Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
És ha vesz egy PCI-e 1.0-ás P5K alaplapot tesz mellé egy Q9650 procit és egy 7970-et akkor mi van? 😀 Mert ugye a lap PCI-e 1.0-és de még egy 7970-et is kihajt egy OC-s Q9650... 😀
A PCI-E verziója meghatározza egy lap képességeit.Vehet egy gyors 2.0-ás VGA-t,ami gyorsan menne az 1.0-ás sebességen is,de minek ha az a lap,ami ennyit tud,nem támogatja a gyors működéshez szükséges egyéb hardvereket.Ezért írtam,hogy hülyeség,hogy az a lényeg,hogy PCI-E-s legyen a VGA.
Vehet 7770-et is,de minek az egy olyan lapba,amibe legfeljebb egy 2,6 GHz-es 5000+-os Athlon-t tehet?
A PCI-e 1.0 bőven elég bármelyik mai kártyához. Nekem PCI-e 2.0 slot-ban megy a PCI-e 3.0 kártya és nem mondanám lassúnak...
Ez hülyeség.Ha bele tesz egy PCI-E 2.0-ás VGA-t egy PCI-E 1.0-ás lapba,akkor adott a sz@rnak egy pofont.Ha a mostaninál érezhetően jobb VGA-t szeretne,ahhoz alaplap csere kell.A másik topikban említett 2.9 GHz-es AM2-es cpu is gyenge.
Jelenleg ilyen alaplapom van : DELL 0YP806, és Gainward Geforce GT 610 2GB videókártya van benne.
Mivel ez elég gyenge, gondoltam jobb lenne beszerezni egy erősebbet e helyett , csak azt nem tudom hogy ebbe az alaplapba milyen-ek mennének bele. Akár régebbi ( 1-2 éves ) videókártyát is vennék bele, nekem mind1 milyen , csak kicsit erősebb kéne mint ez, mert valljuk be, ez elég gáz.
Aus
Sapphiree
Msi
Mondjuk ennek a 4870-nek egy nagy baja van az meg az iszonyat hőterhelése..fogyasztása bár én nagyon hűvösen tarottam azért adom ennyiért mert egyrészt most nem láttam eladót meg 20k-ért boltban elég mókás "videókarit" lehet kapni..
Most toltam le az "új " vga-val egy teljes 3D mark-ot ...döbbenet..396 w helyett 306 w lett a konfigom maxos fogyasztása 90w óránként..az nem piskóta ésebben bene van a 24"es spva-s 16.10 -es monitor is 90w óránként az nem gyenge tekintve hogy néha 6-8 órát tolom megállás nélkül a játékot..
Feldobtam én is szerintem korrekt áron a vakerára a sapphre Hd4870 toxic-ot 12 minimál 16 villámárra ..hátha valaki még villanyal fűt nem gázzal vagy fával..
Hd4870-et cseréltem vele..brutálissan nagy az energiafogyasztási különbség..
Alapból 40-50w-al kevesebbet fogyszt a 6850 játék közben ez a különbség 60-70W is lehet óránként..
Átraktam rá a 4870 hűtőjét..attól langyos volt..ez alatt meg megfagy DDD alapon 32 fokos ...játék közben 43 :-) ....viszont a ventifordulatot manuálban meg kellett emelnem mert egyszerűen nem indulnak el annyira leveszi a fordulatot..vagy kézzel rá kell segítenem hogy megmozduljon a 2db 12-es
Most ami jön az az áramzabáló phenom 4x cseréje lesz..jelelntős villanyszámlákat lehet spórolni..