Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
BudayT avatar
Sziasztok
Szeretnék venni egy ilyen procit: AMD Phenom II X6 1100T 3.30GHz AM3
Működne megfelelően a gépembe? Köszi előre is.
0
0
0
0
DCMAN avatar
sztem a proci mellé kéne 1 uj lap is
0
0
0
0
DCMAN avatar
ajjjjaajjjjaaajj ez csere lessz
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
Sziasztok!Processzort szeretnék újítani a gépembe, de fogalmam sincs mi mellett tegyem le a voksom. Játékra kéne, lehetőleg Skyrim-ot, és ilyen kaliberű játékokat szeretnék futtatni a gépen. Az alaplapom típusáról ennyit találtam:
Biostar iDEQ 330P

Az árat úgy maximum 30.000FT körül szeretném megúszni.
0
0
0
0
Bershka avatar
Akkor szerintem maradok a 2500K-nál 😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát ezaz. A nem "K"-s procikat nem arra találták ki. Felesleges a semmiért próbálkozni 😃
0
0
0
0
almos avatar
Hát 100-as BCKL-t 105-re is nehéz felhúzni,mert nem lesz stabil a proc,szóval ott csak nagyon minimálisat lehet.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
BCLK emelésével lehet a szorzózárasakat valamennyire túlhúzni. Pl egy i7 2600-at 4Ghz-ra kb (persze úgy, h a Turbo be van kapcsolva ) de sztem nincs nagy értelme.
0
0
0
0
niteforce avatar
egy picit a szorzózárasakat is lehet FSB-vel 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
az az csak a K végzödésü intelprocikat huzhatod
0
0
0
0
randal avatar
Bershka:

Az i5-2320 nem tudod húzni mert nem szorzózármentes.
i5-2500K,i7-2600K,i7-2700K tudod.

AMD Bulldozer család összes tagját tudod húzni.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Igen. Egyébként mindenzt simán ti is meg tudnátok nézni a cpu support, ram support listben és a hűtőnél is ráírják hogy mire passzol.
0
0
0
0
Bershka avatar
Elég lenne ahoz egy CoolerMaster Hyper TX3 EVO hűtő?
0
0
0
0
Bershka avatar
Bershka írta:
Intel Core i5 2320 procit meddig lehetne kihúzni?

És egy jó hűtővel 4Ghz-ig fel lehetne nyomatni?
0
0
0
0
DCMAN avatar
persze 8 gb-ra gondoltam, ebbe a lapba menne bele Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 s1155
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ne duplaposztolj.
Egyébként az alaplaptól is függ, hogy milyen ramot kell beletenned. Az a Corsair belemenne. Hogy hány gigás? 4 GB-nál kevesebbet nem tennék bele.
0
0
0
0
DCMAN avatar
i7-2600K-s procihoz milyen ramot érdemes vennni?8GB-s et ugy értem pl kingston hiper X jó neki? vagy corsair? fesz milyen passzol a cpu-hoz? 1.5v? 1.65v?

ez a ram pl passzolna hozzá?Corsair DDR3 8GB 1600Mhz CL8 Vengeance KIT
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ha nem húzod természetesen elég a gyári hűtő.
0
0
0
0
DCMAN avatar
intel core i7 2600K-s procinál milyen a gyári hütő?ha nem huzom a procit akor jó, elég neki?Gondolom ha emelnék a proci órajelén mondjuk 4ghz-ra akor már nem lenne elég a gyári hütő.De a gépben van 5 igen jó venti jól lehütik a gépet az is számítana azért??Szal a lényeg a lényegben hogy ha huzatni akarom a procit akor elkel egy jobb hütő a gyárinál.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem túl sokáig, a szorzózár miatt.
de egy 300-400 MHz-t még alaphűtővel is rá lehet dobni. De szerintem ilyen kis tuningnak nincs értelme.
0
0
0
0
Bershka avatar
Intel Core i5 2320 procit meddig lehetne kihúzni?
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, pont erre találták ki
0
0
0
0
DarthRoni avatar
niteforce írta:
még többet is, mindennel lehet vele játszani lowon.

na akkor az nem semmi... köszi a segítséget nem lenne hülyeség újítani rá mert DDR3-as ram is poton pénzért van hozzá, VGA-t se kellene venni és csak egy alaplap kellene azon kívül
0
0
0
0
niteforce avatar
még többet is, mindennel lehet vele játszani lowon.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Tesómnak haldoklik a Régi AGP-s VGA-val szerelt gépe, és olcsón kiakarnánk hozni egy gépet amivel egy két játékot is tudna játszani.

jelenleg ATI 9600-as 256 mb-os VGA-ja van, pl. a Llano A4-3400-as procinak az integrált VGA-ja tudná hozni azt a szintet mint amit a jelenlegi VGA-ja?
0
0
0
0
niteforce avatar
a Bulldozer nem tartalmaz integrált GPU-t a Llano meg igen.
Más még annyi van, hogy a Bulldozer új fejlesztés, míg a Llano az athlon II procikra épül.
Bulldozerre nem érdemes építeni, mert magasabb ára ellenére csak professzionális felhasználásnál vehető észre különbség a Phenomokhoz képest. Llano HTPC-kbe ajánlott az erős IGP miatt, így nem kell kiegészítő VGA-t venni és még egy kis játékra is alkalmas.
Azok nagyon jól sikerültek.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Kicsit tudnátok felvilágosítást adni? 😀
Nem követtem nyomon most a processzorok fejlődését miközben bejött a bulldozer meg a Llano, a kettő között mi a különbség és melyikre lenne érdemesebb konfigot építeni?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
MC MaRcI írta:
az amds procik közül melyiket éri meg most jobban venni ? x4 955 vagy buldozerek?

Én egyértelműen a Phenom II X6 1090T BE mellé teszem voksom
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
A 955 BE valamivel jobb játékra egyébként, de az FX újabb technológia, szóval én is azt venném.
0
0
0
0
Devis avatar
nincs nagy különbség a kettő között. de ha azt veszed akkor egy x4 955-öt is tudsz 4ghz-en járatni, és semmit nem veszel észre egy x4-es bulldi 4ghz-e között.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
és amennyivel többe kerül annyival jobb is ?
0
0
0
0
Devis avatar
4 magos bulldi, nagyobb tuning potenciál, kisebb melegedés
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
az amds procik közül melyiket éri meg most jobban venni ? x4 955 vagy buldozerek?
0
0
0
0
Devis avatar
miért ne lehetne? kérdés h meddig bírja
0
0
0
0
Bershka avatar
Heló. Intel Core i5 2320 procit lehet húzni?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
niteforce írta:
djwarp írta:
hardX írta:
Használtan Core 2 Quad Q6600 😀

Hány Ghz-es?😊

2,4

Jól húzható?😊
0
0
0
0
niteforce avatar
djwarp írta:
hardX írta:

Hány Ghz-es?😊

2,4
0
0
0
0
Sicu33 avatar
hardX írta:

Hány Ghz-es?😊
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Tudtok olyan procit ajánlani ami 4 magos és a Gigabyte EP43-UD3L alaplap kezeli,és még jó árban is van.😀
0
0
0
0
wdavid avatar
popec88 írta:
Szerintem meg a 6400+ erősebb...😊

hoppá tényleg 😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
shurk írta:
Hello!
Tudnátok ajánlani egy erős AMD AM2-es procit ?
Előre is köszi!

nézd meg a lapod CPU support list-jét s ha van ott AM3mas CPU akkor BIOS Update s nem kell AM2-ben gondolkodnod 😉
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Szerintem meg a 6400+ erősebb...😊
0
0
0
0
wdavid avatar
AMD Athlon 64 X2 6000+ szerintem a legerősebb AM2es proci 😃
0
0
0
0
shurk avatar
Hello!
Tudnátok ajánlani egy erős AMD AM2-es procit ?
Előre is köszi!
0
0
0
0
almos avatar
Játékra egyértelműen i5 2500K, sőt minden másra is 😃

szerk.😜ont tudok is egy eladót....😆
0
0
0
0
DCMAN avatar
mivel főleg játékra használom a gépet és nem programozásra meg ilyesmikre ezért elég az i5 2500K-s proci játékra.És hát igen az ár sem mind1 főleg igy hogy nem nagyobb sokkal a külömbség..az az 5% különbséget játéknál nem hiszem hogy igazán észrevenném..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció