Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
hello
Tápot szeretnek vásárolni a következő géphez.
Mit ajánlotok
alaplap Gigabyte ga-970a -d3
proci AMD phenom 2 *4 965 am3
kártya sapphire hd 7770
és egy Kingston 120 as ssd
Előre is köszönöm a segitseget
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs baj a több ágas tápokkal, ez is egy régi tévhit egyébként... ja, a corsairnek is vannak abban az árban variációi.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Biztos nem rossz cucc,de ha 1db 12v ágas lenne az lenne a legjobb.cx 750 corsair?igaz nem moduláris
0
0
0
0
Bronson avatar
első körben ezt ajánlom helyette:

[LINK]

5 év garancia, félmoduláris, pöpec. 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ha lesz is akkor később,hát 30 nál többet nem nagyon adnék tápért.
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyi a keret...? biztos lesz crossfore/sli? csak mert ha nem, akkor jobb tápot ki lehet hozni az adott pénzből.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Tetszene a moduláris,hát vagy 980 vagy ti vagy r9 390 még nem egyértelmű,ti ugye elég erős,de ha belegondolok tudsz belőle venni 2db 390 et.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem olyan rossz, de van jobb is tőle annyiért, maradjunk annyiban... mindenképp moduláris kivitelezés kell?
0
0
0
0
Dani46 avatar
még nincs konkrét terv,de igen legyen olyan erős hogy sli crossfire( persze lap csere után)ne okozzon gondot és ez elég jó árba van,persze csak bronze táp,de miért nem jók?
0
0
0
0
Bronson avatar
a lepa széria nem valami jó... miért pont ez? nincs szüksége a gépednek arra, hogy ekkora tápot vegyél, vagy sli/crossfire van tervben...?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hali ENERMAX Lepa MaxBron 800W táp vélemények?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Gigabyte-ot szeretnék, de ami lesz az lesz. Melyik verziót ajánlanád?
0
0
0
0
Puffin avatar
Melyik fajtát tervezed?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Piero
Ha sikerül a biznisz hétvégén akkor egy R9 280X, ha nem akkor majd jövőhéten egy R9 280X. 😉
Köszönöm a kérdésedet.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Végül a Thermaltake Hamburg 530W-os tápot vettem meg.
0
0
0
0
Puffin avatar
djsiegfried: jó választás. 😃 VGA mi lesz?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Köszönöm skacok a sok segítséget. Végül megfogadtam a tanácsokat és vettem egy FSP Raider 550W Silver tápegységet 2021-ig garanciával. 😉 Mindezt 15000 forintért.

Jöhet a VGA. 😀
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
A baloldali.

Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
a szélsőt válaszd!

Spoiler!
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/16/Drevil_million_dollars.jpg
0
0
0
0
Yezi_ avatar
gyulazsolti: A másik ha jól emlékszem, rosszabb, CWT belsővel rendelkezik.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Nekem a Thermaltake Hamburg 530W van meg 1 éve, én meg vagyok vele elégedve.
Csendes, és nem melegszik normálisan működik.

Amikor én vettem nekem azt mondták, hogy a rajzosat vegyem mert az jobb.
Hogy miért nem tudom, de utána olvastam fórumokon, és ott is azt írták.

Spoiler!
https://i.imgur.com/eCbHq2w.jpghttps://i.imgur.com/ta5o1i1.jpg
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Végül már csak két versenyző maradt...

1. Thermaltake Hamburg 530W W0392RE

2. Corsair VS550 CP-9020050
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ja hát ezért kell utánanézni vagy megkérdezni.
Én úgy voltam, hogy lehetőleg Cooler Master legyen. G széria van minőségben és árban azon a szinten ami nekem kell. (Persze egy FSP-nek van jobb ár/érték arányú típusa ebben a kategóriában, de azt a pár ezer forintot nekem megéri az, hogy egységesebbnek hat a gép)
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából most az hogy cm meg chieftech csak egy márka, nagyon kevés gyártó van, amelyiknek bátran lehet ajánlani bármelyik modelljét, tuti minőséget kapunk... a cm meg a chieftech alsó szériáit nem is szoktam ajánlani mondjuk. tehát ilyen szinten nem lehet leegyszerűsíteni. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az a baj, hogy általában mindenki egy darabot "erőltet".
Mindenkinek megvan az igaza, de mondjuk egy Cooler Mastert vagy Chiefteket sem kell feltétlen elvetni.
Mindenesetre legyen megbízható belű az a táp és legyen megfelelő a leadott teljesítménye.
(Meg nyilván a hatásfok is, mert nem fűteni akarunk vele 😆😉
Egy olyan 7-8 táp mindig szóba jöhet. (Persze függ a pénztől is, de 15-20eFT között már azért akad jó pár megfelelő táp sok márkától) Abból már lehet válogatni.
Amúgy rossz tápot senki sem ajánlott, az már elég sok jó tipp.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Gondoltam e 3 linkelt tápegység közül valaki azt mondja valamwlyikre, hogy jó...De az egyik- másik oldalon más-más véleményt lehet olvasni....itt a Corsair-re valaki negatív véleményt mond, máshol jót írnak...ugyanez a helyzet a Super Flower-re, csak fordítva...
0
0
0
0
Bronson avatar
de ha senkinek a tanácsát nem akarod megfontolni, csak a sajátodét, akkor minek kérsz tanácsot...?
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Szerintem ez nem tud többet a Thermaltake-nél...a hatásfoka is jobb és valamivel még olcsóbb is...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
tomeek1: Tessék ebben tutira megbízhatsz!

[LINK]
0
0
0
0
zsolo avatar
Nekem Cooler Masterem van, kb 7 éve van meg, tökéletesen működik! Cooler Mastert csak ajánlani tudom!
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Most olvasgattam más oldal fórumait....mindenki mást-mást ír, amit linkeltem a 2 tápegységről...Hát már nem tudom, hogy kinek higyjek 😃

Van itt egy harmadik versenyző is: Thermaltake Hamburg 530W W0392RE
0
0
0
0
SuperPuma avatar
tomek1:
[LINK]
Itt részletes információt kaphatsz, illetve rákérdezhetsz, hogy a kinézett jó-e
A Cooler Master tápokra meg én külön rá is kérdeztem itt
0
0
0
0
Bronson avatar
tomeek1 : arról hogy te még nem hallottál róla, nem jelenti azt hogy rossz... 😊 konkrétan jobb belsővel rendelkezik, mint a corsair amit kinéztél...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
CM-ből a G és a V(S) széria megbízható belet kapott. Azokat figyelembe veheted
Elite Power és B szériát kerülni kell messziről.
V szériából is többnyire jók vannak.
https://prohardver.hu/dl/upc/2016-04/497346_cooler_master_v_szeria.png
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Sose hallottam még erről a Super Flower márkáról. Inkább veszek egy nevesebb márkát....
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Inkább a Super Flowert vedd. Nem a legjobb belsővel rendelkezik a VS. Bár nem az fogja tönkre vágni a géped, de van tőle jobb vétel.
0
0
0
0
zsolo avatar
ez már jó! szerintem!
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Ez a másik, amit még néztem:

https://www.pcx.hu/termek/corsair-550w-vs550-cp-9020050-eu-tapegyseg-116714
0
0
0
0
zsolo avatar
tomeek1
táppal ne spórolj pénzt!!!!
hát én ezt nem venném meg! inkább nézz pl : FSP, Cooler Master, Chieftec, Corsair
0
0
0
0
Yezi_ avatar
tomeek1: Inkább ezt vedd [LINK]
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Sziasztok! Ehhez a konfighoz szerintetek elég ez a táp: Intel i5-6500, 2x4 GB Kingston DDR3 1600 MHz, Gigabyte R9 380 4GB, 500 GB HDD.

https://www.pcx.hu/termek/enermax-500w-naxn-basic-enp500agt-tapegyseg-041865
0
0
0
0
xsebix avatar
Nekem is pont olyan van én 30ert vettem újonnan ugyh tényleg jó vétel főleg hogy garis.. Amugy en megvagyok vele elégedve jó kis táp halk is.. 😀
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Azt hiszem találtam végre egy jó árban lévő alig használt tápot: Seasonic s12 ii 620w 12.000 huf több mint egy év garival....
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát itt már majdnem kivétel nélkül minőségi beles tápokat találunk ebben a szegmensben, inkább más tényezők kerülnek jobban előtérbe... ha olyan kell ami moduláris, egyben minőségi, akkor ez verhetetlen szinte, ráadásul olcsóbb is mint a kettő, amit linkeltél:

[LINK]

5év(!) garancia, moduláris, fekete flat kábelek, eco funkció, gold minősítés, mi kell még? 😃 vagy ezt ajánlom, vagy ha mindenképp a kettő közül, akkor az aurumot! nem azért mert a corsairnek bármi baja lenne, csak ott is igencsak vonzó az 5 év gari... 😊
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Bronson
2016. 03. 09. 20:18:10

Te mit gondolsz? Fsp Aurum 600W mondjuk vagy Corsair CS650W
[LINK]
[LINK]

Mindkettő megkapta a Gold minősítést, és én pl a corsair-t szívesebben választanám. Azt írják részben moduláris is. De vannak olyan emberek, akik felhangon képesek csak is az FSP felsőbbrendűségét hirdetni, miszerint normális belsőt csak az kapott, a többi meg sz*r. Utána olvastam ennek, és nekem az jött le, hogy az a többi gagyi belső, csak az olcsó tápoknál az, bár különben sem gondoltam, hogy egy minőségibb corsair sz*r lenne, csak mert nem Fsp. De azért biztos, ami biztos utána kell nézni mindennek 😃..
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Közben megvan a kiszemelt. CM G450M lesz a végén. Árban benne van a limitben, a bele megbízható beszállítótól származik és tetszik is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció