis avatar
lehet, de ha ez csak 2 év múlva következik be akkor meg már annyira nem fogja megérni a bull, mert lehet h lesz nála jobb is.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
És a közeljövőben lehetséges hogy megfordul az arány?

Jönnek a nagy kihasználtságú játékok és ott a bull lesz a jobb az lehet?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Synda írta:
Annyi a bajom,hogy nem erről szóltak a hírek.
Jól át lettek b@szva az emberek,világmegváltásról beszéltek.
Itt meg van 1 Fps különbség,régebbi játékoknál meg lebőg.
Szerintem nem csak én csalódtam,ráadásul most jól felmentek az árak.
Az igaz,lehet még gyorsítani,biztos fog is.

Én elfelejtettem egy életre Proci terén az AMD-t 😶

Ráadásul az összes játék közül pont egy beta játékban van az az 1fps előny is... 😀 Nem szívesen mondom de én ezt már pár hónappal ezelőtt megmondtam, túl nagy volt a csend!
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Synda írta:
Annyi a bajom,hogy nem erről szóltak a hírek.
Jól át lettek b@szva az emberek,világmegváltásról beszéltek.
Itt meg van 1 Fps különbség,régebbi játékoknál meg lebőg.
Szerintem nem csak én csalódtam,ráadásul most jól felmentek az árak.
Az igaz,lehet még gyorsítani,biztos fog is.

Én elfelejtettem egy életre Proci terén az AMD-t 😶

Egyetértek! Vártam a bullra, addig nem vettem meg i5s configot. Az árak felmentek, erre kaptunk egy nagy kalap sz*rt! Grat AMD! 😠
0
0
0
0
almos avatar
Várok még egy hosszabb magyar tesztre, de eddig nem túl meggyőző a Buldozer. Azt gondolom, hogy nem volt rossz megvenni augusztusban a 2500K-t 😀 Kiváncsi leszek a magyar árakra,mert jól árusitva tényleg nem lesz olyan rossz,bár a 240 USA dodó kicsit sok még érte. Várom még a 4 és 6 modulusos AMD-k tesztjeit is 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát játékokban nem előny a 8 szál, ahol meg az, ott se olyan kimagasló a teljesítménye... Ez nekem is nagy csalódás, de jól árasítva még lehet jó proci. Ilyen teljesítmény mellett úgyis rövid időn belül lekúszik az ára.
Azt persze hozzá kell tenni, hogy még csak egyetlen játék támogatja a Bulldozer architektúrát (BF3), és gondolom néhány egyéb progi szintén nem tudja rendesen kihasználni. Viszont BF3-ban veri az összes Intelt. 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Háát én is többet vártam, az biztos...el sem hiszem, ennyi lenne csak? ez vicc.

Szintén erős az AMD FX-8150 a rengeteg szálon futó programokban, de más szemszögből viszont gyengén teljesít a termék. Itt rendszerint a maximum 2-3 szálat használó játékokra, illetve a szintetikus tesztekre kell gondolni. Az előzetes összkép tehát nagyon vegyes, így mindezt egy alapos teszttel fogjuk később elemezni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ferrari írta:
[LINK]

jah legyorsabb 😆 azt egy rakás szar a bulldozer 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Olvasgattam erről a Bulldozerről, az archiektúráról, mindenféle ilyen-olyan gyorsítótárakról, csak úgy cikáztak a 3 betűből álló rövidítések. A felét sem értettem, ami viszont lejött nekem: szerverhez jó lesz. Valami kismiska tesztben 56-szor gyorsabb egy műveletnél az i72600K-val szemben. Azonban szerintem egy átlag user soha a büdös életben nem veszi ennek a hasznát. Aztán: Eyefinityben jól teljesít. A kevésbé megterhelő feladatoknál viszont alulmarad, mert nem hogy a programok zöme, még a windows 7 sem teljesen kompatibilis a bulldozerrel.
Na mindegy, majd később úgy is jön 15 000 000 teszt.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Valahogy lehetett sejteni, miután nagyon híresztelték, hogy ilyen meg olyan jó lesz. Intel meg csöndben van...

Amelyik kutya ugat az nem harap. A Bulldozerrel az AMD megásta a saját sírját. 😜
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ha ez tényleg így van, akkor komoly gondok lehetnek az AMD-nél, már ami a processzor fejlesztésüket illeti...
0
0
0
0
Lizard avatar
Azt hiszem a Bulldozeres tervemet ezennel stornózom..😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Szóval egyáltalán nem annyira jók mint amilyennek híresztelték?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
megjelentek a bulldozere cpu-k..😃
0
0
0
0
Lizard avatar
Synda írta:
Gaboo7 írta:
https://www.kephost.com/images4/2011/10/12/nv86z75eegngbqx5xwxx.jpghttps://www.kephost.com/images4/2011/10/12/ssalwmav39r7lwaob77u.jpg

😆 😆 😆

Ez most komoly,ennyit tud?
Ha ez igaz akkor nagyon beégtek 😕
Ezért vártam,egy kalap szart nem érnek...

Te jóó ég..😃, ez igen kellemetlen..😃
0
0
0
0
FoLey avatar
sily írta:
[LINK]
Ezt láttátok már ?
Végre itt vannak a buldózerek ! 😆

Hohó! Windows 8 több fps-t produkál mint win 7 ? 😃
Ám Kicsit csalódottak az eredmények ennél többet is kihozhattak volna a Bulldozerből 😕,de a jó hír,h olcsó 😀
0
0
0
0
sily avatar
[LINK]
Ezt láttátok már ?
Végre itt vannak a buldózerek ! 😆
0
0
0
0
timon5000 avatar
tud valaki küldeni pü-ben egy olyan program nevét amelyel hd-ban feltudom venni pl.: amit csinálok a gépen??
0
0
0
0
planbmokus avatar
AMD-ről upgrade Intelre, végre beérett a teszt:
[LINK]
0
0
0
0
Patrik91 avatar
lapartman997 írta:
Csillag helyére csillag 😆! Akkor most milyen ramok fognak vele működni? 1600MHz vagy afelett mondjatok.

Hiba patchelve 😀😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nemtudni még te 😜 Majd ha kijönnek a prokik gondol dobálják mad ki a "specialized for 990FX chipset" ramokat 😆
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Egy kis tesztecske : [url]http://www.***/hir/amd_fx_8150_tesztek_cpu_utiterv_infok/17780[/url]

**** helyére i p o n
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem, de a procihoz nem árt megnézni hogy milyen ramot veszel, pl XMP-s ramot eddig nem volt értelme amd mellé venni 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Nem úgy értem ember.
A ram foglalatuk is más lesz?😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Miért más foglalatuk lesz az új alaplapba?😃
0
0
0
0
kisteker avatar
hardX írta:
kisteker: Jól mindi, az integrált grafika

És szeritem meg inkább i3, valami jó Z68-as lappal, semmiképp se gigabyte, mert a 1155-nél eléggé elszurták, és aztán ha az i3 kevés, majd veszel egy i7-2600K-t 😀

Ez jó ötlet 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
kisteker: Jól mindi, az integrált grafika

És szeritem meg inkább i3, valami jó Z68-as lappal, semmiképp se gigabyte, mert a 1155-nél eléggé elszurták, és aztán ha az i3 kevés, majd veszel egy i7-2600K-t 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hardX írta:
Hát aki nem akar játszani, hanem a proci vga-ját akarja használni, pl filmezésre, annak megéri az Ivy 😀

Hát akinek ez szempont annak persze. De ő a Core i3 és a Phneom II X4 955 kérdezte, hogy melyiket vegye.

Az én ajánlásom továbbra is AM3+ Lap, és Phenom, De te tudod kisteker.

Szerk.: Igen, processzorba integrált. De az AMD Trinity APU elveri majd rendesen.
0
0
0
0
kisteker avatar
Az APU mi? Az integrált grafika?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció