Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mi a véleményetek az AMD Phenom II X2 550 3.1GHz-ről?Megéri 20 ezerér megvenni játékok futtatására? Támogatja a coreunlock-ot is, 4 magosként is funkcionálhat. Megéri 20ezerér beruházni rá? 😀
ha notebookban AMD a6 3410mx proci 1,6ról 2,3 ra van turbózva az megrövidítené az életét?
Egy Chieftech 450W-500W-os táp (8000-14000Ft) tökéletes lenne, és tuningot is jól bírná.
2011-12-09 00:24
Idézet #5592
Tag
djwarp írta:
Hali!
Nekem kellene egy 4 magos proci de az alaplap csak intel core 2 duo és intel core 2quad procikat támogat.
Van olyan proci mit meg is lehet fizetni?Rolleyes
Kösz előre isSmiley
Szerintem válts platformot am3-ra. Mostani alaplap, proci, ram elad, am3 lap, ddr3 ram, Phenom II megvesz.
De akkor kell új táp is meg hűtés is.Vagy nem?😊
nem nincs különbség, játékokban az l3 a mérvadó.
e5700-et tudsz venni ~16k környékén, azt agyon tuningolhatod.
Hát azért egy jó i3 mas X4 os procik erejét hozza 😃
Sima 775 ös E5700 es az nem 😃
ezt most nem értem 😃
nem nincs különbség, játékokban az l3 a mérvadó.
Hát azért egy jó i3 mas X4 os procik erejét hozza 😃
Sima 775 ös E5700 es az nem 😃
Hali!
Nekem kellene egy 4 magos proci de az alaplap csak intel core 2 duo és intel core 2quad procikat támogat.
Van olyan proci mit meg is lehet fizetni?😊
Kösz előre is😀
Szerintem válts platformot am3-ra. Mostani alaplap, proci, ram elad, am3 lap, ddr3 ram, Phenom II megvesz.
egyébként én 3,5-ig húztam, sajna utána kékhalálozik 😞 pedig már kb mindent csináltam
Van olyan proci mit meg is lehet fizetni?😊
Kösz előre is😀
Ja és ha négy magositom akkor elég neki a gyári hütő ha nem húzom?
Igen mindkét kérdésedre 😀
Szóval akkor az Intel Pentium Dual Core E6600 jobb! Igaz? Én is így gondoltam mert órajelle is nagyobb és woldale magos és 45nm techel készülz és csak 1500Ft vel drágább szal akkor Intel pentium Dual Core E6600???
A kettő közül igen. 😀
most olvastam h a dual core E6600 sokkal jobb mint a Core 2 E6600 és ugyanannyi az ára szal inkabb a dual coret veszem! a core 2 2006 os a dual core 2010 es és 45nm es tech el készül ráadásiul a z órajele is 600MHz el több egyedul a cache 2Mb de az eltekinthető!
Az e6700-as a jobb, mert 45nm, így kevésbé melegszik, ennek kövekeztében jobban is tuningolhatóm mint a 60nm-es e6600.😉 Ráadásul az sem biztos, h a több cache miatt jobb lenne az e6600, mert "osztott" a gyórsítója, tehát 2x2mb, ami persze több, mint az e6700 2mb-ja, viszont az (e6600) régebbi architektúra, és előfordulhat, h hiába a dupla annyi cache, mégsem gyorsabb..
Jó példa erre az én procim...😀 q6600 > 2x4mb l2 cache van, de egy 4mb-os cachel rendelkező q8200 mégis elveri...😕 persze a különbség nem egetverő, és az e6700 sem sokkal jobb, mint a c2d e6600, de azért van egy kis különbség.
Egy Athlon 64 3800+ X2 poci hogy menne a jelenlegi lapommal?
Intelesek közül vajon melyik procival egyenértékű?
Dual Core: Ezek az első kétmagos intel procik, 64bitesek, P4D 8xx, vagy 9xx névre hallgattak. A 8xx-nél Magonként 1mb cache, 9xx-nél már 2mb cache. Itt két proci egy tokban volt, de külön szilíciumon.
Core 2 Duo: 64bites procik, 2 vagy 4mega cache-el. hw virtualizációval, és egyéb finomságokkal. Jó gyors. 😜
Tehát egyértelműen jobb választás a Core 2 Duo! 😃
Jó neked, én meg pont az ellentéte mindig meg szívom! Akármit akarok és / vagy veszek drágább lesz mire oda jutok! 😊
Tény most hogy igen bizonytalan a helyzet gazdaságilag...
Majd lesz valahogy 😀
Én is most tervezek új VGA-t nem tudom azt sem hogy holnap mennyibe fog kerülni...
Ez a baj, hogy én sem tudom holnap mennyi lesz az ára és nem lefele megyen csak felfele felfele ..... És már azért el gondolkozik az ember amikor +10.000Ft kéne kifizetni, hogy most akkor mivan?! 😆
sztem várj januárig, igaz hogy több lesz az áfa, de karácsony előtt minden drágább.
Hát ha 26.000 ért sehol nem fogok találni tuti meg fogadom a tanácsodat! 😃
Majd lesz valahogy 😀
Én is most tervezek új VGA-t nem tudom azt sem hogy holnap mennyibe fog kerülni...
Ez a baj, hogy én sem tudom holnap mennyi lesz az ára és nem lefele megyen csak felfele felfele ..... És már azért el gondolkozik az ember amikor +10.000Ft kéne kifizetni, hogy most akkor mivan?! 😆
sztem várj januárig, igaz hogy több lesz az áfa, de karácsony előtt minden drágább.
Jó neked, én meg pont az ellentéte mindig meg szívom! Akármit akarok és / vagy veszek drágább lesz mire oda jutok! 😊
Majd lesz valahogy 😀
Majd lesz valahogy 😀
Csak én vettem észre, hogy nem enyhén drágulnak a procik? pont amikor venni akarok! 😠
Tuti a hülye áfa emelés miatt! 😞
az csak január 1-től lesz, de tényleg hülye 😃
Tuti a hülye áfa emelés miatt! 😞
kinyitod a gépet, az oldalára rá van írva a márka.
Ja, és jut eszembe, még 1 dolog: az ASRock-nak elég no meg az i3-nak elég 420W-os hagyományos táp?
Mi az, hogy hagyományos?...😊 ha chieftec, cooler master, fsp, corsair, a-data, thermaltake a márkája, akkor igen, elég a 420-as "hagyományos táp"...😊
Minden más márka felejtős, ne sajnálj kiadni 10-12k-t egy rendes tápért, mert nagyon ráfizethetsz...😕
De ez nem is a tápos topik...😆
Fingom sincs milyen táp, ezért mondtam, hogy "hagyományos"... 😃
Egy Intel Core2Duo E4600-ast meddig lehet húzni?És érnéke el vele +FPS-t?
Processzor függő ,2drb e4600as közül is az egyiket lehet, h jobban lehet húzni, mint a másikat😀
Ha alap órajelen nincs vga limited (cpu limited pedig mondjuk igen), akk nyerhetsz vele pár fps-t. Attól függ, mekkora tuningot bír a procid, illetve mikor jelentkezik a vga limit. Mert ha már a vga-d kevés, nem érdemes továnn húzni, nem lesz több fps-ed...😉
Ja, és jut eszembe, még 1 dolog: az ASRock-nak elég no meg az i3-nak elég 420W-os hagyományos táp?
Mi az, hogy hagyományos?...😊 ha chieftec, cooler master, fsp, corsair, a-data, thermaltake a márkája, akkor igen, elég a 420-as "hagyományos táp"...😊
Minden más márka felejtős, ne sajnálj kiadni 10-12k-t egy rendes tápért, mert nagyon ráfizethetsz...😕
De ez nem is a tápos topik...😆
A-DATA 4GB DDR3 1333MHz (AD3U1333C4G9-B)
Ez 5.300 forintba kerül.
Ha egy kicsivel többet tudsz rászánni a memóriára, akkor ezt ajánlom:
Kingston HyperX Blu 1333 MHz 4GB (2x2) KIT Dual Channel.
6.400 forint
Ez utóbbi dual channel miatt gyorsabb.
Többet nem érdemes memóriára szánni, kivéve ha játékon kívül esetleg filmvágásra, és komoly munkára is használod. Akkor 8GB-t érdemes venni.
Én erre gondoltam:
4GB 1066MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1066D3N7K2/4G) CL7 ml
Ez jó lenne az ASRock-ba.
És ez a ASRock H67M-B3-as alaplap-ba lehet illeszteni GDDR3-as 9800GT-t? Úgy látom, hogy kéne hozzá RAM is, mert nekem DDR2-es a régi ASUS. Ja és még 1 kérdés: ez a 2100 i3-as processzor erősebb mint mondjuk egy Q6600/Q8400?
Én úgy tudom hogy az i3 az egyik leger˜ősebb 2 magos proci, de javítsatok ki ha tévedek😃
Az i3 sandy bridge a legerősebb 2 magos CPU 😀
És ez a ASRock H67M-B3-as alaplap-ba lehet illeszteni GDDR3-as 9800GT-t? Úgy látom, hogy kéne hozzá RAM is, mert nekem DDR2-es a régi ASUS. Ja és még 1 kérdés: ez a 2100 i3-as processzor erősebb mint mondjuk egy Q6600/Q8400?
Én úgy tudom hogy az i3 az egyik leger˜ősebb 2 magos proci, de javítsatok ki ha tévedek😃