Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
És ez a ASRock H67M-B3-as alaplap-ba lehet illeszteni GDDR3-as 9800GT-t? Úgy látom, hogy kéne hozzá RAM is, mert nekem DDR2-es a régi ASUS. Ja és még 1 kérdés: ez a 2100 i3-as processzor erősebb mint mondjuk egy Q6600/Q8400?
Belehet, ha pci-e-s a VGA.
A procival kapcsolatban:
Hali! Mi a véleményetek a Core-i7 950 prociról? esetleg tapasztalatok?Milyen videokártyával érné meg társítaní?(Előre is köszi)
Nagyon jó proci, de már nem éri meg befektetni rá, kivéve ha nem valami jó árú használt gamer gép központi egysége.
De ennek ellenére halott platform, nem éri meg már 1366-ra építeni
Köszi,akkor mire (mibe) gondoljak?
1155 a legfejlettebb platform, erős procik kaphatók bele, és még jön is bele új proci generáció.
Egy Z68 lap + egy i5 2500K szerintem nagyon jó választás, játékokban néhol még jobban is teljesít, mint az i7 950, mivel a sandy bridge alapvetően játékosoknak készült, az i7 9** széria pedig szerverbe,professzionális felhasználásra.
Hali! Mi a véleményetek a Core-i7 950 prociról? esetleg tapasztalatok?Milyen videokártyával érné meg társítaní?(Előre is köszi)
Nagyon jó proci, de már nem éri meg befektetni rá, kivéve ha nem valami jó árú használt gamer gép központi egysége.
Köszi,akkor mire (mibe) gondoljak?
Asus P5KPL/1600-as adatlapra milyen 4 magos processzort tudtok ajánlani? Max 40-50k-t tudok rá áldozni, én egy i5-re gondoltam, esetleg egy nagyon erős 2 magos i3-ra. Vélemény?
Ebbe a lapba, nem tudsz i5-öt, sem i3-mat rakni, hiszen 775-ös foglalató, 1156-ba és 1155 -be kaphatóak intel core i3 és i5 procik.
Javaslatom, ha 50 ezred van, akkor egy új alaplapot vegyél és egy i3 procit.
pl ilyet:
ASRock H67M alaplap 18K
Intel Core i3 2100 28K összesen így 46K
Nagyon jó proci, felsőkategóriás. Bármilyen VGA-t rakhatsz mellé, mindent kihajt, akár CF/SLI.
Mert nálunk 31.830 forint...
AMD Phenom II X4 955 és egy Intel Core i5 2500 proci között mekkora a külömbség? Mennyivel jobb az Intel?😃
És egy 965?
az drágább, és 1 perc felhúzni a 955-öt a 965 szintjére.
Szóval melyik AMD Phenom II-t ajánljátok?
csak az Intelben van L3 cache....
😃
AMD-ben is van 😃
én az Athlon-ra gondoltam...most arról beszélünk 😊
Meglehet oldani hogy legyen benne.
😃
AMD-ben is van 😃
én az Athlon-ra gondoltam...most arról beszélünk 😊
ors11: te aztan nagyon kepben vagy...
s há 😆...legalább annyira mint te
Én eszt mondtam és aztmondták,hogy a G840-es jobb a játékokba hiába a magok száma stb....úgy hogy azt hiszem az AMD-ről lemondok és a G840-est veszem meg
pedig én nem Athlon II X3 445-öst néztem,hanem X3 455 vagy 460-ast...de még megmásíthatom a döntésemet,mert a két fajta alaplap egy árban van
A jövőre nézve jobban jársz az Athlon II X3 455-el mint a G840-el...
G840-t nem is húzhatod, marad 2,8GHz-en, és jelenleg két magja elég de a későbbiekben kevés lesz.
😃
AMD-ben is van 😃
pedig én nem Athlon II X3 445-öst néztem,hanem X3 455 vagy 460-ast...de még megmásíthatom a döntésemet,mert a két fajta alaplap egy árban van
Megnéztem ezt a tesztet....Athlon II X3 445 VS Pentium G840!
Ezek szerint az AMD csak akkor produkál több FPS-t ha maga a játék több magot igényel?
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7970&pageid=7924
Mert a tesztek töbségét az Intel viszi...ezek szerint majd ha a játékok több magot kérnek akkor itt a kettő közül az AMD fog majd jobbnak bizonyulni?
Tulajdonképpen igen. De ami az Athlon mellett szól:
- A mai játékok alá a több magos procik nem ártanak
- Egy több magos proci, jobban kitud hajtani egy komolyabb VGA-t is
- Az athlon x3-t négy magosíthatod, meg talán cachet is tudsz feloldani (egy olyan alaplap segítségével ami támogatja ezeket a feloldásokat)
Ezek szerint az AMD csak akkor produkál több FPS-t ha maga a játék több magot igényel?
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7970&pageid=7924
Mert a tesztek töbségét az Intel viszi...ezek szerint majd ha a játékok több magot kérnek akkor itt a kettő közül az AMD fog majd jobbnak bizonyulni?
Ha egy árban vannak akkor az fx-et vedd, w8-ben lehet nála teljesítmény növekedés. ha nem akarsz w8-at majd felrakni akkor a kettő kb tök ugyanaz.
És az fx-et is lehet legalább annyira húzni egy jó hűtővel mint a 965öst?
Szerintem FX et jobban lehet húzni 😀 mivel újabb Chipset 😀
Ha egy árban vannak akkor az fx-et vedd, w8-ben lehet nála teljesítmény növekedés. ha nem akarsz w8-at majd felrakni akkor a kettő kb tök ugyanaz.
És az fx-et is lehet legalább annyira húzni egy jó hűtővel mint a 965öst?
Az tényleg igaz hogy a bulldozer procik kb. az Athlon II teljesítményét hozza mert 1 ilyen procit néztem ki AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX És ez kb egy AMD Athlon II X4 640 3.00GHz AM3 BOX-nak hozza a teljesítményét?? Ez igaz?
Köszi!
Voltak árban korlátok, tehát 150 körül szerettem volna. Akiket megkérdeztem mindenfele, szakértőket, szerintük ez volt a legjobb választás, de itt mégis csak több a tapasztalat.
-4GB DDR3 RAM
-AMD PHENOM II X4 N970 (4 magos)
-AMD RADEON HD 6650M, 1GB VRAM
-640 GB HDD
-15.6" 16:9 LED LCD
-DVD-Super Multi DL Drive
Szóval várom a véleményeket 😀
Egy ilyen proci hány wattot fogyaszt AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX?? 1 olyan lapba bele megy ami csak 140Wattig támogat? Ja és ez Bulldozer proci?
bőven jó neki, az a proci 95W-ot eszik 😀 és igen bulldi
Melyiket vegyem ha egy árban vannak: AMD Phenom II X4 965 BE vagy AMD FX 4100-at?
1.Procesor Intel Pentium Dual Core G840 2.8GHz
321 lei
ha nincs több pénzed akkor jó. már csak az l3 miatt is.
1.Procesor Intel Pentium Dual Core G840 2.8GHz
321 lei
Melyiket vegyem ha egy árban vannak: AMD Phenom II X4 965 BE vagy AMD FX 4100-at?