Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KRZT963 avatar
Akkor jó.
Legalább erre nem kell költsek 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Normális házban elég a gyári hűtő is.
De ez bőven jó lenne neki Coolermaster Hyper 103
0
0
0
0
Puffin avatar
KRZT963: milyen procira kell?
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Szerintetek melyik a legjobb proci hűtő?
Tudnátok ajánlani egy 10000 FT alatti hűtőt?
0
0
0
0
Bronson avatar
ő, az előbb még i5 volt nem...? 😃 vagy csak benéztem, nem tudom... igen, az egy bitang hűtő szintén, azzal sem jársz majd rosszul!
0
0
0
0
Evil21 avatar
Bronson: Ha én egy Be Quiet Dark Rock PRO 3 BK019 választanék az jó lenne foglalatra azt írják jó intel 2011-re,de jó a 2011 v3-ra is vagy nincs is különbség annyira nem ismerem a két kategóriát most lesz csak a közel jövőben ilyenem először amúgy 5930K az i7 nem i5 vagy az adatlapomban lévő cpu-ra gondoltál?
0
0
0
0
Bronson avatar
Teljesítményben tényleg egész jónak mondható! viszont nem épp a leghalkabb a noctua és a Be quiet hűtői teljestményben felveszik vele a versenyt és halkabbak is! de arra az i5-re ez is overkill, szóval ha tetszik, szerintem nem fogsz csalódni ebben. annyiból igazad van, hogy egy vízhűtés meghibásodhat (még ha erre nagyon kevés is az esély) de ebben az árkategóriában lévő, azonos árban mozgó léghűtések simán felveszik, sőt, sokszor meg is előzik azokat teljesítményben. egyedüli hátránya hogy vigyáznod kell a többi komponensre hogy elférjenek mellette, alatta, körülötte.
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok nekem lenne egy olyan kérdésem melyik lenne a legjobb választás egy intel 5930K procihoz foglalata 2011-v3. Léghűtésest szeretnék mert a vízhűtésben nem bízom,mert attól félek kilyukad.Amit eddig én találtam az egy DeepCool Assassin II.Van nála jobb?
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem ne vagdosd szét, a házadba ha jól látom 120-as ventik mennek, kettő előre egy hátra... egy picit normálisabb venti kb egy ezres, szóval szerintem vegyél újakat...

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Vasaroltam egy hasznalt gepet amelyben nincsenek felszerelve hutoventillatorok, csak a vga es a procihuto semmi mas.
Igy feleslegesse valt a regi processzorhutom egy xigmatek loki 2.
A ventillatorat szeretnem felcsavarni a haz elejebe es kerdesem hogy ha levagom a kabel csatlakozot es atkotom molex 4pinre az mukodne? Illetve ki milyen megoldast javasol?
0
0
0
0
Bronson avatar
10-15 fokkal hűvösebb vagyok mióta bent van.

és a proci...? 😂
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Bronson: nekem a 120T szépen teljesít, előző hűtőmtől 10-15 fokkal hűvösebb vagyok mióta bent van.
nem prémium hűtő, de nekem jól bír az oc-vel is.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Keresgettem még azért. Ezt találtam: [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
Piero : én inkább egy levegősre szavazok annyiból, nem teljesít valami fényesen az hűtő...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az sem rossz ötlet.Mondjuk én először proci hűtőt vettem, aztán rá 3 hónapra kb a házat.(Igaz a ház húzós volt, de megérte számomra.)
0
0
0
0
Puffin avatar
kenyerlangoss:
[url]http://www.emag.hu/deepcool-maelstrom-120t-processzor-huto-intel-amd-kompatibilis-dp-mael120t/pd/DTHS4YBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=4ee4517f5b45105eb97d36156ca8bc16[/url]
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Azon is gondolkoztam, hogy előbb új házat veszek. Ahol alul van a táp. Gondolom úgy több helyem lenne, meg ugye nagy házat vennék. Lehet ez logikusabbnak tűnik. Aztán pedig ha megint lesz pénzem nyugodtan meg tudom venni a proc.hűtöt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
kenyerlangoss: Javaslom vétel előtt vedd le a jelenlegi proci hűtőt.Vamai nyíl egyenes fát vagy vasat mindegy csak egyenes legyen tedd a gépház oldalához és a kettő közt mérd meg mennyi hely marad.Én is ugyan így mértem le hogy a régi házamba befér-e a 212 EVO hűtő, annak ellenére hogy a régi házamnál a gyártói oldal is írta hogy befér.(Mondjuk én a levett gépház oldallapjának élét tettem mellé mivel az volt kéznél, de a célnak megfelelt.)
0
0
0
0
Bronson avatar
az a be quiet hűtő nagyon jó választás lenne, csak az a baj, házadról nincsenek adatok mi fér bele... 180 széles, vagy befér egy 160mm-es hűtő vagy nem...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nagyon necces.
160mm magas ez a cucc. Nem tudom van-e ennyi hely a proci és a gépház oldala között 😕
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
[LINK] Ezt néztem. Lentebb találtam. Ez király lenne. De hátha van még valami lehetőségem.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
CM TX3 Evo és Hyper 103 biztosan befér.
Nem tudom mennyire széles a ház, de talán elférne ott egy 212 Evo (vagy amiket ajánlgatni szoktak itt)
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Üdv! Processzorhűtőt szeretnék venni a közeljövőben AMD Fx6350 processzorhoz. Árkategóriában 15ezer forintot szánok rá. Ki milyet ajánl nekem? Lehet-e ennyiért venni rendeset? Ennyi hely van a gépemben:
https://kepkezelo.com/images/sccdg8gjpewosemj8teh.jpghttps://kepkezelo.com/images/x3yeesr08oqiw6wvtm4a.jpghttps://kepkezelo.com/images/4owj0l75yymjx4psqgd0.jpg
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Zoli73: Annyiért meg! Ha lett volna valami ilyen akcióba akkor nem ezt vettem volna ne aggódj. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A múltkor láttam azt a vizes hűtést amit használok akcióban 14.000-ért azért pedig az már nagyon megéri!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Zoli73: Az addig oké csak azért van ára a víznek még és most nem akartam már többet költeni a gépre..
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ezért tettem vizest az enyémre! Az nem húzza a lapot, és legalább olyan hatásfokú a hűtése! 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Köszi. 😀 1,1 kiló. 😲 még ennek is elég jó súja van bedig ez csak 700 gramm. De szerintem ez is húzza a lapot rendesen. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
aki keres az talál 😊

[LINK]

ez mondjuk magasságra is ugyanaz, csak szélességre nagyobb ugye...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Simát. (Nem Slim) veziót nem is találok. De magasságra éppen hogy befért szal jó ez bőven 😃 sőt a plexit meg is karcolta sajnos kicsit.
0
0
0
0
Bronson avatar
egy ezressel több csak a sima, tehát a nem slim verzió, én azt választottam volna, jobb a teljestménye, de ezzel sem lesz gondod, elég pöpecek a bq hűtők! 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Nekem ma jött meg a Be Quiet! Shadow Rock Slim. Éppen hogy csak befért a házba. NFS 2015 alatt 37-40 fokos a a proci. Nagyon jó vétel volt szerintem.
0
0
0
0
MongooseXD avatar
reszler112233: Most vásároltam be CM cpu hűtőt és ventiket házba nagyon jók.
0
0
0
0
Bronson avatar
5 ezerért már prémium ventiket lehet kapni, szóval a rendszeréből leszűrve cpu hűtőre gondolt 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Ház hűtő kell vagy processzor?
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs nagy választék annyiból, de ezek bőven jók lesznek a procidnak.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Yoni avatar
Tudtok valami jó gépház hűtőt ajánlani 5000 körül? Vagy ennyiért nem kapok rendeset?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nagy valószínűséggel állíthatom hogy amit a Cooler Master megad gyári méreteket nagyon is valós.Én tapasztaltam, ugyani mikor vettem a 212EVO hűtőt még nem ez a mostani házam volt hanem egy Cooler Master Elite 335.A gyártó oldalán is láttam hogy be fog férni mivel max 163 mm a max méret ami belefér, de én még azért le is mértem mielőtt rendeltem.És valóban az a 3-4 mm hely maradt az oldallap és hűtő közt.
Méretmegadásnál a Cooler Master igen precízen adja a méreteket szerintem minden termékére.
0
0
0
0
Thomaz avatar
hát nemigazán akar összejönni sajnos.
Éppen ezért egy másikat választottam méghozzá egy Deepcool GammaXX S40.
Ugyan minőségben és teljesítményben nem lehet olyan mint egy Hyper 212, de legalább belefér a gépházamba és azért még mindig jobb mint a gyári hűtő.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát a gyártó oldalán semmi infó erről, nem tudom belemenjél e... esetleg mérd le te magad, mennyi hely van a gépben, az a legbiztosabb!
0
0
0
0
Thomaz avatar
Mit gondoltok egy Cooler Master Hyper 212 beleférne ebbe a házba?

[LINK]

Elvileg bele kell hogy férjen ahogy néztem, de nemigazán tudom eldönteni hogy higgyek-e benne.

[url]https://pcpartpicker.com/parts/cpu-cooler/?compatible_with=apevia-case-atxb8klwbk#m=50&w=0&F=0&c=4[/url]
0
0
0
0
mihione avatar
Szerintem egy tx 3 evo is elég lesz oda 8 ezer újonnan,átmenetileg az van fent most nekem is 4,5 g 1,32 volt és 70 fok fölé így se megy játék alatt.alapon meg jóval hűvösebb lenne.
0
0
0
0
Kiki015 avatar
Én nekem egy i5 4440-es van. Egy Raijintek Aidos hűtéssel és nem engedi 45 fok fölé.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én is a Coolermaster Hyper 212 EVO-t ajánlom. Azért is mert nekem a 4 magos q9550-esemet amin kerek 1 GHz- húzás van 60-62 fokig engedi.Ha alapon hajtanám szerintem ennél jóval kevesebb lenne a max hőfok.
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor már inkább hyper212 evo, mint a frio...
0
0
0
0
sanya2842 avatar
Köszönöm mindenkinek. Szívesen vennék én drágábbat is. De a fizetésem nem engedi. :/
[LINK]
erről van valakinek valamilyen tapasztata? megéri megvenni? vagy jobb valamelyik a 3 közzül amit alattam egy kedves kommentelő írt le?
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, nem tudtam hogy minél olcsóbb kell 😀 ezekkel sem jársz rossul:

Be quiet shadow rock 2
Scythe mugen max
alpenföhn brocken eco
0
0
0