Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Akor nem 24 volt a 7750 hanem 21. De jó ára volt. Most meg 25k omg..

Milan23: GT 210 A DX10 miatt de egyébként hasonló teljesítményűek. De a GT 210-zel a legtöbb játék legalább elindul. De egyik sem valami jó.
szerk: Helyesbítek. A 7600 GT lehet, hogy kétszer erősebb(bár inkább régebbi játékokban) de attól még DX 10-et nem támogatja.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Taylor: De de úgy beszéltük, de félrenéztem és arra 7ezret kellett volna ráfizetni..
Erre meg csak 5ezret kellett és már mindenképpen kellett egy új kártya.
Viszont jobb mint a 7750, de gyengébb mint a 7770 de szerintem így is jól jártam vele.
Kis infó a kártyáról:
Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0
milan23 avatar
Nvidia GeForce 210 vs Nvidia GeForce 7600 gt ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
M3ChanicX: Nem úgy beszéltük meg, hogy 7770 lesz? Na mind1 te tudod. Picit ez is erősebb mint a 7750.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Nos véleményt kérnék..
Szerintetek megérte becserélni a Radeon HD7750-et egy Gigabyte GTX650 OC-re??
Remélem nem csináltam nagy hülyeséget 😂
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Keksz03: Ne nézz hülyének, elég nagy szégyen, hogy rád a 3 év alatt csak ventilátorról levakart por ragadt. Én is kérkedhetnék, hogy 14 évesen magam szedtem szét rakatam össze, telepítettem, tuningoltam a gépeim, ami 16 éve volt, de nem ez a lényeg.

Szerintem téged hülyék vesznek körül, ezért látsz homályosan, sajnos sok Pc boltos ilyen, aki ácsból tett hozzáértő, ne vedd magadra munkahelyi ártalom.😉

Fx 9590 emelt órajelű fx 8350 ostobák processzora... Pont neked való.😊

"i7 mellett 7870-et tesztelni" Fx 6300 volt.
"egy srácnak i3..." Valamivel alátámasztotta vagy csak leírt valamit ?
"Nekem i5-öm van a 7870" Nyugodtan tesztelj, procid miatt 2-7% gyorsulás lesz, ami nem Mantle miatt történik, szimplán az új driver javára írható.
"Nem én vagyok AMD fanboy hanem te vagy ekte nVidiás." Sapphire kártyám van, remélem ennyi elég.😆

Egyébként, ha valóban érne valamit erről miért nem írnak, ettől zengnének a szaklapok, érdekes módon mindenhol kuss van, fórumokon tízből nyolc ember szidja, maradék 2 Amd Fanboy, piros nap szemcsiben, exkavátoron húzza maga mögött a buldózert, erre a célközönségre épít az AMD.😜

Szia jó volt veled beszélgetni ! 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
gyenesmartin: "Elvileg azt az nvidia is támogatja, csak be kell építeniük a driverbe. De 1 játék miatt nyilván nem fogják." - Jó vicc volt, jót nevettem ismét! 😃 A válasz nem, nem fogja soha, max a DX NEXT, ha egyszer elkészül és akkor sem biztos h a Maxwell-lel menni fog.
Egyébként átlagosan egy szint a két kártya, a te gyenge prociddal a Mantle sokat tudna gyorsítani BF4 alatt vagy a következő 7-8 cím alatt amihez készül a Mantle. De ha nem kell az ingyen +FPS akkor nekem mind1.

RedRabbit: Nem mindegy milyen processzor mellett teszteled a VGA-t, a lényege az h a CPU limitet törli el, i7 mellett 7870-et tesztelni nem is fog gyorsulni, de azt ne mondd már nekem h aki itt van és a GTX750 vagy R7 260X között vacilál annak mindnek i7 procija van...Van max egy i3 vagy egy 4 magos gyenge AMD, ott pedig simán profitál. Minden kártya profitál aminél CPU limit van. Márpedig egy olcsó gépnél mindenki igyekszik erős VGA-t venni. Mi is teszteltük, FX 9590 (ha nem hallottál róla akkor google a barátod) és mellé egy Asus 7970 Matrix és még ott is gyorsult!
De olvass be PH-n a topicokba egy srácnak i3 mellett R9 270X (ami 7870) 40-50% gyorsulást jelentett. Na most akkor ez smafu?
Egyébként fals állítás h mindenhol a GTX750-et nyomják, ezt te is tudod. Nekem i5-öm van a 7870 mellé és még így is gyorsult, pontosan nem mértem ki mennyit de majd a kedvedért ki fogom mérni.
Nem én vagyok AMD fanboy hanem te vagy ekte nVidiás. Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni, az én elméletem szakmailag el van ismerve már 3 éve, a tiéd meg annyiból h szerencsétlen hozzá nem értő embereket beszélsz rá nem a legoptimálisabb vételre. Ehhez csak gratulálni tudok, büszke lehetsz rá! 😀

Részemről befejeztem, lehet szidni, én csak azokat sajnálom akik miattatok hoznak ésszerűtlen döntést hadrver vásárlás szempontjából.

További jó ajánlgatást, szélmalom harcot befejeztem! Sziasztok!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Igazad van. Én is GTX 750-et néztem ki következő kártyának. Fele annyit fogyaszt és kb kétszer erősebb, mint a mostani.
A mantle meg, hát...
Elvileg azt az nvidia is támogatja, csak be kell építeniük a driverbe. De 1 játék miatt nyilván nem fogják.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nem mi mind ostobák vagyunk, én is, te is, és mindeni más aki Gtx mellé teszi a voksát.
Külföldi neves fórumokon is mindenki ostoba.
Egy értelmes ember van köztünk, 3 év szakmai tapasztalattal, amire nagyon büszke.😆
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Keksz03: "Jelenleg az összes piacon lévő HD7xxx szériás illetve az újabb R7 2xx és R9 2xx " ez idáig rendben van, de melyik gyorsult !? És mennyivel ? Érdemi gyorsulás 3 kártyánál történt, többi hiába kapott támogatást nem profitál belőle. Ne akard megmagyarázni, kipróbáltuk 7870 társaságában, +5Fps-t hozott, ami egyenlő a nullával.😀
Amd marketingszámi persze bődületes gyorsulásról tanúskodnak, a gond az, hogy ezek hamis számok, gyakorlatban minimális az előrelépés.

Szerinted aki 150k-ért vesz kártyát abból is kettőt, processzoron fog spórolni ? Fx 8350 lesz a kiválasztott, másik véglet az Apu hiába hoz akár 50% gyorsulást ugyanúgy játszhatatlan marad, ne nevettesd ki magad. 😆 Érveid gyengék, "profitálhat" olyan, mint mikor majdnem nyerek a lottón, 2Gb Vram több mint az egy, de ez nem érv, nincs létjogosultsága, ennek a felfogásához valóban ész kéne.😊
Igazad van ez az egyetlen Topic ahol isteníted az r7 260x-et, értelmes emberek Gtx 750 mellé állnak, mivel itt nincsenek jósok és időutazók, nem tudják mi lesz a jövő, jelenleg a Gtx 750 jobb vétel.

Itt végleg befejezem.😉
0
0
0
0
Keksz03 avatar
RedRabbit: Jelenleg az összes piacon lévő HD7xxx szériás illetve az újabb R7 2xx és R9 2xx kártyákat, tehát 2 komplett generációt! Az vagy 16 kártya, kevesled? 😃

A Mantle miatt kezdik el fejleszteni, az AMD már a HD7xxx-es szériával rákészült a Mantle API-ra, azóta fejlesztik, most megjelent és rájöttek h ezt az elavult szutyok DX-et már nem lehet többször lenyomni az emberek torkán. Úgyh MOST kezdik el fejleszteni a DX NEXT-et, ami majdnem olyan alacsony szintű elérést fog magában foglalni mint a Mantle, de csak MAJDNEM. Egyrészt a GCN-re készült a Mantle, itt meg 3 különböző arhcitektúrával kell majd működni, olyan lesz ez mint a 4 évszakos gumi esete, nem jó igazán egyikre sem! 😃

De mondtam már, ha azt hiszed a DX NEXT majd problémák és béták nélkül fog elstartolni akkor nagyon el vagy tévedve. Addigra a Mantle kiforrottabb lesz mint valaha. Ilyen árkategóriában amiben az R7 260X bestbuy pont h mindenkinek olcsó CPU-ja van aminél egy GCN-es kártyával porfitálhat a Mantle-lal.

Ebből is látszik h a szakértelmed a nullát verdesi, én viszont nem fogom többször elmondani azt ami nyilvánvaló! Úgyis ez az egyetlen topic ahol a GTX750-et ajánlják ebben az árkategóriában és nem az R7 260X-et, kivéve ha rettenetesen fontos a fogyasztás meg a ShadowPlay. Mindenhol máshol az én állításaimat támasztják alá, csakúgy mint az egyszerű logika, aminek itt néhányan híjján vannak. 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Keksz03: Egy ártatlan kérdés, jelenleg hány kártyát támogat a Mantle ? És amit támogat azoknál mekkora az előrelépés ? Ezenfelül mennyi GCN kártya van ? Ezeket miért nem támogatja ?
Hiába a marketing duma, ez vesztett meccs... Szeptemberben béta fázisban volt, novemberre ígérték a végleges változatot, most március van és még mindig béta ! 😂
Elolvasod figyelmesen a cikket rájöhetsz, hogy a mante csak iránymutatás, semmi köze hozzá.
Ez mögé viszont beáll a Ms, Intel, Nv, és a mantle el lesz nyomva mint a csikk !
Maxwell már önmagában erősebb lesz mint a mantle támogatott Amd, jön a Broadwell, ezzel a párossal megint fényéveket vernek a konkurenciára. Persze nem mondják, de tudni lehet, ennyi a különbség, Amd mindig ígérget, konkurencia viszont letesz valamit az asztalra hamis ígéretek nélkül.

Te meg edd az AMD szavait, megmosolyogtató ! 😉

Szakmai gyakorlatod miből áll ? Össze tudod rakni a gépet, telepíteni a szoftvereket, felismered a hibákat, amire vannak külön programok, leadod a rendelést, erre én annyira nem lennék büszke, ehhez nem kell számtech boltba dolgozni...😆
0
0
0
0
Keksz03 avatar
RedRabbit: Egyrészt messze nem bukott meg, most debütált, vannak még vele apróbb problémák, de eléggé gördülékenyen rajtolt el, de ha azt hiszed h a DX Next majd gond nélkül fog elstartolni akkor barátom nagyon el vagy tévedve! 😃
Gondolom a hozzászólásokat nem olvastad el a cikk alatt...abból kiderült volna h gyakorlatilag egy Mantle API-t csinálnak amibe majd az NVIDIA és az INTEL mérnökei próbálják belesajtolni a saját hardverük működésének rendszerét, már ha sikerül. Arról nem beszélve h a Mantle még mindig a legoptimálisabb megoldás, hisz a GCN a legokosabb architektúra jelenleg is, a Mantle pont erre van fejlesztve, amíg a DX NEXT-tel kapunk majd egy API-t ami egy butább Mantle és amit megpróbálnak ráhúzni egy Intel vagy NVIDIA vezérlőre! Hát sok sikert! 😀
Egyébként a konzolok miatt még mindig sokkal kézenfekvőbb Mantle API-ra portolni, hiszen elég közel állnak egymáshoz, mivel a DX NEXT is hasonló lesz erős a gyanú h Mantle-t is fognak támogatni, ami megadja a kellő optimalizált pluszt a többiekhez képest!
Persze erre még 2-3 évet bőven várni kell, ahogy a cikk is írja a Mantle meg már itt van, működik és egyre több játék fogja támogatni az elkövetkezendő 2-3 évben, amíg más csak szépen várni fogja a DX NEXT megjelenését, ami ha elolvastad nem lesz visszafele kompatibilis úgyh a Maxwell-t is fújhatjátok majd, ha használni akarod, vehetsz majd új VGA-t! 😃
Egyébként érdekes h csupa olyan játék használ Mantle-t ami a kutyát nem érdekli pl: Battlefield 4, Thief, Star Citizen, Sniper Elite 3 és készülő Mirror's Edge, Need for Speed, Star Wars, Dragon Age és Mass Effect játékok! Tényleg ezekkel a címekkel az ég világon senki nem játszik! 😃 😃

Szóval akkor szerinted nem érdemes most olyan kártyát venni aminél ingyen FPS növekedést lehet elérni egy kattintással, és az elkövetkezendő 2-3 évben rengeteg nagy cím fog kijönni hozzá támogatással, hanem vegyünk olyat ami ezt nem tudja, használjuk tovább az elavult DX 11-et, hogy aztán majd 2-3 év múlva HA elkészül a DX NEXT, ami HA működni fog akkor is vennünk kell majd egy új NVIDIA kártyát hiszen nem fogja támogatni, már HA fogja rendesen, persze annyira jól mint a GCN a Mantle-t sajna nem! Imádom a vásárlási tanácsaidat, mindig megnevettetnek! 😃 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Keksz03: Mantle már rég megbukott, az a 10 játék amit előre beharangoztak kutyát nem érdekel. Gyengélkedés miatt jó ha még 3 elkészül...

Itt a jövő: [LINK]

Szerintem is fejezzük be.😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kérjed pik-pakk pontra vagy mire.
szerk: Ja látom olyan már nincs i ponnál. Pedig régebben szerintem volt.
0
0
0
0
Thomech avatar
Hát nálam nyert a 750 csak a postával nem vagyok kibékülve. 2500Ft az kicsit sok.... 😊
0
0
0
0
PoPet avatar
DX 11.2 felesleges semmi látványos javulást nem hoz. nVidianál ott a Shadowplay ami nagyon brutálisan jó dolog, én emiatt nem is fogok AMD-t venni, mert az nVidia jóformán egy 40 ezres Avermediát pakolt a kártyáiba.. Mantle meg még kiforratlan dolog. 2GB VRAM meg még mindig felesleges ilyen szinten, mert a GPU előbb vérez el... De nem kell nekem hinni, vegyétek csak amit ő mond és majd ki lesz tapasztalva.. 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
RedRabbit: sok játékot fejlesztenek Mantle-ra, a jövőben ebből profitálhat, DX11.2 támogatás sem utolsó szempont, ráadásul 2GB VRAM. Ennyi miatt tartom jobb vételnek, ezek az észérveim. Itt fejezzük be! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A legolcsóbb GTX 750 is minimum 32 ezer máshol is sajnos. Egyébként itt a twinfrozr elérhető igaz picit drágább mint pl i ponban de ezért annyira nem vészes ez az ár. a 32k máshol sem erre igaz😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Keksz03: Fórumokon épp az ellenkezőjét olvasom, 5 maximum 10% teljesítménynövekedésről beszélnek, ami valljuk be, régen ugyanígy működött. Tehát a leköszönő divernél az új minimum 5-10% volt gyorsabb, egyes játékoknál 20-30% is előfordult, ezért nekem messziről bűzlik a mantle...Ami természetesen jelenleg egy játékot támogat.
Második kérdésem, r7 260x mióta erős kártya ? Ekkora szakmai gyakorlattal tudhatnád, fx 4300 társaságában inkább Cpu, mintsem Gpu limited lesz, Vramot nem említem, felesleges.
50% valóban túloztam egyezünk ki a felében. Többi állításom tartom, mivel láttam működés közben, ne haragudj saját szememnek jobbak hiszek mint neked.😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
36900 a GTX 750? Hol lett ez véve?
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Taylor: Pontosan 24 ezerért vettem a GDDR5 változatot. Most visszavennék ennyiért + még ráfizetek 5 ezret és akkor eltudom hozni a HD7770-et. Amúgy a GTX 750 36.900Ft és úgy már sok lenne a pótolni való.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
RedRabbit: Nézz utána h mik a visszajelzések a felhasználóktól, min. 20% a teljesítménynövekedés de van ahol 50-60% és nem APU miatt, hisz mint írtam korábban is a Mantle API egyetlen kikötése a GCN architektúrás VGA megléte, ha a CPU limites akkor számoltatja a VGA-t, ergo eltörli a CPU limitet, ami egy gyengébb CPU-nál és egy erősebb VGA-nál könnyen előfordul. Lehet ez egy i3 is vagy egy Pentium Dual Core ha HD7xxx vagy újabb AMD kártya van mellette és máris nőtt a teljesítményed.
Nem tudom h honnan vetted az 50% különbséget a GTX570 kb GTX 480 szint!
Tessék egy összehasonlítás ahol kb 20% az előnye ami nem mérvadó, BF4 alatt egy szint, de egyébként is a VRAM-on van a lényeg amiben Te is igazat adtál, ergo ez a pár szavad "Mellébeszélésed abszolút nem zavar, infóid tévesek, vagy rosszul értelmezettek, szakmai tapasztalatod 0" értelmét vesztette mert magad elismerted h még neked ennyi sincs! Tessék ez egy észérv! 😃

Teszt: [LINK]

Itt meg egy teszt h egy INTEL proci mennyit profitált a Mantle API-ból, persze BF4 alatt még nem ennyire nagy a teljesítménynövekedés de a min. 20% általában mindenkinél megvan egy középkategóriás kártyánál ahol kicsit visszafogja a CPU és bizony ingyen +20% teljesítmény pont elég lehet h meglegyen a stabil 60FPS vagy sem, ami lássuk be nem utolsó szempont:

[LINK]

Félretéve a személyeskedést mondom h a Te értesüléseid hiányosak inkább mintsem az enyémek, ergo a szakmai tapasztalatomat és a Tiédet hasonlitgatni felesleges is lenne ezek után! 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
Na eddig ez jól hangzik a leírtak alapján. Vélemény? 😀
http://www.pcdis....zkont.hu/23466/msi-geforce-gtx750-oc-1gb-gddr5-192bit-pci-e-x16

TaylorXIII csak most látom mit linkeltél. Tetszik. Akkor eddig ez a nyerő! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
http://ipo n.hu/webshop/product/msi_n750_tf_1gd5_oc_gtx750_1gb_gddr5_pcie/586349
0
0
0
0
Thomech avatar
Akkor a 750 ről küldenétek linket ki honnan és melyik gyárttól venné? Azt tudom, hogy az ASUS, MSI. Jókat gyárt mert nekem ezek közül a pc cuccok közül még egy sem dobta fel a pacsketr! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem lenne ilyen gyenge forint akkor a 7750-ed (ami ugye olyan 23k lehetett gondolom és most kb 19-20 ezernek kéne lennie de max 21 ezernek a GDDR5nek persze) most simán GTX 750-re cserélhetnéd mert az lenne 28 ezer és nem 7770 ami volt már 24k is! Egyszer régen.... tán igaz sem volt... Természetesen a GTX 650-nek akkor is szar volt az ára(25-26k úgy, hogy gyengébb mint a 7770).
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Rendben, köszönöm a segítséget.
Végül a HD7770 győzött 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Ebben az esetben 7770, az az erősebb.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az a GTX 650 26-27 ezerért érné meg legfeljebb. De inkább annyiért se.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
nankacu: Az a baj, hogy a mostani Radeon HD7750-es kártyám szervizben van. Még nem érkezett meg hozzájuk az új és valószínűleg nem is fog.. Ezért mondta a pasas hogy akkor menjek be és nézek egy másikat helyette. De max 5ezret tudok ráfizetni és úgy kijönne a két kártya közül az egyik. Ezért lenne jó tudni, hogy akkor melyikre lenne érdemesebb becserélni. GTX 650 v. HD7770?
0
0
0
0
PoPet avatar
M3ChanicX: +3 ezer inkább és 750.
Thomech: A 650 50-60%-al gyengébb a 750-nél.
0
0
0
0
Thomech avatar
M3ChanicX úgy látom egy hajóban evezünk. Kíváncsi vagyok te végül melyiket veszed. Én lehet hogy egy olyat amit most linkeletem ha a többiek is azt mondják, hogy megéri az árárt 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Thomech: Azt nehogy megvedd. GTX 750ról volt szó nem 650ről. Nagyon nem mind1. Egyébként ga giga gtx 260 befért akkor kb bármilyen gtx 750-t vagy 750 ti-t választhatsz szerintem mivel a giga gtx 260 267mm vagy 278 mm volt(utóbbit gyártó írja előbbit meg egy tesztoldal😃😉. pl egy MSi gtx 750 twinfrozr 250mm körül van szóval elfér.

M3ChanicX: HD 7770.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
nankacu: Köszönöm!
Viszont most meg nem tudok dönteni... GTX 650 vagy HD7770??
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
0
0
0
0
Thomech avatar
Ehhez mit szóltok: http://www.pc......x.hu/termek/asus-gtx-650-1gb-ddr5-gtx650-dc-1gd5-videokartya-110386

Értem, hát kicsit hajlok az AMD felé is 😃 De a tápomnak is az a legjobb minél kevesebbet fogyaszt a kari.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Kedves Keksz03, személyeskedés helyett állíthatnál észérveket, de látom nem az erősséged !
Kérdem én, Gtx 570 mióta egy kategória 260x-el ? Azt aláírom, hogy 570 alól elfogyott a Vram, de legalább 50% erősebb. Valóban Fx procija van, így ideális esetben nyerhet kemény 5 Fps-t.
Kérlek nézz utána Mantle előtt a bizonyos játék hogyan teljesített, segítek, ugyanúgy mint Mantle támogatással. Kiadtak számtalan javítást, de a helyzet nem változott ! Kizárólag az Apu-k profitáltak, ebben igazad van, ellenben tudtommal fx 4300 ezt mellőzi. Mellébeszélésed abszolút nem zavar, infóid tévesek, vagy rosszul értelmezettek, szakmai tapasztalatod 0, ezt csak azért írtam, hogy kicsit személyeskedjek, remélem nem bánod ! 😉
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Thomech: én nem mondom meg h mit vegyél csak h mit éri meg aztán te majd eldöntöd! AMD elég jó kártyákat gyárt, Mantle API elég jó dolog, de egyelőre 2 játék van a piacon ami támogatja. Persze sok játék készül már most úgy amihez elérhető lesz a Mantle API, azoknál a GCN architektúrás AMD kártyák előnyben lesznek. Másik oldalon meg ott a Maxwell, azaz a GTX750 ami jól megy, van PhysX-ed és brutálisan keveset fogyaszt.
Mondjuk ha jól tudom a GTX750-eknél nem lesz támogatott a DX 11.2! :/

Szerk.: Nézz teszteket, már életképes, gyakorlatilag eltörli a CPU limitet. És csak egy GCN-es kártya kell hozzá, AMD CPU nem kitétel mint ahogy azt a RedRabbit nevű okos kolléga írta, sőt még csak APU sem kell hozzá! Azért durva kártyáknál 50-60% gyorsulás gyengébbeknél min. 20% ingyen azért az nem hülyeség szerintem de ti tudjátok! 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Azért nehogy azt hidd, hogy az a Mantle valami nagyon durván nagy dolog lesz.. Mire az életképes lesz, már itt lesz az i987 proci is... De nem akarok vitát kezdeni..
0
0
0
0
Thomech avatar
Keksz03 Hát látszik, hogy 1-2 évig alig bogarásztam a gépigényt... Értem amit írsz de csak nagyjából. Akkor eddig úgy értelemezem az AMD is eléggé megérné.
Hát nehéz választás lesz az tuti. Csak hát nekem eddig csak nVidia-s karim volt és, hogy is mondjam fél az ember az új dolgoktól. Mert ha megveszel valamit onnantól már nincs visszaút.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Thomech: ahogy lépsz feljebb felbontás terén annál kevésbé számít a CPU. Full HD TV-t írtál, annál kevésbé fog kijönni, plusz ha később váltanál mégis procit akkor legalább a VGA jó lesz még!
Ha meg AMD-t veszel akkor a Mantle API-s játékoknál ahol a CPU visszafogná a VGA-t, mondhatni megszűnik a CPU limited és nem számít a CPU-d erős túlzással élve, magyarul azoknál jobban fog futni a játék és a VGA fog számítani, ilyenek egyelőre a BF4 és lassan jön a Patch a Thief-hez is! 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII Hát nem tudom milyen kártyákat gyártan méret ügyileg mostanság de egy GIGABYTE GTX 260 befért és azok kicsit nagy videókártyák voltak. De majd leméren ne hogy faragni keljen.
A GTX750 TI 2GB is kitudná még hajtani a gépem? Mert kb egy olyan videókarit akarok ami illik egy Athlon 650 X4 3,2GHz es procihoz kaliberileg. 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
TaylorXIII: Most, hogy mondod, azt lehet nekem is kell majd, ha a Twin Frozr-osat választom.. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Van a házadban valami méretbeli korlát videokártyát tekintve? Csak azért kérdezem, hogy ne olyan kártyát válassz ami be sem férne. Vagy akkor flexelsz?😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Thomech: ha akár a 35 is belefér akkor várj még egy kicsit amíg a GTX750 Ti 2GB ára mérséklődik, hátha beesik az MSI kártyája szépen 40 alá és akkor egyrészt erősebb kártyát kapsz, másrészt 2GB VRAM-ot ami már most is, de a jövőre való tekintettel mindenképp ajánlott!
Ha nem akkor vagy ahogy írták GTX750 1GB nagyon kis fogyasztással vagy R7 260X amiből vehetsz 1GB vagy 2GB-os változatot is, plusz későbbiekben Mantle API miatt lehet előnyös. Teljesítményben majdnem ugyanazt tudják.

Szerk.: itt sokan mondják h 1GB VRAM bőven elég, butaság, kell a 2GB már most, legalábbis ilyen szintű kártya mellé ami már elbírja a magasabb beállításokat! Viszont 4GB RAM bőven elég, nézz csak meg teszteket a legtöbb mai játék mellett tesztelték és 3% különbség volt 4GB vs 8GB vs 16GB! Úgyh ha a meglévő 4GB mellé akarnál +2GB-ot akkor azt a pénzt tedd VGA-ba és vegyél egy jobb 2GB VRAM-os kártyát! 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
PC X és I pon amiket ajánlok.. 😀 Szóközök nélkül persze.. 😃
ATI már nincs, AMD van. Abból meg az a R7 260X vagy mi a szösz ami ebben az árban van és jó vétel. De tartom a véleményem a vita ellenére is, miszerint a 750 jobb választás..
Off: Spoiler!
Nem értem miért kell még midnig tiltani ezeket a linkeket, mikor a gépigényen úgysincs már webshop?
0
0
0
0
Thomech avatar
Ja azt elfelejtettem írni, hogy lehetőleg linket is írjatok már mert netről lesz úgy is vásárolva! 😀
A nagy ATI fanok is írhatnak 😃 úgy hallottam már az ATI is jó kártyákat gyárt nem úgy mint 4-5 évvel ezelőtt.
0
0
0
0
PoPet avatar
Ha nVidia akkor a 750-et ajánlom.. Táp meg röhögve bírni fogja szerintem, én 300-as FSP-vel tolom.. 😆 Főleg, hogy a 750 55W-ot fogyaszt.
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Tudnátok nekem a gépemhez ajánlani valami 25-35E Ft közötti kártyát. Én inkább nVidia párti vagyok mivel még csakis olyan kártyáim voltak de az ATI tól sem zárkózom el. Egy full hd tv-n lenne használva ezért az ár kategóriájába erős kellene hogy legyen. Esetleg ha javasoljátok még 2gb ram all is fogom bővíteni a gépet. Az árán a videókátyánál már csak egy nagy kritérium van. Bírja el a 400W os tápom. Vagy egy ilyen táppal már nem lehet jó videó kártyát használni?
Köszönöm nektek előre is. kb 1 hét múlva veszek addig el kéne döntenem mi legyen.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció