Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
SAMSUNG S22D300HY - 36k (ez ipon, van olcsóbban is máshol...)
0
0
0
0
no avatar
Hali, tudnátok ajánlani 30.000-36.000 FT értékben 1080p-s monitort játékra, HDMI bemenettel?
0
0
0
0
no avatar
Hali,monitor vásárlását tervezem,kinéztem kettőt.
Először biztos voltam,hogy az Asus-t választom,de aztán megláttam a Samsungot,ami ugyan kisebb,mint az Asus,de képes FULL HD képet alkotni.
Játékra és filmnézésre egyaránt használnám.
A videókártyám AMD Radeon HD 6670.
Ezen adatok tudatában néhány tanácsot szívesen meghallgatok! 😀

Asus
[LINK]

Samsung
[LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
Most nem azért, de nem hiszem, hogy sok ember veszi kamerával a monitor képét.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Láttam, volt, aki 4K-s monitort keresett 100-150.000, majd 100-120.000 Ft között. Én egy Samsung U28D590D 28" UHD LED monitort vettem az Edigital-nál és teljesen meg vagyok vele elégedve. Igaz, nem 40, hanem csak 28" (71 centis), de szerintem asztali géphez durván 1-1,2 méterről nézni bőven elég. 1 ms a válaszideje, van rajta játék üzemmód, a képe gyönyörű és 119.900 Ft volt. Hónapokig kerestem 4K monitort elfogadható áron, ezt már 165.000 Ft-os korában kinéztem magamnak, de 119ezerért szerintem nem kérdés, hogy megérte. Egyetlen hátránya, hogy nem tudod döntögetni, forgatni, mert a talpa fix, de egy számítógép asztalon egy állítható székkel szerintem nincs is rá szükség. Azt hiszem, sok-sok évig ki fog szolgálni. Fontos volt a méret is, mert ilyen árban találtam már ASUS UHD-t is, de az 4-5"-lal kisebb volt és akkor még többe is került.
0
0
0
0
danee23 avatar
- BenQban van ilyen. Ez az előnye.
0
0
0
0
M4rtin avatar
Sziasztok!
Szerintetek a BenQ GL2023A vagy az Asus VS207DE monitor a jobb ?
Főként játékra szeretné a haverom.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Szeretnék egy monitort venni ezeken gondolkoztam.
-Asus VS228HR
-BenQ GL2450HM
-BenQ GL2250HM
-Asus VS247NR
Melyik éri meg,melyik jobb?
Általában játékra használnám.(GTA5:FIFA:Word of Tanks)
De még filmnézésre is de ez csak nagyon ritkán válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM.
0
0
0
0
jamespulyka avatar
50-60 között. Játékra használnám csak es általában ezeknek a legkissebb a válaszidejük .
0
0
0
0
Puffin avatar
Mekkora összegben gondolkozol? Miért pont TN paneles?
0
0
0
0
jamespulyka avatar
Üdv!
Kérdesem az lenne 24"-Tn paneles lehetőleg kis válaszidejű monitorból milyet lenne erdemes venni ?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Milyen monitor ajánlott 40k ft-ért? Nem kell h nagy legyen a kijelzője, a 20 inches is tökéletes, csak legyen full hd. Egyébként a d sub és a dvi d között mi a különbség? Más a kép minőség? Ha igen, akkor dvi d csatlakozó is legyen a monitoron.(tudtommal az a jobb)
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nem rossz. De ha TV-nek nem akarod használni, akkor azért 60e-ért már elég tisztességes IPS monitorokat lehet kapni. Hangot meg gondolom nem a TV-n keresztül hallgatod.
0
0
0
0
Szbence8 avatar
Üdv! Véleményt kérnék, hogy az LG 22MA33 jó e xbox one-hoz. Vagy valaki tudna ajánlani egyet max 60k. Köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali! Vélemények kérnék róla: Asus ROG Swift PG278Q.
Az, hogy drága az megvan, de nem értek hozzá, hogy ér-e ennyit?
Köszi
BZ
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ. 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Egy ilyen jó monitorhoz szerintem mindenképp HDMI csatlakozás legyen. LED monitor plusz HDMI kábel... Gyönyörű és éles képet kapsz így. Úgyhogy mindenképp HDMI.
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy veszek egy új monitort (LG 27MP75HM-P 27" IPS LED Monitor) és melyik csatlakozást ajánlanátok a legjobban (hdmi, vga, stb)? Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
M4rtin avatar
Sziasztok!
Samsung S24D390HL vagy BenQ RL2455HM ?
Esetleg jobb monitor, 24"-os hasonló áron ?
Ha valakinek van a kettő közül valamelyik , akkor érdekelne tapasztalat róla 😀
0
0
0
0
no avatar
Áh... akkor bocsi 😃 és esetleg tudnál valamit ajánlani?
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, csak nem volt egyértelmű a kérdésed hogy épp monitor kell, vagy tv is jó...
0
0
0
0
no avatar
TV is használható monitorként,nem? vagy rosszul tudom?
0
0
0
0
Bronson avatar
annyiból nem hiszem hogy kapsz 40-es monitort ami 4k... tv-t esetleg...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, valamilyen 40' környéki monitort keresnék főleg játékra, lehetőleg valami ismert márkájút olyan 100-150ezer környékén 4K-s felbontással, ha valaki tud valamilyen jó, megbízható,tartós márkájút és megfelel a kritériumoknak legyen szíves írja le, köszönöm a válaszokat! (tudom a konfigurációm nem a legjobb hozzá)
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
csuz-li
Olvass lentebb 4 hsz.-t.
Ami játékoknál számít az az Input Lag, nem összekeverendő a G2G-vel!
A samu és a philips is elhasal ilyen téren, mindkettő irodába való.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ajax: A Samsungnak jobb a válaszideje, mint a Philipsnek, ami játékoknál számít.
0
0
0
0
Ajax avatar
Most vettem új gépet, és bár nem akartam monitort, de utólag azért mégis csak meggondoltam magam (vagyis hát kénytelen vagyok venni, mert ezt oda adom másnak 😃😉. Kimásolom amit egy másik oldalra írtam, csak ott senki nem válaszolt. Megpróbálkozom itt is, valahol csak segítenek már. 😀

35-40 ezer forintiért szeretnék egy monitort venni. Elvárásom különösebben nincs, annyi, hogy mindenképp bírja az 1920x1080-as felbontást, azt jól van nekem. 😀 Én ezt a 3-at néztem ki, ezek közül még nekem úgy tűnik, hogy a Philips a legjobb, ahhoz képest, hogy az a legolcsóbb. Mondjuk nem nagyon értek hozzá, szóval várom a véleményeket. 😀
#1 [LINK]
#2 [LINK]
#3 [LINK]
A 3 közül ti melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg tudtok jobbat ezeknél?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Osztom Bronson véleményét, még a mai csúcs kártyákat is megfogja a 4k, amik 3x gyorsabbak mint a 7950.
0
0
0
0
Bronson avatar
én személy szerint nem ajánlom hogy azzal a konfiggal áttérj a 4k--ra...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, valamilyen 40' környéki monitort keresnék főleg játékra, lehetőleg valami ismert márkájút olyan 100-120ezer környékén 4K-s felbontással, ha valaki tud valamilyen jó, megbízható,tartós márkájút és megfelel a kritériumoknak legyen szíves írja le, köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
starwolf
Picit más a helyzet. Ami neked lejön 5ms és 2ms-os infó az a G2G, ez nem egyenlő az input laggal. Játékra szánt monitornál nem a G2G számít, még a 7ms-os g2g is teljesen jó ips panelnél mivel ezek már nem crt-k így nem ugyanaz. 1920x1080 FHD-n szemre semmit nem fogsz észrevenni 5ms és 7ms között, viszont egy 5ms és 8-9ms-os input lagnál már annál inkább. Az input lag mértéke a lényeges és azt Mo.-i boltok leírásában nem találsz. Játékra a 3-5ms-os input lag az elfogadható és a jobb 50-60k-s monitorok azok tudják, az 1-2ms-omosokat többnyire aranyárban mérik.
Monitor tesztek iránt tessék látogatni a TFT Central-t.

23”
Acer S236HLTMJJ --> van belőle glossy, de azt én hazánkban nem találtam
Dell S2340L -->glossy ! tükrös vagyis van egy üveglap a panel előtt
Dell P2314H
Asus VX239H
LG 23MP75HM-P

24”
DELL S2415H ---> amint elérhető Mo.-on
DELL U2414H ---> ha még találsz az egyik legjobb, 2ms input laggal rendelkezik
Dell P2414H
LG 24MP76HM-S
0
0
0
0
starwolf avatar
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-24MP57VQ-ips-monitor

Főként Játékra ??
0
0
0
0
Dani254 avatar
Sziasztok!
Milyen montirort ajánlotok játékra?A keret max 60k.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
starwolf: Pont 3ms, de ha te észreveszed a 3 milliszekundumot... 1ms a másodperc ezred része, pont annyi az osztó mint a mm és a nm közt, le látsz 1nm-t ? 😆
0
0
0
0
starwolf avatar
KB 45-50 ezres kereten belül csak játékra lehetőleg 24" monitort szeretnék. Mit ajánlotok? Benq - t ajánlották a valaszido miatt... Mennyire érezhető a különbség az 5ms és a 2ms között? Köszönöm
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
😀Genesis1919 :
A Tv-t nekik cserélném le filmekre.
a monitort meg nekem.nem játszom Tv-n csak ha lassú a online Tv a gépről megy neki a RTL.AZÉRT VAN ÚGY ODA😀
de csak az egyiket tudom lecserélni .nem mind kettőt😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
CharlieDEVIL: Ha egyedül vagyok itthon, sajnos ilyen alkalom ritkán adódik, TV-n is marha jól el játszadozom. Azon kívül, hogy nagyobb és más színösszetételű a kép mást nem szoktam észrevenni. Mindenáron monitort akarsz venni, vegyél hajlított vagy 21:9 képarányút, esetleg még 2db-ot a jelenlegi mellé. Igaz a + monitorokat igen nehezen rejtheted el asszonyod figyelő szemei elől. 😂
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
csuz-li :"mert, ha már megvetted tőlem a FullHD TV-met" ????😲

Hd tvt ami 3Da azt csak filmekre van.Lg Tv & Monitor meg gépezésre van.az egyik £1200 a másik £400 ba került .Melyiket is vettem tőled ?😂

Genesis1919 : ez eddig oksa .de tvn csak filmre oksa .nem ?monitort meg nem érdemes akkor,mert nem akarok több vgat bele rakni.aki meg többet tesz be,le biztos nem játékra kell neki ,hanem fontosabb dolgokra...stb,szerintem. hm ?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Pontosan... viszont cserébe ~4-szer annyi képkockát kell kiszámolnia Hiába "csak" duplája a felbontás, képkocka 4x több.
https://kepfeltoltes.hu/150401/1__bra_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
CharlieDEVIL: Szerintem elsősorban azért, mert, ha már megvetted tőlem a FullHD TV-met, és az még mindig jó, akkor csak le kellene már cserélned egy másikra nem?
Amúgy a nagyobb felbontás arra jó, hogy láthasd a pattanást a művésznő hátsóján... Mondjuk a FullHD-ra is ezt mondták anno.
Kapsz egy nagy felbontású képet, amin akár ki is kapcsolhatod az élsimítást, mert a szemed már képtelen felfogni a pixeleket, viszont cserébe ~4-szer annyi képkockát kell kiszámolnia a gépednek.
Szóval a 4K milliomosoknak jó, akiknek nem gond 2, vagy 4 TITAN VGA-t beletenni egy gépbe, vagy azoknak, akik nagy felbontásban nézegetnek filmeket. Illetve a gyártók pénzügyi osztályának, akik örülnek, hogy már megint vettél egy új monitort/tv-t, holott még az előződ is tökéletes és nem haragudtál meg a feleslegesen megvásárolt 3D TV miatt rájuk...
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Szerintetek melyik lenne a jobb választás?

LG 27mp35hq-b vagy
LG 27mp55hq-p

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
köszi !MINDENKINEK !de most komolyan akkor mire van ez a 4k ?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Valahol igaza volt az eladónak! 😀
Itt rád sózták volna...
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
Szia !
a mostani monitorommal nagyon megvagyok elégedve,de annyit halok 4k it-4k ott, bemegyek a shopba kérdezek vaLamit a vga=krol erre ...4k monitorod van ?,mondom nem ,hát akkor minek ez ?én meg pislogok mInt hal a szatyorban.de ennyit tényleg nem adnák érte.cserével meg ráfizetnék egy kicsit az oks.😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
CharlieDEVIL: Nem lebeszélni akarlak. YouTube tele van 4k videókkal, FC 4 Gtx 980 társaságában stabilan tarja a 30 Fps-t, Battlefield Hardline már 60 környékén jár. De nagy általánosságban 30 környékén teljesít, ami még szerintem játszható szint, multiba viszont már rettentően kevés. Később ráduplázol a Gpu teljesítményre biztosan hasítani fog. Te döntésed, ha nem fáj a monitor horribilis összege, hajrá ! 😀
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
Genesis
Akkor nem érdemes igaz ?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
CharlieDEVIL: Valóban, egy kártyás rendszereket megfogja a 4K, átlag 30fps-t hozzák.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció