Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy ilyen proci hány wattot fogyaszt AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX?? 1 olyan lapba bele megy ami csak 140Wattig támogat? Ja és ez Bulldozer proci? 😃
Oprendszer te is tudsz rédobni.
Igaz, de azért odaírhatnák 😆
Azlenne a király ha mondanák h van rajta eredeti win,te meg beszólnál h nekem mindegy,otthon ugyis teszem fel a törtet amit netröl szedtem le.😆😂
Oprendszer te is tudsz rédobni.
Igaz, de azért odaírhatnák 😆
Hello! 😀
Notebook vásárlása előtt állok és a processzor típusán gondolkodom.. Szerintetek egy intel i5-ös proci(teljes: Intel Core i5-2410M - 2,3Ghz,3mb L2 cache) vinné a mai játékokat (pl Skyrim,BF3) persze 4gb DDR3 rammal,1gb-os vga-val és egy megbízható márkával(konkrétan toshibára gondoltam) Satellite C660-1ME. A választ előre is köszi😂
GT 315M van benne ami kevés lesz játékokhoz. Ha BF3-al akarsz játszani, akkor olyan notit nézzél amiben min GT 540M/HD 6650M, vagy ha lehet akkor GT 555M/HD6770M van.
Köszi 😃
találtam is egy gt540-est 163k-ér(ASUS K53SV-SX061)😎, sztem ez is lesz, persze ha van benne oprenszer mert nemírják sehol az infóinál 😕😠
Miért is?
Mert az, ezen nincs mit magyarázni...
Tessék találtam is neked egy alkalmi vételt, nem is értem, hogy nem vitték el ennyi ideje: [url]http://***/apro/felkonfig_c2d_e6300_gb965p-ds3_2_2_ddr2_800/hsz_1-50.html[/url] Ebbe veszel még használtan valami VGA-t, tápot, házat, vinyót, és 50-ből megvan egy még mai viszonylatokban sem gyenge gép, ami - bizonyos keretek között - még fejleszthető is.
***=hardver apro
Most a gépembe Intel Celoron 335 2800Mhz proci van tudtok valami szó procit ami bele is való az alaplapomba.?
Az alaplap P4VM890 (CPUSocket)
Hello! 😀
Notebook vásárlása előtt állok és a processzor típusán gondolkodom.. Szerintetek egy intel i5-ös proci(teljes: Intel Core i5-2410M - 2,3Ghz,3mb L2 cache) vinné a mai játékokat (pl Skyrim,BF3) persze 4gb DDR3 rammal,1gb-os vga-val és egy megbízható márkával(konkrétan toshibára gondoltam) Satellite C660-1ME. A választ előre is köszi😂
GT 315M van benne ami kevés lesz játékokhoz. Ha BF3-al akarsz játszani, akkor olyan notit nézzél amiben min GT 540M/HD 6650M, vagy ha lehet akkor GT 555M/HD6770M van.
Egy Chieftec ctg 450w már jó lenne.
Nézegettem a procikat mert gép fejlesztés előtt állok egy ilen processzor szerintetek jó lenne?
AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX (4mag)
+ Még hozzá 1 ilyen alaplap
ASUS M5A78L-M LX (AM3+)
Szóval ebbe a lapba bele menne ez a proci? ÉS az 500Wattos LC Power tápom elbírná őket 1 HD5670-es társaságában?
most akkor kinek higgyek ? ? ?😶
Nagyjából ugyanazt mondják. 😀 Évekig jó még egy Phenom II X4. Nekem is az van 1,5 éve, és még marad is egy darabig. 😉
semennyire...!
semmi se idötálló....
még az i7esek!
de ha arra vagy kiváncsi meddig nem kell a játékok miatt agodnod max 1-1,5év szerintem mivel elég jó tuning potenciál ,de kell egy kellöen erös vga hozzá de azt a másik topikban irtam!
hogy ne ütközz limitbe!
Egy középkategóriás kártya mellé, ami már bírja a FullHD max grafot a legtöbb játéknál, bőven elég még évekig... Processzorfelhasználási téren jó ideje stagnál a játékipar. Még mindig nem használja ki minden játék a 4 magot sem. Inkább videokártyát vegyen erőset, bőven jó az a proci!
semmi se idötálló....
még az i7esek!
de ha arra vagy kiváncsi meddig nem kell a játékok miatt agodnod max 1-1,5év szerintem mivel elég jó tuning potenciál ,de kell egy kellöen erös vga hozzá de azt a másik topikban irtam!
hogy ne ütközz limitbe!
Am3as kellene !
Athlon II X4 640 3GHz AM3
Athlon II X4 645 3.1GHz AM3
Phenom II X4 925 2.8GHz AM3
ezek amik ár miatt szóba jöhetnek ! Vélemény ? Tanácsok ?😊
Hello all
tudnék venni ólcson egy AMD Sempron 140 2,71 GHz-s procit, azt szeretném tudni h ez hány bites? 64 bites windowsra kellene
Szia!
Nemtudom milyen géped van de 64 bites windowshoz ajánlott egy erősebb gép. Gyengébbre is felrakhatod ha megvan a minimum követelmény, ed lassabb lesz az egész rendszer.
de gyanítom egyébként h 64 bites
tudnék venni ólcson egy AMD Sempron 140 2,71 GHz-s procit, azt szeretném tudni h ez hány bites? 64 bites windowsra kellene
Ez az nm mit jelent?
nm azt jelenti hogy mekkora a méretüek az egyes tranzisztorok a processzorban 45nm -nél 45 nano milliméter minél kisebbek annál jobb és így annál többet tudna bele zsúfolni a prociba ilyenből.
1nano miliméter=0.0000001milliméter vagyis a milliméter milliomod része
Ez az nm mit jelent?
Gyártástechnológia. A 45 nm-es korszerűbb, fejlettebb, alacsonyabb fogyasztású.
A gyártástechnológia. Minél inkább fejlődik a tudomány és a technika, annál kisebb csíkszélességgel állítják elő a processzorokat. Ennek köszönhetően egyre kisebbek lesznek, és kevesebb hőt termelnek. Tehát minél kisebb annál jobb.
és olyat hol találsz? 😲
H ardverapro 😉
foxbet: Az Athlon II 45nm-en készül. 😀
kösszi elirtam😃
és olyat hol találsz? 😲
H ardverapro 😉
foxbet: Az Athlon II 45nm-en készül. 😀
Nem tudom akkor most eldönteni....az Athlon-ba 3-om mag van és a MHz-e is nagyobb...hogy lehetne,hogy az Intel jobb játékok terén...főleg ha az Athlont húznám is...
úgy hogy az AMD athlon 45nm-es és ha az nm kisebb akkor teljesítmény növekedés következik be az architektura változtatása nélkül. A pentium architekturája nagyon jó. vegyük példán a Phenom II x6-ot az se veri meg a core i5 2500-at pedig 6 magos és a core i5 csak 4. Egyszerűen jobb az architektura és a gravírozási pontosság is 32nm.
nekem is sikerült unlockolni a 4. magot, L3-mat viszont nem de nem akkora tragédia 😀
de azt athlonba nincs l3
opn kódot kell megnézni és az elárulja hogy milyen proci. A "GR"-betűpárost találsz akkor egy Phenom II x4-ed van.
ha "GM" betűpárpos van akkor nem feloldható L3 cache van benne.
Ez általában így szokott lenni de ettől még kivételek lehetnek.
de azt athlonba nincs l3
Kivéve, ha bekapcsolod. 😀