Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
Semmit nem számít lecserélni meg főleg nem érné meg sőt kifejezetten nem egy jobb videokártya 100x annyi fpst hoz. Az az i5 tökéletes a játékokhoz még szinte sok is úgy értve, hogy ez minden játékot nagyon bőven kiszolgál.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Szép éjszakát

4 magos processzornál sokat jelent 400mhz ? Tehát mennyit számít 3200Mhz vagy 3600Mhz
Most csak játékokra gondolok megéri cserélni ? Több lesz az fps ?

Köszönöm !
0
0
0
0
Bronson avatar
nem kell megegyeznie a márkának, ha a többi stimmel, nem lesz gond! 😉
0
0
0
0
Durtime avatar
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szeretnék memóriát bővíteni most van egy 4Gb 1600Mhz-s és, ha szeretnék dual channel-t akkor vegyek egy teljesen új kit-et, vagy ha veszek egy hasonló memóriát akkor úgy is megy a dual? Tehát elég ha egyezik a kapacitás és az órajel, vagy szinte teljesen ugyan annak kell lennie?

Válaszokat előre is köszi.
0
0
0
0
dave500 avatar
dcsabika: Dehogy jó, de lesz*rom, áthúzom a kábelt!
(vajon 20 métert át lehet sima UTP-vel?)
0
0
0
0
LightLeach avatar
dave500!
Köszi 😃 Neked jó már az adapter?
cseszka!
Hogyne lenne haszna? Ha elég erős konfigod van, hogy bírja a tripla puffert, akkor akár 10 plusz FPS-t is nyerhetsz vele. Próbáld csak ki
0
0
0
0
dave500 avatar
dcsabika: Természetesen a turbó órajelet, mert játék alatt azon a frekvencián fog pörögni! 😀
0
0
0
0
LightLeach avatar
ÉN nem vagyok kezdő, viszont van egy problémám (azért nem akkora problem), tehát vettem egy laptopot, aminek az alap processzor órajele 1,9 Ghz, viszont van benne turbó funkció, ami ha szükséges magától bekapcsol, és ez 2,8 Ghz-ig fel tudja pörgetni a procit, akkor nekem most a gép adataihoz mit kellene beírnom? 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
PH olvastam.
Először is kezdjük a dupla puffereléssel: A 3d-s grafika megrajzolásakor 2 bitképre rajzolunk. Az egyik kép mindíg a monitoron van megjelenítve, ez az elsődleges (front buffer), és a másik, amelyre éppen rajzolunk, és összeáll rajta a kép, ez a háttérpuffer (back buffer). Miután a rajzolás bejeződött, a grafikus program egy hívással megcseréli ezt a két puffert (ezt nevezzük puffercserének, angolul buffer swappingnak) ésa puffer amely eddig meg volt jelenítve, most szépen egy színnel letörlődik, a puffer amelyre rajzoltunk pedig elsődlegessé vállik, és kikerül a képernyőre.
A tripla pufferelés ettől csak abban külömbözik, hogy 2 háttérpuffer van, és az összesen 3 pufferünk között ciklikusan mozgunk. Ennek hátránya hogy mivel 3 puffer van, ezért ennyivel többet kell a videómamóriában tárolni a kép elkészítéséhez. Haszna mégegyszer mondom, nincs. Hogy miért találták ki? Hogy legyen mit írni a ficsőrlistára
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
Mi az a Triple Buffering?Keresgéltem, de csak angol oldalak találtam és ott nem nagyon értettem semmit.😃 Valaki letudná írni röviden és magyarul?
0
0
0
0
dave500 avatar
Rendben, megpróbálom ezt is, köszönöm!
0
0
0
0
LightLeach avatar
dave500!
Kapcsold ki a Windows tűzfalat, szerintem ez az utolsó ötletem
0
0
0
0
dave500 avatar
mlan0:
Google a barátod, beírod, hogy windows 8,1 32 bit és rengeteg oldalt fogsz találni, legrosszabb esetben angolul, utána meg leszedsz hozzá magyar nyelvi csomagot! 😀
dcsabika:
nem, egyik sem! :/
0
0
0
0
mlan0 avatar
Valaki tudna küldeni egy linket ahol le tudom tölteni a windows 8-1-et(32-bit) magyarul? Köszi
0
0
0
0
LightLeach avatar
dave500!
Nem torrentezel játék közben? Nem fut a böngésző a háttérben? Nem vagy bejelentkezve skype-ra?
0
0
0
0
dave500 avatar
Tegnap húztam újra a rendszert, de a ASC-ben van vírusirtó, meg valós idejű védelem is, megnézem!
Így sem jó!
0
0
0
0
LightLeach avatar
dave500!
Tehát most nincs vírusirtód? Nem telepítettél a gépre valamit 1 hete? Ha van vírusirtód, akkor állítsd le a valós idejű védelmet, vagy valami ilyesmi lesz a neve.
0
0
0
0
dave500 avatar
Kábé úgy 1 hete, de teljesen random jött elő. És így multizni sem tudok, mert nincs net játék közben.. a windows közben újra is raktam, de nem segített az sem!
0
0
0
0
LightLeach avatar
dave500!
Mióta csinálja ezt pontosan?
0
0
0
0
Devis avatar
tasiadam: a kaveri elvileg minden gcn kártyával tud dual-ba menni.
0
0
0
0
dave500 avatar
Frissítettem, nem lett jobb.:/
2 csíkom van, de eddig ez nem volt baj!
0
0
0
0
LightLeach avatar
Szerintem meg kéne próbálnod rátenni egy másik illesztőszoftvert, vagy frissítsd hátha megoldja,a múgy a jelerősség milyen?
Frissítéshez link:
http://www.solvusoft.com/hu/update/illeszt%C5%91programok/vezet%C3%A9k-n%C3%A9lk%C3%BCli-adapter/tp-link/tl-wn7200nd/sub-models/
0
0
0
0
dave500 avatar
Nemnem, azt már nem én használom, a "Mostani Gamer", amiről írok most is!
Pontos típus:
TP-LINK TL-WN7200ND !
0
0
0
0
LightLeach avatar
A "Netezős Gép"-en használod az adaptert? Csakmert, ha igen, akkor egyszerűen nem bírja egyszerre a netkapcsolatot fenntartani, és még 3D alkalmazásokat kezelni. Az is lehet, hogy csak simán rossz a router, megbízhatatlan az illesztőprogram, gyenge a jel, most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ha esetleg le tudnád írni a pontos típusát az adapternek, akkor lehet, hogy többet tudnék mondani.
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Egy TP-Link Wifi adapterem van, ezzel veszem a wifit.
A probléma a következő.:

Amint valamilyen 3D-s alkalmazást elindítok, akár játékot, akár benchmarkot, a net megszakad, és újra kell csatlakoztatni.. mi lehet a hiba?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
az AMD 7850k procija tud CF-et egy r7 250-el?
0
0
0
0
dave500 avatar
Sajnos újra kell raknom, ha akarom ha nem, mert sikeresen elcsesztem, aktívvá akartam tenni a C meghajtót, és hiányzik a BOOTMGR, így nem indul a rendszer, és nem tudom mit kéne tennem... de inkább újra rakom.:/
0
0
0
0
ExtazYexe avatar
dave500: Szerintem egy rendszer újratelepítés megoldaná. Vagy futtasd le a defraggler nevű progit. Esetleg egy CCleaner-t is ! 😀
0
0
0
0
Devis avatar
TerrorDom: bf3-nak kevés az a gép. Azért mert az a minimum (vagy ajánlott), az még nem azt jelenti h erősebbel nem éri be. Húzhatod akár 5ghz-ig, azt is megfogja enni. Bf-eknek minél több mag kell. Sajnos a vga is sovány oda.
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!! SOS segítségre lenne szükségem!
Van egy WD Caviar BLue 500 GB-os HDD-m, amin eddig volt a rendszer.
Vettem mellé egy WD Caviar Green 500 GB-os HDD-t, bekötöttem, azóta a rendszer indulása megközelíti a 10!!!! percet, a 10 másodperc helyett!
Mindkét vinyó SATA-s, és a rendszer vinyó az elsődleges, de brutális módon belassult!
itől lehet ez? Teljesen mindegy, hogy melyik sata csatlakozóba dugom..
Asus P5Q lap!
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Hát ezt nem értem.A BF3-nak 2,7GHz kell nekem most akkor van 3,4GHz akkor meg minek megy egyfolytában 100%-on?Meg akad...Szerintem selejtes ez a proci...RAM-ból 1700-1800-at eszik, videókártya 50-60%-on megy.Akkor meg?Új procit akarok úgy is venni csak nem találok ami nekem kell.Ha valakinek van eladó AMD Phenom II X4 955 vagy 965 BE akkor az írjon!😃
0
0
0
0
Devis avatar
Ha nagy benne a tartalék alapfeszen akkor nem biztos hogy kell. De elképzelhető hogy kell majd egy picit. Procitól függ.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
A proci feszültségen kell állítani ha húzni akarom?Alapból 2700MHz és én 3400-ra tenném fel.Most 3100-on van és 100% kihasználtságon 40 fok fölé nem megy.Szerintetek?
0
0
0
0
no avatar
A problémára pedig ajánlanám a CCleanert.
0
0
0
0
Devis avatar
Részben miattuk is. Minél több cuccot raksz fel és törölsz le, magyarán használod a gépet ilyen szempontból, annál hamrabb fog lelassulni. MInél több dolgot kell a windownak betöltenie annál lassabb.

Tudsz tenni ellene, ha a registryt törölgeted az erre kihegyezett progikkal, vagy az elinduló progik közül kikapcsolod azokat, amik nem kellenek.
0
0
0
0
griff55 avatar
lesz érezhető sebességcsökkenés ha sok játék van telepítve a gépemre, vagy ez ettől teljesen független? (a sok alatt minimum ilyen 10 játékot értek)
0
0
0
0
no avatar
Kösz, hát muszáj nagyobb órajelűt néznem, sajna a Phenom xII 6-ok nagyon eltűntek...majd próbálkozom a fórumon, hátha akad valakinek.😀
0
0
0
0
Devis avatar
Ha van hozzá megfelelő lapod és hűtőd, azt a 400mhz-et simán vissza tudod hozni. Egyébként játék válogatja. BF4/3, crysis 3 pl imádja a sok magot, így ott érezhetsz különbséget. Máshol persze nem biztos. Sok játék jön ki még mindig 2 mag támogatással, ott ha nem húzod fel a procit még lassulást is érezhetsz.
0
0
0
0
cseszka avatar
Én nem cserélném le,inkább egy jobb proci hütö meg egy kis OC.Vagy ha tudod,akkor platform csere AM3+ lapra,meg egy FX procira,pl 6300,azt te tudod mekkora a kereted,mennyiért tudnád esetleg venni az 1055T procit,mert platform váltással lehet jobban kijönnél.Nekem volt 1090T procim,elég trehány peldányt fogtam ki belöle,OC se szerette,2 lapban is próbáltam,leváltottam az Fx 8120-ra,ég és föld a kettö között a külömbség számomra.Szal én azt mondom,vagy vált másik platformra,vagy maradjon a jelenlegi + OC.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok kérdésem a következő lene: jelenleg egy AMD Phenom II X4 955 3,2 procim van, vennék egy hatmagosat, de amit tudok az AMD Phenom II X6 1055T és 2, 8 herzes, alacsonyabb az órajele, megéri-e váltani mivel tudom, hogy sok játék nem használja ki a magokat, tehát lehet hogy sok játéknál esetleg nem tudná azt a teljesítményt nyújtani amit a jelenlegi?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Annak az 1024x768 való mint az enyémnek habár az enyém erősebb😃
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Innen is látszik hogy nem vehető megbízhatónak az oldal értékelése. Persze ezzel nem bántani akarok senki, de így van. Szóval azért ne vegyen meg senki sem egy játékot eredetiben, mert itt azt látja hogy 100%-os rátával fog menni magas beállításokon! 😀

örülj hogy azzal még minimumon is megy élvezhetően...

Az meg a másik! Egyetértek! 😀
Annak a kártyának kínzás az 1080p...
0
0
0
0
Bronson avatar
a HD6450 egy elég gyenge kártya, ezekre a számokra ne hivatkozz, nagyjából semmit nem jelentenek... örülj hogy azzal még minimumon is megy élvezhetően... 😃
0
0
0
0
no avatar
sziasztok !!Processzor:AMD Athlon(tm) II X2 250

Videókártya:AMD Radeon HD 6450
Videókártya adatai:
GPU órajele: 625 MHz
Memória órajele: 800 MHz
GPU magok száma
(egy kártyán): 2
DirectX-verzió: DirectX 11
Memória mérete:1024 mb
ezek a gépem adatai . Azt szeretném megtudni , hogy a Bf3nál azt írta ki 92% az ajánlott és magas 1080p de amikor bemegyek a játékba és átrakom a legnagyobb felbontásra és ultrára akkor egyből be akad és élvezhetetlen. Ez multinál még rosszabb mert le kell vennem a felbonás él lowra kell vennem mindent ... segítsen valaki
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Primera próbáltad már másik kábellel vagy más módon csatlakoztatni a monitort? Pl HDMI-vel vagy DVI-vel?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kézikönyvben csak ennyi van:
If the display is in power saving mode, try movingthe mouse or pressing any key on the keyboard tobring up the screen.• Try to turn on the PC. Esetleg próbáld ki-be kapcsolni a monitort.
0
0
0
0
Adzarb avatar
Semmi,bekapcsolom ,bejön az lg logója és utána kiírja azt amit az előbb írtam ,akármit nyomok meg nem működik
A monitor led közben kéken villog
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
És ha kattintasz egyet vagy megnyomsz egy billt nem jön be a kép?
0
0
0
0
Adzarb avatar
Kaptam egy lg 1942pe monitort és amikor bekapcsolom ezt írja: Analog power saving mode.
D-sub csatlakozón van
Vga az alaplapi
Mi lehet a baj?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció