Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vegyél egy minőségi tápot, Ami így jó árban van, de jó minőségű, az a Chieftec iArena series.
A Phenom II X4 955 125W-os igaz? Nem falik az sokat? Vagy akkor már neméri meg inkább az újabb FX-eket? Nekem az a lényegh a NFSTR meg a BF3 meg a hasonlóak elfussanak rajta, aztán ha jövöre fejlesztik az FX-eket
majd kap 1 jobbat
125 W de húzás nélkül szinte semmivel nem tudod elérni azt az értéket.
A mostani FX-ek néhol még gyengébbek is mint a phenom, majd meglátjuk mi lesz a következő bull. generációval. ha jó lesz, akkor lehet hogy megéri majd egy, vegyél a Phenomhoz egy AM3+ lapot, és akkor ha jó lesz a következő buldi akkor veszel egy olyat, ha nem akkor nem 😀
majd kap 1 jobbat
De szerintem jobban járnál egy Intel Core i3-560-al. Igaz 2 magos, de sokkal kevesebbet fogyaszt és erősebb is.
1156-ra nem éri meg építeni, halott platform, úgy mint a 775.
1155-re építsen egy i3 2100-as procival, vagy AM3+-ra egy AMD Phenom II X4 955 procival.
Én az utóbbit ajánlom, mert a 4 magot kihasználó játékok, programok jobban futnak rajta mint az i3-mason, és egyre több ilyen program van 😀
Pár teszt elolvasása után lemondtam az LIanok-ról. Lényegh olcsó legyen meg keveset fogyasszon, szal a kérdésemh AMD Phenom II X4 960 Black Edition, vagy AMD FX-4100 ???
AMD FX-4100
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?
Intel Core i5-2400, 3.10GHz BOX vagy
AMD Phenom II X4 960T 3,0GHz BOX Black Edition?
Intel Core i5-2400, 3.10GHz BOX.... ez nem kérdés 😀
Intel Core i5-2400, 3.10GHz BOX vagy
AMD Phenom II X4 960T 3,0GHz BOX Black Edition?
[quote][b]Devis írta:[/b]
[quote][b]gatya123 írta:[/b]
[url]http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php[/url]- eszerint a lista szerint az A8-3850 odaver a Phenon II x4-eknek, de még néhány x6-nak is, szal nemtom...[/quote]
játékokban nehezen verhet oda, a 3850-esbe tudtommal l3 nincs, szembe a phenomokba ahol van.
A tesztek mást mondanak, bár én nemannyira értek hozzá, ha tudnátok még linkelni pár ijen tesztet, vagy összehasonlitást, azt megköszönném.[/quote]
LIano-t akkor kell venni ha nincs VGA-ra nem telik/nem szükséges és a játszani is akarsz egy keveset.
Teszt:
http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=399
Sziasztok,
Terveztem egy FX 6100 as procit , és egy GA-970A-UD3 alaplapot venni.
Ez össz nálunk olyan 60e forintba kerül.
Szerintetek elég az alaplap ennek a procinak?
Ha van más ötletetek h mit vegyek akkor irjátok le kérlek, de az ár max 60 e forint , és nem szeretnék olyan terméket venni amit egyből oczni kell mint pl egy phenom ii x4 955 öst. Néztem egy phenom ii x6 1100 ast is , de az már túl drága lenne .
Kérlek a válaszokat irjátok meg PÜ be
Előre is köszi
Üdv!😃
Én a helyedben inkább ezt a lapot venném: Asrock 970 Extreme3,erről nagyon jó véleménnyel vannak, és a gigabyte lapokban nem bízok.
Vagy ha CF vagy SLI-t tervezel akkor az 970 extreme4-t válaszd.
A proci meg jó lesz.
[quote][b]gatya123 írta:[/b]
[url]http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php[/url]- eszerint a lista szerint az A8-3850 odaver a Phenon II x4-eknek, de még néhány x6-nak is, szal nemtom...[/quote]
játékokban nehezen verhet oda, a 3850-esbe tudtommal l3 nincs, szembe a phenomokba ahol van.
A tesztek mást mondanak, bár én nemannyira értek hozzá, ha tudnátok még linkelni pár ijen tesztet, vagy összehasonlitást, azt megköszönném.
[LINK]- eszerint a lista szerint az A8-3850 odaver a Phenon II x4-eknek, de még néhány x6-nak is, szal nemtom...
senki nem mondta hogy kell 😀
Terveztem egy FX 6100 as procit , és egy GA-970A-UD3 alaplapot venni.
Ez össz nálunk olyan 60e forintba kerül.
Szerintetek elég az alaplap ennek a procinak?
Ha van más ötletetek h mit vegyek akkor irjátok le kérlek, de az ár max 60 e forint , és nem szeretnék olyan terméket venni amit egyből oczni kell mint pl egy phenom ii x4 955 öst. Néztem egy phenom ii x6 1100 ast is , de az már túl drága lenne .
Kérlek a válaszokat irjátok meg PÜ be
Előre is köszi
Üdv!😃
Ha az nem kéne, akkor egy Phenom II X4 955 ( nem 95 W-os, de amint tudjuk ezt az értéket nagyon nehéz elérni, átlag felhasználáskor meg pláne) és egy AM3+ lap sokkal jobb választás. (Tudom hogy a Bulldozer fejleszthetőség nem éri meg, de az AMD dolgozik a következő bull generáción)
Core Típus:
AMD FX-Series Four-Core Processors
Órajel (GHz):
3,6
L1 Cache (Kbyte):
2x64
L2 Cache (Kbyte):
2x2MB Shared
L3 Cache (Kbyte):
8MB Shared
Foglalat:
Socket AM3+
Technológia:
32nm
Fogyasztás:
95W
Architektúra megnevezése:
AMD Bulldozer FX-Series
jó proci mi? 4 magos a legujabb
Lófos. Phenom II X4 955/i3-2100 össze-vissza verik.
Nem össze-vissza.
Igen , van olyan játék ahol jobban teljesít de nem kell túlzásokba esni.
Annyiért jó az.
Azért ha valaki most vex AMD-t, az már szerintem ne Phenom II-t vegyen. Lehet hogy az FX itt-ott kikap a phenom II-től, de azért messze nem mindenhol, van ahol azért az FX a jobb. Arról nem beszélve, h újabb architektúra, SOKKAL jobban tuningolható, jó hűtővel messze 4ghz fölé húzható, és akk már össze-vissza veri a phenom II-t, amit ennyire nem lehet tuningolni.
De még h csak annyira is lenne jó, mint a Phenom II, akkor is inkább az újabb generációt érdemes venni, nem?😊
Core Típus:
Órajel (GHz):
3,6
L1 Cache (Kbyte):
2x64
L2 Cache (Kbyte):
2x2MB Shared
L3 Cache (Kbyte):
8MB Shared
Foglalat:
Socket AM3+
Technológia:
32nm
Fogyasztás:
95W
AMD Bulldozer FX-Series
Lófos. Phenom II X4 955/i3-2100 össze-vissza verik.
Nem össze-vissza.
Igen , van olyan játék ahol jobban teljesít de nem kell túlzásokba esni.
Annyiért jó az.
[LINK]
Core Típus:
Órajel (GHz):
3,6
L1 Cache (Kbyte):
2x64
L2 Cache (Kbyte):
2x2MB Shared
L3 Cache (Kbyte):
8MB Shared
Foglalat:
Socket AM3+
Technológia:
32nm
Fogyasztás:
95W
AMD Bulldozer FX-Series
Előbb nézz cikket róla, amúgy valóban jó, melyik, FX-4100? Vele azonos árban van az i3-2100, vagy annak felújított változatai, bár én i5-2500k párti vagyok, mert ár/érték arányban szerintem most a legjobb 😜 (ebben a tesztben nincs i5)
[url]http://***/elemzesek/tesztpadon_a_bulldozer_csalad_harom_tagja/1177/6[/url]
i-ponos a cikk, tehát a csillag helyére i-pont írj kötőjel nélkül.
Itt a konklúzió:
"Az FX-4100-as és FX-6100-as processzorok esetében is érdemes inkább Sandy Bridge alapú alternatívát nézni, vagy ha AMD-s platformban gondolkodunk, akkor ár/teljesítmény arány tekintetében jobban járhatunk egy hasonló árkategóriájú négy- vagy hatmagos Phenom II-es processzorral, amennyiben biztosra szeretnénk menni. Kiegyensúlyozottabb a teljesítményük és vannak időszakok, hogy elég jó áron el lehet csípni őket. Azonban ahogy az AMD elkezdi őket kivezetni a piacról, az áruk is elindul majd felfelé."
Órajel (GHz):
3,6
L1 Cache (Kbyte):
2x64
L2 Cache (Kbyte):
2x2MB Shared
L3 Cache (Kbyte):
8MB Shared
Foglalat:
Socket AM3+
Technológia:
32nm
Fogyasztás:
95W
AMD Bulldozer FX-Series
Nem találtam erre a kérdésre ennél jobb témát, tehát bocsi, ha van.
Honnan lehet megállapítani, hogy egy proci kihajt-e egy videókártyát?
a proci nem hajtja ki a videókártyát...😠
minden játéknak megvan külön a cpu, és külön a vga igénye, ha kevés a procid, akkor van cpu-limit, tehát a vga-d képes lenne nagyob teljesítményre is, de a proci nem hozza a játékhoz/beállításokhoz kellő számolási sebességet, és akk visszafogja a vga-t. Szóval ekkor "nem hajtja ki..."
Egyszerűen meg tudod nézni, h van-e cpu-limited. Felrakod pl. fraps nevű progit, és aztán próbálgatod a beállításokat a játékban, és nézed, h mennyi fps-es van... ha mondjuk low/medium-on is ugyanazokat az eredményeket kapod, mint high/ultrán, akk cpu-limit van, és akk kevés a procid....
Szerk.: de a sandy i5-el nem kell cpu-limittől félni... vga-limited hamarabb lesz, még a hd6850el is, mivel ezek az új intel cpu-k annyira jók, hogy ha beraknál még egy hd6850-et, akk sem lenne cpu-limited szerintem...😆
Nem is attól féltem, hogy az i5-nek cpu limite lenne, csak kíváncsi voltam, hogy mégis mit jelent, köszi 😃
Nem találtam erre a kérdésre ennél jobb témát, tehát bocsi, ha van.
a proci nem hajtja ki a videókártyát...😠
minden játéknak megvan külön a cpu, és külön a vga igénye, ha kevés a procid, akkor van cpu-limit, tehát a vga-d képes lenne nagyob teljesítményre is, de a proci nem hozza a játékhoz/beállításokhoz kellő számolási sebességet, és akk visszafogja a vga-t. Szóval ekkor "nem hajtja ki..."
Egyszerűen meg tudod nézni, h van-e cpu-limited. Felrakod pl. fraps nevű progit, és aztán próbálgatod a beállításokat a játékban, és nézed, h mennyi fps-es van... ha mondjuk low/medium-on is ugyanazokat az eredményeket kapod, mint high/ultrán, akk cpu-limit van, és akk kevés a procid....
Szerk.: de a sandy i5-el nem kell cpu-limittől félni... vga-limited hamarabb lesz, még a hd6850el is, mivel ezek az új intel cpu-k annyira jók, hogy ha beraknál még egy hd6850-et, akk sem lenne cpu-limited szerintem...😆
Athlon II X4 640 3.0GHz 27K I-ponon 😃
Köszönöm szépen a segítségeket 😃 Még egyszer bocsi a tudatlan kérdéseimért de lesznek még a jövőben sajnos 😆😆
szívesen, fórum azért van hogy kérdezzen aki nem tud valamit 😀
black edition azt takarja, hogy szorzózármentes, vagyis nagyon egyszerűen lehet tuningolni, egy jó hűtővel akár 4.5 GHz környékére is, persze ez alaplaptól is függ 😀
Akkor lehet inkább a kb. 2ezer forintal drágágább phenom II x2 555 éri meg jobban. 6MB l3 van benne de viszont nem tudom, hogy lehet-e unlockolni... Bocsi a hülye kérdésért még nagyon kezdő vagyok, de az unlockhoz olyan processzor kell ami támogatja a coreunlockot és olyan alaplap?
nem éri meg, hacsak az 550 nem black edition az 555 meg az. Mindkettőben van L3.