Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
de van benne L3 cache, a négymagosítás az esetek többségében sikerül, de valóban nem lehet biztosra menni, csak akkor ha harver apróról veszel előre tesztelt négymagosíthatót.
0
0
0
0
Devis avatar
nem biztos h a maradék 2 mag az jó, szal nem feltétlenül tud 4 magosként menni. ha nem tudod unlockolni akkor sztem annyira nem éri meg tekintve h nincs benne l3.
0
0
0
0
ProAkos avatar
Sziasztok!

Mi a véleményetek az AMD Phenom II X2 550 3.1GHz-ről?Megéri 20 ezerér megvenni játékok futtatására? Támogatja a coreunlock-ot is, 4 magosként is funkcionálhat. Megéri 20ezerér beruházni rá? 😀
0
0
0
0
rambobo avatar
igaz, kicsit rosszul hangzott a kérdés, de érted h értettem😆 , a választ köszi
0
0
0
0
Devis avatar
notiknál nem az órajel rövidíti meg az életüket hanem a nagyobb hőfok. 100 fok fölé nem kéne h mennyen
0
0
0
0
rambobo avatar
hello,
ha notebookban AMD a6 3410mx proci 1,6ról 2,3 ra van turbózva az megrövidítené az életét?
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
Hát jobb lenne lecserélni.
Egy Chieftech 450W-500W-os táp (8000-14000Ft) tökéletes lenne, és tuningot is jól bírná.
0
0
0
0
Devis avatar
azt a tápot ha komolyabb konfigot akarsz akkor igen lekéne váltani. ha a rendszerhűtőkre gondolsz akkor azok maradhatnak. új proci mellé kapsz proci hűtőt (ha oem-et veszel akkor nem kapsz)
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Osynho
2011-12-09 00:24
Idézet #5592

Tag

djwarp írta:
Hali!
Nekem kellene egy 4 magos proci de az alaplap csak intel core 2 duo és intel core 2quad procikat támogat.
Van olyan proci mit meg is lehet fizetni?Rolleyes
Kösz előre isSmiley

Szerintem válts platformot am3-ra. Mostani alaplap, proci, ram elad, am3 lap, ddr3 ram, Phenom II megvesz.

De akkor kell új táp is meg hűtés is.Vagy nem?😊
0
0
0
0
Devis avatar
MaximumGame írta:
Devis írta:
nem nincs különbség, játékokban az l3 a mérvadó.
e5700-et tudsz venni ~16k környékén, azt agyon tuningolhatod.

Hát azért egy jó i3 mas X4 os procik erejét hozza 😃
Sima 775 ös E5700 es az nem 😃

ezt most nem értem 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Devis írta:

Hát azért egy jó i3 mas X4 os procik erejét hozza 😃
Sima 775 ös E5700 es az nem 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
djwarp írta:
Hali!
Nekem kellene egy 4 magos proci de az alaplap csak intel core 2 duo és intel core 2quad procikat támogat.
Van olyan proci mit meg is lehet fizetni?😊
Kösz előre is😀

Szerintem válts platformot am3-ra. Mostani alaplap, proci, ram elad, am3 lap, ddr3 ram, Phenom II megvesz.
0
0
0
0
Devis avatar
alap hűtővel nem ajánlom
egyébként én 3,5-ig húztam, sajna utána kékhalálozik 😞 pedig már kb mindent csináltam
0
0
0
0
Darkness avatar
Az igen... köszi, ki is próbálom
0
0
0
0
Devis avatar
ha proci limited van akkor sokat jelenthet. alapfeszen elmegy olyan 3.8 ghz-ig (állítólag)
0
0
0
0
Darkness avatar
nekem is e5700 van de azt nem tudtam, hogy agyon tuningolhatom.. ezt hogy érted? mennyi előnyt jelentene?
0
0
0
0
Devis avatar
hát nem tom, e5700-nek sokkal jobb a tuning potenciálja, 6600-nak kevésbé. de ha nem akarsz tuningolni akkor nyugodtan vedd meg a 6600-ot, mert a 2 proci kb tök ugyanaz 😀
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
tihi1988 avatar
20k körül van q6600 hardverapron, ajánlani tudom, nem rossz kis procika, nekem is olyan van... de mindenképp G0 steppinges legyen..😉
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali!
Van olyan proci mit meg is lehet fizetni?😊
Kösz előre is😀
0
0
0
0
no avatar
Köszi!amúgy azért erre gondoltam mert jó árba van.Vagy te tudsz ajánlani mást?
0
0
0
0
maniacc avatar
jano2101 írta:
Ja és ha négy magositom akkor elég neki a gyári hütő ha nem húzom?

Igen mindkét kérdésedre 😀
0
0
0
0
no avatar
Ja és ha négy magositom akkor elég neki a gyári hütő ha nem húzom?
0
0
0
0
no avatar
Hello az lenne a kérdésem hogy ez a proci jó lenne e még a mai játékoknak ha tudom négy magositani Phenom II X2 555 Black Edition Box??
0
0
0
0
Osynho avatar
WackoSheep írta:
Szóval akkor az Intel Pentium Dual Core E6600 jobb! Igaz? Én is így gondoltam mert órajelle is nagyobb és woldale magos és 45nm techel készülz és csak 1500Ft vel drágább szal akkor Intel pentium Dual Core E6600???

A kettő közül igen. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Minden core2-esnek (és annak rokonának) 2 magonként van az l2 cache-e. 😀 Így a "régi" E6600-asnak is 1x4mb van. Ettől még a "kistesó" a jobb vétel, mert gyorsabb, kevesebbet fogyaszt és talán tuningban is jobban megy. A Quadok meg 2db Duo-ból állnak, így 2 részre van osztva a cache. A Q8200 is 2x2mb-al rendelkezik.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
WackoSheep írta:
most olvastam h a dual core E6600 sokkal jobb mint a Core 2 E6600 és ugyanannyi az ára szal inkabb a dual coret veszem! a core 2 2006 os a dual core 2010 es és 45nm es tech el készül ráadásiul a z órajele is 600MHz el több egyedul a cache 2Mb de az eltekinthető!

Az e6700-as a jobb, mert 45nm, így kevésbé melegszik, ennek kövekeztében jobban is tuningolhatóm mint a 60nm-es e6600.😉 Ráadásul az sem biztos, h a több cache miatt jobb lenne az e6600, mert "osztott" a gyórsítója, tehát 2x2mb, ami persze több, mint az e6700 2mb-ja, viszont az (e6600) régebbi architektúra, és előfordulhat, h hiába a dupla annyi cache, mégsem gyorsabb..

Jó példa erre az én procim...😀 q6600 > 2x4mb l2 cache van, de egy 4mb-os cachel rendelkező q8200 mégis elveri...😕 persze a különbség nem egetverő, és az e6700 sem sokkal jobb, mint a c2d e6600, de azért van egy kis különbség.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali :-)
Egy Athlon 64 3800+ X2 poci hogy menne a jelenlegi lapommal?
Intelesek közül vajon melyik procival egyenértékű?
0
0
0
0
Darkness avatar
Szerintem az Intel Core 2 Duo 6600
0
0
0
0
Thomech avatar
Pontos magyarázat:
Dual Core: Ezek az első kétmagos intel procik, 64bitesek, P4D 8xx, vagy 9xx névre hallgattak. A 8xx-nél Magonként 1mb cache, 9xx-nél már 2mb cache. Itt két proci egy tokban volt, de külön szilíciumon.

Core 2 Duo: 64bites procik, 2 vagy 4mega cache-el. hw virtualizációval, és egyéb finomságokkal. Jó gyors. 😜
Tehát egyértelműen jobb választás a Core 2 Duo! 😃
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Thomech írta:
niteforce írta:
Thomech írta:
Jó neked, én meg pont az ellentéte mindig meg szívom! Akármit akarok és / vagy veszek drágább lesz mire oda jutok! 😊

Tény most hogy igen bizonytalan a helyzet gazdaságilag...
Majd lesz valahogy 😀
Én is most tervezek új VGA-t nem tudom azt sem hogy holnap mennyibe fog kerülni...

Ez a baj, hogy én sem tudom holnap mennyi lesz az ára és nem lefele megyen csak felfele felfele ..... És már azért el gondolkozik az ember amikor +10.000Ft kéne kifizetni, hogy most akkor mivan?! 😆

sztem várj januárig, igaz hogy több lesz az áfa, de karácsony előtt minden drágább.

Hát ha 26.000 ért sehol nem fogok találni tuti meg fogadom a tanácsodat! 😃
0
0
niteforce avatar
Thomech írta:
niteforce írta:
Thomech írta:
Jó neked, én meg pont az ellentéte mindig meg szívom! Akármit akarok és / vagy veszek drágább lesz mire oda jutok! 😊

Majd lesz valahogy 😀
Én is most tervezek új VGA-t nem tudom azt sem hogy holnap mennyibe fog kerülni...

Ez a baj, hogy én sem tudom holnap mennyi lesz az ára és nem lefele megyen csak felfele felfele ..... És már azért el gondolkozik az ember amikor +10.000Ft kéne kifizetni, hogy most akkor mivan?! 😆

sztem várj januárig, igaz hogy több lesz az áfa, de karácsony előtt minden drágább.
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Thomech írta:

Majd lesz valahogy 😀

0
0
0
0
niteforce avatar
Thomech írta:

Majd lesz valahogy 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
még jó hogy én 17 K-ért vettem X3-mast és műxik benne a 4. mag 😃
0
0
0
0
Thomech avatar
Hát igaz de még is tervezett AMD AM3 Athlon-II X4 640 3.0Ghz Dobozos proci 23.920Huf volt az egyik üzletbe most meg már 31.000Huf 😲 de máshol is ez a helyzet! :S Sajnos rakat sz.r ez az egész ország, csődbe visz a Fidesz! 😃 😠
0
0
0
0
niteforce avatar
Thomech írta:
Csak én vettem észre, hogy nem enyhén drágulnak a procik? pont amikor venni akarok! 😠
Tuti a hülye áfa emelés miatt! 😞

az csak január 1-től lesz, de tényleg hülye 😃
0
0
0
0
Thomech avatar
Csak én vettem észre, hogy nem enyhén drágulnak a procik? pont amikor venni akarok! 😠
Tuti a hülye áfa emelés miatt! 😞
0
0
0
0
niteforce avatar
azt meg kéne nézni, elég fontos lenne.
kinyitod a gépet, az oldalára rá van írva a márka.
0
0
0
0
laci345 avatar
popec88 írta:
laci345 írta:
Ja, és jut eszembe, még 1 dolog: az ASRock-nak elég no meg az i3-nak elég 420W-os hagyományos táp?

Mi az, hogy hagyományos?...😊 ha chieftec, cooler master, fsp, corsair, a-data, thermaltake a márkája, akkor igen, elég a 420-as "hagyományos táp"...😊

Minden más márka felejtős, ne sajnálj kiadni 10-12k-t egy rendes tápért, mert nagyon ráfizethetsz...😕

De ez nem is a tápos topik...😆

Fingom sincs milyen táp, ezért mondtam, hogy "hagyományos"... 😃
0
0
0
0
tihi1988 avatar
ors11 írta:
Egy Intel Core2Duo E4600-ast meddig lehet húzni?És érnéke el vele +FPS-t?

Processzor függő ,2drb e4600as közül is az egyiket lehet, h jobban lehet húzni, mint a másikat😀

Ha alap órajelen nincs vga limited (cpu limited pedig mondjuk igen), akk nyerhetsz vele pár fps-t. Attól függ, mekkora tuningot bír a procid, illetve mikor jelentkezik a vga limit. Mert ha már a vga-d kevés, nem érdemes továnn húzni, nem lesz több fps-ed...😉
0
0
0
0
ors11 avatar
Egy Intel Core2Duo E4600-ast meddig lehet húzni?És érnéke el vele +FPS-t?
0
0
0
0
tihi1988 avatar
laci345 írta:
Ja, és jut eszembe, még 1 dolog: az ASRock-nak elég no meg az i3-nak elég 420W-os hagyományos táp?

Mi az, hogy hagyományos?...😊 ha chieftec, cooler master, fsp, corsair, a-data, thermaltake a márkája, akkor igen, elég a 420-as "hagyományos táp"...😊

Minden más márka felejtős, ne sajnálj kiadni 10-12k-t egy rendes tápért, mert nagyon ráfizethetsz...😕

De ez nem is a tápos topik...😆
0
0
0
0
laci345 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Jó lenne, de én inkább ezt javaslom:

A-DATA 4GB DDR3 1333MHz (AD3U1333C4G9-B)

Ez 5.300 forintba kerül.

Ha egy kicsivel többet tudsz rászánni a memóriára, akkor ezt ajánlom:

Kingston HyperX Blu 1333 MHz 4GB (2x2) KIT Dual Channel.
6.400 forint

Ez utóbbi dual channel miatt gyorsabb.

Többet nem érdemes memóriára szánni, kivéve ha játékon kívül esetleg filmvágásra, és komoly munkára is használod. Akkor 8GB-t érdemes venni.
0
0
0
0
laci345 avatar
Őőő... most ha veszek egy ASRock alaplapot, akkor a RAM-ot is ki kell cserélni egy DDR3-sra, ugye?

Én erre gondoltam:

4GB 1066MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1066D3N7K2/4G) CL7 ml

Ez jó lenne az ASRock-ba.
0
0
0
0
niteforce avatar
Bershka írta:
laci345 írta:
És ez a ASRock H67M-B3-as alaplap-ba lehet illeszteni GDDR3-as 9800GT-t? Úgy látom, hogy kéne hozzá RAM is, mert nekem DDR2-es a régi ASUS. Ja és még 1 kérdés: ez a 2100 i3-as processzor erősebb mint mondjuk egy Q6600/Q8400?

Én úgy tudom hogy az i3 az egyik leger˜ősebb 2 magos proci, de javítsatok ki ha tévedek😃

Az i3 sandy bridge a legerősebb 2 magos CPU 😀
0
0
0
0
Bershka avatar
laci345 írta:
És ez a ASRock H67M-B3-as alaplap-ba lehet illeszteni GDDR3-as 9800GT-t? Úgy látom, hogy kéne hozzá RAM is, mert nekem DDR2-es a régi ASUS. Ja és még 1 kérdés: ez a 2100 i3-as processzor erősebb mint mondjuk egy Q6600/Q8400?

Én úgy tudom hogy az i3 az egyik leger˜ősebb 2 magos proci, de javítsatok ki ha tévedek😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció