Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dave500 avatar
Ugye az asrock alaplap nem a legjobb.. és elvileg nem ehet állítani a Vcore-t. Namármost a + feszkó kéne a 4 Ghz-hez, nincs erre valami módosított bios ehhez a laphoz?
Vagy még játszik az MSI 945GCM478, ezen van DDR2 csati is..
0
0
0
0
Bronson avatar
Jó kérdés... el kéne hogy vigye elvileg...
0
0
0
0
dave500 avatar
Ilyen, hogy metro 2033, esélyes?
0
0
0
0
Bronson avatar
Kompromisszumokkal elég sok játék menni fog rajta szerintem...
0
0
0
0
dave500 avatar
Ezzel a konfiggal mit tudok majd gemelni?😃 Mert régen ment a crysis wh majdnem fullon , és a minimum fps 22 volt.. egy HD4870, + 1 Ghz mennyit fog javítani ezen?
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát én sem 😆 nem is azért mondtam, csak egy minőségi 400-as táp elég egy középkategóriás géphez is...
0
0
0
0
dave500 avatar
Később a hd4870 mellé tervezek egy am2-es lapot venni!
Meg erre a mercury-ra még a ventillátorokat se bíznám..
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha nem tervezel bővíteni abba a gépbe akkor nem kell akkora táp!
0
0
0
0
dave500 avatar
Táp most csak 400 mercury van , de dobom ki a pi-be, 550W-es Chieftec!
0
0
0
0
Puffin avatar
elèggé ajánlatos! 😃
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
HA új alaplapot szerelek be akkor a Windows-t mindenkép újra kell rakni? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Elvileg jó. 4 ghzes HT-s p4 meg annyira nem rossz. Táp mi van hozzá?
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok! Most egész olcsón össze tudok rakni egy gépet, szerintetek ez így működik?
Alaplap: ASRock P4VM890
Ram: 2x 1 Gb DDR500 OC
VGA: Gainward 4870 Golden Sample 1 GB GDDR5
Proci: Pentium 4 3 Ghz HT @ 4,0 GHZ OC
Tudom a proci sosem hajtja ki a videókarit, de olcsón tudom megvenni.. vélemény?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Kösz mar jo ez a szemétt a küsőről akart bootolni. Azon meg gaynus hohy nincs windows de kösz nagyon.
0
0
0
0
Bronson avatar
Nézd meg a kábeleket ami a merevlemezről megy az alaplapba, nem mozdult e ki... esetleg nézd meg a bootsorrendet (de akkor is be kéne olvasnia a merevlemezről a windowst, ha nincs más...)
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló egy nagy bajom lenne
A gép csak magától úgy döntött hohy nem akar bekapcsolni. Az alaplapot kiirja utána nem a windows felirat nem jön be hanem csak ez a szöveg. És ha megnyomol bármit alá megint ki irja. It a szöveg:Reeboot and select prope boot device insent boot medias select boot debic and ress a key.

Ha valaki tud sehítsen. :-(
0
0
0
0
simon7109 avatar
Kicsit bővebb/szakmaibb magyarázat? Nem hiszem, hogy köze lenne a gépem korának ahhoz, hogy használlható e az alvó mód vagy sem.
0
0
0
0
Puffin avatar
annál a régi gépnél ne használd az alvó módot!
0
0
0
0
simon7109 avatar
Mivel nem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres e a probléma, ezért itt kérdem.
Pár hete gondom volt azzal, hogy a Windows 7-et alvó módba tegyem. Erre sikerült megoldást találnom és már nincs gond vele, most viszont van egy másik.
Miután alvó módba teszem és hosszabb ideig nem kapcsolom be(pl egész éjjel), akkor amikor be akarom kapcsolni egyszerűen nem ébred fel. Megnyomom a bekapcsoló gombot mint máskor, a gép be is indul mert hallom, hogy búg, viszont kép nincs és nem hajlandó felébredni. Ha tartom a lekapcsoló gombot, vagy újraindítom, akkor pár mp múlva annyi van, hogy hallani 3 pittyanást egymás után és ugyan úgy nincs kép.
Csak az segített ha többször is kihúztam a konnektorból a gépet, hagytam kicsit és ezek után bekapcsoltam, akkor nagynehezen sikerült bekapcsolni.
Mi lehet a gond?
0
0
0
0
xCube avatar
kung: Tény hogy fut, de kellemesen akadozik. Ez multiban annyira nem jó.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
sziasztok 😀

van egy erősítőm rákötve a gépre 😃 5.1 es erősítő... de center most nincs mert havernál van 😃 igy csak 4.1 de az a lényeg h a mélynyomó olyan halkan szol h 2cm ről se lehet hallani csak ha ráteszem a kezem érzem h "rezeg" 😃 ezt hogylehetne megoldani?
0
0
0
0
kung avatar
Colonir: egy Intel Pentium DualCore G3220 3.0GHz is képes hatalmasat alkotni, akár FullHD Ultra Settings Multiplayer Battlefield 4 alatt, ha van mellette egy jó Radeon R9 280X szörnyeteg.

[LINK]
0
0
0
0
Total951 avatar
Colonir 2 mag a legtöbb játékhoz elég bár a FullHD-hoz nem hiszem.
0
0
0
0
Colonir avatar
Sziasztok!

Egy intel p G3420 ( 2 mag 3,2 GHz ) tud valamit alkotni a mai játékoknál? ( természetesen jó vga menne hozzá, csak procira nem lenne több pénz- majd egy i5-tel pótólnám a későbbiekben. ) FullHD low beállításokra gondoltam
0
0
0
0
Flash avatar
mlan0: Futtasd rendszergazdaként, vagy állítsd át a kompatibilitást.
A Shift-nek már a Win7-el is gondjai voltak.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Hétvégén akartam telepíteni egy játékot a gépre. A játékokat egy külön mappába telepítem (ide csak játékok mennek). A probléma az hogy nem tudom mit csinált a program de azóta 2 mappát (SimCity 2013 és Guitar Hero 3 mappák) nem érek el. Mikor megpróbálok belépni a mappába kihoz egy olyan üzenetet hogy "Nincs megfelelő jogosultsága a mappa tartalmának megtekintéséhez". Ebben az a hiba hogy én vagyok a rendszergazda azaz mindenhez van hozzáférésem.
Valakinek van valami ötlete hogy hogy tudnák hozzáférni csinálni ezekhez a mappákhoz? Próbáltam megosztani, így belépni be tudok viszont egyik játék se indul el, mert nem találja a fájlokat a megosztás miatt.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
0
0
0
0
mlan0 avatar
Van egy eredeti Need For Speed Shift játékom és ahogy rá lépek a telepítőjére ezt írja ki:

[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
0
0
0
0
matth1004 avatar
srii: köszi a segítséged, megpróbálom

nem oldódott meg a problémám..újra telepítettem és ugyanaz. minden játék telepítésénél CRC hibát jelez..de miért?!
0
0
0
0
barnav avatar
kung: köszi a választ és majd nyárra tervezek még új dolgokat ha lesz pénzem 😃 köztük majd új tápot is, de arra vagyok most kíváncsi, hogy ez is elég-e neki
piero86: köszi a választ 😀
0
0
0
0
kung avatar
barnav: szerintem jobban járnál ha lecserélnéd a CODEGEN 400W tápot egy FSP Hexa 400W tápra.

[LINK]
0
0
0
0
srii avatar
matth1004, lehet a program sérült, vagy épp a rendszert kellene újratelepítened, vagy valami blokkolja a teljes feltelepítést.
Egy egyszerű tisztító programit szedj le és futtasd végig (pl: clear)
Telepítsd újra az op rendszered.
0
0
0
0
matth1004 avatar
Hali, nekem miért van az hogy bármilyen nagyobb dolgot telepítek a gépen vhol mindig leáll és kiír vmilyen hibát?! HD sentinel szerint a HDD-m 100-99%
0
0
0
0
barnav avatar
Heló, szerintetek elég a gépemnek még a 400 W-os tápegységem ha a videokártyát lecserélem erre:
[url]http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx650-1gb-128bit-ddr5-pci-e-n650wf2-1gi-p147036187/termek-leiras.html[/url]

* http://www.a rukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx650-1gb-128bit-ddr5-pci-e-n650wf2-1gi-p147036187/termek-leiras.html
0
0
0
0
Puffin avatar
biztos 64bites rendszered van?
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Az miért van hogy azt írja a gép hogy telepítete memória 6,00GB de ebből csak 3,50GB használható??? :S
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Simon: mert az AMD az 4 magos és 8 blokkos vagy hogy a viharban van. Ergo 8 szálon dolgozik. Intel pedig 6 magos és a HT miatt 12 szálon dolgozik. Egyéb kérdés?

Ja és másrészről ez az órajel farokméregetés hülyeség. Ha fogsz egy 2 magos procit, fel húzod 4 GHz-ra magonként az akkor is gyengébb lesz mint egy 6 magos 1 gigahertzen.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Megint jövök egy kérdéssel, ezúttal processzor ügyileg. Mint tudjuk, az Intel legjobb procija az i7 4960X amiért elkérnek majd 1000€-t.
Az AMD legjobbja az FX-9590 ami 280 €.
Valaki mondja el nekem, hogy miért is van értelme kifizetni 700-al többet az intelért?
Főleg, hogy technikai paramétrekben az AMD tűnik az erősebbnek. Az intel 6 magos 3.6 Ghz-en(max 4), míg az AMD 8 magos és 4.7 Ghz(turbóval 5 Ghz). Akkor mégis fizikailag, hogy lehetséges, hogy az intel gyorsabb?
Ha jól tudom a processzor sebességét a Ghz adja meg, 1 Ghz annyit tesz, hogy 1 milliárd számítást végez a processzor másodpercenként. Legalábbis nekem így tanította a programozás tanárom. Ha pedig egy processzorban 8 mag van, melyek 1 Ghz-n futnak akkor az annyit tesz, hogy a processzor számítási képessége 8 milliárd számítás másodpercenként, de mint tudjuk, az AMD procija maximálisan 5 Ghz-n működik, tehát ha kiszámoljuk akkor kijön, hogy 40 milliárd számítást képes elvégezni másodpercenként.
Ezzel szemben az intel processzorja maximálisan 4 Ghz-re képes magonként és 6 mag van a processzorban, szóval az intel számítási teljesítménye 24 milliárd számítás másodpercenként. Akkor mégis, hogy lehetséges, hogy az Intel erősebb?
0
0
0
0
no avatar
BIOS reset, Kondenzátorok állapota???
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok! Tegnap vettem egy alaplapot ( asrock P4i65GV) beleraktam egy prescott magos 3 ghz-es procit (p4), tökéletes működött. tegnap este kikapcsoltam, ki is kötöttem , kihúztam, stb. Ma újra össze dugtam, és nem indult. Cseréltem tápot, úgy sem. Rövidre zártam a zöldet és a GND-t, mind két táp elsőre indult.. cseréltem processzort, ramot, mindent amit lehet, és így sem indul. Mi a fene történhetett?
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Renikz:Nem mai laptop a pendrive-ot is HDD-nek ismeri fel BIOS-ban a prioritást arra állítottam.Első újraindításkor hiába állítottam HDD-re nem állt fel a rendszer.4. indulásra sikerült mindent úgy csináltam mint előtte.Nem értettem hogy mi a baj.Ki sem derült de összejött😀Ez a lényeg.Amúgy a Windows7 USB DVD Download progit használtam.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Csáó!
Olyan kérdésem lenne ,hogy amit pl telefonrol nézek neten vagy a laptoprol a wifin keresztül azt a rooter tárolja? És ha igen akkor ki leht törölni?
(Úgy halottam,hogy csak az ip-címet lehet törölni belőle)

Kösz előre is!!! 😀
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Bronson:Megoldódott a probléma.Win7 X64-et raktam fel.Semmit nem csináltam közben 4.nekifutásra továbblépett.Passzolom hogy mi lehetett a probléma,a lényeg hogy sikerült😀
0
0
0
0
Bronson avatar
szilard1976 : amikor újraindul ne nyomj meg semmit! a másik hogy első újraindítás után már ki is húzhatod a pendrive-ot, akkor már megy anélkül is... attól függ mit telepítesz...
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Hali!
Olyan problémám van hogy van nálam egy lapos az ODD hulladék pendrive-ról próbálom telepíteni.El is indul ***a minden de első újraindításkor előröl kezdi a telepítést.Pls vmi okosságot mondjatok nekem.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hát mondjuk egy SSD árán már tabletet veszek 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
első körben plusz ram és újrapasztázás/ tisztítás.... szerintem kár többet költeni rá... 😉
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Van egy régi hulladék laptop. 1.7 intel proci, 1 mag, 512 ram meg valami kis vinyó ám régi IDE. Mivel lehetne kicsit fel húzni? IDE SSD mehetne bele de mi az ami még gyorsíthatná? Szerintem még gyári a paszta rajta, lehet hogy a túlmelegedés miatt is lassú?
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
Sziaszok!
Pár napja haverom készükéről eltűnt az előlapi kamera, nem fizikálisan, csak nem lehet sehogy előhozni. hogyan kéne előcsalogatni a kicsikét?

Huawei Ascend y300
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nem játszol, nem használsz nagy memóriaigényű programokat teljesen felesleges bele +4GB ram...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció